Interventii în situații de urgență

 • 30.11.2021 - Misiune de interventie pentru salvarea unui copil prins sub un bustean in comuna Piatra Soimului

  In aceasta dupa amiaza, in jurul orei 15:48, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca in localitatea Piatra Soimului un bustean a cazut peste un copil. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD TIM. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca un copil in varsta de 12 ani se afla sub un bustean. Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au intervenit pentru indepartarea acestuia si imediat au inceput manevrele de resuscitare. Din fericire, copilul a raspuns acestor manevre, ulterior fiind transportat la UPU Piatra Neamt.


  30.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Baltatesti

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 12:07, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt (cu o autospeciala de stingere) si voluntari din cadrul SVSU Baltatesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Baltatesti. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 0.5 ha. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  30.11.2021 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor ca urmare a prezentei mirosului de gaz in interiorul unui spatiu comercial din municipiul Piatra-Neamt

  In aceasta dimineata, in jurul orei 06:22, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca se simte miros de gaz in interiorul unui spatiu comercial situat pe bulevardul Traian din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Trei persoane prezentau simptome caracteristice intoxicatiei cu monoxid de carbon. Acestea au fost preluate si transportate la UPU Piatra Neamt. In interiorul spatiului comercial s-a constatat ca monoxidul de carbon avea o concentratie peste limitele normale. Alti doi angajati ai operatorului economic au fost evacuati si s-a actionat pentru aerisirea spatiului. La locul producerii evenimentului s-a deplasat o echipa de la Del Gaz Grid pentru remedierea situatiei.


  29.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan in comuna Cracaoani

  Prin apel apel la 112, in jurul orei 00:09, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan, in localitatea Magazia din comuna Cracaoani. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta la un stog de fan, cu posibilitatea propagarii la alte stoguri aflate in apropiere. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ doua tone de plante furajere. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului. Proprietara gospodariei, in varsta de 60 de ani, a suferit atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzand transportul la spital.


  29.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 20:45, pompierii au fost instiintati despre faptul ca intr-un bloc situat pe Aleea Tudor Vladimirescu din municipiul Roman se simte miros de fum. La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, pompierii au patruns intr-un apartament situat la parterul unui bloc de locuinte. Incendiul s-a manifestat la fereastra unei camere. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite si au actionat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului. Actiunea intentionata a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime. Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc.


  29.11.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza municipiului Piatra-Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt a intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma producerii unui accident rutier pe DN 15, la iesirea din municipiul Piatra-Neamt In accidentul rutier a fost implicat un autoturism care a parasit partea carosabila si a intrat intr-un copac. In urma producerii evenimentului a rezultat o victima (conducatorul auto, un barbat de aproximativ 85 de ani), care s-a autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Victima a fost preluata si transportata la UPU Piatra Neamt de un echipaj de la SAJ.


  27.11.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  In jurul orei 11:45, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada V. Hugo din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns printr-o fereastra a apartamentului situat la al doilea etaj, unde au gasit un barbat de aproximativ 62 de ani, ce nu prezenta semne vitale.


  27.11.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Zanesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:14, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza localitatii Zanesti. In urma accidentului rutier produs intre remorca unui TIR si un autoturism a rezultat o victima incarcerata. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Ajunsi la locul producerii evenimentului, pompierii au constatat ca remorca unui TIR s-a desprins si a lovit un autoturism in care se aflau doua persoane, iar conducatorul autoturismului a ramas incarcerat. Pompierii au scos din interiorul autoturismului un barbat de 60 de ani, constient si cooperant. Victima a fost preluata de echipajul SMURD TIM si transportata la UPU Piatra Neamt. Militarii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si au degajat/curatat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  26.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Stanita

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din satul Stanca, comuna Pipirig. Incendiul se manifesta in podul locuintei, in jurul unui burlan pentru evacuarea fumului, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri voluntari din cadrul SVSU Pipirig cu autospeciala din dotare si doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt. Incendiul a fost stins in limitele gasite. Au ars aproximativ 10 mp de astereala din lemn. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza burlanului de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile.


