Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN NOIEMBRIE 2023.

  1. 01.11.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Brusturi

  La ora 18:32, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în localitatea Târzia din comuna Brusturi. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SAJ Târgu Neamț.
  Un autoturism (în care se afla doar conducătorul auto) a trecut peste o persoană ce se afla pe partea carosabilă. Pompierii au acționat pentru extragerea persoanei de sub autoturism. Din păcate bărbatul de aproximativ 60 de ani nu prezenta semne vitale.

  2. 02.11.2023 - Misiune de intervenție în comuna Gârcina pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  Prin apel la 112, la ora 04:38, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată în localitatea Almaș din comuna Gârcina. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la o magazie cu leme și la o construcție din lemn (fânărie) cu posibilitatea propagării la întreaga gospodărie. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars magazia de lemne (20 mp) în care se aflau 2 mc de lemn de foc și fânăria (150 mp) în care erau depozitate 100 kg de cereale și 100 ml de scândură.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat.

  3. 02.11.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru degajarea unor lebede moarte din lacul Bâtca Doamnei

  Ca urmare a unui apel la 112, în jurul orei 09:43, un echipaj de pompieri (cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă) din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit în municipiul Piatra-Neamț pentru degajarea a 19 lebede moarte din lacul Bâtca Doamnei. După ce au fost scoase din apă lebedele au fost predate reprezentantului DSVSA Neamț.

  4. 02.11.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament

  La ora 22:58, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-un apartament situat pe strada Izvoare din municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Până la sosirea forțelor de intervenție 20 de persoane s-au autoevacuat din bloc. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Incendiul s-a manifestat în balconul unui apartament situat la primul etaj. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 2 anvelope de cauciuc și tâmplăria din pvc.
  Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  5. 02.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Bicazu Ardelean

  În jurul orei 22:02 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Bicazu Ardelean. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  6. 03.11.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru degajarea unor lebede moarte din lacul Bâtca Doamnei

  Ca urmare a unui apel la 112 în jurul orei 10:50 un echipaj de pompieri (cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă) din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit în municipiul Piatra-Neamț pentru scoaterea a 10 lebede moarte din lacul Bâtca Doamnei. După ce au fost scoase din apă lebedele au fost predate reprezentantului DSVSA Neamț.

  7. 03.11.2023 - Misiune de intervenție în comuna Ion Creangă pentru salvarea unor persoane surprinse sub un tractor

  La ora 13:28 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment în urma căruia două persoane au rămas prinse sub un tractor într-o pădure din comuna Ion Creangă. Un tractor cu remorcă ce transporta lemne s-a răsturnat în pădure, într-o zonă greu accesibilă, la o distanță de aproximativ 1,5 km de calea de acces rutieră. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere, un autocamion cu container multirisc, o autospecială pentru descarcerare grea și două ambulanțe SMURD (TIM și EPA).
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că un bărbat era prins sub o roată a tractorului iar alt bărbat era prins între tractor și remorcă. Pompierii au acționat pentru scoaterea celor două persoane care ulterior au fost preluate de echipajele SMURD pentru îngrijiri medicale. Cei doi bărbați în vârstă de 17 și 51 de ani au fost transportați la CPU Roman.

  8. 05.11.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Dumbrava Roșie

  La ora 04:50, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Izvoare din comuna Dumbrava Roșie. Un autoturism în care se aflau patru persoane a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SAJ Piatra-Neamț.
  La sosirea pompierilor, toate cele patru persoane erau ieșite din autoturism, două dintre acestea necesitând îngrijiri medicale. Două tinere de 20 și 22 de ani au fost preluați de echipajele SMURD și SAJ și transportați la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  9. 07.11.2023 - Misiune de intervenție în comuna Alexandru cel Bun pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 18:44, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată în localitatea Viișoara din comuna Alexandru cel Bun. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Alexandru cel Bun.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta într-o gospodărie, la un adăpost pentru animale, un garaj și o bucătărie de vară. Incendiul s-a propagat și în alte două gospodării, în balconul unei case la nivelul unui dulap și la acoperișul unei case.
  Până la sosirea pompierilor au fost evacuate păsări din adăpostul pentru animale și un autoturism din garaj.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișurile celor trei anexe (adăpost pentru animale, garaj și bucătărie de vară) pe o suprafață de aproximativ 240 mp și s-au deteriorat aparate electrocasnice, articole de îmbrăcăminte, mobilier, o bicicletă și utilaje pentru uz gospodăresc. De asemenea au ars un dulap (cu articole vestimentare) aflat în balconul unei case învecinate și un metru pătrat din acoperișul altei case.
  Două persoane, un bărbat de 66 de ani si o femeie de 64 de ani, au necesitat îngrijiri medicale, una dintre acestea fiind transportată la UPU Piatra-Neamț.
  Scânteile provenite de la folosirea unui aparat electric pentru tăiere fără respectarea normelor specifice au fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  10. 07.11.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament din municipiul Roman

