Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN DECEMBRIE 2023.

  1. 01.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 13:48 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în municipiul Roman pe strada Cărămidăriei. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în interiorul unei camere. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars materiale textile și lemne de foc depozitate lângă sobă.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire.
  Nu au fost victime.

  2. 02.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la un autocamion

  La ora 01:43 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autocamion situat pe strada Fabricii din municipiul Roman. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la două autocamioane cu posibilitatea propagării la al treilea. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars: un autocamion în proporție de 80% (cabină și semiremorcă), cabina celui de-al doilea autocamion și rezervorul, anvelopele și instalația electrică de la a cel de-al treilea autocamion. S-au deteriorat și remorcile celor două autocamioane.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de un aparat de încălzire locală supraîncălzit.
  Nu au fost victime.

  3. 03.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Poiana Teiului pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil

  La ora 01:30 pompierii au fost înștiințați despre faptul că în localitatea Roșeni un arbore a căzut, iar circulația pe DN 17 B este îngreunată. Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare de la Garda nr.2 de Intervenție Poiana Teiului a intervenit pentru îndepărtarea arborelui și curățarea carosabilului.

  4. 03.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Agapia pentru îndepărtarea unui stâlp căzut pe carosabil

  La ora 02:00 pompierii au fost înștiințați că pe strada Ștefan cel Mare din comuna Agapia un stâlp din lemn a căzut pe partea carosabilă și blochează un sens de mers. Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț a intervenit pentru îndepărtarea stâlpului.

  5. 03.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Gherăești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 09:46 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în comuna Gherăești, pe strada Ștefan cel Mare. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Gherăești.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta la acoperiș și mansardă, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 250 mp, elemente de tâmplărie si bunuri materiale din trei camere ale mansardei.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
  Nu au fost victime.

  6. 03.12.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Poienari

  La ora 12:44 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Poienari. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau doar conducătorii auto. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare (de la Punctul de lucru Poienari) și o ambulanță SMURD TIM (de la Detașamentul Roman).
  Pompierii au acționat pentru scoaterea unui bărbat dintr-un autoturism pe care l-au predat echipajului SMURD TIM. Bărbatul de 42 de ani, cu leziuni la nivelul capului, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului după care a fost transportat la CPU Roman.
  De asemenea, pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  7. 03.12.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Tămășeni

  La ora 17:57 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Tămășeni. Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă și a lovit un stâlp. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Tămășeni.
  Până la sosirea forțelor de intervenție conducătorul auto s-a autoevacuat și din fericire nu a necesitat îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  8. 03.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Pângărați pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 14:40 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Oanțu din comuna Pângărați. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Pângărați.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta la acoperișul casei și în interiorul unei camere. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 25 mp din acoperișul casei și bunurile materiale din interiorul unei camere (mobilier, materiale textile și bunuri de uz casnic).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise (lumânare).
  Membrii echipajului SMURD au acordat asistență medicală unui bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani care a suferit ușoare intoxicații cu fum.

  9. 03.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament

  La ora 18:22 pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Uzinei din municipiul Piatra-Neamț, deoarece proprietarul acestuia nu a mai răspuns la ușă și nici la telefon de câteva zile. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Pompierii cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei au acționat pentru deschiderea ușii apartamentului situat la etajul patru. În interiorul apartamentului a fost găsit un bărbat de 68 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  10. 03.12.2023 - Misiuni de intervenție executate de echipajele SMURD

  În perioada 30.11-03.12.2023, echipajele SMURD din cadrul ISU Neamț au executat 98 de misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat, 14 dintre acestea fiind efectuate de echipajele SMURD TIM. Astfel 91 de adulți și un copil au fost asistați medical de echipajele SMURD.

  11. 04.12.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Girov

  La ora 09:40, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 15 D, în comuna Girov. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SAJ Piatra Neamț
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. Ambele autoturisme au părăsit partea carosabilă, una dintre ele a căzut într-un pârâu. Cele trei persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.
  Un echipaj cu ambulanță de la SAJ ce se afla în trecere a acordat îngrijiri medicale unui minor de 9 ani. Ulterior, echipajul SAJ direcționat la locul evenimentului a preluat băiatul și l-a transportat la UPU Piatra-Neamț pentru îngrijiri medicale de specialitate.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme.

