Interventii în situații de urgență

 • 30.08.2020 - Misiune de deblocare a unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 14:00, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman, situat pe strada Aleea Revolutiei. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime si o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Cu ajutorul autospecialei pentru lucru la inaltime pompierii au patruns pe un geam al apartamentului situat la etajul 4. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de aproximativ 56 de ani, cazut, in stare de semiconstienta. Barbatul a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la CPU Roman.


  30.08.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la vegetatia uscata in municipiul Roman

  In jurul orei 13:45, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatia uscata in municipiul Roman (zona cimitirului evreiesc). Pentru localizarea si lichidarea incendiului a intervenit un echipaj de pompieri cu o autospeciala pentru stingere. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp.
  Dupa lichidarea incendiului a fost stabilita cauza probabila de producere a acestuia ca fiind focul deschis in spatii deschise.


  30.08.2020 - Misiune de salvare a unui catel cazut intr-o toaleta amenajata in curtea unui operator economic din comuna Borca

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii de la Garda II de Interventie Poiana Teiului au intervenit pentru degajarea unui catel cazut intr-o toaleta amenajata in curtea unui operator economic din comuna Borca. Conform apelantului, animalul era cazut de trei zile.
  Misiunea pompierilor a fost dificila pentru ca au scos catelul printr-un orificiu cu diametru de aproximativ 30 cm.


  29.08.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o cladire din municipiul Roman

  In seara zilei de 29.08 2020, prin apel la 112, in jurul orei 22:50, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o cladire situata pe strada C A. Rosetti din municipiul Roman.
  Pompierii din cadrul Detasamentului Roman s-au deplasat la locul solicitarii cu trei autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD.
  La ajungerea fortelor de interventie incendiul se manifesta la doua corpuri de cladire a unui imobil dezafectat, existand posibilitatea propagarii la fatada unui bloc de locuinte.
  Incendiul a fost localizat si lichidat de fortele de interventie. Au ars aproximativ 190 mp din acoperisul celor doua cladirii, elemente de tamplarie (usi si geamuri) de la trei incaperi si deseuri de materiale textile si carton depozitate din trei incaperi.
  S-a deteriorat fatada blocului de locuinte pe o suprafata de aproximativ 60 mp. Nu au fost victime.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea unor persoane iresponsabile. In imobilul dezafectat locuiau temporar persoane fara adapost.
  La aceasta misiune au participat si voluntari din cadrul SVSU Roman.


  29.08.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la vegetatia uscata in comuna Bargauani

  Prin apel la 112, in jurul orei 12:00, pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatia uscata in localitatea Breaza, comuna Bargauani.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere.
  A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ trei hectare Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise


  28.08.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Hangu
  Ca urmare a unui apel la 112 pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din localitatea Grozanesti, comuna Hangu.
  Pompierii de la Garda II Poiana Teiului s-au deplasat la locul solicitarii cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul se manifesta la nivelul acoperisului unei anexe gospodaresti (bucatarie de vara), cu posibilitatea propagarii la locuinta care era lipita de anexa. Pana la sosirea pompierilor, pentru localizarea incendiului au intervenit pompieri voluntari din cadrul SVSU Hangu cu mijloace de prima interventie. Pompierii au lichidat incendiul in urma caruia a ars acoperisul anexei pe o suprafata de aproximativ 12 mp.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind amplasarea necorespunzatoare a apartului de gatit (aragaz) langa materiale combustibile. Proprietara, in varsta de 82 de ani a suferit un atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la paramedici la locul evenimentului.


  28.08.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Dochia
  Ca urmare a unui apel la 112 pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Dochia. Pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului cu doua autospeciale de stingere.
  Incendiul se manifesta la nivelul acoperisului unui adapost pentru animale. Nu au fost victime.
  Pompierii au stins incendiul in urma caruia au ars:
  - acoperisul adapostului pentru animale pe o suprafata de aproximativ 48 mp;
  - aproximativ o tona de plante furajere depozitate in podul cladirii.
  Folosirea focului deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.  printListeaza articolul