Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN MARTIE 2023.

  1. 03.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în orașul Roznov

  La ora 20:25, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism în localitatea Slobozia din orașul Roznov. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov.
  Ajunși la locul evenimentului, pompierii au găsit un autoturism în flăcări ce se afla în afara părții carosabile.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  2. 04.03.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Piatra Neamț

  La ora 19:50, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe pe strada 1 Decembrie 1918 în municipiul Piatra Neamț.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Pompierii, cu ajutorul scării culisabile au intrat prin balcon în apartamentul situat la al doilea etaj, unde au găsit un bărbat de 73 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  3. 05.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie în comuna Pângărați

  La ora 10:13, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Oanțu din comuna Pângărați. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SVSU Pângărați.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la o anexă (în care era amplasată centrala termică) și la acoperișul unui magazin cu posibilitatea propagării la o altă anexă gospodărească și la o locuință învecinată.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars bunurile materiale depozitate în interiorul anexei (mobilier, generator și alte articole de uz gospodăresc), acoperișul magazinului pe o suprafață de aproximativ 200 mp și s-au deteriorat bunuri materiale din interiorul acestuia.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzire.
  Nu au fost victime.

  4. 05.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în comuna Săbăoani

  La ora 20:50, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în comuna Săbăoani.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Săbăoani.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și în interiorul unei camere a unui corp de clădire al unei locuințe (în formă de L).
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul pe o suprafață de aproximativ 60 mp construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment), elemente de tâmplărie, mobilier, materiale textile și aparatură electrocasnică.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  5. 05.03.2023 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter în municipiul Piatra Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul a preluat și transportat un bărbat de 66 de ani la IBCV în municipiul Iași.

  6. 06.03.2023 - Misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter în municipiul Piatra Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul va prelua și transporta un tânăr de 18 de ani la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu" în municipiul Iași.

  7. 06.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Poienari

  La ora 13:28, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Poienari.
  Forțe și mijloace de intervenție din cadrul Punctului de lucru Poienari și SVSU Poienari au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 2 ha.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  8. 06.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară în orașul Târgu Neamț

  La ora 18:22, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o autoutilitară, parcată într-o gospodărie situată pe strada Tăbăcari în orașul Târgu Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.
  Incendiul se manifesta la compartimentul motor, cu posibilitatea propagării la întreaga autoutilitară. Pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului. A ars compartimentul motor și s-au degradat parbrizul, capota și interiorul cabinei.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  9. 07.03.2023 - Misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter în orașul Târgu Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu Neamț acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Cetatea din orașul Târgu Neamț. Elicopterul va prelua și transporta un bărbat de 76 de ani la IBCV în municipiul Iași.

  10. 07.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în municipiul Piatra Neamț

  Prin apel la 112, la ora 14:27 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Griviței în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unei anexe gospodărești (bucătărie de vară) situată în prelungirea casei, existând pericolul de propagare la aceasta.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: 2 mp din plafonul bucătăriei, o hotă, obiecte de uz casnic și s-a deteriorat mobilierul din interiorul încăperii.
  Incendiul s-a produs din cauza aparatului de gătit (aragaz) lăsat nesupravegheat.
  Nu au fost victime.

  11. 08.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un magazin în comuna Tașca

  La ora 02:21, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o clădire a unui operator economic (spațiu comercial cu mai mulți utilizatori) în localitatea Neagra din comuna Tașca. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SVSU Bicazu Ardelean.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta la un rastel cu butelii, în interiorul unui spațiu comercial (bar) și la acoperișul clădirii. Din rastel trei butelii au explodat, existând posibilitatea ca toate buteliile să explodeze. (În rastel erau depozitate 20 de butelii).
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars bunurile din incinta spațiului comercial și acoperișul clădirii (construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de aproximativ 90 mp.
  Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  12. 09.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Bahna

  Prin apel la 112, la ora 18:19 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Bahna. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Moldoveni.
  Incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperiș și în interiorul a două camere, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: 170 mp din acoperișul casei (confecționat din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) și bunurile din cele două camere (mobilier, articole de îmbrăcăminte și obiecte de uz casnic).
  Doi bărbați (de 73 și 51 de ani) au suferit ușoare arsuri la nivelul membrelor superioare și feței. Aceștia au primit îngrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD, ulterior fiind transportați la CPU Roman.
  Acţiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  13. 10.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Oniceni

  Prin apel la 112, la ora 10:16 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Mărmureni din comuna Oniceni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Oniceni, Punctul de lucru Poienari și Detașamentul de pompieri Roman.
  Incendiul se manifesta la acoperiș și în două încăperi (bucătărie și dormitor), cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 50 mp din acoperișul casei și bunurile din cele două încăperi (tâmplărie, mobilier, articole de îmbrăcăminte și obiecte de uz casnic).
  Proprietarul locuinței, un bărbat în vârstă de 84 ani a suferit ușoare arsuri la nivelul membrului superior drept. Acesta a primit îngrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD, ulterior fiind transportat la CPU Roman.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzire.

