Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENTIE DESFASURATE IN FEBRUARIE 2022

  1. 01.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din municipiul Roman.

  In jurul orei 00:40, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca situata pe strada Cornului din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Roman.
  Ajunse la locul producerii evenimentului, fortele de interventie au constatat ca incendiul se manifesta in interiorul si la acoperisul a doua anexe gospodaresti (bucatarie de vara si o magazie), cu posibilitatea propagarii la locuinta (lipita de cele doua anexe) si la o alta gospodarie.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul celor doua anexe pe o suprafata de aproximativ 70 mp si bunurile materiale aflate in interiorul celor doua anexe (aparate electrocasnice, obiecte de mobilier, materiale textile si obiecte de uz gospodaresc).
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului electric (sigurante fuzibile supradimensionate).
  Nu au fost victime.

  2. 01.02.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comunele Ceahlau, Girov, Moldoveni, Poiana Teiului si Razboieni ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  3. 01.02.2022 - Misiune pirotehnica in orasul Targu Neamt.

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica a intervenit pentru asanarea unei grenade de mana defensive in orasul Targu Neamt. Apelul a fost efectuat de un barbat de 63 de ani dupa ce a descoperit munitia in padurea Blebea, pe timpul unei drumetii.
  Pirotehnicienii au verificat zona in care a fost descoperita grenada, pe o suprafata de aproximativ 200 mp, nemaifiind gasite alte elemente de munitie.
  Munitia, ce provine din Al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.

  4. 01.02.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt.

  In jurul orei 15:30, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte din strada Aleea Viorelelor, in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au intrat printr-o fereastra in apartamentul situat la al doilea etaj, unde au gasit o femeie de aproximativ 65 de ani, constienta. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportata la UPU Piatra Neamt.

  5. 02.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Bargauani.

  In aceasta dimineata, in jurul orei 05.20, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din localitatea Balanesti, comuna Bargauani. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta generalizat la acoperisul unei anexe gospodaresti in care locuia un barbat. Acesta s-a autoevacuat pana la sosirea pompierilor.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. A ars acoperisul anexei (construit din astereala din lemn si acoperit cu tabla) pe o suprafata de aproximativ 60 mp si s-au deteriorat un frigider si un televizor.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza cosului de fum defect.
  O femeie de 49 de ani si un barbat de 63 de ani au suferit atacuri de panica. Cele doua persoane au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzand transportul la spital.

  6. 02.02.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  ISU Neamt a transmis astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comuna Savinesti ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  7. 02.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Dulcesti.

  Un barbat de 72 de ani a ramas fara locuinta din cauza jarului cazut din soba.
  In aceasta dupa amiaza, in jurul orei 11:08, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Poiana, comuna Dulcesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Dulcesti.
  La sosirea primelor echipaje de interventie, incendiul se manifesta generalizat in interiorul si la acoperisul unei locuinte. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 60 mp si bunurile materiale din interior (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, articole de imbracaminte, materiale textile, documente etc).
  Jarul cazut din sistemele de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  8. 02.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Doljesti.

  In jurul orei 12:40, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Cracaoani.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la acoperis si in interiorul unei locuinte cu posibilitatea propagarii la o alta locuinta (lipita de locuinta in flacari) si la anexele gospodaresti.
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului, reusind sa salveze cealalta locuinta si anexele gospodaresti.
  O femeie, in varsta de aproximativ 82 de ani, a suferit un atac de panica. Aceasta a fost asistata de catre echipajul SMURD la locul evenimentului, refuzand transportul la spital.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, de la o lumanare lasata nesupravegheata (foc deschis in spatii inchise).

  9. 02.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in localitatea Dumbrava Rosie.

  In aceasta seara, prin apel la 112, in jurul orei 18:15, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in localitatea Dumbrava Rosie.
  Incendiul s-a produs la un autoturism ce se afla in mers pe DN 15, pe raza localitatii Dumbrava Rosie. Conducatoarea auto in varsta de 33 de ani si un pasager ce se aflau in autoturism s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie.
  Pompierii pietreni au intervenit cu o autospeciala de stingere pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.
  Nu au fost victime.

  10. 03.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Girov.

  Un barbat a decedat iar altul a fost ranit intr-un incendiu produs la o locuinta din comuna Girov.
  In jurul orei 03:35, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din satul Versesti, comuna Girov. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt (trei autospeciale de stingere si doua ambulante SMURD) si SVSU Girov.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta generalizat la o locuinta si la o anexa gospodareasca ( pozitionate in forma de L), cu posibilitatea propagarii la o locuinta din aceeasi curte dar si la o gospodarie invecinata. Din pacate, in interiorul locuintei a fost gasit trupul carbonizat al unui barbat in varsta de aproximativ 92 de ani (proprietarul locuintei).
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite, fortele de interventie reusind sa salveze locuinta din aceeasi curte, aflata la o distanta de aproximativ 2 m.
  Fiul proprietarului in varsta de 65 de ani a suferit arsuri la nivelul fetei. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD TIM, ulterior fiind transportat la UPU Piatra Neamt.
  Echipajul SMURD EPA a acordat ingrijiri medicale la locul evenimentului unei femei ce a suferit un atac de panica.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza cosului de fum deteriorat.

