Interventii în situații de urgență

 • 25.01.2022 - Misiune de interventie ca urmare a sesizarii mirosului de fum in liftul unui bloc din municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 11:55, prin apel la 112, pompierii pietreni au fost instiintati despre faptul ca se simte miros de fum in liftul unui bloc de locuinte situat pe Bulevardul Dacia in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca in casa liftului se degaja fum din cauza unei tigari nestinse ce a fost aruncata peste materiale combustibile. Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc si nici nu au fost victime.


  25.01.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la o casa din municipiul Roman

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 10:53, pompierii romascani (cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare) au intervenit pentru deblocarea unei usi de la o casa situata pe strada Toma Stelian din municipiul Roman. In interiorul casei a fost gasit un barbat de aproximativ 78 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  25.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Roman

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, in jurul orei 07:51, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism, in municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacara deschisa la partea din fata a unui autoturism parcat in curtea unei case din strada Bogdan Dragos. Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars elemente de la bordul autoturismului dar si elemente din plastic de la compartimentul motor. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric. Nu au fost victime.


  24.01.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori

  ISU Neamt a transmis astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comunele Cordun, Grumazesti si Tasca, ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.


  24.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o hala de la un gater din comuna Rediu

  Pompierii voluntari din cadrul SVSU Rediu au intervenit pentru localizarea incendiului pana la sosirea pompierilor miltari pietreni. In jurul orei 02:05, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o hala de la un gater din localitatea Poloboc, comuna Rediu. La locul solicitarii au fost directionate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si SVSU Rediu. La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta generalizat la o hala gater, un spatiu pentru depozitare cherestea si la o magazie, cu posibilitatea propagarii la cladirea administrativa si la o casa. Vantul puternic a favorizat propagarea cu repeziciune a flacarilor, existand posibilitatea propagarii incendiului si la un rezervor de motorina cu o capacitate de aproximativ 5 mc. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars o hala (construita din lemn si acoperita cu tabla) pe o suprafata de 400 mp, utilaje aflate in interiorul halei, aproximativ 30 mc de cherestea si 40 mp din acoperisul magaziei (construit din astereala din lemn si acoperit cu placi de azbociment). Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui utilaj electric lasat sub tensiune nesupravegheat. Nu au fost victime.


  23.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Pipirig

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 21:16, pompierii targnemteni au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier produs in comuna Pipirig. In accidentul rutier a fost implicat un autotren ce a parasit partea carosabila si a intrat intr-o anexa gospodaresca si doua locuinte din localitatea Stanca.


  23.01.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 17:30, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte din strada Mihai Viteazu, municipiul Piatra Neamt. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au patruns in apartamentul situat la al doilea etaj, unde au gasit o femeie de 73 de ani fara semne vitale.


  23.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Sagna Pompierii romascani au intervenit la un accident rutier cu victime incarcerate in comuna Sagna.

  Prin apel la 112, in jurul orei 16:29, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in comuna Sagna. Accidentul rutier, in urma caruia un autoturism a parasit partea carosabila si a intrat intr-un cap de pod, s-a soldat cu doua victime incarcerate. La locul evenimentului au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri si SAJ Roman. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice pompierii au intervenit pentru descarcerarea celor doua victime, doi barbati de 43 si 59 de ani. Cele doua victime, constiente, au fost preluate de echipajele SMURD TIM si SAJ si transportate la CPU Roman. Militarii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului.


  22.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Gadinti

  In jurul orei 11:28, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa din comuna Gadinti. Incendiul se manifesta la acoperisul si in doua camere ale unei locuinte, cu posibilitatea propagarii la o alta locuinta lipita si la doua anexe gospodaresti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Gadinti. Au ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 80 mp si bunuri materiale aflate in cele doua camere ale locuintei (obiecte de mobilier, articole de imbracaminte, aparate electrocasnice, materiale textile etc). Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza cosului de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile. Nu au fost victime.


  22.01.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comunele Bodesti, Raucesti, Secuieni si Tarcau, ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Mesajele vor fi transmise cetatenilor din UAT-urile cu incidenta cazurilor peste 6 la mia de locuitori. ATENTIE! In orasul/comuna .... Nivelul de raspandire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 6 la o mie de locuitori. RESPECTATI masurile sanitare pentru a nu va pune viata in pericol, a dumneavoastra sau a celor din jur. Purtati corect MASCA, acoperind nasul si gura. Pastrati DISTANTA si evitati aglomeratiile. Mentineti IGIENA MAINILOR, evitati contactul cu suprafetele comune si DEZINFECTATI-VA dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. INCURAJATI-I si pe cei din apropierea dvs. sa respecte cu strictete regulile! ISU NT Acest mesaj va fi transmis o singura data si ramane valabil pe toata perioada in care rata de infectare se mentine sau depaseste 6 cazuri confirmate la mia de locuitori.


