Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN AUGUST 2022.

  1. 01.08.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Poiana Teiului

  La ora 13:01, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Poiana Teiului. Un autoturism, în care se afla doar conducătorul auto, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. La locul solicitării s-au deplasat pompierii de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că în autoturismul răsturnat se afla o persoană încarcerată.
  Cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice, pompierii au acționat pentru descarcerarea victimei, un bărbat de 45 de ani. Acesta a fost preluat echipajul SMURD, fiind asistat și de un echipaj de la SAJ aflat în trecere și de la un medic, participant la trafic.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  2. 01.08.2022 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în orașul Târgu Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu Neamț acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Cetatea din orașul Târgu Neamț.
  Elicopterul SMURD va prelua și transporta un bărbat de 35 de ani la Spitalul de Neurochirurgie din municipiul Iași.

  3. 01.08.2022 - Misiune de intervenție pentru asigurarea zonei în comuna Poiana Teiului

  Pompierii de la Garda 2 de intervenție Poiana Teiului intervin pentru asigurarea zonei ca urmare a desprinderii unei bucăți din structura căii de rulare a podului de pe DN 15 B în comuna Poiana Teiului. (în zona intersecției spre Mănăstirea Petru Vodă).

  4. 02.08.2022 - Misiune de intervenție pentru salvarea unui copil blocat într-un autoturism în municipiul Roman

  Prin apel la 112, în jurul orei 13:30, pompierii au fost înștiințați despre faptul că un copil de un an a rămas blocat într-un autoturism situat în parcarea unui centru comercial de pe strada Mihai Viteazu în municipiul Roman. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei, au spart un geam și au facilitat accesul la copilul aflat într-un scaun auto. Copilul nu a necesitat îngrijiri medicale.

  5. 05.08.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu la o anexă gospodărească în orașul Roznov

  La ora 17:24, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească (bucătărie de vară) în orașul Roznov. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu trei autospeciale de stingere (dintre care una de la Punctul de lucru Roznov).
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă la două garaje și la un adăpost de animale cu posibilitatea propagării la locuință.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars un garaj cu o suprafață de aproximativ 80 mp în care erau utilaje agricole, acoperișul adăpostului de animale, acoperișul celui de-al doilea garaj, un autoturism, un utilaj agricol (tractor) și diverse unelte agricole.
  Proprietarul a suferit ușoare arsuri, dar a refuzat examenul medical și transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric (aparat electrocasnic lăsat sub tensiune).

  6. 06.08.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu la o casă în comuna Păstrăveni

  La ora 08:02, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă din comuna Păstrăveni. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD și membrii SVSU Păstrăveni și SVSU Războieni cu două autospeciale de stingere.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă la acoperișul locuinței și la două anexe gospodărești cu posibilitatea propagării la locuințele învecinate.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Au ars: acoperișul locuinței pe o suprafață de 150 mp, acoperișul unui adăpost pentru animale pe o suprafață de 20 mp, un depozit de plante furajere cu suprafața de aproximativ 100 mp și aproximativ cinci tone de fân.
  Efectul termic al curentului electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  7. 08.08.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară în municipiul Piatra Neamț

  În jurul orei 13:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o autoutilitară staționată pe strada Sirenei în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD și au constatat că incendiul se manifesta în interiorul cabinei autoutilitarei.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: bancheta auto și câteva articole vestimentare aflate în cabină.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.
  Nu au fost victime.

  8. 09.08.2022 - Misiune pirotehnice

  În primele zile ale lunii august, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit pentru asanarea mai multor elemente de muniție descoperite în județul Neamț.
  În data de 02.08.2022, pe timpul desfășurării unei ședințe de pregătire de specialitate în teren în pădurea Culeșa din comuna Brusturi au fost descoperite două bombe de aruncător de calibru 60 mm.
  În data de 07.08.2022, s-a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 75 mm, a unei grenade de mână ofensivă și a 23 cartușe de calibru 7,62 mm, descoperite de un bărbat în vârstă de 45 ani, cu ajutorul unui detector de metale deținut legal, în zona Pietrele Roșii în comuna Grințieș.
  Pirotehnicienii, cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice, au cercetat zona în care au fost descoperite munițiile și au mai găsit 11 cartușe de calibru 7,92 mm.
  În data de 09.08.2022, pe timpul desfășurării unei ședințe de pregătire de specialitate în teren în pădurea Culeșa din comuna Brusturi au fost asanate două bombe de aruncător alungite de calibru 80 mm, o bombă de aruncător de calibru 82 mm, o bombă de aruncător de calibru 60 mm și un stabilizator pentru bombe de aruncător.
  Muniția descoperită, ce provine din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  9. 10.08.2022 - Misiune de intervenție pentru asistența unei persoane lovită de bucăți dintr-o stâncă în Cheile Bicazului

