Interventii în situații de urgență

 • IANUARIE 2020
  02.01.2020 - Incendiu la un apartament in municipiul Piatra Neamt, pe str Aleea Ulmiilor.
  Pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt s-au deplasat la locul indicat cu o autospeciala de lucru la inaltime, doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta cu degajare mare de fum.
  Doua persoane, proprietarii apartamentului, care au suferit usoare intoxicatii cu monoxid de carbon, au fost transportate la spital. O femeie a suferit un atac de panica si i se acorda ajutor medical la fata locului
  Doua persoane de la etajul al doilea au fost scoase de pompieri cu autoscara.
  Incendiul a fost localizat si se intervine pentru lichidare.
  Persoanele de pe casa scarii s-au autoevacuat sau au fost evacuate de catre pompieri. In total au fost aproximativ 20 adulti si 8 copii.
  Rectific, 2 adulti au fost evacuati cu ajutorul scarii culisabile. 2 persoane adulte din apartamentul incendiat (doar femeia de aproximativ 73 de ani este proprietatara) au fost transportate la spital de catre echipajul SMURD EPA, usor intoxicate cu monoxid de carbon. De asemenea, echipjale de la SAJ au preluat 2 minori si un adult, cu atacuri de panica si usor intoxicati cu fum, pe care ii transporta la Spital.
  Incendiul a fost la un apartament situat la etajul. Incendiul a fost lichidat. In urma incendiului au ars bunuri materiale din bucatarie si hol. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric (sigurante fuzibile improvizate)
  02.01.2020 Misiune de deblocare unei usi a unui apartament din municipiul Roman.
  In jurul orei 10.25 pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi a unui apartament din municipiul Roman. La locul indicat pompierii s-au deplasat cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM.
  Militarii au intrat in apartamentul situat la etajul 7 al unui bloc de locuinte, cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare, unde au gasit un barbat de aproximativ 65 de ani. Din pacate medicul de pe ambulanta SMURD TIM a constatat decesul persoanei.
  03.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu la un autoturism
  Un echipaj de pompieri de la Detasamentul Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere sunt la o misiune de stingere a unui incendiu la un autoturism, produs ca urmare a unui accident rutier. Un autoturism a intrat intr-un parapet, in localitatea Bicaz Chei, spre Lacu Rosu.
  La locul indicat s-a deplasat si SVSU Bicaz Chei.
  Incendiul a fost localizat si lichidat.
  Soferul autoturismului a fost preluat de echipajul SAJ.
  04.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o stiva de busteni in localitatea Bradu, comuna Grinties
  Un echipaj de pompieri, cu o autospeciala de stingere, de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului au fost la o misiune de stingere a unui incendiu produs la o stiva de busteni in localitatea Bradu, comuna Grinties. Pompierii au stins incendiul si au stabilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind fumatul.
  In urma incendiului au ars aproximativ 4 tone de material lemnos (butuci, rumegus, resturi).
  04.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la Manastirea de maici Petru Voda.
  In jurul orei 21 prin apel la 112 pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o chilie de la Manastirea de maici Petru Voda, comuna Poiana Teiului.
  La locul interventiei s-au deplasat doua autospeciale de stingere cu apa si spuma de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului.
  Ajunsi la locul indicat pompierii au constatat ca incendiul se manifesta la nivelul intregului acoperis. Deoarece exista posibilitatea propagarii incendiului la biserica, au fost solicitate forte in sprijin de la Detasamentele Piatra Neamt si Targu Neamt, astfel: patru autospeciale de stingere si o doua autospeciale de interventie pentru lucru la inaltime. La aceasta misiune au fost si doua ambulante SMURD.
  Nu au fost victime.
  In urma incendiului au ars :
  - mansarda pe o suprafata de aproximativ 400 mp,
  - acoperisul pe o suprafata de aproximativ 500mp,
  - obiecte de mobilier aflate in chilii,
  - carti aflate in biblioteca manastirii,
  - obiecte de cult,
  - aproximativ 3 tone plante medicinale depozitate in saci.
