Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN APRILIE 2023.

  1. 02.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Bârgăuani pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 08:50, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie în localitatea Bălănești din comuna Bârgăuani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bârgăuani și Detașamentele de pompieri Piatra Neamț și Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă si degajare mare de fum la acoperișul unei case și la o anexă gospodărească (bucătărie de vară), cu posibilitatea propagării la alte construcții din vecinătate.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200 mp, bunurile din interiorul anexei gospodărești (obiecte de mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic) și acoperișul pe o suprafață de 8 mp.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  2. 02.04.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament

  În jurul orei 21:30, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat la primul etaj într-un bloc de locuințe pe strada Aleea Vasile Lupu în municipiul Roman. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat prin balcon în apartament, unde au găsit o femeie de 74 de ani ce necesita îngrijiri medicale. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Roman.

  3. 03.04.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Borlești

  Prin apel la 112, la ora 16:01, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Borlești, pe DJ 156 A. Un autoturism în care se aflau trei persoane a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare de la Punctul de lucru Roznov și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Piatra Neamț. Persoanele au fost evaluate de echipajul SAJ fără a fi transportate la spital.
  Până la sosirea forțelor de intervenție cele trei persoane s-au autoevacuat din autoturism.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  4. 03.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Agapia pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 16:40, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Văratec din comuna Agapia. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SVSU Agapia.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare mare de fum la acoperișul casei și la o anexă gospodărească în care erau depozitate lemne de foc.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 180 mp, 15 mc de lemn de foc și anexa gospodărească cu suprafața de 16 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  Nu au fost victime.

  5. 04.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Dochia pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  În jurul orei 03:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un garaj situat pe strada nr. 15 în comuna Dochia. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la punctul de lucru Roznov, Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SVSU Dochia.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă la două anexe gospodărești (un garaj auto și o magazie cu lemne) cu posibilitatea propagării la locuință.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars cele două anexe gospodărești cu o suprafață totală de 90 mp cu bunurile materiale aflate în interiorul acestora, 10 ml de gard din lemn și s-au deteriorat 10 ferestre de la locuință și un autoturism.
  Amplasarea necorespunzătoare a unui mijloc de încălzire față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  6. 04.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Borca pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 11:45, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Sabasa din comuna Borca. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Borca și Garda nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului.
  Incendiul s-a mai în interiorul unei anexe gospodărești (bucătărie de vară). Pompierii voluntari din cadrul SVSU Borca, ajunși primii la locul evenimentului, au localizat incendiul care se putea propaga la întreaga construcție.
  Forțele de intervenție au acționat pentru lichidarea incendiului. Au ars bunuri materiale din interiorul încăperii: articole de mobilier, materiale textile, un aragaz și obiecte de uz casnic.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unor scăpări de gaze combustibile.
  Nu au fost victime.

  7. 04.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Hangu pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 13:15, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Hangu. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Hangu și Garda nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului.
  Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta la nivelul coşului de fum al unei anexe gospodărești (bucătărie de vară). S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. A ars funinginea din interiorul coşului de fum.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat.

  8. 04.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Timișești pentru stingerea unui incendiu produs la un magazin alimentar

  În jurul orei 15:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un magazin alimentar amplasat într-o gospodărie în localitatea Dumbrava din comuna Timișești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Timișești și Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la o construcție din lemn în care funcționa un magazin, cu posibilitatea propagării la locuință și la anexele gospodărești.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. A ars construcția cu suprafața de 20 mp cu bunurile din interiorul acesteia (alimente, obiecte de uz casnic, mobilier, documente și altele).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de un mijloc de încălzire supraîncălzit.
  Nu au fost victime.

  9. 04.04.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru degajarea unui copac căzut peste o mașină parcată

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 17:20 forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SVSU Roman au intervenit în municipiul Roman, pe strada Tudor Vladimirescu, pentru îndepărtarea unui copac căzut peste un autoturism aflat într-o parcare.
  Din fericire nu s-au înregistrat victime.

