Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENTIE DESFASURATE IN IANUARIE 2022

  1. 01.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Borca.

  In jurul orei 00:15, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Paraul Pantei, comuna Borca. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Borca cu o autospeciala de stingere si pompierii militari din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD..
  Incendiul s-a manifestat in interiorul unei camere, la nivelul patului amplasat langa soba. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars patul si s-au deteriorat bunuri materiale din camera (obiecte de mobilier, televizor, materiale textile, peretii camerei etc.)..
  Pana la sosirea militarilor, din interiorul casei a fost evacuat un barbat de 92 de ani, in stare de inconstienta (intoxicat cu monoxid de carbon). Echipajul SMURD a preluat victima si imediat a inceput efectuarea manevrelor de resuscitare. Din pacate, barbatul nu a raspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia de catre un echipaj de la SAJ..
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic produs de amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijloacele de incalzire..

  2. 03.01.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra-Neamt.

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 11:52, pompierii au intervenit pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat la etajul patru intr-un bloc de locuinte din Bulevardul Decebal, municipiul Piatra-Neamt. In interiorul apartamentului se afla o femeie in varsta de 60 de ani cu afectiuni locomotorii. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la un echipaj SAJ, dar a refuzat transportul la spital..

  3. 03.01.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra-Neamt.

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:55, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Grigore Ureche din municipiul Piatra-Neamt. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au intrat in interiorul apartamentului situat la primul etaj unde au gasit un barbat de 52 de ani ce nu prezenta semne vitale..

  4. 03.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Dumbrava Rosie.

  Pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la vegetatie uscata in localitatea Brasauti, comuna Dumbrava Rosie. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2500 mp..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza focului deschis in spatii deschise..

  5. 03.01.2022 - Misiune de interventie pentru indepartarea unei bucati de tabla desprinsa de pe acoperisul unui bloc din municipiului Piatra Neamt.

  Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt a intervenit, cu o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime, pentru indepartarea unei bucati de tabla desprinsa de pe acoperisul unui bloc de locuinte din strada Obor, municipiul Piatra Neamt..

  6. 03.01.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt.

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii au intervenit pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte din strada Maratei, municipiul Piatra Neamt..
  Pompierii au gasit o femeie de 78 de ani cazuta in interiorul apartamentului. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital..

  7. 03.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in comuna Grinties.

  In jurul orei 15:57, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in localitatea Bradu din comuna Grinties. Incendiul s-a manifestat la un autoturism care se afla parcat intr-un garaj. Autoturismul a fost scos din garaj pana la sosirea fortelor de interventie..
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului..

  8. 04.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la locuinta din comuna Cracaoani.

  In jurul orei 12:40, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Cracaoani. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD..
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la acoperis si in interiorul unei locuinte cu posibilitatea propagarii la o alta locuinta (lipita de locuinta in flacari) si la anexele gospodaresti. Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului, reusind sa salveze cealalta locuinta si anexele gospodaresti..
  O femeie, in varsta de aproximativ 82 de ani, a suferit un atac de panica. Aceasta a fost asistata de catre echipajul SMURD la locul evenimentului, refuzand transportul la spital..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, de la o lumanare lasata nesupravegheata (foc deschis in spatii inchise)..

  9. 04.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata din comuna Poienari.

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 14:25, pompierii romascani impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Poienari au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Bunghi din comuna Poienari. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 4 ha..
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise..

  10. 05.01.2022 - Misiune de interventie executate ca urmare a manifestarii fenomenelor meteo.
  In Dispeceratul ISU, ca urmare a manifestarii fenomenelor meteo pe raza judetului Neamt, au fost receptionate 8 apeluri. Astfel pompierii au intervenit in mai multe situatii, astfel:
  .

  - indepartarea unor elemente de constructie instabile de pe acoperisul unui bloc de locuinte din strada Ulmilor in municipiul Piatra Neamt. Elemente din acoperis au cazut peste 2 masini, iar alte elemente prezentau riscul de a cadea..
  - indepartarea unor elemente de constructie instabile de pe acoperisul unui bloc de locuinte din strada Mihai Eminescu (zona Plantavorel) in municipiul Piatra Neamt. O parte din acoperis a cazut in parcare peste masini, iar o alta bucata statea sa cada..
  - indepartarea unor elemente de constructie instabile de pe acoperisul unui bloc de locuinte din strada Dimitrie Leonida in municipiul Piatra Neamt. O parte din acoperis a cazut in parcare, iar alte bucati stateau sa cada..
  - indepartarea unui copac cazut pe carosabil in municipiul Piatra Neamt, pe strada Iulian Antonescu..
  - indepartarea unui copac cazut pe carosabil care bloca circulatia pe DN 15 B, in comuna Vanatori Neamt..
  Delgaz Grid ne-a informat ca la ora 06:00, 551 de consumatori din orasul Bicaz si localitatile Secu, Izvorul Alb, si Poiana nu sunt alimentati cu energie electrica. Se lucreaza pentru remedierea situatiei..

  11. 05.01.2022 - Misiune de interventie pentru indepartarea unor de elemente de constructie instabile de pe acoperisul unui bloc in municipiul Piatra Neamt.

  Pompierii pietreni, cu o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime, au intervenit pentru indepartarea unor de elemente de constructie instabile de pe acoperisul unui bloc din strada Mihai Eminescu (zona Plantavorel) in municipiul Piatra Neamt..

