Interventii în situații de urgență

 • 31.03.2021 - Misiune de interventie la o tentativa de suicid in localitatea Vaduri, comuna Alexandru cel Bun

  Prin apel la 112, pompierii au fost alertati sa intervina la o tentativa de suicid in localitatea Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. Persoana se afla pe o teava de gaz deasupra canalului de regularizare a apei. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala complexa pentru interventie, o autospeciala pentru scafandri cu o barca si o ambulanta SMURD si echipaje de la IPJ. Persoana, o femeie de 47 de ani, a fost convinsa sa coboare de pe teava pe care se suise si sa renunte la gestul sau. Aceasta a fost adusa la mal cu ajutorul barcii, dupa care a fost preluata de echipajul SMURD si transportata la spital.


  31.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Ghindaoani

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Ghindaoani. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Ghindaoani. Incendiul a fost localizat si lichidat de catre fortele de interventie. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ trei hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  31.03.2021 - Misiune de interventie pentru scoaterea unei persoane a ramas blocata sub un utilaj agricol in comuna Sabaoani

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:23, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident in urma caruia o persoana a ramas blocata sub un utilaj agricol. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru descarcerare grea, un autocamion cu un container multirisc, o ambulanta SMURD, un echipaj cu ambulanta de la SAJ si voluntari din cadrul SVSU Sabaoani. Pompierii au gasit la locul solicitarii un barbat care avea prins un membru inferior prins intr-un utilaj (motocultor). Victima, constienta, a fost extrasa cu tot cu lamele motocultorului si a fost transportata de catre echipajul SAJ la CPU Roman.


  30.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu la o locuinta din comuna Agapia

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Varatec, comuna Agapia. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul unei incaperi, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere, o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Agapia. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunurile materiale din interiorul camerei afectate de incendiu si s-au deteriorat bunuri materiale dintr-o camera alaturata. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric (aparat electric de incalzire lasat sub tensiune). Nu au fost victime.


  30.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din comuna Grumazesti

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Topolita, comuna Grumazesti. Incendiul se manifesta la o anexa gospodareasca (magazie) cu posibilitatea propagarii la un adapost pentru animale si la locuinta. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere, o ambulanta SMURD si voluntari din cadrul SVSU Grumazesti. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite, salvand locuinta si adapostul pentru animale. Au fost evacuate din adapostul pentru animale 3 porci si 5 gaini. A ars magazia din lemn cu suprafata de aproximativ 15 mp. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  30.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Agapia

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Sacalusesti, comuna Agapia. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Agapia. Incendiul a fost localizat si lichidat de catre fortele de interventie. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ doua hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  29.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan in comuna Raucesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 22:22, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan in comuna Raucesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere, o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Raucesti. Incendiul se manifesta la nivelul unui stog de fan. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars aproximativ trei tone de fan. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise. Nu au fost victime.


  29.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Sagna

  Un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman, cu o autospeciala de stingere, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la vegetatie uscata in localitateaLunca, comuna Sagna. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ patru hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  29.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in municipiul Roman

  Un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman, cu o autospeciala de stingere, impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Roman au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la vegetatie uscata produs in municipiul Roman. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  29.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Doljesti

  Un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman, cu o autospeciala de stingere, impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Doljesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la vegetatie uscata in localitatea Rotunda, comuna Doljesti. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ trei hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  28.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Pangarati

  Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri, din cadrul Detasamentului Piatra Neamt, cu o autospeciala de stingere si pompieri voluntari din cadrul SVSU Pangarati au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in localitatea Pangaracior. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars aproximativ 30 kg deseuri (lemn si plastic) si un hectar de vegetatie uscata. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  28.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Horia

  Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman a intervenit cu o autospeciala de stingere pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in localitatea Horia. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars aproximativ 4000 mp de vegetatie uscata. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  28.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Tarcau

