Interventii în situații de urgență

 • 01.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta din localitatea Valea Arini, comuna Baltatesti.
  La ora 20:56, prin apel la 112, a fost anuntat un incendiu la o locuinta din localitatea Valea Arini, comuna Baltatesti. La locul indicat s-au deplasat pompierii targnemteni cu doua autospeciale de stins incendii. Pana la sosirea colegilor, proprietara, in varsta de 70 de ani, a fost scoasa din locuinta de fiul ei. A fost preluata de un echipaj al Serviciului de Ambulanta, in coma.
  In urma incendiului au ars acoperisul locuintei, pe o suprafata de aproximativ 100 mp. si bunurile din camera in care se afla batrana. Cauza probabila a producerii evenimentului o constituie focul deschis in spatii inchise (lumanare).
  01.03.2020 - Misiune de de interventie ca urmare a unei explozii de butelie in sat Sabasa, comuna Borca.
  Explozie butelie in sat Sabasa, com. Borca. Nu sunt victime. Cauza probabila a exploziei o reprezinta scurgerile de gaze. Urmare a evenimentului, s-au deteriorat peretii din 3 camere si tamplaria aferenta. Aparatul de gatit era in functiune, iar proprietara, varstnica, era in alta incapere.
  02.03.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Margineni.
  A fost anuntat un accident rutier cu persoana incarcerata in localitatea Margineni. S-au deplasat pompierii de la Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si o autospeciala de stingere cu echipamente de descarcerare si prim ajutor. La sosirea colegilor, persoana era scoasa din masina. Toate persoanele implicate sunt constiente.
  02.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o centrala termica din localitatea Zanesti.
  Incendiu la o centrala termica din localitatea Zanesti de la un operator economic. A ars acoperisul cladirii in care se afla centrala termica, pe aproximativ 120 mp. Cauza probabila: efectul termic de la cosul de fum.
  04.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in comuna Ion Creanga.
  Incendiu sat Stejaru, comuna Ion Creanga. Proprietarul locuintei afectate, in varsta de 70 de ani, prezinta arsuri la nivelul fetei si membrelor superioare, este asistat de echipajul de prim ajutor si va fi transportat la CPU. Incendiul se manifesta in interiorul casei, fiind afectate doua camere.
  Echipajele de la Detasamentul de pompieri Roman ajunse la eveniment au localizat incendiul si actioneaza pentru stingerea acestuia.
  Incendiul a fost stins. Au ars: obiecte de mobilier, articole vestimentare si doua televizoare.
  Cauza probabila este jarul cazut din soba.
  04.03.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Girov.
  Autoturism rasturnat la intrare in sat Turturesti din Girov, doar soferul implicat - afirma ca nu are nevoie de asistenta medicala. La eveniment sunt ajunsi pompierii pietreni cu o autospeciala complexa de interventie si o ambulanta.
  04.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in satul Holm, comuna Pancesti.
  Incendiu de vegetatie uscata in satul Holm, comuna Pancesti. Se manifesta pe o suprafata estimata la aproximativ 3 hectare. Actioneaza echipajul de la Punctul de lucru Poenari si SVSU Pancesti. Se mai deplaseaza un echipaj de pompieri la Roman.
  06.03.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Girov.
  Pompierii pietreni au fost solicitati acum cateva minute pentru asigurarea masurilor PSI si sablarea carosabilului in comuna Girov, unde a avut loc un accident rutier. La eveniment este prezent un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean.
  06.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in comuna Podoleni.
  In jurul orei 17:40, a fost anuntat, prin apel la 112, un incendiu la o locuinta din comuna Podoleni. La locul indicat, s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale de stins incendii si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei.
  Fortele au stins incendiul, in urma caruia a ars acoperisul constructiei, pe o suprafata de aproximativ 30 mp. Cauza probabila de producere o constituie cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile.
  08.03.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier in orasul Targu Neamt.
