Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENTIE DESFASURATE IN IUNIE 2022.

  1. 01.06.2022 - Misiune de interventie pentru degajarea unei pisici blocate la compartimentul motor al unui autoturism in municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 14:00, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei pisici blocate la compartimentul motor al unui autoturism din parcarea unui centru comercial din municipiul Piatra Neamt.
  Pompieri, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, au scos pisica si au predat-o proprietarului.

  2. 01.06.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 15:40, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Aleea Ulmilor in municipiul Piatra Neamt.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca proprietara apartamentului nu a mai putut intra in locuinta.
  Pompierii au deblocat usa si au permis proprietarei accesul in locuinta.

  3. 01.06.2022 - Misiuni de interventie ca urmare a manifestarii fenomenelor meteorologice periculoase

  - misiune de evacuare a apei dintr-o casa in localitatea Buruienesti, comuna Doljesti;
  - misiuni de evacuare a apei din 12 curti in localitatea Buruienesti, comuna Doljesti, ca urmare a iesirii din matca a unui parau;
  - misiune de evacuare a apei dintr-o curte in localitatea Buruienesti, comuna Doljesti - a intervenit SVSU Doljesti cu o motopompa;
  - misiune de evacuare a apei din 3 curti in localitatea Sagna, comuna Sagna
  La misiunile pentru evacuarea apei au participat si SVSU Doljesti si Sagna.

  4. 01.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in comuna Ion Creanga

  In jurul orei 20:00, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un autoturism in comuna Ion Creanga. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
  Un autoturism a luat foc, ce se afla in mers pe DJ 207 C, in comuna Ion Creanga. Conducatorul auto si pasagerul s-au autoevacuat din autoturism pana la sosirea fortelor de interventie.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacara deschisa, generalizat la intregul autoturism.
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.
  Nu au fost victime.

  5. 02.06.2022 - Misiuni de interventie ca urmare a manifestarii fenomenelor meteorologice periculoase

  - misiune evacuare a apei dintr-o curte in localitatea (misiune desfasurata cu SVSU Sagna);
  - misiune pentru deblocarea unui autoturism pe drumul DJ 207A in localitatea Sagna (misiune desfasurata cu SVSU Sagna);
  - Misiune asigurare-supraveghere zona in localitatea Buruienesti, comuna Doljesti (misiune desfasurata cu SVSU Doljesti);
  - SVSU Pipirig si SDN Neamt au actionat pentru indepartarea aluviunilor de pe DN 15B intre localitatile Leghin si Stanca.
  - SVSU Doljesti a actionat pentru decolmatarea santurilor in localitatea Buruienesti.

  6. 03.06.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD in municipiul Roman

  Un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Roman a actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Moldova din municipiul Roman.
  Elicopterul SMURD a preluat o femeie de 50 de ani pentru a o transporta la IBCV din municipiul Iasi.

  7. 03.06.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD in orasul Targu Neamt

  Un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Targu Neamt a actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Cetatea din orasul Targu Neamt.
  Elicopterul SMURD a preluat un barbat de 37 de ani pentru a fi transportat la IBCV din municipiul Iasi.

  8. 03.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in comuna Tarcau

  In jurul orei 13:10, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in localitatea Straja din comuna Tarcau. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Tarcau, SVSU Bicaz, Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si SAJ Bicaz.
  La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta generalizat, cu flacara deschisa, in interiorul si la acoperisul unei case.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost jarul cazut din sistemele de incalzire.
  O femeie de 50 de ani, ce a suferit atac de panica, a fost asistata de echipajul SAJ.

  9. 03.06.2022 - Misiune de interventie pentru salvarea unei persoane urcate pe un stalp de iluminat de pe stadionul Ceahlaul in municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, forte si mijloace de la ISU (o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime, o autospeciala complexa pentru interventie, 2 ambulante SMURD TIM si EPA), IPJ, IJJ si Politia Locala Piatra Neamt au intervenit pentru salvarea unei persoane ce se afla pe un stalp de iluminat (nocturna) de la stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt.
  Persoana a fost convinsa sa coboare de catre un alpinist de la ISU si un negociator de la IPJ aflati in nacela autospecialei de interventie si salvare de la inaltime.
  Barbatul de 41 de ani, asigurat de alpinist, a coborat la sol. Acesta a fost preluat de autoritatile competente.

  10. 03.06.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Borca

  La ora 22:37, prin apel la 112 pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in comuna Borca, pe DN 17 B. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme in care se aflau patru persoane. Un autoturism a parasit partea carosabila.
  Pana la sosirea fortelor de interventie toate persoanele erau iesite din autoturisme.
  Doua persoane (din acelasi autoturism), un barbat de 42 de ani si o femeie de 46 de ani au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele medicale dar au refuzat transportul la spital.
  Alte doua persoane, un barbat de 21 de ani si o fata de 14 ani, au fost preluate de echipajele medicale si transportate la UPU Piatra Neamt.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.

