Interventii în situații de urgență

 • 31.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in orasul Targu Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier produs in orasul Targu Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt.
  Accidentul rutier s-a produs intre o autoutilitara si un autoturism in care se aflau trei persoane.
  In urma accidentului rutier produs au rezultat doua victime, conducatorii auto (o femeie de 53 de ani si un barbat de 31 de ani). Ambele persoane au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportate la CPU Targu Neamt.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat si degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  31.07.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In aceasta seara, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns prin balcon in apartamentul situat la etajul doi intr-un bloc de locuinte din Aleea Garofitei. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de 84 de ani, cazut intr-o camera, constient. Barbatul a primit ingrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD la locul evenimentului, dupa care a fost transportat la UPU Piatra Neamt.


  31.07.2021 - Misiune pentru pentru pentru salvarea unei persoane cazuta intr-o fantana din orasul Roznov

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru salvarea unei persoane cazuta intr-o fantana din orasul Roznov. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala complexa de interventie si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si voluntari din cadrul SVSU Roznov cu o autospeciala de stingere. Pompierii, cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice, au scos din fantana (adanca de 7 m) un barbat de 46 de ani. Victima, constienta, a primit primul ajutor calificat de la echipajul SMURD la locul evenimentului, ulterior fiind transportata la UPU Piatra Neamt.


  30.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 12 C, pe raza comunei Tasca

  Prin apel la 112, in jurul orei 09:02, au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 12 C, pe raza comunei Tasca. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM, un echipaj de pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere de la SVSU Bicaz si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Bicaz. In accidentul rutier au fost implicate un autotren si un autoturism in care se aflau doar conducatorii auto. Conducatoarea autoturismului (56 ani) a ramas incarcerata. Aceasta a fost scoasa de participantii la trafic, pana la ajungerea fortelor de interventie. Victima a fost transportata la spital. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si curatarea si degajarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier, pentru reluarea traficului rutier. Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de mers.


  29.07.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 20:43, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice, pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul trei intr-un bloc de locuinte din strada Nicolae Iorga. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de 50 de ani, constient. Barbatul a primit ingrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD, dupa care a fost transportat la UPU Piatra Neamt.


  29.07.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 19:28, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice, pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul sase intr-un bloc de locuinte din strada Mihai Eminescu. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de 86 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  29.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DJ 156 280, pe raza comunei Bara

  Prin apel la 112, in jurul orei 17:46 pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DJ 280, la iesirea din comuna Bara. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Un autoturism a parasit partea carosabila, a intrat intr-un cap de pod, dupa care s-a rasturnat Pana la sosirea fortelor de interventie conducatoarea autoturismului si pasagerul s-au autoevacuat. Acestia au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzand transportul la spital. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier. De-asemenea militarii au repus autoturismul pe roti.


  28.07.2021 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la teava de gaz taiata intr-un apartament din municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 12:08, pompierii au fost instiintati despre faptul ca intr-un apartament din municipiul Piatra-Neamt a fost taiata o teava de gaz. Un echipaj de pompieri, cu o autospeciala complexa pentru interventie din cadrul Detasamentului Piatra Neamt a actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor. La locul evenimentului s-a deplasat si o echipa de la Del Gaz Grid pentru a remedierea defectiunii.


  27.07.2021 - Misiune de interventie pentru salvarea unui vaci cazuta intr-o fosa din comuna Savinesti

  Pompierii au fost solicitati sa intervina pentru scoaterea unui animal cazut dintr-o fosa dezafectata din localitatea Dumbrava Deal. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala complexa pentru interventie si un autocamion cu un container de suport logistic al interventiei de cautare salvare. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca in interiorul unei fose septice se afla o vaca. Fosa avea o adancime de aproximativ 3 m, iar accesul in interiorul ei se putea realiza printr-o gura de aerisire de 50x50 cm. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au patruns in interiorul fosei si au scos animalul, dupa care l-au predat proprietarilor. La aceasta interventie au participat si voluntari din cadrul SVSU Savinesti cu un buldoexcavator.


  27.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza municipiul Roman

  In jurul orei 20:35, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in municipiul Roman, pe stada Nicolae Balcescu. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru stingere, o autospeciala pentru descarcerare si doua ambulante SMURD. Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme. Unul dintre autoturisme a parasit partea carosabila si a lovit o teava de gaz. In autoturism se aflau trei persoane, care s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Toate persoanele aflate in autoturism au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD, ulterior fiind transportate la CPU Roman. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor, deoarece in urma accidentului rutier produs, teava de gaz a fost avariata. La locul evenimentului s-a deplasat si o echipa de la Del Gaz Grid pentru a remedierea defectiunii.


  27.07.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Tamaseni

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Tamaseni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere, o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta la izolatia unui perete de la o casa P+1, cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 6 mp din izolatia peretelui. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scanteilor/ jarului purtate de vant si cazute pe materiale combustibile. Proprietara locuintei a suferit un atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzand transportul la spital.


  27.07.2021 - Misiune de interventie pentru salvarea unui cal cazut intr-o fantana din comuna Garcina

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca un cal a cazut intr-un put din comuna Garcina. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala complexa pentru interventie si voluntari din cadrul SVSU Garcina cu un buldoexcavator. Ajunsi la locul indicat, pompierii au constatat ca animalul se afla intr-un put cu o adancime de 2 m, plin cu apa. Pompierii au evacuat o parte din apa pentru a putea interveni. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice calul a fost extras din mediul ostil in care se afla.


  27.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier pe DN 17 B, pe raza comunei Borca

  Prin apel la 112, in jurul orei 06:35, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 17 B, pe raza comunei Borca. In accidentul rutier a fost implicat un autoturism care a parasit partea carosabila. La locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Borca. Conducatoarea autoturismului a fost preluata de echipajul SAJ si transportata la spital. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  26.07.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Ion Creanga

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Averesti, comuna Ion Creanga. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case, cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti din vecinatate. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere impreuna cu pompieri voluntari din cadrul SVSU Ion Creanga. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Nu au fost victime.


  26.07.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Candesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 01:24, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Candesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri voluntari din cadrul SVSU Candesti cu o autospeciala de stingere, pompieri militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj de pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul SVSU Rediu. Incendiul se manifesta generalizat la acoperisul unei case si intr-o camera, cu posibilitatea propagarii la o alta casa din vecinatate si la o anexa gospodaresca (fanarie). Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 100 mp si bunurile materiale aflate intr-o camera (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, articolede imbracaminte, materiale textile, etc). Nu au fost victime. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric.


