Interventii în situații de urgență

 • 30.12.2021 - Misiune de interventie pentru indepartarea unor turturi ce atarnau la acoperisul unor blocuri din municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni au intervenit (cu o autospeciala complexa pentru interventie) pentru indepartarea unor turturi ce atarnau la acoperisul unui bloc din strada Veseliei din municipiul Piatra-Neamt. Pompierii au actionat pentru indepartarea turturilor prin balconul unui apartament situat la etajul patru. A mai fost facuta o solicitare pentru indepartarea unui turture de pe un bloc situat pe strada Mihai Viteazul (in zona clinicii Sfantul Andrei). Nu se poate interveni pentru ca in zona se afla parcate doua autoturisme. Se cauta proprietarii celor doua autoturisme pentru a fi indepartate si pentru a se putea amplasa autospeciala de interventie si salvare de la inaltime pentru indepartarea turturilor.


  30.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Tibucani

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:00, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Tibucani. La locul solicitarii s-au deplasat voluntarii din cadrul SVSU Tibucani cu o autospeciala de stingere si pompierii militari din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta la acoperis cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. A ars acoperisul locuintei (construit din astereala din lemn si acoperit cu placi de azbociment) pe o suprafata de aproximativ 40 mp. Incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza cosului de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile. Nu au fost victime.


  27.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism ce se afla in parcarea Salii Polivalente din municipiul Piatra-Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 23:43, pompierii pietreni au intervenit (cu o autospeciala de stingere) pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un autoturism ce se afla in parcarea Salii Polivalente din municipiul Piatra-Neamt. Incendiul s-a manifestat cu flacara deschisa in zona compartimentului motor. Au ars elemente de la compartimentul motor si s-au deteriorat bordul, parbrizul si plafonul autoturismului. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza efectului termic (frecare). Nu au fost victime.


  27.12.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Alexandru cel Bun

  In urma unui apel la 112 din jurul orei 20:40, pompierii pietreni au intervenit cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD la un accident rutier produs pe DN 15, pe raza comunei Alexandru cel Bun. Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme in care se aflau cinci persoane. Doua persoane (o fata si un baiat in varsta de 17 si 18 ani) au primit primul ajutor calificat de la membrii echipajelor SMURD si SAJ dupa care au fost transportate la UPU Piatra Neamt. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  27.12.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la o casa din municipiul Roman

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 17:10, pompierii romascani (cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD) au intervenit pentru deblocarea unei usi de la o casa situata pe strada Cornului din municipiul Roman. In interiorul casei a fost gasit un barbat de aproximativ 62 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  27.12.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza municipiului Roman

  In aceasta dupa amiaza, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85, pe raza municipiului Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. In urma accidentului rutier produs intre trei autoturisme si un autotren a rezultat o victima incarcerata. Pompierii au intervenit pentru descarcerarea unui barbat, pasager intr-unul dintre autoturismele implicate in accidentul rutier. Victima, un barbat de 37 de ani, a fost preluata de echipajul SMURD si transportata la CPU Roman. Militarii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  26.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Farcasa

  In jurul orei 23:03, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Farcasa. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului, voluntari din cadrul SVSU Farcasa si un echipaj de pompieri voluntari din cadrul SVSU Borca cu o autospeciala de stingere. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la acoperisul unei anexe gospodaresti (bucatarie de vara si o magazie) cu posibilitatea propagarii la un adapost pentru animale si la locuinta aflata in imediata vecinatate. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul anexei pe o suprafata de aproximativ 40 mp, o magazie de lemn cu suprafata de aproximativ 16 mp si s-a degradat un ml din cerdacul casei. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  26.12.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni (cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD) au intervenit pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Trandafirilor din municipiul Piatra Neamt. In interiorul apartamentului, pompierii au gasit o femeie de aproximativ 90 de ani, cazuta intr-o camera. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor calificat femeii dupa care au transportat-o la UPU Piatra Neamt.


  24.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Alexandru cel Bun

  In jurul orei 21:10, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Vadurele, comuna Alexandru cel Bun. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si voluntari din cadrul SVSU Alexandru cel Bun. Incendiul se manifesta la acoperisul unei case P +1 cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire si la anexele gospodaresti aflate in apropiere. Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars 70 mp din acoperisul locuintei (construit din astereala din lemn si acoperit cu dranita). Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scanteilor cazute pe materialele combustibile. Nu au fost victime.


