Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN IULIE 2023.

  1. 02.07.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Grințieș

  La ora 16:37 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Grințieș. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii 2 de Intervenție Poiana Teiului și un echipaj de la SAJ Târgu Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. Până la sosirea forțelor de intervenție persoanele au fost evacuate de participanții la trafic.
  Echipajele SMURD și SAJ au acordat îngrijiri medicale celor trei persoane (o femei de 39 ani și doi bărbați de 38 de ani și de 25 ani), ulterior fiind transportate la spital.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.
  De menționat este faptul că la evacuarea persoanelor și la acordarea îngrijirilor medicale a ajutat un cadru militar de la ISU Hunedoara, căpitan Cibian Petru. .

  2. 03.07.2023 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Gârcina

  La ora 12:36, prin apel la 112, am fost înștiințați despre faptul că în localitatea Cuejdiu din comuna Gârcina o persoană ce se afla în pădure a fost atacată de urs. La locul indicat au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (un echipaj SMURD), IJJ și IPJ.
  Un bărbat de 38 de ani ce prezenta răni la nivelul membrelor superioare a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.
  De asemenea, după semnalarea prezenței ursului, a fost transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost văzut animalul.

  3. 04.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Farcașa pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  Prin apel la 112, la ora 14:09, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o locuință situată în localitatea Frumosu din comuna Farcașa. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Farcașa și Borca, Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului și SAJ Borca.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta în interiorul unei camere a unei anexe gospodărești în care se afla o persoană. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din păcate, în interiorul camerei, pompierii au găsit trupul carbonizat al unei femei de aproximativ 71 de ani.
  Au ars bunurile materiale din interiorul unei camere (mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

  4. 05.07.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Târgu Neamț

  La ora 14:28 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Ion Creangă în orașul Târgu Neamț. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și un echipaj cu o ambulanță de la SAJ Târgu Neamț.
  Un autoturism în care se afla un bărbat de 69 ani a părăsit partea carosabilă. Persoana, în stare de conștiență a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  5. 05.07.2023 - Misiune de intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu Neamț acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Cetatea din orașul Târgu Neamț. Elicopterul va prelua și transporta un bărbat de 68 de ani la IBCV în municipiul Iași.

  6. 06.07.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament

  La ora 14:30, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre prezența mirosului de fum la subsolul unui bloc de locuințe situat pe strada Adâncata, în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că în interiorul unei boxe aflate la subsolul blocului ard deșeuri (materiale textile și carton). Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și pentru evacuarea fumului din interiorul subsolului.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații închise.
  Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc.

  7. 06.07.2023 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Poiana Teiului

  A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Călugăreni din comuna Poiana Teiului. A fost transmis mesaj RO ALERT.

  8. 07.07.2023 - Misiune de intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu Neamț acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Cetatea din orașul Târgu Neamț. Elicopterul va prelua și transporta un bărbat de 64 de ani la IBCV în municipiul Iași.

  9. 08.07.2023 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Ceahlău

  A fost semnalată prezența unui urs pe traseul montan Cascada Duruitoarea. A fost transmis mesaj RO ALERT.

  10. 09.07.2023 - Misiune de intervenție pentru salvarea unui câine blocat pe o stâncă în comuna Bicaz

  La ora 16:29, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați de o femeie despre faptul că un câine a rămas blocat într-o zona greu accesibilă, în Valea Laposului, Vârful Bardoș (comuna Bicaz Chei). La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri (alpiniști) cu un autoturism de serviciu din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.
  După ce au parcurs un traseu de 8 km, pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au acționat pentru salvarea câinelui. Câinele a fost predat în siguranță proprietarei sale.

  11. 09.07.2023 - Misiune de intervenție pentru salvarea unui câine blocat pe o insuliță pe râul Moldova în municipiul Roman

  Aseară, în jurul orei 19:15, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pentru salvarea unui câine ce se afla pe o insuliță formată pe râul Moldova. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu un autoturism de serviciu și o barcă din cadrul Detașamentului Roman.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au identificat un pui de cățel ce se afla pe o insuliță cu vegetație pe râul Moldova. Pompierii cu ajutorul bărcii au acționat pentru salvarea cățelului.
  Cățelul a fost adoptat de unul din pompierii care a participat la misiune.