  Accident rutier in orasul Targu Neamt. Accidentul a fost anuntat prin apelul la 112. In autoturism se aflau doua persoane. Apelantul a specificat ca este o victima. A fost preluata de o ambulanta a Serviciului Judetean de Ambulanta.
  Ulterior, a fost preluat si soferul masinii de catre echipajul SMURD de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt. Victimele au fost transportate la spital, ambele constiente, respectiv o femeie in varsta de 64 de ani, cu un traumatism toracic si mai multe contuzii, si un barbat de 65 de ani cu un traumatism la bratul drept.
  08.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs pe o autoplatforma in municipiul Piatra-Neamt
  Au ars un autoturism amplasat pe o autoplatforma si parti componente ale acesteia. S-au deteriorat peretii halei langa care era parcata autoplatforma si copertina de deasupra, ambele metalice.
  Cauza probabila a incendiului o constituie un cablu electric deteriorat.
  09.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Garcina
  In jurul orei 21.32, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Garcina. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  Proprietara locuintei, in varsta de aproximativ 78 de ani, a suferit arsuri superficiale la nivelul fetei si atac de panica. Aceasta a fost asistata de echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.
  Au ars: 80 mp din acoperisul unei anexe din lemn, bunuri materiale aflate in interiorul anexei, o butelie, un aragaz, o lada frigorifica si obiecte de mobilier. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.
  10.03.2020 - Misiune de deblocare a unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt
  Prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare, au intrat in apartamentul situat la primul etaj al unui bloc de locuinte din strada Progresului. In apartament a fost gasit un barbat, in varsta de aproximativ 57 de ani.
  Un echipaj de la SAJ a preluat persoana si a transportat-o la UPU Piatra Neamt.
  13.03.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier in municipiul Roman.
  Pompierii de la Detasamentul Roman cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD au intervenit pentru asigurarea masurilor PSI si asistenta medicala la un accident rutier in municipiul Roman, pe strada Stefan cel Mare. O tanara de aproximativ 18 ani, a fost asistata de paramedici dar a refuzat transportul la spital.
  13.03.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier in localitatea Timisesti.
  Si pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au intervenit cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si prim ajutor calificat la un accident rutier in localitatea Timisesti. Accidentul rutier s-a produs intre un autoturism si o autoutilitara. Cand au ajuns fortele de interventie persoana era iesita din autoturism. Un barbat de aproximativ 62 de ani a fost preluat de echipajul SAJ si transportat la CPU Targu Neamt.
  14.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamt
  Incendiul s-a manifestat in interiorul unui apartament situat la etajul al doilea. A fost afectata baia si o parte din holul locuintei.
  Din cauza fumului au fost evacuate 10 persoane. Nu au fost victime. Nici o persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.
  Incendiul a fost lichidat si a fost stabilita cauza probabila de producere a incendiului ca fiind scurtcircuitul electric.
  14.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in municipiul Piatra Neamt
  In jurul orei 14.55 pompierii militari de la Detasamentul Piatra Neamt au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu de vegetatie uscata, in municipiul Piatra Neamt.
  A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 1,5 hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  14.03.2020 - Misiune de degajare a unei persoane cazute in beci in comuna Alexandru cel Bun
  In jurul orei 16.55 pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unei persoane cazute in beci in comuna Alexandru cel Bun. Pompierii au scos din beci un barbat in varsta de aproximativ 65 de ani. Acesta a fost preluat de un echipaj SAJ si transportat la UPU Piatra Neamt.
  16.03.2020 - Misiune de deblocare a unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt
  Un echipaj de pompieri de la Detasamentul Piatra Neamt a intervenit pentru deblocarea unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt. Militarii au intrat in apartamentul situat la etajul al doilea al unui bloc de locuinte, cu ajutorul scarii culisabile, pe geamul de la dormitor. In interiorul apartamentului se afla o femeie blocata in dormitor. A fost deblocata usa cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare. Persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.