  24.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un buncar pentru depozitarea rumegusului, la un operator economic din comuna Dumbrava Rosie

  Prin apel la 112, in jurul orei 17:47, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un uscator de lemne al unei societati comerciale din localitatea Izvoare, comuna Dumbrava Rosie. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta la un perete al unui buncar pentru depozitarea rumegusului. Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars 10 mp dintr-un perete construit din OSB. Scanteile purtate de vant si cazute pe materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  24.12.2021 - Misiune de interventie pentru pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Raucesti

  In jurul orei 04:17, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Raucesti. Incendiul se manifesta la acoperis, cu posibilitatea propagarii la intreaga casa. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Raucesti. A ars acoperisul (construit din astereala din lemn si acoperit cu dranita si placi de azbociment) pe o suprafata de aproximativ 150 mp si s-au deteriorat bunuri aflate in holul casei. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  23.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Borca

  Aseara, in jurul orei 22:01, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa din localitatea Soci, comuna Borca. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Borca cu o autospeciala de stingere si pompierii militari de la Garda 2 Poiana Teiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta in interiorul unei camere si in holului unei locuinte. Proprietarul locuintei, in varsta 67 de ani, a fost evacuat de catre cetateni si voluntari de la SVSU Borca. Fortele de interventie au localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars bunurile materiale aflate in interior (obiecte de mobilier, articole de imbracaminte, materiale textile etc) si s-au deteriorat 10 mp din acoperisul locuintei . Jarul cazut din sistemele de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  23.12.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 21:12, ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni (cu o autospeciala complexa pentru interventie) au intervenit pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat la parterul unui bloc din strada Bulevardul Decebal. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat, de 85 de ani, cazut. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la UPU Piatra Neamt.


  23.12.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul 14:54, pompierii pietreni au intervenit cu o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice pompierii au intrat in apartamentul situat la primul etaj dintr-un bloc de locuinte din strada 9 Mai, unde au gasit un barbat cazut. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor calificat barbatului in varsta de 84 de ani, ulterior transportandu-l la UPU Piatra Neamt.


  23.12.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere si o autospeciala pentru descarcerare impreuna cu un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au intrat pe fereastra apartamentului situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Alexandru Lapusneanu. In interiorul unei camere pompierii au gasit un barbat cazut in stare de semiconstienta. Barbatul (de aproximativ 86 de ani) a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la UPU Piatra Neamt.


  23.12.2021 - Misiune de interventie ca urmare a producerii unei explozii a unei butelii, intr-o casa din comuna Botesti

  In aceasta dimineata, in jurul orei 08:35, pompierii au fost instiintati despre faptul ca s-a produs o explozie a unei butelii, intr-o casa din localitatea Barticesti, comuna Botesti. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Botesti. Ajunse la locul solicitarii, fortele de interventie au constatat ca explozia s-a produs fara producerea unui incendiu la parterul unui imobil P +1. Acumularea de gaze s-a produs din cauza furtunului de racordare (de la butelie la aragaz) rupt. In urma evenimentului au rezultat doua victime, un barbat de 50 ani si o femeie de 48 ani, care au suferit arsuri minore la nivelul fetei si membrelor superioare. Cele doua victime au primit primul ajutor calificat de la membrii echipajului SMURD la locul producerii evenimentului, ulterior fiind transportate la CPU Roman..


  23.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Doljesti

  In jurul orei 04:07, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Rotunda, comuna Doljesti. Incendiul s-a manifestat generalizat la nivelul unei locuinte, cu posibilitatea propagarii la o alta locuinta lipita de cea care ardea si la o alta locuninta aflata la o distanta de aproximativ 2 m. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii romascani cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Doljesti. Doua femei (40 si 24 de ani) au facut atacuri de panica. Aceasta au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD dar au refuzat transportul la spital. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  22.12.2021 - Misiune de pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism pe raza municipiului Roman

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 23:07, pompierii romascani (cu o autospeciala de stingere) au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un autoturism din. Incendiul s-a manifestat cu flacara deschisa in interiorul unui autoturism parcat pe strada Anton Pann. Au ars tapiteria scaunului din stanga si materialul textil de pe plafonul autoturismului si s-au deteriorat bordul si tapiteria banchetei din spate. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scrumului de tigara cazut pe materialele combustibile.


  22.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din municipiul Roman

  In jurul orei 21:40, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din municipiul Roman. Incendiul se manifesta generalizat la mansarda si acoperisul unei case P+M situata pe strada Martir Closca, cu posibilitatea propagarii la alte doua case aflate la o distanta de aproximativ un metru. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari cu patru autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Roman. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars: acoperisul pe o suprafata de aproximativ 300 mp si bunurile materiale aflate materiale in mansarda (obiecte de mobilier, materiale textile, articole de imbracaminte, aparate electrocasnice etc). Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric. Nu au fost victime.


