Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENTIE DESFASURATE IN APRILIE 2022

  1. 02.04.2022 - Misiune de interventie pentru degajarea unei persoane prinsa intr-un utilaj la un operator economic din municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, la ora 09:50, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana este prinsa intr-un utilaj pentru sortarea deseurilor la SC Brantner Servicii Ecologice din municipiul Piatra Neamt.
  La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au extras din utilaj (banda transportoare pentru sortarea deseurilor) o femeie in varsta de 44 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  2. 02.04.2022 - Misiune pirotehnica in comuna Bargauani

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit in localitatea Balanesti din comuna Bargauani pentru asanarea unei grenade de mana defensive. Aceasta a fost descoperita de un barbat de 45 ani pe timpul efectuarii unor lucrari de amenajare la iazul din localitate.
  Pirotehnicienii, cu ajutorul echipamentelor din dotare, au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 200 mp dar nu au mai descoperit alte elemente de munitie.
  Grenada, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.

  3. 02.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o pubela pentru colectarea resturilor menajere in municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, la ora 21:18, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o pubela pentru colectarea resturilor menajere situata pe strada Aleea Paltinilor din municipiul Piatra Neamt.
  Incendiul se manifesta la o platforma ecologica pentru colectarea deseurilor menajere cu posibilitatea propagarii la doua autoturisme parcate in imediata vecinatate.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit forte si mijloace din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt.
  In urma incendiului, o teava de gaz din apropiere a fost afectata, solicitandu-se sprijinul DelGaz Grid.
  La locul producerii evenimentului a ajuns o echipa de la Delgaz Grid care a oprit alimentarea cu gaz pentru remedierea defectiunii.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars pubela de colectare a deseurilor si un pat. In urma incendiului s-au deteriorat bara din fata si un far de la un autoturism parcat in apropiere.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata (folosirea intentionata a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul).
  Nu au fost victime.

  4. 03.04.2022 - Misiune pirotehnica in municipiul Roman

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 00:10, echipa pirotehnica a intervenit in municipiul Roman pentru asanarea unei bombe de aruncator de calibru 120 mm. Aceasta a fost descoperita de lucratorii Politiei Municipiului Roman pe timpul efectuarii unor cercetari intr-un dosar de furt deseuri metalice.
  Echipa pirotehnica a cercetat zona pe o suprafata de aproximativ 20 mp si nu a mai descoperit alte munitii sau elemente de munitii.
  Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.

  5. 03.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Baltatesti

  Prin apel la 112, la ora 01:55, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din localitatea Valea Seaca din comuna Baltatesti.
  Incendiul se manifesta la o anexa gospodareasca cu posibilitatea propagarii la alte anexe gospodaresti.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. A ars o constructie din lemn cu o suprafata de aproximativ 40 mp.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.
  Nu au fost victime.

  6. 04.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la doua anexe gospodaresti din comuna Garcina

  Prin apel la 112, la ora 01:40, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din comuna Garcina.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta la acoperisurile a doua anexe gospodaresti (bucatarie de vara si adapost pentru animale) cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars acoperisurile celor doua anexe gospodaresti pe o suprafata de aproximativ 80 mp.
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  7. 04.04.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Piatra Neamt

  La ora 11:45, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe strada Cetatea Neamt din municipiul Piatra Neamt.
  Un autoturism, in care se afla doar conducatorul auto, a parasit partea carosabila si a intrat intr-un gard lovind si o teava de gaz.
  Pompierii pietreni au actionat cu o autospeciala de stingere pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor pana la sosirea unei echipe de la Delgaz Grid pentru remedierea defectiunii.

  8. 05.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Raucesti

  Prin apel la 112, la ora 12:57, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in localitatea Ungheni din comuna Raucesti.
  Incendiul se manifesta generalizat la acoperis si in doua incaperi cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti.
  Pompierii targnemteni s-au deplasat la locul solicitarii cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Din interiorul locuintei, pompierii au evacuat o butelie ce prezenta risc de explozie.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 100 mp, bunurile materiale din interiorul celor doua incaperi (obiecte de mobilier, articole textile, documente etc.) si acoperisul unui adapost pentru pasari pe o suprafata de aproximativ 20 mp.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric (aparat electric pentru incalzire lasat sub tensiune).
  Nu au fost victime.

  9. 05.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Raucesti

  Prin apel la 112, la ora 12:58, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Raucesti.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului, ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 3 ha, au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Raucesti.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost focul deschis in spatii deschise.