  12. 06.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 19:35 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Muncii din municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SAJ Roman.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, din interiorul locuinței a fost evacuat un bărbat de 50 de ani de către o persoană ce se afla în trecere. Victima a fost preluată de echipajul SAJ sosit la locul evenimentului după care a fost transportată la CPU Roman.
  Ajunși la locul solicitării pompierii au constatat că incendiul se manifesta în interiorul unei camere cu posibilitatea propagării la întreaga construcție. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars elementele de tâmplărie, materiale textile și obiecte de mobilier din interiorul camerei.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise (lumânare).
  Apelul la 112 a fost făcut de colegul nostru plutonier Borș Mădălin (aflat în timpul liber) care era în trecere și a observat incendiul. După ce a observat fumul, Mădălin a oprit autoturismul și a mers să vadă ce se întâmplă. Imediat a apelat 112 anunțând evenimentul și fără să stea prea mult pe gânduri a intrat în locuință să vadă dacă sunt persoane surprinse. Într-una din camere a găsit un bărbat intoxicat cu fum pe care l-a evacuat din camera cuprinsă de flăcări. Bărbatul a fost preluat de echipajul de la SAJ care tocmai sosise la locul evenimentului.
  Mădălin a acționat alături de colegii sosiți la locul solicitării pentru stingerea incendiului.
  Felicitări Mădălin pentru că nu ai rămas indiferent la nevoile celor din jur și ai acționat ca și cum ai fost de serviciu!

  13. 07.12.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Icușești

  La ora 12:11 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Bălușești din comuna Icușești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Icușești.
  Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă. Bărbatul în vârstă de 20 de ani a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD după care a fost transportat la CPU Roman. De asemenea au fost asigurate măsurile de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor.

  14. 07.12.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Pipirig

  La ora 15:14 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Stânca din comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (o autospecială de stingere și o autospecială pentru descarcerare), Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului (o ambulanță SMURD) și SAJ Pipirig (o ambulanță).
  În evenimentul rutier a fost implicat un autoturism, în care se aflau trei persoane. Acesta a părăsit partea carosabilă și a lovit un stâlp care a căzut. Ajunși la locul indicat, pompierii au găsit un autoturism in care se afla o persoană încarcerată. Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, pompierii au acționat pentru scoaterea victimei, pe care au predat-o echipajului de la SAJ. Ulterior, victima, un bărbat de 24 de ani, a fost transportată la CPU Târgu-Neamț. Un alt pasager, un bărbat de 67 de ani a necesitat îngrijiri medicale, fiind preluat de echipajul SMURD și transportat la CPU Târgu-Neamț.
  De asemenea s-a acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor.

  15. 08.12.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament în municipiul Piatra-Neamț

  Pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Nicolae Iorga deoarece proprietarul acestuia nu a mai răspuns la ușă și nici la telefon de mai multe zile.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț. Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au acționat pentru deschiderea ușii apartamentului situat la etajul opt. În interiorul apartamentului a fost găsit un bărbat de aproximativ 48 de ani fără semne vitale.

  16. 12.12.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Târgu-Neamț

  La ora 06:50 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Humulești din orașul Târgu-Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SAJ Târgu-Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism în care se aflau două persoane și un autocamion in care era doar conducătorul auto. O persoană ce prezenta politraumatisme, a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Târgu-Neamț. Victima era un bărbat de 45 de ani, pasager în autoturism.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  17. 12.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Moldoveni pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 20:30 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în comuna Moldoveni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Moldoveni (o autospecială de stingere) și Detașamentul de pompieri Roman (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD).
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat atât în interiorul cât și la acoperișul casei.
  Concomitent cu misiunea pentru localizarea incendiului, pompierii au acționat pentru căutarea unor persoane ce ar fi putut fi surprinse în interior. Din păcate, în interiorul unei camere pompierii au găsit trupul carbonizat al unui bărbat de aproximativ de 68 de ani.
  O femeie de 74 de ani a suferit atac de panică. Aceasta a fost preluată și transportată de echipajul SMURD la CPU Roman.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.