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni au intervenit cu o autospeciala de stingere pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in localitatea Straja, comuna Tarcau. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars aproximativ 100 kg deseuri vegetale si 130 mp de vegetatie uscata. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  28.03.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 11:17, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD-TIM. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul cinci, intr-un bloc de locuinte din strada Mihai Eminescu. In interiorul apartamentului pompierii au gasit un barbat de aproximativ 89 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  26.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Poiana Teiului

  Prin apel la 112, in jurul orei 20:20, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Poiana Teiului. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu doua autospeciale pentru stingere, o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Borca cu o autospeciala de stingere. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuinte cu posibilitatea propagarii la o locuinta si anexe gospodaresti din imediata vecinatate. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Din pacate, in interiorul locuintei a fost gasit trupul unui barbat de 77 de ani carbonizat. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijloacele de incalzire.


  26.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Petricani

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:41, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Tarpesti, comuna Petricani. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Petricani. Incendiul se manifesta la o locuinta, la nivelul acoperisului si in interiorul unei camere. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul locuintei (construit din astereala lemn si invelitoare din azbociment) pe o suprafata de aproximativ 50 mp si bunurile materiale din interiorul unei camere (obiecte de mobilier, materiale textile etc). Din interiorul locuintei pompierii au evacuat o butelie. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii inchise. Nu au fost victime.


  25.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Borlesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 23:18, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Ruseni, comuna Borlesti. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului si la etajul unei cladiri P+1, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la o casa aflata in imediata vecinatate, la o distanta de aproximativ doi metri. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu patru autospeciale de stingere, o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime, o ambulanta SMURD, voluntari din cadrul SVSU Roznov cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Borlesti. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 350 mp (construit din astereala lemn cu invelitoare din dranita) si bunurile materiale aflate la etajul cladirii (obiecte de mobilier, materiale textile, aparatura electrica si electrocasnica etc). Cauza probabila de producere a acestui incendiu a fost stabilita ca fiind scanteile purtate de vant si cazute pe materiale combustibile. Interventia a durat aproximativ patru ore. Proprietarii locuintei au suferit atacuri de panica. Acestia au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzand transportul la spital.


  25.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:20, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Roman. Incendiul se manifesta la acoperisul unei cladiri P+1, cu posibilitatea propagarii si la o alta cladire invecinata (unitate de alimentatie publica) situate pe strada Bogdan Dragos La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu trei autospeciale de stingere, o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime, o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Roman. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite, reusind sa salveze locuinta si evitand propagarea la cladirea invecinata. A ars acoperisul cladirii (construit din astereala lemn si invelitoare tabla) pe o suprafata de aproximativ 120 mp. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Proprietara cladirii, in varsta de 48 de ani, a suferit atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD la locul evenimentului dupa care a fost transportata la CPU Roman.


  25.03.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 15 C, pe raza comunei Raucesti

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 15 C, pe raza comunei Raucesti. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. In urma accidentului rutier produs intre doua autoturisme, un autoturism s-a rasturnat pe o parte. In autoturismul care s-a rasturnat se aflau doua persoane. Cele doua persoane au fost scoase din interiorul autoturismului de catre participantii la trafic pana la sosirea fortelor de interventie. Cele doua victime (din autoturismul rasturnat), un barbat (60 ani) si o femeie (51 ani), au primit ingrijiri medicale de la echipajele SMURD si SAJ la locul evenimentului dupa care au fost transportate la CPU Targu Neamt. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si au sablat caile rutiere de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  24.03.2021 - Misiune de interventie pentru degajarea unei persoane prinsa sub un motostivuitor, in incinta unui operator economic din municipiul Piatra-Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii au fost alertati sa intervina pentru degajarea unei persoane prinsa sub un motostivuitor, in incinta unui operator economic din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Pompierii au extras de sub un motostivuitor un barbat de aproximativ 55 de ani. Medicul de pe ambulanta SAJ a declarat decesul persoanei.


