Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN IANUARIE 2024.

  1. 01.01.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  În jurul orei 00:00 pompierii din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce se manifesta pe Muntele Pietricica. În urma incendiului au ars aproximativ 1.5 ha de vegetație uscată.
  Folosirea materialelor pirotehnice (artificii) a fost cauza probabilă de producere a incendiului.


  2. 01.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Piatra Șoimului pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 12:41 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în localitatea Luminiș din comuna Piatra Șoimului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov.
  Incendiul s-a manifestat în interiorul bucătăriei, existând posibilitatea generalizării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars elementele de tâmplărie aferente camerei (ușă și ferestre) și bunuri materiale din interior (obiecte de mobilier, materiale textile, obiecte de uz casnic etc.).
  Folosirea combustibilului neadecvat a fost stabilită ca fiind cauza probabilă de producere a incendiului (a încercat să aprindă focul cu ajutorul benzinei).

  3. 01.11.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Grințieș

  În jurul orei 15:00 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Bradu din comuna Grințieș. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau cinci persoane. O femeie de 58 de ani, pasageră într-unul din autoturisme, a necesitat îngrijiri medicale. Aceasta a fost preluată și transportată de echipajul SMURD la CPU Târgu-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  4. 01.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Pipirig pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 19:21, două echipaje de pompieri de la SVSU Pipirig și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț au intervenit în localitatea Dolhești pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de 500 mp.
  Folosirea materialelor pirotehnice (artificii/petarde) a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  5. 01.01.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Botești

  În jurul orei 21:15, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 2 - E 85, în localitatea Nisiporești din comuna Botești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  În evenimentul rutier au fost implicate o autoutilitară în care se afla doar conducătorul auto și un autoturism parcat în afara părții carosabile.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  6. 02.01.2024 – Bilanțul misiunilor desfășurate în perioada 29.12.2023 - 02.02.2023

  În perioada 29.12.2023 - 02 01.2024, în zona de competenţă a Inspectoratului s-au produs 195 evenimente care au necesitat intervenţia serviciilor profesioniste, voluntare și private pentru situații de urgență, astfel:
  -145 cazuri de urgenţă asistate de echipajele SMURD (19 au fost executate de echipajele TIM)
  -12 incendii (8 la locuințe și 4 de vegetație uscată)
  -2 misiuni pirotehnice
  -5 acţiuni de asistență a persoanelor
  -28 acţiuni de protecţia comunităţilor (asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la accidente rutiere, activităţi de recunoaşteri în teren, etc.)
  -3 alte situaţii de urgenţă.

  7. 02.01.2024 – Misiune pirotehnică în comuna Dulcești

  În data de 02.01.2024 echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în comuna Dulcești pentru asanarea unor elemente de muniție descoperite de un bărbat de 46 de ani. Elementele de muniție (1 proiectil exploziv de calibru 47 mm, 30 cartușe de calibru 7,92 mm și 5 focoase pentru bombe de aruncător) au fost descoperite în pădurea din localitatea Cârlig cu ajutorul unui detector de metale.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei, echipa pirotehnică a verificat zona pe o suprafață de aproximativ 200 mp și nu a mai descoperit alte elemente de muniție.
  Muniția, ce provine din Al Doilea Război Mondial a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat în vederea distrugerii.

  8. 02.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Dochia pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 15:20, două echipaje de pompieri de la SVSU Dochia și Punctul de lucru Roznov au intervenit în localitatea Dochia pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de 300 mp.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  9. 02.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Pipirig pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 22:50 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în localitatea Stânca din comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.
  Incendiul ce s-a manifestat la acoperișul casei, în jurul coșului de fum, a fost localizat și lichidat de SVSU Pipirig.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  10. 03.01.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Roman

  La ora 21:38, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Bogdan Dragoș din municipiul Roman. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  Un autoturism, în care se aflau două persoane, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un stâlp. Cele două persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Un tânăr de 22 de ani, pasager în autoturism, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD după care a fost transportat la CPU Roman.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
  La locul evenimentului a fost solicitat și o echipă de la operatorul economic de distribuție a energiei pentru remedierea defecțiunilor cauzate.