  În jurul orei 15:00, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment în urma căruia un bărbat a fost lovit de o piatra desprinsă dintr-o stâncă în Cheile Bicazului.
  La locul solicitării s-au deplasat un echipaj SMURD TIM din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, un echipaj de la SAJ și SVSU Bicaz Chei.
  Echipajele medicale acorda îngrijiri medicale unui bărbat.
  Victima a fost preluată de echipajul SMURD TIM și este transportată la spital. A fost solicitat elicopterul SMURD.
  Victima a suferit traumatisme la nivelul capului și se află într-o stare gravă.

  10. 10.08.2022 - Misiune de intervenție pentru asigurarea măsurilor pentru prevenirea și stingerea incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în municipiul Piatra Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pentru aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pentru a prelua și transporta un bărbat de 34 de ani (de la evenimentul din Bicaz Chei) la un spital din municipiul Iași.

  11. 11.08.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament în municipiul Roman

  La ora 13:30, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un apartament situat pe strada Fundătura Păcii în municipiul Roman. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și membri ai SVSU Roman.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare mare de fum într-o cameră dintr-un apartament de la al treilea etaj. Din fericire, în interiorul apartamentului nu se afla nicio persoană.
  Două persoane s-au autoevacuat, iar alte cinci persoane, patru adulți și un copil, de la etajele 3 și 4 au fost evacuate de către forțele de intervenție. Acestea au fost preluate și evaluate de echipajele medicale, doar o femeie de 33 de ani fiind transportată la CPU Roman.
  Concomitent cu evacuarea locatarilor, forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, dar și pentru evacuarea fumului din interiorul locuinței și de pe casa scării. Au ars elemente de mobilier, articole vestimentare, materiale textile și s-au deteriorat pereții apartamentului și alte bunuri din interiorul apartamentului.
  Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost scurtcircuitul electric.

  12. 12.08.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic în comuna Dumbrava Roșie.

  Cinci ore de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic din Dumbrava Roșie

  La ora 01:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un operator economic din comuna Dumbrava Roșie. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu patru autospeciale de stingere (dintre care una de la Punctul de lucru Roznov) și o ambulanță SMURD împreună cu membri ai SVSU Dumbrava Roșie.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat și violent la mai multe construcții din lemn, cu posibilitatea propagării la locuințele din apropiere.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: un atelier de producție materiale din lemn (peleți) cu o suprafață de 160 mp și utilajele din interior (uscător peleți, două mașini de prelucrare a lemnului, transportor rumeguș, sită electrică, documente), o autoutilitară care era parcată în aproprierea clădirii, o clădire de birouri cu suprafața de 100 mp cu elementele de mobilier din interiorul acesteia, accesorii de sonorizare și lumini, o magazie cu suprafața de 480 mp cu bunurile depozitate în interiorul acesteia (scule electrice gospodărești, utilaje asamblare și prelucrare lemn, aparate jocuri de noroc, aproximativ 30 anvelope, două butelii de gaz).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric (conductor electric defect).
  Nu au fost victime.

  13. 12.08.2022 - Misiune de intervenție pentru asigurarea măsurilor pentru prevenirea și stingerea incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în municipiul Piatra Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pentru aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pentru a prelua și transporta un bărbat de 53 de ani la un spital din municipiul Iași.