  22.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Brusturi

  O femeie de 82 de ani a ramas fara locuinta in plina iarna, in prag de sarbatori. Aseara in jurul orei 18:03, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa din comuna Brusturi. Incendiul se manifesta generalizat la o casa batraneasca din localitatea Tarzia. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari din cadrul SVSU Brusturi. Proprietara locuintei s-a autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Burlanul de fum amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  21.12.2021 - Misiune de interventie pentru patrulare in vederea identificarii persoanelor fara adapost in orasele in care isi desfasoara activitatea Detasamentele de pompieri Piatra-Neamt, Roman si Targu Neamt

  Ca urmare a temperaturilor scazute din timpul noptii, ISU Neamt a inceput sa desfasoare misiuni de patrulare in vederea identificarii persoanelor fara adapost in orasele in care isi desfasoara activitatea Detasamentele de pompieri Piatra-Neamt, Roman si Targu Neamt. Aceste misiuni vor continua si in perioada urmatoare. In cazul in care vor fi identificate astfel de persoane, acestea vor fi transportate la centrele special amenajate. Desemnarea, echipajele SMURD, pe timpul desfasurarii misiunilor alocate, vor avea in vedere identificarea unor astfel de cazuri si luarea masurilor ce se impun.


  21.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un contor de gaz amplasat pe strada Bogdan Dragos din municipiul Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 16:24, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un contor de gaz amplasat pe strada Bogdan Dragos din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere. Incendiul se manifesta la o teava fisurata. A fost anuntat operatorul economic de distributie a gazelor naturale, care a oprit alimentarea cu gaze in tot cartierul Balcescu. Pompierii au actionat pentru protectia cladirii din apropiere si izolarea flacarilor pana la sosirea echipei de la E-ON. S-a degradat un contor de gaz din apropiere. Fumatul in locuri nepermise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  21.11.2021 - Misiune de interventie stingerea unui incendiu produs la o soba amplasata intr-o locuinta din comuna Cracaoani

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii targnemteni (cu o autospeciala de stingere) au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o soba amplasata intr-o locuinta din comuna Cracaoani. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la un perete din spatele sobei, pe o suprafata de aproximativ un mp. Amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijloacele de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  21.11.2021 - Misiune de interventie pentru salvarea unui barbat lovit de o creanga intr-o padure, pe raza comunei Agapia

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca un barbat de aproximativ 40 de ani a fost lovit de o creanga intr-o padure din zona Manastirii Sihla, pe raza comunei Agapia. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu un autoturism de serviciu si o ambulanta SMURD. Pompierii au mers prin padure, pe un drum greu accesibil, aproximativ 3 km si au gasit un barbat cu traumatisme la nivelul capului, semiconstient. Barbatul a fost transportat cu ajutorul targii lopata pana la ambulanta. La locul solicitarii a venit un echipaj de la SAJ care a preluat victima si a transportat-o la UPU Piatra Neamt.


  21.11.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier , pe raza comunei Tupilati

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:40, pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier in urma caruia o persoana a ramas incarcerata, produs pe DN 2, pe raza comunei Tupilati. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere si doua ambulante SMURD (TIM si EPA ). Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme in care se aflau 5 persoane. O persoana (conducatorul unui autoturism) a ramas incarcerata. Pompierii au actionat pentru descarcerarea unui barbat de 62 de ani. Victima, semiconstienta, a fost preluata de echipajul SMURD TIM si transportata la CPU Roman. Echipajul SMURD EPA a preluat din celalalt autoturism implicat in accident un copil de 1 an si l-a transportat la CPU Roman. Militarii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  21.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la cladire a unui operator economic din comuna Farcasa

  Prin apel la 112, in jurul orei 12:36, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la cladire P+1 a unui operator economic din comuna Farcasa. Incendiul se manifesta generalizat, cu flacara deschisa, la o cladire P+1 construita din lemn (cu rol de atelier pentru reparatii si spatii pentru depozitare) cu posibilitatea propagarii la o alta cladire cu rol administrativ si la mai multe camioane parcate in apropiere. Pana la sosirea fortelor de interventie, angajatii de pe locul de munca au evacuat din cladirea in care s-a produs incendiul 6 butelii de oxigen. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului, un echipaj cu o autospeciala de stingere de la Detasamentul Targu Neamt, un echipaj de pompieri voluntari din cadrul SVSU Borca cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Farcasa. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars bunurile materiale din interiorul cladirii ( obiecte de mobilier, scule, uleiuri etc) Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile este cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  21.12.2021 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Constantin Nehoiu din municipiul Roman

  Un echipaj de pompieri, cu o autospeciala de stingere, din cadrul Detasamentului Roman a intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Constantin Nehoiu din municipiul Roman. Elicopterul SMURD transporta o femeie de 63 de ani la IBCV din municipiul Iasi.


