Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENTIE DESFASURATE IN MARTIE 2022

  1. 01.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 14:50, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ un hectar pe strada Plantelor din municipiul Piatra Neamt.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  2. 01.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Girov

  La ora 19:50, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Turturesti, comuna Girov. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii militari cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si pompierii voluntari din cadrul SVSU Girov.
  Incendiul se manifesta la acoperisul si in interiorul unei bucatarii de vara, cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 15 mp si bunuri materiale aflate in interiorul anexei (obiecte de mobilier, bunuri de uz casnic, aparate electrocasnice si materiale textile).
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.

  3. 03.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Gadinti

  Prin apel la 112, la ora 10:14, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Gadinti. Incendiul se manifesta in jurul cosului de fum al unei bucatarii de vara, cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii romascani cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Gadinti.
  Concomitent cu actiunea pentru stingerea incendiului, fortele de interventie au evacuat din podul anexei bunuri materiale combustibile.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. A ars tavanul pe o suprafata de aproximativ 4 mp.
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  4. 03.03.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, la ora 13:41, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in municipiul Piatra Neamt, pe strada Valea Alba. Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme in care se aflau doar conducatorii auto. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt.
  Echipajul SMURD a acordat ingrijiri medicale la locul evenimentului unei femei in varsta de aproximativ 70 de ani, ulterior fiind transportata la UPU Piatra Neamt.
  Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor bateriilor de la cele doua autoturisme.

  5. 03.03.2022 - Misiune de interventie pentru indepartarea unor bucati de tigla din acoperisul unui bloc din municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime a intervenit pentru indepartarea unor elemente componente, ce prezentau pericol de cadere, din acoperisul unui bloc de locuinte situat pe strada Iacomi din municipiul Piatra Neamt.

  6. 04.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Vanatori Neamt

  Noaptea trecuta, la ora 23:13, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta situata pe strada Stefan cel Mare in comuna Vanatori Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  La sosirea echipajelor de interventie incendiul se manifesta in pod (folosit ca spatiu pentru depozitare), cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta dar si la o alta locuinta lipita.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunuri materiale aflate in pod (obiecte de mobilier, covoare si articole de imbracaminte) si astereala din lemn pe o suprafata de aproximativ 50 mp.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.
  Nu au fost victime.

  7. 04.03.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in orasul Roznov

  In aceasta dimineata la ora 05:43, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in orasul Roznov. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere si doua ambulante SMURD (TIM si EPA).
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca intr-un autoturism intrat intr-un stalp se afla doar conducatorul auto. Cu ajutorul targii lopata, pompierii au scos din autoturism un barbat de 54 de ani. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD TIM pentru acordarea ingrijirilor medicale, ulterior fiind transportat la UPU Piatra Neamt.
  O femeie de 49 de ani a suferit un atac de panica. Aceasta a fost preluata de echipajul SMURD si transportata la UPU Piatra Neamt.
  Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor.

  8. 04.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un imobil din municipiul Roman

  Prin apel la 112, la ora 07:58 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un imobil situat pe strada Tirului din municipiul Roman. Incendiul s-a manifestat la un punct termic amenajat intr-un imobil P+1.
  La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace din cadrul Detasamentului de pompieri Roman.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars aproximativ 20 kg de lemne de foc depozitate in apropierea centralei termice.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza jarului cazut din sistemele de incalzire.
  Nu au fost victime.

  9. 04.03.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, la ora 09:30, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt, deoarece un barbat nu mai raspunde la telefon si nici la usa de cateva zile. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au deblocat calea de acces a apartamentului situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte din strada Gheorghe Iacomi.
  In interiorul apartamentului se afla un barbat de 38 de ani ce a fost preluat de un echipaj de la SAJ pentru investigatii de specialitate.

  10. 04.03.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Baltatesti

  La ora 10:22, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 15 C, in comuna Baltatesti. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii cu o autospeciala de stingere si o autospeciala pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Targu Neamt si trei echipaje cu ambulante de la SAJ.
  In accidentul rutier au fost implicate 6 autoturisme in care se aflau 13 persoane (dintre care un copil). Doua femei, de 29 si 39 de ani, au fost preluate si transportate de echipajele de la SAJ la CPU Targu Neamt, iar un barbat in varsta de 47 de ani a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului, refuzand transportul la spital.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor au curatat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.

  11. 04.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din orasul Roznov

  Prin apel la 112, la 14:15 pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa din orasul Roznov. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si SVSU Roznov.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat in doua camere cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire.
  Fortelor de interventie, concomitent cu actiunile pentru stingerea incendiului au evacuat bunuri materiale aflate intr-o camera.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars bunuri materiale aflate in interiorul celor doua camere (obiecte de mobilier, articole de imbracaminte si alte bunuri de uz casnic).
  Folosirea intentionata a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul a fost cauza probabila de producere a acestui eveniment.
  Nu au fost victime.


  12. 05.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un utilaj in comuna Poiana Teiului

  Prin apel la 112, la ora 15:32, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un utilaj in comuna Poiana Teiului. Conducatorul auto, un barbat de 50 de ani, s-a autoevacuat pana la sosirea pompierilor. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului si SVSU Poiana Teiului.
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la un excavator cartepillar, ce se afla pe un drum forestier intr-o padure din comuna Poiana Teiului.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite, evitandu-se propagarea la fondul forestier.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  13. 05.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din municipiul Roman

  Prin apel la 112, la ora 21:50, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta intr-o constructie in care era amenajat un punct termic, langa un spatiu comercial de pe strada Aprodu Purice.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars aproximativ 50 kg de lemne de foc.
  Jarul cazut din sistemele de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  14. 06.03.2022 - Misiune de ajutor umanitar pentru Ucraina

  In aceasta dimineata, 3 camioane de transport din cadrul ISU Neamt si 2 camioane din cadrul ISU Vaslui au fost incarcate cu alimente neperisabile si materiale de igiena personala.
  Produsele au fost incarcate de la Depozitul Lidl Roman si transportate in judetul Suceava, la PTF Siret.

