Interventii în situații de urgență

 • 31.03.2022 - Misiune de interventie pentru salvarea unui copil cazut de pe bicicleta pe muntele Cozla

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 17:35, echipajul SMURD TIM a acordat ingrijiri medicale unui baiat de 11 ani dupa ce a cazut de pe bicicleta pe muntele Cozla. Copilul, care a suferit multiple traumatisme a fost transportat de UPU Piatra Neamt.


  31.03.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la o locuinta situata in comuna Draganesti

  Prin apel la 112, la ora 13:05, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la o locuinta situata in localitatea Draganesti. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au patruns in locuinta unde au gasit un barbat de 68 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  30.03.2022 - Misiune de interventie pentru asanarea unui proiectil gasit in comuna Grinties

  Noua autospeciala pirotehnica a fost utilizata pentru asanarea unui proiectil gasit in comuna Grinties. Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit in comuna Grinties pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 75 mm. Proiectilul a fost descoperit de catre un barbat de 44 ani cu ajutorul unui detector de metale pe islazul comunei. Pirotehnicienii, cu ajutorul echipamentelor din dotare, au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 500 mp nemaifiind descoperite alte elemente de munitie. Munitia, ce provine din Primul Razboi Mondial a fost ridicata, transportata si depozitata intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  30.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Vanatori Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:05, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Lunca, comuna Vanatori Neamt. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt si SVSU Vanatori Neamt. Incendiul se manifesta generalizat la o locuinta cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti aflate in apropiere. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scanteilor purtate de vant si cazute pe materialele combustibile. Nu au fost victime.


  30.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Pipirig

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:15, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Boboiesti, comuna Pipirig. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Pipirig si Detasamentul de pompieri Targu Neamt. Incendiul se manifesta generalizat la un adapost pentru animale cu posibilitatea propagarii la locuinta si la anexele gospodaresti aflate in apropiere. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars adapostul pentru animale construit din lemn cu suprafata de 20 mp. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scanteilor purtate de vant si cazute pe materialele combustibile. Nu au fost victime.


  29.03.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  Pompierii militari alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU au intervenit pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel:
  -in localitatea Tarzia din comuna Brusturi unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2500 mp;
  -in localitatea Soci din comuna Stefan cel Mare unde a ars vegetatie uscata, frunzis si doboraturi din interiorul padurii pe o suprafata de aproximativ 1 ha;
  -in localitatea Scaricica din comuna Alexandru cel Bun unde a ars vegetatie uscata si arbusti pe o suprafata de aproximativ 2500 mp;
  -in localitatea Bistrita (Plopusor) din comuna Alexandru cel Bun unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1 ha si 15 ml gard;
  -in localitatea Dolhesti din comuna Pipirig unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 40 ha; La aceasta interventie au participat si membrii clubului OFF ROAD.
  -in localitatea Cotu Vames din comuna Horia unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3000 mp;
  -in localitatea Almas din comuna Garcina unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha;
  -in comuna Ghindaoani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 10 ha;
  -in localitatea Paraul Pantei din comuna Borca unde a ars vegetatie uscata si lastaris pe o suprafata de aproximativ 18 ha si 3 fanarii;
  -in localitatea Basta din comuna Secuieni unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3500 mp;
  -in comuna Draganesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1 ha;
  -in localitatea Nemtisor din comuna Vanatori Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2500 mp si 10 ml gard;
  -in comuna Piatra Soimului unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp;
  -in localitatea Calugareni din comuna Poiana Teiului unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 0,5 ha si arbusti pe o suprafata de aproximativ 2 ha;
  -in localitatea Vadurele din comuna Alexandru cel Bun ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3000 mp;
  -in localitatea Baratca din comuna Bargauani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 500 mp;
  -in municipiul Piatra Neamt, pe strada Ciocarliei unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 100 mp;
  -in localitatea Grosi din comuna Brusturi unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 50 ha;
  -in comuna Poienari unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 ha;
  Cauza probabila de producere a acestor incendii este focul deschis in spatii deschise.
  In judetul Neamt au avut loc incendii de vegetatie uscata la care au intervenit doar SVSU: Ghindaoani, Cracaoani, Hangu, Bicaz, Girov, Ion Creanga, Borca, Bodesti, Farcasa.