  12. 09.07.2023 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Poiana Teiului

  A fost semnalată prezența unui urs care a atacat o bovină dintr-o gospodărie situată în localitatea Poiana Largului din comuna Poiana Teiului. A fost transmis mesaj RO ALERT.

  13. 10.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Bahna pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 23:28, prin apel 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o locuință situată în localitatea Țuțcanii din Vale din comuna Bahna. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bahna și SVSU Moldoveni și Detașamentul de Pompieri Roman.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul locuinței și în interiorul a două camere, cu posibilitatea propagării la altă anexă din gospodărie. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au acoperișul pe o suprafață de 80 mp și bunurile aflate interiorul camerelor.
  Doi bărbați de 55 și 51 ani ce au suferit atacuri de panică au primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, dar au refuzat transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  14. 10.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Girov pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 23:58, prin apel 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă P+M situată în localitatea Turturești din comuna Girov. La locul solicitării s-au deplasat patru echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei și la o terasă din lemn alipită de casă.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 200 mp din acoperiș (construit din lemn și acoperit cu tablă), bunuri aflate în mansardă (mobilier, electrocasnice, materiale textile, etc.) și terasa din lemn.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  15. 11.07.2023 - Misiuni de intervenție ca urmare a manifestărilor fenomenelor meteorologice periculoase

  La nivel județului Neamț au fost emise avertizări de tip now casting (cod galben și cod portocaliu). Cu această ocazie a fost emis mesaj RO-ALERT cetățenilor din localitățile Roman, Cordun, Horia, Trifești, Ion Creangă, Icușești, Bahna, Secuieni, Valea Ursului, Moldoveni și Făurei.
  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, forțe și mijloace de intervenție de ISU Neamț și SVSU au intervenit astfel:
  - SVSU Răucești a intervenit cu un utilaj în localitatea Răucești pentru degajarea unui copac căzut pe firele rețelei electrice;
  - Forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SVSU Roman au intervenit în municipiul Roman pe strada Mihai Viteazul (în zona Cimitirului Central) pentru degajarea unor crengi căzute peste un autoturism staționat.
  În momentul în care au căzut crengile peste autoturism se aflau două persoane. Un bărbat s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. După ce au fost îndepărtate crengile, din autoturism a fost evacuată o femeie de aproximativ 55 de ani. Aceasta a refuzat asistența medicală.
  - Forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Războieni și E.ON au intervenit în localitatea Valea Albă pentru degajarea unor copaci căzuți peste firele rețelei electrice și pe carosabil;
  - SVSU Dragomirești a intervenit cu un buldoexcavator în localitatea Mastacăn pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil;
  - Un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a intervenit în localitatea Baratca (comuna Bârgăuani) pentru degajarea unor copaci căzuți pe DN 15 D;
  - SVSU Gherăești a intervenit cu un buldoexcavator în localitatea Gherăeștii Noi pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil (E 85);
  - Forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bozieni au intervenit pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil;
  - Forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Făurei și E.ON au intervenit în localitatea Budești pentru degajare unor arbori căzuți peste firele rețelei electrice.

  16. 12.07.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Vânători Neamț

  În data de 11.07.2023, pe timpul desfășurării pregătirii de specialitate în Pădurea Nemțișor din comuna Vânători Neamț, echipa pirotehnică a descoperit următoarele elemente de muniție:
  - 1 bombă de aruncător de calibru 120 mm
  - 1 bombă de aruncător de calibru 82 mm
  - 1 bombă de aruncător de calibru 60 mm
  - 1 grenadă de mână antitanc.
  Pirotehnicienii, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotare, au verificat zona pe o suprafață de aproximativ 300 mp, dar nu au mai descoperit alte elemente de muniție.
  Muniția, ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță pentru a fi ulterior distrusă.

  17. 12.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Cândești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  Prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Cândești. La locul indicat au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Cândești, Punctul de Lucru Roznov și Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la o casă și la două anexe gospodărești. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars casa și anexele gospodărești pe o suprafață de aproximativ 300 mp.
  Au fost salvate un adăpost pentru animale, un stog de fân și animale domestice din gospodărie.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat.
  Nu au fost victime.