  24.03.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 11:02, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul doi dintr-un unui bloc de locuinte din strada Mihai Eminescu. In interiorul apartamentului pompierii au gasit un barbat de aproximativ 86 de ani, cazut in dormitor, constient. Acesta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SAJ, dupa care a fost transportat la spital. 22.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Negresti Prin apel la 112, in jurul orei 19:17, pompierii nemteni au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Negresti. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului si in interiorul unei locuinte si la o anexa gospodareasca din imediata vecinatate. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu trei autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Negresti. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 150 mp, bunurile materiale aflate in interiorul locuintei si anexa gospodareasca cu suprafata de aproximativ 50 mp. Nu au fost victime.


  22.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in municipiul Roman

  Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman, cu o autospeciala de stingere, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la vegetatie uscata pe strada Magurei, in municipiul Roman. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 100 mp. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.. 22.03.2021 - Misiune pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Dagata, judetul Iasi Ca urmare a unui apel la 112, Detasamentul de pompieri Roman a intervenit, cu doua autospeciale de stingere, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la acoperisul unei locuinte din comuna Dagata din judetul Iasi. La locul solicitarii s-au deplasat si pompieri voluntari din cadrul SVSU Dagata si pompieri din cadrul ISU Iasi. Nu au fost victime. Cauza probabila de producere a incendiului va fi stabilita de ISU Iasi.


  20.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din orasul Roznov

  Prin apel la 112, in jurul orei 22:57, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din orasul Roznov. Incendiul se manifesta la generalizat la o anexa gospodareasca si la acoperisul locuintei cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la alta locuinta aflata in imediata vecinatate. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Roznov cu o autospeciala de stingere. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: acoperisul locuintei anexei pe o suprafata de aproximativ 100 mp si bunurile materiale aflate in interior (doi mc de lemn, doua frigidere, un aparat de sudura, articole de imbracaminte, obiecte de mobilier etc), 32 mp din acoperis si 10 mp dintr-un perete lateral al locuintei. A fost salvata locuinta si anexele gospodaresti aflate in vecinatate si locuinta la care s-a propagat incendiul. Din podul locuintei vecine a fost salvata o pisica. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu..


  20.03.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

  In data de 20.03.202, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea: * unei lovituri de aruncator de calibru 82 mm, * unei lovituri de aruncator de calibru 50 mm, * unei grenade defensive de mana si * a 48 de cartuse de calibru 7,92 mm. Munitia a fost descoperita de catre un cetatean de 45 ani din municipiul Bucuresti cu ajutorul unui detector de metale detinut legal, in padurea Nemtisor din comuna com Vanatori Neamt. Pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 300 mp si au mai descoperit o lovitura de aruncator de calibru 50 mm si o grenada ofensiva. Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa..


  20.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Dumbrava Rosie.

  Prin apel la 112, in jurul orei 12:03, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Dumbrava Rosie. Incendiul se manifesta la acoperisul unei case si la o anexa gospodareasca construita in prelungirea casei, in care se afla centrala termica, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la vecinatati. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. A ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 20 mp. A fost salvata locuinta si anexele gospodaresti aflate in vecinatate. Burlanul neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  19.03.2021 - Misiuni de interventii la doua accidente rutier produs pe E 85

  Prin apel la 112, in jurul orei 16: 30, pompierii au fost alertati sa intervina la un accident rutier produs pe E 85 pe raza localitatii Traian, comuna Sabaoani. In urma accidentului rutier produs intre doua autoturisme a rezultat o victima incarcerata. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM. Pe timpul deplasarii catre locul solicitarii, pompierii au oprit la un alt accident rutier produs pe E 85, in apropierea depozitului Lidl (la intersectia cu localitatea Tamaseni). Autospeciala pentru descarcerare si ambulanta SMURD TIM si-au continuat deplasarea catre locul solicitarii, iar autospeciala de stingere a ramas la locul accidentului, solicitandu-se in sprijin o ambulanta SMURD si doua echipaje cu ambulante de la SAJ. Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme, rezultand doua victime. Pompierii au acordat masurile de prim ajutor unei victime aflata in stare grava, pana la sosirea unui echipaj SAJ. Victimele acestui accident rutier, doua tinere, au fost preluate de echipaje de la SAJ si SMURD si transportate la CPU Roman. La accidentul rutier produs in localitatea Traian, pompierii au gasit o persoana incarcerata, ca urmare a coliziunii dintre doua autoturisme. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, pompierii au scos dintr-un autoturism un barbat de 22 de ani (cond auto). Acesta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD, dupa care a fost transportat la CPU Roman. Militarii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat /degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier. 16.03.2021 - Rezultatul testului Covid pentru un cadru militar ce isi desfasoara activitatea in cadrul ISU Neamt este pozitiv Va informam ca rezultatul testului Covid pentru un cadru militar ce isi desfasoara activitatea in cadrul ISU Neamt este pozitiv. In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica, pentru adoptarea masurilor legale..


