Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN IUNIE 2023.

  1. 02.06.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 04:45 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada 1 Decembrie 1918, în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Din interiorul casei, până la sosirea forțelor de intervenție, s-au autoevacuat două persoane.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperiș și mansardă cu posibilitatea propagării la întreaga construcție și alte două case situate în imediata apropiere.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 150 mp și bunuri din interiorul mansardei (mobilier, si articole textile).
  O femeie de 23 de ani a suferit un atac de panică. Aceasta a fost asistată medical de echipajul SMURD la locul evenimentului, refuzând transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  2. 03.06.2023 - Misiune de intervenție în comuna Țibucani pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 13:10, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Țibucani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Țibucani (o autospecială de stingere și un buldoexcavator), Detașamentul de pompieri Târgu Neamț (3 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SVSU Păstrăveni (o autospecială de stingere).
  La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta într-o gospodărie, la acoperișul casei și la două anexe gospodărești cu posibilitatea propagării la alte două gospodării învecinate.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. A ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200 mp, anexele gospodărești cu suprafața de 150 mp și opt tone de fân.
  Trei persoane, două femei și un bărbat, au suferit atacuri de panică. Persoanele au fost asistate de echipajul SMURD, dar au refuzat transportul la spital.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Intervenția a durat aproximativ 4 ore.

  3. 03.06.2023 - Misiune de intervenție în comuna Crăcăoani pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  La ora 15:47, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la mai multe anexe gospodărești în localitatea Mitocu Bălan din comuna Crăcăoani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț (3 autospeciale de stingere și două motopompe) și SVSU Crăcăoani (un buldoexcavator).
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, într-o gospodărie (trei anexe gospodărești și o chilie) ce aparține Mănăstirii Sihăstria Putnei, cu posibilitatea propagării și la locuință și alte anexe.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars chilia din lemn (30 mp) cu bunurile din interior (mobilier, materiale textile, obiecte de cult) trei anexe gospodărești, 100 mc de lemn de foc și 10 mc de căpriori lemn.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise (lumânare lăsată nesupravegheată).
  Misiunea a fost finalizată în jurul orei 23:00.
  Nu au fost victime.

  4. 03.06.2023 - Misiune de intervenție în comuna Icușești pentru salvarea unui câine căzut într-o fântână

  În jurul orei 17:10, pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui câine căzut într-o fântână în localitatea Rocna din comuna Icușești. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman și membri ai SVSU Icușești.
  Câinele a fost scos de pompieri, cu ajutorul echipamentelor specifice, dintr-o fântână dezafectată cu o adâncime de 15 m (diametru un metru).
  După ce a fost scos din fântână, animalul a fost predat proprietarului.

  5. 03.06.2023 - Misiune de intervenție în comuna Ștefan cel Mare pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 22:10, forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SVSU Ștefan cel Mare au intervenit în localitatea Ghigoiești pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ un hectar.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  6. 03.06.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Bicazu Ardelean

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit pentru asanarea mai multor elemente de muniție descoperite de un bărbat de 40 de ani în comuna Bicazu Ardelean. Acesta a descoperit în zona pasului Balaj, cu ajutorul unui detector de metale, următoarele elemente de muniție: două proiectile explozive de calibru 75 mm, trei grenade de mână ofensive, o grenadă de mână defensivă și 120 cartușe de calibru 7,62 mm.
  Echipa pirotehnică, cu ajutorul echipamentelor specifice, a verificat zona pe o suprafață de aproximativ 500 de mp și a mai descoperit două proiectile explozive de calibru 75 mm, o grenadă de mână ofensivă, un focos pentru proiectile și 55 cartușe de calibru 7,62 mm.
  Muniția, ce provine din Primul Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  7. 04.06.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament

  În jurul orei 12:20, pompierii au fost înștiințați despre faptul că o persoană necesită asistență medicală. Persoana se află într-un apartament situat la etajul trei, într-un bloc de locuințe de pe strada Ana Ipătescu în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  Pompierii au intrat printr-o fereastră în interiorul apartamentului, unde au găsit o femeie căzută într-o cameră. Femeia, în vârstă de 95 de ani, a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la UPU Piatra Neamț.