  21.12.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Dumbrava Rosie

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 09:12, pompierii pietreni (cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM) au intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru acordarea ingrijirilor medicale la un accident rutier produs pe DN 15, pe raza comunei Dumbrava Rosie. Un autoturism, in care se afla doar conducatorul auto, a parasit partea carosabila si s-a izbit de un stalp. In urma accidentului rutier a rezultat o victima neincarcerata. Echipajul SMURD TIM a preluat victima, un barbat de 49 de ani, acordandu-i ingrijiri medicale dupa care au transportat-o la UPU Piatra Neamt. Traficul rutier a fost blocat pe un sens de deplasare.


  20.12.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Brusturi

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 22:27, pompierii targnemteni (cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare) au intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier produs pe raza localitatii Tarzia din comuna Brusturi. Un TIR cu remorca, dupa ce a parasit partea carosabila, a intrat intr-un sant. Nu au fost victime. Traficul rutier a fost blocat pe un sens de deplasare.


  20.12.2021 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la o teava de gaz fisurata din cauza unui accident rutier pe raza comunei Sagna

  Ca urmare a unui apel la 112 din aceasta dimineata, pompierii romascani (cu o autospeciala de stingere) au intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la o teava de gaz fisurata din cauza unui accident rutier pe raza localitatii Lutca din comuna Sagna. Un autoturism, dupa ce a parasit partea carosabila, a intrat in gardul unui imobil (lovind si o teava de gaz). La locul producerii evenimentului s-a deplasat si o echipa de la operatorul economic de distributie a gazelor pentru remedierea defectiunii.


  20.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra Neamt

  In aceasta dimineata, ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni au intervenit (cu o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD) pentru stingerea unui incendiu produs la o masina de uscat haine. Masina de uscat haine era amplasata in balconul unui apartament situat la etajul patru intr-un bloc de locuinte din strada General Dascalescu in municipiul Piatra Neamt. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite in urma caruia au ars masina de uscat haine si articole de imbracaminte si s-au deteriorat bunuri aflate in balcon. Cauza probabila de producere a incendiului a fost aparatul electrocasnic (uscatorul de haine) lasat sub tensiune.


  19.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Petricani

  In data de 19.12.2021, prin apel la 112, in jurul orei 11:25, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Tolici, comuna Petricani. Incendiul se manifesta in interiorul a doua camere, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Pompierii au intervenit pentru scoaterea unei butelii, evitandu-se producerea unei explozii. In urma incendiului au ars bunuri materiale (obiecte de mobilier, articole textile, si un aragaz) si s-au deteriorat peretii, usile si ferestrele celor doua camere. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza aparatului de gatit defect. Nu au fost victime.


  18.12.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri (cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare) din cadrul Detasamentului Piatra Neamt a intervenit pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte din strada Grigore Ureche, municipiul Piatra-Neamt. Pompierii, cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice, au intrat in apartamentul situat la etajul doi unde au gasit o femeie de aproximativ 65 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  18.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Negresti

  In jurul orei 13:25, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Negresti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Negresti. Incendiul se manifesta in interiorul a doua camere de la etaj si la acoperisul unei cladiri P+1. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunurile materiale aflate in interiorul celor doua camere si in pod (obiecte de mobilier, articole de imbracaminte, materiale textile, aparate electrocasnice etc) si acoperisul locuintei (construit din astereala din lemn si acoperit cu tabla) pe o suprafata de aproximativ 130 mp. Scurtcircuitul electric (sigurante fuzibile improvizate) a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  18.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs o casa din comuna Agapia

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:45, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Varatec, comuna Agapia. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii militari cu patru autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari din cadrul SVSU Agapia. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa si degajare mare de fum in podul unei casei, cu posibilitatea propagarii la o alta casa din aceeasi gospodarie dar si la alte doua case aflate in vecinatate. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au fost evacuate bunurile materiale din interiorul casei la care s-a produs incendiul. A ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 250 mp (construit din astereala din lemn si acoperit cu sindrila si tabla). Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut. O femeie in varsta de 53 de ani (proprietara unei case din vecinatate) a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD ca urmare a unui atac de panica.


  18.12.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Vanatori Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt (cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare) a intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier produs pe raza comunei Vanatori Neamt. Un autoturism, in care se afla doar conducatorul autoa parasit partea carosabila si a intrat intr-un gard al unui imobil. Conducatorul auto, un barbat de 57 de ani s-a autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ dar a refuzat transportul la spital.