  La ora 20:20 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman, pe strada Mihai Viteazul, pentru deblocarea unei uși de la un apartament deoarece proprietarul acestuia nu răspundea la telefon și nu mai fusese văzut de câteva zile.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Roman. Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei, pompierii au intrat în interiorul apartamentului unde au găsit un bărbat căzut într-una din camere. Bărbatul în vârstă de aproximativ 67 de ani nu prezenta semne vitale.

  11. 07.11.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament din municipiul Piatra-Neamț

  La ora 13:55 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Progresului, deoarece persoana nu a mai răspuns la ușă și nici la telefon de câteva zile.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, au acționat pentru deblocarea căii de acces a apartamentului situat la al treilea etaj, iar în interiorul acestuia au găsit o femeie de 76 de ani fără semne vitale.

  12. 07.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în municipiul Piatra-Neamț

  În jurul orei 21:02 a fost semnalată prezența unui urs în municipiul Piatra-Neamț, în zona La Caiace. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  13. 08.11.2023 - Misiune de intervenție în comuna Bodești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 23:31 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Bodeștii de Jos din comuna Bodești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bodești și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Incendiul s-a manifestat într-o cameră cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars articole de îmbrăcăminte amplasate în apropierea sobei. De asemenea s-a acționat și pentru evacuarea fumului din locuință.
  Proprietarul locuinței, un bărbat de 52 de ani, a fost asistat la locul evenimentului de echipajul SMURD deoarece a suferit un atac de panică.
  Efectul termic cauzat de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzire a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  14. 08.11.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Gâdinți

  La ora 04:09, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DJ 207 D, în comuna Gâdinți. Un autoturism în care se aflau trei persoane a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un șanț.
  La locul producerii evenimentului s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Roman și SAJ Roman.
  Toate cele trei persoane erau ieșite din autoturism, două dintre acestea necesitând îngrijiri medicale. Doi tineri de 17 și 24 de ani au fost preluați de echipajele SMURD și SAJ și transportați la CPU Roman.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  15. 08.11.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru degajarea unor lebede moarte din lacul Bâtca Doamnei

  Ca urmare a unui apel la 112 în jurul orei 10:18 un echipaj de pompieri (cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă) din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit în municipiul Piatra-Neamț pentru scoaterea a 9 lebede moarte din lacul Bâtca Doamnei. După ce au fost scoase din apă lebedele au fost predate reprezentantului DSVSA Neamț.

  16. 08.11.2023 - Misiune de intervenție pentru salvarea a unei persoane căzută într-o fântână din comuna Boghicea

  La ora 13:26, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Boghicea pentru salvarea unei persoane ce se afla într-o fântână. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Boghicea și Detașamentul de pompieri Roman.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice, forțele de intervenție au acționat pentru scoaterea unei femei din fântâna adâncă de 10 m, cu diametru de 0,5 m. Femeia în vârstă de 62 de ani, conștientă, a fost preluată de echipajul SMURD TIM și transportată la CPU Roman.

  17. 09.11.2023 - Misiune de intervenție în comuna Poiana Teiului pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 20:47, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Petru Vodă din comuna Poiana Teiului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda II de Intervenție Poiana Teiului, SVSU Poiana Teiului și SAJ Pipirig.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la o casă P+1 cu posibilitatea propagării la anexele gospodărești și la o casă învecinată. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Proprietarii casei (un bărbat de 51 de ani și o femeie de 50 de ani) au suferit ușoare arsuri la nivelul membrelor superioare. Aceștia au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD și SAJ dar au refuzat transportul la spital.
  Aparatul de gătit lăsat nesupravegheat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  18. 10.11.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism

