Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN FEBRUARIE 2024.

  1. 02.02.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În data de 02.02.2024, în jurul orei 18:00 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Cezar Boliac din municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul casei și la o anexă gospodărească, cu posibilitatea generalizării la cele două construcții. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul anexei și parțial al casei pe o suprafață de aproximativ 150 mp, bunuri din interiorul anexei (aparate electrocasnice, mobilier etc.) și tâmplăria din lemn aferentă anexei.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  2. 03.02.2024 - Misiune de intervenție în comuna Gârcina pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În data de 03.02.2024, jurul orei 10:50 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Cuejdiu din comuna Gârcina. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și membri ai SVSU Gârcina.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul casei P+1, cu posibilitatea propagării la întreaga construcție. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei (construit din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ100 mp și s-au deteriorat tavanele de la 2 camere.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  3. 03.02.2024 - Misiune de intervenție în comuna Războieni pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În data de 03.02.2024, la ora 21:23 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din comuna Războieni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Războieni (o autospecială de stingere) și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD).
  Incendiul s-a manifestat generalizat la acoperișul unei anexe gospodărești, existând posibilitatea propagării la alte construcții. Până la sosirea pompierilor militari, incendiul a fost localizat de SVSU.
  Forțele de intervenție au acționat pentru lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul anexei gospodărești (construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de aproximativ 80 mp, o tonă de plante furajere, 100 kg de cereale și deșeuri de materiale lemnoase.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

  4. 03.02.2024 - Misiune de intervenție în comuna Alexandru cel Bun pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În data de 03.02.2024, la ora 23:09, prin apel la 112 a fost anunțat un incendiu produs la o casă din localitatea Agârcia, în comuna Alexandru cel Bun. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Alexandru cel Bun.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei cu posibilitatea generalizării la întreaga construcție. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200 mp, bunuri materiale depozitate în pod (articole de îmbrăcăminte, mobilier etc) și s-au deteriorat tavanele de la 4 camere.
  Un bărbat de 84 de ani, ce a suferit atac de panică, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la UPU Piatra-Neamț.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat.

  5. 04.02.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament

  În data de 04.02.2024 la ora 09:22 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț, pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Mihai Viteazul, deoarece proprietarul nu a mai răspuns la ușă și nici la telefon de 2 zile.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț. Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei, pompierii au deschis ușa apartamentului situat la etajul șase, unde au găsit un bărbat de 47 de ani fără semne vitale.

  6. 04.02.2024 - Misiune de intervenție în comuna Piatra Șoimului pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În data de 04.02.2024 în jurul orei 12:10, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din localitatea Poieni, comuna Piatra Șoimului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, SVSU Piatra Șoimului și SVSU Roznov.
  Incendiul s-a manifestat la o bucătărie de vară și două anexe gospodărești. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars construcția din lemn (bucătăria de vară) cu suprafața de aproximativ 30 mp cu bunurile din interiorul acesteia, un adăpost pentru animale de 10 mp, o magazie pentru lemne și 2 mc de lemn de foc.
  Un bărbat de 85 de ani, ce a suferit atac de panică, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la UPU Piatra-Neamț.
  Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile au fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  7. 04.02.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament

  În data de 04.02.2024 în jurul orei 12:30, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că o persoană, ce locuiește în municipiul Roman într-un apartament situat într-un bloc de locuințe pe strada Unirii, are nevoie de asistență medicală deoarece se simte rău. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj cu ambulanță de la SAJ și un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman.
  Ajunși la locul indicat s-a constatat că persoana nu răspunde la ușă si nici la telefon. Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au intrat în apartamentul situat la al doilea etaj unde au găsit un bărbat căzut într-una din camere. Bărbatul de aproximativ 62 de ani se afla în stare de inconștiență (în stop cardio respirator). Imediat au fost începute manevrele de resuscitare și a fost solicitat în sprijin echipajul SMURD TIM. Din fericire, bărbatul a răspuns manevrelor de resuscitare și ulterior a fost transportat la CPU Roman.

