Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN NOIEMBRIE 2022.

  1. 02.11.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Alexandru cel Bun

  Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că un autoturism a căzut în canalul Bistrița din localitatea Vaduri, comuna Alexandru cel Bun.
  În autoturism se aflau două persoane, un bărbat de 22 de ani (conductorul auto) și o femeie de 18 ani care s-au autoevacuat. Acestea nu au necesitat îngrijiri medicale.
  Forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospecială pentru scafandri încadrată cu trei scafandri, o barcă, o ambulanță SMURD), SVSU Alexandru cel Bun (un buldoexcavator) și ISU Suceava (un scafandru cu o autospecială pentru scafandri) au intervenit pentru scoaterea autoturismului căzut din canalul Bistrița.

  2. 02.11.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Răucești

  La ora 20:57, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Oglinzi din comuna Răucești.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SVSU Răucești.
  Incendiul s-a manifestat generalizat atât în interiorul cât și la acoperișul unei case, dar și la o anexă gospodărească (magazie) lipită de aceasta.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise/neprotejate corespunzător.
  Nu au fost victime.

  3. 03.11.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Dumbrava Roșie

  La ora 09:59, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Brășăuți din comuna Dumbrava Roșie.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Dumbrava Roșie, Detașamentul de pompieri și SAJ Piatra Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate șase persoane care se aflau într-un un autoturism și o autoutilitară.
  Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluate de echipajele SMURD (TIM și EPA) și SAJ și transportate la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, iar SVSU pentru îndepărtarea de pe carosabil a elementelor rezultate în urma accidentului rutier.

  4. 04.11.2022 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Roman

  La ora 11:12, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la o casă situată pe strada Panait Moșoiu în municipiul Roman.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.
  Pompierii au intrat printr-o fereastră în interiorul locuinței unde au găsit o femeie de 90 de ani, conștientă, care avea nevoie de îngrijiri medicale. Femeia a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Roman.

  5. 04.11.2022 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Roman

  La ora 11:25, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Panaite Donici în municipiul Roman.
  La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat prin balcon în apartamentul situat la etajul al doilea, unde au găsit o femeie căzută în hol. Femeia de 92 de ani, conștientă, a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Roman.

  6. 07.11.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Costișa

  La ora 06:26, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Costișa.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD), SAJ Piatra Neamț și SVSU Costișa.
  În accidentul rutier au fost implicate un microbuz în care se aflau șase persoane și un atelaj hipo în care se aflau două persoane.
  Un bărbat din atelajul hipo, în vârstă de 37 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acesta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului, ulterior fiind preluat de echipajul SAJ și transportat la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
  SVSU Costișa a îndepărtat de pe carosabil elementele rezultate în urma accidentului rutier produs pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

  7. 07.11.2022 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Roman

  În jurul orei 09:00, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Veronica Micle în municipiul Roman.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat prin balcon în apartamentul situat la etajul al doilea, unde au găsit un bărbat de 84 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  8. 07.11.2022 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în municipiul Piatra Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul a preluat și transportat un bărbat de 70 de ani la IBCV în municipiul Iași.

  9. 07.11.2022 - Misiune pirotehnică în comuna Vânători Neamț

  Prin apel la 112 echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină pentru asanarea unor elemente de muniție descoperite în comuna Vânători Neamț. Un bărbat în vârstă de 52 ani, cu un detector de metale deținut legal, a descoperit în pădurea Braniște un proiectil exploziv de calibru 75 mm, șase bombe de aruncător de calibru 82 mm, 12 focoase pentru bombe de aruncător, două focoase pentru grenade de mână și trei focoase pentru proiectile.
  Pirotehnicienii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au cercetat zona pe o suprafață de aproximativ 200 mp și au mai descoperit trei bombe de aruncător de calibru 82 mm.
  Muniția descoperită provine din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Aceasta a fost preluată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  10. 08.11.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra Neamț

