Interventii în situații de urgență

 • 13.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un service auto din municipiul Piatra Neamt

  In aceasta dupa amiaza, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un service auto situat pe stada Pastravului din municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la cabina unui autocamion, cu posibilitatea propagarii la o hala. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars materiale textile din cabina autocamionului. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind folosirea aparatului de taiat fara respectarea normelor legale. Nu au fost victime.


  12.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie din curtea unui imobil din municipiul Piatra Neamt

  In data de 12.01.2021, in jurul orei 14:55, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie din curtea unui imobil situat pe stada Darmanesti, municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la vegetatie uscata si la peretele unei magazii. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 120 mp, o voliera porumbei si 15 mp din peretele unei magazii din lemn. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scanteilor purtate de vant si cazute pe materialele combustibile. Nu au fost victime.


  11.01.2022 - Misiune de interventie pentru la un accident rutier produs in orasul Targu Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri (cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare) din cadrul Detasamentului Targu Neamt a intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier produs in orasul Targu Neamt. Un autoturism a intrat in peretele unui bloc de locuinte din strada Marasesti. In urma accidentului rutier produs a rezultat o victima, conducatorul auto (barbat in varsta de 38 de ani). Victima a fost scoasa din autoturism de catre participantii la trafic pana la sosirea fortelor de interventie. Aceasta a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la CPU Targu Neamt.


  11.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu la un operator economic situat in municipiul Roman

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un cos de fum, la un operator economic situat pe strada Energiei din municipiul Roman. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la acoperisul unei hale a unui operator economic care are ca obiect de activitate fabricarea de mobilier. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 10 ml dintr-o grinda de lemn din componenta acoperisului. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scanteilor purtate de vant si cazute pe materialele combustibile.


  10.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza municipiului Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112 un echipaj de pompieri pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt (cu o autospeciala de stingere) a intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier produs pe strada Petru Movila din municipiul Piatra-Neamt, unde un autoturism (in care se afla doar conducatorul auto) s-a rasturnat. Conducatorul auto, un barbat de 32 de ani, s-a autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la un echipaj de la SAJ, dar a refuzat transportul la spital.


  10.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Roman

  Pompierii romascani au intervenit cu o autospeciala de stingere pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un autoturism stationat pe strada Bogdan Dragos din municipiul Roman. Incendiul s-a manifestat la compartimentul motor si la habitaclul unui autoturism. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  07.01.2022 - Misiune de interventie ca urmare a unei explozii a unei butelii intr-o garsoniera din orasul Bicaz

  In jurul orei 22:00, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca s-a produs o explozie a unei butelii intr-o garsoniera situata la strada Dimitrie Leonida din orasul Bicaz. La locul producerii evenimentului s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicaz cu autospeciala din dotare, pompierii militari cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii voluntari au constatat ca in interiorul locuintei ardeau articole de imbracaminte. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. In urma exploziei a rezultat o victima, proprietarul locuintei (barbat de aproximativ 60 de ani) care prezenta arsuri la nivelul capului si membrelor superioare. Barbatul a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la spital. Explozia a produs pagube in interiorul garsonierei si la alte doua garsoniere de vis-a-vis (au fost deteriorate usile). Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc. Evenimentul s-a produs din cauza unor acumulari de gaze in incapere ca urmare a fisurarii furtunului de alimentare al unei butelii.


  07.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Bicaz Chei

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Bicaz Chei. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicaz Chei cu o autospeciala de stingere si pompierii militari din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul s-a manifestat in interiorul unei camere dintr-o casa in care se afla o persoana decedata. Pompierii voluntari au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. In urma incendiului au ars bunuri materiale aflate in camera: o canapea, un cuptor cu microunde si o perdea. Sicriul nu a fost afectat de incendiu. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii inchise (lumanare). Nu au fost victime.


  06.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Poienari

  In data de 06.01.2022, in jurul orei 18:40, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Poienari. Incendiul se manifesta generalizat la acoperis si in doua camere ale unei case. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Poienari. Fortele de interventie au lichidat incendiul in urma caruia au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 80 mp si bunurile materiale din interiorul celor doua camere. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza cosului de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile. Nu au fost victime.


  05.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Girov

  In jurul orei 23:02, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza localitatii Turturesti din comuna Girov. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Un autoturism, in care se aflau 2 persoane, a parasit partea carosabila si s-a rasturnat. Cei doi barbati in varsta de 22 de ani care se aflau in autoturism au primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD, la locul producerii evenimentului, dar au refuzat transportul la spital. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  05.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Cordun

  In jurul orei 15:56, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Cordun. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului, cu posibilitatea propagarii la intreaga casa. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Cordun. A ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 150 mp. Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  05.01.2022 - Misiune de interventie pentru degajarea unei persoane inecata in apa lacului din Parcul Municipial Roman

  Ca urmare a unei solicitari de la IPJ, pompierii romascani au intervenit pentru degajarea unei persoane inecata (barbat) in apa lacului din Parcul Municipial Roman.


  05.01.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la o casa din municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 08:36, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la o casa situata pe strada 1 Decembrie 1918, in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au intrat in locuinta, printr-o fereastra, unde au gasit un barbat de 64 de ani (cu afectiuni locomotorii) cazut intr-o camera. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la UPU Piatra Neamt.


