Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENTIE DESFASURATE IN IULIE 2022.

  1. 02.07.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament in municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 00:20, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un apartament situat pe strada Gheorghe Asachi in cartierul Valeni din municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta cu degajare de fum in baia unei garsoniere situata la primul etaj al unei vile.
  Toti locatarii s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie.
  Pompierii au actionat pentru localizarea si stingerea incendiului, dar si pentru evacuarea fumului din interiorul locuintei. Au ars articole de imbracaminte si obiecte de uz casnic aflate in baie si s-a deteriorat o masina de spalat haine.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  2. 02.07.2022 - Misiune de interventie pentru cautarea/degajarea unei persoane inecata in raul Moldova in comuna Horia

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru cautarea unor persoane posibil inecate in raul Moldova in comuna Horia. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala complexa pentru interventie, o barca si doua ambulante SMURD (TIM si EPA).
  O fata a fost scoasa din apa de cetateni pana la sosirea fortelor de interventie. Imediat au inceput manevrele de resuscitare de catre echipajele SMURD.
  Tanara de 16 ani a raspuns manevrelor de resuscitare, fiind preluata de echipajul SMURD TIM si transportata la CPU Roman.
  Pompierii militari, cu ajutorul barcii, au cautat cea de-a doua persoana.
  Trei persoane au suferit atacuri de panica fiind transportate la CPU Roman, o femeie in varsta de 40 ani si o fata de 16 ani au fost transportate de echipajul SMURD, iar un baiat in varsta de 13 ani a fost transportat de un echipaj de la SAJ.
  Misiunile de cautare ale baiatului inecat in raul Moldova au incetat in jurul orei 21:00, iar in data de 03.07.2022, la ora 05:00 au fost reluate.
  La misiunea de cautare au participat si scafandri de la ISU NT, ISU BC, ISU BT si ISU VN.
  Baiatul a fost gasit in zona in care s-a inecat.

  3. 04.07.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Horia

  La ora 12:00, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in cimitirul din comuna Horia. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu o autospeciala de stingere si voluntari de la SVSU Horia.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului, in urma caruia au ars aproximativ 400 mp de vegetatie uscata.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.

  4. 04.07.2022 - Misiune de interventie pentru cautarea/degajarea unui copil inecat in raul Bistrita in comuna Costisa

  La ora 18:32, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca un baiat de 15 ani s-a inecat in apele raului Bistrita in localitatea Manoaia din comuna Costisa.
  La locul solicitarii s-au deplasat voluntarii din cadrul SVSU Costisa si doua echipaje de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie, o barca si o ambulanta SMURD.
  Copilul a fost scos din apa fara semne vitale.
  Au fost efectuate manevre de resuscitare de catre echipajul SMURD pana la sosirea unui echipaj cu medic de la SAJ.
  Medicul de pe ambulanta SAJ a declarat decesul baiatului.

  5. 06.07.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Ruginoasa

  La ora 12:52, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier produs pe DN 15D in localitatea Bozienii de Sus din comuna Ruginoasa. In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme in care se aflau cinci persoane. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM din cadrul Detasamentului Roman.
  Pana la sosirea fortelor de interventie persoanele aflate in cele doua autoturisme s-au autoevacuat. Echipajul SMURD TIM a preluat o femeie de 40 ani si un copil de 3 ani pentru acordarea ingrijirilor medicale si transportul la CPU Roman.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.

  6. 06.07.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Horia

  Prin apel la 112, la ora 15:44, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata pe strada Luncii, in comuna Horia.
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului Roman.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului, in urma caruia au ars aproximativ 9 000 mp de vegetatie uscata.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.

  7. 06.07.2022 - Misiune de interventie pentru degajarea unui arbore cazut pe firele de curent in municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei, 16:00, un echipaj de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie din cadrul Detasamentului Piatra Neamt a intervenit pentru degajarea unui arbore cazut pe firele de curent pe strada Aleea Brazilor (zona pod Caprioara) din municipiul Piatra Neamt.

  8. 06.07.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje in comuna Draganesti

  La ora 16:57, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un depozit de furaje din comuna Draganesti. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace din cadrul Detasamentului Targu Neamt si SVSU Draganesti (cu un buldoexcavator).
  Incendiul s-a manifestat generalizat la un depozit de furaje si la o anexa gospodareasca, cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  A ars depozitul de furaje, construit din lemn ce avea o suprafata de aproximativ 60 mp, in care erau depozitate aproximativ 25 tone de fan si 5 mc de cherestea si anexa gospodareasca cu o suprafata de aproximativ 20 mp.
  Cauza probabila de producere a acestui incendiu a fost trasnetul.

