Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN FEBRUARIE 2023.

  1. 03.02.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic în comuna Săvinești

  La ora 00:50, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un operator economic situat pe strada Unirii în comuna Săvinești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (două autospeciale de stingere) și SVSU Roznov (o autospecială de stingere).
  La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o instalație tehnologică și la două recipiente metalice în care erau stocate substanțe inflamabile (diluanți).
  În primă fază s-a intervenit cu mijloacele de primă intervenție (stingătoare) din dotarea operatorului economic. Imediat s-a produs o explozie, iar incendiul s-a propagat la fațada și acoperișul halei, cu posibilitatea propagării la întreaga construcție în care se aflau utilaje se producție, materii prime și finite.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, utilizând spumă din dotarea autospecialelor. Au ars 3 instalații tehnologice, 80 mp acoperiș, 30 mp din fațada construcției și substanțe inflamabile depozitate în instalația tehnologică și recipientele metalice.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric la o instalație tehnologică.
  Nu au fost victime.

  2. 06.02.2023 - Misiune de salvare a unui câine dintr-o fântână secată în comuna Horia.

  Orice viață contează

  Prin apel la 112, în jurul orei 12:32, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Horia pentru scoaterea unui câine dintr-o fântână secată. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice, au scos câinele din fântâna adâncă de 6 m și l-au predat proprietarului.

  3. 06.02.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament în municipiul Roman

  Prin apel la 112, la ora 15:53, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un apartament situat într-un bloc de locuințe, pe strada Gloriei în municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în balconul unui apartament situat la al treilea etaj, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. De asemenea s-a acționat și pentru evacuarea fumului din apartament. Au ars bunurile materiale depozitate în balcon (obiecte de mobilier, materiale textile, alimente etc) și s-a degradat tâmplăria din pvc de la fereastra și ușa camerei ce făcea legatura cu balconul.
  Cauza probabilă de producere a incendiul a fost fumatul.
  Nu au fost persoane evacuate și nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

  4. 07.02.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Oniceni

  La ora 03:05, prin apel la 112 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de pe strada Principală în comuna Oniceni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Poienari și SVSU Oniceni.
  Incendiul se manifesta generalizat la acoperiș și la o anexă ce era atașată de casă, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Din fericire în interiorul locuinței nu se aflau persoane. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul (construit din astereală de lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 60 mp și anexa cu o suprafață de 10 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea intenționată.

  5. 07.02.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs pe E 85 în comuna Săbăoani

  La ora 13:04, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85, în comuna Săbăoani. În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism, un autotren și o autoutilitară. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  Până la sosirea forțelor de intervenție s-au autoevacuat 3 persoane, conducătorii auto implicați în eveniment. În urma evenimentului rutier, o persoană din autoutilitară (pasager) a rămas încarcerată. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au acționat pentru descarcerarea unui bărbat în vârstă de aproximativ 26 de ani. Acesta a fost preluat, în stare stabilă, de un echipaj SAJ pentru a fi transportat la CPU Roman.
  Conducătorul autoturismului, un bărbat de 25 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluat de un echipaj SAJ și transportat la CPU Roman.
  De asemenea, pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
  SDN a acționat pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier, pentru ca traficul să fie reluat în condiții de siguranță.

  6. 08.02.2023 - Misiune de intervenție pentru îndepărtarea țurțurilor de pe acoperișurile unor clădiri

  Ca urmare a unor apeluri la 112, pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime pentru îndepărtarea unor țurțuri ce atârnau la acoperișul unui bloc de pe b-dul Traian din municipiul Piatra-Neamț.
  După finalizarea acestei misiuni pompierii pietreni au intervenit și în comuna Alexandru cel Bun, pentru degajarea țurțurilor de la acoperișul Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani.

  7. 09.02.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în orașul Târgu Neamț

  La ora 02:04, prin apel la 112 pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de pe strada 9 Mai în orașul Târgu Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la acoperișul unei anexe în care era amplasată o centrală termică. De asemenea incendiul era propagat și la acoperișul locuinței ce era atașată de această clădire, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință și la o altă casă din aceeași gospodărie.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul anexei (construit din lemn și acoperit cu plăci din azbociment) pe o suprafață de aproximativ 60 mp, acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 20 mp (construit din lemn și acoperit cu tablă) și bunurile materiale ce erau depozitate în pod.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.
  Nu au fost victime.