  11. 03.02.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comuna Farcasa ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  12. 04.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o rulota in localitatea Savinesti.

  In jurul orei 10:07, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o rulota in localitatea Savinesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la o rulota parcata intr-o curte, cu posibilitatea propagarii la doua anexe gospodaresti. Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  13. 04.02.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comuna Bargauani ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  14. 04.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Pangarati.

  Prin apel la 112, in jurul orei 16:30, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Pangarati.
  La sosirea primelor echipaje de interventie, incendiul se manifesta cu flacara deschisa la acoperisul si in interiorul a doua locuinte lipite (dintre care una cu mansarda), cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Pangarati.
  Concomitent cu operatiunile de stingere, fortele de interventie au evacuat bunuri dintr-o locuinta (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile)
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric.
  Nu au fost victime.

  15. 05.02.2022 - Misiune de interventie pentru degajarea trei lebede moarte din apa lacului Batca Doamnei.

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca in apa lacului Batca Doamei se afla o lebada moarta. La locul solicitarii s-au deplasat forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si DSVSA.
  Pompierii cu ajutorul echipamentelor si mijloacelor din dotare au degajat din apa lacului trei lebede moarte. Acestea au fost preluate de DSVSA.

  16. 05.02.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  ISU Neamt a transmis astazi, la ora 15:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comuna Horia ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  17. 05.02.2022 - Misiune de interventie pentru acordarea primului ajutor unor copii scosi din apa raului Bistrita, in comuna Borca.

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:41, pompierii au fost instiintati despre faptul ca doi copii au cazut in raul Bistrita, in comuna Borca. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului, SAJ Ceahlau si SVSU Borca si Farcasa.
  O fetita in varsta de aproximativ 8 ani a fost scoasa din apele raului Bistrita de catre cetateni, in stare de inconstienta, pana la sosirea fortelor de interventie. Aceasta a fost preluata de echipajul SMURD si i se aplica manevre de resuscitare.
  La o distanta de aproximativ un km a fost gasit si baiatul, in virsta de 7 ani. Acesta a fost preluat de echipajul SAJ si i se aplica manevre de resuscitare.
  Cei doi copii sunt transportati la Spitalul din Bicaz de catre 2 echipaje de la SAJ, in curs de resuscitare.

  18. 05.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un parc de dezmembrari auto din comuna Raucesti.

  In data 05.02.2022, in jurul orei 14:50, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un parc de dezmembrari auto din localitatea Oglinzi, coumuna Raucesti. La sosirea primelor echipaje de interventie, incendiul se manifesta cu flacara deschisa la mai multe autoturisme si la o constructie din lemn, cu posibilitatea propagarii la o locuinta.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu cinci autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntarii din cadrul SVSU Raucesti cu doua utilaje.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 30 masini si un camion provenite din dezmembrari, o magazie din lemn cu suprafata de aproximativ 20 mp si izolatia din polistiren a unui perete al locuintei pe o suprafata de 20 mp.
  Interventia a durat aproximativ trei ore.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unor scantei provenite de la un aparat pentru taiere.
  Nu au fost victime.

  19. 05.02.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii produse la vegetatie uscata.

  In data de 05.02.2022 pompierii nemteni alaturi de voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta au intervenit pentru stingerea a 5 incendii de vegetatie uscata, dupa cum urmeaza:
  - in localitatea Brasauti din comuna Dumbrava Rosie unde au ars 200 mp de vegetatie uscata si aproximativ 18 mc de lemne dintr-o gospodarie din cauza unei tigari;
  - in localitatea Versesti din comuna Girov unde au ars 300 mp de vegetatie uscata din cauza focului deschis in spatii deschise;
  - in localitatea Buruienesti din comuna Doljesti unde au ars 10 ha de vegetatie uscata din cauza actiunii unor persoane iresponsabile (actiune intentionata);
  - in localitatea Vladiceni din comuna Bargauani unde a ars 1,5 ha de vegetatie uscata din cauza folosirii intentionate a unei surse de aprindere (actiune intentionata);
  - in localitatea Izvoare din comuna Dumbrava Rosie unde au ars 8000 mp de vegetatie uscata din cauza unei tigari.

  20. 06.02.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comuna Hangu ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  21. 07.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Piatra Neamt.

  In jurul orei 14:47, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Piatra Neamt.
  Incendiul s-a produs la compartimentul motor al unui autoturism aflat in miscare pe strada Mihai Eminescu. Conducatorul auto a oprit autoturismul si a folosit stingatorul din dotare pana la sosirea fortelor de interventie
  Pompierii pietreni au actionat pentru lichidarea incendiului.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric. Au ars elemente combustibile de la compartimentul motor.
  Nu au fost victime.

  22. 07.02.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Raucesti.

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 16:50, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt a intervenit cu o autospeciala de stingere pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier produs pe DN 15 C, in comuna Raucesti.
  Un autotren a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-un sant. Conducatorul auto s-a autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie.