  14. 12.08.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Horia

  În această după amiază, în jurul orei 15:50, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Horia. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  În accident au fost implicate un autoturism și o autoutilitară în care se aflau doar conducătorii auto.
  Echipajul de la SAJ a preluat o victimă (o femeie de 50 de ani) și a transportat-o la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

  15. 14.08.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Gâdinți

  La ora 19:49, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Gâdinți. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare grea și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și două echipaje cu ambulanțe de la SAJ Roman.
  Evenimentul rutier s-a produs pe DJ 207 D între un autoturism și o autoplatformă ce transporta o autoutilitară, în care se aflau cinci persoane. În autoturism erau două persoane, iar în autoplatformă trei persoane.
  La sosirea forțelor de intervenție patru persoane erau evacuate, iar o persoană era încarcerată în Doi bărbați și o femeie, au fost preluate și transportate la CPU Roman de echipajele SAJ și SMURD.
  Pompierii au acționat pentru descarcerarea unui bărbat, pasager în autoturism. Din păcate, bărbatul nu prezenta semne vitale.
  Militarii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  16. 14.08.2022 - Misiuni executate ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii nemțeni au intervenit în următoarele situații:
  - pentru degajarea unui stâlp de telefonie ce a lovit un autoturism în mișcare, în care se aflau două persoane în comuna Dumbrava Roșie.
  - pentru evacuarea apei de la un operator economic în orașul Târgu Neamț.

  17. 14.08.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Secuieni

  În jurul orei 22:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Secuienii Noi (la intersecția E85 cu DJ 158), comuna Secuieni. La locul solicitării s-au deplasat patru echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare grea și două ambulanțe SMURD din cadrul Detașamentului Roman și două echipaje cu ambulanțe de la SAJ Roman.
  Accidentul rutier s-a produs între un autocamion, în care se afla doar conducătorul auto, un autoturism, în se aflau patru persoane și o autocisternă în care era doar conducătorul auto.
  În urma evenimentului produs o persoană, pasageră în autoturism, a rămas încarcerată.
  La sosirea forțelor de intervenție trei persoane ce s-au aflat în autoturism erau evacuate.
  Pompierii au acționat pentru descarcerarea unei femei de 42 de ani din autoturism. Aceasta a fost preluată și transportată la CPU Roman de un echipaj SMURD.
  Alte trei persoane, un bărbat de 40 de ani și doi minori, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Acestea au fost preluate și transportate la CPU Roman de echipajele SAJ și SMURD.
  Militarii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  18. 15.08.2022 - Misiuni executate ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase SVSU Bozieni a intervenit pentru degajarea unui arbore de pe carosabil în comuna Bozieni.

  19. 15.08.2022 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în municipiul Roman

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pentru a prelua și transporta un bărbat de 71 de ani la Institutul de Boli Cardiovasculare din municipiul Iași.

  20. 16.08.2022 – Mesaj RO ALERT pentru semnalarea prezenței unor urși

  În orașul Bicaz, în zona Cabanei Izvorul Muntelui a fost semnalată prezența unor urși. ISU Neamț a transmis mesaj RO ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența acestora.

  21. 17.08.2022 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD în orașul Târgu Neamț

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu Neamț acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD de pe Stadionul din Târgu Neamț pentru a prelua și transporta o femeie de 49 ani cu IMA la Institutul de Boli Cardiovasculare din municipiul Iași.

  22. 18.08.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Roman

  La ora 09:42, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în municipiul Roman pe strada Bogdan Dragoș. Evenimentul s-a produs între un autoturism în care se afla doar conducătorul auto și un autobuz cu 15 pasageri.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.
  Nicio persoană din autobuz nu a necesitat îngrijiri medicale.
  Conducătorul autoturismului, un bărbat de 82 de ani, a fost preluat de echipajul SMURD TIM și transportat la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  23. 18.08.2022 - Misiune de intervenție pentru căutarea a două persoane rătăcite pe muntele Pietricica

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 21:11, două echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și un autoturism de serviciu au intervenit pentru căutarea a două persoane rătăcite în pădure pe muntele Pietricica, în municipiul Piatra Neamț.
  Pompierii au găsit cele două persoane rătăcite (o fată de 16 ani și un băiat de 18 ani) și le-au ajutat să coboare din pădure. Cele două persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

  24. 19.08.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 12:56, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Viișoara din comuna Alexandru cel Bun. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și membri ai SVSU Alexandru cel Bun.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat cu flacără deschisă la trei anexe gospodărești și la acoperișul locuinței.
  Având în vedere suprafața mare de manifestare a incendiului au fost suplimentate forțele și mijloacele de intervenție cu trei autospeciale de stingere.
  Misiunea pompierilor s-a încheiat după aproape 10 ore. Au ars: acoperișul locuinței pe o suprafață de 500 mp, bunurile materiale din două camere, trei anexe gospodărești construite din lemn pe o suprafață de aproximativ 200 mp, trei magazii (șoproane) cu o suprafață de 120 mp.
  Proprietarul locuinței a suferit atac de panică. Aceasta a fost asistat de echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  25. 20.08.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință în comuna Horia