  La ora 15:44 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism parcat în curtea unui imobil situat pe strada Ioan Nanu din municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la un autoturism. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  19. 10.11.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 16:58, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o casă situată pe strada Maramureș din municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în interiorul unei camere cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Din interiorul locuinței pompierii au evacuat o persoană, conștientă, ce nu a necesitat îngrijiri medicale. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 10 kg de lemne depozitate lângă sobă, un pat și o saltea.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

  20. 12.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în municipiul Piatra-Neamț

  La ora 23:01 a fost semnalată prezența unui urs în municipiul Piatra-Neamț, în apropierea unei pensiuni. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  21. 13.11.2023 - Misiune de intervenție în comuna Doljești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 16:53, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Buruienești din comuna Doljești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Doljești.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la parterul unei case P +M, parțial la acoperiș și terasele exterioare cu posibilitatea propagării la alte construcții din vecinătate. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars 150 mp din acoperișul casei (construit din lemn și acoperit cu tablă), acoperișul terasei exterioare pe o suprafață de aproximativ 50 mp, elemente de tâmplărie (uși și ferestre) de la 8 încăperi, mobilier, materiale textile, și bunuri de uz gospodăresc.
  Amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzire a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  22. 13.11.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament din municipiul Piatra-Neamț

  La ora 17:45, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Burebista. Proprietara locuinței nu răspundea la telefon și nu mai fusese văzută de câteva zile.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț. Pompierii au intervenit pentru deblocarea ușii apartamentului situat la etajul patru, în interiorul acestuia fiind găsită o femeie de aproximativ 65 de ani fără semne vitale.

  23. 14.11.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra-Neamț

  În jurul orei 15:05, pe timpul deplasării către o activitate de pregătire, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere a intervenit în municipiul Piatra-Neamț pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor la un accident rutier produs pe Bulevardul 9 Mai.
  În accidentul rutier au fost implicate un autoturism, un autobuz și un autocamion. Un copil în vârstă de aproximativ 4 ani, pasager în autoturism, a fost asistat medical la locul evenimentului de echipajul SMURD TIM. Nicio persoană din autobuz nu a necesitat îngrijiri medicale.

  24. 14.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în municipiul Piatra-Neamț

  La ora 17:35 a fost semnalată prezența unui urs în municipiul Piatra-Neamț, în apropierea unei pensiuni. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  25. 15.11.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Borca

  La ora 12:23, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Sabasa din comuna Borca. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii nr 2 de Intervenție Poiana Teiului, două echipaje cu ambulanțe de la SAJ și membri ai SVSU Borca.
  Un autoturism în care se aflau trei persoane a părăsit partea carosabilă, a lovit un cap de pod și s-a răsturnat într-un șanț. Până la sosirea forțelor de intervenție toate persoanele ce se aflau în autoturism au fost scoase de către participanții la trafic.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și pentru acordarea primului ajutor victimelor. Un bărbat de aproximativ 50 de ani se afla în stare de inconștiență, imediat fiind începute manevrele de resuscitare. Din păcate victima nu a răspuns manevrelor, fiind declarat decesul acesteia. Celelalte două persoane (doi bărbați de 50 și 33 de ani) ce au necesitat îngrijiri medicale au preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la CPU Bicaz.

  26. 16.11.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Sagna

  La ora 05:57, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Sagna. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SAJ Roman.
  În evenimentul rutier au fost implicate o autoutilitară în care se afla doar conducătorul auto și un autoturism în care se aflau trei persoane. Toate persoanele s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  27. 16.11.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Grințieș

  La ora 09:26, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Grințieș. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau doar conducătorii auto. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr 2 de intervenție Poiana Teiului și SAJ Ceahlău.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au găsit două autoturisme în afara carosabilului, unul fiind răsturnat. Un bărbat în vârstă de 79 de ani a necesitat îngrijiri medicale, fiind preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Bicaz. Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  28. 16.11.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs pe DN 28 (E 583) la limita dintre județele Neamț și Iași

  La ora 10:47 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 28 (E 583) la limita dintre județele Neamț și Iași (zona Castelul de Apă). La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Roman, SAJ Roman, Detașamentul de Pompieri Târgu Frumos și SAJ Târgu Frumos.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. Două persoane au rămas încarcerate într-unul din autoturisme. Pompierii au acționat pentru descarcerarea celor două victime, un bărbat de 62 de ani și o femeie de 59 de ani. Bărbatul, cu multiple traumatisme a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la CPU Roman. Femeia în stare de inconștiență a fost preluată de echipajul SMURD TIM și transportată la CPU Roman. Celălalt conducător auto, un bărbat de 53 de ani, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului, refuzând transportul la spital.
  Concomitent cu acțiunile pentru descarcerare și acordarea asistenței medicale, pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  29. 16.11.2023 - Misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman va acționa pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Moldova din municipiul Roman. Elicopterul va prelua și transporta o femeie de 59 ani (victima din accident rutier) la Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu” din municipiul Iași.