  10. 05.04.2022 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a executat o misiune de asanare a unei bombe de aruncator de calibru 82 mm in comuna Vanatori Neamt. Bomba a fost descoperita de un barbat de 45 de ani, pe timpul unor lucrari de sapaturi in gospodaria proprie.
  Pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 200 mp si nu au mai descoperite alte elemente de munitie.
  Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.

  11. 06.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Bicazu Ardelean

  La ora 04:09, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in localitatea Ticos din comuna Bicazu Ardelean.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de interventie de la SVSU Bicazu Ardelean, Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si SVSU Bicaz Chei.
  La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul si la acoperisul unei anexe gospodaresti, la acoperisul locuintei cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie si la anexele gospodaresti aflate in gospodaria invecinata.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite.
  Au ars: anexa gospodareasca cu suprafata de 35 mp, acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 30 mp si 2 mc de cherestea amplasati in gospodaria invecinata.
  Cosul de fum deteriorat a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Proprietara locuintei, in varsta de 74 de ani, a suferit atac de panica, fiind preluata de echipajul SMURD si transportata la CPU Bicaz.

  12. 06.04.2022 - Misiune pirotehnica in comuna Dumbrava Rosie

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit in localitatea Cut din comuna Dumbrava Rosie pentru asanarea unei arme tip Z.B. semiautomate de calibru 7,92 mm. Aceasta a fost descoperit de un barbat in varsta de 72 ani pe timpul efectuarii unor lucrari de demolare la nivelul podului unei case vechi.
  Pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 10 mp si nu au mai descoperite alte elemente de munitie.
  Pusca, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.

  13. 07.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o baraca din curtea Spitalului de Psihiatrie in municipiul Roman

  In aceasta dimineata, la ora 06:12, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o baraca amplasata in curtea Spitalului de Psihiatrie din municipiul Roman.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace din cadrul Detasamentului de pompieri Roman (doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD).
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul unei baraci cu structura metalica si panouri de tip sandwich, fara posibilitatea propagarii la alte cladiri. Containerul apartine unei societati comerciale ce executa lucrari de constructii la Spitalul de Psihiatrie din municipiul Roman.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars un birou, un sistem PC, o imprimanta si documente.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  14. 07.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o ambulanta a Serviciului Judetean de Ambulanta Neamt

  O ambulanta de la SAJ a luat foc in timp ce se deplasa pentru a prelua un pacient.
  La ora 13:15, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o ambulanta apartinand Serviciului Judetean de Ambulanta Neamt in localitatea Bisericani din comuna Alexandru cel Bun. Ambulanta se deplasa catre Spitalul TBC Bisericani pentru a prelua un pacient.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si voluntari din cadrul SVSU Alexandru cel Bun.
  Ambulanta nu avea pacient, iar conducatorul auto s-a autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie.
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta cu flacara deschisa la compartimentul motor si in interiorul autospecialei.
  Concomitent cu actiunile pentru localizarea si lichidarea incendiului, pompierii au evacuat trei butelii de oxigen care se aflau in interiorul ambulantei.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  15. 07.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Grinties

  In jurul orei 18:45, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca (bucatarie de vara) in localitatea Bradu din comuna Grinties.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului si SVSU Grinties.
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta in interiorul unei bucatarii de vara, la cateva lemne depozitate in fata unei sobe cu degajare mare de fum, cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie.
  Incendiul a fost localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars lemnele depozitate in fata sobei si s-au deteriorat bunurile materiale din interiorul anexei.
  Pompierii au actionat si pentru evacuarea fumului din interiorul anexei gospodaresti.
  Jarul cazut din sistemele de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  16. 07.04.2022 - Misiune pirotehnica in comuna Grinties

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit in comuna Grinties pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 75 mm si a unui cartus de calibru 7,62 mm. Acestea au fost descoperite de un barbat in varsta de 44 ani cu ajutorul unui detector de metale in apropierea paraului Grintiesul Mare.
  Pirotehnicienii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 300 mp si nu au mai descoperit alte elemente de munitie.
  Munitiile, ce provin din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial au fost ridicate, transportate si depozitate in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

  17. 07.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Grinties

  In jurul orei 23:45, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Grinties.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul se manifesta in interiorul unei camere dintr-o locuinta, cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars obiecte de mobilier si s-au deteriorat peretii camerei.
  Fumatul in locuri nepermise a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  18. 08.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din orasul Targu Neamt