  11. 04.06.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Secuieni

  In jurul orei 15:30, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Birjoveni din comuna Secuieni. Un autoturism in care se aflau patru persoane a parasit partea carosabila si s-a rasturnat de pe un pod.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri si SAJ Roman.
  Pana la sosirea fortelor de interventie doua persoane au fost scoase din autoturism de catre cetateni.
  Alte doua persoane, conducatorul auto si pasagerul din dreapta, au ramas incarcerate.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare grea, pompierii au scos din interiorul autoturismului cele doua victime. Din pacate conducatorul autoturismului, un barbat de 54 de ani, nu prezenta semne vitale.
  Doi barbati de 55 si 49 de ani au fost preluati de echipajele SMURD TIM si SAJ si transportate la CPU Roman.
  Cea de-a patra persoana, un baiat de 14 ani, nu a fost transportat la spital.
  Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor PSI si repunerea autoturismului pe roti.

  12. 04.06.2022 - Misiuni pirotehnice in comuna Vanatori Neamt

  In data de 03.06.2022, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea mai multor elemente de munitie in localitatea Nemtisor din comuna Vanatori Neamt.
  Solicitarea a fost facuta de un barbat de 64 ani din localitatea Nemtisor care a descoperit 3 proiectile explozive de calibru 75 mm pe timpul unor lucrari de intretinere a unui teren proprietate personala.
  Echipa pirotehnica, cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei pirotehnice, a cercetat zona si a mai descoperit 53 proiectile explozive de calibru 75 mm si 2 bombe de aruncator de calibru 120 mm.
  Munitia descoperita, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.
  Astazi, a fost reluata misiunea de cercetare a zonei in care au fost descoperite elementele de munitie. Pirotehnicienii au mai descoperit o bomba de aruncator de calibru 50 mm si 18 cartuse de calibru 7,92 mm.
  De asemenea, aceste elemente de munitie au fost ridicate, transportate si depozitate in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

  13. 05.06.2022 - Misiune de interventie pentru degajarea unui copac cazut pe carosabil in comuna Vanatori Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 12:30, pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt, cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare au intervenit pentru degajarea unui copac cazut pe carosabil pe DN 15 B in localitatea Vanatori Neamt (intersectia cu Manastirea Neamt).

  14. 05.06.2022 - Misiune pirotehnica in comuna Doljesti

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 13:34, echipa pirotehnica a intervenit in comuna Doljesti pentru asanarea unor elemente de munitie.
  Un barbat, cu ajutorul unui detector de metale detinut legal, intr-o padurice din comuna Doljesti a descoperit 4 proiectile explozive de calibru 75 mm.
  Echipa pirotehnica a cercetat zona pe o suprafata de aproximativ 100 mp si nu a mai descoperit alte elemente de munitie.
  Munitia descoperita, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.

  15. 05.06.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in orasul Targu Neamt

  La ora 13:53, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte de pe strada Aleea Zimbrului in orasul Targu Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare pompierii au intervenit pentru deblocarea usii. In interiorul apartamentului, situat la etajul patru, fost gasit un barbat de 74 de ani cazut in locuinta. Aceasta a fost preluat de echipajul SMURD si transportat la CPU Targu Neamt.

  16. 05.06.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea piciorului unui copil prins intr-o bicicleta in municipiul Piatra Neamt

  La ora 17:37, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca un copil si-a prins un picior intre pedala si cadranul unei biciclete, pe strada Tiparului in municipiul Piatra Neamt.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, au actionat pentru indepartarea pedalei, eliberand piciorul copilului.
  Baiatul in varsta de 5 ani a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la UPU Piatra Neamt.

  17. 05.06.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Tasca

  La ora 18:26, prin apel la 112 pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 12 C in localitatea Neagra din comuna Tasca. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie si o autospeciala pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si doua echipaje cu ambulante de la SAJ Bicaz.
  Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme in care se aflau 8 persoane. In urma accidentului, conducatorul unui autoturism a ramas incarcerat, celelalte persoane fiind scoase din autoturisme de catre participantii la trafic.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au intervenit pentru descarcerarea unei femei de 35 de ani. Aceasta a fost preluata de un echipaj de la SAJ si transportata la CPU Bicaz.
  Din acelasi autoturism, un barbat de 46 de ani si doi minori de 2 si 5 ani au fost preluati de echipajele de la SAJ si transportati la CPU Bicaz.
  Celalalt conducator auto, un barbat de 24 de ani, a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului refuzand transportul la spital.
  Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.
  Lucratori de la SDN au intervenit pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.