  La ora 05:20, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre producerea unui accident rutier pe strada Gheorghe Asachi în municipiul Piatra Neamț (anexa Văleni).
  La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD (TIM și EPA) din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au găsit un autoturism căzut în albia unui pârâu. În autoturism nu se aflau persoane.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  11. 08.11.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Mărgineni

  Aseară, în jurul orei 20:00, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Hoisești din comuna Mărgineni.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SVSU Mărgineni.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească (magazie lipită de casă) și la acoperișul casei.
  Până la sosirea forțelor de intervenție proprietarii locuinței (un bărbat de 67 de ani și o femeie de 64 de ani) au fost evacuați din casă de un localnic care a observat incendiul.
  Femeia, care a suferit un atac de panică, a fost asistată medical de membrii echipajului SMURD la locul evenimentului.
  Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul. Au ars anexa gospodărească cu suprafața de 20 mp, acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 85 mp și bunuri materiale aflate în interiorul acesteia.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  12. 11.11.2022 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Piatra Neamț

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe bulevardul Traian în municipiul Piatra Neamț.
  La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD (TIM și EPA).
  Pompierii, cu ajutorul scării culisabile, au intrat printr-o fereastră în apartamentul situat la primul etaj. În interiorul apartamentului au fost găsite două femei, dintre care una în stare de semconștiență. Ambele femei, în vârstă de 55 și 94 de ani, au fost preluate de echipajele SMURD și transportate la UPU Piatra Neamț.

  13. 12.11.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Podoleni

  În jurul orei 20:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Podoleni. Un autoturism în care se aflau patru persoane a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD) și SAJ (două ambulanțe).
  Până la sosirea forțelor de intervenție, cele patru persoane s-au autoevacuat. Doi bărbați (37 și 39 de ani) și o femeie (44 de ani) au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  14. 13.11.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Podoleni

  În jurul orei 22:50, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Podoleni.
  La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD (TIM și EPA) și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau cinci persoane.
  Până la sosirea forțelor de intervenție toate persoanele au fost scoase din cele două autoturisme de către participanții la trafic.
  Cinci persoane, doi bărbați (de 18 și 28 ani) și trei fete de (15, 16 și 18 ani) au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ și au fost transportate la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

  15. 13.11.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Făurei

  Un bărbat din comuna Făurei și-a pierdut viața într-un incendiu produs din cauza jarului căzut din sistemele de încălzire
  În jurul orei 17:45, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Făurei.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SVSU Făurei.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat, atât în interiorul cât și la acoperișul unei locuințe, pe o suprafață de aproximativ 40 mp.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Într-una din camerele locuinței, pompierii au găsit trupul carbonizat al unui bărbat de 40 ani.
  O femeie de 63 de ani (mama bărbatului decedat) a suferit un atac de panică. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Roman.
  Jarul căzut din sistemele de încălzire a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  16. 14.11.2022 - Misiune de intervenție pentru degajarea unor lebede din lacul Bâtca Doamnei în municipiul Piatra Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit pentru degajarea a șase lebede moarte din lacul Bâtca Doamnei în municipiul Piatra Neamț. Acestea au fost preluate de DSV Neamț.

  17. 14.11.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Păstrăveni

  O casă din comuna Păstrăveni a ars din cauza folosirii combustibilului neadecvat pentru a aprinde focul în sobă
  La ora 00:20, pompierii au fost solicitați prin apel la 112 să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în localitatea Rădeni din comuna Păstrăveni.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Păstrăveni și Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul celor trei camere și la acoperișul casei.
  Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere. Au ars: acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 80 mp și bunurile materiale aflate în interiorul camerelor (obiecte de mobilier, materiale textile, obiecte de uz casnic etc).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise (folosirea unui material combustibil îmbibat în benzină pentru a aprinde focul).
  Nu au fost victime.

  18. 14.11.2022 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în municipiul Târgu Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu Neamț va acționa pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Cetatea din orașul Târgu Neamț. Elicopterul va prelua și transporta un bărbat de 60 de ani la IBCV în municipiul Iași.