  30. 17.11.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Costișa

  În această dimineață la ora 04:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Costișa. Un autoturism în care se aflau patru persoane a părăsit partea carosabilă și s-a lovit de un podeț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov (o ambulanță SMURD și o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare) și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o ambulanță SMURD TIM).
  Până la sosirea pompierilor trei persoane s-au autoevacuat din autoturism. O femeie de 25 de ani, pasageră în autoturism era încarcerată și în stare de inconștiență. Pompierii au scos victima care din păcate nu prezenta semne vitale.
  Conducătorul auto, un bărbat de 32 de ani, ce prezenta politraumatisme, a fost preluat de echipajul SMURD TIM și transportat la UPU Piatra-Neamț. Ceilalți doi pasageri, doi copii de 2 și 6 ani, au fost preluați de echipajul SMURD și transportați la UPU Piatra-Neamț.
  Concomitent cu acțiunile pentru descarcerare și acordarea asistenței medicale pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  31. 17.11.2023 - Misiune de intervenție pentru degajarea unor lebede moarte din Lacul Bâtca Doamnei

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 08:24, un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit pentru scoaterea a cinci lebede moarte din lacul Bâtca Doamnei, pe care ulterior le-au predat reprezentantului DSVSA Neamț.

  32. 17.11.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la o casă din municipiul Roman

  La ora 11:16, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre faptul că în municipiul Roman într-o casă situată pe strada Olteniei, o persoană este căzută și solicită ajutor. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Roman și SAJ Roman.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei au acționat pentru deblocarea căii de acces. În interiorul unei camere a fost găsită o femeie de aproximativ 71 de ani care necesita îngrijiri medicale. Aceasta a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Roman.

  33. 17.11.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru îndepărtarea unui stâlp căzut peste un autoturism

  Ca urmare a unei solicitări de la ora 11:52 venite prin apel la 112, un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit pentru îndepărtarea unui stâlp din lemn peste un autoturism aflat într-o parcare de pe strada Bistrița din municipiul Piatra-Neamț.

  34. 17.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  În jurul orei 23:00 a fost semnalată prezența unui urs în localitatea Scăricica din comuna Alexandru cel Bun. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  35. 18.11.2023 - Misiune de intervenție pentru degajarea unei persoane căzută într-un pârâu în comuna Piatra Șoimului

  La ora 13:53, pompierii au fost înștiințați despre faptul că o persoană a căzut în albia unui pârâu în localitatea Luminiș din comuna Piatra Șoimului. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Punctului de lucru Roznov.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au găsit un bărbat ce se afla în albia betonată a unui pârâu, la o distanță de aproximativ 3 m adâncime. Cu ajutorul tărgii lopată, pompierii au scos bărbatul din albia pârâului și l-au predat echipajului SMURD. Bărbatul de 62 de ani, conștient, a fost transportat la UPU Piatra-Neamț.

  36. 18.11.2023 - Misiune de intervenție în orașul Târgu-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism

  La ora 14:38 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o autoutilitară parcată în curtea unei case situată pe strada Sfântul Lazăr din orașul Târgu-Neamț. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț.
  Incendiul se manifesta la compartimentul motor cu posibilitatea propagării la întreaga autoutilitară. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  37. 18.11.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Horia

  La ora 19:35 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Horia, pe DJ 207 C. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru persoane. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Roman și SAJ Roman.
  Ajunși la locul solicitării pompierii au găsit două autoturisme în afara părții carosabile, dintre care unul răsturnat. Toate persoanele erau ieșite din autoturisme. O femeie de 34 de ani și un bebeluș de 2 luni au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluați și transportați la CPU Roman.
  Un bărbat de 62 de ani, conducătorul unuia dintre autoturisme a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la CPU Roman. Toate victimele erau conștiente și prezentau traumatisme.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  38. 20.11.2023 - Misiune de intervenție în comuna Pipirig pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 03:55, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o casă situată pe strada Codrului în comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.
  Incendiul s-a manifestat în bucătăria unei case cu posibilitatea propagării la întreaga construcție. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars un televizor, o canapea și s-au deteriorat obiecte de mobilier și uz casnic.
  Scurtcircuitul electric (cauzat de un aparat electrocasnic lăsat sub tensiune) a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  39. 20.11.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra-Neamț