  26.11.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Timisesti

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 14:29, doua echipaje din cadrul Detasamentului Targu Neamt s-au deplasat cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD la un accident rutier produs pe raza localitatii Dumbrava, comuna Timisesti. Ajunsi la locul producerii evenimentului, pompierii au constatat ca un autoturism s-a rasturnat in afara partii carosabile. Persoanele care se aflau in autoturism (conducatorul auto si o pasagera) s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Conducatorul auto, un barbat de 57 de ani, a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD la, ulterior fiind transportat la CPU Targu Neamt. Pasagera din autoturism, o femeie de 44 de ani, a fost preluata de un echipaj de la SAJ si transportata la CPU Targu Neamt. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor. Din cercetarile efectuate de organele abilitate, s-a constatat ca autoturismul a fost condus de femeia de 44 de ani.


  26.11.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Alexandru cel Bun

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt s-au deplasat cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM la un accident rutier produs pe DN 15 C, pe raza comunei Alexandru cel Bun. In urma accidentului rutier in care au fost implicate patru autoturisme, a rezultat o victima, conducatorul unui autoturism. Pompierii au scos victima (barbat de 54 de ani) din interiorul autoturismului cu ajutorul targii lopata. Aceasta a fost preluata de echipajul SMURD TIM si transportata la UPU Piatra Neamt. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si vor curata carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  25.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Stanita

  In jurul orei 14:40, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din localitatea Ghidion, comuna Stanita. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Stanita. Incendiul s-a manifestat la o anexa gospodaresca si la un stog de paie. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul anexei pe o suprafata de 30 mp si aproximativ 10 tone de paie. Jarul sau scanteile purtate de vant si cazute pe materiale combustibile au fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  25.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, in jurul 11:23, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Piatra Neamt, pe strada Siretului. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca un barbat de aproximativ 90 de ani a suferit arsuri pe o suprafata mare a corpului, dupa ce a dat foc la resturile vegetale din curtea blocului. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor calificat victimei la locul evenimentului, dupa care au transportat-o la UPU Piatra Neamt. Echipajul de interventie a localizat si lichidat incendiul in limitele gasite.


  25.11.2021 - Misiune de interventie la un accident, in urma caruia un tractor s-a rasturnat, in comuna Garcina

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident in urma caruia un tractor s-a rasturnat in localitatea Cuejdiu, comuna Garcina. La locul solicitarii s-au deplasat echipaje de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie, o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere, un autoturism de serviciu cu o targa UT 2000 si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj (cu medic) cu ambulanta de la SAJ. Ajunse la locul producerii evenimentului, fortele de interventie au constatat ca un TAF s-a rasturnat rezultand doua victime, (una se afla sub utilaj, iar alta in interiorul acestuia). Accesul pana la utilajul rasturnat a fost dificil, pompierii transportand pe o distanta de 500 m accesoriile pentru interventie. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, pompierii au actionat pentru scoaterea celor doua victime. Una dintre victime, in varsta de 47 de ani, nu prezenta semne vitale. Celalalta victima, conducatorul utilajului (58 de ani) era semiconstienta. Imediat aceasta a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la UPU Piatra Neamt.


  24.11.2021 - Misiune de interventie asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la un accident produs intre un autoturism si un tren pentru transport persoane, pe raza comunei Dumbrava Rosie.

  In aceasta seara, ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt (cu o autospeciala complexa pentru interventie), a intervenit pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la un accident produs intre un autoturism si un tren pentru transport persoane, pe raza comunei Dumbrava Rosie. Conducatorul auto (43 de ani) nu a necesitat ingrijiri medicale. Niciun pasager din tren nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.


  24.11.2021 - Misiune de interventie pentru salvarea unui caine cazut intr-un canal in municipiul Piatra Neamt, in zona Salii Polivalente

  Un echipaj de pompieri cu o autospeciala complexa de interventie a intervenit in municipiul Piatra Neamt, in zona Salii Polivalente, in vederea salvarii unui caine cazut intr-un canal cu o adancime aproximativa de 2 metri (pe jumatate cu apa). Dupa ce a fost scos din canal, cainele a fost transportat si ulterior predat unui adapost pentru animale.


  24.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Dragomiresti

  In aceasta dimineata, in jurul orei 06:04, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din satul Hlapesti, comuna Dragomiresti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu trei autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Dragomiresti. Incendiul se manifesta generalizat, cu flacara deschisa la acoperisul si in interiorul unei case, cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti. Pana la sosirea fortelor de interventie, proprietarul locuintei s-a autoevacuat. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Din interiorul locuintei au fost scoase trei butelii, evitandu-se producerea unei explozii. Amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijloacele de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  23.11.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Botesti

  In aceasta dimineata, in jurul orei 05:45, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 2, pe raza localitatii Nisiporesti, comuna Botesti. Accidentul rutier s-a produs intre un atelaj hipo si un autoturism, in urma caruia a rezultat o victima. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Roman. Victima, conducatorul atelajului hipo, un barbat de 54 de ani, a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportata la CPU Roman. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier. Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de circulatie.