  12. 05.01.2022 - Misiune de interventie pentru degajarea unei persoane inecata in apa lacului din Parcul Municipal Roman.

  Ca urmare a unei solicitari de la IPJ, pompierii romascani au intervenit pentru degajarea unei persoane inecata (barbat) in apa lacului din Parcul Municipal Roman..

  13. 05.01.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la o casa din municipiul Piatra Neamt.

  Prin apel la 112, in jurul orei 08:36, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la o casa situata pe strada 1 Decembrie 1918, in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ..
  Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au intrat in locuinta, printr-o fereastra, unde au gasit un barbat de 64 de ani (cu afectiuni locomotorii) cazut intr-o camera. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la UPU Piatra Neamt..

  14. 05.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Cordun.

  In jurul orei 15:56, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Cordun. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului, cu posibilitatea propagarii la intreaga casa..
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Cordun..
  A ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 150 mp..
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului..
  Nu au fost victime..

  15. 05.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Girov.

  In jurul orei 23:02, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza localitatii Turturesti din comuna Girov. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD..
  Un autoturism, in care se aflau 2 persoane, a parasit partea carosabila si s-a rasturnat. Cei doi barbati in varsta de 22 de ani care se aflau in autoturism au primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD, la locul producerii evenimentului, dar au refuzat transportul la spital..
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor..

  16. 06.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Poienari.

  In data de 06.01.2022, in jurul orei 18:40, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Poienari. Incendiul se manifesta generalizat la acoperis si in doua camere ale unei case..
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Poienari..
  Fortele de interventie au lichidat incendiul in urma caruia au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 80 mp si bunurile materiale din interiorul celor doua camere..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza cosului de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile..
  Nu au fost victime..

  17. 07.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Bicaz Chei.

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Bicaz Chei. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicaz Chei cu o autospeciala de stingere si pompierii militari din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD..
  Incendiul s-a manifestat in interiorul unei camere dintr-o casa in care se afla o persoana decedata..
  Pompierii voluntari au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite..
  In urma incendiului au ars bunuri materiale aflate in camera: o canapea, un cuptor cu microunde si o perdea. Sicriul nu a fost afectat de incendiu..
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii inchise (lumanare)..
  Nu au fost victime..

  18. 07.01.2022 - Misiune de interventie ca urmare a unei explozii a unei butelii intr-o garsoniera din orasul Bicaz.

  In jurul orei 22:00, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca s-a produs o explozie a unei butelii intr-o garsoniera situata la strada Dimitrie Leonida din orasul Bicaz. La locul producerii evenimentului s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicaz cu autospeciala din dotare, pompierii militari cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ..
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii voluntari au constatat ca in interiorul locuintei ardeau articole de imbracaminte. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite..
  In urma exploziei a rezultat o victima, proprietarul locuintei (barbat de aproximativ 60 de ani) care prezenta arsuri la nivelul capului si membrelor superioare. Barbatul a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la spital..
  Explozia a produs pagube in interiorul garsonierei si la alte doua garsoniere de vis-a-vis (au fost deteriorate usile).Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc..
  Evenimentul s-a produs din cauza unor acumulari de gaze in incapere ca urmare a fisurarii furtunului de alimentare al unei butelii..

  19. 10.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Roman.

  Pompierii romascani au intervenit cu o autospeciala de stingere pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un autoturism stationat pe strada Bogdan Dragos din municipiul Roman..
  Incendiul s-a manifestat la compartimentul motor si la habitaclul unui autoturism. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului..
  Nu au fost victime..

  20. 10.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza municipiului Piatra Neamt.

  Ca urmare a unui apel la 112 un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt (cu o autospeciala de stingere) a intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier produs pe strada Petru Movila din municipiul Piatra-Neamt, unde un autoturism (in care se afla doar conducatorul auto) s-a rasturnat..
  Conducatorul auto, un barbat de 32 de ani, s-a autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la un echipaj de la SAJ, dar a refuzat transportul la spital..

  21. 11.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu la un operator economic situat in municipiul Roman.

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un cos de fum, la un operator economic situat pe strada Energiei din municipiul Roman..
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la acoperisul unei hale a unui operator economic care are ca obiect de activitate fabricarea de mobilier..
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 10 ml dintr-o grinda de lemn din componenta acoperisului..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scanteilor purtate de vant si cazute pe materialele combustibile..

  22. 11.01.2022 - Misiune de interventie pentru la un accident rutier produs in orasul Targu Neamt.

  Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri (cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare) din cadrul Detasamentului Targu Neamt a intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier produs in orasul Targu Neamt. Un autoturism a intrat in peretele unui bloc de locuinte din strada Marasesti..
  In urma accidentului rutier produs a rezultat o victima, conducatorul auto (barbat in varsta de 38 de ani). Victima a fost scoasa din autoturism de catre participantii la trafic pana la sosirea fortelor de interventie. Aceasta a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la CPU Targu Neamt..

  23. 12.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie din curtea unui imobil din municipiul Piatra Neamt.

  In data de 12.01.2021, in jurul orei 14:55, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie din curtea unui imobil situat pe strada Darmanesti, municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD..
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la vegetatie uscata si la peretele unei magazii. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 120 mp, o voliera porumbei si 15 mp din peretele unei magazii din lemn..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scanteilor purtate de vant si cazute pe materialele combustibile..
  Nu au fost victime..

  24. 13.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un service auto din municipiul Piatra Neamt.