  8. 04.02.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament

  În data de 04.02.2024 în jurul orei 16:25, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe pe strada Aleea Aurorei. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Cu ajutorul scării culisabile pompierii au intrat prin balcon în apartamentul situat la al doilea etaj. În interiorul apartamentului a fost găsit un bărbat de 72 de ani în stare comatoasă. Echipajul SMURD TIM a preluat victima și a transportat-o la UPU Piatra-Neamț.

  9. 04.02.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Roman

  În data de 04.02.2024 în jurul orei 22:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier pe strada Smirodava din municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD) și SAJ.
  Un autoturism în care se aflau trei persoane (doi adulți și un copil) a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un copac de pe spațiul verde. Toate cele trei persoane s-au autoevacuat. Două persoane, o femeie și un bărbat de 31 de ani, au necesitat îngrijiri medicale. Aceștia au preluați de echipajele SMURD și SAJ și transportați la CPU Roman.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  10. 05.02.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament

  La ora 09:50, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Roman Mușat.
  La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Roman.
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat prin balcon în apartamentul situat la primul etaj unde, în interiorul unei camere, au găsit un bărbat de aproximativ 75 de ani ce necesita îngrijiri medicale. Aceasta a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Roman.

  11. 05.02.2024 - Misiune de intervenție în comuna Grumăzești pentru scoaterea unei persoane de sub un tractor răsturnat

  Prin apel la 112, la ora 13:01 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment în comuna Grumăzești în urma căruia o persoană a fost prinsă sub un tractor care s-a răsturnat într-o zonă greu accesibilă.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SAJ Târgu-Neamț.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au acționat pentru scoaterea victimei de sub tractor. Din păcate, bărbatul în vârstă de aproximativ 41 de ani prezenta leziuni incompatibile cu viața.

  12. 05.02.2024 - Misiune de intervenție în orașul Târgu-Neamț pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament

  La ora 13:47 pompierii au fost solicitați să intervină în orașul Târgu-Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Aleea Zimbrului. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au acționat pentru deschiderea căii de acces în apartamentul situat la al patrulea etaj. În interiorul acestuia a fost găsită o femeie de aproximativ 75 de ani, căzută în bucătărie. Aceasta a fost asistată de echipajul SMURD, după care a fost transportată la CPU Târgu-Neamț.

  13. 06.02.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Costișa

  La ora 11:06, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în localitatea Mănoaia din comuna Costișa. Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă și a lovit un cap de pod. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Punctului de lucru Roznov și echipajul SMURD TIM din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  La sosirea pompierilor, conducătorul auto era evacuat din autoturism. Bărbatul de aproximativ 70 de ani a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD TIM după care a fost transportat la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  14. 06.02.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Gâdinți

  La ora 11:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în comuna Gâdinți. Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă, a lovit un copac și s-a răsturnat. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Roman.
  La sosirea pompierilor, conducătorul auto era evacuat din autoturism. Bărbatul nu a necesitat îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru repunerea autoturismului pe roți și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  15. 06.02.2024 - Misiune de intervenție în comuna Girov pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 12:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din localitatea Căciulești, în comuna Girov.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Girov.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta într-o gospodărie, cu flacără deschisă la mansarda și acoperișul casei și la o anexă gospodărească, cu posibilitatea propagării la alte construcții. Vântul a favorizat extinderea flăcărilor.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul (construit din lemn și acoperit cu tablă) și pe mansarda casei pe o suprafață de aproximativ 250 mp, tâmplăria aferentă (uși și ferestre), bunurile din camerele mansardei (mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile etc.) și o anexă gospodărească (construită din lemn si acoperită cu plăci de azbociment) cu suprafața de 100 mp în care erau depozitate 300 kg cereale, 5 mc lemn de foc, scule și unelte de uz gospodăresc.
  Proprietara locuinței în vârstă de aproximativ 71 de ani a fost preluată și transportată de echipajul SMURD la UPU Piatra-Neamț deoarece a suferit atac de panică.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  16. 07.02.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Pângărați