  18. 15.12.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra-Neamț

  La ora 10:55 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier pe strada Dimitrie Leonida din municipiul Piatra-Neamț (varianta orașului). În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme, o autoutilitară și un autocamion în care se aflau doar conducătorii auto. Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.
  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere a intervenit pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  19. 16.12.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Roman

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei12:20, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman a acționat în municipiul Roman pentru curățarea carosabilului de elemente rezultate în urma unui eveniment rutier.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau doar conducătorii auto. Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

  20. 17.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Stănița pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 07:41, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în comuna Stănița. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Stănița și Detaşamentul de Pompieri Roman.
  Incendiul s-a manifestat în interiorul podului casei de locuit și la un perete pe care era amplasat coșul de fum. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 10 mp material lemnos din componența planșeului și 5 mp dintr-un perete.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  21. 17.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Tămășeni pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 08:19 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință situată în localitatea Adjudeni din comuna Tămășeni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Tămășeni și Detașamentul de pompieri Roman.
  Incendiul s-a manifestat în interiorul unei camere, cu degajare mare de fum, existând posibilitatea propagării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 50 kg de materiale textile, deșeuri din hârtie și carton și lemne de foc.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

  22. 17.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament

  La ora 10:24, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Progresului, în municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru deblocarea ușii de acces de la apartamentul situat la primul etaj. În interiorul apartamentului, în hol, a fost găsit un bărbat căzut. Bărbatul de 46 de ani a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la UPU Piatra-Neamț.

  23. 17.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Rediu pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 10:39, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie situată în comuna Rediu. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Rediu și Punctul de lucru Roznov.
  Incendiul se manifesta cu flacără în podul unui adăpost pentru animale. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 35 mp, 3 mc lemn de foc și 2 mc de cherestea.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  24. 17.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Ghindăoani pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 00:50, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în comuna Ghindăoani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Ghindăoani și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.
  Incendiul s-a manifestat în interiorul unei camere, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 5 mp dintr-un perete și un cuptor electric.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  25. 17.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru degajarea unui acoperiș căzut peste un autoturism

  În jurul orei 06:30, prin apel la 112, am fost înștiințați despre faptul că acoperișul unui bloc de locuințe situat pe strada Negoiului s-a desprins din cauza vântului și a căzut peste un autoturism și două case. De asemenea a fost afectată fațada blocului de la trei apartamente. Acoperișul căzut are o suprafață de aproximativ 200 mp.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea zonei.

  26. 19.12.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament în municipiul Piatra-Neamț

  În jurul orei 18:15 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț, pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe pe strada Gavril Galinescu deoarece proprietara nu răspundea la ușă și nici la telefon. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat printr-o fereastră în apartamentul situat la primul etaj, unde au găsit o femeie de aproximativ 73 de ani. Persoana a fost asistată medical de echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.

  27. 19.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Grințieș pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  În jurul orei 04:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată în comuna Grințieș. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Grințieș și Garda nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului.
  Incendiul s-a manifestat la un adăpost pentru animale și plante furajere și la o afumătoare, cu posibilitatea propagării la locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul adăpostului de animale pe o suprafață de aproximativ 100 mp, o tonă de plante furajere, afumătoarea cu suprafața de 2 mp și s-au deteriorat bunuri depozitate în interiorul construcției (unelte, scule, cereale, bicicletă etc.).
  Sistemul de gătit lăsat nesupravegheat (afumătoare) a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  28. 19.12.2023 - Misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman va acționa pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Moldova din municipiul Roman. Elicopterul va prelua și transporta un bărbat de 53 ani la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din municipiul Iași.

  29. 19.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru salvarea unui copil blocat într-un autoturism

  La ora 16:30 prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în municipiul Roman, un copil de 2 ani a rămas blocat într-un autoturism staționat într-o parcare de pe strada Ștefan cel Mare. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au găsit un autoturism cu ușile blocate în care se afla un copil pe bancheta din spate, într-un scaun auto. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice au acționat pentru spargerea unui geam, după care au scos copilul din autoturism. Copilul nu a necesitat îngrijiri medicale.

  30. 19.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament

  La ora 13:06 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț, pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe pe Bulevardul Decebal, deoarece proprietarul (cunoscut cu afecțiuni medicale) nu răspundea la ușă și nici la telefon. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și un echipaj cu o ambulanță de la SAJ, ulterior fiind solicitat în sprijin echipajul SMURD TIM.
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat prin balcon în apartamentul situat la primul etaj, unde au găsit un bărbat de aproximativ 74 de ani in stare de inconștiență, căzut în baie. Echipajul SMURD TIM a aplicat manevre de resuscitare, din păcate fără răspuns.