  Curatenia de primavara a produs incendiu la o gospodarie din orasul Targu Neamt.
  In jurul orei 14:30, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca situata pe strada Ogoarelor din orasul Targu Neamt.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace din cadrul Detasamentului Targu Neamt (trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD) si SVSU Targu Neamt.
  Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la doua anexe gospodaresti ce aveau acoperis comun cu locuinta, cu posibilitatea propagarii la o alta locuinta.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars anexele gospodaresti construite din lemn pe o suprafata de 175 mp, o bucatarie de vara cu o suprafata de 35 mp, acoperisul unei locuinte pe o suprafata de 150 mp si bunurile din anexele gospodaresti.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  19. 08.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Stanita

  In jurul orei 15:10, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa din comuna Stanita.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Stanita si Detasamentul de pompieri Roman.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la acoperisul si in interiorul unei case.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite. Din interiorul locuintei a fost scoasa o butelie care prezenta risc de explozie.
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  20. 09.04.2022 - Misiune pirotehnica in comuna Bara

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 75 mm in satul Negresti din comuna Bara. Acesta a fost descoperit de un barbat cu ocazia efectuarii unor lucrari agricole de sezon.
  Pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 300 mp si nu au mai descoperit alte elemente de munitie.
  Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.

  21. 11.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un garaj din municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 18:00, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un garaj situat pe strada Clement Pompiliu.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta cu flacara deschisa la subsolul unei case P+1 in care era amplasata si centrala termica, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta.
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars bunuri materiale aflate la subsolul cladirii (masina pentru tuns iarba, aparat de sudura, piese auto, accesorii pentru pescuit etc.).
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unor scantei rezultate in urma folosirii unui aparat de sudura fara respectarea normelor specifice.
  Nu au fost victime.

  22. 12.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din Tibucani

  O femeie a murit din cauza jarului cazut din soba.
  In jurul orei 22:40, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in care se afla o persoana surprinsa in interior.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Tibucani si Detasamentul de pompieri Targu Neamt.
  Incendiul se manifesta violent, cu flacara deschisa, generalizat la o casa batraneasca si la acoperisul unei alte case in constructie aflata in aceeasi gospodarie, cu posibilitatea propagarii la o alta casa invecinata amplasata la o distanta de aproximativ 1.5 m.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  In sprijinul fortelor de interventie s-a deplasat la locul evenimentului si un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: casa batraneasca cu bunurile materiale aflate in interior si acoperisul celeilalte case pe o suprafata de aproximativ 220 mp.
  Din pacate, in interiorul locuintei, pompierii au gasit trupul carbonizat al unei femei de 66 ani (imobilizata la pat).
  Jarul cazut din sistemele de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Interventia a durat aproximativ 4 ore.

  23. 13.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Pipirig

  In jurul orei 22:00, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in localitatea Pluton din comuna Pipirig.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Pipirig si Detasamentul de pompieri Targu Neamt.
  La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta in interiorul unei locuinte la nivelul unui tablou electric.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite de catre fortele de interventie. Au ars tabloul electric, un mp din peretele pe care acesta era amplasat si un mp din tavanul incaperii.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  24. 14.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o fanarie din comuna Raucesti

  In jurul orei 10:30, pompierii au fost solicitati prin apel la 112 sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o fanarie in comuna Raucesti.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Raucesti si Detasamentul de pompieri Targu Neamt.
  La sosirea primelor echipaje de interventie, incendiul se manifesta cu flacara deschisa la 4 anexe gospodaresti cu pericol de propagare la locuinta aflata in imediata apropiere si alte anexe.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  Au ars: acoperisul unui adapost pentru animale pe o suprafata de 70 mp, plante furajere si diverse bunuri aflate in podul adapostului pentru animale, o anexa gospodareasca cu suprafata de 30 mp, aproximativ 2 t de cereale, un adapost pentru plante furajere cu o suprafata de 45 mp, 4 t de fan, 3 t lemne de foc si o alta anexa cu destinatie de magazie construita din lemn cu suprafata de 24 mp. Au fost deteriorate 2 biciclete, o betoniera si alte bunuri depozitate in anexele gospodaresti.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.
  Nu au fost victime.