  14. 13.03.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săbăoani

  La ora 12:42, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 2-E 85, în comuna Săbăoani. Un autoturism în care se aflau două persoane a părăsit partea carosabilă. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  În urma evenimentului rutier, o persoană (conducătorul auto) a rămas încarcerată. Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au acționat pentru descarcerarea victimei, o femeie de 47 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportată la CPU Roman.
  Echipajul SAJ a acordat îngrijiri medicale unui bărbat de 73 de ani, pasager în autoturism, după care l-au transportat la CPU Roman.
  De asemenea, pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  15. 13.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Poienari

  Forțe și mijloace de intervenție de la SVSU și Punctul de lucru Poienari au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, ce s-a manifestat pe o suprafață de 0,5 ha, pe marginea DN 15 D în comuna Poienari.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  16. 13.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Hangu

  Prin apel la 112, în jurul orei 13:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Grozăvești din comuna Hangu (zona Huiduman). La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Hangu, Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului, Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și Ocolul Silvic Poiana Teiului.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiul ce s-a manifestat la vegetația uscată cu posibilitatea propagării la fondul forestier. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 5 ha.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  17. 13.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în municipiul Piatra Neamț

  La ora 20:57, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Ioan Slavici în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul a două camere cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars bunurile materiale din interiorul celor două camere (mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice, articole de uz casnic etc).
  Jarul căzut din sistemele de încălzire a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  18. 13.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Ștefan cel Mare

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 22:50, un echipaj de pompieri (cu o autospecială de stingere) din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a intervenit în comuna Ștefan cel Mare pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 3 ha.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  19. 13.03.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Ștefan cel Mare

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică a intervenit în localitatea Ghigoiești din comuna Ștefan cel Mare pentru asanarea unei grenade de mână defensive, unei grenade de mână ofensive și a cinci cartușe de calibru 7,92 mm.
  Un bărbat de 74 de ani a descoperit muniţiile, pe timpul efectuării unor lucrări de întreținere la nivelul acoperișului.
  Muniţiile, ce provin din Al Doilea Război Mondial au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

  20. 14.03.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Roman

  La ora 16:15, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat la parterul unui bloc de locuințe, pe strada Fundătura Păcii în municipiul Roman. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  Pompierii au intrat printr-o fereastră în apartament, unde, într-una din camere, au găsit o femeie căzută, în stare de semiconștiență. Femeia, în vârstă de 70 de ani, a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Roman.

  21. 14.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în municipiul Piatra Neamț

  La ora 18:50, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism pe strada Mihai Viteazu în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la un autoturism parcat într-o parcare, cu posibilitatea propagării la alte autoturisme și la o pubelă pentru depozitarea resturilor menajere.
  Un autoturism, parcat în imediata apropiere de cel în flăcări, a fost îndepărtat de către proprietarul acestuia până la sosirea pompierilor.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  22. 14.03.2023 - Misiuni de intervenție pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată

  Ca urmare a unor apeluri la 112, forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț și SVSU au intervenit pentru localizarea și lichidarea unor incendii de vegetaţie uscată astfel:
  - în comuna Piatra Șoimului unde au ars 2 ha de fond forestier
  - în comuna Tașca unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 0.5 ha.
  Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost focul deschis în spații deschise.

  23. 14.03.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Bicazu Ardelean

  În data de 14.03.2023, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a efectuat o ședință de pregătire de specialitate în teren în comuna Bicazu Ardelean.
  Pe timpul ședinței de pregătire pirotehnicienii au descoperit:
  - un proiectil exploziv de calibru 100 mm,
  - un proiectil exploziv de calibru 75 mm,
  - grenadă de mână ofensivă și
  - 51 cartușe de calibru 7,65 mm.
  Muniţiile, ce provin din Primul Război Mondial, au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

  24. 15.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în comuna Botești

  La ora 09:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Nisiporești din comuna Botești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Botești și Detașamentul de pompieri Roman.
  Incendiul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească lipită de locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 20 mp din acoperișul locuinței și anexa gospodărească construită din lemn cu suprafața de 10 mp cu bunurile materiale din interiorul acesteia (mobilier, aragaz, materiale textile, 100 kg lemn de foc și alte bunuri de uz gospodăresc).
  Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.
  Nu au fost victime.