  In aceasta dupa amiaza, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un service auto situat pe strada Pastravului din municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD..
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la cabina unui autocamion, cu posibilitatea propagarii la o hala..
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars materiale textile din cabina autocamionului..
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind folosirea aparatului de taiat fara respectarea normelor legale..
  Nu au fost victime..

  25. 13.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Girov.

  In jurul orei 18:55, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din localitatea Gura Vaii, comuna Girov..
  La sosirea primelor echipaje de interventie, incendiul se manifesta generalizat la o anexa gospodareasca si la acoperisul locuintei, cu posibilitatea propagarii la alte locuinte din cauza conditiilor meteo nefavorabile (vant)..
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si pompierii voluntari din cadrul SVSU Girov..
  Proprietara locuintei, in varsta de 84 de ani, a suferit un atac de panica. Aceasta a fost asistata de echipajul SMURD, refuzand transportul la spital..
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars: acoperisul locuintei (construit din astereala din lemn si acoperit cu placi de azbociment) aproximativ 250 mp, peretii din lemn a anexei gospodaresti pe o suprafata de 100 mp si bunurile materiale din interiorul anexei (aparate electrocasnice, materiale textile etc)..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza actiunii unei persoane iresponsabile (probleme de natura medicala)..

  26. 14.01.2022 - Misiune de interventie pentru indepartarea unei bucati de tabla desprinsa de pe acoperisul unui bloc din municipiul Piatra Neamt.

  Ca urmare a unei solicitari, un echipaj de pompieri cu o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime din cadrul Detasamentului Piatra Neamt a intervenit pentru indepartarea unei bucati de tabla desprinsa de pe acoperisul unui bloc situat pe Bulevardul Decebal din municipiul Piatra Neamt..

  27. 14.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in orasul Bicaz.

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicaz impreuna cu pompierii pietreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in orasul Bicaz. Incendiul s-a manifestat in interior si la compartimentul motor al unui autoturism ce se afla in parcarea din apropierea oficiului postal, in care se mai aflau parcate alte doua autoturisme. Cele doua autoturisme au fost indepartate..
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars elemente de la bordul autoturismului dar si elemente din plastic de la compartimentul motor..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric..
  Nu au fost victime..

  28. 14.01.2022 - Misiune de interventie pentru indepartarea unei bucati de tabla desprinsa de pe acoperisul unui bloc din municipiul Piatra Neamt.

  Ca urmare a unei solicitari, un echipaj de pompieri cu autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime din cadrul Detasamentului Piatra Neamt a intervenit pentru indepartarea unei bucati de tabla desprinsa de pe acoperisul unui bloc situat pe strada Alexandru Lapusneanu din municipiul Piatra Neamt..

  29. 14.01.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiului Piatra Neamt.

  Prin apel la 112, in aceasta dupa amiaza, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Grigore Ureche din municipiul Piatra-Neamt. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au intrat, prin balcon, in interiorul apartamentului situat la primul etaj unde au gasit o femeie de 74 de ani ce nu prezenta semne vitale..

  30. 14.01.2022 - Mesaj RO ALERT - avertizare meteorologica cod portocaliu.

  In judetul Neamt, in zona de munte la cota de peste 1800 m se vor semnala intensificari temporare ale vantului cu rafale de peste 130...135 km/h, spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii..
  ISU Neamt a transmis mesaj RO ALERT pentru populatia din zona vizata..

  31. 14.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Grumazesti.

  In jurul orei 17:35, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa din comuna Grumazesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii militari cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari din cadrul SVSU Grumazesti..
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case, cu posibilitatea propagarii la o alta casa din imediata vecinatate. Vantul puternic a favorizat propagarea cu repeziciune a incendiului la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti..
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars: acoperisul casei (construit din astereala din lemn si acoperit cu azbociment) pe o suprafata de aproximativ 150 mp, bunurile materiale din interior (materiale textile, obiecte de mobilier, articole de imbracaminte, aparate electrocasnice, documente etc.), o anexa gospodareasca cu suprafata de aproximativ 40 mp cu bunurile materiale aflate in interior si au decedat 12 gaini..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei lumanari lasata nesupravegheata..
  Nu au fost victime..

  32. 14.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Vanatori Neamt.

  In jurul orei 17:55, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Vanatori Neamt..
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Vanatori Neamt..
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta in interiorul a doua camere si la acoperisul unei case, cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire, dar si la alte gospodarii..
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars bunurile materiale aflate in interiorul celor doua camere (obiecte de mobilier, materiale textile, articole de imbracaminte, aparate electrocasnice etc) si acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 30 mp..
  Focul deschis in spatii inchise (lumanare) a fost cauza probabila de producere a incendiului..
  Nu au fost victime..

  33. 15.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Ceahlau.

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Bistricioara, comuna Ceahlau. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Ceahlau..
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta intr-o camera, la un perete din imediata apropiere a unei sobe in functiune..
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars aproximativ 4 mp dintr-un perete al camerei in care era amplasata soba..
  Efectul termic produs de amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijloacele de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului..
  Nu au fost victime..

  34. 15.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un aparat de cafea in municipiul Piatra Neamt.

  Ca urmare a unui apel la 112 din aceasta dimineata, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un aparat de cafea amplasat in fata unui spatiu comercial din Bulevardul Decebal, in municipiul Piatra Neamt..
  Incendiul s-a produs,cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric..

  35. 15.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitara in municipiul Piatra Neamt.