  25. 14.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatia uscata pe muntele Pietricica din Piatra Neamt

  Prin apel la 122, la ora 14:07, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatia uscata pe muntele Pietricica.
  Incendiul se manifesta cu flacara la coronamentul unor copaci, la vegetatia uscata si litiera cu posibilitatea propagarii la fondul forestier din cauza conditiilor meteo (vant).
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere si lucratori de la Ocolul Silvic Vaduri.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars vegetatie uscata si litiera pe o suprafata de aproximativ 800 mp si 25 de pini.
  Fumatul in locuri nepermise a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  La locul producerii evenimentului au ramas lucratori de la Ocolul Silvic Vaduri pentru monitorizarea zonei.

  26. 15.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o punte pietonala peste raul Ozana in orasul Targu Neamt

  In aceasta dimineata, in jurul orei 06:55, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o punte pietonala peste raul Ozana in orasul Targu Neamt.
  Pompierii targnemteni au intervenit cu o autospeciala de stingere pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars 7 ml din punte si aproximativ 100 kg de deseuri menajere.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost focul deschis in spatii deschise.

  27. 15.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Borlesti

  In jurul orei 12:10, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in localitatea Ruseni din comuna Borlesti.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si SVSU Roznov si Borlesti.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa la un adapost pentru animale si la doua anexe gospodaresti, cu posibilitatea propagarii la locuinta si la o gospodarie invecinata.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite.
  Au ars: acoperisul unui adapost pentru animale pe o suprafata de 50 mp, 1.5 t de fan, un mc de scandura, gardul din lemn pe o suprafata de aproximativ 40 ml, o magazie cu o suprafata de 20 mp in care se aflau aparate si unelte pentru gradinarit si inca un adapost pentru animale cu o suprafata de 40 mp in care se aflau 5 capre, 2 porci si un caine. In urma incendiului au ars si 0,5 t de plante furajere din gospodaria invecinata.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei tigari (fumatul in locuri nepermise).
  La aceasta interventie a participat si colegul nostru, plt. adj. sef Irimia Gabriel, aflat in timpul liber.
  Gabi nu este la prima interventie in timpul liber. De pe surse, stim ca el a participat la inca alte doua misiuni pentru stingerea unor incendii, unul de vegetatie uscata si unul la o anexa gospodareasca.
  Plt. adj. sef Irimia Gabriel lucreaza la ISU Neamt din anul 2006. De cand a venit si pana in prezent a lucrat in Dispecerat. Desi este incadrat ca subofiter operativ in cadrul compartimentului monitorizare situatii de urgenta si dispecerat, iar atributiile sale sunt de a monitoriza evolutia situatiilor de urgenta din zona de competenta in functie de solicitarile venite prin 112, Gabi stie cat este de important ca cineva care observa un incendiu sa actioneze pentru localizarea lui pana la sosirea fortelor de interventie.
  Suntem mandri de faptul ca si de aceasta data s-a confirmat ca cei care au ales aceasta meserie o fac pentru ca doresc sa vina in sprijinul oamenilor. Important este sa actionezi si sa nu ramai indiferent la nevoile celor din jur.
  Felicitari!

  28. 16.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Doljesti

  Doi frati din comuna Doljesti au murit din cauza unei lumanari lasata nesupravegheata!
  La ora 23:07, pompierii au fost solicitati prin apel la 112 sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in localitatea Buhonca din comuna Doljesti.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman si SVSU Doljesti.
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la intreaga locuinta cu posibilitatea propagarii la o alta locuinta invecinata aflata la o distanta de aproximativ 5 m. Din pacate, in interiorul locuintei se aflau doua persoane care au fost surprinse in incendiu.
  Doua din cele trei butelii ce se aflau in interiorul locuintei au explodat pana la sosirea fortelor de interventie, producand prabusirea tavanului.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  Pompierii au scos de sub daramaturi trupurile carbonizate a unui barbat de 63 de ani si a unei femei de 61 de ani.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii inchise (lumanare).
  Interventia a durat aproximativ 4 ore.

  29. 17.04.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt

  In aceasta dimineata, in jurul orei 08:45, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Nicolae Iorga din municipiul Piatra Neamt.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul patru. In interiorul apartamentului pompierii au gasit o femeie de 83 de ani cazuta intr-o camera. Aceasta a fost evaluata de echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.

  30. 17.04.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unei solicitari venite de la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt va actiona pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt.
  Elicopterul SMURD va prelua un copil de trei saptamani pentru a fi transportat la Spitalul de copii din municipiul Iasi.