  Pompierii, dupa ce au lichidat incendiul, au stabilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de un material combustibil.
  05.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o cladire dezafectata care apartine CFR Roman.
  In jurul orei 17, pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o cladire dezafectata care apartine CFR Roman. Pompierii s-au deplasat la locul solicitarii cu o autospeciala de stingere.
  Militarii au localizat si lichidat incendiul, in urma caruia au ars aproximativ 8 mp din tavanul confectionat din lemn, deseuri de hartie si materiale textile (imbracaminte).
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.
  05.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Horia.
  In jurul orei 17.20, prin apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Horia. Pompierii s-au deplasat la locul solicitarii cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma.
  Incendiu se manifesta la acoperisul unei case si in interiorul unei anexe gospodaresti in care era amenajata o bucatarie de vara.
  Pompierii au stins incendiul in urma caruia au ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 40 mp, planseul unei camere pe o suprafata de aproximativ 12 mp, obiecte de mobilier, materiale textile ( imbracaminte) si alte bunuri materiale.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de un material combustibil.
  Misiunea pompierilor a fost una dificila din cauza conditiilor meteo nefavorabile (vant)
  06.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la un apartament din municipiul Roman.
  In jurul orei 08.35, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman (str Smirodava).
  Pompierii au patruns in apartamentul situat la parterul unui bloc de locuinte, pe fereastra. In interiorul locuintei militarii au gasit un barbat de aproximativ 53 de ani, decedat.
  06.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o casa (parasita) in cartierul Precista din municipiul Piatra Neamt
  In jurul orei 18.05, prin apel la 112, pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa (parasita) in cartierul Precista din municipiul Piatra Neamt. Din informatiile primite, patru persoane fara adapost au dat foc la gunoaie in interiorul unei case parasite.
  Cand au ajuns la locul indicat, pompierii au constatat ca focul era stins.
  Cele patru persoane au fost transportate, de catre pompieri, la Centrul de cazare temporara a persoanelor fara adapost din cartierul Speranta.
  Pentru ca temperatura aerului a scazut, pompierii vor executa misiuni de patrulare, in municipiul Piatra Neamt, municipiul Roman si orasul Targu Neamt, in vederea identificarii persoanelor fara adapost.
  07.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta sociala in municipiul Roman, pe strada Fabricii
  In jurul orei 03.10 pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs in municipiul Roman, pe strada Fabricii, la o locuinta sociala. Acestia s-au deplasat la interventie cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD.
  Incendiul se manifesta la doua incaperi si acoperisul cladirii.
  In interiorul locuintei a fost descoperita o femeie, in varsta de aproximativ 87 de ani, decedata.
  Pompierii au stins incendiul si au stabilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind amplasarea unui material combustibil langa sistemul de incalzire (soba de teracota).
  In urma incendiului au ars aproximativ 50 mp din acoperisul cladirii si bunuri materiale din cele doua incaperi.
  07.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in satul Mastacan, comuna Borlesti.
  Trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD de la Detasamentul Piatra Neamt sunt la o misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in satul satul Mastacan, comuna Borlesti. Nu sunt victime.
  Pompierii lucreaza pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  Proprietarul, un barbat in varsta de 89 de ani, a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici.
  In urma incendiului au ars:
  - acoperisul unei case si a unui grajd pentru animale pe o suprafata de aproximativ 240 mp,
  - casa de locuit,
  - grajdul pentru animale,
  - 15 tone de plante furajere,
  - atelier pentru tamplarie pe o suprafata de aproximativ 20 mp,
  - cotet,
  - acoperisul unui beci pe o suprafata de aproximativ 10 mp,
  - 8 mp din acoperisul unui saivan,
  - 40 ml de gard din lemn,
  - un vagon remorca in care se aflau articole de imbracaminte si alte materiale textile,
  - bunurile materiale din locuinta,
  - acte de proprietate si alte documente.
  Dupa ce au stins incendiul, pompierii au stabilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de un material combustibil.