  11. 03.01.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săbăoani

  În jurul orei 11:10, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85 în localitatea Traian din comuna Săbăoani. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Roman.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autotren în care se afla doar conducătorul auto și un autoturism în care se aflau patru persoane. Toate persoanele erau evacuate din autovehicule. O fată de 16 ani a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, dar a refuzat transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  12. 05.01.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 13:41 forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe Muntele Pietricica.
  Alături de pompieri au acționat lucrători ai Ocolului Silvic Vaduri și ai Poliției Locale Piatra-Neamț. Au ars aproximativ 1.5 ha de vegetație uscată, litieră și doborâturi.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  13. 06.01.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Vânători Neamț

  La ora 12:18 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DJ 155 C în comuna Vânători Neamț. Un autoturism în care se aflau două persoane a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SAJ Târgu-Neamț.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au găsit un autoturism în afara părții carosabile în care se afla conducătorul auto, încarcerat. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au acționat pentru scoaterea victimei, un bărbat de 67 în stare de semiconștiență. Acesta a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Târgu-Neamț. O femeie de 62 de ani, pasageră în autoturism, a necesitat îngrijiri medicale, fiind preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Târgu-Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  14. 06.01.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament

  La ora 12:55, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe pe Aleea Tudor Vladimirescu. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat printr-o fereastră în apartamentul situat la primul etaj unde, în interiorul unei camere, au găsit o femeie de 63 de ani fără semne vitale.

  15. 07.01.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Cordun

  La ora 16:04 pompierii au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe E 85, în comuna Cordun. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman (o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, un autocamion cu container multirisc, o ambulanță SMURD TIM) și SAJ Roman (2 ambulanțe).
  În accidentul rutier au fost implicate 2 TIR-uri și două autoturisme. În autoturisme se aflau câte două persoane iar în TIR-uri erau doar conducătorii auto. Până la sosirea forțelor de intervenție trei persoane (două dintr-un autoturism și una dintr-un TIR) s-au autoevacuat.
  Ajunse la locul producerii evenimentului, forțele de intervenție au găsit două persoane încarcerate într-unul din autoturisme și într-unul dintre TIR-uri (care era răsturnat). Pompierii au acționat cu ajutorul tărgii lopată pentru scoaterea conducătorului auto din TIR. Bărbatul de 30 de ani, ce prezenta politraumatisme, a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la CPU Roman.
  Concomitent cu acțiunile pentru scoaterea victimei din TIR s-a acționat pentru descarcerarea victimei dintr-un autoturism. Conducătorul autoturismului, a fost scos de pompieri și imediat au fost începute manevrele de resuscitare membrii echipajului SMURD TIM. Din păcate, victima, un bărbat de 23 de ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanța SMURD TIM declarând decesul acestuia. O femeie de 20 de ani, pasageră în același autoturism, a fost preluată de un echipaj de la SAJ și transportată la spital.
  De asemenea s-a acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  16. 07.01.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Agapia

  În jurul orei 18:15 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Săcălușești din comuna Agapia. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț și SAJ Târgu-Neamț.
  Un autoturism în care se aflau două persoane a părăsit partea carosabilă și a lovit un stâlp. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
  De asemenea, la locul evenimentului, a fost solicitat un echipaj de la Delgaz Grid pentru remedierea defecțiunilor produse ca urmare a evenimentului rutier.

  17. 08.01.2024 - Misiuni de intervenție ca urmare a manifestării fenomenelor meteo nefavorabile

  În jurul orei 07:00, pompierii au fost înștiințați că în comuna Bahna două autoturisme au rămas înzăpezite pe DJ 159. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere. Ajunși la locul indicat, pompierii au găsit două autoturisme: în unul se aflau două persoane iar în celalalt nu era nicio persoană. S-a acționat pentru deblocarea unui autoturism din zăpadă. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

  18. 08.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Urecheni pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 13:21 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în comuna Urecheni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SVSU Urecheni.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat în interiorul și la acoperișul casei cu posibilitatea propagării la anexele gospodărești. Concomitent cu acțiunile pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a constituit o echipă de căutare-salvare pentru căutarea unei persoane care se presupunea că se află în locuință. Din păcate, în interiorul unei camere a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat de 93 de ani.
  După stingerea incendiului, pompierii au stabilit cauza probabilă de producere a acestuia ca fiind jarul căzut din sistemele de încălzire.