  31. 19.12.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament în municipiul Roman

  La ora 14:09, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe pe strada Dobrogenu Gherea, deoarece proprietarul (cu afecțiuni locomotorii) nu răspundea la telefon. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Roman.
  Pompierii au intrat printr-o fereastră în apartamentul situat la parter, unde au găsit un bărbat de aproximativ 52 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  32. 19.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  La ora 06:15 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată pe strada Fermelor. Un echipaj de pompieri a acționat cu o autospecială de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 400 kg de deșeuri și vegetație uscată pe o suprafață de 500 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  33. 20.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Bârgăuani pentru degajarea unei persoane căzută în fântână

  La ora 21:56 pompierii au fost înștiințați despre faptul că în comuna Bârgăuani o persoană a căzut în fântână. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Ajunși la locul solicitării pompierii au constatat că într-o fântână cu o adâncimea de 15 m se afla un bărbat. Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei s-a acționat pentru scoaterea persoanei. Din păcate bărbatul de 62 de ani nu prezenta semne vitale, fiind declarat decesul de pe ambulanța SMURD TIM.

  34. 21.12.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săbăoani

  În jurul orei 20:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85 în localitatea Traian din comuna Săbăoani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman (o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD) și SAJ Roman (o ambulanță).
  Un autoturism în care se aflau două persoane a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanț. O persoană s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție iar o altă persoană a rămas încarcerată. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au acționat pentru scoaterea victimei rămasă încarcerată. Ulterior, victima, o femeie de 49 de ani, a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Roman.
  De asemenea s-a acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  35. 21.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru degajarea unor lebede din lacul Bâtca Doamnei

  Ca urmare a unui apel la 112, în jurul orei 09:08, un echipaj de pompieri (cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă) din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit în municipiul Piatra-Neamț pentru scoaterea a 12 lebede moarte din lacul Bâtca Doamnei. După ce au fost scoase din apă lebedele au fost predate reprezentantului DSVSA Neamț.

  36. 21.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament

  La ora 11:13, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Progresului. Apelul a fost făcut de un vecin deoarece proprietara striga după ajutor. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SAJ și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor și accesoriilor specifice din dotarea autospecialei, au acționat pentru a deschide ușa apartamentului situat la etajul patru. În interiorul apartamentului se afla o femeie căzută în dormitor. Femeia de 61 de ani, după ce a primit îngrijiri medicale de la echipajul SAJ a fost transportată la UPU Piatra-Neamț.

  37. 21.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 11:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată pe strada Chimiei în municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.

  Incendiul s-a manifestat in interiorul unei construcții cu rol de depozitare. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 30 kg de deșeuri, 5 mp de izolație termică a unui perete și a fost deteriorat un mp din peretele unei rulote amplasată lângă construcție.
  Amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzire a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  38. 21.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Pipirig pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 00:04, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată pe strada Ursului din comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.
  Incendiul s-a manifestat la un adăpost pentru animale cu posibilitatea propagării la locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul anexei (construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de aproximativ 30 mp și s-au deteriorat bunurile aflate în interiorul acesteia.
  Depozitarea cenușii și a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  39. 22.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Piatra Șoimului pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 04:53 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Poieni din comuna Piatra Șoimului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, SVSU Piatra Șoimului și SAJ Piatra-Neamț.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, cetățenii au evacuat o femeie din interiorul locuinței cuprinsă de flăcări. Femeia în vârstă de 103 ani a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la UPU Piatra-Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească (bucătărie de vară) și la un adăpost pentru animale alipit de locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars cele două anexe gospodărești.
  Jarul căzut din sistemele de încălzire a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  40. 22.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Borca pentru degajarea unei persoane din râul Bistrița

  La ora 08:33 pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Borca pentru scoaterea unei persoane din râul Bistrița. La locul indicat au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului (o autospecială de stingere, un autoturism de serviciu, o barcă) și SAJ Borca.
  Ajunși la locul solicitării pompierii au identificat o persoană ce plutea în râul Bistrița. Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au extras din apă un bărbat de aproximativ 60 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  41. 22.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru degajarea unor lebede din râul Bistrița

  Ca urmare a unui apel din jurul orei 10:40 un echipaj de pompieri (cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă) din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit în municipiul Piatra-Neamț pentru scoaterea a 5 lebede moarte din râul Bistrița. După ce au fost scoase din apă lebedele au fost predate reprezentantului DSVSA Neamț.

  42. 22.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 14:15, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit pe strada Bistriței pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 200 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul (aruncarea unei țigări la întâmplare).