  9. 06.07.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Raucesti

  Prin apel la 112, la ora 22:26, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Oglinzi din comuna Raucesti, in care a fost implicat un autoturism. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ.
  Pana la sosirea fortelor de interventie conducatorul autoturismului, un barbat de 47 ani s-a autoevacuat. Acesta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SAJ, dar a refuzat transportul la spital.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.

  10. 07.07.2022 - Misiune de interventie pentru degajarea unui arbore cazut pe carosabil in municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112 primit la ora 08:52, pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt, cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare au intervenit pentru degajarea unui copac cazut pe carosabil din cauza fenomenelor meteo periculoase, pe Aleea Parc Cozla in municipiul Piatra Neamt.
  La locul solicitarii s-a deplasat si operatorul economic de distributie a energiei electrice pentru a remedia defectiunile.

  11. 08.07.2022 - Misiuni pirotehnice

  In primele zile ale lunii iulie, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea unor munitii descoperite in judetul Neamt, astfel:
  - in data de 02.07.2022 s-a intervenit in comuna Cordun pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 75 mm descoperit de un barbat pe timpul unei plimbari pe malul raului Moldova.
  - in data de 05.07.2022, pe timpul desfasurarii unei sedinte de pregatire de specialitate in teren, in padurea Nemtisor din comuna Vanatori Neamt au fost descoperite: o bomba de aruncator de calibru 82 mm, o grenada de mana ofensiva si 14 cartuse de calibru 7,92 mm.
  - in data de 05.07.2022 s-a intervenit in comuna Bicaz Chei pentru asanarea unei bombe de aruncator de calibru 82 mm descoperita de catre un barbat de 52 de ani pe un drum forestier.
  - in data de 07.07.2022, in comuna Gadinti s-a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 75 mm descoperit de un barbat de 64 ani pe timpul efectuarii unor lucrari agricole de sezon.
  - in data de 08.07.2022, in comuna Tibucani s-a intervenit pentru asanarea a 175 cartuse de calibru 13,2 mm descoperite in gospodaria sa de un de 51 ani pe timpul efectuarii unor lucrari de nivelare a solului.
  Pirotehnicienii, cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, au cercetat zona in care au fost descoperite munitiile si nu au mai gasit alte elemente.
  Toate elementele de munitie descoperite ce provin din Al Doilea Razboi Mondial au fost ridicate, transportate si depozitate in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

  12. 11.07.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost de animale in comuna Secuieni

  La ora 07:55, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un adapost de animale din localitatea Barjoveni, comuna Secuieni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere, voluntari din cadrul SVSU Secuieni si SVSU Moldoveni cu o autospeciala de stingere.
  Incendiul s-a manifestat generalizat la acoperisul adapostului, cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului, in urma caruia au ars aproximativ o tona de coceni si 5 mp din acoperisul adapostului.
  Cauza probabila de producere a acestui incendiu a fost focul deschis in spatii deschise.
  Nu au fost victime.

  13. 12.07.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  Pompierii romascani, alaturi de membrii SVSU au intervenit pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel:
  - in localitatea Chicerea din comuna Stanita unde a fost afectata o suprafata de aproximativ 3 ha;
  - in comuna Stanita, pe strada Stejarului unde au ars aproximativ 200 kg de deseuri si 10 ml de gard din lemn;
  - in municipiul Roman, pe strada Artera Ocolitoare unde a fost afectata o suprafata de 1 000 mp.
  Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost focul deschis in spatii deschise.

  14. 13.07.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor pentru prevenirea si stingerea incendiilor ca urmare a producerii unei explozii la un operator economic in municipiul Piatra Neamt

  La ora 01:52, pompierii au fost instiintati prin apel la 112 despre producerea unui eveniment pe DN 15, la iesirea din municipiul Piatra Neamt, ca urmare a unei explozii (neurmata de incendiu) la un operator economic.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca la un operator economic, cu domeniu de activitate prelucrarea lemnului, a avut loc o explozie la un boiler metalic ce se folosea in fluxul tehnologic specific. Dupa producerea exploziei, boilerul a ajuns pe partea carosabila.
  Pompierii pietreni au intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru indepartarea elementului rezultat in urma exploziei (boiler) de pe carosabil.
  Nu au fost victime.