  23. 07.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Grinties.

  Prin apel la 112, in jurul orei 19:15 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in localitatea Poiana din comuna Grinties. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului si voluntari din cadrul SVSU Grinties.
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta cu flacara deschisa la mai multe anexe gospodaresti lipite intre ele (magazie, adapost pentru animale si o bucatarie de vara) cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars:
  - acoperisul bucatariei de vara (construit din astereala din lemn si acoperit cu tigle) pe o suprafata de aproximativ 20 mp si bunurile materiale depozitate in pod,
  - acoperisul adapostului de animale (construit din astereala din lemn si acoperit cu tigle) pe o suprafata de aproximativ 25 mp si bunuri materiale aflate in interior (unelte agricole, bicicleta etc.)
  - si o magazie in care erau depozitate lemne (aproximativ 9 mc).
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei afumatori lasata nesupravegheata.
  Nu au fost victime.

  24. 07.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Savinesti.

  In jurul orei 19:53, pompierii au fost solicitati prin apel la 112 sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Savinesti. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa la resturi vegetale depozitate in curtea unui operator economic, cu posibilitatea propagarii la un depozit de lemne
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere.
  Au ars aproximativ o tona de resturi vegetale.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza depozitarii necorespunzatoare a cenusei si jarului nestins in apropierea materialelor combustibile.
  Nu au fost victime.

  25. 09.02.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Piatra Neamt.

  Astazi, in jurul 00.05, prin apel la 112 pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe strada General Dascalescu din municipiul Piatra Neamt. Un autoturism a parasit partea carosabila si a lovit un stalp de electricitate. Imediat dupa impact autoturismul a luat foc.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
  Pana la sosirea fortelor de interventie, doua cadre de la IPJ Neamt au scos din interiorul autoturismului un barbat de 34 de ani (conducatorul auto). Acesta a fost preluat de un echipaj de la SAJ si transportat la UPU Piatra Neamt.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la un autoturism.
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  Scurgerea de lichide combustibile pe elemente supraincalzite a dus la producerea incendiului.

  26. 09.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Draganesti.

  In aceasta dimineata, in jurul orei 09:17, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca situata pe strada Baltagului, in orasul Roznov.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov (cu o autospeciala de stingere) si pompierii militari din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta in interiorul si la acoperisul unei anexe gospodaresti cu posibilitatea propagarii la doua locuinte si la o anexa gospodareasca.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars: bunurile materiale aflate in interiorul anexei (centrala termica, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice etc), acoperisul anexei (construit din astereala din lemn si acoperit cu tabla) pe o suprafata de aproximativ 15 mp si bunurile materiale depozitate in pod.
  Efectul termic al curentului electric (aparat electric lasat sub tensiune) a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  27. 10.02.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman.

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte din strada Smirodava in municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice, pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul patru unde au gasit un barbat de 85 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  28. 10.02.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comunele Grinties si Tupilati ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  29. 10.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din orasul Targu Neamt.

  In jurul orei 14:42, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa situata pe strada Vultur din orasul Targu Neamt. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la acoperisul unei locuinte si la doua anexe gospodaresti, cu posibilitatea propagarii la o alta casa (P+M) din aceeasi curte aflata la o distanta de aproximativ 2 m.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 70 mp, anexele gospodaresti cu o suprafata de aproximativ 40 mp, plante furajere depozitate in podul unei anexe.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  30. 10.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata.

  In data de 10.02.2022 pompierii nemteni alaturi de voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta au intervenit pentru stingerea a 3 incendii de vegetatie uscata, dupa cum urmeaza:
  - in comuna Trifesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 7 ha;
  - in comuna Dumbrava Rosie unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1000 mp;
  - in municipiul Roman, pe strada Stefan cel Mare, unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 300 mp.
  Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost focul deschis in spatii deschise.

  31. 11.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata.

  In data de 11.02.2022 pompierii nemteni alaturi de voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta au intervenit la 8 incendii de vegetatie uscata in urma carora au fost afectate peste 17 hectare, astfel:
  - 1,5 ha in localitatea Sovoaia din comuna Borlesti;
  - 300 mp in localitatea Bistrita din comuna Alexandru cel Bun;
  - 500 mp in comuna Savinesti;
  - 1,5 ha in localitatea Ruseni din comuna Borlesti;
  - 2 ha in localitatea Boistea din comuna Petricani;
  - 10 ha in comuna Poienari;
  - 2 ha in localitatea Sovoaia din comuna Borlesti;
  din cauza focului deschis in spatii deschise
  - si 100 mp pe strada Cucutei din municipiul Roman din cauza unei tigari aruncate la intamplare.

  32. 12.02.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman.

  In jurul orei 13:20, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte din strada Roman Musat in municipiul Roman.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au patruns in apartamentul situat la primul etaj, unde au gasit o femeie cazuta in hol. Femeia (94 de ani) a fost preluata de echipajul SMURD si transportata la CPU Roman.

  33. 12.02.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Farcasa.