  43. 22.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament

  În jurul orei 14:20, pompierii au fost înștiințați despre faptul că se simte miros de fum pe casa scării într-un bloc de locuințe de pe strada Aleea Aurorei din municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul unei mașini de spălat rufe amplasată în baia unui apartament de la parterul blocului. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc și nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.
  Proprietara apartamentului, o femeie de 76 de ani, a fost evacuată de vecini până la sosirea pompierilor. Aceasta a fost asistată medical medicale la locul evenimentului de membrii echipajului SMURD TIM deoarece a suferit ușoare intoxicații cu fum.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars mașina de spălat și s-au deteriorat bunuri din interiorul băii. De asemenea s-a intervenit și pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  44. 23.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Negrești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 20:45, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Poiana din comuna Negrești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Negrești și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la o casă cu suprafață de aproximativ 30 mp cu posibilitatea propagării la altă casă din vecinătate. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  45. 23.12.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săvinești

  La ora 10:13, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Săvinești. La locul producerii evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Punctului de lucru Roznov și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Piatra-Neamț.
  Ajunși la locul solicitării, s-a constatat că în evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. O femeie de 37 de ani, pasageră într-un autoturism, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, ulterior refuzând transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  46. 23.12.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săbăoani

  În jurul orei 12:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85 în comuna Săbăoani. La locul producerii evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. Un bărbat de 34 de ani, pasager într-un autoturism, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportat la CPU Roman.

  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  47. 24.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Ștefan cel Mare pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  Prin apel la 112, la ora 01:56 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Soci din comuna Ștefan cel Mare. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la locuință și la o anexă gospodărească (afumătoare). Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars locuința cu o suprafață de aproximativ 80 mp cu bunurile din interiorul acesteia și anexa gospodărească.
  Depozitarea cenușii și a jarului în apropierea materialelor combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  48. 24.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Tarcău pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  La ora 21:46, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie din comuna Tarcău. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Tarcău, SVSU Bicaz, Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț, SPSU Forestar Tarcău și SAJ Bicaz.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta în trei gospodării: într-una ardeau generalizat anexele gospodărești și parțial acoperișul casei, în alta acoperișul locuinței iar în alta o anexă gospodărească, existând posibilitatea propagării la vecinătăţi.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars:
  - acoperișul casei pe o suprafață de 10 mp, anexele gospodărești construite din lemn pe o suprafață de aproximativ 100 mp, 5 mc de lemn de foc și acoperișul unui garaj (construit din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 30 mp din prima gospodărie;
  - acoperișul (construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de 60 mp, elemente de tâmplărie și 30 mp dintr-un perete al casei din a doua gospodărie;
  - 6 mp dintr-un perete al unei anexe gospodărești din a treia gospodărie.
  Proprietara celei de-a doua gospodării (44 de ani) a fost asistată medical la locul evenimentului de echipajul SAJ, deoarece a suferit un atac de panică.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  49. 25.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Pipirig pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie.

  Folosirea petardelor poate provoca daune materiale importante

  În jurul orei 12:30 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie situată în localitatea Stânca din comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la trei anexe gospodărești (un depozit de plante furajere și două adăposturi pentru animale) și acoperișul casei. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars depozitul de furajere (construit din lemn și acoperit cu tablă) cu suprafața de 24 mp în care se aflau 2 t de plante furajere, un adăpost pentru animale (construit din lemn și acoperit cu carton bituminat) cu suprafața de 10 mp, acoperișul altui adăpost pentru animale pe o suprafață de aproximativ 30 mp și acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 40 mp. Au fost deteriorate și două atelaje hipo și 30 ml gard din lemn.
  Folosirea materialelor explozive (petarde) a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  50. 25.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Grumăzești pentru stingerea unui incendiu produs la un spațiu comercial

  La ora 21:55 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă a unui spațiu comercial situat în localitatea Curechiștea din comuna Grumăzești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SVSU Grumăzești.
  Incendiul s-a manifestat la obiecte din lemn depozitate într-o construcție în care era amplasată centrala termică. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars patru uși din lemn și s-a deteriorat tâmplăria din pvc a construcției.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  51. 25.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament

  În jurul orei 22:40 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț, pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe pe Bulevardul Dacia, deoarece proprietara nu a mai răspuns la ușă și nici la telefon de 3 zile.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț. Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei, pompierii au deschis ușa apartamentului situat la etajul cinci, unde au găsit o femeie de 83 de ani fără semne vitale.