  10. 04.04.2023 - Misiuni de intervenție ca urmare a manifestării fenomenelor meteo produse în județul Neamț

  - Un echipaj de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a intervenit pentru deblocarea unui autoturism, în care se aflau două persoane, împotmolit în zăpadă pe DJ 157 H Dănești – Dochia;
  - Un echipaj cu o autospecială complexă pentru intervenție din cadrul Detașamentului Roman a acționat pentru transportul unei femei care a născut la domiciliu (asistată de membrii echipajului SAJ) în localitatea Ruginoasa la ambulanța SAJ pentru a fi transportată la Spitalul Municipal Roman;
  - Un echipaj cu un autoturism de serviciu și un UTV din cadrul Detașamentului Roman a acționat pentru transportul unei persoane de la domiciliu situat în localitatea Moreni (comuna Văleni) la ambulanța SAJ pentru a fi transportată la Spitalul Municipal Roman;
  - Forțe și mijloace de intervenție de la DRUPO Neamț și SVSU Bahna au intervenit pe DJ 159 pentru deblocarea unui autoturism (în care se afla doar conducătorul auto) între localitățile Izvoare (comuna Bahna) și Cârligi (comuna Filipești - BC);
  - Forțe și mijloace de intervenție de la DRUPO Neamț, SVSU Moldoveni și Detașamentul de pompieri Roman au intervenit pe DJ 158 Secuieni - Moldoveni pentru deblocarea din zăpadă a unui microbuz fără pasageri.

  11. 05.04.2023 - Misiune de intervenție la un eveniment rutier în municipiul Piatra Neamț

  În jurul orei 08:57, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier pe strada Foișorului în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au găsit un autoturism suspendat pe un pod metalic peste râul Cuejdi, ce făcea legătură dintre strada Erou Sava și strada Foișorului.
  Pompierii au acționat pentru repunerea autoturismului pe roți pentru a-și continua deplasarea.
  Misiunea a fost una dificilă, deoarece în interiorul autoturismului se afla conducătorul auto.

  12. 05.04.2023 - Misiuni de intervenție ca urmare a manifestării fenomenelor meteo produse în județul Neamț

  - Forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Doljești și Stănița și Detaşamentul de Pompieri Roman au intervenit în sprijinul unui echipaj de la SAJ pentru preluarea unui bărbat de 88 de ani din comuna Stănița în vederea transportului la Spitalul Municipal Roman.
  - Forțe și mijloace de intervenție de la DRUPO, SVSU Văleni și Detaşamentul de Pompieri Roman (cu o șenilată) au intervenit pentru a prelua din localitatea Moreni (comuna Văleni) un bărbat de 69 de ani ce necesita îngrijiri medicale. Acesta a fost predat unui echipaj SAJ care se afla pe DN 15 D (în zona Condor) în vederea transportului la Spitalul Municipal Roman.
  - Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare a intervenit pe DN15 C, la ieșirea din Târgu Neamț, pentru degajarea unei autoutilitare ce se afla pe acostament și nu mai putea înainta.
  Echipajul și-a continuat deplasarea până în localitatea Orțăști din comuna Drăgănești pentru a debloca două autoturisme rămase în zăpadă. În cele două autoturisme se aflau cinci adulți și doi copii. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Alături de pompierii militari la această misiune au acționat și membri ai SVSU Drăgănești cu un utilaj.
  - Forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț, SVSU Țibucani, SVSU Tupilați și DRUPO au intervenit pe DJ 155 I Totoiești - Davideni pentru deblocarea mai multor autoturisme din zăpadă.
  - Forțe și mijloace de intervenție din cadrul SVSU, Bâra, Dulcești, Valea Ursului și Ion Creangă au intervenit pentru deblocarea unor autoturisme pe DJ.
  - Forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman, SVSU Roman, Garnizoana Roman UM 01144, SV Cordun și SVSU Gherăești au intervenit pentru evacuarea și transportul a 33 de copii și 4 adulți dintr-un autocar blocat pe DN 2 - E 85. Aceștia au fost cazați în Căminul militar de Garnizoană în municipiul Roman.
  - Un echipaj de pompieri cu o autospecială pentru intervenție din cadrul Detașamentului Roman a desfășurat activități de patrulare și informare pe E85 pentru informarea privind posibilitatea cazării cetățenilor care vor sa rămână in zona Roman.
  - Au fost transmise mesaje prin RO ALERT.