  8. 04.06.2023 - Misiune de intervenție în comuna Doljești pentru degajarea unei persoane înecate în râul Siret

  În jurul orei 15:45, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment în urma căruia o persoană s-ar fi înecat în râul Siret. Două fete de 11 și 13 ani au mers la scăldat. Un localnic a observat faptul că cele două fete au nevoie de ajutor. Astfel a reușit să salveze una din fete.
  La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție, un autoturism de serviciu, două bărci și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Roman, membri ai SVSU Doljești și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Roman.
  Căutarea persoanei s-a efectuat atât pedestru cât și acvatic. Fetița a fost găsită de localnicii care au participat la căutări. Imediat a fost preluată de echipajul SMURD TIM care-au început manevrele de resuscitare.
  Din păcate, medicul de pe ambulanța SMURD TIM a declarat decesul fetei în vârstă de 13 ani.
  Fetița de 11 ani a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Roman.

  9. 06.06.2023 - Misiune de intervenție în comuna Ștefan cel Mare pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  În jurul orei 10:50, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din comuna Ștefan cel Mare. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție (trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț și SVSU Ștefan cel Mare.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la anexele gospodărești și la acoperișul locuinței, cu posibilitatea propagării la o altă locuință învecinată.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars 85% din acoperișul locuinței, anexele gospodărești pe o suprafață de aproximativ 150 mp, 10 mc lemn de foc, bunurile materiale din interiorul anexelor și 30 de păsări.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  Proprietara locuinței, în vârstă de 70 de ani, a suferit un atac de panică. Aceasta a fost asistată medical la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.

  10. 06.06.2023 - Misiune de intervenție în comuna Gâdinți pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  În jurul orei 11:15, pompieri au fost înștiințați despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Gâdinți. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și membri ai SVSU Gâdinți.
  Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 400 mp cu posibilitatea propagării la o anexă gospodărească. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 400 mp și s-a deteriorat acoperișul anexei pe o suprafață de 20 mp.
  Scânteile electrice provenite de la de la o linie electrică aeriană a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  La locul producerii evenimentului s-a deplasat și o echipă de la operatorul economic de distribuție a energiei electrice pentru remedierea defecțiunilor.

  11. 06.06.2023 - Misiune de intervenție în comuna Brusturi pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  La ora 18:24 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o un garaj situat într-o gospodărie din comuna Brusturi. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SVSU Brusturi.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la un garaj în care era parcat un autoturism, cu posibilitatea propagării la o locuință învecinată.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars garajul din lemn cu suprafața de 30 mp, un autoturism și un mc lemn de foc.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  12. 07.06.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 13:21, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier pe DN 15, în comuna Alexandru cel Bun. În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism în care se aflau două persoane și o autocisternă în care se afla doar conducătorul auto.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Piatra Neamț.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, o femeie de 73 de ani, pasageră în autoturism, a fost scoasă de participanții la trafic. Acesta a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la UPU Piatra Neamț.
  În urma evenimentului, conducătorul autoturismului a rămas încarcerat. Cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice pompierii au acționat pentru scoaterea victimei din autoturism, un bărbat de 75 ani. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD TIM și transportat la UPU Piatra Neamț.
  De asemenea, pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  13. 09.06.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru stingerea unui incendiu produs în interiorul Stadionului Municipal „Ceahlăul”

  La ora 19:39, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu in interiorul Stadionului Municipal "Ceahlăul" din Piatra-Neamț. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la o saltea amplasată pe pista de atletism a Stadionului. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars o saltea de gimnastică și s-u deteriorat aproximativ 14 mp de tartan.
  Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  14. 10.06.2023 - Misiune de intervenție în comuna Dragomirești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă.

  O familie cu patru copii din comuna Dragomirești a rămas fără locuință

  În jurul orei 18:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Mastacăn din comuna Dragomirești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Dragomirești, Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SVSU Războieni (o autospecială de stingere).
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat într-o gospodărie, la nivelul locuinței și a două anexe gospodărești, cu posibilitatea propagării la o altă locuință învecinată.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars casa pe o suprafață de aproximativ 120 mp, o anexele gospodărești cu o suprafață de aproximativ 200 mp cu bunurile din interiorul acestora (documente, aparate electrocasnice, materiale textile și alte bunuri de uz casnic).
  Două persoane, o femeie de 82 de ani și o fată de 16 ani au fost asistate medical de echipajul SMURD deoarece au suferit atacuri de panică.
  Coșul de fum deteriorat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  15. 12.06.2023 - Misiune de intervenție în orașul Târgu Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament

  În jurul orei 14:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Mărășești, în orașul Târgu Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.
  Cu ajutorul scării culisabile pompierii au intrat prin balcon în interiorul apartamentului situat la al doilea etaj. În apartament a fost găsit un bărbat de aproximativ 40 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  16. 12.06.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Doljești

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în comuna Doljești pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru100 mm. Muniția provine din Al Doilea Război Mondial și a fost descoperită într-o cioată de copac pe malul torentului Humă, în localitatea Buruienești, de un bărbat de 37 de ani. Echipa pirotehnică a extras elementul de muniție, apoi a verificat zona pe o suprafață de aproximativ 100 mp, nemaifiind descoperite alte elemente de muniție.
  Muniția descoperită a fost transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat.

  17. 13.06.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Poiana Teiului

  În această după amiază, în jurul orei 13:50, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Călugăreni din comuna Poiana Teiului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului și SAJ Târgu Neamț.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au găsit un autoturism răsturnat pe cupolă.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, din interiorul autoturismului s-au autoevacuat două persoane, un bărbat de 75 de ani și o femeie de 70 de ani. Ambele persoane au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD și SAJ, ulterior femeia fiind transportată la CPU Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  18. 16.06.2023 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Tarcău

  La ora 08:33 a fost semnalată prezența unui urs în localitatea Straja din comuna Tarcău. A fost transmis mesaj prin RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  19. 17.06.2023 - Misiune de intervenție în comuna Vânători Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o cabană

  În jurul orei 14:45, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o cabană în localitatea Nemțișor din comuna Vânători Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu degajare mare de fum într-o cabană construită din lemn, în interiorul bucătăriei. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars bunurile din interiorul bucătăriei (aparate electrocasnice, mobilier și obiecte de uz casnic) și un perete pe o suprafață de aproximativ 20 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un aparat electrocasnic lăsat sub tensiune.
  Nu au fost victime.

  20. 17.06.2023 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  În jurul orei 23:00 a fost semnalată prezența unui urs în localitatea Vădurele din comuna Alexandru cel Bun. A fost transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  21. 17.06.2023 - Misiune de intervenție în comuna Hangu pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 15:52, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Chirițeni din comuna Hangu. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
  Incendiul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. A ars anexa gospodărească în care se aflau diverse bunuri (aparate electrocasnice, materiale textile, o cositoare, un fierăstrău și alte obiecte de uz gospodăresc).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  22. 17.06.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Români

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică a intervenit în comuna Români pentru asanarea unei grenade de mână ofensivă. Muniția, ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost descoperită de un bărbat de 41 ani în pădurea Români, cu ajutorul unui detector de metale.
  Echipa pirotehnică a verificat zona în care a fost descoperită grenada, nemaifiind descoperite alte elemente de muniție.
  Muniția descoperită a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.

  23. 18.06.2023 - Misiuni de intervenție ca urmare a manifestărilor fenomenelor meteorologice periculoase

  - 4 subofițeri cu o motopompă și o autospecială de stingere au acționat pentru evacuarea apei din 4 curți și 3 locuințe situate pe strada Pictor Grigorescu în municipiul Piatra.
  - 3 subofițeri cu un autoturism de serviciu și o motopompă au desfășurat o misiune recunoaștere pe strada Petru Movilă în municipiul Piatra Neamț deoarece 2 curți erau inundate. Nu s-a acționat deoarece nivelul apei era prea scăzut.
  - Misiune recunoaștere curți inundate în orașul Târgu Neamț - s-au deplasat;
  - 3 subofițeri cu un autoturism de serviciu și o motopompă au acționat pentru evacuarea apei dintr-un subsol de pe strada Roger Naum în orașul Târgu Neamț.
  - 8 subofițeri cu 2 autospeciale de stingere și 2 motopompe, împreună cu SVSU Vânători Neamț, au acționat pentru evacuarea apei din 2 curți și un beci în localitatea Vânători Neamț.
  - SVSU Roman a acționat evacuarea apei dintr-o curte situată pe strada Victoriei în municipiul Roman.
  - O echipă de la Secția de Drumuri Naționale și SVSU Bodești au acționat pentru degajarea unor aluviuni de pe carosabil pe DN 15C, în localitatea Bodești.
  - O echipă de la DEL GAZ GRID și SVSU Roman au intervenit în municipiul Roman, pe strada Ștefan cel Mare, pentru degajarea unui arbore căzut pe firele rețelei electrice.