  19. 08.01.2024 - Misiuni de intervenție pentru stingerea unor incendii

  Pompierii nemțeni au intervenit la cinci incendii cauzate de coșurile de fum astfel:
  - în orașul Târgu-Neamț și comuna Tarcău la trei locuințe, unde a ars funinginea din interiorul coșurilor de fum;
  - la o locuință situată în localitatea Valea Arini (comuna Bălțătești) unde a ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 10 mp;
  - în comuna Vânători Neamț s-a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce s-a manifestat generalizat la o baracă amplasată într-o gospodărie.
  Toate aceste evenimente s-au produs din cauza coșurilor/burlanelor de fum necurăţate sau neprotejate termic față de materialele combustibile.

  20. 08.01 - 09.01.2024 - Misiune de intervenție ca urmare a manifestării fenomenelor meteo nefavorabile

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo, forțe și mijloace de intervenție au acționat astfel:
  - pe DJ 157 Trifești - Giulești două echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și un UTV de la Detașamentul de Roman au intervenit deoarece un autotren a rămas blocat în zăpadă. Conducătorul auto, de naționalitate turcă și posibil cu probleme medicale a fost transportat cu UTV-ul la o ambulanță SAJ pentru a fi transportat la spital.
  - pe DN 15D, în comuna Ruginoasa s-a intervenit cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Roman pentru deblocarea unui microbuz în care se aflau 3 persoane;
  - pe DJ 207C în localitatea Cotu Vameș s-a intervenit cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman pentru deblocarea unui autoturism în care se aflau 5 persoane;
  - pe DC 19 Păstrăveni - Rădeni SVSU Păstrăveni a intervenit cu un utilaj pentru deblocarea unui autoturism în care se aflau patru persoane (1 minor, 3 adulți din care o gravidă) blocat.;
  - pe DJ 159 Valea Ursului - Bucium SVSU Valea Ursului a intervenit cu un utilaj pentru deblocarea unui autoturism în care se afla o persoană;
  - pe DJ 207A Sagna - Bâra SVSU Bâra a intervenit cu un utilaj pentru deblocarea a 20 autoturisme și 2 microbuze;
  - pe DJ 207A Boghicea - Slobozia SVSU Boghicea a intervenit cu un utilaj pentru deblocarea a 12 Autoturisme și 1 microbuz. 6 familii au rămas cazate în localitate.
  - pe DJ 207A Roman - Luțca SVSU Roman a intervenit cu un utilaj pentru deblocarea a 3 autoturisme în care se aflau 5 persoane ;
  - pe DC 91 în localitatea Miron Costin din comuna Trifești SVSU Trifești a intervenit cu un utilaj pentru deblocarea a 3 autoturisme în care se aflau 9 persoane;
  - pe DJ 157 Trifești – Giulești SVSU Trifești a intervenit cu un utilaj pentru deblocarea unui autoturism în care se afla o persoană;
  - pe DJ 15 Siliștea - Hociungi SVSU Români și 1 utilaj de la S.C. DRUPO NEAMȚ S.A a intervenit pentru deblocarea a 3 autoturisme în care se aflau 4 persoane;
  - pe DJ 159 C Costișa-Cândești SVSU Costișa a intervenit cu un utilaj pentru deblocarea a 4 autoturisme în care se aflau 5 persoane;
  - pe DJ 159 C Costișa-Cândești S.C. DRUPO NEAMȚ S.A a intervenit cu un utilaj pentru deblocarea a 3 autoturisme în care se aflau 4 persoane;
  - pe DJ 207D Icușești – Rocna S.C. DRUPO NEAMȚ S.A a intervenit cu 2 utilaje pentru deblocarea a 5 autoturisme în care se aflau 8 persoane;
  - pe DC Răucești - Săvești SVSU Răucești a intervenit cu un utilaj pentru deblocarea a 2 autoturisme în care se aflau 3 persoane;
  - pe DN 15F în comuna Agapia a intervenit SDN cu un utilaj pentru deblocarea unui autoturism care transporta persoane dializate la domiciliu;
  - pe DJ155 I Bârgăoani - Certieni 2 utilaje de la SVSU Bârgăoni și 2 utilaje de la S.C. DRUPO NEAMȚ S.A au intervenit pentru deblocarea unui autoturism în care se aflau 3 persoane;
  - pe DJ 157 H Dochia - Dănești S.C. DRUPO NEAMȚ S.A a intervenit cu un utilaj pentru deblocarea unui autoturism în care se afla o persoană;
  - pe DJ 201C Tămășeni – DN 23 SVSU Tămășeni a intervenit cu un utilaj pentru deblocarea a 3 autoturisme în care se aflau 4 persoane.