  15. 14.07.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Grinties

  La ora 04:20, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in comuna Grinties in urma caruia un autotren incarcat cu apa s-a rasturnat in afara partii carosabile. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Conducatorul auto, un barbat de 28 de ani, a fost asistat la locul evenimentului de echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

  16. 14.07.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Sabaoani

  La ora 7:29, prin apel la 112 pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident pe DN2 - E85, in comuna Sabaoani. In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme in care erau trei persoane.
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ.
  Persoanele implicate in accident s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie.
  Conducatorii auto, doi barbati de 52 ani si 73 ani, au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului, ulterior fiind transportati la CPU Roman.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

  17. 14.07.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in orasul Roznov

  Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj SMURD si un echipaj SAJ au intervenit la un accident rutier produs pe DJ156A in orasul Roznov.
  In accidentul rutier au fost implicate un scuter si un autoturism. Persoanele aflate pe scuter, un barbat de 66 ani si o femeie de 57 ani au fost preluate si transportate la UPU Piatra Neamt.

  18. 14.07.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in orasul Targu Neamt

  La ora 14:11, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in orasul Targu Neamt. In evenimentul produs pe strada Marasesti au fost implicate doua autoturisme in care se aflau patru persoane.
  La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri targnemteni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, membri ai SVSU Targu Neamt cu un utilaj si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Doua persoane, o femeie de 80 de ani si un barbat de 63 de ani, pasageri in cele doua autoturisme au necesitat ingrijiri medicale.
  Pompierii au sprijinit echipajul SAJ pentru a scoate dintr-un autoturism o victima cu ajutorul targii lopata.
  Ambele victime au fost preluate si transportate la CPU Targu Neamt.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru degajarea carosabilului pentru reluarea traficului in conditii normale.

  19. 15.07.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs pe malul Siretului in municipiul Roman

  Un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman impreuna cu membri din cadrul SVSU Roman au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 8 ha pe malul Siretului in municipiul Roman.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost focul deschis in spatii deschise.

  20. 17.07.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs intr-un camping in orasul Bicaz

  In jurul orei 22:30, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la fondul forestier in localitatea Potoci din orasul Bicaz. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Bicaz si Detasamentul de pompieri Piatra Neamt.
  Ajunse la locul solicitarii, fortele de interventie au constatat ca incendiul se manifesta generalizat la o casuta din lemn, la vegetatie uscata si partial la o alta casuta cu posibilitatea propagarii la fondul forestier si la alte casute din apropiere. Casutele erau amplasate intr-un camping care nu functiona.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars aproximativ 20 mp de vegetatie uscata, o casuta in totalitate iar cea de-a doua a fost afectata pe o suprafata de 20%.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost fumatul in locuri nepermise.
  Nu au fost victime.

  21. 18.07.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in comuna Zanesti

  La ora 02:16, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Zanesti. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere de la Punctul de lucru Roznov si membri ai SVSU Zanesti.
  Ajunse la locul solicitarii, fortele de interventie au constatat ca incendiul se manifesta la deseuri depozitate intr-o gospodarie de pe strada Principala.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. Au ars aproximativ 300 kg de deseuri (din lemn si menajere) si o cusca pentru caine.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost focul deschis in spatii deschise.
  Nu au fost victime.

  22. 18.07.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o garsoniera in orasul Bicaz

  La ora 02:39, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o garsoniera dintr-un bloc de locuinte de pe strada Paltinis in orasul Bicaz. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Bicaz si Detasamentul de pompieri Piatra Neamt.
  Ajunse la locul solicitarii, fortele de interventie au constatat ca incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul unei camere dintr-o garsoniera situata la al doilea etaj. In interiorul garsonierei nu se aflau persoane.
  Pana la sosirea fortelor de interventie locatarii din 20 de apartamente s-au autoevacuat.
  Pompierii au evacuat locatarii din 6 apartamente.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars bunuri materiale aflate in interiorul garsonierei (articole de imbracaminte, obiecte de mobilier etc.).
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost focul deschis in spatii deschise (lumanare lasata nesupravegheata).
  Nu au fost victime.

  23. 18.07.2022 - Misiune de degajare a unei persoane posibil inecata in raul Bistrita in municipiul Piatra Neamt

  La ora 11:10, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca in raul Bistrita (in zona in care raul Cuejdi se varsa in raul Bistrita), in municipiul Piatra Neamt, este o persoana inecata. La locul solicitarii s-au deplasat echipaje din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD TIM.
  Pompierii au scos din apa un barbat ce nu prezenta semne vitale.