  La ora 14:31, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în localitatea Preluca din comuna Pângărați. Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un gard pe care l-a rupt. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  La sosirea pompierilor, conducătorul auto era evacuat din autoturism. Bărbatul a fost asistat medical de echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  17. 07.02.2024 - Misiune de intervenție în comuna Girov pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  La ora 15:08 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Pârâul Pântei din comuna Borca. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Borca și Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 2000 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  18. 07.02.2024 - Misiune de intervenție în comuna Tazlău pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 20:37 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă din comuna Tazlău. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Tazlău și două echipaje cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Punctului de lucru Roznov.
  Incendiul s-a manifestat la acoperiș cu posibilitatea propagării la întreaga casă, dar și la alta aflată la o distanță de aproximativ un metru. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars acoperișul casei (construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de aproximativ 20 mp și s-au deteriorat tavanele celor două camere ale acesteia.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de burlanul de fum.

  19. 07.02.2024 - Misiune de intervenție în orașul Târgu-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism

  La ora 23:39 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism parcat pe strada Abator din orașul Târgu-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț.
  Incendiul s-a manifestat la compartimentul motor cu posibilitatea propagării la întregul autoturism. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  20. 08.02.2024 - Misiuni de intervenție în județul Neamț ca urmare a manifestării fenomenelor meteo nefavorabile

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo din 07.02.2024 – 08.02.2024, forțe și mijloace de intervenție au acționat astfel:
  - în municipiul Piatra-Neamț, pe strada Bistriței și pe strada Grigore Ureche, cadre militare din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra-Neamț împreună cu echipaje de la IPJ Neamț și Poliția Locală Piatra-Neamț au intervenit pentru degajarea unor elemente de construcție din compunerea acoperișurilor unor blocuri de locuințe, luate de vânt;
  - în orașul Bicaz, pe strada Piatra Corbului și pe strada Barajului, SVSU Bicaz a intervenit pentru îndepărtarea unor arbori căzuți pe partea carosabilă;
  - în comuna Dumbrava Roșie, în satul Dumbrava Roșie și în satul Izvoare, SVSU Dumbrava Roșie a intervenit pentru îndepărtarea unor cabluri căzute pe partea carosabilă și a unui stâlp de lemn căzut pe partea carosabilă;
  - în comuna Grințieș, la limita cu județul Harghita, SVSU Grințieș și SVSU Tulgheș au intervenit pentru îndepărtarea unui stâlp de lemn căzut pe partea carosabilă;
  - în comuna Gârcina, pe strada Prunului, SVSU Gârcina și Detașamentul de Pompieri Piatra-Neamț au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție din compunerea acoperișului unei case ce prezentau pericol de cădere.

  21. 09.02.2024 - Misiune de intervenție în comuna Săbăoani pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 12:04 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă nelocuită din comuna Săbăoani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Săbăoani și Detașamentul de pompieri Roman.
  Incendiul, ce s-a manifestat generalizat atât la interior cât și la acoperișul casei, a fost localizat de pompierii voluntari din cadrul SVSU. Forțele de intervenție au acționat pentru stingerea incendiului.
  Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  22. 14.02.2024 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul va prelua și transporta un bărbat de 51 ani la IBCV din municipiul Iași.