  La ora 10:07, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o locuință în localitatea Cotu Vameș din comuna Horia. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Roman.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta în interiorul unei bucătării cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului și pentru evacuarea fumului din interiorul locuinței. Au ars o mașină de spălat haine, o plită electrică, un cuptor electric și obiecte de mobilier din interiorul bucătăriei.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric (aparat electrocasnic lăsat sub tensiune).
  Nu au fost victime.

  26. 21.08.2022 - Misiuni executate ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Neamț și SVSU au fost solicitate în mai multe situații, astfel:
  - în orașul Roznov, pe strada Trandafirilor pentru evacuarea apei dintr-o curte;
  - în localitatea Borlești deoarece un stâlp a fost lovit de un trăsnet (a fost anunțat și Delgaz Grid;;
  - în localitatea Săvinești la un contor electric care fumega (a fost anunțat și Delgaz Grid);
  - în localitatea Borlești, pe strada Bistrița pentru evacuarea apei dintr-o curte și un beci;
  - în municipiul Piatra Neamț, pe strada Mărăței, pentru evacuarea apei de pe stradă;
  - în municipiul Piatra Neamț, pe strada Progresului deoarece un stâlp de iluminat face scurtcircuit (a fost anunțat Delgaz Grid și SVSU Piatra Neamț).

  27. 21.08.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un vagon cu stupi în localitatea Trifești

  În jurul orei 16:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un vagon cu stupi amplasat într-o gospodărie din localitatea Trifești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii romașcani cu două autospeciale de stingere.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la un vagon cu stupi.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars 27 de stupi, dintre care 12 cu albine.
  Focul deschis în spații închise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  28. 22.08.2022 - Misiuni executate ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, un echipaj de pompieri de la Punctul de Lucru Roznov a intervenit pentru degajarea unui arbore de pe carosabil în orașul Roznov (Slobozia - peste canal, str. Sub Deal).

  29. 22.08.2022 - Misiune de recunoaștere în municipiul Piatra Neamț ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, Turnul lui Ștefan cel Mare din municipiul Piatra-Neamț a fost lovit de un trăsnet.
  La locul producerii evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, care a constatat că instalaţia electrică a fost afectată, geamurile ferestrelor, vitrinele expoziționale și proiectoarele care luminau Turnul au fost deteriorate.
  Nu a fost necesară intervenția echipajelor ISU Neamț.

  30. 23.08.2022 - Misiuni executate ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Neamț și SVSU au fost solicitate în mai multe situații, astfel:
  - în comuna Petricani, pe DJ 155 I pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil;
  - în comuna Urecheni, pe DJ 155 I pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil;
  - în orașul Târgu Neamț, pe strada Eternității pentru degajarea unui arbore căzut;
  - în orașul Târgu Neamț, pe strada Băile Oglinzi pentru degajarea unui arbore căzut;
  - în comuna Dochia pentru evacuarea apei dintr-o curte;
  - în comuna Vânători Neamț pentru evacuarea apei dintr-o curte;
  - în comuna Răucești pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil;
  - în comuna Borca, pe DN 17 B pentru degajarea unor arbori căzuți pe carosabil (a fost anunțat SDN și Delgaz Grid);

  31. 24.08.2022 - Misiuni executate ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Neamț și SVSU au fost solicitate în mai următoarele situații, astfel:
  - în orașul Târgu Neamț, pe strada Mărășești, pentru degajarea unui arbore (brad) căzut peste un gard și o casă.
  - în orașul Târgu Neamț, pe strada Eternității pentru degajarea unui arbore căzut peste un autoturism parcat.