  Prin apel la 112, in jurul orei 22:00, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Frumosu din comuna Farcasa. Un autoturism a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-un parau. In autoturism se afla doar conducatorul auto. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, pompierii au scos din interiorul autoturismului un barbat de 20 de ani, constient. Victima a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului, ulterior fiind preluat de un echipaj de la SAJ si transportat la CPU Targu Neamt.
  Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la bateria autoturismului.

  34. 12.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu la un operator economic in municipiul Roman.

  In data de 12.02.2022, in jurul orei 18:14, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un operator economic (cu obiect de activitate prelucrarea lemnului) situat pe strada Energiei din municipiul Roman.
  Incendiul se manifesta la rumegusul depozitat intr-un siloz si la acoperisul unui depozit de cherestea, cu posibilitatea propagarii la cheresteaua depozitata in interior.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars acoperisul unei hale (construit din lemn si acoperit cu tabla) pe o suprafata de aproximativ 60 mp si aproximativ o tona de rumegus.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost efectul termic produs de functionarea necorespunzatoare a instalatiei tehnologice specifice procesului de productie.

  35. 14.02.2022 - Misiune deblocare usa in localitatea Savinesti.

  In jurul orei 08:35, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Tineretului din localitatea Savinesti.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la al doilea etaj, unde au gasit un barbat de aproximativ 49 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  36. 14.02.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Roman.

  Prin apel la 112, in jurul orei 09:20, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Smirodava din municipiul Roman.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au intrat in apartamentul situat la primul etaj unde au gasit o femeie de aproximativ 75 de ani, in stare de inconstienta. Echipajul SMURD TIM a actionat pentru acordarea ingrijirilor medicale, ulterior transportandu-o la CPU Roman.

  37. 14.02.2022 - Mesaj RO-ALERT privind situatia cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2.

  ISU Neamt va transmite la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comunele Bargauani si Stefan cel Mare ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  38. 15.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la casa din comuna Podoleni.

  In jurul orei 23:42, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa situata pe strada Garii din comuna Podoleni.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Podoleni cu o autospeciala de stingere si pompierii militari din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la acoperisul si in interiorul unei case, dar si la acoperisul unei case aflate in imediata vecinatate cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 70 mp si bunurile materiale din interiorul acesteia. Cea de-a doua casa a fost salvata, fiind afectat doar acoperisul pe o suprafata de aproximativ 5 mp.
  Cosul de fum deteriorat a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  39. 15.02.2022 - Mesaj RO-ALERT privind situatia cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2.

  ISU Neamt va transmite la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comuna Rediu ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  40. 15.02.2022 - Misiune de interventie pentru degajarea unei lebede din lacul Batca Doamnei.

  Ca urmare a unei solicitari de la DSVSA, in jurul orei 17:50 pompierii pietreni au intervenit pentru degajarea unei lebede moarte din apa lacului Batca Doamnei. Aceasta a fost preluata de DSVSA.

  41. 15.02.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din localitatea Savinesti.

  In jurul orei 20:36, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Dornelor din localitatea Savinesti.
  La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Cu ajutorul scarii culisabile pompierii au patruns, printr-o fereastra, in apartamentul situat la primul etaj, unde au gasit un barbat de aproximativ 49 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  42. 16.02.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor conducta de gaz avariata in municipiul Piatra Neamt.

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:34, pompierii au fost instiintati despre faptul ca pe strada Izvoare din municipiul Piatra Neamt, pe timpul efectuarii unor lucrari de excavare, o conducta de gaz a fost avariata.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace din cadrul Detasamentului din Pompieri Piatra Neamt, IPJ, IJJ, Politia Locala Piatra Neamt si Delgaz Grid.
  7 persoane (3 minori) din 2 gospodarii au fost evacuate.
  Pompierii actioneaza pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

  43. 17.02.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie.

  Pompierii nemteni alaturi de voluntarii din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta au intervenit pentru stingerea a 4 incendii de vegetatie uscata, dupa cum urmeaza:
  - in comuna Girov unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 7000 mp;
  - in comuna Ion Creanga unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1,5 ha;
  - in localitatea Hartop din comuna Bargauani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 ha;
  - in localitatea Rachiteni din judetul Iasi unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 8 ha ( initial incendiul a fost anuntat ca se manifesta in comuna Tamaseni).
  Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost focul deschis in spatii deschise.

  44. 17.02.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie.

  Pompierii nemteni alaturi de voluntari din cadrul SVSU au intervenit astazi pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata altfel:
  - in comuna Girov unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2.5 ha;
  - in municipiul Roman pe strada Transilvaniei unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 500 mp;
  - in comuna Cracaoani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 8 ha.
  Cauza probabila de producere a acestor incendii este focul deschis in spatii deschise.

  45. 17.02.2022 - Misiune de interventie pentru degajarea unei persoane decedate dintr-o groapa, in comuna Agapia.

