Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN DECEMBRIE 2022.

  1. 01.12.2022 - Misiune de intervenție pentru degajarea unei persoane dintr-o fântână în comuna Săbăoani

  Prin apel la 112, în jurul orei 11:00, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Săbăoani pentru scoaterea unei persoane dintr-o fântână. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman și Piatra Neamț și SAJ Roman.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice, au scos din fântâna adâncă de 27 m o femeie în vârstă de 61 de ani, fără semne vitale.

  2. 03.12.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Dulcești

  La ora 15:21, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Dulcești. Un autoturism în care se aflau două persoane a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un copac. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  Până la sosirea forțelor de intervenție cele două persoane, un bărbat de 43 de ani și o femeie de 44 de ani, s-au autoevacuat. Acestea au fost preluate de echipajele SAJ și transportate la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  3. 03.12.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săvinești

  La ora 15:38, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Săvinești. O autoutilitară în care se afla doar conducătorul auto, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un copac. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Punctul de lucru Roznov și SAJ Piatra Neamț.
  Până la sosirea forțelor de intervenție conducătorul auto, un bărbat de 34 de ani s-a autoevacuat. Acesta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ, dar a refuzat transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  4. 04.12.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Secuieni

  În jurul orei 04:15, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 2, în comuna Secuieni. Un autotren, în care se afla doar conducătorul auto, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în afara părții carosabile. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  Până la sosirea forțelor de intervenție conducătorul auto, un bărbat de 32 de ani, s-a autoevacuat din cabina autotrenului. Acesta a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  5. 04.12.2022 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Roman

  În jurul orei 12:10, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Roman Mușat, în municipiul Roman. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  Pompierii, cu ajutorul scării culisabile, au intrat prin balcon în interiorul apartamentului situat la al doilea etaj, unde a fost găsită o femeie căzută într-una din camere. Femeia în vârstă de 79 de ani a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Roman.

  6. 04.12.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Pipirig

  La ora 21:17, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Leghin din comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig, Detașamentul de pompieri și SAJ Târgu Neamț. Incendiul se manifesta generalizat la acoperișul locuinței și la anexele gospodărești. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul casei și anexele gospodărești pe o suprafață de 300 mp și bunurile materiale aflate în anexele gospodărești și s-a deteriorat planșeul casei.
  Două persoane, un bărbat de 52 de ani și o femeie de 50 de ani, au suferit atacuri de panică. Aceastea au fost preluate și transportate de echipajele SMURD și SAJ la CPU Târgu Neamț.
  Jarul căzut din sistemele de încălzire a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  7. 06.12.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în municipiul Piatra Neamț

  La ora 12:57, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism ce se afla în mișcare pe strada Constantin Brâncoveanu din municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.
  Incendiul se manifesta la partea din față, la compartimentul motor, cu posibilitatea propagării la întregul autoturism. Pompie`rii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. A ars partea din față a autoturismului (elemente combustibile de la compartimentul motor, faruri, spoiler și un cauciuc).
  Cele două persoane ce se aflau în autoturism s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Nicio persoană nu a avut nevoie de asistență medicale.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  8. 06.12.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic în comuna Agapia

  La ora 17:47, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un operator economic în comuna Agapia. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  Incendiul s-a manifestat în interiorul unui magazin alimentar (chioșc). Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars articole textile și din plastic, 10 mp dintr-un perete din lemn și s-au degradat diverse produse alimentare.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric (aparat electrocasnic lăsat sub tensiune).
  Nu au fost victime.

  9. 07.12.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în comuna Bălțătești

  La ora 06:36, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism în localitatea Valea Arini din comuna Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.
  La sosirea forțelor de intervenție, autoturismul ardea generalizat. Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului și au stabilit că scurtcircuitul electric este cauza probabilă de producere a acestuia.
  Nu au fost victime.

  10. 08.12.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în comuna Tarcău

  La ora 13:19, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Straja din comuna Tarcău. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Tarcău și Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la acoperișul unei anexe gospodărești (bucătărie de vară) cu posibilitatea propagării la locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. A ars acoperișul anexei gospodărești pe o suprafață de 60 mp și s-au deteriorat bunurile materiale aflate în interiorul acesteia.
  Proprietara locuinței, o femeie de 87 de ani, a suferit un atac de panică. Aceasta a fost asistată medical de membrii echipajului SMURD dar a refuzat transportul la spital.
  Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  11. 09.12.2022 - Misiune de asigurare a alimentării cu energie electrică a Spitalului Municipal de Urgență Roman

  Spitalul Municipal de Urgență Roman a avut programată o lucrare la transformatorul prin care se face alimentarea cu energie electrică din rețeaua națională. Pe timpul acestei lucrări spitalul a rămas fără energie electrică din rețeaua națională, necesarul fiind de aproximativ 400 kva.
  Conform HCJSU 49 din 05.12.2022 ISU Neamț a asigurat alimentarea cu energie electrică a întregului spital prin containerul de suport logistic al intervenției tip IV - iluminat care are capacitatea de 450 kva. Prin aceiași hotărâre au fost stabilite și măsurile ce trebuie adoptate de spital în privința pacienților critici. În acea perioadă dispeceratul ISU SAJ a direcționat urgențele cu prioritate către Spitalul Județean Piatra Neamț.
  În jurul orei 21:30 lucrarea a fost finalizată, revenindu-se la alimentarea din rețeaua națională de energie electrică.