  32. 24.08.2022 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Roman

  La ora 14:21, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Roman Mușat în municipiul Roman. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime de la Detașamentul Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Roman.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, au acționat pentru deblocarea ușii apartamentului situat la etajul patru. În interiorul apartamentului a fost găsit un bărbat de 94 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  33. 24.08.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în comuna Grumăzești

  La ora 14:23, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism în localitatea Topolița din comuna Grumăzești. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă în interiorul unui autoturism parcat în apropierea unei case.
  Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu o autospecială de stingere.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  34. 24.08.2022 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în municipiul Piatra Neamț

  În jurul orei 19:10, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat la etajul al doilea dintr-un bloc de locuințe de pe strada Aleea Ulmilor, în municipiul Piatra Neamț.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat printr-o fereastră în interiorul apartamentului, unde au găsit un bărbat de 58 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  35. 24.08.2022 Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în comuna Făurei

  La ora 22:09, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Budești din comuna Făurei. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
  La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la un adăpost pentru animale și la o casă dintr-o gospodărie învecinată, aflată la o distanță de 3 m.
  Animalele ce se aflau în adăpost au fost evacuate de proprietar până la sosirea pompierilor.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. A ars adăpostul pentru animale construit din lemn cu suprafața de 20 mp, acoperișul casei pe o suprafață de 30 mp și bunurile materiale aflate în interiorul acesteia.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea intenționată (folosirea intenționată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul).
  Nu au fost victime.

  36. 25.08.2022 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Girov

  În jurul orei 01:30, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier, pe DN 15 D, la ieșirea din comuna Girov. Un autoturism, în care se aflau patru persoane, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.
  La locul solicitării s-au deplasat patru echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere și două ambulanțe SMURD (TIM și EPA) din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Piatra Neamț.
  La sosirea forțelor de intervenție o persoană, pasager în autoturism, era încarcerată iar celelalte trei persoane erau evacuate.
  Pompierii au acționat pentru descarcerarea unui bărbat în vârstă de 26 de ani. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD TIM și transportat la UPU Piatra Neamț.
  Alte două persoane, conducătorul auto (33 ani) și un pasager (54 ani) au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  37. 26.08.2022 - Misiune de intervenție pentru deblocarea unei uși de la un apartament în orașul Târgu Neamț

  În jurul orei 13:40, pompierii au fost solicitați prin apel la 112 să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat pe strada Petru Rareș în orașul Târgu Neamț.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și membri ai SVSU Târgu Neamț.
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat printr-o fereastră în interiorul apartamentului situat la al doilea etaj, unde au găsit o femeie de 83 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  38. 26.08.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu la o locuință în comuna Păstrăveni

  În jurul orei 17:00, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o locuință din comuna Păstrăveni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Păstrăveni și Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  Incendiul, ce s-a manifestat generalizat la acoperișul și în interiorul unei locuințe, a fost localizat de pompierii voluntari din cadrul SVSU Păstrăveni.
  Forțele de intervenție au lichidat incendiul care s-a produs din cauza jarului căzut din sistemele de încălzire.
  Nu au fost victime.

  39. 30.08.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament în orașul Târgu Neamț

  La ora 15:13, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Ștefan cel Mare în orașul Târgu Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț, SVSU și SAJ Târgu Neamț.
  Incendiul se manifesta generalizat într-o garsonieră de la etajul al treilea.
  Toți locatarii din bloc s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Concomitent cu acțiunile pentru stingerea incendiului s-a acționat pentru evacuarea fumului de pe casa scării.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise (lumânare lăsată nesupravegheată).
  Nu au fost victime.

  40. 31.08.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament în municipiul Piatra Neamț

  În această dimineață, la ora 05:45, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre un posibil incendiu produs la un apartament dintr-un bloc de locuințe situat pe bulevardul Decebal în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Forțele de intervenție, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotare, au pătruns în apartamentul inundat cu fum, situat la al doilea etaj. Din interiorul unei camere pompierii au evacuat o femeie de 87 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, ulterior refuzând transportul la spital.
  Incendiul s-a manifestat la nivelul unui aragaz, unde ardea o oală cu mâncare. A fost îndepărtată oala de pe aragaz și s-a acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului.
  Nu au fost alte persoane evacuate.

  41. 31.08.2022 - Misiune de intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la mai multe stoguri de fân în comuna Bodești

  La ora 16:16, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la mai multe stoguri de fân în localitatea Bodeștii de Jos. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Bodești și Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Incendiul s-a manifestat într-o gospodărie la mai multe stoguri de fân, cu posibilitatea propagării la locuință.
  Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul. Au ars aproximativ 10 tone de fân.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

  Compartimentul Informare și Relații Publice