  21. 09.01.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săbăoani

  La ora 11:58 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier pe E 85 în localitatea Traian din comuna Săbăoani. O autocisternă s-a răsturnat în afara părții carosabile. Conducătorul auto s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.
  La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Roman.
  Autocisterna transporta substanțe nepericuloase. Aceasta a fost evaluată vizual și nu prezintă scurgeri. Conducătorul auto, un bărbat de 42 de ani, a fost asistat medical de echipajul SAJ.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor.

  22. 09.01.2024 - Misiune de intervenție ca urmare a manifestării fenomenelor meteo nefavorabile

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit pentru transportul unui bărbat de 66 de ani cu afecțiuni medicale de la locuința sa din localitatea Talpa (comuna Bârgăuani) la CPU Roman. Transportul a fost făcut de două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu UTV și ambulanța SMURD.

  23. 09.01.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Zănești

  La ora 13:20 pompierii au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în comuna Zănești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au găsit un autoturism suspendat pe pod. Conducătoarea autoturismului s-a autoevacuat și nu a necesitat îngrijiri medicale. Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  24. 09.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Păstrăveni pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 21:41 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în comuna Păstrăveni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Păstrăveni și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta în interiorul unei camere și la podul locuinței cu posibilități de generalizare. Persoanele din interiorul locuinței erau evacuate.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars bunurile din interiorul unei camere (mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic) și s-a deteriorat tavanul acesteia.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire.

  25. 09.01.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Petricani

  La ora 21:42 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Petricani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SAJ Târgu-Neamț.
  Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă și a lovit un stâlp de electricitate care s-a rupt. Conducătorul auto, un bărbat de 44 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acesta a fost preluat și transportat de echipajul SAJ la CPU Târgu-Neamț.
  Pompieri acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
  La locul evenimentului a fost și o echipă de la Delgaz Grid pentru remedierea defecțiunilor cauzate de evenimentul rutier.

  26. 09.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Timișești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 22:10 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în comuna Timișești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Timișești și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta la acoperișul locuinței cu posibilități de generalizare. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în căruia a ars acoperișul locuinței (construit din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 20 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat.

  27. 10.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Timișești pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 17:26, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Dumbrava, comuna Timișești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Timișești și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD).
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în interiorul unei anexe gospodărești (atelier tâmplărie) cu posibilitatea propagării la locuință și la o anexă din gospodăria vecină. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 5 mp dintr-un perete din lemn al construcției.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de mijlocul de încălzire supraîncălzit.

  28. 10.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Timișești pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  La ora 19:51 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie situată în comuna Timișești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Timișești și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (trei autospeciale de stingere, un autoturism de serviciu și o ambulanță SMURD).
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la două anexe gospodărești (adăposturi pentru animale și depozit de plante furajere). Din păcate în interiorul construcției se aflau o bovină și 19 porci, care au ars. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars cele două construcții pe o suprafață de aproximativ 250 mp și patru tone de plante furajere.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  29. 10.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Cordun pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  La ora 20:22, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din comuna Cordun. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Cordun și Detașamentul de pompieri Roman (trei autospeciale de stingere, un autoturism de serviciu și o ambulanță SMURD).
  Incendiul s-a manifestat la mai multe anexe gospodărești (un atelier de tâmplărie, camera centralei, un solar și o magazie) cu posibilitatea propagării la locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 3 mc de material lemnos, camera centralei, un solar și o construcție cu rol de depozitare (în care erau materiale lemnoase, scule și ustensile de uz gospodăresc) pe o suprafață de aproximativ 300 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire.