  La aceasta misiune au participat si voluntari de la SVSU Borlesti.
  07.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la un autoturism in orasul Roznov.
  In jurul orei 19 pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in orasul Roznov. Incendiul se manifesta la o autoutilitara parcata in curtea unei case.
  Militarii au localizat incendiul si au evitat extinderea acestuia la locuinta si la un alt autoturism.
  Dupa ce au stins incendiul, pompierii au stabilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind scurtcircuitul electric.
  In urma incendiului au ars: compartimentul motor, bordul si actele proprietarului si ale masinii.
  La misiune a participat si SVSU Roznov cu autospeciala din dotare.
  09.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in satul Rediu din comuna Bara.
  In jurul orei 21.10, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu la o locuinta in satul Rediu din comuna Bara. Pompierii s-au deplasat la locul solicitarii cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la nivelul acoperisului si in trei camere.
  Nu au fost victime.
  Dupa ce au localizat si lichidat incendiul pompierii au stabilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind cosul de fum deteriorat.
  In urma incendiului au ars:
  - acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 40 mp,
  - bunuri materiale din locuinta,
  - documente.
  12.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o cladire dezafectata in municipiul Piatra Neamt.
  Detasamentul de pompieri Piatra Neamt intervine cu trei autospeciale pentru stingere, o autospeciala complexa de interventie si o ambulanta SMURD, pentru stingerea unui incendiu produs la o cladire dezafectata in municipiul Piatra Neamt. Nu sunt victime.
  Incendiul a fost localizat, propagarea acestuia la vegetatia uscata si la alte cladiri invecinate fiind evitata.
  Incendiul a fost lichidat.
  La fata locului raman in supraveghere doi subofiteri cu o autospeciala de stingere.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.
  13.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la un magazin din localitatea Rediu, comuna Bara
  Trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD de la Detasamentul Roman intervin pentru stingerea unui incendiu produs la un magazin din localitatea Rediu, comuna Bara. Ajunsi la locul indicat pompierii au constatat ca incendiul se manifesta la nivelul acoperisului.
  Pompierii au localizat incendiul si lucreaza pentru lichidarea lui.
  Proprietara, in varsta de aproximativ 71 de ani, a suferit un atac de panica si a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului.
  Pompierii au lichidat incendiul si au stabilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind scurtcircuitul electric.
  13.01.2020 Misiune de deblocare a unei usi la un apartament din municipiul Roman
  In jurul orei 11.40 pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi a unui apartament din municipiul Roman. La locul indicat s-au deplasat o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD - TIM.
  Pompierii au intrat in apartamentul situat la etajul 4, unde au gasit un barbat de aproximativ 70 de ani, din pacate decedat.
  15.01.2020 Misiune de deblocare a unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt
  Doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Piatra Neamt, cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD au intervenit pentru deblocarea unei usi de la un apartament, situat la etajul 4 al unui bloc de locuinte, din municipiul Piatra Neamt.
  Pompierii au intrat in locuinta cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare si au gasit o femeie in varsta de aproximativ 81 de ani.
  Paramedicii au acordat ingrijiri medicale persoanei, care a fost transportata la spital.
  15.01.2020 Misiune de deblocare a unei usi la o casa, din municipiul Roman
  In jurul orei 13.30, pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la o casa, din municipiul Roman.
  Pompierii au intervenit cu echipamente speciale pentru descarcerare. In locuinta a fost gasita o femeie de aproximativ 82 ani, constienta. Aceasta a fost preluata de un echipaj de la SAJ si transportata la spital.
  15.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in comuna Botesti.
  In jurul orei 21.03, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in comuna Botesti. Trei autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD s-au deplasat la locul solicitarii.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul, in urma caruia au ars:
  - acoperisul locuintei pe o suprafata de 100 mp,
  - bunurile materiale dintr-o camera (aparatura electrocasnica si electronica, articole vestimentare, obiecte de mobilier, etc),
  - acte de identitate,
  - bunuri materiale aflate in podul casei,
  - o magazie de aproximativ 15 mp in care erau depozitate cauciucuri.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric (conductori electrici cu improvizatii).
