Interventii în situații de urgență

 • 30.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan, in municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 19:45, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un stog de fan pe strada Ciocarlia din municipiul Piatra Neamt. Au ars aproximativ doua tone de plante furajere. Actiunea intentionata a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  30.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Podoleni

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:40, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Podoleni. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Podoleni cu o autospeciala de stingere si pompierii militari din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul s-a manifestat generalizat la o anexa gospodaresca (lipita de casa) si la acoperisul casei. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars: anexa gospodaresca cu suprafata de aproximativ 35 mp cu bunurile materiale aflate in interior (masina de spalat, 2 biciclete, un mc de lemn de foc etc) si aproximativ 50 mp din acoperisul locuintei. Scurtcircuitul electric (priza defecta) a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  29.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Alexandru cel Bun

  In aceasta dimineata, in jurul orei 06:55, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca podul unei case din localitatea Bistrita (comuna Alexandru cel Bun) este inundat cu fum. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta la un perete interior al locuintei. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars aproximativ 5 mp dintr-un perete (construit din lemn). Nu au fost victime. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza sistemului de incalzire amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.


  28.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Raucesti

  In jurul orei 18:45, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Savesti, comuna Raucesti. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la o casa, cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si voluntari din cadrul SVSU Raucesti. Din interiorul locuintei au fost scoase trei butelii, care prezentau riscul producerii unei explozii. Nu au fost victime. Efectul termic al curentului electric (aparat electric de incalzire lasat sub tensiune) a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  28.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Poienari

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 15:00, pompierii din cadrul Punctului de lucru Poienari cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Poienari au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Bunghi, comuna Poienari. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 10 000 mp. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  28.10.2021 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor ca urmare a sesizarii mirosului de gaz intr-un bloc de locuinte din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre prezenta mirosului de gaz intr-un bloc de locuinte situat pe strada Mihai Eminescu din municipiul Piatra-Neamt. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor pana la sosirea unui echipaj de la Delgaz Grid.


  27.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in comuna Petricani

  Ca urmare a unui apel din jurul orei 16:50, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Bodesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un autoturism in comuna Petricani. Incendiul s-a manifestat la compartimentul motor. Efectul termic (defectiune pe timpul exploatarii) a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  27.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Botesti

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 14:15, pompierii romascani cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Botesti cu un tractor au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Nisiporesti, comuna Botesti. Au ars resturi vegetale pe o suprafata de aproximativ 1000 mp. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  27.10.2021 - Misiune de interventie pentru pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  Pompierii romascani au fost solicitati in aceasta dimineata sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. Cu ajutorul mijloacelor specifice pompierii au patruns printr-o fereastra a apartamentului situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte din strada Roman Musat. In interiorul apartamentului, intr-o camera se afla o femeie de aproximativ 94 de ani, constienta. Aceasta a fost asistata medical de echipajul de la SAJ, dar a refuzat transportul la spital.


  27.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o hala aflata pe platforma chimica Savinesti

  In jurul orei 13:05, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o hala aflata pe platforma chimica Savinesti. Incendiul s-a manifestat la un perete despartitor al unei hale de productie confectii metalice. Pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. A ars un mp si s-au deteriorat 8 mp din peretele construit din lemn si captusit cu placi OSB. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unor scantei provenite de la un aparat pentru taiere.


  26.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o chilie de la Manastirea Varatec din comuna Agapia

  In jurul orei 19:05, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o chilie de la Manastirea Varatec din comuna Agapia. La locul solicitarii s-au deplasat voluntarii din cadrul SVSU Agapia si pompierii militari din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere. Incendiul s-a manifestat la acoperisul unei case (chilii), cu posibilitatea propagarii la o alta casa (chilie) din apropiere. Pana la sosirea fortelor de interventie, persoana care locuia in chilie s-a autoevacuat. Din interiorul chiliei au fost scoase trei butelii, care prezentau riscul producerii unei explozii. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 8 mp din acoperisul constructiei (construit din astereala din lemn si acoperit cu sindrila si tabla). Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza cosului de fum necuratat.


