Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENTIE DESFASURATE IN MAI 2022

  1. 01.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la mai multi baloti de paie din comuna Bara

  In data de 30.04.2022, prin apel la 112, la ora 22:37, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la mai multi baloti de paie in localitatea Rediu din comuna Bara.
  La locul solicitarii s-au deplasat forte si mijloace din cadrul SVSU Bara si Detasamentul de pompieri Roman.
  Incendiul se manifesta la mai multi baloti de paie amplasati pe un teren viran.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars aproximativ patru tone de paie.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost actiunea intentionata.
  Nu au fost victime

  2. 01.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Stanita

  La ora 12:19, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in localitatea Poienile Oancei din comuna Stanita.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman si SVSU Stanita.
  Incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul a doua camere cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta, dar si la o alta locuinta cu acoperis comun.
  Proprietara locuintei, in varsta de 81 de ani, s-a autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD deoarece a suferit un atac de panica.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunuri materiale din interiorul celor doua camere (obiecte de mobilier, articole de imbracaminte, obiecte de uz casnic, materiale textile etc.).
  Jarul cazut din sistemele de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului

  3. 01.05.2022 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

  Prin apel la 112, echipa pirotehnica a fost solicitata sa intervina pentru asanarea unor elemente de munitie descoperite in comuna Vanatori Neamt.
  Pompierii au intervenit in padurea Nemtisor din comuna Vanatori Neamt pentru asanarea a 30 cartuse de calibru 7,92 mm, 7 cartuse de calibru 7,62 mm, 1 focos pentru proiectil si 1 focos pentru grenada de mana. Acestea au fost descoperite de catre un tanar in varsta de 17 ani pe timpul unei drumetii prin padure.
  Cu ajutorul echipamentelor din dotare, pirotehnicienii au cercetat zona pe o suprafata de aproximativ 200 mp si nu au mai descoperit alte elemente de munitie. Munitia descoperita, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa

  4. 02.05.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Agapia

  Prin apel la 112, la ora 13:52 pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in comuna Agapia, pe DN 15 F. In accidentul rutier au fost implicate 3 autoturisme, dintre care unul stationat in afara partii carosabile.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, 2 echipaje cu ambulante de la SAJ, un echipaj SMURD TIM din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si SVSU Agapia.
  In urma accidentului rutier au rezultat trei victime, conducatorul auto si doi pasageri, din acelasi autoturism.
  Pana la sosirea fortelor de interventie, conducatorul auto a fost scos din interiorul autoturismului de catre participantii la trafic.
  Conducatorul auto, un barbat de 60 de ani, a fost preluat de echipajul SMURD TIM si transportat a UPU Piatra Neamt. Doua femei, pasagere intr-un autoturism, au fost preluate de echipajele SAJ si transportate la CPU Targu Neamt.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor

  5. 03.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in comuna Romani

  La ora 11:40, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Romani.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace din cadrul SVSU Romani si Detasamentul de pompieri Roman.
  Incendiul s-a manifestat la acoperis cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta.
  Voluntarii din cadrul SVSU au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  Au ars aproximativ 5 mp de astereala din lemn din acoperisul locuintei.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime

  6. 03.05.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unei solicitari venite de la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt va actiona pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra-Neamt.
  Elicopterul SMURD va prelua o fetita de 6 luni pentru a fi transportat la Spitalul pentru Copii "Sfanta Maria" din municipiul Iasi.
  Un apel la 112, de la ora 12:35, ne anunta despre faptul ca un bebelus de 6 luni nu mai respira. Solicitarea a fost facuta de o femeie, mama bebelusului, din localitatea Izvoare, comuna Dumbrava Rosie.
  La locul solicitarii s-a deplasat echipajul SMURD TIM (format din medic si asistent de la UPU si 2 paramedici de la ISU) din cadrul Detasamentului Piatra Neamt.
  Ajunsi la locul solicitarii, membrii echipajului SMURD au gasit o fetita de 6 luni aflata in stop cardio respirator. Imediat acestia au inceput manevrele de resuscitare. Dupa aplicarea manevrelor de resuscitare inima fetitei a inceput sa bata, ulterior aceasta fiind transportata la UPU Piatra Neamt.
  Felicitari colegilor pentru daruire!