  25. 15.03.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Borlești

  La ora 15:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Nechit din comuna Borlești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Punctul de lucru Roznov, SAJ Piatra Neamț și SVSU Borlești.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme și un atelaj hipo. În cele două autoturisme se aflau cinci persoane iar în atelajul hipo două persoane.
  Două femei, în vârstă de 54 și 59 de ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  26. 16.03.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Borca

  La ora 10:51, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Pârâul Pântei din comuna Borca. În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și un autotren în care se aflau doar conducătorii auto.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SAJ Borca și Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului.
  Până la sosirea pompierilor, conducătoarea autoturismului a fost extrasă și preluată de membrii echipajului SAJ în vederea transportului la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  27. 16.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Horia

  La ora 10:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Plopului în localitatea Cotu Vameș din comuna Horia. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la acoperiș, pe holul și în interiorul unei camere cu posibilitatea propagării la întreaga locuință și la o anexă gospodărească.
  Proprietarul locuinței, un bărbat de 75 de ani, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ deoarece a suferit un atac de panică și s-a intoxicat cu fum.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars 30 mp din acoperișul locuinței și bunurile materiale din interiorul camerei și holului (mobilier, articole textile, televizor, documente de identitate etc).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire.

  28. 17.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Grințieș

  În jurul orei 15:00, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Poiana din comuna Grințieș. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului și SVSU Grințieș.
  Incendiul se manifesta generalizat la acoperișul unei case și la o anexă gospodărească, cu posibilitatea propagării la fondul forestier. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul casei pe o suprafața de aproximativ 25 mp, deșeuri depozitate în pod, anexa gospodărească construită din lemn și bunurile materiale din interiorul acesteia.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  29. 17.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Piatra Șoimului

  Ca urmare a unui apel la 112, în jurul orei 17:30, un echipaj de pompieri (cu o autospecială de stingere) din cadrul Punctului de lucru Roznov și membri ai SVSU Piatra Șoimului au intervenit în localitatea Poieni pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ trei hectare.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  30. 19.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Crăcăoani

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 17:30, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Târgu Neamț (cu o autospecială de stingere) și membri ai SVSU Crăcăoani au intervenit în comuna Crăcăoani pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ trei hectare.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  31. 20.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o baracă în municipiul Roman

  La ora 09:58, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o baracă situată pe strada Narciselor în municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unei barăci metalice, amplasată într-o curte.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars bunurile materiale aflate în interiorul acesteia (un aragaz, un pat, materiale textile și unelte de uz gospodăresc).
  Aparatul de gătit lăsat nesupravegheat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  32. 20.03.2023 - Misiune de intervenție pentru salvarea unei persoane căzută în beci în comuna Horia

  În jurul orei 13:55, pompierii au fost înștiințați despre faptul că o persoană a căzut în beciul unei gospodării situată pe strada Liman în localitatea Cotu Vameș din comuna Horia. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au scos din beciul amplasat într-o anexă gospodărească o femeie de 43 de ani ce prezenta traumatisme la nivelul membrelor inferioare. Aceasta a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Roman.

  33. 20.03.2023 - Misiune de degajare a unei lebede din lacul Bâtca Doamnei

  Ca urmare a unei solicitări din jurul orei 14:05, un echipaj de pompieri (cu o autospecială complexă pentru intervenție) din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a intervenit pentru scoaterea unei lebede moarte din Lacul Bâtca Doamnei. Aceasta a fost predată reprezentantului DSVSA.

  34. 20.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Dămuc

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 15:03, forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Dămuc și Bicaz Chei și Detașamentul de pompieri Piatra Neamț au intervenit în comuna Dămuc pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 0, 5 hectare.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  35. 20.03.2023 - Misiune de degajare a unei persoane căzută într-o zonă greu accesibilă în comuna Poiana Teiului

  La ora 17:17, pompierii au fost înștiințați despre faptul că o persoană a căzut într-o zonă greu accesibilă dintr-o gospodărie în comuna Poiana Teiului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului și SAJ Borca.
  Pompierii, cu ajutorul tărgii lopată, au acționat pentru scoaterea unei femei, căzută într-o zonă greu accesibilă. Femeia în vârstă de 53 de ani, a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la spital.