  26.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Pipirig

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Stanca, comuna Pipirig. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Pipirig cu o autospeciala de stingere si pompierii militari din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD . Incendiul s-a manifestat in podul si acoperisul unei locuinte. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 6 mp din acoperisul unei locuinte (construit din astereala din lemn si acoperit cu sindrila si tabla), tamplaria unei ferestre si s-au deteriorat bunuri materiale aflate in interiorul unei camere. Nu au fost victime. Scurtcircuitul electric (cablu electric defect) a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  26.10.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Pangarati

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 15:18, echipajul SMURD TIM din cadrul Detasamentului Piatra Neamt a intervenit la un accident rutier produs pe raza comunei Pangarati. In urma accidentului rutier produs intre trei autoturisme au rezultat trei victime (doi copii de 7 si 10 ani si un barbat de 52 de ani). La locul evenimentului a fost solicitat si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Echipajele medicale au acordat victimelor ingrijiri medicale la locul evenimentului dupa care le-au transportat la UPU Piatra Neamt. Ulterior, a fost solicitat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere pentru sablarea carosabilului.


  26.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Bargauani

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la acoperisul unei locuinte din localitatea Vladiceni, comuna Bargauani. Incendiul a fost localizat de voluntarii din cadrul SVSU Bargauani. Au ars aproximativ 2 mp din acoperisul locuintei (construit din astereala din lemn si acoperit cu tabla). Cosul de fum defect a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  25.10.2021 - Misiune de interventie in comuna Oniceni, la un accident in urma caruia un tractor s-a rasturnat

  Prin apel la 112, in jurul orei, 10:01, pompierii au fost instiintati despre faptul in localitatea Pustieta din comuna Oniceni a avut loc un accident in urma caruia ca un tractor s-a rasturnat. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare (de la Punctul de lucru Poienari) si o ambulanta SMURD TIM din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Oniceni. In urma accidentului a rezultat o victima. La scurt timp dupa sosirea fortelor de interventie, victima a intrat in stop cardio respirator. Echipajul de interventie a inceput imediat aplicarea manevrelor de resuscitare, pana la sosirea echipajului SMURD. Din pacate, barbatul nu a raspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanta declarand decesul acestuia. Drumul pana la locul producerii evenimentului a fost greu accesibil, pompierii parcurgand pe jos o distanta de aproximativ un km pana la victima.


  24.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Ruginoasa

  In jurul orei 13:40, prin apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Ruginoasa. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Ruginoasa cu un buldoexcavator. Incendiul se manifesta generalizat la o casa (nelocuita) si la anexele gospodaresti, cu posibilitatea propagarii la o gospodarie invecinata. Incendiul s-a propagat cu repeziciune din cauza multitudinii materialelor combustibile si a conditiilor meteo (vant). Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului, in urma caruia au ars casa si anexele gospodaresti cu o suprafata de aproximativ 100 mp. Actiunea intentionata a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  24.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din orasul Roznov

  In aceasta dupa amiaza, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Slobozia, orasul Roznov. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul SVSU Roznov si pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta la acoperis, in jurul cosului de fum, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 2 mp de acoperis (construit din astereala din lemn si acoperit cu tabla) si un mp din tavanul locuintei. Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  22.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament in municipiul Roman

  In jurul orei 16:15, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca se degaja fum din interiorul unui apartament situat in municipiul Roman. Pompierii din cadrul Detasamentului Roman s-au deplasat la locul indicat cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat faptul ca proprietarul unui apartament a lasat mancarea nesupravegheata pe aragaz. Pompierii au indepartat oala de pe aragaz si au actionat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din bulevardul Republicii. Proprietarul locuintei, care se afla in interiorul apartamentului, nu a avut nevoie de ingrijiri medicale. Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc.