  24. 18.07.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor pentru prevenirea si stingerea incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD in orasul Targu Neamt

  Un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Targu Neamt va actiona pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe Stadionul Cetatea din orasul Targu Neamt.
  Elicopterul SMURD va prelua un barbat de 67 de ani pentru a fi transportat la IBCV din municipiul Iasi.

  25. 19.07.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra Neamt

  La ora 15:23, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte pe bulevardul Dacia din municipiul Piatra Neamt.
  La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare din cadrul Detasamentului Piatra Neamt.
  Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns pe geam in apartamentul situat la primul etaj.
  Au gasit un barbat de 72 ani cazut, care nu prezenta semne vitale.

  26. 19.07.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la Manastirea Tarcuta din comuna Tarcau

  In aceasta dupa-amiaza, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la Manastirea Tarcuta din comuna Tarcau.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la:
  - Detasamentul de pompieri Piatra Neamt (sase autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD)
  - SVSU Tarcau (2 buldoexcavatoare si 2 motopompe)
  - SVSU Bicaz (o autospeciala de stingere)
  - SVSU Ghimes - Faget din judetul Bacau (o autospeciala de stingere) si
  - Ocolul Silvic Brates
  Apelul la 112 a fost facut de un barbat ce se afla in pelerinaj la manastire.
  La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa, generalizat, la anexele din ansamblul manastiresc (chilii, casa praznicala, magazii, gater etc.) cu posibilitatea propagarii la biserica si la fondul forestier.
  O femeie de 45 de ani a suferit usoare arsuri la nivelul fetei si membrelor superioare. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.
  Misiunea a fost dificila din cauza cantitatii mari de materiale combustibile (lemn, mase plastice si bunurile din incaperi) si inflamabile (uleiuri si carburanti).
  Fortele de interventie au localizat incendiul si se lucreaza pentru lichidarea lui.
  De asemenea au fost evacuate o parte din bunurile din interiorul casei praznicale.
  Cel mai important este faptul ca biserica a fost salvata de la incendiu, fiind afectata doar fatada acoperita cu lambriu din pvc.
  Alimentarea autospecialelor a fost facuta dintr-un parau, la o distanta de aproximativ 2 km, unde au fost amenajate puncte de alimentare a acestora.
  Incendiul a fost lichidat in jurul orei 22:00.
  Au ars bunurile materiale din interiorul constructiilor (casa praznicala, chilii, magazii, ateliere, etc.).
  Suprafata afectata de incendiu a fost de aproximativ 1600 mp.
  Pe timpul noptii, doua echipaje de la Detasamentul Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Tarcau au ramas la locul producerii evenimentului pentru monitorizarea zonei, avand in vedere cantitatea mare de materiale combustibile.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului electric (acumulator electric defect).

  27. 20.07.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  - Un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt a actionat pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata pe malul raului Bistrita, in municipiul Piatra Neamt, in urma caruia au ars aproximativ 0,2 ha de vegetatie uscata si 100 kg deseuri menajere.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  - Doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Bodesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un lan de grau din localitatea Bodesti. Au ars aproximativ 2 ha de grau si s-au deteriorat un utilaj agricol (combina de treierat cereale) si o remorca auto care se aflau in lanul de grau.
  Cauza probabila de producere a acestui incendiu a fost autoaprinderea.
  - Un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt si membri ai SVSU Timisesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in localitatea Dumbrava din comuna Timisesti, ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 500 mp.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  28. 21.07.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  - Un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt si membri ai SVSU Timisesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in localitatea Dumbrava din comuna Timisesti, ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 500 mp.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  - Un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Sagna, ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 200 mp.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  - Un echipaj de pompieri de la Garda II de Interventie Poiana Teiului impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Poiana Teiului au intervenit in localitatea Poiana Largului din comuna Poiana Teiului pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in padure. Incendiul se manifesta la vegetatia uscata in padure, la o distanta de aproximativ 2 km de calea de acces a autospecialei de stingere.
  A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1000 mp din cauza unei tigari aruncata la intamplare (fumatul in locuri nepermise).

  29. 21.07.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Roman

  La ora 13:02, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte de pe strada Mihai Eminescu in municipiul Roman. Apelul a fost efectuat de un barbat, fiul proprietarilor, care a semnalat faptul ca parintii nu raspund la usa si nu poate lua legatura cu acestia.
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman.
  Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au intrat, printr-o fereastra, in apartamentul situat la al doilea etaj. In interiorul unei camere se aflau doua persoane, un barbat de 86 de ani cu afectiuni ale auzului care dormea si o femeie de 80 de ani cazuta langa pat.
  Femeia a fost asistata medical de echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.