  13. 05.04.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Târgu Neamț

  În jurul orei 14:10 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Vadului în orașul Târgu Neamț. Un autoturism în care se aflau două persoane s-a răsturnat. La locul producerii evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Târgu Neamț.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, cele două persoane aflate în autoturism au fost evacuate de către participanții la trafic.
  Două femei de 42 și 43 de ani au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajelor SAJ și SMURD. Femeia de 52 de ani a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  14. 05.04.2023 - Misiuni de intervenție la un accident rutier produs în comuna Vânători Neamț

  Forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț au intervenit la un accident rutier produs în comuna Vânători Neamț. Un autotren a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat peste un gard, într-o gospodărie.
  Conducătorul auto, un bărbat de 50 de ani a rămas blocat în cabină autotrenului. Bărbatul a fost ajutat de pompieri să iasă din interiorul cabanei, echipajul SMURD acordându-i asistență medicală la locul evenimentului.
  De asemenea au fost asigurate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

  15. 05.04.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 23:02, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă și pe strada Ecaterina Teodoroiu în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat la acoperiș și la nivelul unei anexe gospodărești, atașată de casă, cu posibilitatea propagării la întreaga construcție.
  Persoanele ce se aflau în interiorul locuinței s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars 200 mp din acoperiș și anexa pe o suprafață de 10 mp cu bunurile materiale din interior (aparate electrocasnice, scule si alte obiecte de uz gospodăresc).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat.
  Nu au fost victime.

  16. 07.04.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Roman

  Prin apel la 112, la ora 17:46, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme pe strada Mihai Viteazul în municipiul Roman. În cele două autoturisme se aflau șapte persoane.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție medicale de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  Până la sosirea forțelor de intervenție toate persoanele s-au autoevacuat din autoturismele implicate. Trei minori în vârstă de 9, 10 și 12 ani au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajelor SMURD TIM și SAJ ulterior fiind transportați la CPU Roman.

  17. 08.04.2023 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu Neamț acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Cetatea din orașul Târgu Neamț. Elicopterul va prelua și transporta un bărbat de 66 de ani la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” Iași.

  18. 09.04.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru degajarea unei persoane din lacul Bâtca Doamnei

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 21:05, două echipaje de pompieri, cu o autospecială complexă pentru intervenție, o barcă și o ambulanță SMURD TIM, din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit în municipiul Piatra Neamț pentru a scoate din Lacul Bâtca Doamnei, un bărbat de 54 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  19. 10.04.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Roman

  La ora 19:16, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Ștefan cel Mare în municipiul Roman. Un autoturism, în care era doar conducătorul auto, a părăsit partea carosabilă și a lovit un copac.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  Până la sosirea forțelor de intervenție conducătorul auto, un bărbat de 52 ani s-a autoevacuat. Acesta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, ulterior fiind transportat la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  20. 10.04.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru deblocarea unei persoane dintr-un autoturism

  În jurul orei 23:10, pompierii au fost înștiințați despre faptul că într-un autoturism parcat pe strada Eroilor se află o persoană, care ar avea nevoie de îngrijiri medicale. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Piatra Neamț.
  Pompierii au identificat o persoană, întinsă pe bancheta din spate a unui autoturism încuiat. Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, pompierii au scos din interiorul autoturismului un bărbat de 69 de ani. Acesta a fost preluat de membrii echipajului SAJ și transportat la UPU Piatra Neamț.