  22.10.2021 - Misiune de interventie stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Bozieni

  In jurul orei 15:50, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Cuci, comuna Bozieni. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere (din care una de la Punctul de lucru Poienari), pompieri voluntari din cadrul SVSU Oniceni cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Bozieni. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case cu posibilitatea propagarii la o alta casa din imediata vecinatate si la anexele gospodaresti. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Focul deschis in spatii inchise a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  22.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Doljesti

  In jurul orei 12:05, prin apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Doljesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Doljesti. Incendiul se manifesta in interiorul unei camere dintr-o anexa gospodaresca (bucatarie de vara) cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire si la locuinta aflata in apropiere. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars bunuri materiale din interiorul camerei (un dulap, articole de imbracaminte si materialele textile). Focul deschis in spatii inchise (lumanare) a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  22.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de plante furajere din comuna Agapia

  In jurul orei 08:43, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un depozit pentru furaje dintr-o gospodarie din comuna Agapia. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari de la SVSU Agapia cu un buldoexcavator. Fortele de interventie au stins incendiul, ce urma caruia a ars constructia cu suprafata de aproximativ 50 mp in care erau depozitate 15 tone de plante furajere. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei tigari aruncate la intamplare.


  21.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa aflata in curtea Scolii gimnaziale Tasca

  In jurul orei 17:09, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa aflata in curtea Scolii gimnaziale Tasca. La locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt, un echipaj de pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul SVSU Bicaz si voluntari de la SVSU Tasca. Incendiul se manifesta la o cladire dezafectata, ce a avut destinatie de toaleta, in care erau depozitate materiale combustibile (hartie). Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. A ars cladirea cu suprafata de 30 mp. Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  21.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un lan de porumb din comuna Bozieni

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:11, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un lan de porumb (ce a fost treierat) din comuna Bozieni. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu trei autospeciale de stingere (din care una de la Punctul de lucru Poienari), pompieri voluntari din cadrul SVSU Oniceni cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Bozieni cu un tractor. Incendiul se manifesta pe o suprafata mare, cu flacara deschisa, la miristea rezultata in urma recoltarii porumbului si floarea soarelui, cu posibilitatea propagarii la alte culturi. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. A fost afectata o suprafata de aproximativ 30 ha. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  21.10.2021 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor PSI ca urmare a sesizarii mirosului de gaz intr-o gospodarie din comuna Alexandru cel Bun

  Prin apel la 112, in jurul orei 12:57, pompierii au fost instiintati despre faptul ca se simte miros de gaz intr-o gospodarie din localitatea Bistrita, comuna Alexandru cel Bun. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Pompierii au scos din interiorul unei camere de la etajul locuintei o butelie ce prezenta defectiune la nivelul furtunului de racordare. Militarii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si au aerisit incaperea in care s-a aflat butelia. La locul solicitarii s-a deplasat si un echipaj de la Delgaz Grid. Nici o persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.


  21.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o butelie in curtea unei case din Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:57, pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o butelie in curtea unei case din Piatra-Neamt. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Un barbat in varsta de 52 de ani, ce a incercat sa stinga incendiul, a suferit usoare arsuri la nivelul fetei si membrelor superioare. Acesta a primit primul ajutor calificat de la membrii echipajului SMURD, dar a refuzat transportul la spital. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza aparatului de gatit (aragaz) lasat nesupravegheat.


  21.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 09:51, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca se simte miros de fum pe casa scarii intr-un bloc de locuinte din bulevardul Decebal, municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Pompierii au intrat intr-un apartament situat la etajul sase, unde au constatat ca o persoana era decedata, iar un dulap ardea mocnit. Miltarii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite si au actionat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului. Incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza unei candele lasata nesupravegheata (foc deschis in spatii inchise). Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc. Nu au fost victime. Precizam faptul ca persoana nu a decedat din cauza incendiului, aceasta fiind declarata decedata in cursul acestei dimineti, de catre un echipaj SAJ.