  15. 06.03.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Secuieni

  Pompierii nemteni au fost instiintati prin e-call la ora 11:33 despre producerea unui accident rutier pe E 85, in comuna Secuieni. La locul producerii evenimentului s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Ajunsi la locul evenimentului, pompierii au constatat ca in accident au fost implicate doua autoturisme in care se aflau 5 persoane. Nicio persoana nu a necesitat ingrijiri medicale.
  Autoturismele implicate in accident sunt inmatriculate in Ucraina si Italia.
  Persoanele din Ucraina (1 adult si 3 minori) isi vor continua deplasarea catre Bucuresti, cu alt autoturism. Autoturismul avariat va fi preluat de o platforma si dus la un service din judetul Bacau.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru cura?t?area carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.

  16. 07.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Roman

  La ora 11:28, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament situat intr-un bloc de locuinte de pe strada Privighetorilor, in municipiul Roman. Incendiul se manifesta in bucataria unui apartament de la etajul patru, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta.
  Pompierii romascani au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars obiecte de mobilier, aparate electrocasnice si materiale textile din interiorul bucatariei.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei lumanari lasata nesupravegheata (focul deschis in spatii inchise).
  Proprietara locuintei a suferit un atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului dar a refuzat transportul la spital.
  Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc.

  17. 07.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic din orasul Targu Neamt

  In aceasta dimineata, la ora 07:14, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic (cu obiect de activitate fabricarea unor elemente decorative din polistiren) situat pe strada Sublocotenent Radu Teoharie din orasul Targu Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu 5 autospeciale de stingere (una venita in sprijin de la Piatra-Neamt) si o ambulanta SMURD.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat, cu flacara deschisa si degajare mare de fum, in interiorul unei hale cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire P+1 si la alte cladiri in care isi desfasoara activitatea un operator economic ce are ca domeniu de activitate prelucrarea lemnului.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars elemente din polistiren, lambriul din PVC pe o suprafata de aproximativ 100 mp si utilaje specifice activitatii.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric (aparat de incalzire electric lasat sub tensiune).
  Nu au fost victime.

  18. 08.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din orasul Roznov

  Aseara, la ora 21:13, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din orasul Roznov. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu patru autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu o autospeciala de stingere.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la acoperisul unei locuinte si la mai multe anexe gospodaresti (construite sub acelasi acoperis) pe o suprafata de aproximativ 400 mp.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 250 mp, anexele gospodaresti (bucatarie de vara, magazie, atelier, adapost pentru animale) pe o suprafata de aproximativ 150 mp cu bunurile materiale din interiorul acestora (aragaz, combina frigorifica, scule, obiecte de mobilier, materiale textile etc.).
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.
  Nu au fost victime.

  19. 09.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la casa praznicala a Bisericii "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" din localitatea Girov

  Biserica salvata de la un incendiu care se putea propaga de la casa praznicala.
  In aceasta dimineata, prin apel la 112, la ora 05:45, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la casa praznicala a Bisericii "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" din localitatea Girov. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace din cadrul Detasamentului Piatra Neamt (3 autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD) si SVSU Girov.
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta cu flacara deschisa la acoperisul si in interiorul casei praznicale cu posibilitatea propagarii la biserica aflata la o distanta de aproximativ 5 m si la o locuinta aflata in imediata vecinatate.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: acoperisul constructiei pe o suprafata de aproximativ 200 mp si bunurile materiale din interior (obiecte de mobilier, obiecte de cult, covoare etc.) si s-au deteriorat bunuri aflate intr-o magazie alaturata (centrala termica, aparate, electrocasnice, obiecte de mobilier etc.)
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza cosului de fum deteriorat.
  Nu au fost victime.

  20. 09.03.2022 - Misiune de interventie pentru degajarea unor stalpi de electricitate cazuti pe strada Eroilor din municipiul Piatra Neamt

  La ora 09:45, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca pe strada Eroilor din municipiul Piatra Neamt au cazut doi stalpi de electricitate. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul Piatra Neamt (o autospeciala complexa pentru interventie, o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD), IPJ, IJJ, Politia Locala Piatra Neamt si Delgaz Grid.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au gasit doi stalpi cazuti, un stalp era cazut peste un autoturism stationat, iar altul pe carosabil.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor bateriilor, dupa care au intervenit pentru indepartarea celor doi stalpi de electricitate.

  21. 09.03.2022 - Activitati de control la statiile de distributie a carburantilor

  Avand in vedere aglomeratiile de autoturisme de la statiile de distributie a carburantilor au fost dispuse urmatoarele masuri:
  - un cadru de la Inspectia de Prevenire (impreuna cu reprezentanti IPJ) va executa controale cu privire la respectarea masurilor de aparare impotriva incendiilor.
  - un echipaj de pompieri din cadrul fiecarei subunitati de interventie va desfasura activitati de informare a personalului de deservire de pe platforma de distributie a carburantilor cu privire la interdictia de a distribui carburant in recipienti neconformi si respectarea masurilor privind apararea impotriva incendiilor.

  22. 10.03.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Pipirig

  In aceasta dimineata la ora 07:18, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Leghin din comuna Pipirig. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt (o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD) si SAJ (o ambulanta).
  Un autotren incarcat cu piatra a parasit partea carosabila si a intrat intr-un gard, iar conducatorul auto a ramas incarcerat.
  La accidentul rutier au fost martori patru pompieri de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului (plt. maj. Bejinariu Vasile, plt. adj. sef Bordeanu Dan, plt. adj. sef Domnica Virgil si plt. maj. Murariu Vasile) ce se deplasau spre serviciu. Acestia nu au stat pe ganduri, au oprit autoturismul in care se aflau si au mers la interventie.
  Din interiorul cabinei autotrenului au scos conducatorul auto, un barbat de 45 de ani si cu materiale din trusa de prim ajutor (a autoturismului) au acordat victimei primul ajutor.
  Victima a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la CPU Targu Neamt.
  Pompierii ajunsi la locul producerii evenimentului au asigurat masurile de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor.