  52. 26.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Vânători Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 04:19 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată pe strada Ștefan cel Mare din comuna Vânători Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat în interiorul și la acoperișul unei case cu posibilitatea propagării la anexele gospodărești și la o casă învecinată. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din fericire în interiorul casei nu se aflau persoane.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

  53. 26.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru îndepărtarea unei bucăți dintr-un acoperiș al unui bloc de locuințe

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 08:32, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit în municipiul Piatra-Neamț pentru îndepărtarea unei bucăți de azbest desprinsă de pe acoperișul unui bloc de locuințe de pe strada Cuejdi.

  54. 26.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism

  La ora 08:49, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism parcat în curtea unui operator economic situat pe strada Teiului din municipiul Roman. La locul indicat s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui autoturism cu posibilitatea propagării la construcțiile din curte. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Un bărbat de aproximativ 56 ani, ce a necesitat îngrijiri medicale, a fost preluat și transportat de echipajul SAJ la CPU Roman.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea intenționată.

  55. 26.12.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Târgu-Neamț

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 10:10 un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu-Neamț a intervenit în orașul Târgu Neamț, pe strada Castanilor, pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor la un eveniment rutier. Un autoturism în care se aflau patru persoane a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. Toate persoanele s-au autoevacuat din autoturism până la sosirea forțelor de intervenție. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

  56. Misiune de intervenție în comuna Grumăzești pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 15:54 un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu-Neamț a intervenit în localitatea Topolița (comuna Grumăzești) pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 200 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  57. 26.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament

  La ora 22:56, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre prezența mirosului de fum pe casa scării a unui bloc de locuințe situat pe strada Grigore Ureche din municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că se degajă fum din interiorul unei garsoniere situată la al treilea etaj. Incendiul s-a manifestat la nivelul aragazului, unde ardea o oală cu mâncare. A fost îndepărtată oala de pe aparatul de gătit și s-a acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării.
  Până la sosirea pompierilor 5 persoane s-au autoevacuat, iar alte 10 persoane au fost evacuate de pompieri. Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

  58. 27.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament

  La ora 11:48, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe pe Bulevardul Republicii. Apelul a fost făcut de o vecină, deoarece proprietara nu răspundea la telefon. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor și accesoriilor specifice din dotarea autospecialei, au acționat pentru a deschide ușa apartamentului situat la etajul al doilea. În interiorul apartamentului se afla o femeie căzută într-una din camere. După ce a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, femeia de 65 de ani a fost transportată la CPU Roman.

  59. 27.12.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Timișești

  La ora 13:13 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Timișești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SAJ Târgu-Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau șase persoane. La sosirea pompierilor toate persoanele erau evacuate. Conducătorul auto al unui autoturism (un bărbat de 33 ani) și pasagerii acestuia (două femei - de 51 ani și 28 ani și un bărbat de 52 ani) au primit îngrijiri medicale de la echipajele SAJ și SMURD sosite la locul evenimentului. Cele patru persoane au fost transportate la CPU Târgu-Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  60. 27.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru degajarea unor lebede din râul Bistrița

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 13:04, un echipaj de pompieri (cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă) din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit în municipiul Piatra-Neamț pentru scoaterea a 9 lebede moarte din râul Bistrița. După ce au fost scoase din apă, lebedele au fost predate reprezentantului DSVSA Neamț.

  61. 28.12.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Brusturi

  În data de 27 decembrie 2023, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în satul Poiana din comuna Brusturi pentru asanarea următoarelor elemente de muniție: 6 bombe de aruncător de calibru 60 mm, 3 bombe de aruncător de calibru 82 mm, 1 grenadă antitanc și 3 cartușe de calibru 14,5 mm.
  Acestea au fost descoperite de un bărbat de 48 de ani, în pădurea Poiana, cu ajutorul unui detector de metale. Pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafață de 200 mp și au mai găsit 1 bombă de aruncător de calibru 120 mm. Muniția descoperită, ce provine din Al Doilea Război Mondial a fost transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  62. 28.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 12:10 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată pe strada Ciocârliei din municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Roman și Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta la o anexă gospodărească (adăpost pentru animale) alipită de locuință cu posibilitatea propagării la întreaga construcție și la casă. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 9 mp din peretele anexei și aproximativ 50 kg plante furajere.
  Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  63. 28.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru degajarea unor lebede din Lacul Bâtca Doamnei

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 12:19, un echipaj de pompieri (cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă) din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit în municipiul Piatra-Neamț pentru scoaterea a 5 lebede moarte din Lacul Bâtca Doamnei. După ce au fost scoase din apă, lebedele au fost predate reprezentantului DSVSA Neamț.