  20.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Raucesti

  In jurul orei 15:40, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Raucesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari targnemteni cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si voluntari din cadrul SVSU Raucesti. Incendiul se manifesta generalizat la o locuinta si la un depozit de plante furajere, acesta fiind amplificat de explozia unei butelii aflata in interiorul locuintei. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul, in urma caruia au ars bunurile materiale aflate in interiorul casei (obiecte de mobilier, documente, articole de imbracaminte, materiale textile etc) si depozitul de plante furajere. Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Nu au fost victime.


  20.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Bara.

  In jurul orei 00:45, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din localitatea Rediu, comuna Bara. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Bara. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la o anexa gospodaresca si la acoperisul unei case de locuit. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars anexa gospodaresca (sopron) cu o suprafata de aproximativ 10 mp, acoperisul locuintei pe o suprafata de 80 mp (construit din astereala din lemn si acoperit cu placi de azbociment) si bunuri materiale aflate in interiorul unei camere. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Nu au fost victime.


  19.10.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Piatra-Neamt

  In aceasta seara, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe strada Petru Rares din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si doua ambulante SMURD (TIM si EPA). In urma accidentului rutier in care au fost implicate trei autoturisme, a rezultat o victima. Conducatorul unui autoturism, in varsta de 23 de ani, a primit primul ajutor calificat la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD EPA, ulterior fiind transportat la UPU Piatra Neamt. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si au degajat (au ajutat la indepartarea autovehiculelor) si curatat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier, astfel incat circulatia sa se desfasoare in conditii de siguranta.


  19.10.2021 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Moldova din municipiul Roman.

  Un echipaj de pompieri, cu o autospeciala de stingere, din cadrul Detasamentului Roman actioneaza pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Moldova din municipiul Roman. Elicopterul SMURD va transporta un barbat de 65 de ani la un spital din municipiul Iasi.


  19.10.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier pe E 85, la intrarea in comuna Sabaoani

  Prin apel la 112, in jurul orei 08:25, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85, la intrarea in comuna Sabaoani. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM. Un autoturism a parasit partea carosabila si a lovit un cap de pod, dupa care s-a rasturnat pe o parte. In urma accidentului rutier a rezultat o victima incarcerata, conducatorul autoturismului. Echipajele de interventie au actionat pentru descarcerarea unui barbat de 73 de ani, constient. Echipajul SMURD TIM a preluat victima, pentru ingrijiri medicale de specialitate si pentru a o transporta la CPU Roman. Pompierii au asigurat masurile PSI si au sablat partea carosabila, astfel incat circulatia sa se desfasoare in conditii de siguranta.


  18.10.2021 - Misiune de interventie pentru degajarea unei persoane decedate in comuna Borlesti

  In jurul orei 20:10, ca urmare a unei solicitari de la IPJ Neamt, pompierii pietreni s-au deplasat cu o autospeciala complexa pentru interventie in comuna Borlesti pentru o misiune de degajare a unei persoane inecate. Din albia raului Bistrita, pompierii au degajat trupul unei femei de aproximativ 70 de ani.


  18.10.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza municipiului Roman

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85, pe raza municipiului Roman (zona Dedeman), in urma caruia o persoana ar fi ramas incarcerata. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o autospeciala pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Roman. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca accidentul s-a produs intre un autoturism si o autoutilitara, in care se aflau trei persoane. Persoanele din cele doua autovehicule au iesit pana la sosirea fortelor de interventie. In urma accidentului rutier produs, a rezultat o victima de 51 de ani, pasagera in autoturism. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ, dar a refuzat transportul la spital. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si curatarea carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  17.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din orasul Targu Neamt

  In jurul orei 23:17, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu la o anexa gospodaresca situata pe strada Eternitatii din orasul Targu Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei anexe gospodaresti (bucatarie de vara), la un garaj (lipit de bucataria de vara) si la acoperisul unei case, cu posibilitatea propagarii la o alta casa din imediata vecinatate. Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars anexa gospodaresca cu o suprafata de 30 mp cu bunurile materiale din interior, un garaj cu o suprafata 30 mp in care se afla parcat un autoturism si apacoperisul unei case pe o suprafata de 150 mp. Proprietarul in varsta de 74 de ani a suferit atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzand transportul la spital. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei lumanari lasata nesupravegheata (foc deschis in spatii inchise).