  36. 20.03.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Grințieș

  La ora 19:43, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Grințieș. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr 2 de intervenție Poiana Teiului și SAJ Borca.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau doar conducătorii auto.
  Până la sosirea forțelor de intervenție cele două persoane s-au autoevacuat. Cei doi conducători auto, doi bărbați de 37 și 25 de ani au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SAJ și SMURD, ulterior fiind transportați la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  37. 21.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un autobuz în comuna Cordun

  La ora 06:52, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autobuz în comuna Cordun. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la compartimentul motor al unui autobuz. Autobuzul nu avea călători.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars materiale combustibile din componența compartimentului motor.
  Scurgerea de lichide combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  38. 21.03.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Bicazu Ardelean

  În data de 21.03.2023 echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a desfășurat o ședință de pregătire de specialitate în teren în comuna Bicazu Ardelean, în pădurea din pasul Balaj. Pe timpul ședinței de pregătire au fost descoperite două proiectile explozive de calibru 75 mm și două grenade de mână ofensive.
  Muniția, ce provine din Primul Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  39. 21.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în municipiul Piatra Neamț

  Prin apel la 112, în jurul orei 15:20, pompierii au fost înștiințați de un bărbat despre faptul că se degajă fum de sub capota unui autoturism situat pe strada Ozana în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor bateriilor.
  Nu au fost victime.

  40. 23.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire P+1+M în comuna Gherăești

  Prin apel la 112, la ora 12:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o clădire în care a funcționat o unitate de cazare P+1+M (motel) în localitatea Tețcani din comuna Gherăești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Gherăești.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la mansardă, parțial la acoperiș și la un perete exterior, cu pericol de generalizare la întreaga clădire.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul pe o suprafață de aproximativ 25 mp (construit din lemn, termoizolație, vată și polistiren cu învelitoare din tablă), fațada unui perete pe o suprafață de 15 mp și planșeul din lemn pe o suprafață de 3 mp.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  41. 23.03.2023 - Misiuni de intervenție pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată

  Ca urmare a unor apeluri la 112, forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Neamț și a SVSU au intervenit pentru localizarea și lichidarea unor incendii de vegetaţie uscată astfel:
  - în comuna Gârcina unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de 0.2 ha, din cauza focului deschis în spații deschise;
  - în comuna Girov unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de 0.3 ha, cauza probabilă fiind acțiunea intenționată;
  - în comuna Bălțătești unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de 0,5 ha, din cauza focului deschis în spații deschise;
  - în comuna Bălțătești unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de 0,3 ha, cauza probabilă fiind acțiunea intenționată.

  42. 24.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Pipirig

  Atenție la curățenia de primăvară! O femeie din comuna Pipirig putea rămâne fără locuință din cauza arderii de resturi vegetale.
  La ora 11:56, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Boboiești din comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig și Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  Incendiul se manifesta la acoperiș cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars patru mp din acoperișul casei.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  43. 24.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Săbăoani

  La ora 12:16 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Castanilor în comuna Săbăoani. La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Săbăoani.
  Incendiul se manifesta generalizat în pod și la acoperiș cu posibilitatea propagării la întreaga locuință și la două anexe gospodărești. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul pe o suprafață de 50 mp (construit din lemn și acoperit cu șindrile și plăci de azbociment) și bunurile materiale depozitate în podul locuinței.
  Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  44. 24.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic în municipiul Roman

  La ora 14:02 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o hală pe platforma Arcelor Mittal în municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul Roman (redirecționate de la Săbăoani după finalizarea misiunii).
  Incendiul se manifesta la acoperișul unei hale dezafectată, construit din grinzi metalice și acoperit cu carton bituminat. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 20 mp.
  Scânteile mecanice produse de un aparat electric de tăiere au fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  45. 24.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Pângărați

  Prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Pângărați. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pângărați, Detașamentul de pompieri Piatra Neamț, Ocolul Silvic Vaduri și IPJ.
  S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului ce s-a manifestat la vegetația uscată într-o gospodărie și la vegetația forestieră pe o suprafață de aproximativ 0,5 ha.
  Cauza probabilă de producere a incendiului.