  64. 29.12.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 11:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Viișoara din comuna Alexandru cel Bun. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SAJ Piatra-Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. Toate persoanele s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. O femeie de 38 de ani, pasageră într-unul din cele două autoturisme, ce a necesitat îngrijiri medicale, a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  65. 29.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru degajarea unor lebede din Lacul Reconstrucția

  Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri (cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă) din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit în municipiul Piatra-Neamț pentru scoaterea a șapte lebede moarte din lacul Reconstrucția. După ce au fost scoase din apă lebedele au fost predate reprezentantului DSVSA Neamț.

  66. 29.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Valea Ursului pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 13:58 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în comuna Valea Ursului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Valea Ursului și Punctul de lucru Poienari.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în podul unei case cu posibilitatea generalizării la întreaga construcție. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 80 mp astereală din lemn din componența acoperișului, materiale textile și aproximativ 200 Kg de nuci.
  Scânteile provenite de la un coș de fum au fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  67. 29.12.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Pipirig

  La ora 17:35 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în localitatea Leghin din comuna Pipirig. Un autoturism în care se afla doar conducătoarea auto a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un șanț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț, SVSU Pipirig și SAJ Pipirig.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, conducătoarea autoturismului s-a autoevacuat. Victima, o femeie de 26 de ani, a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SAJ (după care a fost transportată la CPU Târgu-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  68. 30.12.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Vânători Neamț

  În data de 29 decembrie, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în comuna Vânători Neamț pentru asanarea a două bombe de aruncător de calibru 120 mm și unui focos pentru bombe de aruncător. Acestea au fost descoperite de un bărbat de 48 de ani, în pădurea Cărbuna, cu ajutorul unui detector de metale. Pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafață de 200 mp și nu au mai găsit alte elemente de muniție.
  Muniția descoperită, ce provine din Al Doilea Război Mondial a fost transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  69. 30.12.2023 - Misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  Ca urmare a unui apel la din jurul orei 13:10, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Moldova din municipiul Roman. Elicopterul a preluat și transportat o femeie de 39 ani la Spitalul Clinic ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” din municipiul Iași.

  70. 30.12.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Podoleni

  La ora 11:22 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Podoleni. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Punctului de lucru Roznov.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autobuz în care se aflau 20 de persoane și un autoturism în care se aflau patru persoane. Autoturismul a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. Până la sosirea forțelor de intervenție cele patru persoane s-au autoevacuat din autoturism.
  Nicio persoană (din autoturism și din autobuz) nu a necesitat îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  71. 30.12.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament

  Explozie neurmată de incendiu la o centrală termică în interiorul unui apartament situat la al doilea etaj într-un bloc de locuințe de pe strada Aleea Caișilor din municipiul Piatra-Neamț. La locul evenimentului se află forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Din fericire nu s-au înregistrat victime.
  De asemenea, au fost înștiințați Inspectoratul de Stat în construcții și Delgaz Grid.

  72. 31.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Bahna pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 19:27 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată în localitatea Băhnișoara din comuna Bahna. La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bahna și Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în interiorul unei locuințe, în patru camere, cu posibilitatea propagării la întreaga construcție și la anexele gospodărești. Din fericire în casă nu se aflau persoane. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars bunuri materiale din interiorul celor patru camere, tavanul locuinței pe o suprafață de aproximativ 80 mp, tâmplăria din pvc (o ușă și două ferestre).
  Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  73. 31.12.2023 - Misiune de intervenție în comuna Dumbrava Roșie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 05:24, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească din comuna Dumbrava Roșie.
  Incendiul se manifesta la acoperișul unei anexe gospodărești cu posibilitatea propagării la două case aflate in vecinătate. Pentru localizarea și lichidarea incendiului au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și SVSU Dumbrava Roșie. Au ars 60 mp din acoperișul construcției din lemn și s-a deteriorat tavanul pe o suprafață de aproximativ 50 mp.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  74. 31.12.2023 - Misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  Ca urmare a unui apel la din jurul orei 13:10, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul a preluat și transportat un bărbat de 70 ani la IBCV în municipiul Iași.

  Compartimentul Informare și Relații Publice