  29.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Poienari

  Un barbat din comuna Poienari a dat foc la resturile vegetale in curte si a ramas fara bucataria de vara! La ora 12:14, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca (bucatarie de vara) in localitatea Sacaleni din comuna Poienari. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Punctul de lucru Poienari si SVSU Poienari. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la acoperisul si in interiorul unei constructii (bucatarie de vara) cu posibilitatea propagarii la locuinta situata in imediata apropiere si la anexele gospodaresti. Incendiul a fost localizat si lichidat. A ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 70 mp si bunurile materiale din interiorul a doua incaperi. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.


  28.03.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  Pompierii militari alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU au intervenit pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel:
  -in localitatea Curechistea din comuna Grumazesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 15 ha;
  -in localitatea Filioara din comuna Agapia unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha;
  -in localitatea Valea Seaca din comuna Baltatesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 17 ha;
  -in localitatea Rediu din comuna Bara unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3 ha;
  -in comuna Grumazesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 10 ha;
  -in comuna Baltatesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 30 ha;
  -in comuna Cracaoani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp;
  -in localitatea Nemtisor din comuna Vanatori Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2500 mp si 50 ml de gard din lemn;
  -in comuna Draganesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1 ha;
  -in comuna Vanatori Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 ha;
  -in comuna Savinesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 800 mp (din cauza fumatului);
  -in municipiul Piatra Neamt pe strada Mihai Stamatin unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5000 mp si 3 arbori;
  -in municipiul Piatra Neamt pe strada Olteniei unde au ars aproximativ 200 kg de deseuri menajere si vegetale;
  Cauza probabila de producere a acestor incendii este focul deschis in spatii deschise.
  In judetul Neamt au avut loc incendii de vegetatie uscata la care au intervenit doar SVSU: Girov, Vanatori-Neamt, Raucesti, Bodesti, Urecheni, Pangarati, Poiana Teiului, Farcasa, Grumazesti, Bozieni, Sagna.


  28.03.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat in municipiul Roman

  La ora 15:16, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte pe strada Aleea Liliacului in municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman. Pompierii, cu ajutorul scarii culisabile, au patruns prin balcon in apartamentul situat la al treilea etaj unde au gasit un barbat de 68 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  28.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Damuc

  In jurul orei 13:00, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la vegetatie uscata ce s-a propagat la fondul forestier in comuna Damuc. 54 de pompieri de la Detasamentul Piatra Neamt si Garda 2 de Interventie Poiana Teiului (cu doua autospeciale de stingere, un autocamion, un microbuz, 3 motopompe, 5 autoturisme de serviciu, 4 cuburi pentru apa), 50 voluntari de la SVSU Damuc, Bicaz Chei si Bicazu Ardelean (cu 2 autospeciale de stingere si trei motopompe) si 30 de lucratori de la Ocolul Silvic Bicaz au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului de vegetatie uscata si fond forestier produs in comuna Damuc. Suprafata afectata de incendiu este aproximativ 130 ha (vegetatie uscata, litiera si fond forestier). Cauza probabila de producere a incendiului este focul deschis in spatii deschise. Pe parcursul noptii, pompierii au ramas la locul producerii evenimentului pentru monitorizarea zonei. La aceasta interventie au participat si forte de la IPJ si IJJ, iar CJ Apaserv a participat cu o drona. In aceasta dimineata au fost reluate misiunile de interventie pentru stingerea incendiului.


  28.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la mai multi baloti de plante furajere din comuna Boghicea

  La ora 11:00, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la mai multi baloti de plante furajere amplasati intr-o gospodarie din comuna Boghicea. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Boghicea si Detasamentul de pompieri Roman. Incendiul se manifesta la plante furajere amplasate in curtea unei gospodarii, cu posibilitatea propagarii la un adapost pentru animale. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 5 tone de plante furajere si vegetatie uscata pe o suprafata de 50 mp. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  28.03.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat in municipiul Roman

  In aceasta dimineata, la ora 09:40, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte de pe strada Sucedava in municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Pompierii, cu ajutorul scarii culisabile, au patruns prin balcon in apartamentul situat la primul etaj unde au gasit o femeie de 69 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  27.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Stanita

  Prin apel la 112, la ora 19:57, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din comuna Stanita. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman si SVSU Stanita. Incendiul se manifesta la acoperis cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 50 mp. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  27.03.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  Ca urmare a unor apeluri la 112, pompierii militari nemteni au intervenit alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel: in cartierul Valeni din municipiul Piatra Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2 ha si 200 kg de deseuri menajere; in comuna Negresti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5000 mp; in comuna Trifesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 500 mp; in localitatea Hlapesti din comuna Dragomiresti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 15 ha; in orasul Roznov unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3,5 ha; in comuna Stanita unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3 ha; in comuna Razboieni unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 4 ha; in municipiul Roman pe strada Fabricii unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 mp; Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestor incendii.


