Interventii în situații de urgență

 • 30.04.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in orasul Targu Neamt

  La ora 17:33, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier produs pe strada Mihail Sadoveanu, in orasul Targu Neamt. Un autoturism, in care se afla doar conducatorul auto, a parasit partea carosabila si a intrat intr-un cap de pod. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Conducatorul auto, un barbat de 35 de ani, s-a autoevacuat din autoturism pana la sosirea fortelor de interventie. Barbatul, ce prezenta politraumatisme, a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ, ulterior fiind transportat la CPU Targu Neamt. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor. 30.04.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Razboieni In aceasta dimineata la ora 09:40, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Borseni din comuna Razboieni. Un autoturism, in care se afla doar conducatorul auto, a parasit partea carosabila si a intrat intr-un cap de pod. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Razboieni si Detasamentul de pompieri Piatra Neamt . In urma accidentului rutier conducatorul auto a ramas blocat in interiorul autoturismului. Pompierii, cu ajutorul targii lopata, au scos din interiorul autoturismului un barbat de aproximativ 49 de ani, constient cu politraumatisme. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD TIM, ulterior fiind transportat la UPU Piatra Neamt. Pompierii din cadrul SVSU Razboieni au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  29.04.2022 - Misiune de interventie pentru evacuarea fumului dintr-o camera tehnica aflata la parterul unui bloc din municipiul Piatra Neamt

  La ora 11:30, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca se simte miros de fum la parterul unui bloc de locuinte din strada Piata 22 decembrie, in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o autospeciala complexa pentru interventie. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca spatiul tehnic in care erau doua pompe tip hidrofor, era inundat cu fum. Gurile de vizitare a doua vase de expansiune (scoase din uz) au fost inlaturate recent ca urmare a unor operatiuni de taiere. S-a intervenit pentru evacuarea fumului prin ventilarea spatiilor. Nu au fost victime si nici pagube materiale. Evenimentul s-a produs, cel mai probabil din cauza unor scantei rezultate la folosirea unui aparat electric pentru taiere.


  28.04.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat in municipiul Roman

  In jurul orei 15:20, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au intrat in apartamentul situat la etajul patru intr-un bloc de locuinte din strada Stejarilor. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de 77 de ani, cazut intr-o camera. Barbatul a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD, ulterior fiind transportat La CPU Roman. 28.04.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat in municipiul Roman In jurul orei 11:25, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman, deoarece o femeie de 67 de ani nu a mai raspuns la telefon si nici la usa de doua zile. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au intrat in apartamentul situat la parterul blocului de locuinte din strada Smirodava, unde au gasit o femeie de 67 de ani. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SAJ, refuzand transportul la spital.


  27.04.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Gheraesti

  Prin apel la 112, la ora 20:33, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85, in localitatea Tetcani din comuna Gheraesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Accidentul rutier s-a produs intre doua autocamioane (un cimentruc si un camion frigorific) in care se aflau doar conducatorii auto. In urma coliziunii unul dintre conducatorii auto a ramas blocat in interiorul cabinei. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice pompierii au intervenit pentru scoaterea unui barbat de 47 de ani, constient cu politraumatisme. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportat la CPU Roman. Cel de-al doilea conducator auto, un barbat de 33 de ani, constient cu politraumatisme, a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, ulterior fiind transportat la CPU Roman. Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.