  18. 06.06.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Roman

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat la parterul unui bloc de locuinte de pe strada Anton Pann in municipiul Roman.
  La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Pompierii au patruns in apartament, unde au gasit un barbat de 49 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  19. 06.06.2022 - Misiune de interventie pentru evacuarea fumului dintr-un apartament in municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 20:30, pompierii au fost instiintati despre faptul ca se degaja fum dintr-un apartament situat intr-un bloc de locuinte pe Bulevardul Traian in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul Piatra Neamt.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca bucataria unui apartament de la etajul cinci este inundata de fum produs de la arderea unui scurgator de vase din plastic.
  S-a actionat pentru evacuarea fumului.
  Evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza defectarii pe timpul exploatarii a unei lampi cu combustibil gazos.
  Nu au fost victime si nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc.

  20. 09.06.2022 - Misiune de interventie ca urmare a prabusirii unui pod in comuna Sagna

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca s-a prabusit o parte din podul de peste raul Siret, ce face legatura intre localitatile Sagna si Lutca. Un autocamion si o autoutilitara se aflau pe pod in momentul producerii evenimentului.
  In urma evenimentului produs a rezultat o victima, un barbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de catre participantii la trafic. Acesta a fost preluat de catre echipajele medicale sosite la locul evenimentului, ulterior fiind preluat de echipajul SMURD TIM si transportat la CPU Roman.
  In urma evenimentului produs au fost surprinse sub daramaturi aproximativ 20 ovine.
  La locul evenimentului au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman, IPJ, IJJ, SAJ si SVSU Sagna.

  21. 10.06.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Baltatesti

  In aceasta dimineata, in jurul orei 10:00, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Valea Seaca din comuna Baltatesti. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme in care se aflau patru persoane. In urma evenimentului rutier, doua persoane din acelasi autoturism au primit ingrijiri medicale.
  Conducatorul auto, un barbat de 78 de ani a fost preluat de echipajul SAJ si transportat la CPU Targu Neamt, iar un alt barbat de 47 de ani, pasager din acelasi autoturism, a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD dar a refuzat transportul la spital.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

  22. 11.06.2022 - Precizari cu privire la evenimentul produs in data de 09.06.2022 in comuna Sagna

  Ca urmare a producerii evenimentului din data de 09.06.2022, in urma caruia podul de peste raul Siret ce face legatura intre localitatile Lutca si Sagna a fost distrus, mai multe ovine au fost surprinse sub daramaturi. Pompierii au identificat 20 de capete ca fiind surprinse sub pod: 4 oi au putut fi extrase in viata, ulterior fiind predate proprietarului, alte 16 oi fiind identificate fara semne vitale. Totodata s-a constatat ca cel putin o oaie este inca in viata si este surprinsa sub elementele prabusite ale podului.
  Cum orice viata conteaza, au fost cautate solutii pentru scoaterea acestor oi din zona respectiva. Specialistii din cadrul ISC Neamt ne-au comunicat ca orice interventie asupra podului poate genera prabusiri ale elementelor acestuia. In acest context, zona in care este interzis accesul este la o distanta egala cu inaltimea elementelor din podul prabusit.
  Avand in vedere ca se efectueaza cercetari cu privire la cauza producerii accidentului, elementele podului trebuie sa ramana in pozitia de dupa prabusire, astfel incat expertii tehnici / specialistii investigatori sa aiba o imagine cat mai completa.
  ISU Neamt mentine legatura cu IPJ Neamt urmand sa intervina pentru salvarea animalelor surprinse sub pod sub coordonarea expertului tehnic, astfel incat sa nu afectam cercetarile in curs.
  Pentru ca suntem preocupati de salvarea vietii au fost efectuate cautari a unor posibile victime si in apele raului Siret cu ajutorul unei barci si a scafandrilor de la ISU Neamt.
  Sub supravegherea unui expert, se efectueaza lucrari cu un utilaj de la Primaria Sagna pentru crearea unui gol care sa permita animalului sa iasa din locul in care a fost surprins.
  In data de 12.06.2022, ovina a iesit de sub pod, fiind predata proprietarului.

  23. 11.06.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra Neamt

  La ora 20:08, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte de pe Bulevardul Traian in municipiul Piatra Neamt.
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au intrat in apartamentul situat la al doilea etaj unde au gasit o femeie de 72 de ani, cazuta intr-o camera. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD dar a refuzat transportul la spital.

  24. 11.06.2022 - Misiune de interventie pentru degajarea unei persoane dintr-un iaz in comuna Borca

  In jurul orei 21:20, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana se afla intr-un iaz in localitatea Soci din comuna Borca. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Borca, SAJ Borca si Garda 2 de Interventie Poiana Teiului (o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, un autoturism de serviciu cu o barca si o ambulanta SMURD).
  Persoana a fost scoasa din apa de voluntarii din cadrul SVSU. Imediat au fost executate manevre de resuscitare de catre echipajele de la SAJ si SMURD. Barbatul in varsta de 53 de ani a fost preluat de echipajul SAJ pentru a fi transportat la CPU Targu Neamt (cu manevre in curs de resuscitare).