  19. 15.11.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Girov

  Prin apel la 112, la ora 05:14, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Girov.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Girov și Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la acoperișul unei case, în jurul coșului de fum.
  Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul. Au ars aproximativ 6 mp din acoperișul construcției (construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă) și s-a deteriorat aproximativ 10 mp de tablă.
  Coșul de fum deteriorat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  20. 15.11.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în comuna Bicaz Chei

  În jurul orei 13:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Ivaneș din comuna Bicaz Chei.
  Concomitent cu alertarea forțelor ISU a fost anunțat și SVSU Bicaz Chei. Pentru că incendiul se manifesta violent, cu flacără la întreaga construcție cu posibilitatea propagării la două adăposturi pentru animale și plante furajere, a fost solicitat sprijinul SVSU din comunele Bicazu Ardelean și Dămuc.
  Fumul negru și dens ce se degaja a fost observat de toți localnicii, inclusiv de șase pompieri aflați în timpul liber ce desfășurau activități prin gospodăriile proprii.
  Cum prezența de spirit, curajul și iubirea față de semeni sunt caracteristicile fiecărui pompier, nu au stat prea mult pe gânduri și au intervenit alături de pompierii voluntari.
  Experiența și relația bună cu membrii din serviciile voluntare au fost importante pentru ca intervenția să fie una eficientă.
  Până la sosirea pompierilor din tura de serviciu de la Detașamentul Piatra Neamț, incendiul a fost localizat și aproape lichidat, evitându-se propagarea la alte două gospodării.
  Au ars două autoturisme care se aflau în interiorul construcției și diferite unelte și scule.
  Pagubele au fost însemnate, dar mici în comparație cu ce s-ar fi putut întâmplă dacă flăcările nu erau ținute sub control.
  Cei șase pompieri care au participat la intervenție sunt:
  - Plt.adj Radu Marian
  - Plt.adj Radu Marian
  - Plt.adj Lungu Ionel
  - Plt.maj Moldovan Florin
  - Plt.adj Boeru Florin
  - Soldat Tifrea Emanuel
  - Soldat Moga Daniel
  Felicitări pentru curajul și dăruirea cu care tratați această meserie, și nu în ultimul rând pentru dragostea față de semeni.

  21. 16.11.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în municipiul Piatra Neamț

  În jurul orei 09:00 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism ce se deplasa pe strada Orhei în municipiul Piatra Neamț. În autoturism se afla doar conducătorul auto care s-a autoevacuat. Acesta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.
  Incendiul s-a manifestat în interior, la nivelul bordului, cu posibilitatea propagării la întregul autoturism.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, doi participanți la trafic împreună cu conducătorul auto au acționat pentru localizarea incendiului cu ajutorul stingătoarelor din dotarea autoturismelor.
  Pompierii au acționat pentru lichidarea incendiului și au stabilit că acesta s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric.

  22. 16.11.2022 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Piatra Neamț

  La ora 09:36, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Obor în municipiul Piatra Neamț.
  La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat printr-o fereastră a apartamentului situat la primul etaj. În interiorul apartamentului a fost găsit un bărbat de 86 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  23. 16.11.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Ruginoasa

  La ora 14:39, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Ruginoasa.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Ruginoasa.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o anexă gospodărească (construită din lemn și acoperită cu azbociment) și la acoperișul unei case.
  Incendiul a fost localizat și lichidat. Au ars: 5 mp din acoperișul casei, anexa gospodărească cu o suprafață de aproximativ 35 mp și bunurile din interiorul acesteia (mașină de cusut, obiecte de mobilier și de uz casnic).
  Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  24. 16.11.2022 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Roman

  La ora 20:40, prin apel la 112 pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Fundătura Păcii în municipiul Roman.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice, au pătruns în apartamentul situat la etajul patru unde au găsit un bărbat de 54 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  25. 16.11.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Gherăești