  23. 10.03.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 10:10, pompierii pietreni au intervenit pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat la etajul cinci, intr-un bloc de locuinte de pe strada Mihai Eminescu, in municipiul Piatra Neamt.
  In interiorul apartamentului pompierii au gasit un barbat de 90 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  24. 10.03.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Piatra Neamt

  La ora 23:45, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in municipiul Piatra Neamt, pe strada 1 Decembrie, in urma caruia o teava de gaz a fost avariata. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD impreuna cu doua echipaje cu ambulante de la SAJ.
  Un autoturism, in care se aflau trei persoane, s-a rasturnat si a lovit o teava de gaz care s-a rupt.
  Un barbat de 25 de ani a fost preluat de echipajul SMURD TIM si transportat la UPU in curs de resuscitare, dar ulterior a decedat. Alte doua persoane (24 si 32 de ani) constiente, au fost preluate de echipajele SAJ si transportate la UPU Piatra Neamt.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor pana la sosirea unui echipaj al operatorului economic de distributie a gazelor pentru remedierea defectiunii.

  25. 11.03.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Garcina

  In aceasta dimineata, la ora 08:38, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Cuejdiu din comuna Garcina. Un autoturism a parasit drumul forestier si a cazut intr-o rapa.
  La locul evenimentului s-au alocat forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt, SAJ, IPJ si SVSU Garcina.
  Conducatorul auto, un barbat de 58 de ani, a fost scos din autoturism de doi participanti la trafic, pana la sosirea fortelor de interventie. Aceasta a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la UPU Piatra Neamt.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor.

  26. 12.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Savinesti

  La ora 01:56, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din satul Dumbrava Deal, comuna Savinesti. Incendiul se manifesta la acoperis cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Savinesti.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. A ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 150 mp si s-au deteriorat bunuri materiale din interiorul locuintei.
  Proprietarul locuintei a suferit usoare arsuri dar a refuzat ingrijirile medicale si transportul la spital.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile.

  27. 12.03.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Bodesti

  La ora 05:35, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca pe DN 15 C, in localitatea Oslobeni (comuna Bodesti), s-a produs un accident in urma caruia mai multi busteni au cazut dintr-un autocamion. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si SVSU Bodesti.
  Fortele de interventie au indepartat bustenii de pe carosabil pentru reluarea traficului in conditii normale.

  28. 12.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Dobreni

  La ora 21:07, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in comuna Dobreni. Incendiul se manifesta la acoperisul si in interiorul unei anexe gospodaresti in care era amenajat un punct termic, cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Dobreni.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 10 mp din acoperis si bunuri materiale aflate in interiorul anexei.
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  29. 12.03.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Grinties

  La ora 23:17, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Bradu din comuna Grinties. Un autoturism in care se aflau trei persoane s-a rasturnat.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Garzii 2 de interventie Poiana Teiului si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Pana la sosirea fortelor de interventie, cele trei persoane aflate in autoturism erau evacuate. O femeie de 17 ani a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, ulterior fiind transportata la CPU Targu Neamt. Alte doua persoane (un barbat de 21 ani si o femeie de 17 ani) au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD dar au refuzat transportul la spital.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.

  30. 12.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Negresti

  La ora 23:44, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Negresti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Negresti.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta in jurul cosului de fum, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars aproximativ 2 mp planseu si 2 mp dintr-un perete al locuintei.
  Cosul de fum deteriorat a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  31. 13.03.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 16:52, pompierii pietreni au intervenit (cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare) pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte de pe strada Aleea Garofitei in municipiul Piatra Neamt.
  In interiorul apartamentului de la etajul pompierii au gasit un barbat de 70 de ani cazut, in stare de inconstienta. Acesta a fost preluat de echipajul SAJ si transportat la UPU Piatra Neamt.

  32. 13.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Valea Ursului

  La ora 17:12 , prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Valea Ursului. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Punctul de lucru Poienari, SVSU Valea Ursului si Oniceni.
  Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la acoperis si in interiorul a doua camere cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti aflate in apropiere.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 80 mp si bunuri materiale din interiorul a doua camere (obiecte de mobilier, materiale textile si documente).
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza jarului cazut din sistemele de incalzire pe materialele combustibile.
  Nu au fost victime.

  33. 13.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la casa in comuna Borlesti

  La ora 18:08, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in satul Mastacan din comuna Borlesti. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Borlesti, SVSU Roznov si Detasamentul de pompieri Piatra Neamt.
  Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la nivelul acoperisului si intr-o camera (bucatarie), cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 70 mp si bunuri materiale (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile si obiecte de uz casnic) din interiorul bucatariei.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza jarului cazut din sistemele de incalzire pe materialele combustibile.
  Nu au fost victime.

  34. 13.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in comuna Pastraveni

  In aceasta seara, la ora 18:36, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta aflata in localitatea Radeni din comuna Pastraveni. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de SVSU Pastraveni si Detasamentul de pompieri Targu Neamt.
  Pana la sosirea fortelor de interventie, un barbat de 65 de ani s-a autoevacuat din locuinta. Echipajul SMURD a acordat ingrijiri medicale barbatului ce prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare, ulterior fiind transportat la CPU Targu Neamt.
  Incendiul s-a manifestat cu flacara deschisa in interiorul unei camere, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars obiecte de mobilier si materiale textile din interiorul camerei.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza jarului cazut din sistemele de incalzire pe materialele combustibile.

  35. 13.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in orasul Roznov

  Ca urmare a unui apel de la ora 19:05, pompierii pietreni (cu o autospeciala de stingere) si pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov (cu o autospeciala de stingere) au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in orasul Roznov.
  Incendiul, ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ un hectar, s-a produs, cel mai probabil, din cauza focului deschis in spatii deschise.

  36. 14.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in comuna Grinties

  La ora 00:13, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Grinties. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului (doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD) si SVSU Grinties.
  Incendiul se manifesta la nivelul acoperisului si la un perete, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 40 mp din acoperis si 80 mp din peretele locuintei.
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  37. 14.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Tamaseni

  La ora 16:41, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Tamaseni. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman si SVSU Tamaseni.
  Pana la sosirea fortelor de interventie incendiul s-a extins la Statia de epurare a apei ce apartine CJ Apa Serv Neamt.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars un container in care se aflau utilaje si materiale specifice domeniului de activitate si vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1000 mp.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza focului deschis in spatii deschise.
  Nu au fost victime.