  18. 12.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Doljești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 22:39, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Buruienești din comuna Doljești. La locul indicat au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Doljești și Detașamentul de pompieri Roman.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, din interiorul locuinței a fost evacuată, de către cetățeni, o femeie de 94 de ani.
  La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la acoperișul casei cu pericolul de generalizare la întreaga locuință. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei (confecţionat din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 20 mp, planșeul unei camere și elemente de mobilier.
  Scăpările de gaze combustibile de la o butelie au fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  19. 13.07.2023 - Misiuni de intervenție ca urmare a manifestărilor fenomenelor meteorologice periculoase

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Neamț și SVSU au intervenit astfel:
  - forțe și mijloace de intervenție de la Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului au intervenit pentru degajarea unor arbori căzuți pe carosabil și firele electrice în comunele Borca, Farcașa, Poiana Teiului;
  - forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SVSU Agapia au intervenit pentru stingerea incendiu anexă gospodărească sat Filioara din comuna Agapia ca urmare a unui trăsnet;
  - forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SVSU au intervenit pentru degajarea unor arbori căzuți pe carosabil și firele electrice în municipiul Piatra Neamț, comuna Alexandru cel Bun și comuna Dumbrava Roșie;
  - forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț au intervenit pentru degajarea unui acoperiș căzut pe autoturisme în municipiul Piatra Neamț;
  - forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU au intervenit pentru degajarea unor arbori căzuți pe carosabil și firele electrice în municipiul Roman și comuna Gâdinți;
  - forțe și mijloace de intervenție de la ISU Neamț, SVSU și Del-Gaz Grid au intervenit pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil și firele electrice în localitățile Poiana, Brusturi, Dumbrava, Grumăzești, Zvorănești, Timișești,Vânători Neamț, Secu, Lunca, Mânăstirea Neamț, Nemțișor, Agapia, Agapia - Mănăstire, Filioara, Bodești, Bălțătești, Bodeștii de Jos, Oșlobeni, Dobreni, Grințieș, Bradu, Pârâul Mare, Poiana,Ceahlău, Durău, Bistricioara, Poiana Teiului, Călugăreni, Săvinești, Dreptu, Galu, Petru Vodă, Poiana Largului, Farcașa, Frumosu, Popești, Bușmei, Stejaru, Borca, Lunca, Mădei, Pârâul Cârjei, Pârâul Fagului, Pârâul Pântei, Sabasa, Soci, Hangu, Buhalnița, Chirițeni, Grozăvești, Bicaz, Izvoru Alb, Izvoru Muntelui, Tașca, Neagra, Bicazu Ardelean,Telec, Bicaz-Chei, Ivaneș, Bârnadu, Dămuc, Huisurez, Gherman, Trei Fântâni, Tarcău, Ardeluța, Brateș, Cazaci, Schitu Tarcău, Alexandru cel Bun, Preluca, Vădurele, Viişoara, Vaduri, Vădurele (Cândești), Popești (Girov), Cârligi, Deleni (Ștefan cel Mare), Bozienii de Sus, Ruginoasa, Budești, Climești, Micșunești, Făurei, Moreni, Munteni, David,Văleni, Brițcani, Cârlig, Corhana, Roșiori, Dulcești, Prăjești(Secuieni), Izvoare (Bahna), Tămașeni, Traian, Săbăoani, Cordun, Roman, Bozieni.
  - forțe și mijloace de intervenție de la ISU Neamț și SVSU au intervenit pentru degajarea unor arbori căzuți pe partea carosabilă în comunele: Alexandru cel Bun, Bârgăuani, Bicaz Chei, Borca, Farcașa, Gâdinți, Pângărați, Poiana Teiului și Ștefan cel Mare.
  - forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț, au intervenit:
  - pe strada Petru Rareș pentru îndepărtarea unor bucăți de tablă (provenite dintr-un acoperiș) de pe două autoturisme parcate;
  - pe străzile Lt. Drăghescu, Burebista, Plevnei, Gavril Galinescu și în cartierul Văleni pentru îndepărtarea unor copaci căzuți pe autoturisme și pe carosabil.