  Prin apel la 112, in jurul orei 15:50, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unei persoane decedate dintr-o groapa, in localitatea Varatec din comuna Agapia.
  La locul solicitarii s-au deplasat forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt, SVSU Agapia, SAJ si IPJ Neamt.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca intr-o groapa betonata (aproximativ 2 m adancime) se afla un barbat ce nu prezenta semne vitale.
  Barbatul, in varsta de aproximativ 50 ani, a fost scos de fortele de interventie, cu ajutorul mijloacelor specifice din dotare.
  Cauzele producerii acestui eveniment vor fi cercetate de organele abilitate in acest sens.

  46. 17.02.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata produse in municipiul Piatra Neamt.

  Pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea a doua incendii de vegetatie uscata produse in cartierul Valeni din municipiul Piatra Neamt. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5,6 ha.
  Folosirea intentionata a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul a fost cauza probabila de producere a celor doua incendii.

  47. 18.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in comuna Cracaoani.

  In jurul orei 02:30, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in localitatea Magazia din comuna Cracaoani. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari din cadrul SVSU Cracaoani.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacara deschisa, generalizat, la o anexa gospodareasca cu posibilitatea propagarii la locuinta aflata in imediata apropiere.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 5 tone lemne de foc, 4 t de plante furajere, 5 gaini si 3 iepuri.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza depozitarii necorespunzatoare a cenusii si jarului nestins in apropierea materialelor combustibile.

  48. 18.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Poienari.

  O familie din comuna Poienari a ramas fara locuinta.
  In aceasta dimineata, in jurul orei 06:30, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in localitatea Sacaleni din comuna Poienari.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii de la Punctul de lucru Poienari si Detasamentul Roman cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Poienari.
  Pana la sosirea fortelor de interventie persoanele ce se aflau in locuinta s-au autoevacuat.
  Incendiul se manifesta generalizat la acoperisul si in interiorul unei locuinte cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti si la locuintele invecinate.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 130 mp si bunurile materiale din interiorul casei (obiecte de mobilier, articole de imbracaminte, materiale textile, aparate electrice si electrocasnice, documente etc.).
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.
  Nu au fost victime.

  49. 19.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din orasul Bicaz.

  In jurul orei 16:20, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un apartament situat intr-un bloc de locuinte din strada Cojusna din orasul Bicaz
  Incendiul s-a manifestat in balconul unui apartament situat la primul etaj. Locatarii apartamentului (2 adulti si un minor) s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de interventie de la SVSU Bicaz si Detasamentul de pompieri Piatra Neamt.
  Pana la sosirea pompierilor militari, incendiul a fost localizat si lichidat de catre cetateni si voluntarii din cadrul SVSU Bicaz.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei tigari (fumatul in locuri nepermise).
  Nu au fost victime si nici nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc.

  50. 20.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Bodesti.

  In jurul orei 05.28, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Oslobeni din comuna Bodesti. Incendiul se manifesta la acoperis, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Bodesti cu o autospeciala de stingere si pompierii militari din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 20 mp si bunuri materiale aflate in pod.
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  51. 20.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Pangarati.

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 12:54, pompierii pietreni impreuna cu voluntarii din cadrul SVSU Pangarati au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ un hectar in localitatea Stejaru din comuna Pangarati.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei tigari (fumatul in locuri nepermise).

  52. 20.02.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la o casa din comuna Grumazesti.

  In jurul orei 13:57, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la o casa din localitatea Ocea, comuna Grumazesti. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au intrat in locuinta unde au gasit o femeie de aproximativ 73 de ani, constienta. Persoana a fost preluata de catre echipajul de la SAJ si transportata la CPU Targu Neamt.

  53. 21.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Tarcau.

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:14, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din comuna Tarcau. Incendiul se manifesta la o anexa gospodareasca cu rol de magazie, cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  La locul evenimentului au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul Piatra Neamt si SVSU Tarcau si Bicaz.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars Magazia din lemn cu o suprafata de aproximativ 30 mp, 2,5 mc lemne foc, un circular si o bicicleta.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  54. 20.02.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata produse in municipiul Roman.

  Pompierii romascani au intervenit pentru localizarea si lichidarea a doua incendii de vegetatie uscata astfel:
  - pe strada Stefan cel Mare unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 800 mp si
  - pe strada Bogdan Dragos unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 10 ha.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestor incendii.

  55. 20.02.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman.

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte din strada Cuza Voda, in municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au intrat in apartamentul situat la primul etaj. In balconul apartamentului se afla cazut un barbat de 62 de ani, constient. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.

  56. 20.02.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un cos de fum in loc. Vadurele comuna Candesti.

  Prin apel la 112, in jurul orei 17:30, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un cos de fum al unei cladiri ce a apartinut CAP - ului in localitatea Vadurele din comuna Candesti. La parterul acestei cladiri (pavilion administrativ), intr-o incapere, este amenajat Paraclisul Parohiei Vadurele.
  La locul evenimentului au fost alocate forte si mijloace din cadrul SVSU Candesti si Detasamentul de pompieri Piatra Neamt.
  La sosirea primelor echipaje de interventie, incendiul se manifesta la acoperisul unei cladiri in jurul cosului de fum, cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 8 mp din tavanul unei incaperi si 5 ml de grinda.
  Cosul de fum deteriorat a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  57. 20.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Tarcau.