  26.07.2021 - Misiune de interventie pentru pentru stingerea unui incendiu produs la o hala de productie a SC Cersanit Roman

  Prin apel la 112, in jurul 00:40, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o hala de productie a unui operator economic din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa la uscatoare de produse ceramice dintr-o hala de productie, pe o suprafata de aproximativ 300 mp. Fortele de interventie au fost suplimentate cu inca trei autospeciale de stingere, dintre care una de la Detasamentul de pompieri din Piatra Neamt. Personalul aflat pe locul de munca s-a autoevacuat pana la sosirea pompierilor. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 80 de carucioare pentru transportul produselor ceramice, suporti din poliuretan, mai multe rafturi confectionate din lemn, instalatii si cablaje electrice. Efectul termic cauzat de defectarea aparaturii de masura si control din interiorul unui uscator a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  25.07.2021 - Mesaj transmis prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Bicaz Chei, deoarece a fost semnalata prezenta unui urs

  Prin apel la 112, in jurul orei 23:21, a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei, la intrarea dinspre Lacu Rosu. ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Bicaz Chei.


  25.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza municipiului Piatra Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier produs in municipiul Piatra Neamt, pe strada Petru Movila. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. In accidentul rutier au fost implicate trei autoturisme, unul din autoturisme rasturnandu-se pe o parte. Nici o persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat/degajat carosabilul pentru reluarea traficului rutier.


  23.07.2021 - Misiune pentru pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice, pompierii au patruns in apartamentul situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte din bulevardul Republicii. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 72 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  22.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DJ 156 A, pe raza comunei Girov

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DJ 156 A, pe raza localitatii Caciulesti, comuna Girov. Un autoturism a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-un lan de porumb. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. In autoturism se aflau 5 persoane, conducatorul auto si 4 pasageri. Toate persoanele s-au autoevacuat din autoturism, pana la sosirea fortelor de interventie. In urma accidentului rutier au rezultat patru victime, pasageri in autoturism. Victimele au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului dupa care au fost transportate la UPU Piatra Neamt. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  22.07.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Bicazu Ardelean

  In data de 22.07.2021, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea unor elemente de munitie: -2 proiectile explozive de calibru 100 mm, -1 focos pentru proiectil si -162 cartuse cal.7,92 mm. Munitia a fost descoperita pe timpul desfasurarii unei sedinte de pregatire de specialitate in teren, pe raza comunei Bicazu Ardelean, in Pasul Balaj. Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  21.07.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Roman

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Roman. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa in camera unei garsoniere situata la al treilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Mihai Viteazu, cu degajare mare de fum. Pana la sosirea fortelor de interventie, aproximativ 30 de persoane s-au autoevacuat. Proprietara garsonierei a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la spital. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars aproximativ 10 kg de deseuri textile si o masa din lemn. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au intervenit pentru evacuarea fumului din garsoniera si de pe casa scarii. Nici o persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale. Actiunea intentionata a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  20.07.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Pipirig

  In data de 20.07.2021, prin apel la 112, echipa pirotehnica a fost solicitata sa intervina in comuna Pipirig pentru asanarea unei grenade de mana defensiva. Munitia a fost descoperita intr-un pe marginea unui parau din localitatea Pluton, de un barbat de 43 ani. Pirotehnicienii din cadrul ISU Neamt s-au deplasat la locul solicitarii cu autospeciala din dotare. Acestia au verificat zona in care a fost gasita grenada, nemaifiind descoperite alte elemente de munitie. Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  20.07.2021 - Misiuni executate pentru inlaturarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase

  Misiuni executate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,PETRODAVA" al Judetului Neamt:
  misiuni pentru evacuarea apei din 2 curti localitatea Bistricioara, comuna
  Ceahlau; misiuni monitorizare zona afectata de fenomenele meteorologice periculoase.
  Misiuni executate de alte institutii:
  SC DEL GAZ DRID a intervenit in UAT Bicaz (oras Bicaz, loc. Izvoru Muntelui, loc. Izvoru Alb si loc. Secu), UAT Sabaoani (loc. Sabaoani), UAT Gheraiesti (loc. Tetcani) si UAT Bargauani (loc. Ghelaiesti);
  misiune pentru deblocarea DJ 155 F intre localitatile Durau (comuna Ceahlau) si lIzvoru Muntelui (oras Bicaz) de catre SVSU Ceahlau cu un buldoexcavator si un autoturism si Drumurile Judetene cu un incarcator cu cupa.


  19.07.2021 - Misiuni executate pentru inlaturarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase

  Misiuni executate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,PETRODAVA" al Judetului Neamt:
  misiuni pentru evacuarea apei din 2 beciuri in localitatea Durau, comuna Ceahlau
  misiuni pentru evacuarea apei din 2 curti localitatea Durau, comuna Ceahlau
  misiune pentru deblocarea DJ155F intre localitatea Durau (comuna Ceahlau) si localitatea Izvoru Muntelui (oras Bicaz) de aluviuni si copaci cazuti, unde 6 autoturisme au ramas blocate (SVSU Ceahlau a intervenit cu 1 buldoexcavator si 1 autoturism cu 4 persoane, precum si Drumurile Judetene cu 1 incarcator cu cupa si 1 lucrator);
  misiune pentru evacuarea apei dintr-o curte inundata in localitatea Buruienesti;
  misiune pentru evacuarea apei dintr-o anexa in locatatea Litca, comuna Doljesti;
  misiune pentru evacuarea apei dintr-un beci in localitatea Ceahlau;
  misiune pentru evacuarea apei dintr-o curte in localitatea Ceahlau; Misiuni executate de alte institutii:
  SVSU Pipirig a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte in localitatea Leghin;
  SVSU Sabaoani a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte in localitatea Sabaoani;
  SVSU Doljesti a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte in localitatea Buruienesti;
  SVSU Grinties a intervenit pentru deblocarea a 2 podete in localitatea Bradu;
  SALVAMONT Neamt a intervenit pentru cautarea si salvarea a 5 persoane ratacite pe traseul montan intre Cascada Duruitoarea si Durau;
  SVSU Ceahlau a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte in loc Bistricioaia;
  SC DEL GAZ GRID a intervenit in localitatile Durau (comuna Ceahlau), Izvoru Muntelui si Izvoru Alb (oras Bicaz) pentru identificarea si inlaturarea defectiunilor care au condus la intreruperea alimentarii cu energie electrica.