  8. 09.02.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în comuna Petricani

  La ora 16:08, prin apel la 112 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în localitatea Târpești din comuna Petricani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț și SVSU Petricani.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească, cu posibilitatea propagării la alte anexe aflate în imediata vecinătate.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: anexa construită din lemn cu suprafață de aproximativ 140 mp precum și bunurile materiale din interiorul acesteia. În interiorul anexei se aflau și 15 găini care au ars.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  9. 09.02.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o cabană din lemn în municipiul Roman

  La ora 21:11, prin apel la 112 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o cabană din lemn situată în Parcul Municipal Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri și SVSU Roman.
  Incendiul se manifesta în interiorul unei cabane (construită din lemn) amenajată ca vestiar pentru personalul de întreținere al parcului. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars bunuri materiale din interiorul cabanei (mobilier și articole de îmbrăcăminte) și tâmplăria din lemn de la fereastră și ușă.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzire.

  10. 09.02.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra Neamț

  În jurul orei 16:00, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Petru Rareș în municipiul Piatra Neamț. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care erau trei persoane.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Până la sosirea forțelor de intervenție conducătorul auto dintr-un autoturism s-a autoevacuat. Din celălalt autoturism, pompierii, cu ajutorul tărgii lopată au scos două persoane, un bărbat de 71 ani și o femeie de 54 de ani. Cele două persoane au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD (EPA și TIM), ulterior fiind transportate la UPU Piatra Neamț.
  De asemenea, pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  11. 12.02.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Țibucani

  Un bărbat din comuna Țibucani a suferit arsuri pe 50% din suprafața corpului din cauza folosirii combustibilului neadecvat pentru a aprinde focul în sobă
  Prin apel la 112, la ora 14:52 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Țibucani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Țibucani (o autospecială de stingere), Detașamentul de pompieri (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SAJ Târgu Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flăcără deschisă într-una din camere, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars obiecte de mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic din interiorul camerei.
  Proprietarul locuinței, un bărbat de 68 de ani, a suferit arsuri pe aproximativ 50 % din suprafața corpului și la căile respiratorii. Acesta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajelor SMURD și SAJ, ulterior fiind predat echipajului SMURD TIM (din cadrul Detașamentului Piatra Neamț) și transportat la UPU Piatra Neamț.
  Folosirea combustibilui neadecvat a fost stabilită ca fiind cauza probabilă de producere a incendiului (a încercat să aprindă focul cu ajutorul benzinei).

  12. 14.02.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic în comuna Costișa

  La ora 05:00, prin apel la 112 pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Costișa pentru stingerea unui incendiu produs la o hală a unui operator economic, ce are ca domeniu de activitate prelucrarea lemnului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul SVSU Costișa, Punctului de lucru Roznov și Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.
  Incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul și în interiorul unei hale de producție, cu posibilitatea propagării la întreaga clădire și la materialele lemnoase. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 200 mp din acoperișul halei (construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) și s-au deteriorat două utilaje (prese hidraulice).
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza scânteilor purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile.
  Intervenția a durat aproximativ trei ore.

  13. 14.02.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Săbăoani

  Prin apel la 112, la ora 16:29 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Săbăoani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Săbăoani și Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flăcără deschisă într-una din camere, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars obiecte de mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic din interiorul camerei.
  Proprietarul locuinței, un bărbat de 48 de ani, a suferit un atac de panică. Aceasta a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la CPU Roman.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

  14. 14.02.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Târgu Neamț

  La ora 17:06, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Mărășești în orașul Târgu Neamț. Un autoturism, în care era doar conducătorul auto, a părăsit partea carosabilă și a lovit un gard.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  Până la sosirea forțelor de intervenție conducătorul auto, o femeie de 41 ani s-a autoevacuat. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.
  De asemenea, pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  15. 15.02.2023 - Misiune de intervenție pentru evacuarea apei în comuna Timișești

  În jurul orei 05:40, pompierii au fost solicitați în comuna Timișești să intervină pentru evacuarea apei din două gospodării. O conductă de apă (a unui operator economic de distribuție a apei din județul Iași) s-a spart și a inundat două curți și un beci. Pentru evacuarea apei au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și SVSU Timișești.

  16. 15.02.2023 - Misiune de intervenție la un accident feroviar produs în comuna Trifești

  În jurul orei 07:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident feroviar în localitatea Sofrocești din comuna Trifești. O persoană a fost lovită de trenul Regio 5401 ce se deplasa din direcția Mărășești spre Pașcani.
  La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au găsit o persoană, de sex masculin, ce nu prezenta semne vitale.
  Identitatea persoanei va fi stabilită de colegii de la IPJ.

  17. 20.02.2023 - Misiune de degajare a unei persoane din râul Bistrița, în comuna Poiana Teiului

  În jurul orei 09:00, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în localitatea Săvinești din comuna Poiana Teiului, în râul Bistrița se observă trupul unei persoane. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr. 2 de intervenție și SVSU Poiana Teiului.
  În localitatea Poiana Largului, la aproximativ 500 m în aval de viaduct, cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au scos din apă un bărbat care nu prezenta semne vitale.
  Identitatea persoanei va fi stabilită de colegii din cadrul IPJ.