  21.01.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din municipiul Roman, orasul Targu Neamt si comunele Alexandru cel Bun, Brusturi, Faurei si Ruginoasa, ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Mesajele vor fi transmise cetatenilor din UAT-urile cu incidenta cazurilor peste 6 la mia de locuitori. ATENTIE! In orasul/comuna .... Nivelul de raspandire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 6 la o mie de locuitori. RESPECTATI masurile sanitare pentru a nu va pune viata in pericol, a dumneavoastra sau a celor din jur. Purtati corect MASCA, acoperind nasul si gura. Pastrati DISTANTA si evitati aglomeratiile. Mentineti IGIENA MAINILOR, evitati contactul cu suprafetele comune si DEZINFECTATI-VA dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. INCURAJATI-I si pe cei din apropierea dvs. sa respecte cu strictete regulile! ISU NT. Acest mesaj va fi transmis o singura data si ramane valabil pe toata perioada in care rata de infectare se mentine sau depaseste 6 cazuri confirmate la mia de locuitori.


  20.01.2022 - Misiune de interventie stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Bargauani

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 18:43, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Bargauani. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 10 ha din cauza focului deschis in spatii deschise.


  20.01.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 18:40, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte din strada Roman Musat, municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Pompierii, cu ajutorul scarii culisabile, au intrat prin balcon in interiorul apartamentului, unde au gasit un barbat de aproximativ 90 de ani, constient, cazut intr-o camera. Barbatul a primit primul ajutor de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportat la CPU Roman.


  20.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 17:15, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in cartierul Valeni din municipiul Piatra Neamt. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 6 ha. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.


  20.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la mai multe cauciucuri aflate in curtea unei gospodarii din comuna Baltatesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:05, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la mai multe cauciucuri aflate in curtea unei gospodarii din localitatea Valea Seaca, comuna Baltatesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii targnemteni cu o autospeciala de stingere. Incendiul s-a manifestat la 10 cauciucuri, cu posibilitatea propagarii la o anexa gospodaresca si la o stiva de lemne. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric.


  20.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 12, in comuna Bicaz Chei

  Prin apel la 112, in jurul orei 12:12 pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 12, in comuna Bicaz Chei (la granita cu judetul Harghita). Un autoturism in care se aflau 3 persoane a parasit partea carosabila si s-a rasturnat in albia raului Bicaz. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicaz Chei, un echipaj cu ambulanta de la SAJ Bicaz si un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Voluntarii din cadrul SVSU Bicaz Chei impreuna cu participantii la trafic au actionat pentru scoaterea celor trei persoane din interiorul autoturismului. O persoana a fost preluata si transportata la spital de catre echipajul de la SAJ.


  20.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 15, in localitatea Grinties

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, a fost anuntat un accident rutier produs pe DN 15, in localitatea Grinties. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de interventie de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului si SVSU Grinties. In urma accidentului rutier s-a rasturnat o cisterna incarcata cu xilen. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor. Au fost evacuate 10 persoane din 7 gospodarii din apropierea producerii evenimentului, pe o distanta de aproximativ de 100 m. Un operator economic de profil din judet va asigura transvazarea substantei intr-o alta cisterna. Nu sunt victime. Misiunea pentru transvazarea substantei a fost finalizata in jurul orei 22:00. S-a actionat pentru repunerea cisternei pe roti pentru a putea fi tractata.


  19.01.2022 - Misiune de interventie ca urmare a prezentei mirosului de fum pe casa scarii, la sectia Chirurgie a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt

  In jurul orei 22:52, pompierii pietreni au fost instiintati despre faptul ca se simte miros de fum pe casa scarii, la etajul 2 (sectia Chirurgie) al Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt.La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca dintr-o ghena (in care erau tevi) se degaja fum din cauza unei tigari nestinse ce a fost aruncata peste materiale combustibile. Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite, dar si pentru evacuarea fumului. Nu au fost victime. Nu a fost necesara evacuarea personalului medical, nici a pacientilor.


  19.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Ghindaoani

  Un barbat din comuna Ghindaoani a ramas fara casa. Prin apel la 112, in jurul orei 21:24, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Ghindaoani. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case si a unei anexe gospodaresti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt si SVSU Ghindaoani. Proprietarul locuintei, un barbat in varsta de 62 de ani, a suferit atac de panica. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD ulterior fiind transportat la CPU Targu Neamt. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza aparatului de gatit (aragaz) lasat nesupravegheat.