  25. 12.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o centrala termica in comuna Trifesti

  In jurul orei 11:55, pompierii au fost instiintati prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la o centrala termica amplasata intr-o locuinta in localitatea Miron Costin din comuna Trifesti. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Trifesti si Detasamentul de pompieri Roman.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa la nivelul unei centrale termice cu degajare de fum, cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului si pentru evacuarea fumului din interiorul locuintei. Au ars elementele combustibile ale centralei
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  26. 12.06.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 12:00, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la o casa situata pe strada Elena Cuza in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei pentru descarcerare, pompierii au patruns in locuinta unde au gasit o femeie de 92 de ani, cazuta intr-o camera. Aceasta a fost preluata de echipajul SAJ si transportata la UPU Piatra Neamt.

  27. 12.06.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Borlesti

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Ruseni din comuna Borlesti.
  In autoturism in care se aflau doua persoane a parasit partea carosabila si s-a rasturnat.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la l SVSU Roznov, SAJ si Detasamentul de pompieri Piatra Neamt (SMURD TIM).
  Conducatorul auto, un barbat in varsta de aproximativ 66 de ani a fost preluat de echipajul SMURD TIM si transportat la UPU Piatra Neamt.
  O femeie de 63 de ani, pasagera in autoturism, a fost preluata de echipajul SAJ si transportata la UPU Piatra Neamt.
  SVSU Roznov a actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

  28. 12.06.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Baltatesti

  In jurul orei 16:40, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier produs pe DN 15 C., in comuna Baltatesti. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Baltatesti, Detasamentul de pompieri Targu Neamt si SAJ.
  In accidentul rutier au fost implicate trei autoturisme in care se aflau 9 persoane. 3 persoane au necesitat ingrijiri medicale.
  Echipajul SMURD a preluat o femeie de 57 de ani si a transportat-o CPU Targu Neamt, alte doua persoane de 34 si 61 de ani au fiind preluate si transportate de echipajele SAJ.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.

  29. 13.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Piatra Neamt

  In aceasta dupa amiaza, in jurul orei 15:30, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism situat pe strada Stefan cel Mare in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul s-a manifestat la bordul unui autoturism, cu posibilitatea propagarii la intregul autoturism dar si la alt autoturism parcat in imediata apropiere.
  Pana la sosirea fortelor de interventie, proprietarul autoturismului a localizat incendiul cu ajutorul unui stingator.
  Dupa stingerea incendiului a fost stabilita cauza probabila de producere a incendiului ca fiind scurtcircuitul. Au ars elemente combustibile de sub volan si s-a deteriorat bordul autoturismului.
  Nu au fost victime.

  30. 13.06.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Cracaoani

  La ora 16:16, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in comuna Cracaoani. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Un autoturism in care se aflau patru persoane a parasit partea carosabila si s-a rasturnat.
  La sosirea fortelor de interventie toate persoanele erau iesite din autoturism. Doua persoane, o femeie de 33 de ani si un barbat de 65 de ani au fost preluati de SMURD si transportate la CPU Targu Neamt.
  O femeie de 62 de ani a fost preluata de echipajul SAJ si transportata la UPU Piatra Neamt.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

  31. 16.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament in municipiul Roman

  La ora 13:05, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un apartament situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte de pe strada Republicii in municipiul Roman.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman (doua autospeciale de stingere, o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime, o autospeciala pentru descarcerare si doua ambulante SMURD TIM si EPA).
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, au patruns in apartament si au constatat ca fumul provenea de la o oala uitata pe aragazul in functiune.
  In interiorul unei camere, pompierii au gasit un barbat de aproximativ 50 de ani intoxicat cu monoxid de carbon, constient. Barbatul, dupa ce a fost evaluat de membrii echipajului SMURD TIM, a refuzat transportul Ia spital.
  Concomitent cu misiunea de cautare-salvare a persoanei aflata in apartament, pompierii au indepartat oala de pe aragaz si au actionat pentru evacuarea fumului din apartament si de pe casa scarii.
  Evenimentul s-a produs din cauza aparatului de gatit lasat nesupravegheat.
  Sase persoane s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie.