  18.12.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in orasul Targu Neamt

  In aceasta dimineata, ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt (cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare) a intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier produs pe o strada din cartierul Humulesti, in orasul Targu Neamt. In urma accidentului rutier produs intre trei autoturisme, a rezultat o victima, conducatorul unui autoturism (64 ani). Victima a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la CPU Targu Neamt.


  18.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Urecheni

  In aceasta dimineata, in jurul orei 08:53, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Urecheni. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Urecheni. Incendiul s-a manifestat la acoperisul unei case, cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie si la o anexa gospodaresca. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars aproximativ 150 mp din acoperis. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  18.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din municipiul Piatra Neamt

  In aceasta dimineata, in jurul orei 07:22, pompierii au fost solicitati, prin apel la 112, sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa situata pe strada Bistritei din municipiul Piatra Neamt. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul s-a manifestat cu flacara deschisa intr-o camera si in podul unei constructii. Pompierii au stins incendiul in urma caruia au ars acoperisul (construit din astereala din lemn si acoperit cu tabla) pe o suprafata de aproximativ 10 mp, articole de imbracaminte, obiecte de mobilier si materiale textile. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei lumanari lasata nesupravegheata. Nu au fost victime.


  17.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Pancesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 22:40, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din satul Ciurea, comuna Pancesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere (din care una de la Punctul de lucru Poienari) si o ambulanta SMURD si voluntari din cadrul SVSU Pancesti. Incendiul se manifesta intr-o camera a unei locuinte si la un stog de plante furajere, cu posibilitatea propagarii la o alta locuinta din gospodarie si la o anexa gospodaresca in care erau depozitate lemne de foc si fan. Fortele de interventie au localizat incendiul in limitele gasite. Au ars bunuri materiale din interiorul camerei (o lada frigorifica, tamplaria unei ferestre etc) si aproximativ 100 tone de plante furajere. Scurtcircuitul electric este cauza probabila de producere a incendiului. Misiunea a fost de durata, datorita cantitatii mari de plante furajere si conditiilor meteo (vant).


  17.12.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Dumbrava Rosie

  In jurul orei 17:00, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza localitatii Dumbrava Rosie. Un autoturism a parasit partea carosabila, a lovit un pieton, un autoturism stationat si o teava de gaz, dupa care a intrat in poarta unui imobil. In urma accidentului rutier produs au rezultat doua victime, pietonul si conducatorul auto. Pietonul, un barbat in varsta de 52 de ani, a fost preluat de Ambulanta SAJ si transportat la UPU Piatra Neamt. Conducatorul auto (52 de ani) a fost preluat de echipajul SMURD si transportat de asemenea la UPU Piatra Neamt. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  17.12.2021 - Misiune de interventie pentru unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Roman

  In jurul orei 16:15, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul s-a produs la bordul unui autoturism ce se afla in mers pe strada Elena Doamna. Conducatorul auto a oprit autoturismul si s-a autoevacuat. Participantii la trafic au intervenit pentru localizarea incendiului cu un stingator. Pompierii au lichidat incendiul si au stabilit cauza probabila de producere a acestuia ca fiind scurtcircuitul electric. Autoturismul a fost indepartat de pe partea carosabila pentru a fi reluat traficul. Conducatorul auto nu a necesitat ingrijiri medicale.


  17.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Secuieni

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:15, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Secuieni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Moldoveni cu o autospeciala de stingere si pompierii militari din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa in bucataria unei case ce facea parte dintr-un imobil format din doua corpuri lipite. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Pompierii au actionat pentru scoaterea unei butelii, evitand producerea unei explozii. Au ars bunuri materiale din interiorul bucatariei (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, obiecte de uz casnic etc). Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric (conductor electric deteriorat). Nu au fost victime.


  16.12.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Alexandru cel Bun

  In aceasta seara, ca urmare a unui apel la 112, trei echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD au intervenit la un accident rutier produs pe raza comunei Alexandru cel Bun. In urma accidentului rutier produs intre doua autoturisme, in care se aflau doar conducatorii auto, a rezultat o victima. Victima, conducatoarea unui autoturism, in varsta de 21 de ani a primit primul ajutor calificat de la membrii echipajului SMURD dar a refuzat transportul la spital. Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  16.12.2021 - Misiune de interventie la un accident in urma caruia un utilaj s-a rasturnat in comuna Poiana Teiului

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident in urma caruia un utilaj s-a rasturnat in comuna Poiana Teiului. La locul producerii evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD si voluntari din cadrul SVSU Poiana Teiului. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca un tractor cu remorca condus de un barbat de 45 de ani a parasit partea carosabila si s-a rasturnat. In remorca se aflau doi adolescenti in varsta de 15 si 18 ani. Acestia au primit primul ajutor calificat de la membrii echipajului SMURD la locul evenimentului, refuzand transportul la spital. Conducatorul utilajului era in stop cardio respirator. Echipajele de interventie au actionat imediat pentru aplicarea manevrelor de resuscitare, pana la sosirea unui echipaj de la SAJ. Din pacate, barbatul nu a raspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanta declarand decesul acestuia.