  19.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 21:00, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Piatra Neamt, in cartierul Valeni. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha. Folosirea intentionata a unei surse de aprindere a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  19.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Margineni

  In jurul orei 19:15 voluntarii din cadrul SVSU Margineni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 3 ha.


  19.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Poienari

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 17:45, pompierii militari de la Punctul de lucru Poienari cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Poienari au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Poienari. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha, cauza probabila de producere a incendiului fiind focul deschis in spatii deschise.


  19.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din orasul Targu Neamt

  In jurul orei 15:05, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta situata pe strada Unirii din orasul Targu Neamt. Incendiul s-a manifestat la un perete si la tavan intr-o camera, in imediata apropiere a unei sobe. Pana la sosirea pompierilor, doua persoane (o femeie de 52 de ani si un barbat de 51 de ani), intoxicate cu monoxid de carbon, au fost scoase din locuinta. Acestea au fost preluate si transportate la spital de catre un echipaj de la SAJ. Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars aproximativ 10 mp dintr-un perete si 2 mp din tavanul locuintei (construite din lemn). Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza cosului de fum defect.


  19.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la acoperisul unei case din comuna Hangu

  In aceasta dupa amiaza, in jurul orei 14:30, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la acoperisul unei case din localitatea Boboteni, comuna Hangu. La locul solicitarii au fost directionate forte si mijloace de la SVSU Hangu si Garda 2 de Interventie Poiana Teiului. Primii care au ajuns la locul evenimentului au fost voluntarii din cadrul SVSU, care au constatat ca incendiul se manifesta in interiorul cosului de fum (ardea funingine). Nu au fost pagube materiale.


  19.01.2022 - Misiune de interventie pentru indepartarea unor elemente de constructie ce prezentau pericol de cadere de pe fatada unui bloc din municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unei solicitari din jurul orei 11:50, pompierii pietreni au intervenit cu autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime pentru indepartarea unor elemente de constructie ce prezentau pericol de cadere de pe fatada unui bloc (tencuiala decorativa) pe strada Progresului din municipiul Piatra Neamt. Dupa finalizarea interventiei, echipajul a fost redirectionat pe Bulevardul Decebal pentru alta misiune de acelasi tip. Pompierii au actionat pentru indepartarea unor tigle desprinse de pe acoperisul unui bloc.


  19.01.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din municipiul Piatra Neamt si comunele Costisa, Dumbrava Rosie, Pangarati si Tamaseni, ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Mesajele vor fi transmise cetatenilor din UAT-urile cu incidenta cazurilor peste 6 la mia de locuitori. ATENTIE! In orasul/comuna .... Nivelul de raspandire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 6 la o mie de locuitori. RESPECTATI masurile sanitare pentru a nu va pune viata in pericol, a dumneavoastra sau a celor din jur. Purtati corect MASCA, acoperind nasul si gura. Pastrati DISTANTA si evitati aglomeratiile. Mentineti IGIENA MAINILOR, evitati contactul cu suprafetele comune si DEZINFECTATI-VA dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. INCURAJATI-I si pe cei din apropierea dvs. sa respecte cu strictete regulile! ISU NT Acest mesaj va fi transmis o singura data si ramane valabil pe toata perioada in care rata de infectare se mentine sau depaseste 6 cazuri confirmate la mia de locuitori.


  18.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Bicazu Ardelean

  Azi noapte, in jurul orei 23:30, prin apel la 112 a fost anuntat un accident rutier produs in comuna Bicazu Ardelean. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicazu Ardelean, doua echipaje cu ambulante de la SAJ si un echipaj SMURD TIM din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Un autoturism a parasit partea carosabila si a lovit o semiremorca parcata. Accidentul rutier s-a soldat cu patru victime care au fost preluate de echipajele medicale si transportate la spital. Au fost asigurate masurile de prevenire si stingere a incendiilor de catre SVSU Bicazu Ardelean.


  18.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu vegetatie uscata produs in comuna Draganesti

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 17:20, pompierii targnemteni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Soimaresti din comuna Draganesti. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ doua hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  18.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu vegetatie uscata si deseuri in curtea unui operator economic din municipiul Piatra Neamt.

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 11:55, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la vegetatie uscata si deseuri in curtea unui operator economic situat pe strada Muncii din municipiul Piatra Neamt. Au ars aproximativ 5 mc de deseuri din cauza unei tigari aruncate la intamplare.