  32. 17.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un spatiu pentru depozitare dintr-un bloc de locuinte in municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 122, in jurul orei 08:50, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un spatiu pentru depozitare intr-un bloc de locuinte de pe Bulevardul Traian in municipiul Piatra Neamt.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de interventie de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt.
  Incendiul se manifesta cu flacara deschisa si degajare de fum intr-un spatiu pentru depozitare folosit ca atelier de croitorie.
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars materiale combustibile depozitare in incapere si s-au deteriorat doua masini pentru cusut.
  Sase adulti si un copil s-au autoevacuat din bloc.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric (aparat electric lasat sub tensiune si nesupravegheat).
  Nu au fost victime.

  33. 17.06.2022 - Misiune de degajare a unui stalp cazut pe carosabil in comuna Horia

  Pompierii romascani alaturi de SVSU Horia intervin pentru degajarea unui stalp din lemn cazut pe carosabil in localitatea Cotu Vames. A fost instiintat si operatorul economic ce furnizeaza servicii de telecomunicatii.

  34. 19.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in comuna Raucesti

  La ora 13:33, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in localitatea Oglinzi, comuna Raucesti.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace din cadrul Detasamentului de pompieri Targu Neamt si SVSU Raucesti.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta la acoperisul unei anexe gospodaresti (foisor) dar si la un perete (fatada) si la acoperisul locuintei, cu posibilitatea propagarii la intreaga casa.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 50 mp din izolatia unui perete si 25 mp din acoperisul locuintei, 200 mp din acoperisul foisorului si bunuri materiale din interiorul foisorului (20 mc de lemn si bunuri de uz casnic).
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  35. 19.06.2022 - Misiune de interventie pentru salvarea unor persoane blocate in liftul unui centru comercial din municipiul Piatra Neamt

  La ora 15:48, Dispeceratul ISU Ambulanta-Neamt a fost anuntat prin apel la "112", ca liftul unui centru comercial din municipiul Piatra Neamt s-a blocat intre etajele 1 si 2 ale imobilului. In lift se aflau patru persoane - doi adulti si doi copii. La locul indicat s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru descarcerare. Folosind o cheie specifica lifturilor si accesorii din dotarea autospecialei, militarii au deblocat usa liftului. Persoanele nu au necesitat ingrijiri medicale.

  36. 20.06.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Gadinti

  Prin apel la 112, la ora 14:05, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina la un accident rutier in comuna Gadinti.
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje cu o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD.
  In accident au fost implicate trei autoturisme in care se aflau patru persoane (trei barbati si o femeie). Acestea au refuzat examinarea medicala si transportul la spital.
  Fortele au asigurat masurile de prevenire impotriva incendiilor si au actionat pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.

  37. 20.06.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Piatra Neamt

  La ora 14:43, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in municipiul Piatra Neamt pe strada Burebista in care au fost implicate cinci autoturisme.
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ.
  Pompierii au scos o victima (un barbat de 43 ani) dintr-un autoturism caruia i-au acordate ingrijiri medicale, iar acesta a refuzat transportul la spital.
  Militarii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.

  38. 20.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie in comuna Ceahlau

  Prin apel la 112, la ora 15:17, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie din comuna Ceahlau.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt, Garda 2 Poiana Teiului. Incendiul se manifesta in interiorul magaziei pe o suprafata de aproximativ 2 mp fara pericol de propagare la alte locuinte.
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.
  Nu au fost victime.

  39. 20.06.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la o teava de gaz fisurata in municipiul Roman

  La ora 15:45, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o teava de gaz ce asigura alimentarea unei locuinte de pe str. Plevnei din municipiul Roman este fisurata.
  La locul interventiei s-au deplasat forte si mijloace din cadrul Detasamentul de pompieri Roman si au actionat pentru oprirea scurgerilor de gaz si asigurarea masurilor specifice PSI.

  40. 22.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o cladire ce a functionat ca motel in orasul Bicaz

  La ora 08:08, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o cladire proprietate privata (fost motel), din orasul Bicaz. Cladirea afectata a fost construita din lemn, cu parter si etaj si are amprenta la sol de aproximativ 400 mp.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la ISU Neamt, respectiv 4 ofiteri si 23 subofiteri cu 5 autospeciale de stingere, o autospeciala de interventie de la inaltime, si 1 ambulanta SMURD. La interventie au participat si SVSU Bicaz, SVSU Bicaz Chei, SVSU Bicaz Ardelean, fiecare cu autospeciala de stins incendii, IPJ si IJJ.
  La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la mansarda, podul si acoperisul cladirii cu degajare mare de fum si caldura, avand in vedere cantitatea mare de materiale combustibile, inclusiv in elementele de constructie.
  Proprietara a suferit un atac de panica si a fost asistata de catre echipajul SMURD, refuzand transportul la spital.
  Pe timpul misiunii, realimentarea cu apa a autospecialelor s-a realizat de la doi hidranti, ambii amplasati la aproape 2 km de locul incendiului.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului timp de aproximativ 5 ore. In urma evenimentului, pagubele sunt insemnate, respectiv
  Au ars acoperisul si mansarda cladirii pe o suprafata de aproximativ 780 mp si bunuri materiale. La nivelul parterului au fost deteriorate pardoseala, planseul si o parte din bunuri. Au fost salvate locuintele invecinate si o parte din bunurile aflate la parterul cladirii.
  La locul interventiei a ramas un echipaj de militari cu doua autospeciale de stingere si SVSU Bicaz pentru a asigura perimetrul.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric (conductor electric defect).