  21.11.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 23:17, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe strada Dumbravei din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Ajunsi la locul solicitarii, fortele de interventie au constatat ca un autoturism a parasit partea carosabila si s-a rasturnat (dupa ce a intrat intr-un stalp), iar conducatorul auto a ramas incarcerat. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, pompierii au scos din interiorul autoturismului un barbat de 19 ani (cu semne vitale). Victima a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la UPU Piatra Neamt. Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  21.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Brusturi

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:36, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Poiana, comuna Brusturi. La locul solicitarii s-au deplasat voluntari din cadrul SVSU Brusturi si trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt . Incendiul se manifesta la acoperisul unei anexe gospodaresti. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars acoperisul anexei pe o suprafata de aproximativ 120 mp. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  21.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:09, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa situata pe strada Marasti din municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta la acoperisul si in interiorul unei case, cu posibilitatea propagarii la o gospodarie invecinata. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 60 mp si bunuri materiale aflate in interiorul casei (obiecte de mobilier, materiale textile, articole de imbracaminte etc). Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza unei tigari nestinse.


  21.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Roman

  In aceasta dupa amiaza, in jurul orei 13:03, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament situat pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime, o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Roman. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la nivelul unui aragaz amplasat in bucataria unui apartament situat la etajul trei intr-un bloc de locuinte din strada Tudor Vladimirescu. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars obiecte de mobilier, materiale textile si aparate electrocasnice. Proprietara apartamentului, in varsta de 82 de ani, a suferit un atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ, dar a refuzat transportul la spital. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui aparat de gatit montat necorespunzator. Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc.


  20.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Roman

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 15:40, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman, cu o autospeciala de stingere, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Roman, pe strada Islazului. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp. Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  20.11.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 11:44 prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din strada Mihai Viteazu din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au intrat prin balconul apartamentului situat la primul etaj, unde au gasit o femeie de 82 de ani (cu afectiuni locomotorii) cazuta in hol. Persoana a primit ingrijiri medicale de la membrii echipajului SAJ, sosit la locul evenimentului, dupa care a fost transportata la UPU Piatra Neamt.


  20.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Pipirig

  In aceasta dimineata, in jurul orei 09:05, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Budesti, comuna Faurei. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Faurei. Incendiul se manifesta generalizat la acoperisul unei case si unei anexe gospodaresti si in interiorul a doua camere, cu posibilitatea propagarii la intreaga casa, dar si la o alta casa din aceeasi gospodarie (lipita de casa care ardea). Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul casei si anexei pe o suprafata de aproximativ 80 mp si bunurile materiale aflate in cele doua camere si anexa gospodaresca (obiecte de mobilier, materiale textile, articole de imbracaminte, aparate electrocasnice, documente etc). Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei candele lasata nesupravegheata (foc deschis in spatii inchise).


  20.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale din localtatea Grinties

  In jurul 02:12, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un adapost pentru animale din localtatea Grinties. Incendiul se manifesta generalizat, cu flacara deschisa, la un adapost pentru animale, cu posibilitatea propagarii la locuinta. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD de la Garda 2 Poiana Teiului si voluntari din cadrul SVSU Grinties. Fortele de interventie au stins incendiul in limitele gasite. Au ars adapostul pentru animale cu suprafata de aproximativ 50 mp, aproximativ 2 tone de plante furajere, 25 de gaini, trei ovine si doua capre si s-au deteriorat 10 ml de gard din lemn. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  19.11.2021 - Misiune de interventie pentru acordarea primului ajutor unei persoane cazuta de la inaltime

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 16:56, echipajul SMURD TIM din cadrul Detasamentului Roman a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical unui baiat de 9 ani, cazut de la al treilea etaj al unei cladiri ce apartine liceului Petru Poni din municipiul Roman. Copilul a fost transportat la CPU Roman, constient, cu politraumatisme prin cadere de la inaltime.


  18.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de produse alimentare si nealimentare din municipiul Piatra Neamt.