  La aceasta interventie au participat si voluntari de la SVSU Botesti.
  16.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la un autoturism in localitatea Cirlig din comuna Dulcesti.
  In urma unui apel la 112, pompierii de la Detasamentul Roman, cu o autospeciala pentru stingere, au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in localitatea Cirlig din comuna Dulcesti. Incendiul se manifesta la un autoturism, parcat in fata locuintei.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.
  Au ars autoturismul si documentele aflate in interior.
  16.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Dobreni
  Pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt, cu doua autospeciale de stingere, au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Dobreni. Incendiul se manifesta in interiorul unei camere.
  Proprietarul, in varsta de aproximativ 55 de ani, a suferit usoare intoxicatii cu monoxid de carbon si prezenta arsuri de gradul I si II la nivelul unui picior. La locul interventiei a fost solicitat un echipaj de la SAJ.
  Incendiul a fost lichidat de catre pompieri.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.
  Au ars bunurile materiale din camera (obiecte de mobilier, articole vestimentare, televizor, etc)
  17.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din satul Socea, comuna Rediu
  In urma unui apel la 112, din jurul orei 04.45, pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt, cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din satul Socea, comuna Rediu. Incendiul se manifesta la planseu si la un perete.
  Proprietara, in varsta de aproximativ 77 de ani, a suferit atac de panica. Echipajul de paramedici a acordat asistenta medicala la locul evenimentului, dupa care au transportat persoana la spital.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de un material combustibil.
  18.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Cordun
  In urma unui apel la 112, din jurul orei 22.57, pompierii de la Detasamentul Roman, cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD, au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Cordun. Incendiul se manifesta la nivelul unei incaperi si la acoperisul locuintei.
  In urma incendiului au ars aproximativ 20 mp din acoperis, bunurile materiale dintr-o incapere si o magazie (frigider, combina frigorifica, aragaz, centrala termica, obiecte de mobilier, articole vestimentare etc). Nu au fost victime.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.
  20.01.2020 Misiune de deblocare a unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt.
  In urma unui apel la 112, pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt, cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD, au intervenit pentru deblocarea unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare, au intrat in apartamentul situat la etajul 4 al unui bloc de locuinte, unde au gasit o femeie de aproximativ 79 de ani. Dupa ce au acordat ingrijiri medicale, paramedicii au transportat persoana la spital.
  20.01.2020 Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Sabaoani.
  Pompierii de la Detasamentul Roman, cu o autospeciala pentru stingere si o ambulanta SMURD, au intervenit la un accident rutier pe DN 2, la intersectia cu localitatea Sabaoani. Un autoturism si un microbuz au fost implicate in acest accident. Un barbat, in varsta de aproximativ 19 ani, soferul unui autoturism implicat in accident, a fost transportat la spital de echipajul SMURD. Au fost asigurate si masuri PSI.
  20.01.2020 Misiune de deblocare a unei usi la un apartament din municipiul Roman.
  In urma unui apel la 112, pompierii romascani, cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD, au intervenit pentru deblocarea unei usi la un apartament din municipiul Roman.
  Pompierii, cu ajutorul scarii culisabile, au intrat pe un geam al apartamentului situat la etajul 2 al unui bloc de locuinte. In interior, militarii au gasit un barbat de aproximativ 62 de ani, cazut in locuinta. Dupa ce au acordat ingrijiri medicale, paramedicii au transportat persoana la CPU Roman.
  21.01.2020 Misiune de salvare a unei persoane care anunta ca se va sinucide.
  In urma unui apel la 112, pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt, cu o autospeciala complexa de interventie, o barca si o ambulanta SMURD sunt la o misiune de cautare a unui barbat care a anuntat ca se va sinucide. Misiunea are loc in Piatra Neamt, in zona podului Caprioara.
  In cele din urma, dupa mai multe apeluri, barbatul a raspuns la telefon si a afirmat ca se afla la Spitalul Judetean Piatra Neamt.