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o autoutilitara aflata in parcarea unui centru comercial din Bulevardul General Dascalescu, in municipiul Piatra Neamt..
  Incendiul s-a manifestat la compartimentul motor si s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric..

  36. 15.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in orasul Targu Neamt.

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:30, pompierii targnemteni au intervenit la un accident rutier, in orasul Targu Neamt, pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor..
  In accident au fost implicate doua autoturisme. O femeie de 29 de ani, pasagera intr-un autoturism, a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, ulterior fiind transportata la CPU Targu Neamt..

  37. 15.01.2022 - Misiune de interventie pentru indepartarea unor elemente de constructie instabile de pe acoperisul unui bloc din municipiul Piatra Neamt.

  Pompierii pietreni au intervenit in jurul orei 14:00, cu o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime pentru indepartarea unor elemente de constructie instabile de pe acoperisul unui bloc din Bulevardul Decebal, municipiul Piatra Neamt..

  38. 15.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Savinesti.

  In jurul orei 15:00, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt a actionat pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Savinesti. Au ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5000 mp si 300 kg deseuri..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza focului deschis in spatii deschise..

  39. 15.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Borlesti.

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 17:46, pompierii pietreni impreuna cu voluntarii din cadrul SVSU Borlesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 15 ha..
  Folosirea intentionata a unei surse de aprindere a fost cauza probabila de producere a incendiului..

  40. 15.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Piatra Neamt.

  In jurul orei 19:00, pompierii pietreni au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in municipiul Piatra Neamt (zona Balaur). Pompierii au localizat si lichidat incendiul ce a afectat o suprafata de aproximativ 50 mp..

  41. 16.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Timisesti.

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 15:25, pompierii targnemteni impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Timisesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Timisesti. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3 ha..
  Cauza probabila - foc deschis in spatii deschise..

  42. 16.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Cracaoani.

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 16:36, pompierii targnemteni impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Cracaoani au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Cracaoani. Au ars deseuri si vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha..
  Cauza probabila - foc deschis in spatii deschise..

  43. 16.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Bargauani.

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 19:10, pompierii pietreni impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Bargauani au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in localitatea Baratca. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 4000 mp..
  Cauza probabila - foc deschis in spatii deschise..

  44. 16.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Horia.

  In jurul orei 21:50, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa din localitatea Cotu Vames, comuna Horia. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD..
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la nivelul unui pat amplasat intr-o camera, cu posibilitatea propagarii la intreaga casa..
  Persoana care locuia in casa s-a autoevacuat pana la sosirea pompierilor..
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite, in urma caruia a ars un pat..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scrumului de tigara cazut pe materialele combustibile..

  45. 18.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Bicazu Ardelean.

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:50, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier produs in comuna Bicazu Ardelean. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la ISU Neamt, SVSU Bicazu Ardelean si SAJ Bicaz..
  Persoanele aflate in cele doua autoturisme implicate in evenimentul rutier s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie..
  In urma accidentului rutier produs trei persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, acestea fiind preluate de echipajele SAJ si transportate la spital..
  Au fost asigurate masurile de prevenire si stingere a incendiilor..

  46. 18.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un container amplasat intr-o balastiera din comuna Tupilati.

  Prin apel la 112, in jurul orei 09:40, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un container amplasat intr-o balastiera din comuna Tupilati..
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la un container (destinat pentru odihna angajatilor) si la o autoutilitara amplasate intr-o balastiera din localitatea Tupilati..
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii romascani cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Tupilati..
  Au ars bunurile materiale aflate in container (aparte electrocasnice, materiale textile, obiecte de mobilier etc.) si materiale combustibile din interiorul autoutilitarei..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric..
  Nu au fost victime..

  47. 18.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Romani.

  In jurul orei 10:42, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din localitatea Silistea, comuna Romani..
  Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui adapost pentru animale si la un garaj. Pana la sosirea fortelor de interventie, flacarile s-au extins la doua locuinte (lipite de anexele gospodaresti) manifestandu-se la acoperisul si in interiorul acestora..
  Din cauza vantului puternic, exista posibilitatea propagarii incendiului si la alte case aflate in imediata apropiere..
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit forte si mijloace de interventie din cadrul Detasamentele de pompieri Roman si Piatra Neamt si de la SVSU Buhusi, Romani si Costisa..
  Au ars: acoperisurile celor doua locuinte pe o suprafata de aproximativ 100 mp, bunuri materiale din interiorul celor doua locuinte (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, documente etc.), adapostul pentru animale, garajul, un buldoexcavator, 2 drujbe, plante furajere (aproximativ 7 t), cereale (aproximativ 2 t porumb si 4 t grau), coceni (1 t) si alte bunuri depozitate in garaj..
  Proprietarul gospodariei, un barbat de aproximativ 43 de ani, a suferit arsuri la nivelul fetei si a mainilor. Aceasta a primit primul ajutor de la membrii echipajului SMURD la locul evenimentului, ulterior fiind transportat la CPU Roman..
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului..
  Interventia a durat aproximativ 5 ore..

  48. 18.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata si deseuri in curtea unui operator economic din municipiul Piatra Neamt..

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 11:55, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la vegetatie uscata si deseuri in curtea unui operator economic situat pe strada Muncii din municipiul Piatra Neamt..
  Au ars aproximativ 5 mc de deseuri din cauza unei tigari aruncate la intamplare..

  49. 18.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Draganesti.

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 17:20, pompierii targnemteni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Soimaresti din comuna Draganesti. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ doua hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului..