  30. 12.01.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Poiana Teiului

  La ora 21:18 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Petru Vodă din comuna Poiana Teiului. La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare) și SAJ Borca (o ambulanță).
  În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și un autotren în care se aflau doar conducătorii auto. În urma impactului conducătorul autoturismului a rămas încarcerat. Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au acționat pentru scoaterea victimei din autoturism. Din păcate, victima (un bărbat de 27 de ani) prezenta leziuni incompatibile cu viața.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  31. 13.01.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament

  La ora 20:05, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre prezența mirosului de fum pe casa scării a unui bloc de locuințe situat pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului Piatra Neamț
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că se degajă fum din interiorul unui apartament situată la etajul patru. Incendiul s-a manifestat la nivelul aragazului, unde ardea o oală cu mâncare. A fost îndepărtată oala de pe aparatul de gătit și s-a acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării. Proprietara apartamentului, o femeie de 52 de ani a primit asistență medicală de la membrii echipajului SMURD deoarece a suferit ușoare intoxicații cu fum.
  Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc.

  32. 13.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Dragomirești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 11:05, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Mastacăn din comuna Dragomirești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Dragomirești și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în interiorul bucătăriei cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars o hotă și s-au deteriorat bunuri din încăpere (aragaz, mașina de spălat și 20 mp din tavan).
  Aparatul de gătit lăsat nesupravegheat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  33. 13.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Crăcăoani pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 14:35 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în comuna Crăcăoani. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț.
  Incendiul s-a manifestat în interiorul unei camere, la un perete, în apropierea sobei. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 5 mp dintr-un perete.
  Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  34. 13.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Pipirig pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  La ora 17:44 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie situată în localitatea Stânca din comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig (o autospecială de stingere) și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (5 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD).
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat într-o gospodărie, la acoperișul locuinței și la anexele gospodărești. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului aproximativ 5 ore. Au ars: acoperișul casei (construit din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 150 mp, acoperișul unei bucătării de vară pe o suprafață de 80 mp, anexele gospodărești construite din lemn și acoperite cu tablă cu o suprafață de aproximativ 200 mp, bunurile din interiorul anexelor (5 mc de lemn de foc, aparate electrocasnice, materiale textile etc.) și s-au deteriorat tâmplăria din lemn aferentă locuinței, aparate electrocasnice, obiecte de mobilier și alte obiecte de uz casnic).
  Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Din fericire nu s-au înregistrat victime.

  35. 14.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Piatra Șoimului pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  În jurul orei 13:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din localitatea Poieni, comuna Piatra Șoimului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Piatra Șoimului și Punctul de lucru Roznov.
  Incendiul s-a manifestat la o bucătărie de vară și la o anexă gospodărească în care erau depozitate plante furajere, existând posibilitatea propagării la locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars construcția din lemn cu suprafața de 30 mp, bunurile din interiorul acesteia și o tonă de fân.
  Scânteile purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile au fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  36. 14.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Bozieni pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 18:20 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Băneasa din comuna Bozieni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bozieni, Punctul de lucru Poienari și Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și în interiorul unei case, existând posibilitatea propagării la anexele gospodărești și la o casă din vecinătate. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 30 mp și bunurile materiale din interiorul a trei încăperi.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea intenționată.