  18.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu la o anexa gospodaresca din comuna Romani

  In jurul orei 10:42, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din localitatea Silistea, comuna Romani. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui adapost pentru animale si la un garaj. Pana la sosirea fortelor de interventie, flacarile s-au extins la doua locuinte (lipite de anexele gospodaresti) manifestandu-se la acoperisul si in interiorul acestora. Din cauza vantului puternic, exista posibilitatea propagarii incendiului si la alte case aflate in imediata apropiere. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit forte si mijloace de interventie din cadrul Detasamentele de pompieri Roman si Piatra Neamt si de la SVSU Buhusi, Romani si Costisa. Au ars: acoperisurile celor doua locuinte pe o suprafata de aproximativ 100 mp, bunuri materiale din interiorul celor doua locuinte (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, documente etc), adapostul pentru animale, garajul, un buldoexcavator, 2 drujbe, plante furajere (aproximativ 7 t), cereale (aproximativ 2 t porumb si 4 t grau), coceni (1 t) si alte bunuri depozitate in garaj. Proprietarul gospodariei, un barbat de aproximativ 43 de ani, a suferit arsuri la nivelul fetei si a mainilor. Aceasta a primit primul ajutor de la membrii echipajului SMURD la locul evenimentului, ulterior fiind transportat la CPU Roman. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului. Interventia a durat aproximativ 5 ore.


  18.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un container amplasat intr-o balastiera din comuna Tupilati

  Prin apel la 112, in jurul orei 09:40, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un container amplasat intr-o balastiera din comuna Tupilati. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la un container (destinat pentru odihna angajatilor) si la o autoutilitara amplasate intr-o balastiera din localitatea Tupilati. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii romascani cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Tupilati. Au ars bunurile materiale aflate in container (aparte electrocasnice, materiale textile, obiecte de mobilier etc) si materiale combustibile din interiorul autoutilitarei. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric. Nu au fost victime.


  18.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Bicazu Ardelean

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:50, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier produs in comuna Bicazu Ardelean. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la ISU Neamt, SVSU Bicazu Ardelean si SAJ Bicaz. Persoanele aflate in cele doua autoturisme implicate in evenimentul rutier s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. In urma accidentului rutier produs trei persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, acestea fiind preluate de echipajele SAJ si transportate la spital. Au fost asigurate masurile de prevenire si stingere a incendiilor.


  16.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu la o casa din comuna Horia

  In jurul orei 21:50, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa din localitatea Cotu Vames, comuna Horia. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la nivelul unui pat amplasat intr-o camera, cu posibilitatea propagarii la intreaga casa. Persoana care locuia in casa s-a autoevacuat pana la sosirea pompierilor. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite, in urma caruia a ars un pat. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scrumului de tigara cazut pe materialele combustibile.


  16.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Bargauani

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 19:10, pompierii pietreni impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Bargauani au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in localitatea Baratca. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 4000 mp. Cauza probabila - foc deschis in spatii deschise.


  16.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Cracaoani

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 16:36, pompierii targnemteni impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Cracaoani au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Cracaoani. Au ars deseuri si vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha. Cauza probabila - foc deschis in spatii deschise.


  16.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Timisesti

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 15:25, pompierii targnemteni impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Timisesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Timisesti. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3 ha. Cauza probabila - foc deschis in spatii deschise.


  15.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 19:00, pompierii pietreni au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in municipiul Piatra Neamt (zona Balaur). Pompierii au localizat si lichidat incendiul ce a afectat o suprafata de aproximativ 50 mp.


  15.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Borlesti

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 17:46, pompierii pietreni impreuna cu voluntarii din cadrul SVSU Borlesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 15 ha. Folosirea intentionata a unei surse de aprindere a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  15.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Savinesti

  In jurul orei 15:00, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt a actionat pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Savinesti. Au ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5000 mp si 300 kg deseuri. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza focului deschis in spatii deschise.


  15.01.2022 - Misiune de interventie pentru indepartarea unor elemente de constructie instabile de pe acoperisul unui bloc din municipiul Piatra Neamt

  Pompierii pietreni au intervenit in jurul orei 14:00, cu o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime pentru indepartarea unor elemente de constructie instabile de pe acoperisul unui bloc din Bulevardul Decebal, municipiul Piatra Neamt.


  15.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in orasul Targu Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:30, pompierii targnemteni au intervenit la un accident rutier, in orasul Targu Neamt, pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor. In accident au fost implicate doua autoturisme. O femeie de 29 de ani, pasagera intr-un autoturism, a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, ulterior fiind transportata la CPU Targu Neamt.


  15.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitara in municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o autoutilitara aflata in parcarea unui centru comercial din Bulevardul General Dascalescu, in municipiul Piatra Neamt. Incendiul s-a manifestat la compartimentul motor si s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric.