  18. 20.02.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra Neamț

  La ora 12:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau doar conducătorii auto. O femeie de 42 de ani a necesitat îngrijiri medicale. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

  19. 20.02.2023 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter în municipiul Piatra Neamț

  În jurul orei 15:10, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD (în zona Sălii Polivalente din municipiul Piatra Neamț).
  Elicopterul SMURD a preluat și transportat un bărbat de 71 de ani la IBCV în municipiul Iași.

  20. 20.02.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un bloc în municipiul Roman

  La ora 16:02, pompierii au fost înștiințați despre faptul că se simte miros de fum pe casa scării a unui bloc de locuințe situat pe strada Sucedava în municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SVSU Roman.
  Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au constatat că fumul provenea de la subsolul blocului din cauza unui incendiu produs într-un spațiu amenajat pentru depozitare.
  Pompierii au evacuat din bloc 10 locatari.
  Concomitent cu acțiunile pentru stingerea incendiului s-a acționat și pentru evacuarea fumului de pe casa scării și subsolul blocului.
  Au ars bunuri depozitate în interiorul spațiului de depozitare.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric (aparat electric lăsat sub tensiune).
  Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

  21. 20.02.2023 - Misiuni de intervenție ca urmare a manifestărilor meteo periculoase în județul Neamț

  Forțe și mijloace de intervenție au intervenit ca urmare a manifestărilor meteo periculoase astfel:
  • Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat în municipiul Piatra Neamț pe str. Alexandru Lăpușneanu pentru îndepărtarea unei crengi căzute peste un gard.
  • Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat în municipiul Piatra Neamț, zona Cinema Cozla pentru îndepărtarea unui panou căzut peste un autoturism.
  • Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și SVSU Bălțătești au acționat în comuna Bălțătești pentru îndepărtarea unui stâlp de lemn căzut pe carosabil pe DN 15 C.
  • Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și SVSU Ghindăoani au acționat în comuna Ghindăoani pentru îndepărtarea unui stâlp de electricitate căzut pe DJ 155 L.
  • Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat în municipiul Piatra Neamț pe strada Progresului pentru îndepărtarea unei bucăți din acoperiș căzut peste trei autovehicule.
  • Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat în municipiul Piatra Neamț pe str. Mihai Eminescu pentru îndepărtarea unei bucăți de tablă căzută de pe bloc peste un autovehicul.
  • Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat în municipiul Piatra Neamț pe str. Fermelor pentru îndepărtarea unui gard căzut peste un autovehicul.
  • Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat în municipiul Piatra Neamț pe str. Dimitrie Leonida pentru îndepărtarea unei bucăți din acoperiș căzut peste un autovehicul.
  • SVSU Alexandru cel Bun și SC DRUPO au acționat pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil pe DJ 155H Bisericani în comuna Alexandru cel Bun.
  • Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat în municipiul Piatra Neamț în zona Cinema Cozla pentru îndepărtarea unui panou căzut peste două autoturisme.
  • Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat în municipiul Piatra Neamț pentru îndepărtarea unor panouri căzute peste două autoturisme.
  • SVSU Pipirig și SDN Neamț au acționat în localitatea Pluton din comuna Pipirig pentru îndepărtarea unor copaci căzuți pe DN 15B.
  • Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat în comuna Gârcina pentru îndepărtarea unui copac căzut pe DN 15C.
  • SVSU Dumbrava Roșie a acționat în comuna Dumbrava Roșie pentru îndepărtarea unei bucăți din acoperiș de pe carosabil.
  • Echipajul din cadrul Punctului de lucru Roznov a acționat în orașul Roznov pentru îndepărtarea a trei stâlpi de lemn căzuți pe DJ 156A.
  • Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat în municipiul Piatra Neamț pe str. Aleea Ulmilor pentru îndepărtarea unei copertine desprinsă de pe acoperișul unui bloc.
  • Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat în municipiul Piatra Neamț pe str. Mihai Eminescu pentru îndepărtarea unei antene de pe un bloc.

  22. 22.02.2023 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter în municipiul Piatra Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț va acționa pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul va prelua și transporta un bărbat de 48 de ani la IBCV în municipiul Iași.

  23. 22.02.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs în municipiul Roman

  Forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri și SVSU Roman au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 3000 mp în municipiul Roman, pe marginea râului Moldova (în zona magazinului Lidl).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  24. 22.02.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Roman

  În jurul orei 17:35, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe, pe strada Aleea Revoluției în municipiul Roman.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Roman.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au intrat în apartamentul situat la etajul trei, unde au găsit un bărbat de 56 de ani fără semne vitale.