  La ora 17:13, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Olteniei în municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Piatra-Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism (în care se aflau cinci persoane) și o autoutilitară (în care se afla doar conducătorul auto). Un bărbat, pasager din autoturism a fost asistat medical la locul evenimentului de echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.
  Conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 23 de ani, ce a necesitat îngrijiri medicale, a fost preluat și transportat de echipajul SMURD la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  40. 20.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  În jurul orei 17:00 a fost semnalată prezența unui urs într-o gospodărie situată în localitatea Scăricica din comuna Alexandru cel Bun. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  41. 20.11.2023 - Misiune de intervenție în comuna Poiana Teiului pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism

  În jurul orei 14:20 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un cabinet veterinar situat în localitatea Galu din comuna Poiana Teiului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Poiana Teiului, Garda nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (o autospecială de stingere).
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul unei clădiri cu posibilitatea propagării la trei case situate la o distanță mică. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars acoperișul clădirii (construit din lemn și acoperit cu șindrile și tablă) cu o suprafață de 250 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
  Din fericire, în momentul în care s-a produs incendiul nu erau persoane și nici animale în interiorul cabinetului veterinar.

  42. 20.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 19:35 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Alexandru cel Bun, în apropierea Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  43. 21.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 01:19 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Alexandru cel Bun, în apropierea Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT.

  44. 21.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 19:43 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Alexandru cel Bun, în localitatea Viișoara, în imediata vecinătate a unei pensiuni. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  45. 22.11.2023 - Misiune de intervenție în comuna Dobreni pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 02:29, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată în comuna Dobreni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Piatra-Neamț și SVSU Dobreni.
  Până la sosirea pompierilor. proprietara locuinței, o femeie de 71 de ani, s-a autoevacuat. Aceasta a fost asistată medical de echipajul SMURD deoarece a suferit un atac de panică.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească (bucătărie de vară) și la acoperișul casei. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars anexa gospodărească cu suprafața de 30 mp cu bunurile din interiorul acesteia și 5 mp din acoperișul casei.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  46. 23.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 00:29 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Alexandru cel Bun, în curtea Spitalului de Pneumoftiziologie. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  47. 23.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 01:40 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Alexandru cel Bun, în curtea Spitalului de Pneumoftiziologie. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  48. 23.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 19:20 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Alexandru cel Bun, în curtea Spitalului de Pneumoftiziologie. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  49. 24.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  În jurul orei 20:00 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Alexandru cel Bun, în curtea Spitalului de Pneumoftiziologie. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  50. 24.11.2023 - Misiuni de intervenție ca urmare a manifestărilor fenomenelor meteorologice în județul Neamț

  În urma manifestării fenomenelor meteo forțe și mijloace de intervenție de la ISU Neamț și SVSU au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative produse, astfel:
  - în orașul Bicaz a intervenit SVSU și un echipaj de la IPJ pentru îndepărtarea unui acoperiș de la un depozit de cereale ce a fost luat de vânt și a căzut peste o locuință;
  - în localitatea Poiana Teiului a intervenit un echipaj de pompieri (cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Gărzii nr 2 de Intervenție Poiana Teiului) pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe carosabil;
  - în municipiul Piatra-Neamț pe Bulevardul Republicii, a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț pentru îndepărtarea unei bucăți de tablă din acoperișul unui bloc căzută pe carosabil
  - în municipiul Piatra-Neamț pe strada Garofiței, a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț pentru îndepărtarea unei plăci de azbociment din acoperișul unei construcții căzută pe carosabil;
  - în municipiul Piatra-Neamț pe strada Progresului, a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț pentru îndepărtarea unor plăci de azbociment din acoperișul unei centrale termice.