  21. 12.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Petricani pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  În jurul orei 04:30 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Țolici din comuna Petricani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SVSU Petricani.
  Incendiul se manifesta generalizat la un adăpost de animale, cu posibilitatea propagării la alte construcții învecinate. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. A ars adăpostul de animale cu suprafața de 80 mp in care se aflau 52 păsări și s-au degradat unelte agricole depozitate în interiorul acestuia.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de un mijloc de încălzire supraîncălzit.

  22. 12.04.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Borlești

  În jurul orei 18:25, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Borlești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri (o autospecială pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD TIM și EPA) și SAJ Piatra Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau șapte persoane. Două persoane au rămas încarcerate.
  Cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice, pompierii au acționat pentru scoaterea celor două victime, ambele pasagere in același autoturism. Una dintre victime a fost scoasă din autoturism în stare de inconștiență. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare de către echipajele SMURD și SAJ. Din păcate, femeia de 67 ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acesteia.
  Alte patru persoane, ce necesitau îngrijiri medicale de specialitate, au fost preluate și transportate la UPU Piatra Neamț de echipajele SMURD și SAJ.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  23. 12.04.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 20:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Cârloman în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la nivelul a trei anexe gospodărești și la acoperișul casei P+1, cu posibilitatea propagării la alte două locuințe din vecinătate aflate la o distanță mică. (Toate anexele erau construite în continuarea locuinței și formau o construcție în forma literei O).
  Până la sosirea pompierilor, proprietarul a fost scos din locuință de către un vecin.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.Au ars acoperișul locuinței și cele trei anexe gospodărești construite din lemn cu o suprafață de aproximativ 250 mp cu bunurile materiale din interior (mobilier, aparate electrocasnice, obiecte de uz gospodăresc, 100 kg cereale și 30 de pui).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric (mijloace de iluminat lăsate sub tensiune).
  Nu au fost victime.

  24. 14.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Dulcești pentru salvarea unei persoane dintr-o fântână.

  Intervenție contra cronometru pentru salvarea unui bărbat căzut în fântână
  La ora 15:20 pompierii au fost solicitați să intervină pentru scoaterea unui bărbat căzut în fântână (20 m adâncime) în localitatea Corhana din comuna Dulcești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și Piatra-Neamț (echipa de alpiniști).
  Pe timpul unor lucrări de reamenajare a unei fântâni, un bărbat a rămas blocat, cu membrele inferioare prinse sub un tub.
  Cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice, pompierii au acționat pentru scoaterea bărbatului.
  Echipajul SMURD TIM a preluat bărbatul de 46 de ani, conștient și cooperant și l-a transportat la CPU Roman pentru asistență medicală de specialitate.

  25. 14.04.2023 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în orașul Bicaz

  În jurul orei 19:30, prin apel la 112 a fost semnalată prezența unui urs în orașul Bicaz, pe strada Barajului. A fost transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  26. 14.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Cândești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 17:40, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Vădurele din comuna Cândești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Cândești și Punctul de lucru Roznov.

  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperiș, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință și la anexele gospodărești din imediata vecinătate.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul casei construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă pe o suprafață de aproximativ 80 mp și o afumătoare de 2 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a unui sistem de gătit față de materialele combustibile.
  Nu au fost victime.

  27. 15.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Dochia pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 01:40, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Dochia. La locul solicitării s-au deplasat SVSU Dochia și trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.
  Incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o anexă gospodărească și la acoperișul locuinței. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de o suprafață de aproximativ 100 mp și anexa gospodărească cu bunurile aflate în interior (mobilier și obiecte de uz gospodăresc).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost nesupravegherea unui mijloc de încălzire (soba).
  Nu au fost victime.

  28. 15.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Ghindăoani pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 13:05, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Ghindăoani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Ghindăoani și Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  Incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la cerdac și acoperiș cu posibilitatea propagării la întreaga locuință și la anexele gospodărești.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul locuinței (din astereală din lemn și acoperit cu șindrile și plăci de azbociment) pe o suprafață de aproximativ 80 mp, 400 kg de cereale, cerdacul din lemn, elemente de tâmplărie de la ușă și ferestre și bunuri materiale din interiorul unei încăperi (bucătărie).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat.
  Nu au fost victime.