  31. 17.04.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unei solicitari venite de la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt actioneaza pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt.
  Elicopterul SMURD va prelua un barbat de 47 de ani pentru a fi transportat la IBC din municipiul Iasi.

  32. 17.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un centru comercial din municipiul Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:30, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un centru comercial situat pe strada Sucedava din municipiul Roman.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman (trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD) si SVSU Roman.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa si degajare mare de fum la mai multe spatii amenajate (standuri), amplasate intr-un centru comercial, cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire.
  Concomitent cu actiunile pentru stingerea incendiului, fortele de interventie au actionat pentru evacuarea unor bunuri aflate in interiorul centrului comercial.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite.
  Au ars bunuri materiale (articole de imbracaminte si incaltaminte, aparate electronice si electrocasnice, accesorii si produse cosmetice etc.) din 17 standuri si s-au deteriorat bunuri din alte 9 standuri. Suprafata afectata de incendiu este aproximativ 450 mp.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului electric (scurtcircuit electric).
  Nu au fost victime.

  33. 21.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale din comuna Garcina

  In jurul orei 17:30, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale in localitatea Cuejdiu din comuna Garcina.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul Piatra Neamt si SVSU Garcina.
  Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la o constructie din lemn in care erau depozitate plante furajere.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars constructia din lemn cu suprafata de 12 mp si o tona de plante furajere.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost fumatul in locuri nepermise.
  Nu au fost victime.

  34. 21.04.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 19:25, prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte de pe strada Aleea Ulmilor in municipiul Piatra Neamt, deoarece o femeie nu mai raspunde la telefon si nici la usa de cateva zile.
  La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Pompierii au intrat in apartamentul situat la parterul blocului, unde au gasit o femeie de 81 de ani. Aceasta a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la UPU Piatra Neamt.

  35. 21.04.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unei solicitari venite de la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt va actiona pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt.
  Elicopterul SMURD va prelua un barbat de 60 de ani pentru a fi transportat la IBC din municipiul Iasi.

  36. 24.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic din comuna Bodesti

  La ora 19:00, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un operator economic cu obiect de activitate prelucrarea lemnului (atelier de tamplarie) in localitatea Bodestii de Jos din comuna Bodesti.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Bodesti si Detasamentul de pompieri Piatra Neamt.
  La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta la un depozit pentru rumegus, cu posibilitatea propagarii la atelierul de tamplarie si depozitul de materiale specifice domeniului de activitate.
  Fortele de la SVSU au localizat incendiul. Voluntarii impreuna cu pompierii militari au lichidat incendiul in limitele gasite.
  Au ars: constructia din lemn cu suprafata de 20 mp si aproximativ 500 kg de rumegus.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.
  Nu au fost victime.

  37. 25.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament in municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, la ora 03:15, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu intr-un apartament din municipiul Piatra Neamt.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt (o autospeciala de stingere, o autoutilitara complexa pentru interventie, o autospeciala pentru descarcerare si o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime) si Serviciul Judetean de Ambulanta.
  Incendiul s-a manifestat in interiorul unei bucatarii, intr-un apartament situat la al doilea etaj dintr-un bloc de locuinte de pe strada Aleea Ulmilor.
  Pana la sosirea fortelor de interventie s-au autoevacuat cele doua persoane din apartament dar si alte 5 persoane aflate la etajele superioare.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aparate electrocasnice si s-au deteriorat obiecte de mobilier din bucatarie. S-a actionat si pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost focul deschis in spatii inchise (lumanare).
  Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc si nici nu au fost victime.

  38. 25.04.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 11:25, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. Apelul a fost efectuat deoarece o femeie de 82 de ani nu a mai raspuns la telefon si nici la usa de doua zile.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au intrat prin balcon in apartamentul situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Smirodava. In interiorul apartamentului pompierii au gasit o femeie de 82 de ani in stare de inconstienta, cazuta intr-o camera. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD TIM, dupa care a fost transportata la CPU Roman.

  39. 25.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din orasul Targu Neamt

  La ora 12:30, prin apel 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta situata pe strada Ion Creanga in orasul Targu Neamt.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta la acoperis, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta.
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars acoperisul locuintei pe o suprafata de 250 mp si tavanul unei camere pe o suprafata de 40 mp.
  Un barbat de 55 de ani a suferit usoare arsuri. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului, refuzand transportul la spital.
  Cauza probabila de producere a acestui incendiu a fost focul deschis in spatii inchise (lumanare).