  51. 25.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  În jurul orei 00:05 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Alexandru cel Bun, în apropierea Spitalului de Pneumoftiziologie. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  52. 25.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 22:02 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Alexandru cel Bun, în apropierea Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  53. 26.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unor urși în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 04:23 a fost semnalată prezența a doi urși în comuna Alexandru cel Bun, în apropierea Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani (la blocuri). ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  54. 26.11.2023 - Misiuni de intervenție ca urmare a manifestărilor fenomenelor meteorologice în județul Neamț

  Forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Roman intervin pentru deblocarea a 5 autoturisme și un microbuz rămase înzăpezite pe DJ 159, în comuna Bahna. Doar conducătorii auto sunt în autoturisme.

  55. 26.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 19:57 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Alexandru cel Bun, în apropierea Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  56. 26.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 21:13 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Alexandru cel Bun, în apropierea Primăriei. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  57. 27.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 20:09 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Alexandru cel Bun, la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  58. 27.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 22:07 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Alexandru cel Bun, la Secția de Poliție. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  59. 28.11.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  În jurul orei 18:00 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Alexandru cel Bun, în zona Secției de Poliție. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  60. 29.11.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săbăoani

  La ora 04:43, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în localitatea Traian din comuna Săbăoani. Un autotren în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SAJ Roman.
  Conducătorul auto s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 54 de ani, ce a necesitat îngrijiri medicale a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  61. 29.11.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament din municipiul Roman

  La ora 09:10, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe Bulevardul Republicii.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SAJ Roman. Cu ajutorul scării culisabile pompierii au intrat printr-o fereastră în apartamentul situat la parter, unde, în interiorul unei camere, au găsit o femeie de 73 de ani fără semne vitale.

  62. 29.11.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Târgu-Neamț

  La ora 11:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Obor din orașul Târgu-Neamț. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SAJ.
  Până la sosirea forțelor de intervenție toate persoanele s-au autoevacuat. O femeie de 48 de ani a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Târgu-Neamț. Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  63. 29.11.2023 - Misiune de intervenție în comuna Săvinești pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament

  La ora 15:22, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o garsonieră situată la parterul unui bloc de locuințe de pe strada Tineretului din comuna Săvinești. La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Roznov.
  12 persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție, iar alte 2 persoane au fost evacuate de pompieri. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars bunurile materiale din interiorul garsonierei (mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile și documente). De asemenea s-a acționat pentru evacuarea fumului din interiorul garsonierei și de pe casa scării.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  64. 29.11.2023 - Misiune de intervenție în comuna Bodești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 15:35 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Bodeștii de Jos din comuna Bodești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bodești și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta la acoperiș cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 50 mp din acoperișul locuinței.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  65. 30.11.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Hangu

  În această dimineață pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Grozăvești din comuna Hangu. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii nr 2 de Intervenție Poiana Teiului.
  Un autoturism în care se aflau două persoane a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. Cele două persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  66. 30.11.2023 - Misiune de intervenție în comuna Alexandru cel Bun pentru stingerea unui incendiu produs la un spațiu comercial

  La ora 09:58, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un spațiu comercial situat în localitatea Bistrița din comuna Alexandru cel Bun. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Alexandru cel Bun.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o construcție cu rol de depozitare și la acoperișul spațiului comercial. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars magazia pe o suprafață de aproximativ 20 mp și 100 mp din acoperișul spațiului comercial (construit din lemn și acoperit cu tablă).
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Colegul nostru, plt. adj. Olariu Bogdan, ce se afla în trecere și a observat flăcările, a evacuat un bărbat de 45 de ani din zona incendiată și și-a sprijinit colegii la intervenție. Bogdan este pompier și paramedic în cadrul Detașamentului Piatra-Neamț din anul 2007.

  67. 30.11.2023 - Misiune de intervenție în comuna Girov pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie

  La ora 10:22, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Gura Văii, comuna Girov. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Girov.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la două anexe gospodărești și la acoperișul casei. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars două anexe gospodărești (magazie de lemne și centrală termică) pe o suprafață de aproximativ 25 mp, 12 mc de lemn de foc și 15 mp din acoperișul casei.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  68. 30.11.2023 - Misiune pirotehnică în municipiul Piatra-Neamț

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în municipiul Piatra-Neamț pentru asanarea unei grenade de mână defensivă și unui cartuș de calibru 7,92mm. Acestea au fost descoperite în pădurea Cernegura de un bărbat de 34 de ani cu ajutorul unui detector de metale. Pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafață de 200 mp nemaifiind descoperite alte elemente de muniție.
  Muniția descoperită ce provine din Al Doilea Război Mondial a fost transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  Compartimentul Informare și Relații Publice