  13.10.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au intrat, prin balcon, in interiorul apartamentului situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din bulevardul Traian. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de 80 de ani, ce nu prezenta semne vitale.


  13.10.2021 - Misiune de interventie pentru cautarea unei persoane ce s-ar fi aruncat in raul Bistrita, pe raza municipiului Piatra Neamt

  In urma desfasurarii misiunilor de cautare ce au continuat astazi, a fost gasit trupul femeii care s-a aruncat la data de 12.10.2021 in raul Bistrita. Cu ajutorul unei barci, pompierii Detasamentului Piatra-Neamt au degajat persoana din Barajul Reconstructia.


  12.10.2021 - Misiune de interventie pentru cautarea unei persoane ce s-ar fi aruncat in raul Bistrita, pe raza municipiului Piatra Neamt

  In jurul orei 18:20, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana s-ar fi aruncat in raul Bistrita de pe podul Caprioara, in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala complexa pentru interventie, o barca si o ambulanta SMURD. Pompierii au cautat atat in mediul acvatic (cu ajutorul barcii) cat si terestru, pe malurile raului Bistrita o femeie in varsta de 78 de ani. Misiunea s-a incheiat in jurul orei 19.40, din pacate fara niciun rezultat. Cautarile vor fi reluate maine dimineata.


  12.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 08:23, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Incendiul se manifesta generalizat la o casa situata pe strada Tudor Vladimirescu. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Din interiorul locuintei a fost scoasa o butelie. Nu au fost victime. Scurtcircuitul electric (sigurante fuzibile improvizate) a fost cauza probabila de producere a incendiului. Plt. adj. Buturca Dragos se afla in apropierea locului unde se manifesta incendiul si cum a considerat ca este ceva absolut firesc, a mers sa vada despre ce este vorba si cum poate fi de folos. Ajuns la locul evenimentului, fara sa ezite, a verificat daca sunt persoane ramase in interiorul locuintei si a evaluat repede situatia pana la sosirea fortelor de interventie alaturi de care a participat in vederea localizarii si lichiarii incendiului. Colegul nostru se afla in timpul liber, indreptandu-se spre locuinta proprie dupa ce si-a lasat copilul la gradinita.


  11.10.2021 - Misiune de interventie la un accident in urma caruia o persoana s-a rasturnat cu un ATV pe raza comunei Poiana Teiului

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident in urma caruia o persoana s-a rasturnat cu un ATV pe raza comunei Poiana Teiului. La locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Ceahlau. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca un barbat ce s-a rasturnat cu un ATV (pe un drum de pe raza localitatii Petru Voda) era in stare de inconstienta. Pompierii au inceput manevrele de resuscitare, pana la sosirea echipajului de la SAJ. Echipajul de la SAJ a continuat manevrele de resuscitare, din pacate fara rezultat, fiind declarat decesul barbatului de 57 de ani.


  10.10.2021 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Raucesti

  In jurul orei 18:10, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din localitatea Oglinzi, comuna Raucesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la o anexa gospodareasca (fanarie si magazie). Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars: acoperisul anexei pe o suprafata de aproximativ 150 mp, un mc cherestea si bunuri materiale aflate in magazie. Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza unui scurtcircut electric (conductor electric defect). Nu au fost victime.