  24. 18.06.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Mărgineni

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică a intervenit în comuna Mărgineni pentru asanarea mai multor elemente de muniție descoperite de un bărbat de 24 de ani în pădure, cu ajutorul unui detector de metale:
  - 6 bombe de aruncător de calibru 82 mm
  - 1 bombă de aruncător de calibru 80 mm
  - 2 focoase pentru bombe de aruncător
  - 3 cartușe de calibru 7,92 mm.
  Pirotehnicienii, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotare, au verificat zona pe o suprafață de aproximativ 500 mp și au mai descoperit încă 4 bombe de aruncător de calibru 82 mm.
  Muniția, ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță pentru a fi ulterior distrusă.

  25. 18.06.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Răucești

  La ora 21:41, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Oglinzi din comuna Răucești. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru adulți și trei copii.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  26. 19.06.2023 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Tarcău

  În jurul orei 09:54 a fost semnalată prezența unui urs într-o gospodărie situată în localitatea Cazaci din comuna Tarcău. A fost transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  27. 19.06.2023 - Misiune de intervenție în orașul Târgu Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism

  În jurul orei 14:40, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism, ce se afla în mers, pe strada Mihai Sadoveanu în orașul Târgu Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, incendiul, ce s-a manifestat la compartimentul motor, a fost localizat și lichidat cu ajutorul stingătoarelor de către participanții la trafic.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere.
  Nu au fost victime.

  28. 19.06.2023 - Misiune de intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu Neamț acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Cetatea din orașul Târgu Neamț. Elicopterul va prelua și transporta un bărbat de 58 de ani la IBCV în municipiul Iași.

  29. 20.06.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Costișa

  La ora 14:15, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Costișa. În evenimentul rutier au fost implicate un TIR în care se afla doar conducătorul auto și un autoturism în care se aflau cinci persoane.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, Detașamentul de pompieri și SAJ Piatra Neamț.
  Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că sunt 4 victime conștiente, toate din autoturism. Un copil de 8 ani și un bărbat de 65 ani au fost preluate de echipajele SMURD TIM și EPA si transportate la UPU Piatra Neamț. Alte două femei, de 60 si 65 de ani, au fost preluate de echipajul SAJ și transportate la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  30. 22.06.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Roznov

  La ora 18:45, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Roznovanu, în orașul Roznov. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Punctului de lucru Roznov și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Piatra Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autotren în care se afla doar conducătorul auto și un autoturism în care se aflau două persoane. Cele două persoane aflate in autoturism, conducătorul auto (19 ani) și pasagera (14 ani), au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD și SAJ, ulterior fiind transportate la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  31. 22.06.2023 - Misiune de intervenție în comuna Hangu pentru degajarea unei persoane înecată în Lacul Izvorul Muntelui

  La ora 20:37, pompierii au fost înștiințați despre faptul că un bărbat, care se afla la pescuit cu barca pe Lacul Izvorul Muntelui în comuna Hangu, a dispărut.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii 2 de Intervenție Poiana Teiului au o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, un autoturism de serviciu, o barcă și o ambulanță SMURD.
  Barca persoanei respective a fost găsită ancorată la pontonul unei pensiuni din comuna Hangu.
  Pompierii, cu ajutorul bărcii, au găsit persoana la o distanță de aproximativ 10 m de mal și 200 m față de barcă. Din păcate bărbatul în vârstă de 68 de ani nu prezenta semne vitale.