  15.03.2021 - Misiune pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  In jurul orei 22:14, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman. Cu ajutorul mijloacelor si accesoriilor specifice pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul trei, intr-un bloc de locuinte din strada Anton Pann. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de aproximativ 72 de ani, ce nu prezenta semne vitale.


  15.03.2021 - Misiune pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  In jurul orei 08:03, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-a deplasat un pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns (prin balcon) in apartamentul situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Roman Musat. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de aproximativ 89 de ani, cazut, constient. Barbatul a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD dupa care a fost transportat la CPU Roman. 13.03.2021 - ISU Neamt va transmite zilnic, in perioada 12.03-26.03.2021, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din comuna Bara ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori. ATENTIE! Incepand cu 12.03.2021 ora 07:00, pana in 26.03.2021 ora 07:00, comuna Bira este in carantina. Principalele masuri dispuse: - iesirea din locuinta este permisa pe baza declaratiei pe proprie raspundere, legitimatiei/adeverintei de serviciu; - este permisa deplasarea la / de la SERVICIU; - activitatea restaurantelor, cafenelelor, teraselor, salilor de jocuri de noroc este interzisa; - limitarea la maxim a deplasarii persoanelor. Pentru toate masurile dispuse click aici: https://bit.ly/3qB9kLb. Va rugam sa RESPECTATI masurile sanitare stabilite. ISU NT.


  13.03.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 2, pe raza comunei Tupilati

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 2, pe raza comunei Tupilati. Un autoturism a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-un sant. La locul evenimentului s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si voluntari din cadrul SVSU Tupilati. Pana la sosirea fortelor de interventie conducatorul auto a fost scos din autoturism de catre participantii la trafic. Au fost asigurate masurile de prevenire si stingere a incendiilor.


  12.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale din localitatea Cracaoani

  Prin apel la 112, in jurul orei 17:25, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale din localitatea Cracaoani. Incendiul se manifesta ( fara flacara) la un perete al adapostului ( construit din lemn si captusit cu tabla), cu degajare de fum, cu posibilitatea propagarii la intreaga anexa si la locuinta din imediata vecinatate. Proprietarul locuintei a dat foc la resturile vegetale din gospodarie. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Nu au fost victime. Au ars doi mp din peretele adapostului. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  12.03.2021 - Misiune de interventie pentru pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Cracaoani

  Prin apel la 112, in jurul orei 12:50, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Cracaoani. Incendiul se manifesta in interiorul unei locuinte cu doua camere. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Cracaoani. Nu au fost victime. Au ars bunurile materiale din interiorul casei. Amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijloacele de incalzire a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. 12.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Roman Prin apel la 112, in jurul orei 11:30, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un autoturism pe strada Stefan cel Mare din municipiul Roman. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui autoturism. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii romascani cu o autospeciala pentru stingere cu apa si spuma. Nu au fost victime. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  12.03.2021 - Misiune de interventie pentru scoaterea unei persoane cazuta intr-o fantana din comuna Piatra Soimului

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:22, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru scoaterea unei persoane cazuta intr-o fantana din localitatea Deleni, comuna Piatra Soimului. Pe timpul unor lucrari de reparatii la un hidrofor un barbat a cazut in fantana. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Piatra Soimului. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice salvarii din mediul ostil au scos din fantana, de la o distanta de aproximativ 30 m, un barbat de 52 de ani, constient. Echipajul SMURD a acordat ingrijiri medicale persoanei la locul evenimentului dupa care au transportat-o la spital.