  In aceasta dupa amiaza, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de produse alimentare si nealimentare situat pe strada Dimitrie Leonida, in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere, o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD. Incendiul s-a manifestat cu flacara deschisa si degajare mare de fum in zona de expunere si comercializare a unui depozit de produse alimentare si nealimentare. Pana la sosirea fortelor de interventie, tot personalul aflat pe locul de munca s-a autoevacuat. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars aproximativ o tona de produse alimentare, un frigider si s-au deteriorat mai multe produse din interiorul depozitului. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au actionat si pentru evacuarea fumului din interiorul depozitului. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric (vitrina frigorifica defecta). Nu au fost victime.


  18.11.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat in municipiul Roman

  In jurul orei 08:25, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Roman Musat in municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Pompierii, cu ajutorul scarii culisabile, au intrat prin balcon in interiorul apartamentului situat la primul etaj, unde au gasit o femeie de aproximativ 84 ani cazuta intr-o camera. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor femeii, dupa care au transportat-o la CPU Roman.


  17.11.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza orasului Bicaz

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier produs, pe raza orasului Bicaz. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje cu ambulante de la SAJ Bicaz, doua echipaje de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare si o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj de pompieri voluntari din cadrul SVSU Bicaz cu autospeciala din dotare. Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme in care se aflau doar conducatorii auto. In urma accidentului rutier produs au rezultat doua victime, din care una incarcerata. Pompierii, cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice, au actionat pentru descarcerarea unei femei de 46 de ani. Aceasta a fost preluata de echipajul SAJ si transportata la UPU Piatra Neamt. Celalalta victima, un barbat de 23 de ani, a fost preluat de un echipaj de la SAJ si transportat la spitalul din Bicaz. Fortele de interventie au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier, pentru reluarea traficului rutier. Pe perioada interventiei, traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de circulatie.


  17.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie in curtea Bisericii din localitatea Barticesti, comuna Botesti

  In jurul orei 03:45, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie in curtea Bisericii din localitatea Barticesti, comuna Botesti. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Botesti cu un utilaj. Incendiul se manifesta generalizat la o magazie de lemne cu o suprafata de 20 mp, in care erau depozitati aproximativ 10 mc lemne foc, cu posibilitate de extindere la alte 2 anexe. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars si 20 ml gard si s-a deteriorat un perete al unei magazii. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei tigari aruncate la intamplare. Nu au fost victime.


  16.11.2021 - Misiune de interventie stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Rediu

  Prin apel la 112, in jurul orei 00:35, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Poloboc, comuna Rediu. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Rediu si SVSU Candesti cu autospeciale din dotare si pompierii militari din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta generalizat la acoperis si in interiorul unei ocuinte (cu o suprafata de aproximativ 60 mp), cu posibilitatea propagarii la o locuinta din vecinatate. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul locuintei (construit din lemn si acoperit cu placi de azbociment) pe o suprafata de 60 mp si bunuri materiale aflate in interior (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile etc). Incendiul s-a produs, cel mai probabil,a din cauza cosului de fum deteriorat. Nu au fost victime.


  14.11.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

  In data de 14.11.202, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica a intervenit in comuna Vanatori Neamt pentru asanarea mai multor elemente de munitie, astfel: - doua bombe de aruncator de calibru 60 mm, - o grenada de mana defensiva si - opt cartuse de calibru 7,92 mm. Munitiile descoperite provin din Al Doilea Razboi Mondial si au fost descoperite de un barbat de 51 ani, cu ajutorul unui detector de metale in padurea Braniste. Echipa pirotehnica, cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, a cercetat zona pe o suprafata de 500 m.p. Nu au fost descoperite alte elemente de munitie. Munitiile descoperite au fost ridicate, transportate si depozitate, in conditii de siguranta, intr-un un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.


  14.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata in municipiul Piatra Neamt si in comuna Ghindaoani

  In data de 14.11.2021, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata in municipiul Piatra Neamt si in comuna Ghindaoani. Pentru localizarea si lichidarea incendiului de vegetatie uscata produs in municipiul Piatra Neamt (strada Amurgului) a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 500 mp. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei tigari aruncate la intamplare. Pentru localizarea si lichidarea incendiului de vegetatie uscata produs in comuna Ghindaoani a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 150 mp. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului..