  In jurul orei 18:09, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din localitatea Straja, comuna Tarcau. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Tarcau si pompierii militari din cadrul Detasamentului Piatra Neamt.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta la o constructie din lemn si la vegetatia uscata.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp si o constructie din lemn cu o suprafata de 50 mp.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  58. 20.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Draganesti.

  Ca urmare a unui apel la 122 din jurul orei 20:53, pompierii targnemteni impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Draganesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 10 ha in localitatea Ortasti din comuna Draganesti.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  59. 20.02.2022 - Misiune pirotehnica in comuna Raucesti.

  In data de 20.02.2022, ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 15:17, echipa pirotehnica a intervenit in comuna Raucesti pentru asanarea unor elemente de munitie, astfel:
  - o grenada de mana antitanc RPG 40 si
  - doua cartusele de calibru 7,62 mm.
  Munitiile descoperite provin din Al Doilea Razboi Mondial si au fost descoperite de un barbat de 53 ani, cu ajutorul unui detector de metale in padurea Fagetel.
  Echipa pirotehnica, cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, a cercetat zona pe o suprafata de 200 mp nemaifiind descoperite alte elemente de munitie.
  Munitiile descoperite au fost ridicate, transportate si depozitate, in conditii de siguranta, intr-un un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

  60. 21.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Podoleni.

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:36, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Negresti din comuna Podoleni.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa la vegetatia uscata, pe o suprafata mare, cu posibilitatea propagarii la o gospodarie si la cativa baloti de paie.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Podoleni alaturi de pompierii militari din cadrul Detasamentului Piatra Neamt.
  A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 ha din cauza focului deschis in spatii deschise.

  61. 21.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Gadinti.

  In jurul orei 13:00, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Gadinti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani impreuna cu voluntarii din cadrul SVSU Gadinti.
  Accesul pana la locul evenimentului a fost dificil, neputandu-se interveni cu autospeciala de stingere.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul, ce s-a manifestat vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha, cu posibilitatea propagarii la fondul forestier.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost focul deschis in spatii deschise.

  62. 21.02.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata produse in municipiul Roman.

  Pompierii romascani impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Roman au intervenit pentru localizarea si lichidarea a trei incendii de vegetatie uscata in municipiul Roman, astfel:
  - pe strada Narciselor unde au ars 6 balti de paie, aproximativ 1000 mp cultura de porumb si vegetatie uscata pe o suprafata de 3000 mp si
  - pe malul raului Siret (zona Statiei de epurare) unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 14 ha.
  Cauza probabila de producere a acestor incendii este focul deschis in spatii deschise.

  63. 21.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in comuna Oniceni.

  In jurul orei 12:38, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in localitatea Poiana Humei din comuna Oniceni. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la un adapost pentru animale cu posibilitatea propagarii la locuinta si la alte anexe gospodaresti.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Oniceni (cu o autospeciala de stingere) si pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Poienari (cu o autospeciala de stingere).
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars adapostul pentru animale (constructie din lemn cu o suprafata de aproximativ 10 mp) si 3 porci.
  Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  64. 21.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in comuna Pancesti.

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:45, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in localitatea Holm din comuna Pancesti.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de lucru Poienari cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Pancesti.
  La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta generalizat la o anexa gospodareasca in care erau depozitate plante furajere, cu posibilitatea propagarii la locuinta si la anexele gospodaresti aflate in apropiere.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars anexa gospodareasca si aproximativ trei tone de plante furajere.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scanteilor purtate de vant si cazute pe materialele combustibile.

  65. 21.02.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Gadinti.

  In aceasta seara, in jurul orei 18:30, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier produs pe DN 15 D, in comuna Gadinti. In accidentul rutier a fost implicat un autoturism in care se afla doar conducatorul auto. Autoturismul a parasit partea carosabila si a intrat intr-un sant, iar o persoana a ramas incarcerata.
  La locul producerii evenimentului s-au deplasat un echipaj cu ambulanta de la SAJ si un echipaj de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare grea din cadrul Detasamentului Roman.
  Pompierii, cu ajutorul targii lopata, au scos din interiorul autoturismului victima, un barbat de 45 de ani.
  Victima, constienta, a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la CPU Roman.

  66. 22.02.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier produs in comuna Baltatesti.

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:08, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 15 C, in comuna Baltatesti. In accidentul rutier a fost implicata o autobetoniera ce a parasit partea carosabila si s-a rasturnat.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Pana la sosirea fortelor de interventie conducatorul auto, in varsta de 22 de ani, s-a autoevacuat. Acesta a fost asistat de echipajul SMURD, refuzand transportul la spital.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor.

  67. 22.02.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  ISU Neamt va transmite la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comuna Dochia ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  68. 22.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o garsoniera din municipiul Piatra Neamt.