  41. 22.06.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Pastraveni

  La ora 9:04, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in comuna Pastraveni.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD si au constatat ca un autocamion era iesit de pe partea carosabila si avea cabina rabatata. Soferul era iesit din autocamion si a refuzat transportul la spital.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

  42. 22.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan din comuna Boghicea

  La ora 14:16, prin apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu la un stog de fan din sat Nistria, comuna Boghicea.
  La locul solicitarii au fost alocate doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si un echipaj cu o ambulanta SMURD.
  Au ars aproximativ 4 t de fan cu posibilitatea propagarii la o locuinta ce se afla in apropierea acestuia.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost jocul copiilor cu focul.
  Nu au fost victime.

  43. 22.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la apartament in municipiul Piatra Neamt

  In aceasta seara, la ora 19:18, pompierii au fost solicitati prin apel la 112, sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs intr-un apartament situat la etajul 4 al unui bloc de locuinte din str. 1 Decembrie 1918, in municipiul Piatra Neamt.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt, respectiv doua autospeciale de stingere, o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare au intrat in apartament unde au constatat ca incendiul se manifesta la mobilierul din bucatarie.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars obiecte de mobilier si obiecte de uz casnic din interiorul bucatariei.
  Militarii au actionat si pentru evacuarea fumului.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei lumanari lasata nesupravegheata (focul deschis in spatii deschise).
  Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc si nici nu au fost victime.

  44. 23.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Savinesti

  La ora 16:35, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un lan de cereale in satul Dumbrava Deal, comuna Savinesti.
  La locul solicitarii s-a deplasat echipajul Punctului de lucru Roznov cu autospeciala de stingere a incendiilor si au constatat ca este afectata o parcela cu vegetatie uscata, in apropierea lanului.
  Militarii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului, in urma caruia au ars aproximativ 3000 mp de vegetatie uscata si 500 kg de deseuri.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost foc deschis in spatii deschise.

  45. 23.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Roman

  La ora 19:01, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in zona ANL, aleea Vasile Lupu din municipiul Roman.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace din cadrul Detasamentului de pompieri Roman, respectiv un echipaj cu o autospeciala de stingere a incendiilor.
  Incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 500 mp cu posibilitatea de propagare la doua locuinte particulare. Militarii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost foc deschis in spatii deschise.

  46. 24.06.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Roman

  La ora 15:06, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat la etajul 1 al unui bloc de pe strada Mihai Viteazu din municipiul Roman. Apelul a fost facut de o femeie deoarece unchiul acesteia,un barbat de 68 ani, nu mai raspunde la telefon.
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare si un echipaj cu ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman.
  Pompierii au intrat in apartament printr-o fereastra, cu ajutorul scarii culisabile, unde au gasit un barbat cazut intr-o camera. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD, ulterior fiind transportat la CPU Roman.

  47. 25.06.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Tupilati

  In aceasta dimineata, in jurul orei 05:30, prin apel la 112 pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85 in localitatea Hanul Ancutei din comuna Tupilati.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman si SVSU Tupilati.
  O autoutilitara ce transporta aproximativ 60 de stupi cu albine s-a rasturnat pe si in afara partii carosabile. Stupii s-au deteriorat iar albinele au ramas in zona si sunt agitate, prezentand pericol de agresiune. O persoana in varsta de 68 de ani a fost transportata de echipajul SMURD la spital in urma intepaturilor de albine. De asemenea, fortele de interventie prezente la fata locului au fost intepate.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.
  A fost transmis mesaj RO-ALERT cetatenilor din zona in care s-a produs evenimentul.
  A fost semnalata prezenta unor albine in zona Hanu Ancutei! Evitati zona, ramaneti in locuinte! Deplasarea cu autoturismele sa se realizeze cu geamurile inchise! Pastrati distanta fata de insecte pentru a nu va expune periolului de intepaturi de albine! ISU NEAMT! Bees have been spotted in the area of Hanu Ancutei. Avoid the area and stay in your homes. When moving within your vehicles, keep windows shut. Keep the distance from insects in order not to be exposed to the danger of being stung. ISU NEAMT!
  La locul producerii evenimentului se deplaseaza un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie din cadrul Detasamentului Piatra Neamt.
  Din echipajul de la Piatra Neamt fac parte doi subofiteri care cresc albine.
  Se va actiona pentru crearea unei perdele de apa (ceata fina) in vederea localizarii albinelor.
  Cei doi pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt (plt. adj. Istrati Adrian si plt. adj. Popa Ciprian) impreuna cu proprietarul albinelor si apicultori din zona au reusit sa mute majoritatea stupilor in camp, departe de circulatia publica.
  De asemenea, pavilionul apicol a fost taiat cu accesoriile pentru descarcerare si a fost dus tot in camp, unde apartinatorul isi va reorganiza familiile de albine.
  La locul producerii evenimentului au ramas 5 lazi de stup goale pentru a colecta albina razleata. La momentul actual, mai sunt albine in zona, urmand a intra in cei 5 stupi pana la lasarea intunericului (dupa cum ne-a comunicat un crescator de albine).
  Localizarea albinelor s-a facut prin crearea unei perdele de apa (ceata fina).