  12. 09.12.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Sagna

  La ora 11:16, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Sagna. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Sagna.
  Incendiul se manifesta în interiorul unei locuințe cu posibilitatea propagării la o altă locuință și anexele gospodărești aflate în imediata vecinătate. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din interiorul casei au fost evacuate patru butelii care prezentau risc de explozie. Au ars bunurile aflate în interiorul casei și aproximativ 20% din acoperișul acesteia.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, proprietara locuinței, o femeie de 82 de ani, s-a autoevacuat din locuința cuprinsă de flăcări. Femeia, care a suferit un atac de panică, a fost asistată medical de membrii echipajului SMURD, refuzând transportul la spital.
  Efectul termic datorat amplasării materialelor combustibile în apropierea mijloacelor de încălzire a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  13. 10.12.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Târgu Neamț

  În jurul orei 11:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Humulești din orașul Târgu Neamț. Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un stâlp de electricitate care s-a rupt. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și Delgaz Grid.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, conducătoarea autoturismului, o femeie de 32 de ani, s-a autoevacuat. Aceasta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  14. 11.12.2022 - Misiune de intervenție ca urmare a unei solicitări venite de la IPJ Neamț

  În jurul orei 17:00, ISU Neamț a fost solicitat de IPJ Neamț pentru a interveni în localitatea Bărcănești din comuna Cândești, ca urmare a unei amenințări primite de la un bărbat cu privire la autoincendierea locuinței. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, SAJ Piatra Neamț și SVSU Cândești.
  Un bărbat de 55 de ani după ce a stropit cu benzină podul locuinței a luat cu el o butelie și s-a baricadat în pod.
  Pompierii au creat o cale de acces în podul locuinței pentru a ajunge la persoană. Acesta a fost imobilizat, in cele din urmă, de forțele de intervenție din cadrul IPJ.
  Concomitent cu misiunea de creare a accesului în podul locuinței, pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, prin crearea unei perdele de apă.

  15. 12.12.2022 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Roman

  În jurul orei 11:25, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe, pe strada Anton Pann din municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SAJ Roman.
  Pompierii, cu ajutorul scării culisabile, au intrat printr-o fereastră în apartamentul situat la al doilea etaj, unde au găsit o femeie de 87 de ani fără semne vitale.

  16. 12.12.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Crăcăoani

  La ora 20:45, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 15 C, în comuna Crăcăoani. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
  Persoanele implicate în evenimentul rutier nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

  17. 12.12.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie în comuna Bodești

  La ora 20:46, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o gospodărie în localitatea Bodeștii de Jos din comuna Bodești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Bodești și Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la o casă și două anexe gospodărești (un adăpost pentru animale și o magazie), cu posibilitatea propagării la alte două gospodării. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din interiorul locuinței au fost evacuate două butelii ce prezentau risc de explozie. Au ars bunurile materiale din interiorul locuinței, magazia și adăpostul pentru animale cu o suprafață de aproximativ 120 mp, 1500 kg de cereale, scule electrice și alte bunuri de uz gospodăresc.
  Din interiorul adăpostului pentru animale proprietarul locuinței, a evacuat mai multe păsări.
  Efectul termic produs de burlanul neprotejat corespunzător față de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  18. Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Brusturi

  În jurul orei 11:15, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Târzia din comuna Brusturi. O autoutilitară, în care se afla doar conducătorul auto, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un copac. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, conducătorul auto, un bărbat de 56 de ani, s-a autoevacuat din autovehicul. Bărbatul a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD, refuzând transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  19. 13.12.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Tașca

  La ora 11:42, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din comuna Tașca. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț, SVSU Tașca și SAJ Bicaz.
  Incendiul se manifesta cu flacără deschisă, generalizat, atât la interiorul cât și la acoperișul unei case.Forțele de intervenție au acționat pentru lichidarea incendiului. A ars construcția din lemn cu suprafața de aproximativ 90 mp și bunurile materiale din interiorul acesteia.Până la sosirea forțelor de intervenție, proprietarul locuinței, un bărbat de 63 de ani, s-a autoevacuat din casa cuprinsă de flăcări. Acesta a suferit un atac de panică și intoxicații cu fum, fiind preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Bicaz.
  Coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  20. 14.12.2022 - Misiune de intervenție la un accident feroviar produs în comuna Timișești

  La ora 07:41, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident feroviar în comuna Timișești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Timișești, Detașamentul de pompieri și SAJ Târgu Neamț.
  Un autoturism în care se aflau două persoane (frate și soră) a fost lovit de un tren de persoane. În urma evenimentului cele două persoane au rămas încarcerate.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, participanții la trafic au scos din interiorul autoturismului un băiat în vârstă de 7 ani. Băiatul, inconștient, a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la CPU Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat pentru descarcerarea conducătoarei auto. Femeia de 23 de ani, inconștientă, după ce a fost scoasă din autoturism, a fost predată unui echipaj SAJ în vederea transportului la CPU Târgu Neamț.
  De asemenea, concomitent cu acțiunile pentru descarcerare au fost asigurate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.
  Nicio persoană aflată în tren nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

  21. 14.12.2022 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în orașul Târgu Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu Neamț va acționa pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Cetatea din orașul Târgu Neamț. Elicopterul va prelua și transporta băiatul de 7 ani (victimă din accidentul feroviar de la Timișești) la un spital în municipiul Iași.
  Femeia de 23 de ani va fi transportată de echipajul SMURD TIM (din cadrul Detașamentului Piatra Neamț) la UPU Piatra Neamț.