  23. 17.02.2024 - Misiune de intervenție în comuna Podoleni pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 03:16, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă din comuna Podoleni.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Punctului de Lucru Roznov, de la Detașamentul de Pompieri Piatra-Neamț și SVSU Podoleni.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul casei și la o anexă gospodărească (magazie din lemn).
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars: acoperișul casei (construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de aproximativ 100 mp, magazia pe o suprafață de 30 mp și s-au deteriorat tavanele celor trei camere ale locuinței.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  24. 17.02.2024 - Misiune de intervenție în comuna Ghindăoani pentru salvarea unei persoane căzută în fântână

  La ora 15:57, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Ghindăoani pentru salvarea unei persoane ce se afla într-o fântână.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț, SVSU Ghindăoani și SAJ Târgu Neamț.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice, forțele de intervenție au acționat pentru scoaterea unei femei din fântâna adâncă de 10 m, cu diametru de 90 cm. Femeia în vârstă de 53 de ani, conștientă, a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Târgu Neamț.

  25. 18.02.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra-Neamț

  La ora 05:51, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada Dimitrie Leonida, în municipiul Piatra-Neamț la un eveniment rutier.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (patru autospeciale și o ambulanță SMURD).
  Un autoturism (în care se afla doar conducătorul auto) a lovit un copac și a intrat într-un spațiu comercial.
  Bărbatul în vârstă de 57 ani, ce a suferit un atac de panică, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotare au acționat pentru degajarea copacului de pe autoturism și pentru degajarea autoturismului din spațiul comercial.
  De asemenea, au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  26. 20.02.2024 - Misiune de intervenție în comuna Poienari pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  La ora 18:02 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Bunghi din comuna Poienari. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Poienari și SVSU Poienari.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 2 ha.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  27. 20.02.2024 - Misiune de intervenție în comuna Urecheni pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 18:44, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă din comuna Urecheni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SVSU Urecheni.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat în interiorul a două camere și la acoperiș. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars bunurile din interiorul celor două camere și acoperișul casei (construit din lemn și acoperit cu carton bituminat și tablă) pe o suprafață de aproximativ 40 mp.
  Coșul de fum deteriorat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  28. 21.02.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra-Neamț

  În jurul orei 09:00, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț (pe breteaua de legătură dintre Bulevardul General Dăscălescu și strada Dimitrie Leonida) la un accident rutier. Un autoturism în care se aflau trei persoane a părăsit partea carosabilă.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul Piatra-Neamț (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD) și SAJ Piatra-Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție s-a constatat că în autoturismul aflat pe spațiul verde era doar conducătorul auto, celelalte două persoane autoevacuându-se. Cele două persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Conducătorul auto a fost scos din autoturism de membrii echipajului SMURD TIM care au constatat că se află în stop cardio respirator. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare. Din păcate, bărbatul de aproximativ 80 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanța SMURD TIM declarând decesul acestuia.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru repunerea autoturismului pe carosabil.

  29. 23.02.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă parohială

  La ora 20:01, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pe Bulevardul Decebal, pentru stingerea unui incendiu produs la casa parohială ce aparține Bisericii Precista Veche.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț cu patru autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și un autoturism de serviciu.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă, generalizat, la acoperișul unei construcții (care a avut destinația de casă parohială, în prezent nefiind locuită) și la o anexă alipită de aceasta, existând posibilitatea propagării la un bloc de locuințe. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars acoperișul construcției (construit din lemn și acoperit cu țiglă) pe o suprafață de aproximativ 250 mp, anexa construită din lemn cu o suprafață de 12 mp și s-au deteriorat bunuri din interiorul unei camere.
  Focul deschis în spații închise (candelă) a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  30. 23.02.2024 - Misiuni de intervenție în județul Neamț pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată

  În data de 23.02.2023, forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Neamț și SVSU au intervenit pentru localizarea și lichidarea unor incendii de vegetaţie uscată astfel:
  - în localitatea Bașta din comuna Secuieni unde au ars aproximativ 400 mp de vegetație uscată;
  - în localitatea Vulpășești din comuna Sagna unde au ars aproximativ 100 mp de vegetație uscată;
  - în comuna Poienari unde au ars aproximativ 25 000 mp de vegetație uscată;
  - în localitățile Ștefan cel Mare și Cârligi din comuna Ștefan cel Mare unde au ars aproximativ 2000 mp de vegetație uscată.
  Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost focul deschis în spații deschise.