  46. 24.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie în comuna Doljești

  Arderea resturilor vegetale din gospodărie poate produce pagube materiale importante!
  Prin apel la 112, la ora 14:06 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie situată pe strada Nucului în localitatea Buruienești din comuna Doljești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman, SVSU Doljești și SAJ Roman.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta în podul și la acoperișul a două construcții (P+M) și într-o cameră a uneia dintre acestea.
  Din interiorul unei anexe gospodărești, până la sosirea pompierilor, cetățenii au evacuat un cal.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișurile celor două construcții pe o suprafață de 50 mp și 100 mp și bunurile materiale depozitate în interiorul unei camere.
  Concomitent cu acțiunile pentru stingerea incendiului s-au evacuat elemente de mobilier și alte bunuri din camerele uneia din construcții.
  Proprietarul gospodăriei, un bărbat de 57 de ani a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare. Acesta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ, ulterior fiind transportat la CPU Roman.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  47. 24.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în orașul Târgu Neamț

  La ora 20:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Veterani în orașul Târgu Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  Incendiul se manifesta cu flacără deschisă si degajare mare de fum în interior cu posibilitatea generalizării la întreaga locuință. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars bunurile materiale din interiorul a două camere și o bucătărie.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  48. 25.03.2023 - Misiuni de intervenție pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată

  Prin apel la 112, forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Neamț împreună cu membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit pentru localizarea și lichidarea unor incendii de vegetaţie uscată astfel;
  - în localitatea Pildești din comuna Cordun unde au ars 500 mp de vegetație uscată și 5 tone de gunoi și resturi vegetale,
  - în comuna Săbăoani unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de 5 ha,
  - în localitatea Vlădiceni din comuna Bârgăuani unde au ars aproximativ 500 kg de deșeuri lemnoase,
  - în localitatea Corni din comuna Bodești unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de 5 ha,
  - în localitatea Bălănești din comuna Bârgăuani unde a ars vegetație uscată pe marginea DN 15 D pe o suprafață de 30 mp.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a acestor incendii.

  49. 25.03.2023 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Piatra Neamț

  În jurul orei 19:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe pe strada Grigore Ureche în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.
  Pompierii, cu ajutorul scării culisabile, au intrat prin balcon în apartamentul situat la primul etaj, unde au găsit o femeie căzută. Femeia de 83 de ani a primit îngrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD, ulterior fiind transportată la UPU Piatra Neamț.

  50. 26.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Bâra

  În jurul orei 17:50, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Bâra. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Bâra.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la acoperiș cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 10 mp din acoperișul locuinței.
  Proprietara locuinței, în vârstă de 82 de ani a suferit un atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentul de la membrii echipajului SMURD dar a refuzat transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

  51. 26.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Borca

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 17:10, forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Borca și Garda nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului au intervenit în localitatea Pârâul Cârjei pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 10 ha.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Intervenția a durat aproximativ 5,30 ore. Accesul până la locul unde se manifesta incendiul a fost de 2 km față de drum.

  52. 29.03.2023 - Misiune de degajare a unui copac căzut pe carosabil în comuna Gâdinți

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:00, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare a intervenit în comuna Gâdinți pentru îndepărtarea unui copac căzut pe DN 15 D, in dealul Mărului.

  53. 29.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs într-o centrală dezafectată în municipiul Piatra Neamț

  Prin apel la 112, la ora 18:58, pompierii au fost înștiințați de o un cetățean despre faptul că se observă o persoană care arde într-o centrală dezafectată, situată pe strada Progresului în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au identificat o persoană carbonizată
  Organele competente vor identifica persoana și cum s-a produs evenimentul.

  54. 30.03.2023 - Misiune de intervenție pentru salvarea unei bovine în municipiul Roman

  În această după amiază, la ora 15:45 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman, pe un teren din apropierea străzii Fabricii, pentru a scoate o vacă căzută într-un groapă cu reziduuri.
  La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman.
  Cu ajutorul echipamentelor de intervenție specifice, pompierii au scos animalul din mediul ostil în care se afla și l-au predat proprietarului.

  55. 30.03.2023 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în comuna Moldoveni

  În jurul orei 14:30 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Hociungi din comuna Moldoveni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Moldoveni și Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în interiorul și la acoperișul unei anexe gospodărești (bucătărie de vară) alipită de locuință, existând posibilitatea propagării la întreaga construcție.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 40 mp și bunuri aflate în interiorul acesteia (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile și obiecte de uz casnic).
  Proprietara locuinței în vârstă de aproximativ 70 de ani a suferit un atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD dar a refuzat transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul (aparat electric lăsat sub tensiune).


  Compartimentul Informare și relații publice