  In jurul orei 19:42, prin apel la 112, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o garsoniera situata la etajul trei intr-un bloc de locuinte de pe strada Nicolae Iorga in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt (doua autospeciale de stingere, o autospeciala complexa pentru interventie, o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD), SAJ, IPJ, IJJ, Politia Locala Piatra Neamt si Delgaz Grid.
  La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul unei garsoniere.
  Pompierii au identificat in interiorul garsonierei un barbat cazut, in stare de inconstienta. Acesta a fost evacuat din interiorul garsonierei si i s-a administrat oxigen dintr-un aparat pentru respirat, ulterior fiind predat unui echipaj de la SAJ. Victima (barbat de 57 de ani) a fost transportata la UPU Piatra Neamt.
  Concomitent cu actiunile pentru localizarea si lichidarea incendiului, pompierii au evacuat aproximativ 25 de persoane ce locuiau in bloc.
  Doi minori, un baiat de 5 ani si o fetita de 9 ani au fost evacuati de pompieri dintr-o garsoniera aflata la acelasi etaj. Acestia au fost predati unui echipaj de la SAJ pentru ingrijiri medicale deoarece au suferit atacuri de panica.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Cu ajutorul echipamentelor specifice s-a actionat pentru evacuarea fumului de pe casa scarii.
  Au ars bunuri materiale din interiorul garsonierei: obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, articole de imbracaminte, documente si alte obiecte de uz casnic.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric.

  69. 22.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Dumbrava Rosie.

  Aseara, in jurul orei 20:08, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Cut in comuna Dumbrava Rosie. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii militari cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt, un echipaj cu ambulanta de la SAJ si pompierii voluntari din cadrul SVSU Dumbrava Rosie.
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la acoperisul si in interiorul unei case, la o anexa gospodareasca lipita de aceasta si la o alta anexa dintr-o gospodarie invecinata (aflata la o distanta de un metru de constructia in flacari).
  Concomitent cu actiunile pentru stingerea incendiului au fost evacuate bunurile materiale din interiorul a doua camere ale locuintei.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: acoperisul si bunuri materiale aflate in interiorul casei (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, documente, materiale textile, etc.) si 10 baloti cu plante furajere, aproximativ 3 mc de lemn de foc si 2 mc de cherestea aflate in anexa din gospodaria invecinata.
  Patru persoane au suferit atacuri de panica. Acestea au fost asistate de un echipaj de la SAJ la locul evenimentului.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza aparatului de gatit lasat nesupravegheat.

  70. 22.02.2022 - Misiune pirotehnica in comuna Tarcau.

  In data de 22.02.2022, ca urmare a unui apel la 112 de la ora 16:07, echipa pirotehnica a intervenit in comuna Tarcau pentru asanarea a 57 de cartuse de calibru 7,62 mm si a unui focos pentru proiectile.
  Munitiile provin din Primul Razboi Mondial si au fost descoperite de un barbat de 34 de ani cu ajutorul unui detector de metale pe islazul comunei Tarcau.
  Echipa pirotehnica, cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, a cercetat zona pe o suprafata de 200 mp nemaifiind descoperite alte elemente de munitie.
  Munitiile descoperite au fost ridicate, transportate si depozitate, in conditii de siguranta, intr-un un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

  71. 23.02.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt.

  Prin apel la 112, la ora 09:28, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament dintr-un bloc de locuinte de pe strada Piata Mihail Kogalniceanu din municipiul Piatra Neamt.
  Pompierii, cu ajutorul mijloacelor specifice, au intrat in apartamentul situat la etajul trei, unde au gasit o femeie constienta, cazuta in hol. Persoana, in varsta de 84 de ani, cu afectiuni locomotorii a refuzat transportul la spital.

  72. 23.02.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt.

  Prin apel la 112, la ora 14:54 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament dintr-un bloc de locuinte de pe strada Paltinilor din municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD.
  Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au intrat prin balconul apartamentul situat la primul etaj, unde au gasit o femeie constienta, cazuta pe hol.
  Echipajul SMURD a acordat ingrijiri medicale femeii in varsta de 90 de ani, aceasta refuzand transportul la spital.

  73. 24.02.2022 - Misiune in sprijinul ISU Suceava.

  In dupa amiaza zilei de 24 februarie 2022, conform ordinelor primite, ISU Neamt a deplasat un modul format din tabara mobila si personalul de deservire aferent la ISU Suceava.
  ISU Neamt are in dotare o tabara mobila pentru persoane sinistrate/evacuate in sistem containerizat si o bucatarie rulanta auto achizitionata prin intermediul proiectului MULTIRISC - Programul Operational Infrastructura Mare pompierii au fost dotati
  Echipamentele sunt achizitionate cu scopul de a creste nivelul de siguranta al populatiei, prin dotarea tehnica eficienta si moderna, pentru a asigura un raspuns mai bun in situatii de urgenta.
  Tabara mobila este compusa din trei containere identice si o bucatarie rulanta auto, care poate fi utilizata in situatiile in care se impune dislocarea cat mai aproape de locul unui eveniment de amploare. Bucataria rulanta auto poate asigura prepararea portiilor de mancare pentru persoanele din tabara.
  In fiecare container sunt:
  10 corturi destinate cazarii persoanelor (suprafata de 25 mp),
  un cort care poate fi folosit ca bucatarie sau sala de mese cu o suprafata de 96 mp,
  10 sisteme de climatizare,
  un sistem de iluminat,
  67 paturi pliante,
  67 saci de dormit,
  10 seturi de mese cu banci.
  Tabara mobila are mobilitate mare, care pot asigura cazarea a 201 persoane afectate de diferite situatii de urgenta sau cazarea personalului propriu in misiuni speciale pentru perioade lungi de timp, dar si facilitati de asigurare a hranirii pe o perioada de mai multe saptamani.