  20. 13.07.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra Neamț

  Prin apel la 112, la ora 17:02, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment in municipiul Piatra-Neamț, pe strada Mihai Viteazul. În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și o autoutilitară în care se aflau șase persoane.
  La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  Până la sosirea forțelor de intervenție toate persoanele s-au autoevacuat din autoturisme. Un bărbat a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, dar a refuzat transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului.

  21. 14.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Agapia pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  La ora 14:05, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din comuna Agapia. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SVSU Agapia.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească (adăpost pentru animale și depozit pentru plante furajere) cu posibilitatea propagării la o altă anexă și la locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. A ars construcția din lemn cu suprafața de 150 mp în care era depozitat aproximativ 10 tone de fân (1600 baloți).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost trăsnetul.

  22. 14.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Cordun pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism

  În jurul orei 09:45, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism ce se afla în mers, în comuna Cordun. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Cordun și Detașamentul de pompieri Roman.
  Conducătorul auto s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă la cabina unei autoutilitare. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  23. 14.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Icușești pentru stingerea unui incendiu produs într-un lan de grâu

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 16:45, forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Icușești și Detașamentul de pompieri Roman au intervenit în localitatea Rocna din comuna Icușești pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce s-a manifestat într-un lan de grâu și miriște. Au ars aproximativ 2 ha de grâu și 5 ha de miriște.
  Scânteile provenite de la un utilaj agricol au fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  24. 14.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Bodești pentru stingerea unui incendiu într-o gospodărie

  În jurul orei 18:00 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la mai multe stoguri de fân amplasate de pe strada Răsăritului în localitatea Bodeștii de Jos din comuna Bodești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bodești și Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă la patru stoguri de fân.
  SVSU Bodești a acționat pentru localizarea incendiului.
  Forțele de intervenție au acționat pentru stingerea incendiului in urma căruia au ars aproximativ trei tone de fân.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fumatul în locuri neamenajate.
  Nu au fost victime.

  25. 14.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Făurei pentru stingerea unui incendiu produs la un utilaj agricol

  În jurul orei 20:10, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un utilaj agricol ce se afla într-un lan de rapiță in localitatea Climești din comuna Făurei.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Făurei.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la un utilaj agricol ce a recoltat rapiță. Conducătorul auto s-a autoevacuat până la sosirea pompierilor.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars elementele combustibile ale utilajului, aproximativ 200 l de motorină (din rezervorul utilajului) și o tonă de rapiță recoltată ce se afla în utilaj.
  Incendiul s-a produs din cauza unor defecţiuni apărute pe timpul utilizării.
  Nu au fost victime.

  26. 14.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Crăcăoani pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  În jurul orei 22:05, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată în localitatea Cracăul Negru din comuna Crăcăoani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SVSU Crăcăoani.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la un adăpost pentru animale. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. A ars adăpostul pentru animale construit din lemn cu o suprafață de 50 mp în care se aflau scule și obiecte de uz gospodăresc.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri neamenajate.
  Nu au fost victime.

  27. 15.07.2023 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs pe traseul forestier Lacul Roșu - Trei Fântâni

  A fost semnalată prezența unui urs pe traseul forestier Lacul Roșu - Trei Fântâni. A fost transmis mesaj RO ALERT pentru locuitori din comunele Dămuc și Bicaz Chei.

  28. 15.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Ceahlău pentru căutarea-salvarea unei persoane posibil înecată în Lacul Izvorul Muntelui

  Prin apel la 112, la ora 17:17 pompierii au fost înștiințați că în localitatea Bistricioara din comuna Ceahlău o persoană a căzut în lacul Izvorul Muntelui. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului, SAJ Ceahlău și IJJ și echipa de scafandri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și Biroul Județean de Poliție Transporturi.
  Pompierii, cu ajutorul bărcii, au acționat pentru căutarea persoanei. Alături de pompierii au acționat două persoane fizice cu ajutorul bărcilor personale.
  Două femei în vârstă de 23 și 34 de ani, care au suferit atacuri de panică, au fost asistate medical de echipajele medicale la fața locului.
  Bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost găsit de scafandri și adus la mal. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare. Din păcate bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia.