  18.07.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Farcasa.

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Stejaru, comuna Farcasa. Incendiul se manifesta in interiorul unei camere si la acoperisul locuintei. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompierii cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului, voluntari din cadrul SVSU Farcasa si un echipaj de pompieri voluntari din cadrul SVSU Borca cu o autospeciala de stingere. Pana la sosirea fortelor de interventie proprietarul locuintei a evacuat trei minori din interiorul locuintei. Din fericire, nici o persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunurile materiale aflate in camera in care s-a produs evenimentul si din pod, acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 50 mp si s-au deteriorat bunuri din alte doua camere. Aparatul de incalzit/gatit (resou) lasat nesupravegheat a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  17.07.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Tibucani

  Prin apel la 112, echipa pirotehnica a fost solicitata sa intervina in comuna Tibucani pentru asanarea unei grenade de mana defensiva. Munitia a fost descoperita intr-un parau, de un tanar de 16 ani, pe timpul unei drumetii. Pirotehnicienii din cadrul ISU Neamt s-au deplasat la locul solicitarii cu autospeciala din dotare. Acestia au verificat zona in care a fost gasita grenada, nemaifiind descoperite alte elemente de munitie. Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  17.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Tibucani

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Tibucani. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Un autoturism ce tracta o remorca a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-un sant. In autoturism se afla doar conducatorul auto, un barbat de 73 se ani. Pana la sosirea fortelor de interventie conducatorul auto s-a autoevacuat. Acesta a primit primul ajutor calificat de la membrii echipajului SMURD la locul evenimentului, dar a refuzat transportul la spital. Pompierii au intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  17.07.2021 - Misiune de interventie pentru cautarea unei persoane ce s-a aruncat in raul Moldova

  In data de 15.07.2021, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana s-a aruncat in apele raului Moldova de pe un pod pietonal, ce face legatura dintre localitatea Cotu Vames si municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala complexa de interventie, un autoturism de serviciu, o barca si o ambulanta SMURD. In sprijinul colegilor din Roman s-au deplasat si pompierii pietreni cu unn autoturism de serviciu si o barca. Pompierii, cu ajutorul barcilor, au cautat in apele raului Moldova persoana, pana la ora 01.00. In zilele de 16 si 17 iulie pompierii au continuat cautarile persoanei in apele raului Moldova. Trupul fetei de 16 ani a fost gasit si scos din apa de catre cativa pescari. Organele abilitate de la IPJ au preluat trupul persoanei pentru efectuarea cercetarilor de specialitate.


  15.07.2021 - Mesaje de avertizare RO-Alert pe teritoriul comunei Grinties deoarece a fost semnalata prezenta unuor ursi

  In aceasta seara s-au transmis mesaje de avertizare RO-Alert pe teritoriul comunei Grinties in scopul informarii si avertizarii cetatenilor privind: - prezenta unei ursoaice cu doi pui pe o pasune de langa satul Bradu (zona Pintec) si -prezenta unui urs vazut in zona Grintiesul Mare - Magura, sat Grinties.


  15.07.2021 - Misiune de interventie stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Dumbrava Rosie

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Dumbrava Rosie. Incendiul se manifesta la etajul si la acoperisul unei case P+1, cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire dar si la o locuinta din imediata vecinatate. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu trei autospeciale de stingere, o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si voluntari din cadrul SVSU Dumbrava Rosie. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 200 mp, un perete exterior pe o suprafata de aproximativ 80 mp, bunuri materiale (obiecte de mobilier, materiale textile etc) si s-au deteriorat obiecte de mobilier, aparate electrocasnice si materiale textile ce se aflau la parterul locuintei. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurt circut electric (aparat de comutare defect). Proprietara locuintei, in varsta de 37 de ani, a facut atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD, refuzand transportul la spital.


  15.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Agapia

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 15 C, pe raza comunei Agapia. In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme in care se aflau sase persoane. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si doua echipaje cu ambulante de la SAJ Targu Neamt. In urma accidentului rutier produs cele doua autoturisme au parasit partea carosabila, una dintre ele rasturnandu-se. Doua persoane au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului, una dintre ele fiind transportata la CPU Targu Neamt. Pompierii au intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  15.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Roman

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe strada Nicolae Balcescu din municipiul Roman. In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme, un autocamion si o autoutilitara. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si pompieri voluntari din cadrul SVSU Roman. In urma accidentului rutier produs a rezultat o victima, pasager in autoutilitara (barbat de 27 ani). Acesta a primit primul ajutor calificat de la membrii echipajului SMURD la locul evenimentului, ulterior fiind transportat la CPU Roman. Fortele de interventie au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  14.07.2021 - Misiunepentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la o teava de gaz avariata in municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 22:27, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca pe strada Fermelor din municipiul Piatra-Neamt, pe timpul executarii unor lucrari de sapaturi pentru bransarea la reteaua de apa, a fost avariata o teava de gaz. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie si un echipaj de la Delgaz Grid. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor pana la remedierea defectiunii.


  14.07.2021 - Misiune de interventie la un accident in urma caruia un tractor s-a rasturnat in comuna Bicazu Ardelean

  Prin apel la 112, in jurul orei 20:32, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident in urma caruia un tractor s-a rasturnat in localitatea Telec, comuna Bicazu Ardelean. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri voluntari din cadrul SVSU Bicazu Ardelean cu o autospeciala de stingere, un echipaj cu ambulanta de la SAJ Bicaz si pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospeciala pentru descarcerare, o ambulanta SMURD si un autocamion cu container de suport logistic al interventiei cautare salvare. Tractorul era condus pe un drum forestier, in localitatea Telec, de catre un barbat de 52 de ani. In urma accidentului produs, conducatorul auto a ramas prins sub tractor. Accesul catre locul evenimentului a fost greu accesibil, datorita drumului accidentat si ingust. Toate accesoriile necesare interventiei au fost transportate cu o masina de teren. Distanta de la locul pana au putut ajunge autospecialele pana la locul producerii evenimentului era de aproximativ 600 m. Fortele de interventie, cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice au scos victima de sub tractor. Aceasta prezenta semne incompatibile cu viata. De-asemenea, au fost asigurate si masurile de prevenire si stingere a incendiilor.