  15.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un aparat de cafea in municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112 din aceasta dimineata, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un aparat de cafea amplasat in fata unui spatiu comercial din Bulevardul Decebal, in municipiul Piatra Neamt. Incendiul s-a produs,cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric.


  15.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Ceahlau

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Bistricioara, comuna Ceahlau. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Ceahlau. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta intr-o camera, la un perete din imediata apropiere a unei sobe in functiune. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars aproximativ 4 mp dintr-un perete al camerei in care era amplasata soba. Efectul termic produs de amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijloacele de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  14.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Vanatori Neamt

  In jurul orei 17:55, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Vanatori Neamt. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Vanatori Neamt. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta in interiorul a doua camere si la acoperisul unei case, cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire, dar si la alte gospodarii. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars bunurile materiale aflate in interiorul celor doua camere (obiecte de mobilier, materiale textile, articole de imbracaminte, aparate electrocasnice etc) si acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 30 mp. Focul deschis in spatii inchise (lumanare) a fost fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  14.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Grumazesti

  In jurul orei 17:35, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa din comuna Grumazesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii militari cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari din cadrul SVSU Grumazesti. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case, cu posibilitatea propagarii la o alta casa din imediata vecinatate. Vantul puternic a favorizat propagarea cu repeziciune a incendiului la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars: acoperisul casei (construit din astereala din lemn si acoperit cu azbociment) pe o suprafata de aproximativ 150 mp, bunurile materiale din interior (materiale textile, obiecte de mobilier, articole de imbracaminte, aparate electrocasnice, documente etc), o anexa gospodaresca cu suprafata de aproximativ 40 mp cu bunurile materiale aflate in interior si au decedat 12 gaini. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei lumanari lasata nesupravegheata. Nu au fost victime.


  14.01.2022 - Mesaj RO ALERT - avertizare meteorologica cod portocaliu

  In judetul Neamt, in zona de munte la cota de peste 1800 m se vor semnala intensificari temporare ale vantului cu rafale de peste 130...135 km/h, spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii ISU Neamt a transmis mesaj RO ALERT pentru populatia din zona vizata.


  14.01.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiului Piatra Neamt

  Prin apel la 112, in aceasta dupa amiaza, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Grigore Ureche din municipiul Piatra-Neamt. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au intrat, prin balcon, in interiorul apartamentului situat la primul etaj unde au gasit o femeie de 74 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  14.01.2022 - Misiune de interventie pentru indepartarea unei bucati de tabla desprinsa de pe acoperisul unui bloc din municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unei solicitari, un echipaj de pompieri cu autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime din cadrul Detasamentului Piatra Neamt a intervenit pentru indepartarea unei bucati de tabla desprinsa de pe acoperisul unui bloc situat pe strada Alexandru Lapusneanu din municipiul Piatra Neamt.


  14.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in orasul Bicaz

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicaz impreuna cu pompierii pietreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in orasul Bicaz. Incendiul s-a manifestat in interior si la compartimentul motor al unui autoturism ce se afla in parcarea din apropierea oficiului postal, in care se mai aflau parcate alte doua autoturisme. Cele doua autoturisme au fost indepartate. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars elemente de la bordul autoturismului dar si elemente din plastic de la compartimentul motor. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric. Nu au fost victime.


  14.01.2022 - Misiune de interventie pentru indepartarea unei bucati de tabla desprinsa de pe acoperisul unui bloc din municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unei solicitari, un echipaj de pompieri cu o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime din cadrul Detasamentului Piatra Neamt a intervenit pentru indepartarea unei bucati de tabla desprinsa de pe acoperisul unui bloc situat pe Bulevardul Decebal din municipiul Piatra Neamt.


  13.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Girov

  In jurul orei 18:55, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din localitatea Gura Vaii, comuna Girov. La sosirea primelor echipaje de interventie, incendiul se manifesta generalizat la o anexa gospodaresca si la acoperisul locuintei, cu posibilitatea propagarii la alte locuinte din cauza conditiilor meteo nefavorabile (vant). Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si pompierii voluntari din cadrul SVSU Girov. Proprietara locuintei, in varsta de 84 de ani, a suferit un atac de panica. Aceasta a fost asistata de echipajul SMURD, refuzand transportul la spital. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars: acoperisul locuintei (construit din astereala din lemn si acoperit cu placi de azbociment) aproximativ 250 mp, peretii din lemn a anexei gospodaresti pe o suprafata de 100 mp si bunurile materiale din interiorul anexei (aparate electrocasnice, materiale textile etc). Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza actiunii unei persoane iresponsabile (probleme de natura medicala).