  12.03.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Valea Ursului

  Prin apel la 112, in jurul orei 09:48, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Valea Ursului. Un autoturism a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-un sant. In autoturism se aflau doua persoane (conducatorul auto si un pasager). La locul evenimentului s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala pentru stingere (de la Punctul de lucru Poienari) si o ambulanta SMURD TIM si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Pana la sosirea fortelor de interventie cei doi ocupanti ai autoturismului au fost scosi de catre participantii la trafic. Cele doua victime (un barbat de 26 de ani si o femeie de 24 de ani) au fost preluate de echipajele medicale si transportate la CPU Roman. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor


  12.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din orasul Roznov

  Prin apel la 112, in jurul orei 04:02, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Slobozia, orasul Roznov. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei anexe gospodaresti cu posibilitatea propagarii la locuinta. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Roznov cu o autospeciala de stingere. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite, fortele de interventie reusind sa salveze locuinta (Incendiul se propagase la acoperisul locuintei). Au ars: anexa gospodareasca cu suprafata de aproximativ 14 mp cu bunurile materiale aflate in interior (obiecte de mobilier si articole de imbracaminte) si patru mp din acoperisul locuintei. Actiunea intentionata a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Nu au fost victime.


  10.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Sagna

  In data de 10.03.2021, in jurul orei 15:52, prin apel la 112, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Sagna. Incendiul se manifesta la acoperisul unei locuinte P+M cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la o locuinta din vecinatate. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale pentru stingere si pompieri voluntari din cadrul SVSU Sagna. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 70 mp si bunuri materiale din mansarda. Au fost salvate bunurile materiale aflate la parterul locuintei. Cosul de fum deteriorat a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Nu a fost victime.


  10.03.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  In jurul orei 10:05, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-a deplasat un pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD - TIM Cu ajutorul scarii de fereastra, pompierii au patruns (pe fereastra de la bucatarie) in apartamentul situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte din bulevardul Roman Musat. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 80 de ani, cazuta in baie, semiconstienta. Acesta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD, fiind transportata la CPU Roman.


  10.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in orasul Targu Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 09:45, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un autoturism in orasul Targu Neamt. Incendiul se manifesta in interiorul autoturismului, la nivelul bordului. Pentru localizarea si lichidarea incendiului a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala pentru stingere cu apa si spuma. Pompierii au stins incendiul in urma caruia au ars instalatia electrica de la nivelul bordului si aeroterma si s-au deteriorat bordul si parbrizul autoturismului. Nu au fost victime. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  09.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta comuna Petricani

  In data de 09.03.2021, in jurul orei 16:45, prin apel la 112, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta localitatea Tolici, comuna Petricani. Incendiul se manifesta generalizat la acoperisul unei locuinte si in interiorul unei camere, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale pentru stingere si pompieri voluntari din cadrul SVSU Petricani. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 150 mp si bunurile materiale din interiorul camerei afectate de incendiu (doua motoare electrice, un abric, un circular, o masina pentru slefuit etc) Au fost salvate bunurile materiale aflate in alte doua camere ale locuintei. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Nu au fost victime.


  09.03.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 15:40, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD-TIM. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la parterul unui bloc de locuinte din strada Aleea Ulmilor. In interiorul apartamentului pompierii au gasit o femeie de aproximativ 84 de ani, ce nu prezenta semne vitale.


  08.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o baraca amplasata in padure, pe raza comunei Vanatori Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 18:40, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o baraca amplasata in padure, pe raza comunei Vanatori Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei baraci cu posibilitatea propagarii la un taf amplasat in imediata apropiere si la fondul forestier. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de sistemele de incalzire.