  14.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85 in comuna Gheraesti

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs pe E 85 in localitatea Tetcani, comuna Gheraesti.La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM. Un autoturism a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-un sant. Pana la ajungerea fortelor de interventie conducatorul auto s-a autoevacuat. Barbatul de 33 de ani a fost asistat medical de catre membrii echipajului SMURD dar a refuzat transportul la spital. Pompierii au intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  12.07.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Maratei.In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 87 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  12.07.2021 - Misiune de interventie stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Podoleni

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Podoleni. Incendiul se manifesta generalizat la o locuinta cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti si la o locuinta din apropiere. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri voluntari din cadrul SVSU Podoleni cu autospeciala din dotare si pompierii militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Din interiorul locuintei, pompierii au scos 6 butelii. Proprietara locuintei, in varsta de 60 de ani a suferit usoare arsuri la nivelul membrului superior stang si la fata, iar sotul dumneaei (in varsta de 60 de ani) a suferit atac de panica. Ambele victime au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, dupa care au fost transportate la UPU Piatra Neamt. Un alt barbat in varsta de 41 de ani a suferit arsuri la nivelul membrului superior drept si la fata. Acesta a fost preluat de un echipaj de la SAJ si transportat la UPU Piatra Neamt. A ars casa cu suprafata de aproximativ 200 mp si bunurile aflate in interior. Incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza aparatului de gatit (aragaz) lasat nesupravegheat. Si la aceasta misiune, plt. Craivan Ionel a fost alaturi de colegii sai, sprijinindu-i la interventie, chiar daca se afla in timpul liber.


  12.07.2021 - Misiune de interventie stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Tibucani

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Tibucani. Incendiul se manifesta in interiorul unei case batranesti (intr-o camera si in hol), cu posibilitatea propagarii la alte doua case (constructii P+1) aflate in imediata vecinatate. La locul solicitarii s-au deplasat voluntarii din cadrul SVSU Tibucani cu o autospeciala de stingere si pompierii militari din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars bunurile materiale aflate in interiorul camerei si in holul locuintei. Incendiul s-a produs cel mai probabil de la o lumanare lasata nesupravegheata (foc deschis in spatii inchise). Nu au fost fost victime.


  11.07.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Stefan cel Mare

  In data de 11.07.2021, prin apel la 112, echipa pirotehnica a fost solicitata sa intervina pentru asanarea unor elemente de munitie descoperite in comuna Stefan cel Mare. In padurea din localitatea Dusesti, un barbat in varsta de 43 ani, cu ajutorul unui detector de metale detinut legal, a descoperit un proiectil exploziv de calibru 47 mm si un focos pentru lovituri de aruncator. Pirotehnicienii din cadrul ISU Neamt s-au deplasat la locul solicitarii cu autospeciala din dotare. Acestia au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 300 mp, nemaifiind descoperite alte elemente de munitie. Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  11.07.2021 - Misiune de interventie stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Podoleni

  In aceasta dupa amiaza, in jurul orei 15:35, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Podoleni. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Podoleni cu o autospeciala de stingere si pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD TIM. Incendiul se manifesta la acoperisul unei locuinte, cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti. Ajunsi primii la locul evenimentului, pompierii voluntari au localizat incendiu. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 120 mp, planseul de aprox 70 mp si bunuri depozitate in pod. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat fata de materialele combustibile. Nu au fost victime.


  11.07.2021 - Misiune de asistenta persoana cu politraumatism ce se afla intr-o zona impadurita a satului Silistea Comuna Romani.

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana este cazuta intr-o zona impadurita din localitatea Silistea, comuna Romani. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu un autoturism de serviciu, un UTV si o ambulanta SMURD. Pompierii au gasit la locul indicat un barbat de 60 ani, constient. Persoana a fost preluata pe targa si transportata pe o distanta de 200 m pana la UTV, ulterior fiind preluata de echipajul SMURD si transportata la CPU Roman.


  11.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Bodesti

  In aceasta dimineata, in jurul orei 05:50, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier produs pe raza comunei Bodesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare, o ambulanta SMURD EPA si o ambulanta SMURD TIM din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Un autoturism, in care se aflau 3 persoane, a parasit partea carosabila si a cazut de pe un pod in raul Cracau, pe raza localitatii Bodestii de Jos. Pana la sosirea fortelor de interventie o persoana s-a autoevacuat. Alte 2 persoane, neincarcerate, au fost scoase din interiorul autoturismului de catre pompieri. Toate cele trei victime (2 barbati si o femeie) au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului, dupa care au fost transportate la UPU Piatra Neamt. Pompierii au intervenit si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  10.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 15, la intrarea in municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, pompierii pietreni au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 15, la intrarea in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme in care se aflau trei persoane. Toate cele trei persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. Acestea au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului, dupa care au fost transportate la UPU Piatra Neamt. Pompierii au asigurat masuri de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier, pentru reluarea traficului.


  10.07.2021 - Misiune de interventie la un accident in care un parapantist a cazut in localitatea Stejaru

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana a cazut cu o parapanta in localitatea Stejaru, comuna Pangarati. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD TIM. Persoana (un barbat semiconstient) a primit ingrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD TIM la locul evenimentului, dupa care a fost transportat la UPU Piatra Neamt. UPU Piatra Neamt a solicitat un elicopter SMURD pentru a transporta victima la un spital din judetul Iasi.


  10.07.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la la scoala din localitatea Stanca, comuna Pipirig

  Prin apel la 112, in jurul orei 01:30, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la scoala din localitatea Stanca, comuna Pipirig. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Pipirig si pompieri militari din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul, ce se manifesta intr-o incapere (cancelarie) cu degajare mare de fum, a fost observat la scurt timp de la momentul producerii de un vecin, care a alertat fortele de interventie. Pompierii voluntari din cadrul SVSU Pipirig au ajuns primii la locul evenimentului si au localizat incendiul. Fortele de interventie au stins incendiul in limitele gasite. Au ars obiecte de mobilier, aproximativ 2 mp de parchet si s-au deteriorat peretii din mai multe sali de clasa din cauza fumului degajat. Cu ajutorul echipamentelor specifice a fost evacuat fumul din interiorul cladirii. Scurt circuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului (corp de iluminat lasat sub tensiune).