  26.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic din comuna Farcasa

  La ora 23:31, prin apel la 112, pompieri au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un operator economic cu obiect de activitate prelucrarea lemnului in comuna Farcasa. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de interventie de la SVSU Farcasa, Garda 2 de Interventie Poiana Teiului si SVSU Borca. La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei constructii P+1si la un autocamion cu posibilitatea propagarii la o alta cladire aflata in imediata apropiere. Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars: constructia din lemn cu suprafata de 150 mp in care se aflau 2 gatere si un circular, o hala pentru depozitare cu o suprafata de 72 mp, 15 mc de scandura si un autocamion. Cauza probabila de producere a incendiului este in curs de stabilire. Nu au fost victime.


  26.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Borca

  Prin apel la 112, la ora 20:42, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in localitatea Sabasa din comuna Borca. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Borca si Garda 2 de Interventie Poiana Teiului. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la acoperis cu posibilitatea propagarii la intreaga casa si la alta casa aflata in imediata apropiere. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 30 mp si bunuri materiale aflate in interiorul unei camere (materiale textile, aparate electrocasnice si mobilier). Acoperisul casei aflata in imediata apropiere a fost deteriorat pe o suprafata de aproximativ 10 mp. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui sistem de incalzire amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile. Nu au fost victime.


  26.03.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  Incendiile de vegetatie uscata nu se mai opresc! Ca urmare a unor apeluri la 112, pompierii militari nemteni au intervenit alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel: in localitatea Buhalnita comuna Hangu unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha si arbori pe o suprafata de aproximativ 5 ha; in localitatea Ghelaesti din comuna Bargauani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 50 ha; in localitatea Giurgeni din comuna Valea Ursului unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 8000 mp; in localitatea Silistea din comuna Romani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 70 ha; in comuna Raucesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 700 mp; in comuna Poienari unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 8 ha; in localitatea Bucium din comuna Valea Ursului unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 ha; in localitatea Carligi din comuna Stefan cel Mare unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha; in localitatea Ruseni din comuna Borlesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 4 ha; in localitatea Pildesti din comuna Cordun unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1500 mp; in localitatea Ingresti din comuna Urecheni unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 8000 mp; in localitatea Mitocu Balan din comuna Cracaoani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1,5 ha si 40 ml gard din lemn; in localitatea Tolici din comuna Petricani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1100 mp; in comuna Dobreni unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5000 mp; Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestor incendii. 26.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Roman In aceasta dimineata, la ora 08:28, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca se degaja fum dintr-un apartament situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte de pe Aleea Revolutiei din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si voluntarii din cadrul SVSU Roman. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta in interiorul unei camere, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Din interiorul apartamentului s-au autoevacuat un barbat de 51 de ani si un copil de 3 ani. Barbatul, intoxicat cu monoxid de carbon, a fost preluat de echipajul SMURD si transportat la CPU Roman. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunuri materiale din interiorul camerei: obiecte de mobilier, materiale textile si un televizor. Dupa ce incendiul a fost lichidat, s-a actionat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului si de pe casa scarii. Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  24.03.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  Inca 40 de hectare afectate de incendiile de vegetatie uscata produse! Ca urmare a unor apeluri la 112, pompierii militari nemteni au intervenit alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel: in comuna Borlesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 8 ha; in comuna Ghindaoani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 ha; in localitatea Ciurea din comuna Pancesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2500 mp; in localitatea Bistrita din comuna Alexandru cel Bun unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2.5 ha si 10 ml gard din lemn; in localitatea Hlapesti din comuna Dragomiresti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 4 ha; in comuna Cordun unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3 ha (din cauza unor scantei rezultate la folosirea unui aparat de taiere - nerespectarea normelor specifice la folosirea unui aparat electric pentru taiere); in localitatea Tarzia din comuna Brusturi unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1 ha si 500 mp dintr-un lan de porumb; in localitatea Bradu din comuna Grinties unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp si 50 ml gard din lemn; in localitatea Poiana Largului din comuna Poiana Teiului unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5500 mp si 270 ml gard din lemn; pe strada Islazului din municipiul Roman unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp; Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestor incendii. SVSU Negresti, Oniceni, Tamaseni, Rediu si Tazlau au intervenit pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata produse in zona lor de competenta.