  Au fost facute verificari la spital si nu s-a confirmat. Barbatul a inchis telefonul.
  Un echipaj de la IPJ a ramas in zona.
  21.01.2020 Misiune de acordare a primului ajutor unei persoane cazute in drum.
  In urma unei solicitari venite din partea unei persoane care s-a prezentat la sediul de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului, pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat unui barbat, in varsta de aproximativ 50 de ani, cazut in drum. Acesta se afla in stop cardio respirator. Pamedicii executa manevre de resuscitare. La locul interventiei a venit si un echipaj de la SAJ.
  Din pacate persoana nu a raspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.
  21.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatia uscata in localitatea Ghindaoani
  Doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Targu Neamt au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la vegetatia uscata in localitatea Ghindaoani. La locul interventiei se aflau pompieri voluntari din cadrul SVSU Ghindaoani si lucratori de la Ocolul Silvic Varatec, care au intervenit pentru localizarea incendiului cu mijloacele de interventie din dotare.
  Din cauza vantului, misiunea pompierilor a fost una dificila, deoarece exista posibilitatea propagarii incendiului la padure.
  A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ un hectar.
  Fortele de interventie au stins incendiul si au stabilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  22.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in localitatea Dumbrava Rosie.
  In urma unui apel la 112, pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt intervin cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in localitatea Dumbrava Rosie.
  Incendiul se manifesta la acoperisul anexei, cu posibilitatea propagarii la locuinta. Anexa este lipita de locuinta.
  Un copil, in varsta de aproximativ 13 ani si mama sa in varsta 46 de ani au suferit atacuri de panica. Acestia au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici, dar au refuzat transportul la spital.
  Incendiul a fost localizat si se intervine pentru lichidare.
  Pompierii au stins incendiul.
  Au ars:
  - acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 300 mp,
  - 100 mp din mansarda locuintei,
  - anexa construita din lemn pe o suprafata de aproximativ 60 mp,
  - bunuri materiale aflate in interiorul anexei ( drujba, generator de curent, aparat de sudura etc)
  - 2 mc lemne pentru foc,
  - o centrala termica
  - bunuri materiale aflate in mansarda (masina de spalat, articole vestimentare, obiecte de mobilier etc)
  - un autoturism parcat in curtea casei.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.
  22.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs in localitatea Ruginoasa
  Doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD, de la Detasamentul Roman, au intervenit pentru stingerea a unui incendiu produs in localitatea Ruginoasa. Incendiul se manifesta la o gramada de coceni de porumb dar si la un adapost pentru animale, in curtea unei case, existand posibilitatea extinderii la locuinta.
  Incendiul a fost localizat si lichidat de catre pompieri. Au ars aproximativ 1000 kg de plante furajere si adapostul pentru animale de aproximativ 21 mp.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jocul copiilor cu focul.
  24.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatia uscata in comuna Alexandru cel Bun
  In urma unui apel la 112, din jurul orei 11.55, pompierii Detasamentului Piatra Neamt au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Alexandru cel Bun. La sosirea fortelor, exista riscul extinderii la o casa in constructie.
  aceasta interventie au fost si pompieri voluntari din cadrul SVSU Alexandru cel Bun, care au intervenit cu materiale si mijloace de prima interventie din dotare.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul.
  A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 3500 mp.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  24.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu la o magazie de lemne in comuna Alexandru cel Bun
  Astazi, in jurul orei 14.20, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie de lemne, in localitatea Vaduri din com. Alexandru cel Bun.
  Pompierii, cu doua autospeciale de stingere, au localizat si lichidat incendiul.
  Au ars aproximativ 30 mc de lemn de foc, magazia pe aproximativ 60 mp.
  Cauza probabila este focul deschis in spatii deschise.
  25.01.2020 Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Pipirig
  In jurul orei 06.45, prin apel la 112 pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Stanca, comuna Pipirig. O masina a derapat si a iesit in decor. In masina se aflau 3 persoane care au iesit singure.