  31. 23.02.2024 - Misiune de căutare persoane rătăcite în comuna Poiana Teiului

  La ora 18:40, pompierii au fost sesizați despre faptul că trei persoane s-au rătăcit în pădurea din localitatea Petru Vodă.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului, SVSU Poiana Teiului, Ocolul Silvic Poiana Teiului, IPJ și IJJ.
  Cele trei persoane, o femeie și doi adolescenți, au fost găsite pe drumul forestier Slătiorul, drum din proximitatea Mănăstirii Petru Vodă. Acestea au fost duse la Mănăstirea Petru Vodă, unde au fost cazate. Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

  32. 27.02.2024 - Misiune de intervenție în comuna Timișești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 11:18 pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Timișești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD), SVSU Timișești și SAJ Târgu-Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și în interiorul unei case.
  O femeie de 83 de ani a fost scoasă de cetățeni până la sosirea forțelor de intervenție. Victima, care era inconștientă și prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare și inferioare, a fost preluată de echipajul SMURD și ulterior transportată la CPU Târgu-Neamț.
  O altă persoană, o femeie de 49 de ani a necesitat îngrijiri medicale din cauza intoxicației cu fum (a evacuat persoana din casa cuprinsă de flăcări). Aceasta a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Târgu-Neamț.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei (din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de 120 mp, tâmplăria din pvc aferentă (uși și ferestre) și bunurile materiale din interiorul acesteia.
  Focul deschis în spații închise (lumânare) a fost cauza probabilă de producere a incendiului).

  33. 27.02.2024 - Misiune de intervenție în comuna Hangu pentru stingerea unui incendiu produs la fondul forestier

  La ora 15:46 pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Hangu pentru stingerea unui incendiu produs la fondul forestier.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Garda nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului, Detașamentele de pompieri din Piatra-Neamț și Târgu-Neamț și SVSU Hangu.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 400 mp de vegetație uscată și un hectar de litieră.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  34. 28.02.2024 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Moldova din municipiul Roman. Elicopterul va prelua și transporta o femeie de 65 de ani la IBCV din municipiul Iași.

  35. 28.02.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Borlești

  La ora 12:12, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Ruseni din comuna Borlești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Punctului de lucru Roznov și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  În accidentul rutier au fost implicate un autoturism în care se aflau două persoane și un cap tractor în care se afla doar conducătorul auto. O fată de 15 ani, pasageră în autoturism, a necesitat îngrijiri medicale, fiind preluată și transportată de echipajul SAJ la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  36. 29.02.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Bicaz

  La ora 17:24, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în localitatea Izvorul Muntelui din orașul Bicaz.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bicaz, SAJ Bicaz și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Un autoturism în care se aflau două persoane a părăsit partea carosabilă după care a lovit un stâlp. Din fericire nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  37. 29.02.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săbăoani

  La ora 20:48, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Săbăoani.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Roman.
  Evenimentul rutier a avut loc pe E 85, unde un microbuz în care se aflau 9 persoane a lovit un pieton.
  Din păcate, bărbatul în vârstă de 60 de ani prezenta semne incompatibile cu viața.
  Nicio persoană din microbuz nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

  38. 29.02.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Petricani

  La ora 01:16, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Petricani.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț, un echipaj cu ambulanță de la SAJ Târgu-Neamț și echipajul SMURD TIM din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că un autoturism în care se afla conducătorul auto (încarcerat) se afla într-un șanț.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au acționat pentru scoaterea victimei din autoturism. Aceasta a fost preluată imediat de echipajele SMURD (EPA) și SAJ și i s-au început manevrele de resuscitare.
  Bărbatul de aproximativ 25 de ani a fost preluat cu semne vitale de echipajul SMURD TIM și transportat la UPU Piatra-Neamț.


  Compartimentul Informare și relații publice