  32. 22.06.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu la deșeuri textile

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 21:28, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la deșeuri depozitate pe strada Fabricii în municipiul Roman. Au ars aproximativ 800 kg de deșeuri textile.
  Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  33. 22.06.2023 - Misiune de intervenție în comuna Bicazu Ardelean pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 22:39, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Toșorog din comuna Bicazu Ardelean. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bicazu Ardelean, SVSU Bicaz Chei și Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Incendiul se manifesta la acoperișul unei case cu posibilitatea propagării la întreaga construcție și la o anexă gospodărească. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars 150 mp din acoperiș și s-au deteriorat bunuri materiale aflate în interiorul casei (mobilier, aparate electrocasnice și obiecte de uz casnic).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  34. 23.06.2023 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Grințieș

  La ora 17:27, a fost semnalată prezența a 2 urși într-o grădină din localitatea Bradu, comuna Grințieș. A fost transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalelor.

  35. 24.06.2023 - Misiune de intervenție în comuna Podoleni pentru stingerea unui incendiu produs la un lăcaș de cult

  La ora 04:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la schitul Bociulești din comuna Podoleni.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (o autospecială de stingere), SVSU Podoleni (o autospecială de stingere) și SVSU Zănești.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și în interiorul unei clădiri din lemn (placată cu polistiren) cu destinație Paraclis (ce aparține Mănăstirii Pângărați).
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul (construit din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 200 mp, obiecte de cult, icoane și mobilier
  Trăsnetul a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  36. 25.06.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament

  În jurul orei 12:05, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Aleea Revoluției în municipiul Roman. Solicitarea a fost făcută deoarece bărbatul ce locuia la adresa menționată nu răspundea nici la ușă și nici la telefon de câteva zile.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat printr-o fereastră în interiorul apartamentului situat la primul etaj. În bucătărie, pompierii au găsit un bărbat de 66 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  37. 25.06.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Pângărați

  Prin apel la 112, la ora 13:28, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier pe DN 15, în comuna Pângărați. În evenimentul rutier au fost implicate trei autoturisme în care se aflau opt persoane.
  La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD (TIM și EPA) din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și două echipaje cu ambulanțe de la SAJ Piatra Neamț.
  În urma evenimentului rutier, șase persoane, din care un minor, au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în evenimentului rutier.

  38. 25.06.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Bâra

  La ora 19:22, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Bâra. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane.
  La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și două echipaje cu ambulanțe de la SAJ Roman.
  Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că în urma evenimentului rutier cele trei persoane aflate în autoturisme erau încarcerate.
  Pompierii au acționat pentru descarcerarea celor trei victime.
  O femeie de 19 ani, pasageră într-unul din autoturisme, a fost scoasă de către pompieri în stare de inconștiență. Imediat a fost preluată de echipajele medicale și s-au început manevrele de resuscitare. Din păcate, victima nu a răspuns acestor manevre, fiind declarat decesul.
  După ce au fost descarcerați, conducătorii celor două autoturisme, doi bărbați de 19 și 23 de ani, au fost preluați de echipajele SAJ și transportate la CPU Roman.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

  39. 26.06.2023 - Misiune de intervenție în comuna Gâdinți pentru stingerea unui incendiu produs la o fânărie

  În jurul orei 12:55, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o fânărie situată într-o gospodărie din comuna Gâdinți.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Gâdinți.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o construcție din lemn în care erau depozitate plante furajere, cu posibilitatea propagării la un adăpost pentru animale și la casa de locuit.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars construcția din lemn cu suprafața de 35 mp, aproximativ 100 kg fân și 8 mc lemn de foc.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  40. 27.06.2023 - Misiune de intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu Neamț acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Cetatea din orașul Târgu Neamț. Elicopterul va prelua și transporta un bărbat de 59 de ani la IBCV în municipiul Iași.

  41. 28.06.2023 - Misiune de intervenție în comuna Dulcești pentru stingerea unui incendiu produs la un autobuz

  În această dimineață, la ora 05:28, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autobuz cu pasageri ce se afla în mers pe DN 15 D în comuna Dulcești.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, cei 30 de pasageri din autobuz s-au autoevacuat. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat cu flacără deschisă la întregul autobuz. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  42. 28.06.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Crăcăoani

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 15:20, două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț au intervenit la un accident rutier produs în comuna Crăcăoani.
  Un autoturism în care se aflau două persoane a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe cupolă.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, cele două persoane ce se aflau în autoturism au fost evacuate de către participanții la trafic.
  Echipajele SMURD și SAJ au acordat îngrijiri medicale celor două persoane (un bărbat de 68 de ani și o femeie de 60 de ani) la locul evenimentului.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  Compartimentul Informare și relații publice