  30. 21.07.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu la un autotren in comuna Secuieni

  In aceasta dimineata, in jurul orei 10:50, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un autotren ce se deplasa pe E 85 in comuna Secuieni.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere, voluntari de la SVSU Secuieni si lucratori de la SDN cu un utilaj.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara, violent, la remorca unui autotren ce se afla in localitatea Secuienii Noi. Remorca era decuplata de capul tractor.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  Au ars remorca autotrenului si marfa depozitata in interiorul acesteia.
  Cauza probabila de producere a incendiului este scurtcircuitul electric (defectiuni la instalatia electrica).
  Nu au fost victime.

  31. 22.07.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Horia

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier in comuna Horia, in urma caruia o persoana a ramas incarcerata deoarece un copac a cazut peste un autoturism.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru descarcerare grea, o autospeciala de stingere si doua ambulante SMURD (TIM si EPA).
  In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme in care se aflau patru persoane. Un autoturism a parasit partea carosabila si a intrat intr-un copac.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au gasit un autoturism peste care a cazut un copac. Conducatorul auto, un barbat de 32 de ani, era iesit din autoturism. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD TIM, ulterior fiind transportat la CPU Roman.
  O alta persoana, pasagera in celalalt autoturism, a necesitat ingrijiri medicale. O femeie de 73 de ani a fost preluata de echipajul SMURD EPA si transportata la CPU Roman.
  Pompierii au actionat pentru indepartarea capacului cazut peste autoturism si asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

  32. 25.07.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in comuna Pipirig

  La ora 15:40, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un autoturism in localitatea Stanca din comuna Pipirig.
  La locul solicitarii s-au deplasat forte si mijloace de la SVSU Pipirig si Detasamentul de Pompieri Targu Neamt.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la un autoturism parcat, cu posibilitatea propagarii la o autoutilitara si la o anexa gospodareasca.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars autoturismul, documentele proprietarului si ale autoturismului si s-a deteriorat partea din fata a autoutilitarei.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  33. 26.07.2022 - Misiune de interventie pentru degajarea unei persoane cazuta de pe acoperisul unei case in comuna Alexandru cel Bun

  La ora 12:20, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana a cazut de pe acoperisul unei case in localitatea Bistrita din comuna Alexandru cel Bun.
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie si o autospeciala pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca un barbat ce lucra la acoperisul unei case a cazut in podul acesteia. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice pompierii au coborat victima care a fost preluata de echipajul SAJ. Barbatul in varsta de 57 de ani, constient, a fost transportat de echipajul de la SAJ la UPU Piatra Neamt.

  34. 27.07.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Zanesti

  Prin apel la 112 la ora 11:48, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in comuna Zanesti. O autoutilitara in care se afla doar conducatorul auto a parasit partea carosabila si a intrat intr-un copac. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare de la Punctul de lucru Roznov si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Pana la sosirea fortelor de interventie conducatorul auto, un barbat de 22 de ani, s-a autoevacuat. Acesta a refuzat asistenta medicala.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

  35. 27.07.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in comuna Girov

  La ora 15:36, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa din comuna Girov. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si membrii SVSU Girov.
  Ajunse la locul solicitarii, fortele de interventie au constatat ca incendiul se manifesta cu flacara deschisa la tavanul unei bucatarii de vara, cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 20 mp din tavanul din lemn al bucatariei, 10 mp din acoperisul acesteia si s-a degradat un perete.
  Efectul termic produs de amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijloacele de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  36. 28.07.2022 - Misiune de interventie pentru transportul unei personae ranite de la o stana in localitatea Stanca

  In aceasta dimineata la ora 07:15, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca un barbat aflat la o stana in localitatea Stanca necesita ingrijiri medicale, dar nu se putea deplasa pana la calea de acces a ambulantei.
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si membri ai SVSU Pipirig. Un vederea gestionarii situatiei a fost angrenat si Salvamont Neamt.
  Victima se afla la o distanta de aproximativ 1.5 km de drumul de acces a autospecialelor.
  Fortele de interventie au preluat un barbat de 54 de ani ce prezenta un traumatism la nivelul membrului inferior stang, si cu ajutorul targii UT 2000. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD si transportat la CPU Targu Neamt.