  37. 16.01.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 06:14, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Sarata din municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Roman și Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la acoperiș cu posibilitatea propagării la întreaga casă. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 10 mp din acoperișul casei.
  Coșul de fum deteriorat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  38. 16.01.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săvinești

  La ora 09:22, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier produs în comuna Săvinești. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau doar conducătorii auto. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov și SAJ Piatra-Neamț.
  Ambii conducători auto, un bărbat de 37 de ani și o femeie de 26 de ani, au necesitat îngrijiri medicale. Aceștia au fost preluați și transportați de echipajele SAJ la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  39. 16.01.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament

  La ora 15:15, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe pe Aleea Tineretului. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Roman.
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat printr-o fereastră în apartamentul situat la primul etaj unde, în interiorul unei camere, au găsit un bărbat de aproximativ 71 de ani ce necesita îngrijiri medicale. Aceasta a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Roman.

  40. 17.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Agapia pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 00:34 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Filioara din comuna Agapia. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  Incendiul s-a manifestat la un perete comun al casei și unei anexe (bucătărie de vară), în jurul sobei. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 4 mp din peretele comun al celor două construcții.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de mijlocul de încălzire supraîncălzit.

  41. 17.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Timișești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 06:34, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din comuna Timișești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SVSU Timișești.
  Incendiul se manifesta generalizat la un container metalic modular și la o anexă gospodărească din lemn, cu posibilitatea propagării la locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars containerul cu bunurile din interiorul acestuia și o anexă gospodărească din lemn cu suprafața de aproximativ 6 mp.
  Persoanele care se aflau în interiorul containerului s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.
  Mijlocul de încălzire neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  42. 17.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Alexandru cel Bun pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 14:08 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Viișoara din comuna Alexandru cel Bun. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Alexandru cel Bun.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la grinzile din lemn ale acoperișului si la un perete al locuinței. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 2 ml de grindă, un mp din peretele locuinței și s-au deteriorat aproximativ 2 mp din izolația acestuia.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  43. 17.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Răucești pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie

  La ora 14:25 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din localitatea Oglinzi, comuna Răucești. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț.
  Incendiul s-a manifestat la acoperișul unei anexe gospodărești cu posibilitatea propagării la întreaga construcție, dar și la locuință. Pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars acoperișul (din lemn și acoperit cu tablă) anexei pe o suprafață de aproximativ 12 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  44. 17.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Țibucani pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 18:30 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în comuna Țibucani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SVSU Țibucani.
  Incendiul s-a manifestat în interiorul podului cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 4 mp astereală din lemn din componența acoperișului.
  Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  45. 19.01.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Hangu

  La ora 18:00 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în comuna Hangu în urma căruia un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă și a căzut într-o râpă. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii nr. 2 Poiana Teiului.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au intervenit pentru scoaterea conducătorului auto din interiorul autoturismului, cu ajutorul tărgii lopată. Împreună cu cadre de la IPJ, pompierii au acționat pentru transportul victimei la ambulanța SMURD. Accesul a fost greu deoarece autoturismul se afla la o distanță de aproximativ 100 m față de partea carosabilă. Victima conștientă și cooperantă, un bărbat de aproximativ 51 de ani, a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Bicaz.
  De asemenea s-a acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la bateria autoturismului.

  46. 20.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Bodești pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism

  În jurul orei 12:50 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism situat în localitatea Bodeștii de Jos din comuna Bodești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bodești și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la un autoturism situat în afara părții carosabile . Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din fericire nu s-au înregistrat victime.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  47. 20.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Ștefan cel Mare pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 17:54 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată în comuna Ștefan cel Mare. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Incendiul s-a manifestat în interiorul și la acoperișul unei bucătării de vară. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars tâmplăria aferentă construcției, bunurile materiale din interior și s-a deteriorat acoperișul pe o suprafață de aproximativ 15 mp.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  48. 20.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Agapia pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 21:02, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă din localitatea Filioara, comuna Agapia. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SVSU Agapia.
  Incendiul s-a manifestat generalizat în interiorul și la acoperișul casei cu posibilitatea propagării la anexele gospodărești și la o casă învecinată. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars bunurile din interiorul locuinței (mobilier, materiale textile, articole de uz casnic, aparate electrocasnice etc.) și acoperișul acesteia pe o suprafață de aproximativ 60 mp. Nu au fost victime.
  Scurtcircuitul electric produs de un aparat electrocasnic lăsat sub tensiune a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  49. 22.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Vânători Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 20:24 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă din comuna Vânători Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SVSU Vânători Neamț.
  Incendiul s-a manifestat la acoperișul unei case, în jurul coșului de fum. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 3 mp astereală din lemn din componența acoperișului și 2 mp din peretele locuinței.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de amplasarea necorespunzătoare a materialelor.