  7. 04.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Borca

  In jurul orei 00:20, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din comuna Borca.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Borca si Garda 2 de Interventie Poiana Teiului.
  Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la un adapost pentru animale si in interiorul unei bucatarii de vara cu posibilitatea propagarii la un adapost pentru plante furajere.
  Pana la sosirea fortelor de interventie au fost evacuate din adapost 2 vite si 10 oi.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars adapostul pentru animale construit din lemn cu suprafata de 35 mp, 200 kg de plante furajere si bunuri din interiorul bucatariei de vara (mobilier, obiecte de uz casnic, materiale textile etc.).
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost cosul (burlanul) de fum amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
  Nu au fost victime

  8. 04.05.2022 - Misiune de interventie pentru degajarea unui barbat de sub o soba in comuna Bargauani

  In aceasta dimineata, la ora 07:12 pompierii au fost instiintati despre faptul ca intr-o locuinta din comuna Bargauani o soba a cazut peste un barbat.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au gasit in interiorul unei camere un barbat peste care era cazuta o soba metalica. Pompierii au indepartat soba si au constatat ca barbatul de 67 de ani nu prezenta semne vitale

  9. 04.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra Neamt

  La ora 15:10, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca se degaja fum dintr-un apartament situat pe strada Maratei in municipiul Piatra Neamt.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere, o autospeciala complexa pentru interventie, o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca din interiorul unui apartament situat la parterul unui bloc se degaja fum ce provenea de la o oala uitata pe aragazul in functiune.
  Pompierii au evacuat din apartament o femeie de 55 de ani constienta. Aceasta a suferit usoare intoxicatii cu fum, fiind preluata de echipajul de la SAJ.
  Concomitent cu misiunea de cautare-salvare a persoanei aflata in apartament, pompierii au indepartat oala de pe aragaz si au actionat pentru evacuarea fumului.
  Evenimentul s-a produs din cauza aparatului de gatit lasat nesupravegheat.
  Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc

  10. 05.05.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Raucesti

  In aceasta dimineata, la ora 07:43, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Oglinzi din comuna Raucesti.
  Un autoturism in care se aflau cinci persoane (3 adulti si 2 copii) a parasit partea carosabila si a intrat intre copacii de pe marginea drumului.
  La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare, o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  In urma accidentului rutier o persoana a ramas incarcerata, celelalte persoane evacuandu-se pana la sosirea fortelor de interventie.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice si cu targa lopata au intervenit pentru evacuarea unei femei de 33 de ani din interiorul autoturismului. Aceasta a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la CPU Targu Neamt.
  O fetita de 8 ani a avut nevoie de ingrijiri medicale, fiind preluata de echipajul SMURD si transportata la CPU Targu Neamt.
  Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor

  11. 06.05.2022 - Misiune pirotehnica in comuna Timisesti

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 10:20, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit in comuna Timisesti pentru asanarea unui stabilizator pentru bombe de aruncator. Acesta a fost descoperit de un barbat de 37 ani pe timpul efectuarii unor lucrari pentru amenajarea unui bazin de apa.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice pirotehnicienii au cercetat zona unde a fost descoperit elementul de munitie si au mai descoperit un focos pentru bombe de aruncator.
  Elementele de munitie descoperite, ce provin din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, au fost ridicate, transportate si depozitate in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse

  12. 06.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Bargauani

  Igienizarea prin arderea resturilor vegetale putea lasa o familie din comuna Bargauani fara locuinta.
  In aceasta dupa amiaza, la ora 14:20, pompierii au fost instiintati prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in localitatea Baratca din comuna Bargauani.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si SVSU Bargauani.
  La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta generalizat cu flacara deschisa la un adapost pentru animale cu posibilitatea propagarii la locuinta si la o alta anexa gospodareasca.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. A ars intreaga constructie din lemn cu suprafata de 50 mp si vegetatie uscata pe o suprafata de 5 mp.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost focul deschis in spatii deschise.
  Nu au fost victime