  09.07.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In data de 09.07.2021, prin apel la 112, in jurul orei 22:07, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul patru intr-un bloc de locuinte din strada Rozelor. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 68 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  09.07.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o autospeciala complexa pentru interventie. Incendiul se manifesta in interiorul unei bucatarii dintr-un apartament situat la al doilea etaj, intr-un bloc de locuinte din strada Plevnei. Din interiorul apartamentului, pompierii au evacuat un barbat de aproximativ 61 de ani. Victima, ce prezenta arsuri la nivelul capului, a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului, ulterior fiind transportata la UPU Piatra Neamt de catre echipajul de la SAJ sosit la locul evenimentului. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au evacuat fumul din apartament si de pe casa scarii. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunurile materiale din interiorul bucatariei. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurt circuit electric. Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc.


  09.07.2021 - Misiune de interventie pentru pentru deblocarea unei usi de la un apartament din localitatea Savinesti

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din localitatea Savinesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au patruns in interiorul apartamentului situat la al treilea etaj dintr-un bloc de locuinte. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 70 de ani, constienta, cazuta intr-o camera. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor calificat persoanei la locul evenimentului dupa care au transportat-o la spital.


  08.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Raucesti

  In jurul orei 10:49, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN15 C, pe raza comunei Raucesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare si doua autospeciale SMURD si doua echipaje cu ambulante de la SAJ. In accidentul rutier produs intre un autoturism si o autoutilitara, au rezultat 5 victime, din care o persoana incarcerata. In autoturism se aflau 5 persoane, conducatorul auto si 4 pasageri (un barbat si 4 femei). La sosirea pompierilor, trei persoane se aflau in autoturism, dintre care una era incarcerata. Doua persoane au fost scoase din autoturism de catre participantii la trafic. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, pompierii au scos din autoturism toate victimele. In sprijin s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o ambulanta SMURD TIM si o autospeciala pentru transport personal si victime multiple. In urma accidentului rutier produs au rezultat cinci victime (care se aflau in autoturism). O persoana se afla in stop cardio respirator. Acesteia i s-au aplicat manevre de resuscitare. Toate victimele au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului, ulterior fiind preluate si transportate de echipajele medicale la spital. Pompierii au asigurat masuri de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier, pentru reluarea traficului rutier. Spitalul Orasenesc Targu Neamt a solicitat elicopterul SMURD pentru a transporta doua victime la un spital din judetul Iasi. Conducatorul auto a fost transportat de echipajul SMURD TIM la UPU Piatra Neamt.


  08.07.2021 - Misiune de interventie pentru pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din Aleea Tudor Vladimirescu. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de aproximativ 67 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  08.07.2021 - Misiune pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la o conducta de gaz fisurata in comuna Horia

  Prin apel la 112, in jurul orei 07:36, pompierii au fost instiintati despre producerea unei avarii la o conducta de gaz metan pe raza comunei Horia (in zona caii ferate). Lucratorii unui operator economic, pe timpul executarii unor lucrari de prospectiuni, au lovit si avariat o conducta de gaz metan. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman Au fos asigurate masurile de prevenire si stingere a incendiilor de catre pompieri, iar echipe de interventie de la furnizorul de gaz au lucrat pentru remedierea defectiunii. La locul evenimentului s-au aflat si echipaje de la IPJ care au restrictionat accesul in zona.


  07.07.2021 - Misiune de interventie pentru pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In aceasta dupa amiaza, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul patru intr-un bloc de locuinte din strada Vasile Conta. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 67 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  07.07.2021 - Misiune de interventie pentru salvarea unei persoane cazuta intr-un beci din comuna Cordun

  Pompierii, prin apel la 112, au fost alertati sa intervina pentru a salva o persoana cazuta intr-un beci din comuna Cordun. La locul solicitarii au ajuns pompierii din cadrul Detasamentului Roman, cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta de terapie intensiva mobila SMURD. Ajunsi la locul solicitarii, militarii au constatat ca o femeie de 69 de ani a cazut in gol, intr-un beci adanc de 3 m. Pentru scoaterea persoanei s-a intervenit folosind mijloace si procedee specifice. Victima, constienta, acuza dureri la nivelul bazinului. Aceasta a fost preluata, asistata medical si transportata de echipajul SMURD la CPU Roman.


  07.07.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Piatra Soimului

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodaresca din localitatea Poieni, comuna Piatra Soimului. Incendiul se manifesta la o anexa gospodaresca (bucatarie de vara) cu posibilitatea propagarii la locuinta aflata la o distanta de aproximativ 3 m. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit voluntarii din cadrul SVSU Piatra Soimului si pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia a ars anexa gospodaresca cu suprafata de aproximativ 12 mp. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza aparatului de gatit/incalzire (soba) lasat nesupravegheat. Nu au fost victime.


  06.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85, pe raza comunei Cordun

  Prin apel la 112, in jurul orei 19:30, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85, pe raza comunei Cordun (in zona depozitului Lidl). La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM. In accidentul rutier au fost implicate un autoturism si un autotren, in care se aflau doar conducatorii auto. Ambele autovehicule au parasit partea carosabila, rezultand o victima neincarcerata, constienta. Conducatorul autoturismului, un barbat de 34 de ani a primit ingrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD TIM, ulterior fiind transportat la CPU Roman. Pompierii au asigurat masuri de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier, pentru reluarea traficului.


  06.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 15, pe raza comunei Grinties

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier produs pe DN 15, pe raza comunei Grinties. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Ceahlau. In accidentul rutier au fost implicate un autoturism si o autoutilitara, in care se aflau cinci persoane. In urma accidentului rutier produs au rezultat cinci victime, neincarcerate. Doua victime, doi barbati de 30 si 36 de ani, ce se aflau in autoturism, au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului, ulterior fiind transportate la CPU Targu Neamt. Celelalte trei persoane aflate in autoutilitara, au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului, refuzand transportul la spital. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier. Traficul rutier a fost blocat pe un sens de deplasare.


  06.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 15 C, pe raza comunei Bodesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 18:05, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 15 C, pe raza comunei Bodesti. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o autospeciala pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. In urma accidentului rutier produs intre un autotren si un autoturism a rezultat o victima incarcerata, pasager in autoturism. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare pompierii au intervenit pentru evacuarea persoanei din autoturism. Victima, un barbat de 81 de ani, a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la spital. Pompierii au asigurat masuri de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier, pentru reluarea traficului.