  38. 14.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Sagna

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 19:53, pompierii romascani au intervenit (cu o autospeciala de stingere) in localitatea Lutca din comuna Sagna pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata.
  Incendiul, ce a afectat o suprafata de aproximativ 3000 mp, s-a produs, cel mai probabil, din cauza focului deschis in spatii deschise.

  39. 15.03.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, la ora 11:57, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt, deoarece o femeie nu mai raspunde la telefon si nici la usa de cateva zile. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au deblocat calea de acces a apartamentului situat la etajul patru intr-un bloc de locuinte de pe Bulevardul Dacia.
  In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 75 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  40. 15.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  Ca urmare a unor apeluri la 112, pompierii militari au intervenit alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel:
  - in localitatea Stejaru din comuna Farcasa unde a fost afectata o suprafata de aproximativ 3000 mp;
  - in localitatea Brasauti din comuna Dumbrava Rosie unde a fost afectata o suprafata de aproximativ 2 ha;
  - in localitatea Rotunda din comuna Doljesti unde a fost afectata o suprafata de aproximativ 4 ha.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestor incendii.

  41. 15.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Draganesti

  Incendiile de vegetatie uscata pot provoca adevarate tragedii. O familie din comuna Draganesti a ramas fara agoniseala de o viata.
  Prin apel la 112, la ora 14:18, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din satul Soimaresti din comuna Draganesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Draganesti si pompierii militari din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa la o locuinta si la vegetatia uscata cu posibilitatea propagarii la o alta locuinta invecinata.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. In sprijinul fortelor de interventie au venit doi operatori din comuna Draganesti cu doua tractoare.
  Flacarile care s-au extins de la vegetatia uscata au distrus in totalitate o locuinta, lasand in drum o familie.
  A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 30 ha de pe raza comunelor Draganesti (NT) si Draguseni (SV).
  Proprietara locuintei, in varsta de 63 de ani, a suferit atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  42. 16.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la doua anexe gospodaresti din orasul Targu Neamt

  La ora 14:55, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la doua anexe gospodaresti situate pe strada Vanatorului din orasul Targu Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere.
  Incendiul se manifesta la acoperisul a doua anexe gospodaresti si la o stiva de lemne de foc, cu posibilitatea propagarii la locuinta aflata in imediata apropiere.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisurile celor doua anexe pe o suprafata de aproximativ 25 mp si 4 t de lemne de foc.
  Dupa ce incendiul a fost lichidat a fost stabilita cauza probabila de producere a acestuia ca fiind depozitarea jarului si cenusii in apropierea unor materiale combustibile.
  Nu au fost victime.

  43. 16.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la mai multi baloti de plante furajere in comuna Oniceni

  La ora 15:50, prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la mai multi baloti de plante furajere in comuna Oniceni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii de la Punctul de lucru Poienari si pompierii voluntari de la SVSU Oniceni.
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la mai multi baloti de plante furajere (lucerna) amplasati in imediata apropiere a unui adapost pentru animale dintr-o gospodarie din localitatea Ciornei.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 10 tone de plante furajere.
  Folosirea intentionata a unei surse de aprindere a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.
  Nu au fost victime.

  44. 16.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Borlesti

  La ora 19:24, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in localitatea Ruseni din comuna Borlesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul se manifesta in interiorul si la acoperisul unei anexe gospodaresti in care era amenajat un punct termic.
  Pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite.
  Au ars aproximativ 20 mp din acoperisul anexei, centrala termica, scule electrice si alte bunuri depozitate in interior.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost autoaprinderea (din cauza vaporilor rezultati de la un lichid combustibil amplasat necorespunzator in apropiere).
  Nu au fost victime.

  45. 17.03.2022 - Misiune de interventie pentru evacuarea fumului de la subsolul sediului Politiei din municipiul Roman

  In aceasta dimineata, ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 10:20, pompierii romascani au intervenit pentru evacuarea fumului de la subsolul unei cladiri ce apartine IPJ Neamt (sediul Politiei din Roman).
  Degajarea de fum s-a produs ca urmare a unui scurtcircuit electric la panoul de comanda a unui boiler pentru incalzirea apei.
  Pana la sosirea pompierilor aproximativ 45 de persoane s-au autoevacuat din cladire.
  Un angajat al IPJ a intervenit cu un stingator pana la sosirea fortelor de interventie.
  Nu au fost victime.

  46. 17.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale in comuna Borca

  La ora 12:25, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un adapost pentru animale in comuna Borca. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Borca (cu o autospeciala de stingere) si pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului (cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD).
  Incendiul se manifesta la un adapost pentru animale in care erau depozitate si plante furajere in pod.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 100 kg de plante furajere.
  Fumatul in locuri nepermise a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  47. 17.03.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Roman

  La ora 15:55, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85 in municipiul Roman (iesirea spre Iasi, zona caii ferate). La locul producerii evenimentului s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme in care se aflau trei persoane.
  Nici o persoana nu a necesitat ingrijiri medicale.
  Pompierii au actionat pentru indepartarea autoturismelor de pe partea carosabila si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

  48. 17.03.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul din orasul Targu Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 16:16, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Targu Neamt a actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul din orasul Targu Neamt.
  Elicopterul SMURD a transportat o femeie de 59 la un spital din municipiul Iasi (IBC).

  49. 17.03.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  Ca urmare a unor apeluri la 112, pompierii militari nemteni au intervenit alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel:
  ?in localitatea Dumbrava Deal din comuna Savinesti, unde a fost afectata o suprafata de aproximativ 2.5 ha;
  ?pe strada Caramidariei din municipiul Roman, unde a fost afectata o suprafata de aproximativ 5000 mp;
  ?in localitatea Cotu Vames din comuna Horia, unde a fost afectata o suprafata de aproximativ 2 ha;
  ?in localitatea Sacalusesti din comuna Agapia, unde a fost afectata o suprafata de aproximativ 1 ha;
  Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost focul deschis in spatii deschise.