  13. 06.05.2022 - Misiune de interventie pentru evacuarea fumului dintr-un apartament in municipiul Roman

  O oala uitata pe aragazul in functiune intr-un apartament din Roman putea provoca o tragedie
  In aceasta seara, la ora la ora 19:55, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca se degaja fum dintr-un apartament situat pe strada Mihai Eminescu in municipiul Roman.
  La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Roman.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca din interiorul unui apartament situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte se degaja fum. Cu ajutorul echipamentelor specifice pentru descarcerare, pompierii au intrat in apartament si au constatat ca fumul provenea de la o oala uitata pe aragazul in functiune.
  In interiorul unei camere, pompierii au gasit o femeie de 81 de ani cazuta, constienta. Femeia care a suferit usoare intoxicatii cu fum a fost preluata de echipajul SMURD si transportata Ia CPU Roman.
  Concomitent cu misiunea de cautare-salvare a persoanei aflata in apartament, pompierii au indepartat oala de pe aragaz si au actionat pentru evacuarea fumului.
  Evenimentul s-a produs din cauza aparatului de gatit lasat nesupravegheat.
  Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc

  14. 06.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Botesti

  Din nou arderea resturilor vegetale face pagube materiale importante.
  Prin apel la 112, la ora 15:55, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa in localitatea Nisiporesti din comuna Botesti.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman si SVSU Botesti.
  La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta generalizat in interior si la acoperisul unei case cu posibilitatea propagarii la o alta casa aflata in vecinatate.
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost focul deschis in spatii deschise

  15. 08.05.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Stefan cel Mare

  In aceasta dupa amiaza, la ora 13:11, pompierii au fost instiintati prin apel la 112 despre producerea unui accident rutier in comuna Stefan cel Mare.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Stefan cel Mare, Detasamentul de pompieri si SAJ Piatra Neamt.
  In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme in care se aflau 5 persoane. Toate persoanele s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie.
  Un barbat de 21 de ani, pasager dintr-un autoturism, a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ.
  Au fost asigurate masuri de prevenire impotriva incendiilor si s-a actionat pentru curatarea carosabilului se elementele rezultate in urma accidentului rutier

  16. 08.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Stefan cel Mare

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 19:20, pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt impreuna cu voluntarii din cadrul SVSU Stefan cel Mare au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Stefan cel Mare, ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 3 ha.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost focul deschis in spatii deschise

  17. 08.05.2022 - Misiune de degajare a unui animal cazut intr-un sant in comuna Ion Creanga

  La ora 20:28, prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru salvarea unei bovine ce a cazut intr-un sant in localitatea Izvoare din comuna Ion Creanga.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman si SVSU Ion Creanga.
  Ajunse la locul solicitarii, fortele de interventie au constatat ca o bovina a ramas blocata cu picioarele intr-un parau.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice de interventie pompierii au scos animalul din mediul ostil in care se afla si l-au predat proprietarului

  18. 08.05.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Roman

  La ora 21:30, pompierii au fost instiintati prin apel la 112 despre un accident rutier produs in municipiul Roman pe strada Matei Milo.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au gasit o teava de gaz rupta ca urmare a producerii unui accident rutier.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor pana la sosirea unui echipaj al operatorului economic de distributie a gazelor.
  Nu au fost victime

  19. 08.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la acoperisul unei case in comuna Alexandru cel Bun

  Aseara, in jurul orei 21:35 pompierii au fost instiintati prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la acoperisul unei case in localitatea Vaduri din comuna Alexandru cel Bun.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul unei camere de la mansarda unei locuinte, cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: bunurile materiale aflate in interiorul camerei (obiecte de mobilier, materiale textile, computer, documente etc.) si s-a deteriorat izolatia din pvc a constructiei pe o suprafata de 10 mp.
  Fumatul a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime

  20. 11.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din orasul Roznov

  Locuinta distrusa de flacari din cauza unui scurtcircuit electric.
  La ora 02:04, pompierii au fost solicitati prin apel la 112 sa intervina in orasul Roznov pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta de pe strada Crizantemei.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt (2 autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD) si SVSU Roznov.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la o locuinta cu posibilitatea propagarii la doua locuinte din vecinatate.
  Fortele de interventie au actionat pentru protejarea celor doua locuinte invecinate si pentru stingerea flacarilor ce au mistuit o casa cu mansarda. Au ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 200 mp si bunurile materiale din interiorul locuintei (obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice, articole de imbracaminte, documente etc.)
  Din fericire, in interiorul locuintei nu se aflau persoane.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric (priza defecta).
  Misiunea a durat aproximativ 5 ore

  21. 11.05.2022 - Misiune de deblocare a usii unui apartament din municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, la ora 11:18, pompierii au fost instiintati despre faptul ca intr-un apartament din municipiul Piatra Neamt, se afla o persoana cazuta.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au intrat printr-o fereastra in apartamentul situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte de pe strada Ardeluta. In interiorul unei camere din apartament, pompierii au gasit o femeie cazuta, constienta si cooperanta. Femeia, in varsta de 67 de ani, a primit ingrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD, ulterior, fiind transportata la UPU Piatra Neamt

  22. 11.05.2022 - Misiune de deblocare a usii unui apartament din municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, la ora 12:44, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra Neamt, deoarece o femeie nu a mai raspuns la telefon si nici la usa de cateva zile.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au intrat prin balcon in apartamentul situat la doilea etaj intr-un bloc de locuinte de pe strada Aleea Ulmilor. In interiorul unei camere din apartament, pompierii au gasit o femeie de aproximativ 88 de ani, a ce nu prezenta semne vitale

  23. 11.05.2022 - Misiune de evacuarea unei persoane dintr-o fantana in comuna Tibucani

  In jurul orei 18:05, pompierii au fost instiintati prin apel la 112 despre faptul ca o persoana a cazut intr-o fantana in comuna Tibucani.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt (o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD) si SVSU Tibucani.
  Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice de evacuare din mediul ostil, fortele de interventie au scos din fantana un barbat in varsta de 70 de ani ce nu prezenta semne vitale

  24. 12.05.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Sabaoani

  In jurul orei 20:15, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85 in comuna Sabaoani.
  La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare grea, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu medic de la SAJ.
  In accidentul rutier au fost implicate doua autoutilitare in care se aflau doar conducatorii auto. In urma impactului, unul din conducatorii auto a ramas incarcerat.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice si a targii lopata pompierii au scos din autoturism un barbat de 35 de ani, constient, cu politraumatisme. Acesta a fost preluat de echipajul SAJ si transportat la CPU Roman.
  Celalalt conducator auto, un barbat de 35 de ani a avut nevoie de ingrijiri medicale fiind preluat de echipajul SMURD si transportat la CPU Roman.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier

  25. 12.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o autotren in orasul Targu Neamt

  La ora 19:39, pompierii au fost instiintati prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la o autocisterna in orasul Targu Neamt.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca au luat foc rotile din fata ale unui cap tractor ce tracta doua remorci incarcate cu material lemnos.
  Pana la sosirea pompierilor, conducatorul auto a intervenit pentru stingerea flacarilor.
  Nu au fost victime