  48. 25.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o ghena de depozitare a deseurilor menajerein municipiul Piatra Neamt

  La ora 14:03, pompierii au fost solicitati prin apel la 112, sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o ghena de depozitare a deseurilor menajere, in str. Duraului din Piatra Neamt.
  La locul solicitarii a fost directionat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere care se afla in centrul orasului, cu ocazia Zilelor orasului Piatra Neamt.
  Incendiul se manifesta in interiorul unei ghene in care erau cinci tomberoane pentru depozitarea gunoiul.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul. Au ars deseuri menajere si un tomberon din plastic.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost depozitarea cenusei si jarului nestins in apropierea materialelor combustibile.

  49. 26.06.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 12:17, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat la etajul 2 al unui bloc de pe strada Aleea Ulmilor din municipiul Piatra Neamt. Apelul a fost facut de rudele unei femei de 85 ani deoarece aceasta nu raspunde la usa.
  La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj cu ambulanta SAJ.
  Pompierii au intrat in apartament prin balcon, cu ajutorul scarii culisabile si au gasit o femeie cazuta in baie. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ, refuzand transportul la spital.

  50. 26.06.2022 - Misiune interventie la un accident rutier produs in orasul Targu Neamt

  Prin apel la 112, la ora 17:55, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe strada Romana in orasul Targu Neamt,.
  La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala cu modul de descarcerare.
  Un autoturism in carese afla doar conducatorul auto a parasisit partea carosabila si a intrat intr-un un parapet de pe marginea drumului. Barbatul nu a necesitat ingrijiri medicale.
  Militarii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

  51. 27.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Dumbrava Rosie

  La ora 09:22, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in localitatea Izvoare din comuna Dumbrava Rosie.
  La locul producerii evenimentului au fost alocate forte si mijloace din cadrul Detasamentului Piatra Neamt.
  Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la acoperisul unui adapost pentru animale.
  Pana la sosirea fortelor de interventie, proprietarii au evacuat cateva pasari din interiorul adapostului.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars acoperisul adapostului pentru animale pe o suprafata de aproximativ 120 mp.
  Un barbat de 74 de ani si o femeie de 70 de ani au suferit atacuri de panica. Acestia au fost asistati de membrii echipajului SMURD dar au refuzat transportul la spital.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.

  52. 27.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament in municipiul Roman

  In jurul orei 16:20, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un apartament situat la etajul doi intr-un bloc de locuinte de pe strada Liliacului in municipiul Roman. Incendiul s-a manifestat in interiorul bucatariei, fiind observat de un vecin de la etajul superior.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere, o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD.
  Pompierii au actionat pentru stingerea incendiului si pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului. Au ars obiecte de mobilier si obiecte de uz casnic din interiorul bucatariei.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza unei lumanari lasata nesupravegheata (foc deschis in spatii inchise).
  Nu au fost victime si nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc.

  53. 28.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament in orasul Bicaz

  La ora 19:37, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un apartament situat la etajul trei intr-un bloc de locuinte de pe strada Piatra Corbului in orasul Bicaz.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de SVSU Bicaz, SAJ Bicaz si Detasamentul Piatra Neamt (3 autospeciale de stingere, o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD).
  Incendiul se manifesta cu flacara deschisa si degajare mare de fum in interiorul unei camere. Pentru localizarea incendiului au intervenit pompierii voluntari, care au ajuns primii la locul solicitarii. Acestia au gasit in interiorul apartamentului o femeie de 77 de ani in stare de inconstienta, ce prezenta arsuri pe corp. Victima a fost preluata de echipajul SAJ si transportata la UPU Piatra Neamt.
  Fortele de interventie au actionat pentru lichidarea incendiului si pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului. Au ars bunurile materiale din interiorul unei camere si s-au deteriorat peretii si bunurile din apartament dom cauza degajarii de fum si a temperaturii ridicate.
  Toti locatarii din bloc s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  54. 29.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in comuna Tasca