  05.01.2022 - Misiune de interventie pentru indepartarea unor de elemente de constructie instabile de pe acoperisul unui bloc in municipiul Piatra Neamt

  Pompierii pietreni, cu o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime, au intervenit pentru indepartarea unor de elemente de constructie instabile de pe acoperisul unui bloc din strada Mihai Eminescu (zona Plantavorel) in municipiul Piatra Neamt.


  05.01.2022 - Misiune de interventie executate ca urmare a manifestarii fenomenelor meteo

  In Dispeceratul ISU, ca urmare a manifestarii fenomenelor meteo pe raza judetului Neamt, au fost receptionate 8 apeluri. Astfel pompierii au intervenit in mai multe situatii, astfel:
  -indepartarea unor elemente de constructie instabile de pe acoperisul unui bloc de locuinte din strada Ulmilor in municipiul Piatra Neamt. Elemente din acoperis au cazut peste 2 masini, iar alte elemente prezentaau riscul de a cadea.
  -indepartarea unor elemente de constructie instabile de pe acoperisul unui bloc de locuinte din strada Mihai Eminescu (zona Plantavorel) in municipiul Piatra Neamt. O parte din acoperis a cazut in parcare peste masini, iar o alta bucata statea sa cada.
  - indepartarea unor elemente de constructie instabile de pe acoperisul unui bloc de locuinte din strada Dimitrie Leonida in municipiul Piatra Neamt. O parte din acoperis a cazut in parcare, iar alte bucati stateau sa cada.
  - indepartarea unui copac cazut pe carosabil in municipiul Piatra Neamt, pe strada Iulian Antonescu.
  - indepartarea unui copac cazut pe carosabil care bloca circulatia pe DN 15 B, in comuna Vanatori Neamt. Delgaz Grid ne-a informat ca la ora 06:00, 551 de consumatori din orasul Bicaz si localitatile Secu, Izvorul Alb, si Poiana nu sunt alimentati cu energie electrica. Se lucreaza pentru remedierea situatiei.


  04.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata din comuna Poienari

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 14:25, pompierii romascani impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Poienari au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Bunghi din comuna Poienari. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 4 ha. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.


  04.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la locuinta din comuna Cracaoani

  In jurul orei 12:40, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Cracaoani. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la acoperis si in interiorul unei locuinte cu posibilitatea propagarii la o alta locuinta (lipita de locuinta in flacari) si la anexele gospodaresti. Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului, reusind sa salveze cealalta locuinta si anexele gospodaresti. O femeie, in varsta de aproximativ 82 de ani, a suferit un atac de panica. Aceasta a fost asistata de catre echipajul SMURD la locul evenimentului, refuzand transportul la spital. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, de la o lumanare lasata nesupravegheata (foc deschis in spatii inchise).


  03.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in comuna Grinties

  In jurul orei 15:57, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in localitatea Bradu din comuna Grinties. Incendiul s-a manifestat la un autoturism care se afla parcat intr-un garaj. Autoturismul a fost scos din garaj pana la sosirea fortelor de interventie. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  03.01.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii au intervenit pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte din strada Maratei, municipiul Piatra Neamt. Pompierii au gasit o femeie de 78 de ani cazuta in interiorul apartamentului. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.


  03.01.2022 - Misiune de interventie pentru indepartarea unei bucati de tabla desprinsa de pe acoperisul unui bloc din municipiului Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt a intervenit, cu o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime, pentru indepartarea unei bucati de tabla desprinsa de pe acoperisul unui bloc de locuinte din strada Obor, municipiul Piatra Neamt.


  03.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Dumbrava Rosie

  Pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la vegetatie uscata in localitatea Brasauti, comuna Dumbrava Rosie. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2500 mp. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza focului deschis in spatii deschise.


  03.01.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:55, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Grigore Ureche din municipiul Piatra-Neamt. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au intrat in interiorul apartamentului situat la primul etaj unde au gasit un barbat de 52 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  03.01.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra-Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 11:52, pompierii au intervenit pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat la etajul patru intr-un bloc de locuinte din Bulevardul Decebal, municipiul Piatra-Neamt. In interiorul apartamentului se afla o femeie in varsta de 60 de ani cu afectiuni locomotorii. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la un echipaj SAJ, dar a refuzat transportul la spital.


  01.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Borca

  In jurul orei 00:15, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Paraul Pantei, comuna Borca. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Borca cu o autospeciala de stingere si pompierii militari din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul s-a manifestat in interiorul unei camere, la nivelul patului amplasat langa soba. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars patul si s-au deteriorat bunuri materiale din camera (obiecte de mobilier, televizor, materiale textile, peretii camerei etc). Pana la sosirea militarilor, din interiorul casei a fost evacuat un barbat de 92 de ani, in stare de inconstienta (intoxicat cu monoxid de carbon). Echipajul SMURD a preluat victima si imediat a inceput efectuarea manevrelor de resuscitare. Din pacate, barbatul nu a raspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia de catre un echipaj de la SAJ. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic produs de amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijloacele de incalzire.