  06.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85, pe raza comunei Horia

  Prin apel la 112, in jurul orei 16:57, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85, pe raza comunei Horia. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala pentru descarcerare. In urma accidentului rutier un autotren incarcat cu BCA a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-un sant. In autotren se afla doar conducatorul conducatorul. Acesta nu a avut nevoie de asistenta medicala. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  06.07.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns prin fereastra unei camere, in interiorul apartamentului situat la al doilea etaj dintr-un bloc de locuinte din Aleea Tudor Vladimirescu. Pompierii au gasit in interiorul apartamentului o femeie in varsta de 85 de ani, constienta. Paramedicii i-au acordat asistenta medicala persoanei, aceasta refuzand transportul la spital.


  05.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85, pe raza comunei Sabaoani

  Prin apel la 112, in jurul orei 02:58, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85, pe raza comunei Sabaoani, in zona Castelului de apa. Apelantul neputand sa identifice cu precizie locul evenimentului, au fost alertate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman si Detasamentul de pompieri Pascani si echipaje cu ambulante de la SAJ Roman si Pascani.
  Ajunsi primii la locul evenimentului, pompierii romascani au constatat ca accidentul rutier s-a produs intre o autoutilitara (ambulanta de la SAJ Roman aflata in misiune) si un autoturism, cele doua autoturisme parasind partea carosabila. In urma accidentului rutier au rezultat doua persoane incarcerate, ce se aflau in autoturism. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii romascani au evacuat din interiorul autoturismului doua persoane (un barbat de 24 de ani si o femeie de 21 de ani). In ambulanta se aflau doua persoane, conducatorul auto si asistentul medical. Toate persoanele implicate in accidentul rutier au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD si SAJ, dupa care au fost transportate la spital. Pompierii au asigurat masuri de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier, pentru reluarea traficului.


  04.07.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

  In data de 04.07.2021, prin apel la 112, echipa pirotehnica a fost solicitata sa intervina pentru asanarea unor elemente de munitie descoperite in comuna Vanatori Neamt. In padurea Carbuna, o femeie in varsta de 30 ani, cu ajutorul unui detector de metale detinut legal, a descoperit:

  - 3 lovituri de aruncator de calibru 60 mm,
  - 18 focoase pentru lovituri de aruncator,
  - 1 focos pentru proiectil si
  - 10 cartuse de calibru 7,92 mm. Pirotehnicienii din cadrul ISU Neamt s-au deplasat la locul solicitarii cu autospeciala din dotare. Acestia au verificat zona in care au fost gasite elementele de munitie pe o suprafata de aproximativ 500, descoperind inca 4 cartuse de calibru 7,92 mm si o lovitura de aruncator de calibru 60 mm. Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  03.07.2021 - Misiuni executate pentru inlaturarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase

  Misiuni executate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,PETRODAVA" al Judetului Neamt:
  3 misiuni de evacuare a apei din beciuri in localitatea Botesti, comuna Girov;
  misiuni de evacuare a apei dintr-un beci si o curte in localitatea Versesti, comuna Girov;
  6 misiuni de evacuare a apei din beciuri in localitatea Girov, comuna; misiune de evacuare a apei dintr-o curte in localitatea Tarpesti comuna Petricani;
  3 misiuni de evacuare a apei din curti localitatea Dobreni;
  2 misiuni pentru decolmatarea unor podete in localitatea Valea Seaca, comuna Baltatesti (si SVSU Baltatesti);
  1 misiune pentru decolmatarea unui podet in localitatea Izvorul Muntelui, orasul Bicaz (si SVSU Bicaz). Misiuni executate de alte institutii:
  SVSU Bodesti a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte localitatea Oslobeni, comuna Bodesti;
  SVSU Girov a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un beci in localitatea Caciulesti, comuna Girov; SVSU Roman a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un subsol de bloc din municipiul Roman; CLSU Bargauani a actionat cu utilaje pentru montarea unor tuburi in zona localitatilor Ghelaiesti si Darloaia, unde a fost afectat drumul comunal;


  02.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Secuieni

  Prin apel la 112, in jurul orei 21:19, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85, pe raza comunei Secuieni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Un autoturism a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-un lan de porumb. In autoturism se aflau conducatorul auto si 3 pasageri. Pana la sosirea fortelor de interventie toate persoanele au fost evacuate din autoturism de catre participantii la trafic. La locul solicitarii s-a deplasat si un echipaj cu ambulanta de la SAJ . Doua persoane (femei de 28 si 51 de ani) au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului, dupa care au fost transportate la CPU Roman. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  02.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Vanatori Neamt

  In jurul orei 17:32, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier produs pe raza comunei Vanatori Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii targnemteni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Un autoturism a parasit partea carosabila si a intrat intr-un gard, lovind si o teava de gaz.In autoturism se afla conducatorul auto si un pasager. Acestia nu au avut nevoie de ingrijiri medicale. Pompierii au intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor pana la intreruperea alimentarii cu gaz. Furnizorul de gaz a fost instiintat pentru a intrerupe alimentarea cu gaz metan.


  02.07.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 2, pe raza comunei Tupilati

  Prin apel la 112, in jurul orei 17:20, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 2. Accidentul s-a produs pe raza localitatii Hanu Ancutei din comuna Tupilati. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM. In accidentul rutier au fost implicate o autoutilitara si un autoturism, in care se aflau doar conducatorii auto, o persoana ramanand blocata in autoturism. Pompierii, cu ajutorul mijloacelor specifice de prim ajutor medical, au evacuat victima din interiorul autoturismului. Victima, o tanara de 19 de ani, a primit primul ajutor calificat la locul evenimentului de la echipajul SMURD TIM, fiind transportata la CPU Roman. Celalalt conducator auto nu a avut nevoie de ingrijiri medicale. Pompierii au asigurat masuri de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier, pentru reluarea traficului. Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri.


  02.07.2021 - Misiune de interventie pentru degajarea unei persoane electrocutate, aflata pe acoperisul unei case din comuna Farcasa

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana s-a electrocutat in localitatea Stejaru din comuna Farcasa. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Ajunsi la locul evenimentului, fortele de interventie au constatat ca pe acoperisul unei case in constructie se afla un barbat in stop cardio respirator. Imediat s-su inceput efectuarea manevrelor de resuscitare. Din pacate, barbatul in varsta de 31 de ani nu a raspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul. Dupa ce s-au efecuat cercetarile cu privire la imprejurarile in care s-a produs evenimentul, pompierii au coborat victima de pe acoperisul constructiei si au predat-o unui echipaj de la Serviciul Medicina Legala. Furnizorul de energie electrica a fost instiintat pentru a intrerupe alimntarea cu energie electrica.