  50. 17.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje din comuna Tupilati

  La ora 23:52, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje din comuna Tupilati. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman (2 autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD), SVSU Razboieni (cu o autospeciala de stingere) si SVSU Tupilati (cu un buldoexcavator).
  Pana la sosirea fortelor de interventie au fost evacuate aproximativ 200 de ovine.
  Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui depozit pentru plante furajere si partial la un adapost pentru animale.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars depozitul de furaje cu suprafata de aproximativ 180 m, 100 t de plante furajere, adapostul pentru animale pe o suprafata de aproximativ 80 mp si 5 porci care se aflau in interior si a fost distrus gardul pe o suprafata de aproximativ 50 ml.
  Folosirea intentionata a unei surse de aprindere a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  51. 19.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Borca

  Atentie la lumanari si candele! O femeie a ramas fara locuinta din cauza unei lumanari lasata nesupravegheata.
  In aceasta dimineata, la ora 09:46, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Sabasa comuna Borca. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Borca (o autospeciala de stingere) si pompierii militari de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului (2 autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD).
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul unei locuinte si la acoperisul acesteia.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei lumanari lasata nesupravegheata (foc deschis in spatii inchise).
  Proprietara locuintei, in varsta de 92 de ani, a suferit atac de panica aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportata la UPU Piatra Neamt.

  52. 19.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Poiana Teiului

  La ora 12:51, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Poiana Largului din comuna Poiana Teiului. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta cu flacara deschisa, la o constructie din lemn a unui operator economic cu obiect de activitate prelucrarea lemnului (gater), cu posibilitatea propagarii la un punct de transformare (PT) si la fondul forestier.
  Pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars constructia din lemn cu suprafata de aproximativ 20 mp si bunurile materiale din interiorul acesteia (obiecte de mobilier, materiale textile etc.) si s-a deteriorat un panou electric aflat pe un stalp din imediata apropiere.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.
  Nu au fost victime.

  53. 19.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in localitatea Brusturi

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 14:25, pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Brusturi au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 2000 mp in localitatea Brusturi.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  54. 19.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Grumazesti

  Neglijenta poate produce pagube materiale importante!
  Ieri dupa amiaza, in jurul orei 16:35, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la vegetatia uscata, in comuna Grumazesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari din cadrul SVSU Grumazesti.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa pe o suprafata mare, extinzandu-se si la o gospodarie.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. A fost afectata o suprafata de aproximativ 10 ha (7 ha apartinand cetatenilor din comuna Grumazesti si 3 ha cetatenilor din comuna Baltatesti) si s-au deteriorat 2 autoturisme si un adapost pentru animale.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  55. 19.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic din municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 17:50, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un operator economic situat pe strada Dumbravei din municipiul Piatra Neamt.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta in interiorul unei hale de productie a unui operator economic ce are obiect de activitate prelucrarea lemnului, cu posibilitatea propagarii la materia prima si produsele finite depozitate in interior.
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars deseuri din lemn si scule din interiorul halei.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.
  Nu au fost victime.

  56. 19.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o teava de gaz dintr-un apartament din municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 18:20, pompierii au fost instiintati despre faptul ca s-a produs un incendiu la o teava de gaz intr-un apartament din municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii au fost plasat alocate forte si mijloace din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta la o teava de gaz, in bucataria unei garsoniere (in renovare) situata la parterul unui bloc de locuinte de pe strada Grigore Ureche.
  Imediat a fost oprita alimentarea cu gaze, de catre o echipa de la DelGaz Grid.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au fost deteriorate bunuri materiale aflate in interiorul bucatariei (frigider, centrala termica si fereastra).
  Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unor scantei rezultate la folosirea unui aparat de taiere (nerespectarea normelor la folosirea unui aparat electric pentru taiere).
  Nu au fost victime si nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc.

  57. 19.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Raucesti

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 21:48, pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Raucesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 1,5 ha in localitatea Oglinzi.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.

  58. 19.03.2022 - Misiune de interventie pentru scoaterea unei persoanei dintr-o fantana din comuna Urecheni

  La ora 22:16, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana se afla intr-o fantana in comuna Urecheni. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt si SVSU Urecheni.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca in interiorul unei fantani se afla un barbat, constient.
  Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice specifice, fortele de interventie au actionat pentru scoaterea persoanei din fantana. Din fantana adanca de 10 m, a fost scos un barbat de 29 de ani in stare de constienta. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportat la CPU Targu Neamt.

  59. 20.03.2022 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Moldova din municipiul Roman

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 09:25, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Roman a actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Moldova din municipiul Roman.
  Elicopterul SMURD a transportat un barbat de 61 la un spital din municipiul Iasi.

  60. 20.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Horia

  Prin apel la 112, la ora 13:15, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Horia.
  Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la vegetatie uscata cu posibilitatea propagarii la o locuinta din cauza vantului.
  Pompierii romascani au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1,2 ha.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  61. 20.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic din comuna Borlesti

  In jurul orei 15:00, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic (ce are obiect de activitate prelucrarea lemnului) in localitatea Ruseni din comuna Borlesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii militari cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si pompierii voluntari din cadrul SVSU Costisa, Roznov si Borlesti.
  La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul unui uscator de cherestea, cu posibilitatea propagarii la o constructie si la stive de cherestea depozitate in imediata vecinatate.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 45 mc de cherestea si s-au deteriorat 10 mp din perete si alte elemente ale uscatorului.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei defectiuni pe timpul exploatarii.
  Misiunea a fost de durata (6 ore) din cauza manifestarii vantului si a cantitatii mari de materiale combustibile ce trebuiau protejate, evitandu-se propagarea incendiului si limitarea pagubelor.

  62. 20.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Bicaz Chei

  In jurul orei 15:40, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din comuna Bicaz Chei. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Bicaz Chei, SVSU Bicazu Ardelean Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si SAJ Bicaz.
  La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa la acoperisul unei locuinte cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire, dar si la o locuinta si anexele invecinate.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite.
  A ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 200 mp.
  Trei persoane, un barbat de 38 de ani intoxicat cu monoxid de carbon si doua femei de 53 si 70 de ani cu atac de panica, au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SAJ si SMURD.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza cosului de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile.