  29. 16.07.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament

  La ora 13:28, pompierii au fost înștiințați despre producerea unei explozii urmată de incendiu într-un apartament dintr-un bloc de locuințe situat pe Bulevardul Decebal în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț (o autospecială complexă pentru intervenție, o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD).
  Patru persoane din care un minor de 13 ani, s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor.
  Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă în interiorul bucătăriei și într-o cameră a apartamentului situat la primul etaj.
  Concomitent cu acțiunile pentru stingerea incendiului, pompierii au acționat pentru căutarea unor persoane ce s-ar fi putut afla în interiorul apartamentului. Din fericire nu au fost victime.
  Pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului și pentru evacuarea fumului atât din apartament cât și de pe casa scării. Au ars materiale textile, mobilier, obiecte de uz casnic din cele două încăperi și s-au deteriorat bunuri materiale din celelalte camere ale apartamentului.
  Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Din interiorul apartamentului pompierii au salvat două pisici.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un aparat electrocasnic aflat sub tensiune (frigider).

  30. 16.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Borlești pentru căutarea-salvarea unei persoane posibil înecată într-un iaz

  În jurul orei 18:00, pompierii au fost înștiințați despre faptul că o persoană ce se afla la scăldat s-a înecat într-un iaz din comuna Borlești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție, două bărci și o ambulanță SMURD TIM.
  Pompierii, au acționat cu ajutorul bărcilor pentru căutarea persoanei. Trupul bărbatului în vârstă de 26 de ani a fost găsit de scafandru, în jurul orei 21:15, Din păcate, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanța SMURD TIM declarând decesul acestuia.

  31. 17.07.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Petricani

  La ora 13:07, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Țolici din comuna Petricani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Târgu Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și o motocicletă în care se aflau doar conducătorii auto. Conducătorul motocicletei, un bărbat de aproximativ 27 de ani, a necesitat îngrijiri medicale de specialitate, fiind preluat și transportat la CPU Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  32. 18.07.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism

  Forțe și mijloace de intervenție din cadrul SVSU și Detașamentului de pompieri Roman au intervenit în municipiul Roman pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un autoturism ce se afla în mers pe strada Roman Mușat.
  În autoturism se afla doar conducătorul auto care s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.
  Incendiul s-a manifestat la compartimentul motor și s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.
  Nu au fost victime.

  33. 18.07.2023 - Misiune de intervenție pentru căutarea-salvarea unei persoane posibil înecată în râul Bistrița

  La ora 19:12, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați că în apele râului Bistrița, în zona Podului Căprioara, se observă trupul unei persoane. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție, o barcă și o ambulanță SMURD TIM.
  Pompierii, cu ajutorul bărcii, au acționat pentru scoaterea unui bărbat din râul Bistrița. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare. Bărbatul a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind transportat la UPU Piatra Neamț.
  Organele abilitate din cadrul IPJ vor efectua cercetări pentru identificarea persoanei.

  34. 20.07.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament

  La ora 10:35, pompierii au fost înștiințați despre faptul că o persoană în vârstă de 70 de ani, ce locuiește într-un apartament dintr-un bloc de locuințe de pe strada Paltinilor în municipiul Piatra Neamț, nu răspunde la telefon și nici la ușă.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.
  Cu ajutorul echipamentelor de descarcerare, pompierii au intrat în apartamentul situat la al treilea etaj unde au găsit un bărbat căzut într-o cameră. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la UPU Piatra Neamț.

  35. 20.07.2023 - Misiune de intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț va acționa pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul va prelua și transporta un bărbat de 59 ani la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București.

  36. 20.07.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Crăcăoani

  La ora 16:02, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier pe DN 15C în comuna Crăcăoani. În evenimentului rutier au fost implicate între două autoturisme în care se aflau patru persoane.
  La locul solicitării au fost alocate două echipaje cu ambulanțe de la SAJ și un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare de la Detașamentul Târgu Neamț.
  Patru femei (73, 58, 57 și 55 ani) au fost preluate și transportate la CPU Târgu Neamț de către echipajele SAJ.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  37. 20.07.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Poiana Teiului

  La ora 19:35, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în comuna Poiana Teiului, între un autotren și un autoturism în care se aflau doar conducătorii auto.
  La locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare de la Garda II Poiana Teiului și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Pipirig.
  Un bărbat de 44 ani a fost evaluat medical de către echipajul SAJ la fața locului, dar a refuzat transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  38. 21.07.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Poienari