  50. 18.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Bicazu Ardelean.

  Azi noapte, in jurul orei 23:30, prin apel la 112 a fost anuntat un accident rutier produs in comuna Bicazu Ardelean. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicazu Ardelean, doua echipaje cu ambulante de la SAJ si un echipaj SMURD TIM din cadrul Detasamentului Piatra Neamt..
  Un autoturism a parasit partea carosabila si a lovit o semiremorca parcata..
  Accidentul rutier s-a soldat cu patru victime care au fost preluate de echipajele medicale si transportate la spital..
  Au fost asigurate masurile de prevenire si stingere a incendiilor de catre SVSU Bicazu Ardelean..

  51. 19.01.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din municipiul Piatra Neamt si comunele Costisa, Dumbrava Rosie, Pangarati si Tamaseni, ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori..
  Mesajele vor fi transmise cetatenilor din UAT-urile cu incidenta cazurilor peste 6 la mia de locuitori..
  ATENTIE! In orasul/comuna . Nivelul de raspandire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 6 la o mie de locuitori. RESPECTATI masurile sanitare pentru a nu va pune viata in pericol, a dumneavoastra sau a celor din jur. Purtati corect MASCA, acoperind nasul si gura. Pastrati DISTANTA si evitati aglomeratiile. Mentineti IGIENA MAINILOR, evitati contactul cu suprafetele comune si DEZINFECTATI-VA dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. INCURAJATI-I si pe cei din apropierea dvs. sa respecte cu strictete regulile! ISU NT.
  Acest mesaj va fi transmis o singura data si ramane valabil pe toata perioada in care rata de infectare se mentine sau depaseste 6 cazuri confirmate la mia de locuitori..

  52. 19.01.2022 - Misiune de interventie pentru indepartarea unor elemente de constructie ce prezentau pericol de cadere de pe fatada unui bloc din municipiul Piatra Neamt.

  Ca urmare a unei solicitari din jurul orei 11:50, pompierii pietreni au intervenit cu autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime pentru indepartarea unor elemente de constructie ce prezentau pericol de cadere de pe fatada unui bloc (tencuiala decorativa) pe strada Progresului din municipiul Piatra Neamt..
  Dupa finalizarea interventiei, echipajul a fost redirectionat pe Bulevardul Decebal pentru alta misiune de acelasi tip. Pompierii au actionat pentru indepartarea unor tigle desprinse de pe acoperisul unui bloc..

  53. 19.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la acoperisul unei case din comuna Hangu.

  In aceasta dupa amiaza, in jurul orei 14:30, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la acoperisul unei case din localitatea Boboteni, comuna Hangu. La locul solicitarii au fost directionate forte si mijloace de la SVSU Hangu si Garda 2 de Interventie Poiana Teiului..
  Primii care au ajuns la locul evenimentului au fost voluntarii din cadrul SVSU, care au constatat ca incendiul se manifesta in interiorul cosului de fum (ardea funingine)..
  Nu au fost pagube materiale..

  54. 19.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din orasul Targu Neamt.

  In jurul orei 15:05, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta situata pe strada Unirii din orasul Targu Neamt..
  Incendiul s-a manifestat la un perete si la tavan intr-o camera, in imediata apropiere a unei sobe..
  Pana la sosirea pompierilor, doua persoane (o femeie de 52 de ani si un barbat de 51 de ani), intoxicate cu monoxid de carbon, au fost scoase din locuinta. Acestea au fost preluate si transportate la spital de catre un echipaj de la SAJ..
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars aproximativ 10 mp dintr-un perete si 2 mp din tavanul locuintei (construite din lemn)..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza cosului de fum defect..

  55. 19.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Poienari.

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 17:45, pompierii militari de la Punctul de lucru Poienari cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Poienari au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Poienari. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha, cauza probabila de producere a incendiului fiind focul deschis in spatii deschise..

  56. 19.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Margineni.

  In jurul orei 19:15 voluntarii din cadrul SVSU Margineni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 3 ha..

  57. 19.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Piatra Neamt.

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 21:00, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Piatra Neamt, in cartierul Valeni..
  A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha. Folosirea intentionata a unei surse de aprindere a fost cauza probabila de producere a incendiului..

  58. 19.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Ghindaoani.

  Un barbat din comuna Ghindaoani a ramas fara casa..
  Prin apel la 112, in jurul orei 21:24, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Ghindaoani. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case si a unei anexe gospodaresti..
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt si SVSU Ghindaoani..
  Proprietarul locuintei, un barbat in varsta de 62 de ani, a suferit atac de panica. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD ulterior fiind transportat la CPU Targu Neamt..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza aparatului de gatit (aragaz) lasat nesupravegheat..

  59. 19.01.2022 - Misiune de interventie ca urmare a prezentei mirosului de fum pe casa scarii, la sectia Chirurgie a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt.

  In jurul orei 22:52, pompierii pietreni au fost instiintati despre faptul ca se simte miros de fum pe casa scarii, la etajul 2 (sectia Chirurgie) al Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD..
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca dintr-o ghena (in care erau tevi) se degaja fum din cauza unei tigari nestinse ce a fost aruncata peste materiale combustibile..
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite, dar si pentru evacuarea fumului..
  Nu au fost victime..
  Nu a fost necesara evacuarea personalului medical, nici a pacientilor..

  60. 20.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 15, in localitatea Grinties.