  29. 16.04.2023 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Dămuc

  În jurul orei 00:50, prin apel la 112 a fost semnalată prezența unui urs într-o gospodărie în localitatea Trei Fântâni din comuna Dămuc. A fost transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  30. 17.04.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament

  La ora 10:03, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Mihai Viteazul în municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție (două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, două ambulanțe SMURD TIM și EPA) de la Detașamentul de pompieri și SVSU Roman.
  Incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare mare de fum in interiorul unei garsoniere situată la primul etaj într-un bloc de locuințe P+2.
  Din interiorul garsonierei a fost evacuat un bărbat de 53 de ani, ce prezenta arsuri. Acesta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM, ulterior fiind transportat la CPU Roman.
  Până la sosirea forțelor de intervenție 7 persoane s-au autoevacuat din bloc.
  Concomitent cu acțiunile pentru localizarea și stingerea incendiului s-au constituit echipe de cercetare căutare pentru a identifica persoane care ar fi putut fi afectate de incendiu. Astfel au fost evacuate două persoane. Una dintre cele două persoane, o femeie de 62 de ani, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD EPA deoarece a suferit ușoare intoxicații cu fum.
  De asemenea s-a acționat și pentru evacuarea fumului din interiorul garsonierei și de pe casa scării.
  După ce incendiul a fost lichidat, pompierii au constatat că au ars bunurile din interiorul garsonierei și s-au deteriorat: ușa de acces de la o garsonieră vecină, parțial instalațiile electrice aparente și Instalațiile de alimentare cu apă.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise (lumânare lăsată nesupravegheată).

  31. 18.04.2023 – Misiune de intervenție în orașul Târgu Neamț pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu Neamț acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Cetatea din orașul Târgu Neamț. Elicopterul va prelua și transporta un bărbat de 72 de ani la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași.

  32. 18.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Bahna pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  Prin apel la 112, la ora 11:32, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Liliac din comuna Bahna. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului Roman și SVSU Bahna.
  Incendiul se manifesta în pod, cu posibilitatea propagării la întreaga casă. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars materiale textile depozitate în pod și un mp din acoperișul casei.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  33. 18.04.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament

  În jurul orei 17:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Miron Costin în municipiul Roman. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.
  Pompierii, cu ajutorul scării culisabile, au intrat printr-o fereastră în apartamentul situat la primul etaj. Într-una din camere, pompierii au găsit într-o cameră, o femeie căzută ce prezenta traumatism la un membru superior. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale femeii de 53 de ani după care au transportat-o la CPU Roman.

  34. 19.04.2023 – Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru salvarea unui bărbat căzut pe malul lacului Bâtca Doamnei

  În jurul orei 13:20, pompierii au fost înștiințați că un bărbat a căzut pe marginea lacului Bâtca Doamnei, în zona parcării "La Caiace" din municipiul Piatra Neamț.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț (cu o autospecială complexă pentru intervenție, o autospecială pentru descarcerare, o barcă și o ambulanță SMURD) care au identificat un bărbat ce se afla blocat în arbuștii și vegetaţia de pe malul lacului, într-o zonă greu accesibilă.
  Cu ajutorul scării culisabile și a tărgii lopată pompierii au acționat pentru extragerea bărbatului din mediul ostil în care se afla.
  Bărbatul de 59 de ani a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la UPU Piatra Neamț.

