Interventii în situații de urgență

 • 08.04.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Ion Creanga

  In data de 08.04.2021, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea unei lovituri de aruncator de calibru 50 mm. Munitia a fost descoperita pe timpul desfasurarii unei sedinte de pregatire de specialitate in teren, pe raza comunei Ion Creanga, in padurea Arinosu Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  08.04.2021 Misiune pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor pentru aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD in municipiul Roman

  In urma unei solicitari, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Roman a executat o misiune pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor pentru aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe Stadionul Moldova. Elicopterul a fost solicitat de Spitalul Municipal Roman pentru preluarea unui pacient si transportul acestuia la Iasi.


  08.04.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 15 B, pe raza comunei Pipirig

  Prin apel la 112, in jurul orei 15:21, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier produs pe DN 15 B, pe raza comunei Pipirig (la iesirea din localitatea Pluton spre PoianaTeiului). In urma accidentului rutier produs un autotren s-a rasturnat, rezultand o victima (conducatorul auto - un barbat de 35 de ani). Victima a primit primul ajutor calificat de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportata la CPU Targu Neamt. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si vor curata carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier. Traficul rutier a fost blocat pe un sens de mers.


  07.04.2021 - Misiune de interventie intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din orasul Targu Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din orasul Targu Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare pompierii au patruns prin fereastra bucatariei in interiorul apartamentului situat la parterul unui bloc de locuinte din strada Codrului. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de aproximativ 83 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  07.04.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN2, pe raza comunei Botesti.

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier produs pe DN2, pe raza localitatii Nisiporesti din comuna Botesti. In urma accidentului rutier produs in care au fost implicate cinci autoturisme au rezultat trei victime, neincarcerate (doua fiind din acelasi autoturism). La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, o ambulanta SMURD si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Roman. Doua victime au avut nevoie de ingrijiri medicale (doi barbati de 19 si 59 de ani), fiind preluate de echipajele SMURD si SAJ si transportate la CPU Roman. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si vor curata/degaja carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  06.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Cracaoani

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:40, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Cracaoani. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Cracaoani. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ trei hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.


  06.04.2021 - Misiune pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor pentru aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD in municipiul Roman

  In urma unei solicitari, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman executa o misiune pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor pentru aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe Stadionul Moldova. Elicopterul a fost solicitat de Spitalul Municipal Roman pentru preluarea unui pacient (femeie) si transportul acestuia la Iasi.


  05.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Grumazesti

  In data de 05.04.2021, prin apel la 112, in jurul orei 16:11, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Grumazesti. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa, pe o suprafata mare, cu posibilitatea propagarii la o locuinta. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Grumazesti. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ cinci hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.  printListeaza articolul