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, a fost anuntat un accident rutier produs pe DN 15, in localitatea Grinties. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de interventie de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului si SVSU Grinties..
  In urma accidentului rutier s-a rasturnat o cisterna incarcata cu xilen..
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor..
  Au fost evacuate 10 persoane din 7 gospodarii din apropierea producerii evenimentului, pe o distanta de aproximativ de 100 m..
  Un operator economic de profil din judet va asigura transvazarea substantei intr-o alta cisterna..
  Nu sunt victime..
  Misiunea pentru transvazarea substantei a fost finalizata in jurul orei 22:00..
  S-a actionat pentru repunerea cisternei pe roti pentru a putea fi tractata..

  61. 20.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Bicaz Chei.

  Prin apel la 112, in jurul orei 12:12 pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 12, in comuna Bicaz Chei (la granita cu judetul Harghita). Un autoturism in care se aflau 3 persoane a parasit partea carosabila si s-a rasturnat in albia raului Bicaz..
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicaz Chei, un echipaj cu ambulanta de la SAJ Bicaz si un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt..
  Voluntarii din cadrul SVSU Bicaz Chei impreuna cu participantii la trafic au actionat pentru scoaterea celor trei persoane din interiorul autoturismului..
  O persoana a fost preluata si transportata la spital de catre echipajul de la SAJ..

  62. 20.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la mai multe cauciucuri aflate in curtea unei gospodarii din comuna Baltatesti.

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:05, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la mai multe cauciucuri aflate in curtea unei gospodarii din localitatea Valea Seaca, comuna Baltatesti..
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii targnemteni cu o autospeciala de stingere..
  Incendiul s-a manifestat la 10 cauciucuri, cu posibilitatea propagarii la o anexa gospodareasca si la o stiva de lemne..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric..

  63. 20.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Piatra Neamt.

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 17:15, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in cartierul Valeni din municipiul Piatra Neamt. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 6 ha..
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise..

  64. 20.01.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman.

  Prin apel la 112, in jurul orei 18:40, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte din strada Roman Musat, municipiul Roman..
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD..
  Pompierii, cu ajutorul scarii culisabile, au intrat prin balcon in interiorul apartamentului, unde au gasit un barbat de aproximativ 90 de ani, constient, cazut intr-o camera. Barbatul a primit primul ajutor de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportat la CPU Roman..

  65. 20.01.2022 - Misiune de interventie stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Bargauani.

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 18:43, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Bargauani. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 10 ha din cauza focului deschis in spatii deschise..

  66. 21.01.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din municipiul Roman, orasul Targu Neamt si comunele Alexandru cel Bun, Brusturi, Faurei si Ruginoasa, ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori..
  Mesajele vor fi transmise cetatenilor din UAT-urile cu incidenta cazurilor peste 6 la mia de locuitori..
  ATENTIE! In orasul/comuna . Nivelul de raspandire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 6 la o mie de locuitori. RESPECTATI masurile sanitare pentru a nu va pune viata in pericol, a dumneavoastra sau a celor din jur. Purtati corect MASCA, acoperind nasul si gura. Pastrati DISTANTA si evitati aglomeratiile. Mentineti IGIENA MAINILOR, evitati contactul cu suprafetele comune si DEZINFECTATI-VA dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. INCURAJATI-I si pe cei din apropierea dvs. sa respecte cu strictete regulile! ISU NT..
  Acest mesaj va fi transmis o singura data si ramane valabil pe toata perioada in care rata de infectare se mentine sau depaseste 6 cazuri confirmate la mia de locuitori..

  67. 22.01.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comunele Bodesti, Raucesti, Secuieni si Tarcau, ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori..
  Mesajele vor fi transmise cetatenilor din UAT-urile cu incidenta cazurilor peste 6 la mia de locuitori..
  ATENTIE! In orasul/comuna . Nivelul de raspandire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 6 la o mie de locuitori. RESPECTATI masurile sanitare pentru a nu va pune viata in pericol, a dumneavoastra sau a celor din jur. Purtati corect MASCA, acoperind nasul si gura. Pastrati DISTANTA si evitati aglomeratiile. Mentineti IGIENA MAINILOR, evitati contactul cu suprafetele comune si DEZINFECTATI-VA dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. INCURAJATI-I si pe cei din apropierea dvs. sa respecte cu strictete regulile! ISU NT.
  Acest mesaj va fi transmis o singura data si ramane valabil pe toata perioada in care rata de infectare se mentine sau depaseste 6 cazuri confirmate la mia de locuitori..

  68. 22.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Gadinti.

  In jurul orei 11:28, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa din comuna Gadinti. Incendiul se manifesta la acoperisul si in doua camere ale unei locuinte, cu posibilitatea propagarii la o alta locuinta lipita si la doua anexe gospodaresti..
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Gadinti..
  Au ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 80 mp si bunuri materiale aflate in cele doua camere ale locuintei (obiecte de mobilier, articole de imbracaminte, aparate electrocasnice, materiale textile etc)..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza cosului de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile..
  Nu au fost victime..

  69. 23.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Sagna.

  Pompierii romascani au intervenit la un accident rutier cu victime incarcerate in comuna Sagna..
  Prin apel la 112, in jurul orei 16:29, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in comuna Sagna. Accidentul rutier, in urma caruia un autoturism a parasit partea carosabila si a intrat intr-un cap de pod, s-a soldat cu doua victime incarcerate. La locul evenimentului au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri si SAJ Roman..
  Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice pompierii au intervenit pentru descarcerarea celor doua victime, doi barbati de 43 si 59 de ani. Cele doua victime, constiente, au fost preluate de echipajele SMURD TIM si SAJ si transportate la CPU Roman..
  Militarii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului..