  35. 20.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Urecheni pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 16:15, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Urecheni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Urecheni, SVSU Păstrăveni și Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  Incendiul s-a manifestat în interiorul unei camere, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars materiale textile și s-au deteriorat bunuri materiale din interiorul camerei.
  Proprietara locuinței, o femeie de 27 de ani, a suferit un atac de panică. Aceasta a fost asistată medical de membrii echipajului SMURD la locul evenimentului, refuzând transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  36. 22.04.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 14:15, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Horia în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperiș și în două încăperi, cu posibilitatea propagării la întreaga casă și la anexele gospodărești. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 80 mp, bunurile materiale din interiorul celor două încăperi (mobilier, articole textile, aparate electrocasnice și obiecte de uz casnic) și tâmplăria de la cinci ferestre și trei uși.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  37. 22.04.2023 – Misiune de intervenție în comuna Tămășeni pentru degajarea unei persoane din râul Siret

  În jurul orei 20:45, pompierii au fost înștiințați că se observă trupul unei persoane în apele râului Siret, în localitatea Adjudeni din comuna Tămășeni. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu un autoturism de serviciu, o barcă și o ambulanță SMURD.
  Pompierii au intervenit cu ajutorul bărcii și au scos din apă un bărbat de aproximativ 47 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  38. 23.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Pângărați pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 17:53, forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SVSU Pângărați au intervenit în localitatea Preluca pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și stufăriș ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ cinci hectare.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  39. 23.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Urecheni pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  În jurul orei 22:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din comuna Urecheni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț, SVSU Urecheni și SVSU Păstrăveni.
  Incendiul s-a manifestat la acoperișul unei anexe gospodărești și locuință care erau alipite, cu posibilitatea propagării la întreaga construcție. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 150 mp din acoperișul construcției.
  Două femei, de 29 și 56 de ani au suferit atacuri de panică. Acestea au fost asistate de membrii echipajului SMURD, refuzând transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric (conductor electric defect).

  40. 24.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Farcașa pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 15:19, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din comuna Farcașa. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda de intervenție 2 Poiana Teiului, SVSU Farcașa, SVSU și SAJ Borca.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la o casă cu posibilitatea propagării la alte două case și anexele din aceeași gospodărie.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  O femeie de 53 ani, ce a suferit arsuri la nivelul feței și membrelor superioare a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ, ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire.

  41. 26.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Podoleni pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 23:40, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din comuna Podoleni.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Podoleni și Punctul de lucru Roznov.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la o magazie construită din lemn cu posibilitatea propagării la locuința de care era alipită.
  Incendiul a fost localizat de către forțele și mijloacele de intervenție ale SVSU Podoleni.
  Forțele de intervenție au acționat pentru lichidarea incendiului în urma căruia au ars magazia cu suprafața de 25 mp, cinci tone de lemne și s-au deteriorat șapte mp din acoperișul casei.
  Fumatul în locuri nepermise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  42. 26.04.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament

  În jurul orei 11:15, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși a unui apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Caișilor, în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare de la Detașamentul Piatra Neamț și un echipaj cu o ambulanță de la SAJ.
  Pompierii au intrat în apartamentul situat la parter, prin fereastra unei camere. Aceștia au găsit o femeie căzută în bucătărie.
  Femeia de 84 de ani a primit îngrijiri medicale de la membrii echipajului SAJ, ulterior fiind transportată la UPU Piatra Neamț.

  43. 26.04.2023 - Misiune de intervenție la un accident feroviar produs în municipiul Piatra Neamț

  La ora 14:33, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment în care o persoană a fost lovită de un tren transport persoane în municipiul Piatra Neamț. Trenul se deplasa în direcția Piatra-Neamț - Bacău.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Ajunse la locul producerii evenimentului, forțele de intervenție au identificat o femeie de 42 de ani fără semne vitale.

  44. 26.04.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Roman

  Prin apel la 112, în jurul orei 18:15 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment în urma căruia o persoană a rămas blocată sub un autotren staționat pe centura ocolitoare a municipiului Roman. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare grea din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu o ambulanță de la SAJ.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au găsit un bărbat blocat sub capul tractor. Cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice aceștia au scos un bărbat de 38 de ani ce prezenta escoriații la nivelul membrelor superioare.
  Bărbatul a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ dar a refuzat transportul la spital.

  45. 28.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Vânători Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o stână

  La ora 17:51, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o stână în comuna Vânători Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Vânători Neamț și Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  Incendiul s-a manifestat generalizat la o anexă gospodărească cu posibilitatea propagării la alte anexe din vecinătate. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars o anexă construită din lemn cu suprafața de 20 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
  Nu au fost victime.