  15.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la cantonul silvic din localitatea Cuejdiu

  Prin apel la 112, in jurul orei 00:14, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la cantonul silvic din localitatea Cuejdiu, ce apartine Ocolului Silvic Garcina. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu trei autospeciale de stingere. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa si degajare mare de fum in trei camere de la parterul unei cladiri P+1. Un barbat, ce se afla in interiorul cladirii in momentul izbucnirii incendiului, s-a autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunuri materiale din interiorul celor trei camere (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile etc) si s-au deteriorat 20 mp din izolatia exterioara a cladirii. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza jarului cazut din sistemele de incalzire.


  14.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un service auto din comuna Dumbrava Rosie

  In jurul orei 22:05, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un service auto din comuna Dumbrava Rosie. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la portbagajul unui autoturism parcat in curtea unui service auto. Autoturismele parcate in vecinatate au fost indepartate pana la sosirea pompierilor. Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. A ars partea din spate a autoturismului. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric.


  14.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Pipirig

  In jurul orei 21:36, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din satul Stanca, comuna Pipirig. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Pipirig. Incendiul s-a manifestat la acoperis, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta dar si la o locuinta invecinata. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars 10 mp din acoperis (construit din astereala din lemn si acoperit cu placi de azbociment) si 4 mp din tavanul (in jurul cosului de fum) locuintei. Cosul de fum defect a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  13.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Agapia

  In jurul orei 04:05, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Agapia. Incendiul se manifesta generalizat la acoperis cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Agapia. Incendiul a fost lichidat in limitele gasite. A ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 120 mp si s-au deteriorat bunuri materiale din interiorul casei. Cauza probabila de producere a incendiului este folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru generarea incendiului.


  11.12.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Borlesti

  In data de 11.12.2021, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadul ISU Neamt a intervenit in satul Ruseni din comuna Borlesti pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 45 mm. Acesta a fost descoperit de un barbat in varsta 52 ani intr-un sant rezultat in urma unor lucrari de racordare a localitatii la reteaua de apa. Echipa pirotehnica a cercetat zona pe o suprafata de aproximativ 100 mp si nu a mai descoperit alte elemente de munitie. Munitia descoperita, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  11.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Raucesti

  Prin apel la 112, pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Aleea Paltinilor din municipiul Piatra Neamt. Pompierii au patruns printr-o fereastra a apartamentului situat la parterul unui bloc de locuinte, unde au gasit o femeie de aproximativ 89 de ani, ce nu prezenta semne vitale.


  11.12.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Grumazesti

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza localitatii Topolita, comuna Grumazesti. Accidentul rutier s-a produs intre un autoturism si o autoutilitara in care se aflau patru persoane. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD si doua echipaje cu ambulante de la SAJ. In urma producerii accidentului rutier, conducatoarea autoturismului a ramas blocata in interiorul acestuia. Fortele de interventie, cu ajutorul targii lopata, au actionat pentru scoaterea victimei in conditii de siguranta.Victima, o femeie de 32 de ani, a fost preluata de un echipaj de la SAJ si transportata la CPU Targu Neamt. Din accident au rezultat inca doua victime: conducatorul autoutilitarei (barbat de 21 de ani) si un pasager din autoutilitara (45 de ani). Cele doua persoane au fost preluate de echipajele SMURD si SAJ si transportate la CPU Targu Neamt. Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  10.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie din municipiul Roman

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie situata pe strada Islazului din municipiul Roman. Incendiul se manifesta la o magazie (in care era amenajat si un punct termic), cu posibilitatea propagarii la constructia P+1, de care era lipita. Pompierii romascani au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului cu trei autospeciale de stingere. Au ars aproximativ 1400 l de ulei ars, rafturi din lemn si alte bunuri depozitate in interiorul magazie. Alimentarea defectuoasa cu combustibil a sistemului de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  10.12.2021 - Misiune de interventie pentru pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor ca urmare a sesizarii mirosului de gaz intr-un bloc de locuinte din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre prezenta mirosului de gaz intr-un bloc de locuinte situat pe strada Aleea Ulmilor din municipiul Piatra-Neamt. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor pana la sosirea unui echipaj de la Delgaz Grid.