  La ora 21:44, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Gherăești.
  Incendiul s-a manifestat în jurul coșului de fum, cu posibilitatea propagării la acoperișul casei.
  Pentru localizarea și lichidarea incendiului a intervenit un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Roman. A ars un ml din astereala acoperișului.
  Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  26. 16.11.2022 - Misiune de intervenție pentru degajarea unor lebede din lacul Bâtca Doamnei în municipiul Piatra Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a intervenit pentru degajarea a două lebede moarte din lacul Bâtca Doamnei în municipiul Piatra Neamț. După ce au fost scoase din apă, lebedele au fost predate reprezentantului DSV Neamț.

  27. 17.11.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Podoleni

  La ora 07:31, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Podoleni.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD) și de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (o autospecială pentru descarcerare).
  Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au găsit un autoturism răsturnat în afara părții carosabile. În autoturism se aflau două persoane. Cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice pompierii au scos din autoturism doi bărbați ce nu prezentau semne vitale.
  De asemenea au fost asigurate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.
  Organele abilitate vor efectua cercetări pentru identificarea celor două victime.

  28. 19.11.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în orașul Târgu Neamț

  În jurul orei 19:10, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Cetății din orașul Târgu Neamț.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț. Incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și în interiorul unei case.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Proprietarul locuinței, un bărbat de 59 de ani, s-a autoevacuat până la sosirea pompierilor.
  Jarul căzut din sistemele de încălzire a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  29. 20.11.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament în municipiul Piatra Neamț

  În jurul orei 19:00, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că se simte miros de fum într-un bloc de locuințe de pe strada Nicolae Iorga în municipiul Piatra Neamț.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că în interiorul unei camere, dintr-un apartament situat la primul etaj, ardea o saltea.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului dar și pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului.
  Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc și nici o persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric (pernă electrică).

  30. 21.11.2022 - Misiune de intervenție pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil în comuna Poiana Teiului

  În jurul orei 06:50, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că pe DN 15 B (sensul de mers către Târgu Neamț) este un arbore căzut și blochează un sens de mers.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda II de Intervenție Poiana Teiului și SDN.
  Forțele de intervenție au acționat pentru îndepărtarea unui arbore și a unor crengi de pe carosabil pentru reluarea traficului în condiții normale.

  31. 23.11.2022 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Piatra Neamț

  La ora 09:48, prin apel la 112 pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la o casă situată pe strada Arțarului în municipiul Piatra Neamț.
  La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  Pompierii au intrat în locuință și au găsit un bărbat, în vârstă de 57 de ani, ce nu prezenta semne vitale.

  32. 24.11.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în comuna Cordun

  În jurul orei 02:15, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Pildești din comuna Cordun.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la o magazie din lemn cu posibilitatea propagării la un adăpost pentru animale și locuință.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: magazia din lemn cu suprafața de 15 mp, aproximativ o tonă de lemne de foc și 500 kg de rumeguș.
  Depozitarea cenușii și a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  33. 25.11.2022 - Misiune de intervenție la un accident feroviar produs în comuna Horia

  La ora 22:05, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident feroviar în comuna Horia.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au găsit trupul unui bărbat fără semne vitale.
  Pompierii au acționat pentru degajarea bărbatului de pe linia de rulare a trenurilor.

  34. 29.11.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament în municipiul Piatra Neamț

  În jurul orei 16:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Petru Rareș în municipiul Piatra Neamț.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri și SAJ Piatra Neamț.
  Incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare mare de fum în interiorul unei băi a unui apartament situat la al doilea etaj. În interiorul apartamentului nu se aflau persoane.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: o cadă, o mașină pentru spălat haine și o ușă și s-au deteriorat pereții apartamentului.
  Concomitent cu acțiunile pentru stingerea incendiului s-a acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării.
  O parte din locatarii blocului s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.


  Compartimentul Informare și relații publice