  40. 25.04.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Ghindaoani

  La ora 15:10, prin apel 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta situata in comuna Ghindaoani.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari din cadrul SVSU Ghindaoani.
  La sosirea echipajelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa si degajare de fum la acoperis si la o camera amenajata in pod, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars acoperisul pe o suprafata de 130 mp si bunurile materiale din podul locuintei (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile etc.).
  Proprietara locuintei, in varsta de 76 de ani, a suferit atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului, refuzand transportul la spital.
  Cauza probabila de producere a acestui incendiu a fost trasnetul.

  41. 26.04.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unei solicitari venite de la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt va actiona pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlaul din municipiul Piatra Neamt.
  Elicopterul SMURD va prelua o femeie de 73 de ani pentru a fi transportat la IBCV din municipiul Iasi.

  42. 27.04.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Gheraesti

  Prin apel la 112, la ora 20:33, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85, in localitatea Tetcani din comuna Gheraesti.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Accidentul rutier s-a produs intre doua autocamioane (un cimentruc si un camion frigorific) in care se aflau doar conducatorii auto. In urma coliziunii unul dintre conducatorii auto a ramas blocat in interiorul cabinei.
  Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice pompierii au intervenit pentru scoaterea unui barbat de 47 de ani, constient cu politraumatisme. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportat la CPU Roman.
  Cel de-al doilea conducator auto, un barbat de 33 de ani, constient cu politraumatisme, a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, ulterior fiind transportat la CPU Roman.
  Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

  43. 28.04.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Roman

  In jurul orei 11:25, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman, deoarece o femeie de 67 de ani nu a mai raspuns la telefon si nici la usa de doua zile.
  La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au intrat in apartamentul situat la parterul blocului de locuinte din strada Smirodava, unde au gasit o femeie de 67 de ani. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ, refuzand transportul la spital.

  44. 28.04.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Roman

  In jurul orei 15:20, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au intrat in apartamentul situat la etajul patru intr-un bloc de locuinte din strada Stejarilor. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de 77 de ani, cazut intr-o camera. Barbatul a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD, ulterior fiind transportat La CPU Roman.

  45. 29.04.2022 - Misiune de interventie pentru evacuarea fumului dintr-o camera tehnica aflata la parterul unui bloc in municipiul Piatra Neamt

  La ora 11:30, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca se simte miros de fum la parterul unui bloc de locuinte din strada Piata 22 decembrie, in municipiul Piatra Neamt.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o autospeciala complexa pentru interventie.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca spatiul tehnic in care erau doua pompe tip hidrofor, era inundat cu fum. Gurile de vizitare a doua vase de expansiune (scoase din uz) au fost inlaturate recent ca urmare a unor operatiuni de taiere.
  S-a intervenit pentru evacuarea fumului prin ventilarea spatiilor.
  Nu au fost victime si nici pagube materiale.
  Evenimentul s-a produs, cel mai probabil din cauza unor scantei rezultate la folosirea unui aparat electric pentru taiere.

  46. 30.04.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Razboieni

  In aceasta dimineata la ora 09:40, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Borseni, comuna Razboieni. Un autoturism, in care se afla doar conducatorul auto, a parasit partea carosabila si a intrat intr-un cap de pod.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Razboieni si Detasamentul de pompieri Piatra Neamt .
  In urma accidentului rutier conducatorul auto a ramas blocat in interiorul autoturismului.
  Pompierii, cu ajutorul targii lopata, au scos din interiorul autoturismului un barbat de aproximativ 49 de ani, constient cu politraumatisme. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD TIM, ulterior fiind transportat la UPU Piatra Neamt.
  Pompierii din cadrul SVSU Razboieni au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

  47. 30.04.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in orasul Targu Neamt

  La ora 17:33, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier produs pe strada Mihail Sadoveanu, in orasul Targu Neamt. Un autoturism, in care se afla doar conducatorul auto, a parasit partea carosabila si a intrat intr-un cap de pod.
  La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Conducatorul auto, un barbat de 35 de ani, s-a autoevacuat din autoturism pana la sosirea fortelor de interventie. Barbatul, ce prezenta politraumatisme, a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ, ulterior fiind transportat la CPU Targu Neamt.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  Compartimentul Informare si Relatii Publice