  10.10.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85, pe raza comunei Secuieni

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85, pe raza comunei Secuieni. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Roman. Accidentul rutier s-a produs intre un autotren incarcat cu cereale si un autocar in care se aflau 26 de persoane. In urma accidentului rutier a rezultat o victima (o femeie de 49 de ani) care a fost preluata de echipajul SAJ si transportata la spital. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si curatarea carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  09.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs in balconul unui apartament din orasul Targu Neamt

  In jurul orei 20:30, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs in balconul unui apartament din orasul Targu Neamt. La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere. Incendiul se manifesta la un dulap, in balconul unui apartament situat la primul etaj al unui bloc de locuinte din strada Calistrat Hogas. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars un obiect de mobilier si articole de imbracaminte aflate in interiorul acestuia. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei tigari nestinse aruncata la intamplare. Nu au fost victime. Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc.


  09.10.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Botesti

  In jurul orei 17:25, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Botesti. In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme in care se aflau trei persoane. La locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Roman. In urma accidentului rutier, un autoturism a parasit partea carosabila. Conducatorul unui autoturism, in varsta de 60 de ani, a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, ulterior fiind transportat la CPU Roman. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea/degajarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  07.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Pipirig

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din localitatea Pataligeni, comuna Pipirig. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Pipirig cu o autospeciala de stingere si doua echipaje de pompieri militari cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt. Incendiul se manifesta in interiorul unei anexe gospodaresti (bucatarie de vara) cu posibilitatea propagarii la locuinta. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars bunuri materiale aflate in interiorul anexei (obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice etc) si acoperisul anexei pe o suprafata de 5 mp. Proprietara locuintei, in varsta de 63 de ani, a suferit arsuri la nivelul fetei si membrelor superioare. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor calificat victimei, dupa care au transportat-o la CPU Targu Neamt. Folosirea combustibilui neadecvat a fost stabilita ca fiind cauza probabila de producere a incendiului (a incercat sa aprinda focul cu ajutorul benzinei).


  06.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 20:40, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala complexa pentru interventie, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat prezenta mirosului de fum intr-o camera a unui apartament de la etajul trei situat intr-un bloc de locuinte de pe strada Aleea Plaiului. Pompierii au constatat ca a ars un cablu electric din cauza unei improvizatii facuta la instalatia electrica. Nu a fost necesara evacuarea locatarilor. Nu au fost victime.


  05.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Razboieni

  In jurul orei 00:51, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Razboieni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari cu o autospeciala de stingere si pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta la acoperisul unei anexe gospodaresti (bucatarie de vara), cu posibilitatea propagarii la locuinta si la alte anexe. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 30 mp din acoperisul anexei si o magazie de 12 mp. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui sistem de incalzire amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.


  05.10.2021 - Misiune de interventie pentru asistenta unei persoane ce a ramas cu mana blocata intr-un utilaj agricol in comuna Secuieni

  In jurul orei 15:15, pompierii au fost instiintati despre faptul ca in comuna Secuieni o femeie de 26 de ani a ramas cu o mana blocata intr-un utilaj agricol. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca mana victimei fusese scoasa din utilaj. O ambulanta SMURD TIM, solicitata la locul evenimentului, a preluat victima si a transportat-o la spital.


  04.10.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Cordun

  In data de 04.10.2021, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit in comuna Cordun, pentru asanarea unui proiectil perforant ruptura beton de calibru 75 mm. Munitia a fost gasita de un barbat de 53 ani, angajat al unei balastiere, pe timpul efectuarii unor lucrari de excavare in albia raului Moldova, pe raza localitatii Simionesti. In urma efectuarii operatiunilor de cercetare si detectare de catre echipa pirotehnica, pe o suprafata de aproximativ 200 mp, nu au mai fost descoperite alte elemente de munitie. Proiectilul, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicat, transportat si depozitat, in conditii de siguranta, intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrus.


  04.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Gadinti

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Gadinti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta in jurul cosului de fum, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars un mp din tavanul locuintei, construit din lemn. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum amplasat necorespunzator fata de materiale combustibile. Nu au fost victime.