  63. 20.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de plante furajere in comuna Stefan cel Mare

  La ora 15:42, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu produs la un depozit de plante furajere in localitatea Ghigoiesti din comuna Stefan cel Mare.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si SVSU Stefan cel Mare (4 autospeciale de stingere, 12 subofiteri si 20 voluntari si cetateni).
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa la un adapost pentru animale si plante furajere cu posibilitatea propagarii la locuinta si la o gospodarie invecinata.
  Din pacate, in interiorul adapostului se aflau aproximativ 140 de ovine care nu au putut fi salvate.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  Au ars: 15 tone de porumb stiuleti, 5000 de baloti de furaje depozitate in adapost, constructia din lemn cu o suprafata de aproximativ 80 mp, o sira de 70 de baloti de porumb, o sira de 20 de baloti de furaje diverse si 5 mp din peretele unei anexe gospodaresti (adapost pentru animale) din gospodaria invecinata.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei tigari (fumatul in locuri nepermise).
  Un echipaj de pompieri impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Stefan cel Mare si SVSU Razboieni actioneaza si acum pentru lichidarea unor focare.

  64. 20.03.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte din municipiul Roman

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 21:30, pompierii romascani intervenit pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte de pe strada Anton Pann din municipiul Roman.
  Pompierii au actionat pentru deblocarea caii de acces a unui apartament situat la al doilea etaj. In interiorul apartamentului se aflau doi adulti si doi minori care au ramas blocati intr-o camera. Nici o persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.

  65. 20.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Borlesti

  La ora 22:30, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Sovoaia din comuna Borlesti. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt, SVSU Borlesti si SVSU Roznov.
  Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la vegetatia uscata si la arbusti, cu posibilitatea propagarii la locuintele din vecinatate.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. A fost afectata o suprafata de aproximativ 3 ha.
  La aceasta interventie au participat si forte si mijloace de la SVSU Roznov, Costisa si Borlesti.
  Folosirea intentionata a unei surse de aprindere a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  66. 20.03.2022 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

  Echipa pirotehnica a intervenit in localitatea Vanatori Neamt, in padurea Braniste, pentru asanarea a 15 cartuse de calibru 7,92 mm. Acestea au fost descoperite de catre un barbat de 38 ani cu ajutorul unui detector de metale. Echipa pirotehnica a cercetat zona pe o suprafata de 300 mp si a mai descoperit inca 5 cartuse de acelasi calibru.
  Munitiile descoperite, ce provin din Al Doilea Razboi Mondial, au fost ridicate, transportate si depozitate in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

  67. 21.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Secuieni

  Prin apel la 112, la ora 00:58, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din comuna Secuieni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul s-a manifestat in interiorul unei camere, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta.
  Pana la sosirea fortelor de interventie, proprietara locuintei a fost scoasa din camera in care s-a produs incendiul de catre fiul acesteia. Femeia, in varsta de 86 de ani, care a suferit arsuri la nivelul fetei a fost preluata de echipajul SMURD si transportata la CPU Roman.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars bunuri materiale din interiorul unei camere (obiecte de mobilier, un televizor si diverse materiale textile).
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.

  68. 21.03.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Horia

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, in jurul orei 06.50, pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs pe DJ 207 C, in localitatea Cotu Vames din comuna Horia. In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme in care se aflau 7 persoane.
  La locul producerii evenimentului au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman (o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala pentru stingere si doua ambulante SMURD) si SAJ Roman (o ambulanta).
  Pana la sosirea fortelor de interventie toate persoanele erau iesite din autoturisme.
  Din accidentul rutier au rezultat trei victime. Doi barbati de 32 si 53 de ani au fost preluati de echipajele SMURD si transportate la CPU Roman. A treia victima (un barbat de 64 e ani) a fost preluata de echipajul SAJ si transportata la CPU, in stare de inconstienta.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.

  69. 21.03.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Raucesti

  In aceasta dimineata, la ora 10:08, pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in comuna Raucesti. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, un echipaj cu ambulanta de la SAJ si SVSU cu un utilaj.
  In accident a fost implicat un autoturism in care se afla doar conducatorul auto, care a parasit partea carosabila, a intrat intr-un cap de pod si a ramas suspendat pe un gard al unei gospodarii.
  Pana la sosirea fortelor de interventie, persoana a fost scoasa din autoturism de catre participantii la trafic. Victima, un barbat de 50 de ani a fost preluata de echipajul SAJ si transportata la CPU Targu Neamt.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.
  SVSU Raucesti a actionat cu un buldoexcavator pentru indepartarea autoturismului de pe gard si punerea acestuia pe roti.

  70. 21.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Raucesti

  Dupa finalizarea interventiei la accidentul rutier, pompierii au fost directionati catre un incendiu de vegetatie uscata produs in aceeasi localitate.
  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Raucesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in localitatea Oglinzi care se putea propaga la locuinte. Au ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp si 2 mc de lemn de foc.

  71. 21.03.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  Ca urmare a unor apeluri la 112, pompierii militari nemteni au intervenit alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel:
  ?in comuna Raucesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 8 ha;
  ?in localitatea Bradu din comuna Grinties unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3 ha;
  ?in localitatea Averesti din comuna Ion Creanga unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3 ha;
  ?in localitatea Valea Seaca din comuna Baltatesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 10 ha;
  ?pe strada Vanatorului din orasul Targu Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 500 mp;
  ?in comuna Vanatori Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 30 mp, 2 ml dintr-un gard si un mp din peretele unei locuinte;
  ?in localitatea Nemtisor din comuna Vanatori Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5000 mp;
  ?in localitatea Paraul Carjei din comuna Borca unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 4 ha;
  ?in localitatea Craiesti din comuna Bozieni unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1000 mp si o anexa gospodareasca cu suprafata de aproximativ 10 mp;
  ?in comuna Dumbrava Rosie unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 800 mp;
  ?in municipiul Piatra Neamt (zona Balaur) unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 6 ha;
  ?in localitatea Raucesti din comuna Raucesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp;
  Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost focul deschis in spatii deschise.