  24.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Garcina

  La ora 17:32, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca situata pe strada Garcinuta din comuna Garcina. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Garcina. Incendiul se manifesta la acoperisul unei anexe gospodaresti cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie si la locuinta aflata in imediata apropiere. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars aproximativ 4 mp din acoperisul anexei si 30 scanduri de lemn. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unor scantei rezultate la folosirea unui aparat de taiere (nerespectarea normelor specifice la folosirea unui aparat electric pentru taiere). Nu au fost victime. La aceasta interventie a participat si colegul nostru Gabi care se afla in timpul liber. Daca de obicei Gabi aloca fortele si mijloacele de interventie la locul solicitarii, de aceasta data a intervenit alaturi de pompierii voluntari pentru localizarea incendiului pana la sosirea fortelor de interventie de la ISU. Lt.-col. Ciucanu Gabriel isi desfasoara activitatea la Dispeceratul ISU Neamt si este unul din ofiterii responsabili cu monitorizarea situatiilor de urgenta produse si in functie de solicitarile primite prin apel la 112 aloca forte si mijloacele necesare interventiei.


  24.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Margineni

  In jurul orei 16:50, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la vegetatie uscata ce s-a extins la o locuinta in localitatea Hoisesti, comuna Margineni. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si SVSU Margineni. La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuinte si la vegetatia uscata pe o suprafata mare. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. A ars o locuinta cu suprafata de aproximativ 50 mp si vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 4 ha. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  24.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale din comuna Botesti

  In jurul orei 15:15, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale din localitatea Barticesti, comuna Botesti. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman si SVSU Botesti. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul a doua anexe gospodaresti. Pana la sosirea fortelor de interventie au fost evacuate 10 ovine din interiorul adapostului pentru animale. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 10 tone de plante furajere si adapostul pentru animale construit din lemn cu suprafata de 40 mp. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei tigari (fumatul in locuri nepermise). Proprietarul locuintei, in varsta de 31 de ani, a suferit atac de panica. Acesta a fost asistat de echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.


  24.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o o stiva de lemne in curtea unei biserici din comuna Agapia

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:10, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o stiva de lemne in curtea Bisericii din localitatea Filioara, comuna Agapia. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere. Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 200 kg de lemne. Depozitarea necorespunzatoare a cenusii si jarului in apropierea unor materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  24.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta situata in orasul Targu Neamt

  La ora 11:46, prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta situata pe strada Abator din orasul Targu Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari din cadrul SVSU Targu Neamt. Incendiul se manifesta la nivelul acoperisului, in pod, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 30 mp. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  24.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Dulcesti

  La ora 11:10, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Rosiori din comuna Dulcesti. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Dulcesti. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta la vegetatia uscata si la gardul unei gospodarii langa care era amplasata o teava de gaz cu posibilitatea propagarii la locuinta. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 25 ml de gard din lemn si vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 200 mp. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  24.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in localitatea Varatec din comuna Agapia

  In jurul orei 10:30, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a propagat la o anexa gospodareasca in localitatea Varatec din comuna Agapia. La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta la o anexa gospodareasca (bucatarie de vara) cu posibilitatea propagarii la locuinta si la un adapost pentru animale. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntarii din cadrul SVSU Agapia. A ars anexa gospodareasca cu suprafata de 10 mp cu bunurile materiale aflate in interior si vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza focului deschis in spatii deschise Nu au fost victime.


  24.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in localitatea Sacalusesti din comuna Agapia

  La ora 10:24, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a propagat la o anexa gospodareasca in localitatea Sacalusesti din comuna Agapia. La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta la acoperisul unei locuinte cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt. Au ars 150 mp din acoperisul locuintei si vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 mp. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza focului deschis in spatii deschise (o persoana a dat foc la resturile vegetale in apropierea gospodariei). Nu au fost victime.