  01.07.2021 - Misiuni executate pentru inlaturarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase

  Misiune de evacuare a apei dintr-o curte si un beci inundate in localitatea Tarpesti, comuna Petricani;
  Misiune de evacuare a apei dintr-un subsol inundat la gradinita Cristos Rege, in municipiul Piatra Neamt (fara interventie, apa s-a retras);
  Misiune de evacuare a apei dintr-un subsol al unui bloc inundat situat pe strada Pepinierei, municipiul Piatra Neamt;
  Misiune de evacuare a apei dintr-o hala productie inundata, SC Cersanit, municipiul Roman;
  Misiune de evacuare a unei persoane din comuna Gheraesti (persoana s-a intors la domiciliu);
  Misiune de evacuare a apei dintr-o curte inundata in localitatea Girov;
  Misiune de evacuare a apei dintr-o curte inundata in localitatea Botesti, comuna Girov;
  Misiune de evacuare a apei dintr-o curte inundata localitatea Versesti, comuna Girov;
  Misiune pentru degajarea unui copac rupt cazut peste firele de inalta tensiune in localitatea Botesti, comuna Girov;
  Misiune de evacuare a apei dint-o curte inundata in localitatea Botesti, comuna Girov;
  Misiune de evacuare a apei dint-o curte inundata in localitatea Bodestii de Jos, comuna Bodesti;
  Misiune pentru degajarea unui copac rupt peste o casa in comuna Stefan cel Mare;
  Misiune de evacuare a apei din 3 curti inundate in localitatea Tarpesti, comuna Petricani;
  Misiune de evacuare a apei din 2 locuinte inundate in localitatea Tarpesti, comuna Petricani;
  Misiune de evacuare a apei dintr-o locuinta inundata in localitatea Valea Seaca, comuna Baltatesti;
  Misiune de evacuare a apei dint-o curte si un beci inundate in localitatea Ruseni, comuna Poiana Teiului
  1 punte pietonala distrusa, acces blocat cu auto pentru un numar de 11 familii (acces peste paraul Almas doar pietonal pe o punte din aval, in localitatea Sarata, comuna Dobreni);
  Misiune de evacuare a apei dint-o curte si un beci inundate din localitatea Tarpesti,comuna Petricani si orasul Targu Neamt
  Misiune degajare copaci rupti cazuti peste o casa in localitatea Botesti, comuna Girov;
  Misiune de evacuare a apei din 2 beciuri inundate in localitatea Valea Seaca, comuna Baltatesti;
  Misiune pentru consolidarea unui dig rupt la un iaz din localitatea Balanesti, comuna Bargauani. Sunt izolate satele Darloaia, Vladiceni si partial Ghelaiesti;
  Misiune pentru degajarea unui copac rupt cazut pe o casa in localitatea Savinesti, comuna Savinesti;
  Misiune pentru degajarea unui copac rupt cazut pe firele electrice in localitatea Savinesti, comuna Savinesti; Misiune de evacuare a apei din 2 curti inundate in localitatea Gheraiesti In localitatile afectate de Fenomenele Meteorologice Periculoase produse pe teritoriul administrativ teritorial al localitati au actionat si Serviciile Voluntare pentru situatii de Urgenta.


  30.06.2021 - Misiuni executate pentru inlaturarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase

  Misiuni executate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,PETRODAVA" al Judetului Neamt:
  Misiune recunoastere in loc. Stanca, com. Pipirig;
  Misiune indepartare copac cazut pe carosabil in orasul Targu Neamt;
  Misiune indepartare tabla cazuta pe carosabil in mun. Piatra Neamt, str. Stefan cel Mare;
  Misiune indepartare tabla cazuta pe autoturism in mun. Piatra Neamt, str. Duraului;
  Misiune indepartare copac cazut pe carosabil pe str. Florilor in mun. Piatra Neamt;
  Misiune scoatere apa dintr-o curte in loc. Turturesti com. Girov;
  Misiune scoatere apa din curti str. Pacii mun. Roman.
  Misiune evacuare apa curte str. Principatele Unite
  Misiune indepartare copac cazut str. Anton Pann
  Misiune scoatere apa pe str. Maramures mun. Roman;
  1 misiune sprijin SAJ in loc. Pangarati la o persoana traznita; Un barbat de 84 de ani a fost gasit decedat sub un copac in localitatea Stejaru din comuna Pangarati.
  Pompierii au fost solicitati sa intervina in sprijinul unui echipaj de la SAJ pentru a transporta o persoana care a fost surprinsa de trasnet, de la o distanta de aproximativ 4 km de drumul de acces. Medicul de pe ambulanta a constatat decesul.
  Militarii, cu ajutorul targii UT 2000 au coborat persoana si au predat-o unui echipaj de la Serviciul de Medicina Legala.
  1 misiune evacuare apa din curti in loc. Stefan cel Mare;
  1 misiune supraveghere raul Bistrita in loc. Borca, Farcasa, Poiana Teiului;
  1 misiune evacuare apa din curti in loc. Caciulesti com. Girov;
  1 misiune evacuare apa dintr-o curte si o locuinta in loc. Stanca com. Pipirig;
  1 misiune evacuare apa dintr-o curte pe str. Tinosului in mun. Roman;
  1 misiune evacuare apa din 3 curti in loc. Tarpesti com. Petricani;
  1 misiune evacuare apa dintr-o curte in loc. Caciulesti com. Girov;
  1 misiune scoatere apa dintr-o locuinta in loc. Grumazesti;
  1 misiune scoatere apa din curti loc. Oslobeni com. Bodesti;
  1 misiune evacuare 1 mama si 2 copii minori in loc. Sagna;
  1 misiune evacuare apa dintr-o curte loc. Girov;
  1 misiune indepartare stalp de telefonie mobila DN 15 D
  1 misiune evacuare apa dintr-o locuinta loc. Valea Seaca com. Baltatesti;
  Grupa operativa s-a deplasat in loc. Girov.
  Misiune evacuare 4 persoane in loc. Valea Seaca com. Baltatesti.
  1 misiune evacuare apa din 5 curti loc. Tarpesti com. Petricani;
  1 misiune evacuare apa dintr-o curte loc. Turturesti com. Girov;
  Misiune evacuare apa din 7 locuinte si 10 curti in loc. Oslobeni com. Bodesti.
  Misiune evacuare apa din 8 locuinte loc. Radeni com. Pastraveni.
  Personal din cadrul inspectiei de prevenire si SPIRC s-a deplasat in teren pentru evaluarea situatiei si coordonarea activitatilor;
  Misiune evacuare apa din curti si locuinte in loc. Dobreni
  Evacuare apa din 2 curti in loc. Petru Voda com. Poiana Teiului;
  Evacuare apa dintr-o curte pe str. Tinosului in mun. Roman.
  1 misiune evacuare apa dintr-o locuinta in loc. Craiesti com. Bozieni
  5 persoane evacuate din loc. Craiesti com. Bozieni.
  1 misiune evacuare apa dintr-o curte in loc. Cracaoani
  1 misiune evacuare apa dintr-o curte si o locuinta in loc. Botesti com. Girov.
  1 misiune evacuare apa dintr-o curte in localitatea Gadinti
  1 misiune evacuare apa dintr-o curte si 1 beci in loc. Topoliceni com. Poiana Teiului
  1 misiune evacuare persoana in loc. Bodestii de Jos com. Bodesti
  1 misiune evacuare apa curte la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Alexandru Rosca Piatra Neamt; Misiuni executate de alte institutii:
  SVSU Pipirig a intervenit pentru decolmatare santuri si podete in loc. Stanca;
  SVSU Agapia a intervenit pentru indepartarea unui arbore de pe carosabil;
  SVSU Girov a intervenit pentru indepartarea a 3 stalpi de Telekom cazuti pe carosabil;
  SVSU Secuieni a intervenit pentru indepartarea unui arbore de pe carosabil;
  SVSU Roman a intervenit pentru indepartarea unor arbori de pe carosabil si evacuarea apei din curti;
  SVSU Ion Creanga a intervenit pentru indepartarea unui arbore de pe carosabil;
  SVSU Oniceni a intervenit pentru indepartarea unui arbore de pe carosabil in loc. Lunca;
  SVSU Bodesti a intervenit pentru indepartarea unui arbore de pe carosabil in loc. Bodestii de Jos;
  SVSU Cordun a intervenit in loc. Pildesti la un acoperis luat de vant;
  SVSU Stefan cel Mare a intervenit pentru evacuarea apei din 12 curti.
  SVSU Cordun a intervenit in loc. Pildesti pentru indepartarea unui arbore cazut pe carosabil;
  SVSU Bargaoani a intervenit pentru decolmatarea santurilor si scoaterea apei dintr-o curte.
  SVSU Grinties a intervenit pentru scoaterea apei din 6 curti.
  SVSU Razboieni a intervenit pentru scoaterea apei dintr-o curte.
  SVSU Baltatesti a intervenit pentru scoaterea apei dintr-o curte.
  SVSU Ceahlau si DRUPO au intervenit pentru indepartarea aluviunilor de pe carosabil pe DJ 155 F.
  SVSU Dobreni a intervenit pentru evacuarea apei din curti;
  SVSU Ceahlau a intervenit pentru evacuarea apei din curti;
  DRUPO si IPJ au intervenit pe DJ 157 H in loc. Botesti com. Girov unde s-a umflat asfaltul
  SVSU Poiana Teiului a intervenit pentru scoaterea apei din gospodarii in loc. Petru Voda;
  SVSU Roman a actionat pentru desfundarea canalizarilor pe str. Tinosului;
  SVSU Gheraiesti a actionat pentru evacuarea apei dintr-o curte.
  SVSU Bozieni a actionat pentru evacuarea apei din curti in loc. Craiesti
  SDN actioneaza pentru indepartarea aluviunilor de pe DN 15 in loc. Bistricioara.
  SDN actioneaza pentru indepartarea aluviunilor de pe DN 15 D in loc. Craiesti.
  SVSU Bodesti a actionat pentru evacuarea apei din curti in loc. Bodestii de Jos.
  SVSU Ceahlau a actionat pentru evacuarea apei din curti in loc. Bistricioara.
  SVSU Urecheni a actionat pentru evacuarea apei dintr-o locuinta
  DRUPO a actionat pentru indepartarea unui brad cazut pe DJ 155 F
  SVSU Secuieni a actionat pentru indepartarea unui arbore cazut pe firele de electricitate.
  SDN a actionat pe DN 15 B pentru indepartarea unui arbore in loc. Timisesti.
  SVSU Dumbrava Rosie a actionat pentru evacuarea apei dintr-o curte in loc. Izvoare.
  SVSU Savinesti a actionat pentru indepartarea unui arbore cazut pe firele electrice.
  SVSU Pastraveni a actionat pentru indepartarea unui arbore cazut pe carosabil pe DJ 155 I.
  SVSU Stefan cel Mare a actionat pentru evacuarea apei dintr-o curte in localitatea Ghigoiesti comuna Stefan cel Mare.
  SVSU Bargaoani a actionat pentru deblocarea DC 113 A Baratca-Vladiceni.
  DELAGZ GRID intervine pentru indepartarea de arbori cazuti pe liniile electrice si pentru remedierea defectiunilor.


  30.06.2021 - Misiune de interventie pentru pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 17:09, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta SMURD. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns prin balconul apartamentului situat la al treilea etaj dintr-un bloc de locuinte din strada Smirodava. Pompierii au gasit in interiorul apartamentului o femeie in varsta de 80 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  29.06.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Roman

  In data de 29.06.2021, prin apel la 112, in jurul orei 18:18, pompierii au fost instiintati despre faptul ca se simte miros de fum pe casa scarii intr-un bloc de locuinte situat pe strada Cuza Voda, in municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca din interiorul unui apartament situat la al doilea etaj se degaja fum. Incendiul se manifesta la un dulap ce se afla in balconul apartamentului. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite si au aerisit apartamentul si casa scarii. Din fericire nu au fost victime si nici nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc. Proprietara locuintei a suferit un atac de panica. Aceasta a fost preluata de echipajul SMURD si transportata la CPU Roman. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, de la o lumanare lasata nesupravegheata.