  La locul indicat s-au deplasat doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Targu Neamt, cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD dar si un echipaj de la SAJ.
  3 persoane au fost transportate la spital: 2 (un barbat si o femeie) de catre echipajul SAJ si una (un barbat de 60 de ani) de catre echipajul EPA. Toate cele 3 persoane erau constiente.
  Pompierii au asigurat si masuri PSI.
  26.01.2020 Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Sabaoani
  In urma apel la 112, din jurul orei 18:00, pompierii de la Detasamentul Roman, cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD TIM au intervenit la un accident rutier in localitatea Traian, comuna Sabaoani. Un autoturism a intrat intr-un cap de pod.
  Soferul autoturismului a ramas incarcerat.
  In masina se afla doar conducatorul auto.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare, au scos din autoturism un barbat de aproximativ 30 de ani.
  Din pacate medicul de pe ambulanta SMURD TIM a declarat decesul barbatului.
  26.01.2020 Misiune de deblocare a unei usi la o casa din municipiul Piatra Neamt.
  In jurul orei 18, in urma unui apel la 112, pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt, cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD au fost la o misiune de deblocare a unei usi la o casa din municipiul Piatra Neamt.
  Pompierii au intrat cu ajutorul unei scari si cu echipamente speciale pentru descarcerare, pe geam, la etajul 1 al casei.
  In interiorul locuintei, pompierii au gasit un barbat de aproximativ 70 de ani, cazut pe podea.
  La locul evenimentului, in sprijin, s-a deplasat un echipaj de la SAJ care a declarat decesul barbatului.
  29.01.2020 Misiune de asigurare masuri PSI la un accident feroviar in comuna Horia
  La accidentul rutier la care faceti referire ISU Neamt a asigurat masurile PSI.
  Conducatorul auto a fost preluat de echipajul SAJ si transportat la spital. In autoturism se afla doar conducatorul auto.
  30.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Grumazesti.
  In jurul orei 09.40, prin apel la 112 pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Grumazesti.
  Pompierii de la Detasamentul Targu Neamt s-au deplasat la locul solicitarii cu trei autospeciale de stingere.
  Incendiul se manifesta la nivelul acoperisului dar si in interior.
  Pompierii au localizat incendiul care se putea propaga la o alta locuinta aflata in aceeasi curte. Dupa ce incendiul a fost lichidat pompierii au stabilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind depozitarea jarului si cenusii in apropierea unor materiale combustibile.
  Au ars bunuri materiale din locuinta si acoperisul pe o suprafata de aproximativ 70 mp.
  O persoana care a suferit atac de panica a primit asistenta medicala la locul evenimentului de la un echipaj de la SAJ.
  30.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Poloboc, comuna Rediu.
  In jurul orei 17.15, prin apel la 112, pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata, in localitatea Poloboc, comuna Rediu. La aceasta misiune s-au deplasat 2 autospeciale de stingere si 24 de pompieri.
  Pompierii voluntari din cadrul SVSU Candesti si Tazlau cu autospeciale de stingere din dotare, dar si lucratori de la Ocolul Silvic Tazlau, au fost solicitati sa intervina alaturi de militari pentru stingerea incendiului.
  Incendiul se manifesta pe o suprafata mare, existand posibilitatea extinderii la fondul forestier.
  Fortele de interventie lucreaza pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  A fost evitata extinderea incendiului la fondul forestier.
  Incendiul este lichidat.
  Un echipaj de pompieri de la Detasamentul Piatra Neamt ramane la locul evenimentului pentru supravegherea zonei.
  A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 70 hectare.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  La aceasta misiune au participat peste 80 de persoane (pompieri militari, pompieri voluntari din comunele Rediu, Candesti, Tazlau, Borlesti, lucratori ai Ocolului Silvic Tazlau si localnici).
  31.01.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Tolici, comuna Petricani
  In jurul orei 16.05, prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata, in localitatea Tolici, comuna Petricani. Impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Petricani militarii au localizat si lichidat incendiul.
  A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 3 hectare.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.


  printListeaza articolul