  25. 23.02.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Dragomirești

  La ora 22:45, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Borniș din comuna Dragomirești. Un autoturism în care se aflau două persoane a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un gard.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Ajunși la locul producerii evenimentului, pompierii au găsit un bărbat (24 de ani) în afara autoturismului, fără semne vitale.
  O femeie de 38 de ani, pasageră în autoturism, s-a autoevacuat până la sosirea pompierilor. Femeia, care prezenta multiple traumatisme, a fost preluată de echipajul SMURD TIM și transportată la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

  26. 24.02.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săbăoani

  La ora 12:48, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 2 - E 85, în localitatea Traian din comuna Săbăoani. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau câte două persoane. Un autoturism s-a răsturnat într-un șanț iar celălalt autoturism a părăsit partea carosabilă și a ajuns pe un câmp.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  Ajunși la locul producerii evenimentului, pompierii au identificat o persoană, pasageră intr-unul dintre autoturisme, încarcerată și trei persoane ce s-au autoevacuat.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au scos dintr-un autoturism o femeie de 68 de ani, conștientă și cooperantă. Aceasta a fost preluată de un echipaj SAJ și transportată la CPU Roman.
  Celelalte persoane implicate în evenimentul rutier, un bărbat de 76 de ani și două femei de 25 și 29 de ani au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului, ulterior fiind transportate de echipaje SAJ la CPU Roman.
  De asemenea, pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  27. 24.02.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Bicazu Ardelean

  La ora 20:28, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Telec din comuna Bicazu Ardelean. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bicazu Ardelean, SVSU Bicaz Chei, SVSU Dămuc și Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la două anexe gospodărești și la acoperișul casei posibilitatea propagării la întreaga construcție.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars bunurile materiale depozitate în cele două anexe (mobilier, biciclete și articole de uz gospodăresc) și acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 150 mp.
  Un bărbat de 46 de ani a suferit ușoare intoxicații cu fum. Acesta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD, ulterior refuzând transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

  28. 25.02.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Horia

  La ora 12:16, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85, în comuna Horia. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau șapte persoane.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  Ajunși la locul producerii evenimentului, pompierii au găsit într-unul din autoturisme o persoană încarcerată. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au intervenit pentru descarcerarea unei femei de 68 de ani, pasageră în autoturism. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD TIM ulterior fiind transportată la CPU Roman.
  Conducătorul auto, un bărbat de 72 ani a primit îngrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD EPA, ulterior fiind transportat la CPU Roman
  Cinci persoane din celălalt autoturism implicat s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.
  Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de circulație.

  29. 25.02.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Vânători Neamț

  În jurul orei 13:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Vânători Neamț. Un autotren în care se aflau două persoane a părăsit partea carosabilă, a lovit un stâlp de electricitate și s-a răsturnat, peste un gard al unei gospodării.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Târgu Neamț.
  Cele două persoane s-au autoevacuat din cabina TIR-lui până la sosirea forțelor de intervenție. Aceasta au fost asistate medical de membrii echipajelor SMURD și SAJ, ulterior refuzând transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
  O echipă de la Delgaz Grid a venit la locul producerii evenimentului pentru remedierea defecțiunilor cauzate de evenimentul rutier.

  30. 26.02.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Roman

  La ora 08:34, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe pe strada Mihai Viteazul în municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  Cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice, pompierii au intrat în apartamentul situat la parter, prin fereastra unei camere. Pompierii au găsit un bărbat de 71 de ani, căzut în interiorul unei camere. Bărbatul a primit îngrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD, ulterior fiind transportat la CPU Roman.

  31. 26.02.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Piatra Neamț

  La ora 12:11, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe pe strada Paharnicului în municipiul Piatra Neamț.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Piatra Neamț.
  Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor, din dotarea autospecialei pentru descarcerare, pentru deblocarea ușii. În interiorul apartamentului situat la al doilea etaj se afla o femeie de 82 de ani, căzută în interiorul unei camere. Aceasta a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la UPU Piatra Neamț.

  32. 27.02.2023 - Misiuni de intervenție ca urmare a manifestărilor meteo periculoase în județul Neamț

  Forțe și mijloace de intervenție au intervenit ca urmare a manifestărilor meteo periculoase astfel:
  • în localitatea Chirițeni din comuna Hangu au acționat SDN și SVSU pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe DN 15.
  • în localitatea Călugăreni a acționat un echipaj de pompieri de la Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe partea carosabilă ce bloca un sens de mers pe DN 15.
  • în localitatea Ceahlău, pe DJ 155 F au acționat un echipaj de pompieri de la Garda nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului și membri ai SVSU Ceahlău pentru îndepărtarea unor arbori căzuți pe carosabil.


  Compartimentul Informare și relații publice