  23.03.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  100 de hectare este suprafata afectata de incendiile de vegetatie uscata produse intr-o singura zi! Ca urmare a unor apeluri la 112, pompierii militari nemteni au intervenit alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel: in comuna Vanatori Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 200 mp; in localitatea Tarpesti din comuna Petricani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 100 mp; in localitatea Rotunda din comuna Doljesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1 ha; in localitatea Curechistea din comuna Grumazesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 400 mp; in comuna Baltatesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2 ha; in comuna Ghindaoani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3 ha; in localitatea Buruienesti din comuna Doljesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2 ha; in localitatea Giurgeni din comuna Valea Ursului unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 50 ha; in cartierul Valeni din municipiul Piatra Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 50 mp si 2 tone de deseuri menajere; in localitatea Gosmani din comuna Romani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 40 ha; in localitatea Oglinzi din comuna Raucesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 10 mp; in localitatea Bozienii de Sus din comuna Ruginoasa unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp; in localitatea Zvoronesti din comuna Timisesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 300 mp si 20 ml de gard din lemn. pe strada Marului din municipiul Roman unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1 ha. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestor incendii. Pe parcursul zilei de ieri au mai fost incendii de vegetatie uscata pe raza mai multor comune din judet la care au intervenit doar SVSU (Bodesti, Zanesti, Bargauani, Dumbrava Rosie, Rediu, Ion Creanga).


  23.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la fondul forestier din comuna Bicaz Chei

  Prin apel la 112, la ora 11:08, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la fondul forestier, in localitatea Ivanes din comuna Bicaz Chei. Un cetatean in varsta de 77 de ani a facut curatenie in gospodaria sa, situata in imediata apropiere a padurii, dand foc la resturile vegetale. Flacarile s-au extins la vegetatia uscata si la padure. Barbatul a fost preluat de un echipaj de la SAJ Bicaz deoarece prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare. La locul producerii evenimentului au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Bicaz Chei, Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si Ocolul Silvic Bicaz. Interventia a durat aproximativ 4 ore, la care 12 pompieri voluntari, 11 pompieri militari si 8 lucratori de la Ocolul Silvic au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars vegetatie uscata pe o suprafata de 300 mp, vegetatie forestiera pe o suprafata de aproximativ un hectar si au fost afectati 200 arbori. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. La aceasta interventie a mai participat inca un pompier militar, dar care se afla in timpul liber. Pentru ca locuieste la o distanta mica de locul unde s-a manifestat incendiul, Cristi a venit in sprijinul colegilor. Plt. maj. Moga Cristian isi desfasoara activitatea in cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt din anul 2006.


  23.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Cracaoani

  Interventie de 4 ore pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din cauza unei tigari. In jurul orei 02:10, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa din localitatea Cracaoani. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt si SVSU Cracaoani. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case si la doua anexe gospodaresti, pe o suprafata de aproximativ 200 mp, cu posibilitatea propagarii la o alta casa aflata la o distanta de 3 m si la doua adaposturi pentru animale. Persoana care locuia in casa s-a autoevacuat, neavand nevoie de ingrijiri medicale. Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars: acoperisul pe o suprafata de 150 mp si bunurile materiale din interiorul casei, o magazie in care erau depozitate 4 t de lemne si o magazie in care erau depozitate diferite scule. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, de la jarul unei tigari nestinse (posibil ca persoana care locuia in casa sa fi adormit cu tigara aprinsa).


  22.03.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat in municipiul Piatra-Neamt

  La ora 14:40, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Maratei din municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala complexa pentru interventie si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Pompierii au intrat in locuinta prin balconul apartamentului situat la parterul blocului si au gasit o femeie de aproximativ 70 de cazuta in dormitor. Femeia a fost preluata de echipajul SAJ si transportata la UPU Piatra Neamt.


  22.03.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  Ca urmare a unor apeluri la 112, pompierii militari nemteni au intervenit alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel: in comuna Cracaoani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 100 mp si 50 kg de deseuri vegetale din cauza jocului copiilor cu focul; in localitatea Frumosu din comuna Farcasa unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3 ha si 3 capite de fan din cauza fumatului in locuri nepermise; in localitatea Almas din comuna Garcina unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1 ha din cauza focului deschis in spatii deschise; pe Bulevardul General Dascalescu din municipiul Piatra Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3000 mp din cauza fumatului in locuri nepermise; in localitatea Stejaru din comuna Pangarati unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2 ha din cauza focului deschis in spatii deschise; in comuna Raucesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 10 ha din cauza focului deschis in spatii deschise.


  22.03.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, la ora 14:22, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe strada General Dascalescu din municipiul Piatra Neamt. In accidentul rutier a fost implicat un autoturism si un camion. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Pana la sosirea fortelor de interventie, conducatorul autoturismului a fost scos din autoturism de catre participantii la trafic, iar un echipaj de la SAJ, aflat in trecere, a acordat primul ajutor. Echipajul SMURD a preluat barbatul de 43 de ani si l-a transportat la UPU Piatra Neamt. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.