  16.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Poiana Teiului.
  Un echipaj de pompieri de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului a intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Dreptu, comuna Poiana Teiului.
  A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 5000 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  16.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la centrala termica si praznicarul bisericii de la Valea Seaca din comuna Baltatesti.
  Pompierii de la Detasamentul Targu Neamt intervin pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la centrala termica si praznicarul bisericii de la Valea Seaca din comuna Baltatesti. Incendiul se manifesta la centrala termica si la acoperisul praznicarului. Incendiul a fost localizat si se lucreaza pentru lichidarea lui.
  In urma unui apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o centrala termica si o casa praznicala cu 4 autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD. La locul interventiei s-a deplasat si un echipaj de pompieri de la Detasamentul Piatra Neamt cu o autospeciala pentru lucru la inaltime.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul. Au ars: aproximativ 500 mp din acoperisul casei praznicale si centralei termice, bunuri materiale aflate in interiorul centralei si aproximativ 5 mc de lemn de foc. Au fost evacuate bunurile din casa praznicala.
  Militarii au evitat extinderea incendiului la biserica.
  Un barbat de aproximativ 61 de ani a suferit atac de panica si a primit asistenta medicala de la echipajul de paramedici.Acesta a refuzat transportul la spital.
  Cauza probabila: actiunea intentionata
  16.03.2020 - Misiuni de stingere a unor incendii de vegetatie uscata
  In data de 16 martie a. c., pe teritoriul judetului Neamt pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea a 11 incendii de vegetatie uscata. A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 43 hectare.
  Detasamentul Roman a intervenit la 2 incendii de vegetatie uscata, astfel:
  - pe malul raului Moldova a ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 100 mp,
  - pe Calea Romanului au ars 5 ha de vegetatie uscata si 10 tone de deseuri vegetale si resturi menajere.
  - la Vaduri - Alexandru cel Bun au ars 2 capite de fan si 600 mp de vegetatie uscata.,
  - la Gura Vaii - Girov a ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 1.5 ha,
  - la Danesti - Girov au ars 3 ha de vegetatie uscata,
  - la Izvoare - Dumbrava Rosie au ars aproximativ 200 mp de vegetatie uscata,
  - la Potoci - Bicaz au ars 20 copaci si 200 mp de vegetatie uscata.
  Detasamentul Targu Neamt a intervenit pentru stingerea a 4 incendii de vegetatie uscata, astfel:
  - la Poiana Teiului a ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 5000 mp,
  - la Ghindaoani au ars 10 ha de vegetatie uscata,
  - la Hangu au ars 8 ha de vegetatie uscata,
  - la Tolici - Petricani au ars 15 ha de vegetatie uscata.
  La aceste misiuni au participat si cadre de la IPJ (la Girov si Petricani), jandarmi (la Bicaz) si voluntari din cadrul SVSU din localitatile in care s-au produs incendiile.
  Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  18.03.2020 - Misiune de deblocare a unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt
  Pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt. Militarii au intrat cu ajutorul scarii culisabile pe un geam al apartamentului situat la etajul 1 al unui bloc de locuinte, pe strada N. Iorga. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de aproximativ 54 de ani, din pacate decedat.
  18.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Baltatesti
  In jurul orei 11.20, prin apel la 112, pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Baltatesti.
  Militarii impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Baltatesti au localizat si lichidat incendiul.
  A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 10 hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise!
  18.03.2020 - Misiuni de stingere a unor incendii de vegetatie uscata in comuna Hangu
  Astazi, pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului, din cadrul Detasamentului de pompieri Targu Neamt, au fost solicitati sa intervina pentru stingerea a doua incendii de vegetatie uscata in comuna Hangu, in localitatile Grozavesti (ora 12.30) si Buhalnita (ora 13.40).
  Impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Hangu, pompierii militari au localizat si lichidat cele doua incendii.
  A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 4 hectare.
  La Buhalnita a existat posibilitatea propagarii incendiului la fondul forestier.
  Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  19.03.2020 - Misiune de degajarea unei persoane electrocutate pe un vagon de tren in municipiul Roman
  Pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unei persoane electrocutate pe un vagon de tren, in zona PECO Rompetrol (GARA) din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD TIM de la Detasamentul Roman. Din pacate persoana (un barbat) nu prezenta semne vitale.
  19.03.2020 - Misiuni de stingere a unor incendii de vegetatie uscata
  In cursul zilei de ieri, 19 martie, pompierii au intervenit pentru localizarea si stingerea a 8 incendii de vegetatie uscata.
  Detasamentul Piatra Neamt a avut 4 misiuni de stingere a vegetatiei uscate : trei in comuna Alexandru cel Bun si una in comuna Girov. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1.5 ha.
  Detasamentul Targu Neamt a fost solicitat sa intervina pentru stingerea a 4 incendii de vegetatie uscata in comunele Pastraveni, Petricani, Tibucani si Grinties. Au ars aproximativ 14,5 hectare de vegetatie uscata.
  Cauza probabila de producere a a acestor incendii a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  La aceste misiuni au participat si pompieri voluntari de la serviciile voluntare.
  20.03.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier in municipiul Roman.
  In aceasta dimineata pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in municipiul Roman. La locul indicat s-au deplasat 4 echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare, o ambulanta SMURD si o ambulanta SMURD TIM.
  In urma accidentului produs intre un autoturism si un microbuz au rezultat trei victime. Soferul autoturismului (72 de ani), ramas incarcerat, a fost scos de pompieri. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD TIM si transportat la CPU Roman.
  In microbuz doua femei au avut nevoie de ingrijiri medicale. Cele doua victime au fost transportate la CPU Roman de echipajul SMURD si un echipaj SAJ.
  Pompierii au asigurat si masurile PSI.
  20.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la un adapost pentru animale din comuna Faurei.
  Pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale in satul Budesti din comuna Faurei. Incendiul se manifesta generalizat la un adapost pentru animale, cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Pompierii au intervenit pentru localizarea si stingerea incendiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Nu au fost victime.
  Au ars: adapostul pentru animale de 20 mp si aproximativ 400 kg de plante furajere depozitate in apropiere. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jocul copiilor cu focul.
  21.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la un adapost pentru animale din comuna Faurei.
  Sambata, in jurul orei 22.24, pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Poienari. Incendiul se manifesta generalizat. Pompierii au intervenit pentru localizarea si stingerea incendiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Proprietarul, in varsta de 88 ani, a suferit arsuri de gradul 1 si 2 la membrul inferior stang si la membrul superior stang. Acesta a fost transportat de echipajul SMURD la CPU Roman.
  A ars casa de aproximativ 40 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul (cablu electric defect).
  23.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la un autoturism in comuna Timisesti.
  In urma unui apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in localitatea Dumbrava, comuna Timisesti. Autoturismul era parcat in curtea unei gospodarii. Pompierii au intervenit cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
  A ars compartimentul motor, iar 80% din habitaclu a fost deteriorat. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.
  24.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Vanatori Neamt.
  In jurul orei 3.30, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in satul Nemtisor din comuna Vanatori Neamt. Pompierii militari au intervenit pentru localizarea si stingerea incendiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta la nivelul acoperisului. Nu au fost victime.
  A ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 150 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic produs de amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de cosul de fum.
  24.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Grinties.
  Pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in satul Poiana din comuna Grinties.
  La locul indicat au ajuns primii pompierii voluntari din cadrul SVSU Grinties care au reusit localizarea incendiului. A ars aproximativ 2 mp din tavanul casei.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de un material combustibil.
  26.03.2020 - Misiuni de stingere a unor incendii de vegetatie uscata
  In jurul orei 13.26, prii apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in municipiul Roman. Incendiul se manifestaa pe o suprafata de aproximativ 3000 mp, pe malul raului Moldova (in spatele stadionului Moldova)
  Dupa ce incendiul a fost localizat si lichidat pompierii au stabilit cauza probabila de producere a acestuia ca fiind actiunea intentionata.