  72. 21.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Piatra Neamt

  La ora 16:06, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata, posibil propagat si la o cladire situata pe strada Fermelor din municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la o magazie in care erau depozitate piese auto provenite din dezmembrari si la vegetatie uscata.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars materialele plastice ale pieselor provenite din dezmembrarea unor autoturisme si vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 70 mp.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  73. 21.03.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, la ora 19:45, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Aleea Plaiului din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Pompierii au intrat in apartamentul situat la parterul blocului unde au gasit un barbat de 55 de ani cazut intr-o camera. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD si transportat la UPU Piatra Neamt.

  74. 22.03.2022 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, la ora 14:22, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe strada General Dascalescu din municipiul Piatra Neamt. In accidentul rutier a fost implicat un autoturism si un camion. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
  Pana la sosirea fortelor de interventie, conducatorul autoturismului a fost scos din autoturism de catre participantii la trafic, iar un echipaj de la SAJ, aflat in trecere, a acordat primul ajutor.
  Echipajul SMURD a preluat barbatul de 43 de ani si l-a transportat la UPU Piatra Neamt.
  Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si pentru curatarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.

  75. 22.03.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  Ca urmare a unor apeluri la 112, pompierii militari nemteni au intervenit alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel:
  ?in comuna Cracaoani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 100 mp si 50 kg de deseuri vegetale din cauza jocului copiilor cu focul;
  ?in localitatea Frumosu din comuna Farcasa unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3 ha si 3 capite de fan din cauza fumatului in locuri nepermise;
  ?in localitatea Almas din comuna Garcina unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1 ha din cauza focului deschis in spatii deschise;
  ?pe Bulevardul General Dascalescu din municipiul Piatra Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3000 mp din cauza fumatului in locuri nepermise;
  ?in localitatea Stejaru din comuna Pangarati unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2 ha din cauza focului deschis in spatii deschise;
  ?in comuna Raucesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 10 ha din cauza focului deschis in spatii deschise.

  76. 22.03.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Piatra-Neamt

  La ora 14:40, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Maratei din municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala complexa pentru interventie si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Pompierii au intrat in locuinta prin balconul apartamentului situat la parterul blocului si au gasit o femeie de aproximativ 70 de cazuta in dormitor. Femeia a fost preluata de echipajul SAJ si transportata la UPU Piatra Neamt.

  77. 23.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu la o casa din localitatea Cracaoani

  Interventie de 4 ore pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din cauza unei tigari.
  In jurul orei 02:10, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa din localitatea Cracaoani. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt si SVSU Cracaoani.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case si la doua anexe gospodaresti, pe o suprafata de aproximativ 200 mp, cu posibilitatea propagarii la o alta casa aflata la o distanta de 3 m si la doua adaposturi pentru animale.
  Persoana care locuia in casa s-a autoevacuat, neavand nevoie de ingrijiri medicale.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars: acoperisul pe o suprafata de 150 mp si bunurile materiale din interiorul casei, o magazie in care erau depozitate 4 t de lemne si o magazie in care erau depozitate diferite scule.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, de la jarul unei tigari nestinse (posibil ca persoana care locuia in casa sa fi adormit cu tigara aprinsa).

  78. 23.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la fondul forestier in comuna Bicaz Chei

  Prin apel la 112, la ora 11:08, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la fondul forestier, in localitatea Ivanes din comuna Bicaz Chei.
  Un barbat in varsta de 77 de ani a facut curatenie in gospodaria sa, situata in imediata apropiere a padurii, dand foc la resturile vegetale. Flacarile s-au extins la vegetatia uscata si la padure.
  Barbatul a fost preluat de un echipaj de la SAJ Bicaz deoarece prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare.
  La locul producerii evenimentului au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Bicaz Chei, Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si Ocolul Silvic Bicaz.
  Interventia a durat aproximativ 4 ore, la care 12 pompieri voluntari, 11 pompieri militari si 8 lucratori de la Ocolul Silvic au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului.
  Au ars vegetatie uscata pe o suprafata de 300 mp, vegetatie forestiera pe o suprafata de aproximativ un hectar si au fost afectati 200 arbori.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.
  La aceasta interventie a mai participat inca un pompier militar, dar care se afla in timpul liber. Pentru ca locuieste la o distanta mica de locul unde s-a manifestat incendiul, Cristi a venit in sprijinul colegilor.
  Plt. adj. Moga Cristian isi desfasoara activitatea in cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt din anul 2006.

  79. 23.03.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  100 de hectare este suprafata afectata de incendiile de vegetatie uscata produse intr-o singura zi!
  Ca urmare a unor apeluri la 112, pompierii militari nemteni au intervenit alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel:
  ?in comuna Vanatori Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 200 mp;
  ?in localitatea Tarpesti din comuna Petricani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 100 mp;
  ?in localitatea Rotunda din comuna Doljesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1 ha;
  ?in localitatea Curechistea din comuna Grumazesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 400 mp;
  ?in comuna Baltatesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2 ha;
  ?in comuna Ghindaoani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3 ha;
  ?in localitatea Buruienesti din comuna Doljesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2 ha;
  ?in localitatea Giurgeni din comuna Valea Ursului unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 50 ha;
  ?in cartierul Valeni din municipiul Piatra Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 50 mp si 2 tone de deseuri menajere;
  ?in localitatea Gosmani din comuna Romani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 40 ha;
  ?in localitatea Oglinzi din comuna Raucesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 10 mp;
  ?in localitatea Bozienii de Sus din comuna Ruginoasa unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp;
  ?in localitatea Zvoronesti din comuna Timisesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 300 mp si 20 ml de gard din lemn.
  ?pe strada Marului din municipiul Roman unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1 ha.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestor incendii.
  Pe parcursul zilei de ieri au mai fost incendii de vegetatie uscata pe raza mai multor comune din judet la care au intervenit doar SVSU (Bodesti, Zanesti, Bargauani, Dumbrava Rosie, Rediu, Ion Creanga).