  10.12.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte din strada Anton Pann din municipiul Roman. Pompierii, cu ajutorul scarii culisabile, au intrat in apartamentul situat la al doilea etaj, unde au gasit un barbat in varsta de 60 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  08.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Roman

  In jurul orei 17:34, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca se degaja fum din interiorul unui apartament situat in municipiul Roman. Pompierii din cadrul Detasamentului Roman s-au deplasat la locul indicat cu o autospeciala de stingere. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat faptul ca proprietarul unui apartament a lasat mancarea nesupravegheata pe aragaz. Pompierii au indepartat oala de pe aragaz si au actionat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte din strada Roman Musat. Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc.


  08.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o afumatoare in comuna Ceahlau

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii militari de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Ceahlau au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o afumatoare in localitatea Bistricioara, comuna Ceahlau. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta cu flacara deschisa la o constructie cu rol de afumatoare, cu posibilitatea propagarii la locuinta si la doua anexe gospodaresti. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. A ars afumatoarea din lemn cu o suprafata de aproximativ un mp. Jarul sau scanteile purtate de vant si cazute pe materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului Nu au fost victime.


  08.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Petricani

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:48, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Tarpesti, comuna Petricani. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere. Incendiul se manifesta in interiorul unei anexe gospodaresti (camera centralei) lipita de locuinta. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunuri materiale din interiorul anexei si s-a deteriorat centrala termica. In interiorul anexei a fost gasit un catel decedat din cauza intoxicatiei cu monoxid de carbon. Dupa ce incendiul a fost lichidat, pompierii au stabilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind depozitarea jarului si cenusii in apropierea unor materiale combustibile.


  08.12.2021 - Misiune de interventie pentru salvarea unei bovine ce a cazut intr-o fantana , in comuna Grumazesti

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o bovina a cazut intr-o fantana din comuna Grumazesti. La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare. Ajunsi la locul indicat, pompierii au constatat ca animalul se afla intr-o fantana dezafectata cu o adancime de 1 m. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice bovina a fost extrasa din mediul ostil in care se afla si predata proprietarului.


  08.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din municipiul Piatra-Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru stingerea unui incendiu produs la o casa situata pe strada Muncii in municipiul Piatra-Neamt. La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacara deschisa si degajare mare de fum in bucatarie si intr-o camera a unei case, cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars bunurile materiale aflate in interiorul celor doua incaperi (obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice, articole de imbracaminte etc), trei catei si o pisica. Amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijloacele de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  08.12.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85, la iesirea din municipiul Roman

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85 la iesirea din municipiul Roman. In urma accidentului rutier produs intre doua autotrenuri (o autocisterna si o auobasculanta) a rezultat o victima incarcerata. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere si o autospeciala pentru descarcerare, dar si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Roman. Cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice pompierii au intervenit pentru scoaterea victimei, un barbat in varsta de 50 ani. Victima, constienta, a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la CPU Roman. Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor. Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de circulatie.


  07.12.2021 - Misiune de interventie pentru pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la o teava de gaz rupta din cauza unui accident rutier produs in municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni au intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la o teava de gaz rupta din cauza unui accident rutier produs in municipiul Piatra Neamt, pe stradas Dragos Voda. Un autoturism, in care se aflau doua persoane, dupa ce a parasit partea carosabila a intrat intr-un sant (lovind si o teava de gaz). La locul producerii evenimentului s-a deplasat si o echipa de la Del Gaz Grid pentru remedierea defectiunii. Nicio persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.


  06.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs o casa din comuna Secuieni

  In data de 06.12.2021, patru copii din comuna Secuieni au ramas fara locuinta in plina iarna. Ca urmare a unui apel la 112, pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Secuieni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o casa din localitatea Barjoveni. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat, cu flacara deschisa, la o casa cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti si la o alta casa dintr-o gospodarie invecinata. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars acoperisul si bunurile materiale aflate in interiorul locuintei (obiecte de mobilier, materiale textile, articole de imbracaminte, documente etc). Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza cosului de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile. Nici o persoana nu a necesitat ingrijiri medicale.