  La ora 06:45 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier pe DN 15D în comuna Poienari. O autoutilitară încarcerată cu BCA, în care se afla doar conducătorul auto, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.
  La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare de la Punctul de lucru Poienari și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Roman.
  La sosirea pompierilor persoana era evacuată, ulterior fiind transportată la CPU Roman de către echipajul SAJ.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  39. 21.07.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Poienari

  La ora 09:48 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier pe strada Mihai Viteazu în municipiul Roman între două autoturisme în care se aflau 8 persoane. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman.
  Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  40. 22.07.2023 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Poiana Teiului

  A fost semnalată prezența unui urs care a atacat niște oi dintr-o gospodărie situată în localitatea Poiana Largului din comuna Poiana Teiului. A fost transmis mesaj RO-ALERT.

  41. 22.07.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Gherăești

  La ora 19:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în care au fost implicate o motocicletă și o bicicletă în comuna Gherăești, localitatea Tețcani (la limita cu județul Iași - localitatea Iugani din comuna Mircești).
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, două ambulanțe SMURD TIM și EPA) și SAJ Roman, dar și de la Detașamentul de pompieri Pașcani. A fost solicitat și elicopterul SMURD.
  Ajunși la locul producerii evenimentului, echipajele de intervenție au identificat o femeie de 30 de ani fără semne vitale și alte două persoane în stare de inconștiență. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare. Din păcate cele două victime, un bărbat de 38 de ani și o femeie de 57 de ani, nu au răspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanța SMURD TIM declarând decesul acestora.
  Pompierii au acționat și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  42. 23.07.2023 - Misiune pirotehnică în municipiul Roman

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 16:00, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în municipiul Roman pentru asanarea unui proiectil perforant de 75 mm. Muniția a fost descoperită de un bărbat de 41 de ani, cu ajutorul unui detector de metale, în pădurea din localitatea Felești din comuna Trifești. După ce a descoperit elementul de muniție, bărbatul l-a transportat cu ajutorul autoturismului la sediul Poliției din Municipiul Roman.
  Elementul de muniție, ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost preluat de pirotehnicieni și va fi transportat într-un loc special amenajat pentru a fi ulterior distrus.
  Pirotehnicienii au acționat pentru cercetarea zonei în care a fost găsită muniția.

  43. 23.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Cordun pentru stingerea unui incendiu produs la un lan de grâu

  În jurul orei 15:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un lan de grâu situat în localitatea Pildești din comuna Cordun. La locul solicitării sau fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului Roman (trei autospeciale de stingere) și SVSU Cordun.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta într-un lan de grâu, existând posibilitatea propagării la un utilaj agricol. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ opt hectare.
  Scânteile provenite de la un utilaj agricol au fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  44. 23.07.2023 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Tarcău

  La ora 20:11 a fost semnalată prezența unui urs în apropierea drumului către Mănăstirea Petru Vodă, în comuna Poiana Teiului. A fost transmis RO-ALERT.

  45. 24.07.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Alexandru cel Bun

  În jurul orei 20:15, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Bistrița din comuna Alexandru cel Bun. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Piatra Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau cinci persoane. Până la sosirea forțelor de intervenție toate persoanele s-au autoevacuat.
  Unul din conducătorii auto, un bărbat de 33 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, fiind preluat și transportat de echipajul SAJ la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  46. 25.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Bârgăuani pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  La ora 16:23, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Bahna Mare din comuna Bârgăuani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bârgăuani și Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 4,5 hectare vegetație uscată și stufăriș. Incendiul a afectat și o plantație de mure pe o suprafață de 40 mp.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  47. 25.07.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament

  La ora 17:25, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Orhei.
  Pompierii au acționat cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare pentru deblocarea ușii de acces a apartamentului situat la primul etaj. În interiorul apartamentului se aflau două persoane care nu au necesitat îngrijiri medicale.