  07.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca (magazie si adapost pentru animale) din comuna Gheraesti

  In aceasta dimineata, in jurul orei 04:10, pompierii din cadrul Detasamentului Roman au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca (magazie si adapost pentru animale) din comuna Gheraesti. Incendiul se manifesta generalizat la o anexa gospodareasca cu posibilitatea propagarii la doua case aflate in imediata vecinatate. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Gheraesti. Fortele de interventie au localizat si incendiul in limitele gasite. Au ars: acoperisul anexei pe o suprafata de aproximativ 100 mp, bunuri marteriale din interiorul magaziei, aproximativ doua tone de cereale si 70 de pui. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  06.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o fanarie din localitatea Dumbrava, comuna Timisesti

  In data de 06.03.2021, prin apel la 112, in jurul orei 15:42, pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o fanarie din localitatea Dumbrava, comuna Timisesti. Incendiul se manifesta generalizat la un adapost pentru furaje, cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti din apropiere si la locuinta. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Au ars aproximativ 500 kg de plante furajere, 30 de baloti de fan, 6 ml de gard si constructia din lemn cu suprafata de aproximativ 30 mp. Nu au fost victime. Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  06.03.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Girov, pe DJ 156 A

  Prin apel la 112, in jurul orei 12:55, pompierii nemteni au fost instiintati despre producerea unui accident rutier produs pe raza comunei Girov, pe DJ 156 A. Accidentul rutier s-a produs intre un autoturism si un atelaj hipo (caruta). La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM si doua echipaje cu ambulante de la SAJ. Conducatorul atelajului era in stop cardio-respirator. Acestuia i se aplica manevre de resuscitare de catre echipajul SMURD TIM. Doua persoane (conducatorul autoturismului si un pasager) au primit ingrijiri medicale de la echipajele SAJ, fiind transportate la spital. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului si vor curata/degaja carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier. Medicul de pe ambulanta SMURD TIM a declarat decesul conducatorului atelajului. Ulterior, a mai fost preluata o victima (pasager din autoturism) si transportata la spital.


  06.03.2021 - Rrezultatul testului Covid pentru un cadru militar ce isi desfasoara activitatea in cadrul ISU Neamt este pozitiv

  Va informam ca rezultatul testului Covid pentru un cadru militar ce isi desfasoara activitatea in cadrul ISU Neamt este pozitiv. In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica, pentru adoptarea masurilor legale.


  05.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Vanatori Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:31, pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Vanatori Neamt. Incendiul se manifesta generalizat la acoperis cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere. A ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 80 mp. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  05.03.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

  In data de 05.03.2021, prin apel la 112, in jurul orei 09:58, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a fost solicitata sa intervina pentru asanarea unei lovituri de aruncator de calibru 60 mm. Munitia a fost descoperita de un barbat de 69 de ani, pe timpul executarii unor lucrari de curatenie intr-o gospodarie din satul Lunca, comuna Vanatori Neamt. La locul indicat s-au deplasat pirotenicienii nemteni cu autospeciala din dotare si au verificat zona in care a fost gasita munitia, pe o suprafata de aproximativ 300 mp. Au mai fost descoperite doua lovituri de aruncator de calibru 82 mm. Munitia gasita, care provine din Al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta pentru a fi distrusa ulterior.


  05.03.2021 - Misiune de cautare a unei persoane disparute in localitatea Potoci

  La solicitarea IPJ Neamt, ISU Neamt participa la o misiune de cautare a unei persoane disparute in localitatea Potoci. La aceasta misiune s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru scafandri si o barca.


  05.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comunele Cracaoani si Baltatesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 17:51, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la vegetatie uscata in comuna Cracaoani (la hotarul cu comuna Baltatesti). Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Baltatesti. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ cinci hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  04.03.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

  In data de 04.03.2021, in comuna Vanatori Neamt, pe timpul desfasurarii activitatii de pregatire de specialitate in teren, echipa pirotehnica a descoperit in padurea Nemtisor: - o lovitura de aruncator de calibru 60 mm, - o grenada ofensiva, - 85 cartuse de calibru 7,92 mm si - doua cartuse de calibru 9 mm. Pirotehnicienii au ridicat, transportat si depozitat in conditii de siguranta munitia descoperita la depozitul special amenajat, in vederea distrugerii. Munitia descoperita provine din Al Doilea Razboi Mondial.