  In jurul orei 17.10, pompierii romascani au fost solicitati din nou sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata uscata in aceeasi zona (aproape de un supermarket).
  Dupa ce au stins incendiul pompierii au fost intorsi din drum de 2 ori pentru ca au aparut noi focare. Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.
  Pompierii au ramas la locul interventiei pentru monitorizarea zonei.
  A fost instiintat IPJ despre acest eveniment.
  26.03.2020 - Misiune de deblocare a unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt
  In jurul orei 20.20, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi la un apartament din municipiul Roman. Pompierii s-au deplasat la locul solicitarii cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Militarii au patruns in apartamentul situat la etajul 4 cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare. In interiorul locuintei a fost gasit un barbat de aproximativ 63 de ani, confuz. Echipajul SMURD i-au acordat primul ajutor dupa care l-au transportat la CPU Roman.
  27.03.2020 - Misiune de deblocare a unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt
  In jurul orei 11.30, prin apel la 112, pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt.
  Militarii au intervenit cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare pompierii au intrat in apartamentul situat la etajul 4. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie in varsta de aproximativ 69 de ani, cazuta in hol. Aceasta a fost preluata de echipajul SMURD si transportata la UPU Piatra Neamt.
  27.03.2020 - Misiune de deblocare a unei usi la o casa din municipiul Roman
  In jurul orei 12.15, pompierii romascani au avut o misiune de deblocare a unei usi de la o casa din municipiul Roman. Militarii s-au deplasat la locul solicitarii cu o autospeciala de descarcerare.
  Pompierii au patruns in interiorul casei cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare.A fost gasit un barbat de aproximativ 76 de ani, din pacate decedat.
  27.03.2020 - Misiune pirotehnica in comuna Agapia.
  In data de 27.03.2020, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a avut o misiune de asanare in satul Sacalusesti din comuna Agapia.
  O persoana a anuntat prin apel la 112 ca a gasit in albia paraului Agapia, un proiectil exploziv de calibru 122 mm. Munitia gasita provine din Al Doilea Razboi Mondial.
  Pirotehnistii au ridicat, transportat si depozitat in siguranta munitia gasita, care ulterior va fi distrusa.
  Au fost facute cercetari cu ajutorul detectorului de metale pe o suprafata de aproximativ 200 mp si nu au mai fost gasite alte elemente de munitie.
  30.03.2020 - Misiuni misiuni de stingere a unor incendii de vegetatie uscata.
  STOP INCEDII DE VEGETATIE USCATA!

  In acest sfarsit de saptamana pompierii nemteni au avut 6 misiuni de stingere a unor incendii de vegetatie uscata.
  In data de 28.03.2020 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea a doua incendii de vegetatie uscata.
  In comuna Raucesti, pompieri de la Detasamentul Targu Neamt impreuna cu pompieri voluntari din cadrul SVSU Raucesti au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la vegetatia uscata care s-a manifestat o suprafata de aproximativ 3 hectare.
  In comuna Ganditi, impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Ganditi pompierii de la Detasamentul Roman au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 3 hectare.
  In cursul zilei de 29 martie pompierii nemteni au intervenit pentru stingerea a 4 incendii de vegetatie uscata.
  In comuna Pancesti pompierii romascani au intervenit alaturi de voluntari din cadrul SVSU Pancesti pentru localizarea si stingerea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 7 hectare.
  In comuna Poienari pompieri de la Detasamentul Roman impreuna cu pompieri voluntari de la SVSU Poienari au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 2 hectare.
  Pompierii pietreni au intervenit pentru stingerea a doua incendii de vegetatie uscata in comuna Margineni si in cartierul Valeni din municipiul Piatra Neamt.
  Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  printListeaza articolul