  04.10.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Alexandru cel Bun

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din localitatea Viisoara, comuna Alexandru cel Bun. Pentru localizarea si lichidarea incendiului intervin pompierii pietreni cu patru autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Alexandru cel Bun. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case si la mai multe anexe gospodaresti (construite in prelungire). Proprietarul locuintei, in varsta de 88 de ani, se afla intr-una din anexele gospodaresti. Acesta a fost evacuat din interiorul anexei de catre voluntarii de la SVSU Alexandru cel Bun si alti cetateni aflati la locul evenimentului. O ambulanta de la SAJ Roman, ce se intorcea de la o misiune, a oprit la locul evenimentului.Proprietarul locuintei a suferit atac de panica. Membrii echipajului au acordat ingrijiri medicale barbatului, acesta refuzand transportul la spital. Incendiul s-a propagat cu repeziciune din cauza vantului. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Din interiorul constructiilor, pompierii au evacuat patru butelii. Au ars acoperisul casei pe o suprafata de 140 mp, anexele gospodaresti cu o suprafata de 210 mp cu bunurile materiale aflate in interior, documente de identitate si 30 ml de gard din lemn. Au fost salvate o casa construita din lemn si o anexa gospodaresca aflate la o distanta de aproximativ 6 m. Incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza aparatatului de gatit lasat nesupravegheat.


  02.10.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in orasul Targu Neamt

  In jurul orei 23:45, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe strada Castanilor din orasul Targu Neamt. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Un autoturism, in care se aflau patru persoane, a parasit partea carosabila si a intrat intr-un cap de pod. Ajunsi la locul evenimentului, pompierii au constatat ca toate cele patru persoane aflate in autoturism s-au autoevacuat. In urma accidentului rutier au rezultat doua victime, doi barbati de 21 si 22 de ani. Ambele victime au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD si SAJ, ulterior fiind transportate la CPU Targu Neamt. Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  02.10.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 17:55, un echipaj de la SAJ a facut solicitare pompierilor pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. Solicitarea a fost efectuata deoarece un barbat confirmat pozitiv cu virusul SARS COV 2 nu mai raspundea nici la usa si nici la telefon. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un autoturism de serviciu. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns pe balconul apartamentului situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte din strada 1 Decembrie 1918. In interiorul apartamentului se afla un barbat de aproximativ 93 de ani, constient, cazut intr-o camera. Acesta a fost predat echipajului de la SAJ pentru a fi transportat la spital.


  02.10.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:05, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns pe o fereastra a apartamentului situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Progresului. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat, de aproximativ 50 de ani, ce nu prezenta semne vitale.


  01.10.2021 - Misiune de interventie pentru salvarea unei persoane care a cazut cu parapanta pe un deal din localitatea Stefan cel Mare

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana a cazut cu parapanta pe un deal din localitatea Stefan cel Mare. La locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca un barbat in varsta de 51 de ani a cazut cu parapanta si prezenta o fractura deschisa la nivelul membrului superior drept. Victima a fost preluata si transportata cu targa lopata la ambulanta de la SAJ. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ, dupa care a fost transportata la UPU Piatra Neamt.


  01.10.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Stefan cel Mare

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:19, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Stefan cel Mare. Accidentul rutier s-a produs intre o autoutilitara si o autospeciala de la SAJ. Ambulanta de la SAJ a parasit partea carosabila si a intrat intr-un copac. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere, o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD TIM din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si patru echipaje cu ambulante de la SAJ. In urma accidentului rutier produs au rezultat patru victime, dintre care una incarcerata. Pana la sosirea pompierilor, din ambulanta au fost evacuate trei persoane (medicul si asistenta de pe ambulanta si un pacient) Conducatorul autospecialei a ramas incarcerat. Pompierii, cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice, au scos victima (barbat 34 de ani) si au predat-o echipajului SMURD - TIM. Victima a primit primul ajutor calificat la locul evenimentului de la echipajele medicale, ulterior fiind transportata la UPU Piatra Neamt. Celelalte persoane aflate in ambulanta au fost preluate de echipajele SAJ sosite la locul evenimentului si au fost transportate la spital. Ulterior, pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.