  26. 13.05.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Timisesti

  La ora 15:27, pompierii au fost instiintati prin apel la 112 despre producerea unui accident rutier in comuna Timisesti.
  La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si doua echipaje cu ambulante de la SAJ.
  Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme in care se aflau doar conducatorii auto. Un urma impactului ambele autoturisme au parasit partea carosabila, una dintre ele s-a rasturnat iar conducatorul auto a ramas incarcerat.
  Pana la sosirea fortelor de interventie, unul dintre conducatorii auto a fost scos din autoturism de catre participantii la trafic. Barbatul de aproximativ 48 de ani, constient, cu politraumatisme, a fost preluat de un echipaj SAJ si transportat la CPU Targu Neamt.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, au scos din interiorul autoturismului rasturnat un barbat de 78 de ani, in stare de inconstienta. Imediat au fost incepute manevrele de resuscitare. Din pacate acesta nu a raspuns manevrelor, fiind declarat decesul.
  De asemenea, pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele doua autoturisme si pentru repunerea autoturismului pe roti.
  Lucratorii de la SDN au intervenit pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier

  27. 13.05.2022 - Misiuni de interventie ca urmare a manifestarii unor fenomene meteo periculoase

  Ca urmare a manifestarii fenomenelor meteo periculoase pompierii nemteni au intervenit pentru:
  - degajarea unor elemente de constructie (tabla) de la balconul unui apartament situat intr-un bloc de locuinte de pe strada Piata Stefan cel Mare in municipiul Piatra Neamt.
  - degajarea unor copaci cazuti pe carosabil in comuna Poienari (Dealul Marului). Au intervenit si lucratori de la SDN

  28. 14.05.2022 - Misiune de cautare-salvare a unei persoane in canalul CHE Bistrita

  Ca urmare a unei solicitari venite de la IPJ, pompierii au intervenit in orasul Roznov pentru a cauta o persoana ce se presupunea ca s-ar fi aruncat in canalul CHE Bistrita.
  Pompierii, cu ajutorul barcii, au efectuat cautari in apa si au gasit trupul unei femei.
  Aceasta a fost scoasa la mal si s-au inceput manevrele de resuscitare.
  La locul solicitarii se deplaseaza si echipajul SMURD TIM de la Detasamentul Piatra Neamt.
  Din pacate femeia nu a raspuns manevrelor de resuscitare. Medicul de pe ambulanta SMURD TIM a declarat decesul

  29. 15.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Grumazesti

  In jurul orei 17:15, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in localitatea Tolici din comuna Grumazesti.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere.
  Incendiul se manifesta cu flacara deschisa, generalizat, la o anexa gospodareasca in care erau depozitate plante furajere sub forma de baloti, cu posibilitatea propagarii la o alta anexa.
  Pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars anexa gospodareasca construita din lemn si aproximativ 60 t de plante furajere.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost fumatul in locuri nepermise.
  Nu au fost victime

  30. 16.05.2022 - Misiune de asigurare a masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la o teava de gaz taiata cu flexul intr-un apartament in municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 11:15 pompierii au fost instiintati despre faptul ca a fost taiata o teava de gaz dintr-un apartament situat intr-un bloc de locuinte de pe strada Aleea Aurorei in municipiul Piatra Neamt.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt.
  Ajunsi la locul producerii evenimentului, pompierii au constatat ca intr-un apartament de la etajul al doilea se efectuau lucrari de reamenajare, fiind taiata o teava de gaz. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor prin oprirea alimentarii cu gaz si aerisirea apartamentului.
  O echipa de la operatorul economic de distributie a gazelor a sosit la locul solicitarii si lucreaza pentru remedierea situatiei.
  Nu au fost victime

  31. 16.05.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter pe stadionul Cetatea din orasul Targu Neamt

  Un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Targu Neamt va actiona pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Cetatea din orasul Targu Neamt.
  Elicopterul SMURD va prelua si transporta o femeie de 57 de ani la un spital din municipiul Cluj-Napoca