  04.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Bodesti

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la acoperisul unei anexe gospodaresti din localitatea Oslobeni, comuna Bodesti. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si voluntari din cadrul SVSU Bodesti cu autospeciala din dotare. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la acoperisul unei anexe gospodaresti. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 5 mp din acoperisul anexei gospodaresti. Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  03.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la locuinta din comuna Sagna

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:52, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o butelie a luat foc in bucataria unei locuinte din localitatea Vulpasesti, comuna Sagna. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta in interiorul unei anexe gospodaresti (bucatarie de vara), lipita de locuinta. Butelia a explodat pana la sosirea fortelor de interventie. In urma exploziei s-au aprins materiale textile din interiorul unei incaperi. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunuri materiale din interiorul anexei (obiecte de mobilier, materiale textile etc) si 8 mp din acoperis. Scaparile de gaze (butelie defecta) a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  02.12.2021 - Misiune de interventie pentru scoaterea unei persoane prinsa intr-un utilaj agricol in comuna Stefan cel Mare

  In jurul orei 11:56, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru scoaterea unei persoane prinsa intr-un utilaj agricol ce se afla pe un camp in localitatea Dusesti din comuna Stefan cel Mare. La locul solicitarii s-au deplasat de urgenta trei echipaje de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD TIM din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Pompierii au actionat pentru extragerea unui barbat de 54 de ani, prins intr-un heder pentru porumb. Acesta avea membrele inferioare prinse in partea din fata a utilajului. Victima a fost extrasa in stare de constienta si predata echipajului SMURD TIM pentru acordarea ingrijirilor medicale Dupa stabilizarea victimei, echipajul SMURD a transportat-o la UPU Piatra Neamt. In urma evenimentului, persoanei i-au fost sectionate ambele membre inferioare.


  01.12.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  In jurul orei 21:30, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe bulevardul Roman Musat din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice, pompierii au intrat in apartamentul situat la etajul patru, unde au gasit o femeie cazuta, in stare de inconstienta. Femeia, in varsta de aproximativ 27 de ani, a fost preluata si transportata la CPU Roman de catre echipajul de la SAJ.


  01.12.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza municipiului Roman

  In jurul orei 17.41, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe strada Bogdan Dragos din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM din cadrul Detasamentului Roman. Un autoturism, in care se afla doar conducatorul auto, a parasit partea carosabila si a lovit un autoturism stationat. In urma accidentului rutier produs a rezultat o victima, conducatorul auto, in varsta de 31 de ani. Conducatorul auto, ce prezenta leziuni la nivelul fetei si a toracelui, a fost scos din autoturism de catre pompieri. Membrii echipajului SMURD au acordat primului ajutor calificat victimei dupa care au transportat-o la CPU Roman. Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  01.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Raucesti

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 16:15, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt a intervenit in comuna Raucesti, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de 800 mp. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  01.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din orasulu Roznov

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:32, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din anexa Slobozia a orasului Roznov. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu o autospeciala de stingere si pompierii militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Incendiul s-a manifestat la acoperisul unei anexe gospodaresti (adapost pentru animale) construita in prelungirea casei de locuit. Fortele de interventie au lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul anexei pe o suprafata de aproximativ 40 mp (construit din astereala din lemn si acoperit cu placi de azbociment) si o tona de plante furajere. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scanteilor purtate de vant si cazute pe materialele combustibile. Nu au fost victime.


  01.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in localitatea Viisoara

  Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt (cu o autospeciala de stingere) si voluntari de la SVSU Alexandru cel Bun au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in localitatea Viisoara. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  01.12.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in municipiul Piatra Neamt

  In data de 30.11.2021, in jurul orei 22:26, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in municipiul Piatra Neamt, pe muntele Pietricica. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa pe o suprafata mare, existand posibilitatea propagarii la mai multe locuinte, la o manastire (Manastirea Pietricica) si la fondul forestier (conditii meteo nefavorabile, vant puternic). Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit forte si mijloace de la:
  -ISU Neamt cu 8 autospeciale, 7 autoturisme de serviciu, 2 microbuze cu 147 militari,
  -ISU Bacau cu 3 autospeciale de stingere cu 13 miltari,
  -ISU Iasi cu 2 autospeciale de stingere cu 7 militari,
  -45 de lucratori de la Directia Silvica (Ocoalele Silvice de la Vaduri, Garcina si Roznov),
  -25 angajati de la Primaria Piatra Neamt (BMSU, Publiserv si Salubritas) si -voluntari.
  Incendiul a fost lichidat in jurul orei 01:20.
  A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 ha. In aceasta seara au ramas pentru supravegherea zonei doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si 8 lucratori de la Ocolul Silvic Vaduri. Cauza probabila de producere a incendiului este in curs de stabilire. Forte si mijloace de la IPJ, IJJ si Politia Locala au intervenit in sprijinul fortelor de interventie pentru desfasurarea in bune conditii a misiunii de stingere.