  13.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Sabaoani

  in jurul orei 19:20, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Sabaoani. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Sabaoani cu autospeciala din dotare si trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta in interiorul unei camere de la parter, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta (P+1). Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars obiecte de mobilier si elemente de tamplarie (usa si fereastra). Proprietarul locuintei, in varsta de aproximativ 48 de ani a suferit un atac de panica. Acestea a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportat la CPU Roman. Actiunea intentionata a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  13.11.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Baltatesti

  In jurul orei 19:16, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier produs pe raza localitatii Valea Seaca, comuna Baltatesti. In accidentul rutier a fost implicat un autoturism in care se aflau 4 persoane. Autoturismul a parasit partea carosabila si a intrat intr-un gard. La locul producerii evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Ajunsi la locul producerii evenimentului, pompierii au constatat ca toate persoanele erau iesite din autoturism, iar doua dintre ele aveau nevoie de ingrijiri medicale. Un baiat de 15 ani a primit ingrijiri medicale de la membrii echipajului SAJ, ulterior fiind transportat la CPU Targu Neamt. Un baiat de 17 ani a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  13.11.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  In jurul orei 12:38, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe Aleea Tudor Vladimirescu din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns printr-o fereastra a apartamentului situat la primul etaj, unde au gasit o femeie de aproximativ 76 de ani, constienta. Echipajul SMURD a acordat ingrijiri medicale femeii, dupa care au transportat-o la CPU Roman.


  13.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Secuieni

  Prin apel la 112, in jurul orei 02:25, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodaresca din comuna Secuieni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la acoperisul unui adapost pentru animale, cu posibilitatea propagarii la alte anexe gospodaresti (magazie si garaj lipite de constructia in flacari). Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. A ars acoperisul anexei pe o suprafata de aproximativ 25 mp (construit din astereala din lemn si acoperit cu tabla). In adapost au fost gasite aproximativ 100 de prepelite si 25 de pui decedati din cauza intoxicatiei cu monoxid de carbon. Amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijloacele de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  11.11.12021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Borlesti

  In jurul orei 03:02, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Borlesti. Un autoturism a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-un sant. In autoturism se afla doar conducatorul auto. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM. Ajunsi la locul producerii evenimentului, pompierii au constatat victima, conducatorul auto, a fost scos din interiorul autoturismului de catre participantii la trafic. Victima, un barbat de aproximativ 57 de ani, a primit primul ajutor calificat de la membrii echipajului SMURD la locul evenimentului, dupa care a fost transportata la UPU Piatra Neamt. Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  10.11.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 07:53, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Pompierii, cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice, au patruns in apartamentul situat la al treilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Obor. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de aproximativ 81 de ani (cu afectiuni locomotorii) cazut in hol. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzand transportul la spital.


  10.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Pangarati

  Prin apel la 112, in jurul orei 03:53, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Preluca, comuna Pangarati. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si voluntari din cadrul SVSU Pangarati. Incendiul s-a manifestat generalizat la doua anexe gospodaresti (garaj si magazie) si la acoperisul casei, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la o gospodarie invecinata. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 9 mc lemne de foc, bunuri materiale din cele doua anexe (cauciucuri, obiecte de mobilier, scule etc) si acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 100 mp (construit din astereala din lemn si acoperit cu tabla). Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  10.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Sagna

  In aceasta dimineata, in jurul orei 03:45, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Sagna. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul s-a manifestat la tavan, in jurul unui burlan metalic, intr-o camera, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta . Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 8 mp din tavanul locuintei (construit din scanduri si grinzi de lemn). Burlanul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului .


  09.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Raucesti

  In jurul orei 21:15, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Oglinzi, comuna Raucesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Raucesti. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la acoperis cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars aproximativ 15 mp din acoperisul locuintei. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  09.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Cracaoani

  In aceasta dimineata, in jurul orei 07:45, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Cracaul Negru, comuna Cracaoani. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari din cadrul SVSU Cracaoani cu un utilaj. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la mai multe anexe gospodaresti cu posibilitatea propagarii la locuinta aflata in imediata vecinatate. Proprietarul locuintei, un barbat de 90 de ani (invalid, in scaun cu rotile), a suferit arsuri la nivelul membrului superior stang si in zona abdomenului. Acesta a primit primul ajutor calificat de la membrii echipajului SMURD la locul evenimentului, ulterior fiind transportat la CPU Targu Neamt. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars anexele gospodaresti (adapost pentru animale, magazie, bucatarie de vara) pe o suprafata de aproximativ 80 mp cu bunurile materiale aflate in interiorul acestora si s-au deteriorat doua ferestre ale locuintei. Din interiorul unei anexe a fost scoasa o butelie. Jarul cazut din sistemele de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  08.11.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Grumazesti