  32. 17.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Margineni

  La ora 00:13 pompierii au fost instiintati prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la o locuinta in comuna Margineni.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si SVSU Margineni.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la mansarda unei case P+M si o anexa gospodareasca lipita (compartimentata in adapost pentru animale si spatii de depozitare), cu posibilitatea propagarii la o alta casa si o anexa gospodareasca din aceeasi curte.
  Persoanele aflate in locuinta s-au autoevacuat pana la sosirea pompierilor.
  Proprietarul gospodariei a evacuat din interiorul adapostului pentru animale 2 porci.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars mansarda construita din lemn pe o suprafata de aproximativ 150 mp cu bunurile materiale aflate in interior, anexa gospodareasca cu suprafata de 100 mp, 10 mc de lemne de foc, scule electrice si s-au deteriorat bunuri din 3 camere amplasate la parterul locuintei.
  Proprietarul, un barbat in varsta de 48 de ani, a suferit usoare arsuri la nivelul capului si a membrelor superioare. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD, refuzand transportul la spital.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unor scantei provenite de la folosirea unui aparat electric pentru taiere fara respectarea normelor specifice

  33. 17.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in orasul Targu Neamt

  In aceasta dimineata, la ora 08:50, pompierii au fost instiintati prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la un autoturism amplasat intr-un parc de dezmembrari auto de pe strada Unirii in orasul Targu Neamt.
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si SVSU Targu Neamt.
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la un autoturism, cu posibilitatea propagarii la un alt autoturism amplasate in curtea unui cetatean.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars un autoturism in proportie de 90%, iar un alt autoturism a fost deteriorat pe o suprafata de aproximativ 20 %.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost fumatul in locuri nepermise.
  Nu au fost victime

  34. 17.05.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unei solicitari venite de la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt va actiona pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra-Neamt.
  Elicopterul SMURD va prelua si transporta un barbat de 67 de ani la IBCV din municipiul Iasi

  35. 17.05.2022 - Misiune pirotehnica in comuna Bicazu Ardelean

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit in comuna Bicazu Ardelean pentru asanarea unei lovituri acuplate de calibru 75 mm. Elementul de munitie a fost descoperit de un barbat, angajat al unui operator economic, pe timpul unor lucrari de reabilitare a DJ 127 A.
  Echipa pirotehnica a cercetat zona pe o suprafata de aproximativ 100 mp, nemaifiind descoperite alte elemente de munitie.
  Munitia descoperita, ce provine din timpul Primului Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa

  36. 18.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in comuna Dumbrava Rosie

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:45, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in comuna Dumbrava Rosie.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul s-a manifestat generalizat la nivelul unui autoturism situat in curtea unei case.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul.
  Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  37. 19.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in orasul Bicaz

  In aceasta dimineata, la ora 07:21 pompierii au fost instiintati prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in orasul Bicaz.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Bicaz si Detasamentul de pompieri Piatra Neamt.
  Incendiul s-a manifestat la o magazie in care erau depozitate lemne, cu posibilitatea propagarii la o locuinta invecinata.
  Pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicaz au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului. A ars acoperisul anexei pe o suprafata de aproximativ 20 mp.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost fumatul in locuri nepermise.
  Nu au fost victime

  38. 23.05.2022 - Misiune de asigurare a masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la un operator economic in comuna Cordun

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca a fost gasita o persoana carbonizata intr-o hala din comuna Cordun.
  La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au gasit trupul carbonizat al unui barbat de 52 de ani, cel mai probabil din cauza electrocutarii.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.
  IPJ va efectua cercetari cu privire la cauza producerii evenimentului

  39. 24.05.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de de la un apartament in municipiul Piatra Neamt

  La ora 10:36, prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte de pe strada Burebista in municipiul Piatra Neamt.
  La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Cu ajutorul scarii culisabile pompierii au intrat prin balcon in apartamentul situat la primul etaj, unde au gasit o femeie de 68 de ani constienta. Femeia a fost evaluata de echipajul SAJ, refuzand transportul la spital