  22. 15.12.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în orașul Roznov

  La ora 21:32, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință de pe strada Trandafirilor în orașul Roznov. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov și SVSU Roznov.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la acoperișul și la mansarda unei case P + 1, cu posibilitatea propagării la întreaga construcție.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 50 mp din acoperișul locuinței. Au ars bunurile din interiorul unei camere de la mansardă și s-au deteriorat bunuri din interiorul unei băi.
  Coșul de fum deteriorat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  23. 19.12.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Târgu Neamț

  La ora 13:15, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Humulești din orașul Târgu Neamț. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau șase persoane. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  Până la sosirea forțelor de intervenție toate persoanele implicate în evenimentul rutier s-au autoevacuat. Două persoane, o femeie de 21 de ani și un copil de 3 ani, pasageri într-unul dintre autoturisme, au fost preluați de echipajul SMURD și transportate la CPU Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  24. 20.12.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Pipirig

  La ora 02:34, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Pâțâligeni din comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Pipirig, Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SAJ Pipirig.
  Incendiul se manifesta generalizat la o casă și două anexe gospodărești cu posibilitatea propagării la o altă casă din aceeași gospodărie dar și la alte gospodării. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Din păcate, pompierii au găsit în interiorul casei două persoane carbonizate (doi bărbați de 70 și 45 de ani).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost sistemul de încălzire neizolat termic corespunzător față de materiale combustibile.

  25. 20.12.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Târgu Neamț

  Prin apel la 112, la ora 11:45, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în orașul Târgu Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Târgu Neamț.
  Evenimentul rutier s-a produs între trei autoturisme în care se aflau cinci persoane. Două femei în vârstă de 75 și 68 de ani, pasagere în autoturisme, au fost preluate de echipajele SAJ și SMURD și transportate la CPU Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.
  Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de circulație.

  26. 21.12.2022 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în orașul Târgu Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu Neamț a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Cetatea din orașul Târgu Neamț. Elicopterul a preluat și transportat un bărbat de 56 de ani la IBCV în municipiul Iași.

  27. 22.12.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Tupilați

  La ora 15:10, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Tupilați. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Tupilați și Războieni și Detașamentele de pompieri Roman și Piatra Neamț.
  Incendiul s-a manifestat în interiorul a două camere și la acoperișul comun al casei și al unei construcții care avea destinație de alimentație publică (magazin), cu posibilitatea propagării la o altă casă și anexele gospodărești.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars bunurile materiale din interiorul celor două camere, documente și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 150 mp și s-au deteriorat produsele din interiorul magazinului.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  28. 23.12.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Sagna

  La ora 12:28, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Principală în comuna Sagna. Un autoturism, în care se afla doar conducătorul auto, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un cap de pod. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Roman.
  În urma evenimentului rutier, conducătorul auto a rămas încarcerat. Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au acționat pentru scoaterea victimei din autoturism. Bărbatul de 21 de ani, semiconștient, a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Roman.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  29. 26.12.2022 - Misiune de intervenție la un accident feroviar produs în comuna Secuieni

  La ora 12:03, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident feroviar în localitatea Secuienii Noi din comuna Secuieni. Un autoturism, în care se afla doar conducătorul auto, a fost lovit de un tren in care se aflau 20 de de persoane. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  Conducătorul auto s-a autoevacuat din autoturism până la sosirea forțelor de intervenție. Barbatul de 25 de ani a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului, dar a refuzat transportul la spital.
  Nici un pasager din tren nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  30. 27.12.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în comuna Răucești

  La ora 03:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Oglinzi din comuna Răucești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SVSU Răucești.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la acoperiș și la o terasă, cu posibilitatea propagării la întreaga casă. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars 100 mp din acoperiș și bunuri materiale (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile și alte bunuri de uz casnic) aflate pe o terasă din lemn, lipită de casă.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  31. 28.12.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un autobuz în municipiul Piatra Neamț

  Prin apel la 112, la ora 08:51, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un autobuz pe strada Fermelor în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare de fum în partea din spate a unui autobuz, cu posibilitatea propagării la un alt autobuz parcat la o distanță mică de acesta. Autobuzul era în parcarea unui operator economic care are ca obiect de activitate transportul de persoane.
  Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Au ars aproximativ 20% din habitaclu și materiale combustibile din componența compartimentului motor și a instalației de climatizare.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.
  Compartimentul Informare și relații publice