  70. 23.01.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt.

  In jurul orei 17:30, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte din strada Mihai Viteazu, municipiul Piatra Neamt. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au patruns in apartamentul situat la al doilea etaj, unde au gasit o femeie de 73 de ani fara semne vitale..

  71. 23.01.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Pipirig.

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 21:16, pompierii targnemteni au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier produs in comuna Pipirig..
  In accidentul rutier a fost implicat un autotren ce a parasit partea carosabila si a intrat intr-o anexa gospodareasca si doua locuinte din localitatea Stanca..

  72. 24.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la hala unui gater din comuna Rediu.

  Pompierii voluntari din cadrul SVSU Rediu au intervenit pentru localizarea incendiului pana la sosirea pompierilor militari pietreni..
  In jurul orei 02:05, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o hala de la un gater din localitatea Poloboc, comuna Rediu. La locul solicitarii au fost directionate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si SVSU Rediu..
  La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta generalizat la o hala gater, un spatiu pentru depozitare cherestea si la o magazie, cu posibilitatea propagarii la cladirea administrativa si la o casa..
  Vantul puternic a favorizat propagarea cu repeziciune a flacarilor, existand posibilitatea propagarii incendiului si la un rezervor de motorina cu o capacitate de aproximativ 5 mc..
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars o hala (construita din lemn si acoperita cu tabla) pe o suprafata de 400 mp, utilaje aflate in interiorul halei, aproximativ 30 mc de cherestea si 40 mp din acoperisul magaziei (construit din astereala din lemn si acoperit cu placi de azbociment)..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui utilaj electric lasat sub tensiune nesupravegheat..
  Nu au fost victime..

  73. 24.01.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  ISU Neamt a transmis astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comunele Cordun, Grumazesti si Tasca, ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori..

  74. 25.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Roman.

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, in jurul orei 07:51, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism, in municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD..
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacara deschisa la partea din fata a unui autoturism parcat in curtea unei case din strada Bogdan Dragos..
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars elemente de la bordul autoturismului dar si elemente din plastic de la compartimentul motor..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric..
  Nu au fost victime..

  75. 25.01.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la o casa din municipiul Roman.

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 10:53, pompierii romascani (cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare) au intervenit pentru deblocarea unei usi de la o casa situata pe strada Toma Stelian din municipiul Roman..
  In interiorul casei a fost gasit un barbat de aproximativ 78 de ani ce nu prezenta semne vitale..

  76. 25.01.2022 - Misiune de interventie ca urmare a sesizarii mirosului de fum in liftul unui bloc din municipiul Piatra Neamt.

  In jurul orei 11:55, prin apel la 112, pompierii pietreni au fost instiintati despre faptul ca se simte miros de fum in liftul unui bloc de locuinte situat pe Bulevardul Dacia in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime..
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca in casa liftului se degaja fum din cauza unei tigari nestinse ce a fost aruncata peste materiale combustibile..
  Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc si nici nu au fost victime..

  77. 25.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Secuieni.

  In jurul orei 21:15, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Barjoveni, comuna Secuieni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD..
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta in jurul cosului de fum cu posibilitatea propagarii la intreaga casa..
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. S-au deteriorat 20 mp si au ars 6 mp din acoperisul casei (construit din astereala din lemn si acoperit cu sindrila si placi de azbociment)..
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului..
  Nu au fost victime..

  78. 25.01.2022 - Misiune de interventie ca urmare a sesizarii mirosului de fum in liftul unui bloc din municipiul Piatra Neamt.

  In data de 25 ianuarie, in jurul orei 07:36, prin apel la 112, Dispeceratul integrat ISU - SAJ Neamt a fost instiintat despre decesul unei persoane,survenit in urma unui incendiu produs in interiorul unei locuinte din localitatea Vadurele comuna Candesti. Apelantul ne-a informat ca incendiul a fost stins..
  La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala complexa pentru interventie pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu..
  Ajunsi la locul solicitarii,pompierii au gasit o femeie, de aproximativ 77 de ani ce nu prezenta semne vitale, pe un pat amplasat in imediata apropierea unei sobe..
  Incendiul s-a manifestat intr-o camera, la nivelul unui pat, in care se afla o persoana..
  Jarul cazut din sistemele de incalzire pe materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului..

  79. 26.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism, in municipiul Piatra Neamt.

  In aceasta dimineata ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 05:33, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un autoturism ce se afla intr-o parcare din Bulevardul Decebal..
  Incendiul se manifesta cu flacara deschisa in partea din spate a unui autoturism (roata stanga, bancheta din spate si plafon)..
  Un autoturism parcat in imediata apropiere a fost deteriorat pe partea dreapta din cauza incendiului..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei defectiuni la sistemul de franare..

  80. 26.01.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comuna Vanatori Neamt ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori..

  81. 26.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Garcina.

  In jurul orei 17:44, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Garcina. Incendiul s-a manifestat la o anexa gospodareasca si s-a produs din cauza focului deschis in spatii deschise..
  Un barbat de 24 de ani, ce locuia in anexa la care s-a produs incendiul, a dat foc la diverse articole de imbracaminte si nu a supravegheat zona..
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii pietreni. Au ars constructia din lemn cu suprafata de 6 mp si bunurile din interior..
  Nu au fost victime..

