Interventii în situații de urgență

 • 30.10.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Icusesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 18:42, pompierii nemteni au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Rocna, comuna Icusesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD TIM si pompieri voluntari din cadrul SVSU Icusesti.
  Incendiul se manifesta in interiorul unei camere a unei locuinte, in care se afla un copil. Copilul a fost scos de catre cetateni pana la sosirea fortelor de interventie.
  Copilul, un baiat de 9 ani, ce prezenta arsuri de gradul II-III pe 70% din suprafata corpului, a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM la locul evenimentului dupa care a fost transportat la CPU Roman. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars bunurile materiale din interiorul camerei si s-a deteriorat tavanul camerei pe o suprafata de aproximativ 15 mp.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jarul cazut din sistemele de incalzire.
  Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, care pot avea urmari deosebit de grave, prin pierderea de vieti omenesti si pagube materiale importante, pompierii nemteni recomanda cetatenilor sa respecte urmatoarele masuri de prevenire a incendiilor:
  NU lasati niciodata copiii nesupravegheati cu soba aprinsa ori aparatele de incalzire electrice in functiune;
  Asezati o tavita metalica in fata sobei, in dreptul usitei de vizitare; NU folositi soba decat cu usita inchisa;
  NU adormiti niciodata cu focul sau cu jarul aprins in soba; NU asezati materiale combustibile in apropierea sobei sau pe aceasta;
  NU aprindeti focul in sobe prin stropire cu benzina, petrol sau alte lichide combustibile;
  NU folositi decat materialul combustibil pentru care a fost destinata soba si evitati supraincarcarea acesteia;
  Stingeti focul din soba inainte de a parasi locuinta;
  Asigurati verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a sobelor si a cosurilor de fum, numai cu personal autorizat; Asigurati verificarea periodica, cu personal autorizat, a instalatiilor electrice, instalatiilor de alimentare cu gaze si instalatiilor de incalzire centrala, eliminandu-se eventualele defectiuni sau improvizatii, daca este cazul;
  Decuplati aparatele de incalzire electrice inainte de a parasi locuinta sau de a adormi;
  NU depozitati in podurile locuintelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hartie, lemne,etc.) care s-ar putea aprinde de la cosurile pentru evacuarea fumului;
  Verificati integritatea aparatelor si mijloacelor de incalzire electrice, iar in cazul in care acestea sunt defecte, reparati-le cu ajutorul unui specialist sau cumparati-va altele noi;
  NU utilizati instalatii electrice (conductori, prize, intrerupatoare, tablouri de sigurante, prelungitoare etc.) si consumatori electrici (de orice fel) cu defectiuni sau improvizatii. Utilizati numai aparatura electrica omologata;
  NU utilizati instalatii de alimentare cu gaze (conducte, robinete, arzatoare etc.) si consumatori alimentati cu gaze (masini de gatit, centrale termice, sobe etc.) cu defectiuni sau improvizatii. Utilizati numai consumatori omologati; NU asezati aparatele de incalzire electrice in apropierea materialelor combustibile;
  NU suprasolicitati retelele electrice prin folosirea simultana a mai multor consumatori;


  29.10.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din municipiul Piatra-Neamt, orasul Bicaz si comunele Girov si Tasca ISU Neamt va transmite mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din municipiul Piatra-Neamt, orasul Bicaz si comunele Girov si Tasca, ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.


  28.10.2020 - Misiune de interventie pentru pentru scoaterea unei persoane cazuta intr-un beci, posibil intoxicata cu dioxid de carbon, in comuna Margineni In jurul orei 09:48, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru scoaterea unei persoane cazuta intr-un beci, posibil intoxicata cu dioxid de carbon, in comuna Margineni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Margineni, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Pompierii voluntari au scos din beci un barbat de 43 de ani, constient. Militarii au acordat masurile de prim ajutor persoanei pana la sosirea echipajului de la SAJ.


  27.10.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Petricani

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:29, pompierii nemteni am fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Tolici, comuna Petricani. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii targnemteni cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta la acoperisul unei anexe gospodaresti (bucatarie de vara aflata in prelungirea locuintei) cu posibilitatea propagarii la locuinta. Pana la sosirea fortelor de interventie cetatenii au scos din locuinta o persoana in scaun cu rotile.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars aproximativ 15 mp din acoperis.
  Proprietara locuintei, in varsta de 46 de ani, a suferit un atac de panica. Aceasta a primit asistenta medicala la locul evenimentului de la paramedici, fiind transportata ulterior la CPU Targu Neamt.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile.


  27.10.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Dobreni

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:10, pompierii nemteni au fost instiintati despre un accident rutier produs la iesirea din comuna Dobreni spre Bodesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere,o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM. In urma accidentului rutier un autoturism a parasit partea carosabila si s-a rasturnat. In autoturism se aflau doua persoane. Cele doua persoane aflate in autoturism au fost scoase de catre participantii la trafic, pana la sosirea fortelor de interventie. Aceasta au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, dupa care au fost transportate la spital.
  Pompierii au asigurat si masurile de prevenire si stingere a incendiilor.


  24.10.2020 - Comunicat de presa: rezultatul testului Covid pentru un cadru ce isi desfasoara activitatea in plan operativ la Detasamentul Targu Neamt este pozitiv

  Va informam ca rezultatul testului Covid pentru un cadru ce isi desfasoara activitatea in plan operativ la Detasamentul Targu Neamt este pozitiv.
  In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica, pentru adoptarea masurilor legale.


  24.10.2020 - Misiune pentru pentru unui incendiu la un restaurant din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 07:20, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un restaurant din municipiul Piatra-Neamt. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale pentru stingere, o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD.
  Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la un aparat electrocasnic si la nivelul barului din interiorul restaurantului, cu degajare mare de fum si gaze toxice.
  Pompierii au localzat si lichidat incendiul si au evacuat fumul cu ajutorul mijloacelor specifice.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.  printListeaza articolul