  50. 22.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Vânători Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 03:02, când pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei case din comuna Vânători Neamț.
  Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SVSU Vânători Neamț. Au ars 250 mp din acoperișul locuinței (construit din lemn și acoperit cu draniță și tablă) și s-au deteriorat tavanele, obiecte de mobilier și aparate electrocasnice din interiorul locuinței.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  51. 22.01.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament

  În jurul orei 21:50 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț, pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe pe strada Veseliei, deoarece proprietarul nu a mai răspuns la ușă și nici la telefon de 2 zile. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  Cu ajutorul scării culisabile pompierii au intrat prin balcon în apartamentul situat la primul etaj, unde au găsit un bărbat de 70 de ani căzut într-o cameră, în stare de semiconștiență. Bărbatul, după ce a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului a fost transportat la UPU Piatra-Neamț.

  52. 23.01.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra-Neamț

  La ora 11:11 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț la un accident rutier produs pe strada Petru Movilă. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o autospecială de stingere și două ambulanțe SMURD, dintre care una de terapie intensivă mobilă).
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. Un autoturism care a părăsit partea carosabilă a lovit o țeavă de gaz pe care a rupt-o. Doi bărbați, de 40 și 53 de ani, au necesitat îngrijiri medicale. Aceștia au fost preluați de echipajele SMURD care ulterior i-au transportat la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor până la sosirea echipelor specializate de la Delgaz Grid până la remedierea defecțiunilor produse. De asemenea s-a acționat și pentru deconectarea bornelor de la cele două autoturisme și pentru curățarea carosabilul de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  53. 25.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Icușești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  Un bărbat din comuna Icușești a rămas fără locuință în plină iarnă
  La ora 01:15, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Icușești pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Icușești și Detașamentul de pompieri Roman.
  Incendiul se manifesta generalizat atât în interiorul cât și la acoperișul casei, existând posibilitatea propagării la vecinătăţi. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Proprietarul locuinței, un bărbat de aproximativ 50 de ani a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD deoarece a suferit ușoare arsuri la nivelul membrelor superioare și la cap, după care a fost transportat la CPU Roman.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire.

  54. 25.01.2024 - Misiuni de intervenție pentru stingerea unor incendii cauzate de coșurile de fum.

  Coșurile de fum necurăţate, deteriorate sau neprotejate termic față de materialele combustibile reprezintă cele mai frecvente cauze de producere a incendiilor în acest sezon

  - Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 14:45 forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Mărgineni și Punctul de lucru Roznov au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce s-a manifestat la coșul de fum al unei locuințe din comuna Mărgineni. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurăţat.
  - Un alt incendiu a fost anunțat la ora 21:10 care a necesitat intervenţia pompierilor de la Detașamentul Târgu-Neamț. Apelantul a anunțat producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Dolhești din comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig (o autospecială de stingere) și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD).
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta la acoperișul unei locuințe cu posibilități de generalizare. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 80 mp și s-au deteriorat bunuri din interiorul a trei încăperi (mobilier, aparate electrocasnice și materiale textile).
  O femeie de 68 de ani, care a suferit un atac de panică și ușoare arsuri la nivelul feței, a primit îngrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD, ulterior fiind transportată la CPU Târgu-Neamț.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  55. 26.01.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament

  În jurul orei 10:42 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman, pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe pe strada Victor Hugo, deoarece proprietara este căzută și solicită ajutor. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pompierii au acționat pentru deschiderea ușii apartamentului situat la al treilea etaj. În interiorul apartamentului a fost găsită o femeie de 88 de ani căzută în baie. Femeia, în stare de conștiență, a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Roman pentru îngrijiri medicale de specialitate.