  74. 25.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o baraca in comuna Poiana Teiului.

  Prin apel la 112 la ora 10:15, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o baraca in comuna Poiana Teiului. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta la niste deseuri, in interiorul unei baraci dezafectate.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars aproximativ 10 kg de deseuri (plastic, lemn si materiale textile).

  75. 25.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Piatra Neamt.

  La ora 13:08, prin apel la 112 pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in municipiul Piatra Neamt, pe muntele Pietricica la o distanta de aproximativ 200 m de Manastirea Pietricica.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere.
  A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 700 mp din cauza focului deschis in spatii deschise.

  76. 25.02.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata.

  Pompierii militari din cadrul Detasamentului Roman au intervenit impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel:
  - in comuna Trifesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp si
  - in comuna Gadinti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 10 ha.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestor incendii.

  77. 25.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Tamaseni.

  La ora 16:59, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Tamaseni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Tamaseni si pompierii militari cu doua autospeciale de stingere cu doua autospeciale de stingere.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului si in doua camere, cu posibilitatea propagarii la alte locuinte invecinate.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 100 mp (construit din astereala din lemn si acoperit cu placi de azbociment) si bunurile materiale din cele doua camere.
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  78. 25.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Borlesti.

  La ora 20:51, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Nechit din comuna Borlesti.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii voluntari de la SVSU Borlesti si pompierii militari pietreni cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul s-a manifestat la acoperisul unei anexe gospodaresti cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Nu au fost victime.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 8 mp din acoperisul anexei.
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  79. 26.02.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata.

  In data de 25.02.2022, pompierii nemteni alaturi de voluntari din cadrul SVSU au intervenit pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel:
  - in localitatea Gosmani din comuna Romani unde a fost afectata o suprafata de aproximativ 70 ha;
  - in localitatea Ghindaoani unde a fost afectata o suprafata de 2 ha;
  - in localitatea Gheraesti unde a fost afectata o suprafata de aproximativ 0.5 ha;
  - in localitatea Negresti din comuna Bara unde a fost afectata o suprafata de aproximativ 5 ha.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestor incendii.

  80. 26.02.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata.

  In data de 25.02.2022, pompierii nemteni alaturi de voluntari din cadrul SVSU au intervenit pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel:
  - in localitatea Gosmani din comuna Romani unde a fost afectata o suprafata de aproximativ 70 ha;
  - in localitatea Ghindaoani unde a fost afectata o suprafata de 2 ha;
  - in localitatea Gheraesti unde a fost afectata o suprafata de aproximativ 0.5 ha;
  - in localitatea Negresti din comuna Bara unde a fost afectata o suprafata de aproximativ 5 ha.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestor incendii.

  81. 27.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din orasul Targu Neamt.

  In data de 27.02.2022, la ora 04:30, pompierii au fost instiintati prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la o locuinta din orasul Targu Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat, atat in interior cat si la acoperisul unei locuinte, cu posibilitatea propagarii la locuintele din vecinatate.
  Trei persoane s-a autoevacuat din locuinta pana la sosirea pompierilor.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul.
  Din interiorul locuintei a fost scoasa o butelie ce prezena pericol de explozie.
  Din pacate, in interiorul locuintei a fost gasit trupul unui barbat in varsta de 70 de ani, decedat.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui aparat de gatit defect.

  82. 28.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in localitatea Dumbrava Deal, comuna Savinesti - drumul spre Dumbrava Deal, langa calea ferata.

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 17:44, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 4000 mp in localitatea Dumbrava Deal, comuna Savinesti.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  83. 28.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Timisesti.

  La ora 20:56, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Timisesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si pompierii voluntari din cadrul SVSU Timisesti.
  Incendiul se manifesta la acoperisul si in trei camere ale locuintei, cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars acoperisul (construit din astereala din lemn si acoperit cu tabla) si bunurile materiale din interiorul celor trei camere).
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit (cablu electric defect).
  Nu au fost victime.

  84. 28.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in comuna Oniceni.

  Prin apel la 112, la ora 17:19, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din satul Poiana Humei, comuna Oniceni. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Punctul de lucru Poienari (o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD) si SVSU Oniceni (o autospeciala de stingere).
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui adapost pentru plante furajere cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ o tona de plante furajere si doi porci.
  Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  85. 28.02.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Piatra Neamt.

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 15:46, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 2000 mp pe strada Dimitrie Leonida in municipiul Piatra Neamt.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  86. Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs comuna Timisesti.

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 13:58, pompierii targnemteni alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU Timisesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 2 ha in comuna Timisesti.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost focul deschis in spatii deschise..


  Compartimentul Informare si Relatii Publice