  46. 28.04.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament

  La ora 19:21, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Mihai Eminescu în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au deblocat ușa și au intrat în apartament unde au găsit o femeie, în vârstă de 89 ani, conștientă care era căzută pe podea. Persoana a primit îngrijiri medicale de la echipajul SAJ fiind transportată ulterior la UPU Piatra Neamț.

  47. 28.04.2023 - Misiune de intervenție în orașul Bicaz pentru degajarea unei persoane din Lacul Bicaz

  În jurul orei 11:00, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în Lacul Bicaz, în zona Barajului, se observă o persoană în apă. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Bicaz.
  Pompierii au intervenit cu ajutorul bărcii și au scos din apă un bărbat de 28 de ani fără semne vitale.

  48. 29.04.2023 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în zona cabanei Dochia din Masivul Ceahlău

  La ora 11:46, prin apel la 112 a fost semnalată prezența unui urs în Masivul Ceahlău, în zona cabanei Dochia. A fost transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  49. 29.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Dumbrava Roșie pentru stingerea unui incendiu produs la o casă parohială.

  35 de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce a produs importante pagube
  La ora 05:20 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la casa parohială din localitatea Cut, în comuna Dumbrava Roșie. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (5 autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Roman (o autospecială de stingere) și SVSU Dumbrava Roșie.
  Incendiul se manifesta generalizat la un adăpost pentru animale și o magazie dintr-o gospodărie și la acoperișul casei parohiale (P+E+M), la o anexă gospodărească (învecinată cu adăpostul pentru animale), la acoperișul unei hale de depozitare a unui operator economic.
  Până la sosirea forțelor de intervenție din casa parohială s-au autoevacuat o femeie și doi copii. Persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul casei parohiale (construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 400 mp, planșeul din lemn de la 8 camere situate la primul etaj, elemente de tâmplărie din componența ferestrelor, mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, acoperișul anexei (casei parohiale) cu suprafață de 100 mp și aproximativ 200 kg de câlți.
  De asemenea au ars magazia din lemn cu bunurile din interior (5 mc cherestea, 0,5 mc lemn de foc, 100 kg cereale și adăpostul pentru animale cu suprafața de 40 mp în care se aflau 2 iepuri și 37 de păsări.
  Incendiul a cuprins și acoperișul unei hale de depozitare pe o suprafață de aproximativ 10 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un cablu deteriorat/neizolat corespunzător ce se afla în adăpostul pentru animale.
  Intervenția a durat aproximativ 7 ore.

  50. 29.04.2023 - Misiune de intervenție în comuna Ion Creangă pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 23:57, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la o casă situată în comuna Ion Creangă. La locul solicitării s-au deplasat patru echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și SVSU Ion Creangă.
  Incendiul se manifesta generalizat la o anexă și la acoperișul comun cu casa, existând posibilitatea propagării la întreaga construcție și la o altă anexă dintr-o gospodărie învecinată aflată la o distanță de aproximativ 2 m.
  Până la sosirea forțelor de intervenție persoanele ce se aflau în casă s-au autoevacuat. O tânără de 18 ani a suferit ușoare intoxicații cu fum și atac de panică. Aceasta a fost asistată de membrii echipajului SMURD, ulterior fiind transportată la CPU Roman.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, reușind să evite propagarea acestuia în interiorul casei. Au ars acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 100 mp, bunuri materiale aflate în cele două încăperi ale anexei (mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile și obiecte de uz casnic) și tâmplăria de la 3 uși și 4 ferestre.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost burlanul metalic neprotejat termic față de materialele combustibile.

  51. 30.04.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Secuieni

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 13:20 un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier produs pe E 85 în comuna Secuieni.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru persoane. Doi copii de 9 și 11 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluați de un echipaj SAJ și transportați la CPU Roman.

  Compartimentul Informare și relații publice