  48. 26.07.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Vânători Neamț

  În data de 25.07 2023 echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a efectuat o ședință de pregătire de specialitate în teren în comuna Vânători Neamț. Pe timpul activităților de pregătire au fost descoperite următoarele muniții:
  • 1 bombă de aruncător de calibru 82 mm,
  • 1 bombă de aruncător de calibru 50 mm și
  • 6 cartușe de calibru 7,92 mm.
  Muniţiile, ce provin din Al Doilea Război Mondial, au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

  49. 26.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Săvinești pentru stingerea unui incendiu de deșeuri textile

  La ora 21:16, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un operator economic situat pe platforma Săvinești. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Punctului de lucru Roznov.
  La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o grămadă de deșeuri textile (fluff) depozitate în afara operatorului economic cu domeniul de activitate colectarea și depozitarea deșeurilor. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 400 kg deșeuri.
  Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

  50. 26.07.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 16:16, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Traian din comuna Săbăoani. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru persoane. Până la sosirea forțelor de intervenție toate persoanele s-au autoevacuat.
  O femeie de 34 de ani și un copil de 5 ani au necesitat îngrijiri medicale, fiind preluați și transportați de echipajul SMURD la CPU Roman.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  51. 26.07.2023 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la o țeavă de gaz avariată în comuna Alexandru cel Bun

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 16:20, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la o țeavă de gaz avariată în localitatea Vădurele din comuna Alexandru cel Bun.
  De asemenea, o echipă de la operatorul economic de distribuție a gazelor a acționat pentru remedierea defecțiunii.

  52. 26.07.2023 - Misiune de intervenție în comuna Drăgănești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 14:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Șoimărești din comuna Drăgănești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Drăgănești și Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  Incendiul s-a manifestat în hol la nivelul tavanului, cu posibilitatea propagării la întreaga casă. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 6 mp din tavan.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  53. 26.07.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism

  În jurul orei 18:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism ce se afla în mers pe Bulevardul Roman Mușat din municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  Până la sosirea forțelor de intervenție două persoane ce se aflau în autoturism s-au autoevacuat. Conducătorul auto împreună cu alți participanți la trafic au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului ce sa manifestat la compartimentul motor.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.
  Nu au fost victime.

  54. 27.07.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Secuieni

  La ora 15:05, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85 în comuna Secuieni. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și două echipaje cu două ambulanțe de la SAJ.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și o autoutilitară în care se aflau cinci persoane. Până la sosirea forțelor de intervenție toate persoanele erau evacuate.
  O femeie de 57 de ani, un copil de 13 ani și un tânăr de 19 ani au necesitat îngrijiri medicale, fiind preluați și transportați de echipajele SAJ și SMURD la CPU Roman.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  55. 28.07.2023 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Ceahlău

  A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Durău din comuna Ceahlău. A fost transmis RO-ALERT.

  56. 29.07.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Timișești

  La ora 10:42, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Timișești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate trei autoturisme în care se aflau cinci persoane. Până la sosirea forțelor de intervenție toate persoanele erau evacuate.
  Un bărbat de 66 ani a fost evaluat medical la locul evenimentului de către echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  57. 30.07.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Gâdinți

  În jurul orei 05:40, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în urma căruia un autoturism s-a răsturnat pe DN15 D, în comuna Gâdinți. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au găsit un autoturism răsturnat pe partea carosabilă în care se afla o persoană încarcerată. Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au acționat pentru descarcerarea victimei, un tânăr de 19 ani. Victima a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Roman.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, îndepărtarea autoturismului și al elementelor rezultate în urma evenimentului rutier de pe partea carosabilă.

  58. 30.07.2023 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Ceahlău

  A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Durău din comuna Ceahlău. A fost transmis RO-ALERT.

  59. 31.07.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Târgu Neamț

  La ora 10:32, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Mărășești în orașul Târgu Neamț. În evenimentul rutier au fost implicate un TIR în care se aflau două persoane, un autoturism în care se afla doar conducătorul auto și o ambulanță de la SAJ în care se aflau 4 persoane.
  La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și trei echipaje cu ambulanțe de la SAJ Târgu Neamț.
  Ajunse la locul solicitării forțele de intervenție au acționat pentru acordarea îngrijirilor medicale persoanelor ce se aflau în ambulanță și unui pasager din TIR.
  De asemenea s-a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.


  Compartimentul Informare și Relații Publice