  In jurul orei 19:00, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in localitatea Ticos Floarea din comuna Tasca.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Tasca, SVSU Bicazu Ardelean, SAJ Bicaz si Detasamentul de pompieri Piatra Neamt.
  Incendiul s-a manifestat la un adapost pentru animale cu posibilitatea propagarii la o alta anexa gospodareasca si la locuinta.
  Pompierii voluntari au intervenit pentru localizarea incendiului.
  Incendiul a fost lichidat. A ars adapostul pentru pasari cu suprafata de 6 mp.
  Proprietara gospodariei, in varsta de 80 de ani, a suferit arsuri la nivelul capului si a membrelor superioare. Acesta a fost preluata de echipajul SAJ si transportata la spital.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost focul deschis in spatii deschise.

  55. 29.06.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Roman

  La ora 11:14, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier produs pe strada Stefan cel Mare in municipiul Roman.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  In accidentul rutier a fost implicat un autoturism care a intrat intr-un stalp de iluminat stradal. In autoturism se aflau doua persoane, conducatorul auto (o femeie de 31 de ani) si un pasager (un copil de 4 ani). Femeia a necesitat ingrijiri medicale, fiind preluata de echipajul SMURD si transportata la CPU Roman.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

  56. 29.06.2022 - Misiune de interventie pentru cautarea/degajarea unei persoane inecata in apele raului Moldova, in comuna Tupilati

  In jurul orei 18:30, pompierii au fost instiintati prin apel la 112 despre faptul ca o persoana s-ar fi inecat in apele raului Moldova, in comuna Tupilati.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Tupilati, Detasamentul de pompieri Roman (un autoturism de serviciu, o barca si o ambulanta SMURD) si SAJ.
  Pompierii voluntari au scos din apa un barbat de aproximativ 18 ani. Imediat au fost incepute manevrele de resuscitare de catre membrii echipajului SMURD si SAJ.
  Din pacate, barbatul nu a raspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanta SAJ declarand decesul.

  57. 29.06.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Grinties

  La ora 22:27, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier produs in localitatea Bradu din comuna Grinties.
  La locul producerii evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Un autoturism in care se afla doar conducatorul auto a parasit partea carosabila, a lovit un gard si o cutie de distributie a unui post de transformare a unui operator economic de distributie a gazelor, si s-a rasturnat intr-un sant.
  Pana la sosirea fortelor de interventie conducatorul auto, un barbat de 30 de ani, s-a autoevacuat. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD dar a refuzat transportul la spital.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.
  Operatorul economic de distributie a gazelor a fost instiintat pentru remedierea defectiunilor.

  58. 30.06.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in orasul Targu Neamt

  La ora 03:54, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier produs pe strada Stefan cel Mare in orasul Targu Neamt.
  La locul producerii evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare de la Detasamentul de Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Un autoturism in care se afla doar conducatorul auto a parasit partea carosabila si a intrat intr-un stalp de electricitate.
  Conducatorul auto a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la CPU Targu Neamt.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.

  59. 30.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la fondul forestier in comuna Borca

  Prin apel la 112, la ora 7:50, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la fondul forestier din comuna Borca.
  La locul solicitarii s-au deplasat forte si mijloace din cadrul SVSU Borca si Garda 2 de interventie Poiana Teiului.
  Incendiul s-a manifestat la litiera si doboraturi, intr-o zona greu accesibila, pe o suprafata de aproximativ 1 ha.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului, ulterior stabilind cauza probabila de producere a acestui incendiu ca fiind focul deschis in spatii deschise.

  60. 30.06.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Piatra Soimului

  In jurul orei 13:35, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Luminis, comuna Piatra Soimului.
  La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj din cadrul Punctului de lucru Roznov cu autospeciala de stingere si voluntari de la SVSU Piatra Soimului.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului, in urma caruia au ars aproximativ 1 ha de vegetatie uscata.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.

  61. 30.06.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Vanatori Neamt

  Prin apel la 112, lin jurul orei 18:50, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in comuna Vanatori Neamt.
  La locul producerii evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Un autotren a parasit partea carosabila si a intrat intr-o anexa gospodareasca, lovind un gard si un stalp de electricitate.
  In momentul producerii evenimentului in interiorul anexei gospodaresti (bucatarie de vara) nu se aflau persoane.
  In cabina TIR- ului se afla doar conducatorul auto care s-a autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Barbatul in varsta de 56 de ani a fost evaluat de membrii echipajului SAJ, refuzand transportul la spital.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.
  A fost instiintat operatorul economic de distributie a energiei electrice pentru remedierea defectiunii cauzate de lovirea stalpului.

  Compartimentul Informare si Relatii Publice