  56. 26.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Poienari pentru stingerea unui incendiu produs la un microbuz

  La ora 11:47 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un microbuz ce se afla în mers în comuna Poienari. Apelul a fost făcut de conducătorul auto care a sesizat prezența fumului în interiorul microbuzului. Imediat a oprit autovehiculul pentru ca cei 18 pasageri să se autoevacueze. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de la Punctul de lucru Poienari și Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea pompierilor toate persoanele ce s-au aflat in microbuz erau evacuate, niciuna dintre acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale. Incendiul se manifesta în partea din fața a microbuzului, la compartimentul motor și la bord, și habitaclu. Pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars microbuzul în proporție de 80%.
  Incendiul s-a produs din cauza unor defecţiuni apărute pe timpul utilizării.

  57. 26.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Costișa pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 15:50 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din comuna Costișa. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Costișa și Punctul de lucru Roznov.
  Incendiul s-a manifestat la acoperișul unei locuințe, existând posibilitatea propagării la întreaga construcție. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 20 mp din acoperișul locuinței și s-au deteriorat tavanele.
  Proprietara locuinței, o femeie de 67 de ani, a fost asistată medical de membrii echipajului SMURD deoarece a suferit un atac de panică.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat.

  58. 27.01.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 10:00 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Horia din municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Incendiul s-a manifestat generalizat atât la interiorul cât și la acoperișul unei case cu posibilitatea propagării la o casă aflată în vecinătate. Din fericire în interiorul casei nu se aflau persoane. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Jarul căzut din sistemele de încălzire a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  59. 28.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Alexandru cel Bun pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 06:09 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Arinilor din comuna Alexandru cel Bun. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Alexandru cel Bun și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD).
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la acoperișul locuinței și a unei anexe gospodărești, existând posibilitatea propagării la o locuință din vecinătate. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul construcției (construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment și tablă) pe o suprafață de aproximativ 100 mp, mobilier, aparate electrocasnice și alte bunuri din interiorul anexei.
  Proprietara locuinței, o femeie de 86 de ani, a fost asistată medical de echipajul SMURD deoarece a suferit atac de panică.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  60. 28.01.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament

  La ora 14:51 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Mihai Eminescu deoarece în interior se află o persoană ce necesita îngrijiri medicale. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime (autoscară) și o ambulanță SMURD.
  Cu ajutorul autoscării pompierii au intrat în interiorul apartamentului situat la primul etaj unde au găsit un bărbat căzut într-una din camere. Bărbatul în vârstă de 74 de ani a fost asistat de echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.

  61. 28.01.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Vânători Neamț

  La ora 18:27 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în localitatea Lunca din comuna Vânători Neamț în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a lovit o țeavă de gaz. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț.
  Până la sosirea forțelor de intervenție conducătorul auto s-a autoevacuat. Acesta nu a necesitat îngrijiri medicale. Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. La locul solicitării a fost solicitat și un echipaj de intervenție de la operatorul economic ce furnizează servicii de distribuție a gazelor naturale pentru a remedia defecțiunea.

  62. 29.01.2024 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Moldova din municipiul Roman. Elicopterul a preluat și transportat un bărbat de 52 de ani la IBCV din municipiul Iași.

  63. 30.01.2024 - Misiune de intervenție în comuna Borca pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic

  Prin apel la 112, la ora 21:00 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o construcție a unui operator economic situată în localitatea Soci din comuna Borca. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Borca (o autospecială de stingere), Garda nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (o autospecială de stingere) și SVSU Broșteni.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la o clădire P+1 construită din lemn și acoperită cu tablă (clădire administrativă a unui operator economic de prelucrare a lemnului) cu suprafața de aproximativ 600 mp, existând posibilitatea propagării la alte construcții și utilaje din curte. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, în urma căruia au ars documente, sisteme de calcul, mobilier, piese de schimb pentru utilaje, 5 motofierăstraie, aproximativ 200 l de motorină, 200 l ulei, 100 l benzină și alte bunuri. Din păcate, în una dintre încăperi a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat de aproximativ 45 de ani.
  Jarul căzut din sistemele de încălzire a fost cauza probabilă de producere a incendiului.


  Compartimentul Informare și relații publice