  82. 26.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din orasul Targu Neamt.

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 19:33, pompierii targnemteni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca situata pe strada Nemtisor din orasul Targu Neamt. Au ars 5 mp dintr-un perete din lemn si 2 mp din acoperisul constructiei (construit din lemn si acoperit cu tabla)..
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului..

  83. 26.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Bicaz Chei.

  In jurul orei 20:27, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din localitatea Ivanes, comuna Bicaz Chei. Incendiul se manifesta la acoperisul unei anexe gospodaresti (bucatarie de vara) cu posibilitatea propagarii la locuinta aflata in imediata vecinatate..
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicaz Chei cu o autospeciala de stingere si pompierii militari din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere si ambulanta SMURD..
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars acoperisul anexei (construit din astereala din lemn si acoperit cu tabla) pe o suprafata de aproximativ 30 mp si bunuri materiale din interiorul acesteia (obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice etc.)..
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului..
  Nu au fost victime..

  84. 28.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un spatiu comercial si la o casa din comuna Pipirig.

  4 ore de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un spatiu comercial si la o casa..
  In jurul orei 02:28, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un spatiu comercial din localitatea Stanca, comuna Pipirig. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei constructii din lemn (spatiu comercial, garaj si camera centralei termice) si la acoperisul unei case cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la alte doua gospodarii..
  La locul evenimentului au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt (4 autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD) si SVSU Pipirig (o autospeciala de stingere)..
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars constructia din lemn cu suprafata de aproximativ 300 mp cu bunurile materiale aflate in interior (produse alimentare si nealimentare, aparate electrice si electrocasnice etc) si acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 300 mp..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui prelungitor electric lasat sub tensiune (scurtcircuit electric)..
  Nu au fost victime..

  85. 28.01.2022 - Misiune de interventie pentru scoaterea unui caine blocat intre doua balcoane in municipiul Piatra Neamt.

  In aceasta dupa amiaza, ca urmare a unui apel la 112, pompierii au intervenit pentru scoaterea unui caine blocat intre doua balcoane situate la parterul unui bloc de locuinte din cartierul Speranta..

  86. 28.01.2022 - Misiune de interventie pentru salvarea unei pisici ramasa blocata pe acoperisul unei case din municipiul Piatra Neamt.

  Inca un animalut salvat de pompierii pietreni..
  Tot in aceasta dupa amiaza, ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni au intervenit pentru a cobori o pisica ramasa blocata pe acoperisul unei case P+1 din strada Ape Minerale din municipiul Piatra Neamt..

  87. 28.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu vegetatie uscata produs in comuna Savinesti.

  In jurul orei 18:00, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Savinesti. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3000 mp din cauza focului deschis in spatii deschise..

  88. 29.01.2022 - Misiune de interventie pentru degajarea unei persoane dintr-o fantana din comuna Bozieni.

  In jurul orei 12:40, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unei persoane dintr-o fantana din satul Craiesti, comuna Bozieni. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Punctului de lucru Poienari, un echipaj SMURD de la Detasamentul Roman, alpinisti din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala complexa pentru interventie si voluntari din cadrul SVSU Bozieni..
  Din interiorul unei fantani cu o adancime de aproximativ 10 m, pompierii au scos un barbat de 41 de ani, ce nu prezenta semne vitale..

  89. 30.01.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Borlesti.

  Interventie de 4 ore pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodarie din localitatea Borlesti din cauza unui scurtcircuit electric..
  In jurul orei 03:15, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Borlesti..
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la acoperisul a doua locuinte (aflate la o distanta de aproximativ 2 m una de cealalta) si la mai multe anexe gospodaresti..
  Incendiul s-a propagat cu repeziciune din cauza vantului puternic si a cantitatii mari de materiale combustibile..
  Persoanele ce se aflau in locuinta s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie..
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov si Borlesti..
  Fortele de interventie au evacuat din cele doua locuinte bunurile materiale aflate in interior..
  Dupa finalizarea interventiei, pompierii au constatat ca in urma incendiului au ars: acoperisul celor doua locuinte pe o suprafata de aproximativ 400 mp (construit din astereala din lemn si acoperit cu tabla si placi de azbociment), trei tone de plante furajere (depozitate in podul unei case), 800 Kg de cereale (porumb), bunuri materiale aflate in interiorul unei camere dintr-o locuinta, anexele gospodaresti construite din lemn pe o suprafata de aproximativ 100 mp cu bunurile materiale din interior acestora si 20 ml de gard din lemn..
  Echipajul SMURD a acordat ingrijiri medicale la locul evenimentului unei femei (proprietara locuintei) de 78 de ani ce a suferit un atac de panica..
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui aparat electric pentru incalzire lasat sub tensiune (scurtcircuit electric)..

  90. 30.01.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comunele Bicazu Ardelean, Draganesti, Garcina, Margineni si Podoleni ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori..

  91. 31.01.2022 - Misiune de interventie pentru indepartarea unei bucati de tabla desprinsa de pe acoperisul unui bloc din municipiul Piatra Neamt.

  In aceasta dimineata, ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni au intervenit pentru indepartarea unei bucati de tabla desprinsa de pe acoperisul unui bloc situat pe strada Gh. Iacomi din municipiul Piatra Neamt..

  92. 31.01.2022 - Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din orasul Roznov si comunele Brusturi si Tazlau ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori..

  Compartimentul Informare si Relatii Publice