  Prin apel la 112, echipa pirotehnica a fost solicitata sa intervina pentru asanarea unui element de munitie descoperit in comuna Grumazesti. Un barbat in varsta de 57 ani, angajat al unei societati comerciale, pe timpul efectuarii unor lucrari de sapaturi pentru reteaua de energie electrica a comunei, a descoperit un proiectil exploziv de calibru 75 mm. Ajunsi la locul solicitarii, pirotenicienii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au cercetat zona pe o suprafata de aproximativ 200 mp si nu au mai descoperit alte elemente de munitie. Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  08.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la casa din comuna Cracaoani

  In jurul orei 21:04, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Cracaoani. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul s-a manifestat la acoperis cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 20 mp din acoperisul locuintei (construit din astereala din lemn si acoperit cu sindrila si placi de azbociment). Cosul de fum deteriorat a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  08.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Rediu

  In jurul orei 18:42, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodaresca din localitatea Socea comuna Rediu. Incendiul se manifesta generalizat la un adapost pentru animale, aflat la distanta de aproximativ 6 m fata de locuinta. In adapost nu se aflau animale. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Rediu cu autospeciala din dotare. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars constructia din lemn cu suprafata de 24 mp si aproximativ o tona de plante furajere. Actiunea intentionata a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  08.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la fondul forestier (litiera) in comuna Tazlau

  Incendiul a fost lichidat in data de 08.11.2021, in jurul orei 14:00. La aceasta interventie, pentru stingerea incendiului la fondul forestier din comuna Tazlau, au participat forte si mijloace de la ISU Neamt (2 ofiteri si 46 de subofiteri de la cele trei detasamente), Ocolul Silvic Tazlau (30 lucratori) si SVSU Tazlau (9 voluntari). In fiecare noapte, un echipaj de pompieri a ramas la locul producerii incendiului pentru supravegherea zonei. A ars litiera si vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 10 ha si 30 arbori. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  07.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism parcat in curtea unei case din municipiul Roman

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism parcat in curtea unei case din municipiul Roman. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul s-a manifestat generalizat la un autoturism, propagandu-se la un perete al casei. Pompierii au stins incendiul in limitele gasite. Au ars autoturismul, o usa si s-au deteriorat 10 mp din izolatia unui perete al casei. Proprietarul casei (81 de ani) a suferit usoare arsuri la nivelul membrelor superioare iar sotia acestuia (73 de ani) si un vecin (72 de ani) au suferit atacuri de panica. Cele trei persoane au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD, refuzand transportul la spital. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  07.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit pentru animale din comuna Girov

  Prin apel la 112, in jurul orei 15:55, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit pentru animale din localtatea Caciulesti, comuna Girov. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Girov. Incendiul s-a manifestat planseul din lemn si la un perete al grajdului. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 2 mp din planseu si 10 ml din grinda unui perete. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  06.11.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DJ 156 A, pe raza orasului Roznov

  In jurul orei 20:45, prin apel la 112, pompieri au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DJ 156 A, pe raza orasului Roznov. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Un autoturism, in care se afla doar conducatorul auto, a parasit partea carosabila si s-a rasturnat. Ajunsi la locul evenimentului, pompierii au constatat ca in autoturismul rasturnat se afla o persoana incarcerata. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, pompierii au descarcerat din interiorul autoturismului un barbat (22 ani) ce prezenta semne incompatibile cu viata. Militarii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  05.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un utilaj in comuna Petricani

  In jurul orei 21:25, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un utilaj in comuna Petricani. Pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului cu o autospeciala de stingere. Incendiul s-a manifestat la cabina unui buldoexcavator. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  05.11.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 19:40, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul patru intr-un bloc de locuinte din strada Nicolae Iorga. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de 68 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  05.11.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 15:50, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul patru intr-un bloc de locuinte din strada Progresului. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de 70 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  05.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la fondul forestier (litiera) in comuna Tazlau

  In data de 05.11.2021, jurul orei 12:05, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la fondul forestier (litiera) in comuna Tazlau. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere, pompierii voluntari din cadrul SVSU Tazlau cu o autospeciala de stingere si lucratori de la Ocolul Silvic Tazlau. Incendiul, ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 10 ha, a fost localizat si se lucreaza pentru lichidare. Pe parcursul noptii au ramas pentru supravegherea zonei un echipaj de pompieri militari si lucratori de la Ocolul Silvic.