  37. 28.07.2022 - Misiune de interventie ca urmare a unei explozii intr-o garsoniera in municipiul Piatra Neamt

  In aceasta dimineata, la ora 07:54, pompierii au fost instiintati despre producerea unei explozii intr-un apartament dintr-un bloc de locuinte de pe strada Aleea Tiparului in municipiul Piatra Neamt.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul Piatra Neamt (doua autospeciale de stingere, o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD), SAJ, IPJ, IJJ si Delgaz Grid.
  Intr-o garsoniera de la parterul unui bloc a avut loc o explozie la o teava de gaz, neurmata de incendiu. In urma evenimentului produs a rezultat o victima, un barbat de 82 de ani. Acesta a fost evacuat de pompieri si predat unui echipaj de la SAJ, ulterior fiind transportat la UPU Piatra Neamt.
  Pompierii au evacuat dintr-un apartament de la etajul al treilea o femeie cu atac de panica. Femeia de 67 de ani a fost asistata de membrii echipajului SMURD dar a refuzat transportul la spital.
  Aproximativ 20 de persoane s-au autoevacuat din bloc pana la sosirea fortelor de interventie.
  In urma evenimentului s-au produs importante pagube materiale in interiorul garsonierei dar si la alte locuinte unde au fost afectate usile.
  Lucratorii de la Delgaz Grid au oprit alimentarea cu gaz pana la remedierea defectiunilor.
  Reprezentanti de la ISC s-au deplasat la locul producerii evenimentului pentru evalua daca structura de rezistenta a cladirii a fost afectata.

  38. 28.07.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor pentru prevenirea si stingerea incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD in municipiul Roman

  Un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Roman va actiona pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD in strandul din municipiul Roman. Elicopterul SMURD va prelua si transportata la un spital din municipiul Iasi un pacient adus de SAJ BC.

  39. 28.07.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor pentru prevenirea si stingerea incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD in orasul Targu Neamt

  Un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Targu Neamt actioneaza pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe Stadionul Cetatea din orasul Targu Neamt.
  Elicopterul SMURD va prelua si transporta un barbat de 86 de ani la IBCV din municipiul Iasi.

  40. 29.07.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor pentru prevenirea si stingerea incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD in orasul Targu Neamt

  Un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Targu Neamt actioneaza pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe Stadionul Cetatea din orasul Targu Neamt.
  Elicopterul SMURD va prelua si transporta un barbat de 32 de ani la IBCV din municipiul Iasi.

  41. 29.07.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Pipirig

  La ora 09:15 prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Pluton din comuna Pipirig. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt, SVSU Pipirig si SAJ.
  Un autoturism in care se aflau doua persoane a parasit partea carosabila si s-a rasturnat de pe un pod cazand in albia unui parau.
  Pana la sosirea fortelor de interventie cele doua persoane s-au autoevacuat din autoturism. Un barbat de 74 de ani si o femeie de 73 de ani au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD si SAJ. Ambele persoane au refuzat transportul la spital.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

  42. 29.07.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu la un autoturism in comuna Grumazesti

  In jurul orei 17:25, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un autoturism in comuna Grumazesti. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si membri ai SVSU Grumazesti
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la un autoturism stationat.
  Conducatorul autoturismului, un barbat de 28 de ani, a suferit arsuri la nivelul cailor aeriene si a membrelor superioare. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD, ulterior fiind predat unui echipaj de la SAJ si transportat la spital.
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  Incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric (folosirea unui generator cu defectiuni sau supraincalzit).

  43. 31.07.2022 - Misiuni de interventie ca urmare a efectelor fenomenelor meteorologice

  Ca urmare a manifestarii fenomenelor meteorologice prognozate, pompierii nemteni au intervenit:
  - pentru degajarea a 3 stalpi de lemn (de telefonie) cazuti pe carosabil pe DJ 156A, in orasul Roznov ;
  - pentru evacuarea apei dintr-un garaj de pe strada Roman Musat in municipiul Roman;
  - pentru evacuarea apei dintr-o curte in localitatea Horia;
  - cu o autospeciala de stingere si o motopompa pe strada Victoriei in municipiul Roman pentru evacuarea apei din subsolul unei case.
  - pentru degajarea unui arbore cazut pe un cablu electric in zona Platformei Chimice Savinesti
  SVSU Roman a actionat cu motopompe pentru evacuarea apei de pe strada (canalizari infundate) in municipiul Roman, in zona cartierului Mihai Viteazu.
  SVSU Savinesti a actionat pentru indepartarea a patru arbori si alte elemente de constructie cazute pe carosabil in zona Platformei Savinesti.

  Compartimentul Informare si Relatii publice