  40. 25.05.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in orasul Roznov

  La ora 00:15 pompierii au fost instiintati prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la o casa situata pe strada Libertatii in orasul Roznov.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si SVSU Roznov.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul si la acoperisul a doua case si la anexe gospodaresti cu posibilitatea propagarii la o alta casa din imediata vecinatate.
  Persoanele ce se aflau in cele doua case cuprinse de flacari s-au autoevacuat pana la sosirea pompierilor.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului, evitandu-se propagarea flacarilor la cea de-a treia casa dintr-o gospodarie invecinata.
  Au ars: acoperisul pe o suprafata de 100 mp si bunuri materiale din interiorul locuintei, o magazie din lemn cu o suprafata de aproximativ 20 mp cu bunurile materiale din interior (3 mc de lemn, scule si unelte) si o bucatarie de vara.
  Proprietarul locuintei in varsta de 84 de ani a fost intoxicat cu monoxid de carbon si a suferit arsuri, fiind preluat de echipajul SMURD si transportat la UPU Piatra Neamt.
  La cea de-a doua casa au ars 70 mp din acoperis, tavanul din trei camere pe o suprafata de 40 mp, doua magazii din lemn cu suprafata de aproximativ 30 mp, 15 ml din gardul de lemn si 400 kg de porumb depozitat intr-una dintre magazii.
  In a treia gospodarie afectata, au ars 2 mp din acoperisul unui adapost pentru animale si 10 ml din gard.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost jarul cazut din sistemele de incalzire

  41. 25.05.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Vanatori Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 18:05, pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in comuna Vanatori Neamt.
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt, un echipaj cu ambulanta de la SAJ si voluntari din cadrul SVSU Vanatori Neamt.
  In accident a fost implicat un TIR care a parasit partea carosabila, a lovit gardul si s-a oprit intr-o locuinta. In urma impactului o teava de gaz a fost avariata.
  Conducatorul auto, un barbat de 46 de ani, fost evaluat de catre echipajul SAJ dar a refuzat transportul la spital.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor pana la sosirea unei echipe de la operatorul economic de distributie a gazelor

  42. 27.05.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Secuieni
  In jurul orei 17:52, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85, in comuna Secuieni.


  La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  In accidentul rutier au fost implicate un autoturism si o autoutilitara. In urma impactului autoturismul a parasit partea carosabila.
  Toate persoanele care se aflau in cele doua autovehicule s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie.
  O femeie de 22 de ani, conducatoarea autoturismului, a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la CPU Roman.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor

  43. 27.05.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Pipirig

  In aceasta seara, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in comuna Pipirig, pe DN 15 B.
  Un TIR incarcat cu fier vechi s-a rasturnat. Acesta a lovit gardul de la doua gospodarii si un stalp de electricitate, producand intreruperea alimentarii cu energie electrica si blocarea traficului rutier.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Pipirig, Detasamentul de pompieri Targu Neamt si SAJ.
  Pana la sosirea fortelor de interventie, conducatorul autotrenului a fost scos din cabina de catre participantii la trafic. Barbatul de 41 de ani a fost evaluat de membrii echipajului SAJ, refuzand transportul la spital.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor pana la sosirea unui echipaj de la E-on pentru remedierea situatiei.
  Traficul rutier a fost reluat pe un singur sens de mers

  44. 29.05.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Pipirig

  In aceasta dimineata, la ora 05:43, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in comuna Pipirig.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Pipirig, Detasamentul de pompieri Targu Neamt (o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD) si SAJ Ceahlau.
  Un autocamion a parasit partea carosabila si s-a rasturnat, conducatorul auto, un barbat de 58 de ani, fiind incarcerat.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au scos din interiorul cabinei conducatorul auto ce se afla in stare de inconstienta. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ si imediat s-au inceput manevrele de resuscitare.
  Din pacate, victima nu a raspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.
  Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor

  45. 29.05.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Cetatea in orasul Targu Neamt

  Un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Targu Neamt va actiona pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Cetatea din orasul Targu Neamt.
  Elicopterul SMURD va prelua si transporta o femeie de 74 de ani la IBCV din municipiul Iasi.


  Compartimentul Informare si Relatii Publice