  04.03.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  In jurul orei 12:35, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Roman. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns prin balcon in apartamentul situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Roman Musat, unde au gasit o femeie de aproximativ 83 de ani, constienta. Acesta a refuzat transportul la spital.


  03.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Bahna

  Prin apel la 112, in jurul orei 20:05, pompierii din cadrul Detasamentului Roman au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Tutcanii din Vale, comuna Bahna. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti si la o casa aflate in vecinatate. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD , pompieri voluntari din cadrul SVSU Bahna si pompieri voluntari din cadrul SVSU Moldoveni cu o autospeciala de stingere. La locul evenimentului s-a deplasat si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Proprietarii locuintei, un barbat de 75 de ani si o femeie de 72 de ani au suferit arsuri. Victimele au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului dupa care au fost transportate la spital de catre echipajele SMURD si SAJ. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  28.02.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  In jurul orei 19:35, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul mijloacelor si accesoriilor specifice pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la al treilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Smirodava. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de aproximativ 94 de ani, ce nu prezenta semne vitale.


  28.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Pangarati

  In aceasta seara, in jurul orei 18:10, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la vegetatie uscata in comuna Pangarati. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru stingere si voluntari din cadrul SVSU Pangarati. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ sase hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  28.02.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  In jurul orei 10:52, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Cu ajutorul mijloacelor si accesoriilor specifice pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din bulevardul Roman Musat. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de aproximativ 69 de ani, ce nu prezenta semne vitale. Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Margineni


  28.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Bahna

  Prin apel la 112, in jurul orei 00:40, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din comuna Margineni. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Margineni. Incendiul s-a manifestat la acoperisul unei locuinte. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 16 mp din acoperis. A fost salvata locuinta la care se putea propaga incendiul. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  27.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt

  Ieri dupa amiaza, in jurul orei 15:10, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din cartierul Valeni, municipiul Piatra-Neamt. Incendiul s-a manifestat in podul unei locuinte, in jurul cosului de fum. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere. Au ars aproximativ doi mp din acoperis. A fost salvata locuinta la care se putea propaga incendiul. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  26.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Pancesti

  Vineri seara, in jurul orei 19:08, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la vegetatie uscata in localitatea Holm, comuna Pancesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii de la Punctul de lucru Poienari si voluntari din cadrul SVSU Pancesti. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ un hectar. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  26.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Garcina

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la vegetatie uscata in comuna Garcina. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Garcina. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ sapte hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  26.02.2021 - Misiune de interventie pentru scoaterea unui persoane dintr-o fantana din localitatea Trifesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:40, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru scoaterea unui persoane dintr-o fantana din localitatea Trifesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD si un echipaj de alpinisti cu o autospeciala complexa pentru interventie din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Pe timpul efectuarii unor lucrari de constructie a unei fantani, o persoana a fost lovita de materiale de constructii si a ramas blocata in fantana. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice salvarii din mediul ostil au scos din fantana, de la o distanta de aproximativ 12 m, un barbat de aproximativ 31 de ani, constient. Echipajul SMURD a acordat ingrijiri medicale persoanei la locul evenimentului dupa care au transportat-o la spital.


  26.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din orasul Bicaz

  Prin apel la 112, in jurul orei 01:40, pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din orasul Bicaz. Incendiul se manifesta generalizat la un garaj si la nivelul mansardei si acoperisului unei locuinte cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. La locul solicitarii s-au deplasat de urgenta pompieri voluntari din cadrul SVSU Bicaz cu autospeciala din dotare si pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 100 mp, bunurile materiale aflate in interiorul unei camere de la mansarda si bunurile materiale aflate in interiorul garajului ( trei frigidere, o centrala termica, materiale plastice etc). Au fost salvate bunurile materiale aflate in celelalte camere ale mansardei dar si etajul si parterul casei. Efectul termic al curentului electric fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  printListeaza articolul