  09.10.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Botesti

  In jurul orei 17:25, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Botesti. In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme in care se aflau trei persoane. La locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Roman. In urma accidentului rutier, un autoturism a parasit partea carosabila. Conducatorul unui autoturism, in varsta de 60 de ani, a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, ulterior fiind transportat la CPU Roman. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea/degajarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  04.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In aceasta seara, in jurul orei 17:55, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu doua autospeciale de stingere, o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul unei camere dintr-un apartament situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte din strada Progresului. Locatarii din bloc s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunuri materiale din interiorul camerei (un pat, o saltea, obiecte de mobilier, materiale textile etc). Militarii au actionat si pentru evacuarea fumului de pe casa scarii si din apartamentul in care s-a produs evenimentul. Nu au fost victime. Actiunea intentionata a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  04.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 10:14, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu doua autospeciale de stingere, o autospeciala complexa pentru interventie, o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta cu flacara deschisa si degajare mare de fum la balconul unui apartament situat la etajul patru intr-un bloc de locuinte din strada Progresului. Trei locatari din bloc au fost evacuati de pompieri, iar ceilalti locatari s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Proprietarul apartamentului in varsta de 62 de ani a suferit usoare intoxicatii cu monoxid de carbon. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars bunurile materiale aflate in balcon (obiecte de mobilier, materiale textile etc) si s-a deteriorat usa unei camere. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei tigari.


  03.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs un stog de fan in comuna Raucesti

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 14:45, pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Raucesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un stog de fan in comuna Raucesti. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars aproximativ cinci tone de plante furajere. Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  02.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Bozieni

  In jurul orei 14:46, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din localitatea Cuci, comuna Bozieni. La locul solicitarii s-au deplasat voluntarii din cadrul SVSU Bozieni, pompierii voluntari din cadrul SVSU Oniceni cu o autospeciala de stingere si pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Poienari cu o autospeciala de stingere. Incendiul s-a manifestat la acoperisul si la un perete exterior al unei unei anexe gospodaresti lipita de casa (P+M). Pompierii voluntari din cadrul SVSU Bozieni si Oniceni au localizat incendiul pana la sosirea pompierilor militari. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars acoperisul anexei pe o suprafata de aproximativ 30 mp, izolatia exterioara a unui perete pe o suprafata de aproximativ 10 mp si 8 ml de gard din lemn. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  02.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Romani

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:00, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Gosmani, comuna Romani. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere, pompierii voluntari din cadrul SVSU Buhusi cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Romani. Incendiul se manifesta generalizat la acoperisul unei case batranesti si la acoperisul unei case P+1, cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul unei case pe o suprafata de aproximativ 30 mp si bunurile materiale aflate in pod (materiale textile si carti), 70 mp din acoperisul casei P+1. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Nu au fost victime.


  02.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Rediu

  In jurul orei 02:04, prin apel la 112, pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Rediu. Incendiul se manifesta la acoperisul si in interiorul unui imobil format din doua corpuri (in forma de L), cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti si la o locuinta invecinata. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si pompierii voluntari din cadrul SVSU Rediu cu autospeciala din dotare. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars acoperisul casei (construit din astereala din lemn si acoperit cu placi de azbociment) pe o suprafata de aproximativ 60 mp, bunuri materiale din interiorul a trei camere (mobilier, articole de imbracaminte, aparate electrocasnice etc) si cereale. A fost salvata o parte a locuintei si anexele gospodaresti. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  02.11.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Raucesti

  In jurul orei 01:33, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Oglinzi, comuna Raucesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari din cadrul SVSU Raucesti. Incendiul se manifesta generalizat la o casa, cu posibilitatea propagarii la o gospodarie invecinata. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  01.11.2021 - Misiune de interventie pentru scoaterea unui cal dintr-un beci din comuna Bargauani

  In aceasta dimineata, pompierii pietreni au fost instiintati despre faptul ca un cal a cazut intr-un beci dintr-o gospodarie din comuna Bargauani. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala complexa pentru interventie si voluntari din cadrul SVSU Bargauani cu un buldoexcavator. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, fortele de interventie au scos calul din beci si l-au predat proprietarului.