  80. 24.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Agapia

  La ora 10:24, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a propagat la o anexa gospodareasca in localitatea Sacalusesti din comuna Agapia.
  La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta la acoperisul unei locuinte cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt. Au ars 150 mp din acoperisul locuintei si vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 mp.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza focului deschis in spatii deschise (o persoana a dat foc la resturile vegetale in apropierea gospodariei).
  Nu au fost victime.

  81. 24.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Agapia

  In jurul orei 10:30, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a propagat la o anexa gospodareasca in localitatea Varatec din comuna Agapia.
  La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta la o anexa gospodareasca (bucatarie de vara) cu posibilitatea propagarii la locuinta si la un adapost pentru animale.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntarii din cadrul SVSU Agapia.
  A ars anexa gospodareasca cu suprafata de 10 mp cu bunurile materiale aflate in interior si vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza focului deschis in spatii deschise
  Nu au fost victime.

  82. 24.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Dulcesti

  La ora 11:10, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Rosiori din comuna Dulcesti. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Dulcesti.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta la vegetatia uscata si la gardul unei gospodarii langa care era amplasata o teava de gaz cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 25 ml de gard din lemn si vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 200 mp.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  83. 24.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in orasul Targu Neamt

  La ora 11:46, prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta situata pe strada Abator din orasul Targu Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari din cadrul SVSU Targu Neamt.
  Incendiul se manifesta la nivelul acoperisului, in pod, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 30 mp.
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  84. 24.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o stiva de lemne din curtea unei biserici in comuna Agapia

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:10, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o stiva de lemne in curtea Bisericii din localitatea Filioara, comuna Agapia. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere.
  Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 200 kg de lemne.
  Depozitarea necorespunzatoare a cenusii si jarului in apropierea unor materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  85. 24.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale din comuna Botesti

  In jurul orei 15:15, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale din localitatea Barticesti, comuna Botesti. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman si SVSU Botesti.
  Incendiul se manifesta generalizat la nivelul a doua anexe gospodaresti.
  Pana la sosirea fortelor de interventie au fost evacuate 10 ovine din interiorul adapostului pentru animale.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 10 tone de plante furajere si adapostul pentru animale construit din lemn cu suprafata de 40 mp.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei tigari (fumatul in locuri nepermise).
  Proprietarul locuintei, in varsta de 31 de ani, a suferit atac de panica. Acesta a fost asistat de echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.

  86. 24.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Margineni

  In jurul orei 16:50, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la vegetatie uscata ce s-a extins la o locuinta in localitatea Hoisesti, comuna Margineni. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si SVSU Margineni.
  La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuinte si la vegetatia uscata pe o suprafata mare.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. A ars o locuinta cu suprafata de aproximativ 50 mp si vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 4 ha.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.

  87. 24.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in comuna Garcina

  La ora 17:32, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca situata pe strada Garcinuta din comuna Garcina. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Garcina.
  Incendiul se manifesta la acoperisul unei anexe gospodaresti cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie si la locuinta aflata in imediata apropiere.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars aproximativ 4 mp din acoperisul anexei si 30 scanduri de lemn.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unor scantei rezultate la folosirea unui aparat de taiere (nerespectarea normelor specifice la folosirea unui aparat electric pentru taiere).
  Nu au fost victime.
  La aceasta interventie a participat si colegul nostru Gabi care se afla in timpul liber. Daca de obicei Gabi aloca fortele si mijloacele de interventie la locul solicitarii, de aceasta data a intervenit alaturi de pompierii voluntari pentru localizarea incendiului pana la sosirea fortelor de interventie de la ISU.
  Lt.-col. Ciucanu Gabriel isi desfasoara activitatea la Dispeceratul ISU Neamt si este unul din ofiterii responsabili cu monitorizarea situatiilor de urgenta produse si in functie de solicitarile primite prin apel la 112 aloca forte si mijloacele necesare interventiei.

  88. 24.03.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  Inca 40 de hectare afectate de incendiile de vegetatie uscata produse!
  Ca urmare a unor apeluri la 112, pompierii militari nemteni au intervenit alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel:
  ?in comuna Borlesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 8 ha;
  ?in comuna Ghindaoani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 ha;
  ?in localitatea Ciurea din comuna Pancesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2500 mp;
  ?in localitatea Bistrita din comuna Alexandru cel Bun unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2.5 ha si 10 ml gard din lemn;
  ?in localitatea Hlapesti din comuna Dragomiresti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 4 ha;
  ?in comuna Cordun unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3 ha (din cauza unor scantei rezultate la folosirea unui aparat de taiere - nerespectarea normelor specifice la folosirea unui aparat electric pentru taiere);
  ?in localitatea Tarzia din comuna Brusturi unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1 ha si 500 mp dintr-un lan de porumb;
  ?in localitatea Bradu din comuna Grinties unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp si 50 ml gard din lemn;
  ?in localitatea Poiana Largului din comuna Poiana Teiului unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5500 mp si 270 ml gard din lemn;
  ?pe strada Islazului din municipiul Roman unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp;
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestor incendii.
  SVSU Negresti, Oniceni, Tamaseni, Rediu si Tazlau au intervenit pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata produse in zona lor de competenta.

  89. 26.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Roman

  In aceasta dimineata, la ora 08:28, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca se degaja fum dintr-un apartament situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte de pe Aleea Revolutiei din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si voluntarii din cadrul SVSU Roman.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta in interiorul unei camere, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta.
  Din interiorul apartamentului s-au autoevacuat un barbat de 51 de ani si un copil de 3 ani. Barbatul, intoxicat cu monoxid de carbon, a fost preluat de echipajul SMURD si transportat la CPU Roman.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunuri materiale din interiorul camerei: obiecte de mobilier, materiale textile si un televizor.
  Dupa ce incendiul a fost lichidat, s-a actionat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului si de pe casa scarii.
  Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.

  90. 26.03.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  Incendiile de vegetatie uscata nu se mai opresc!
  Ca urmare a unor apeluri la 112, pompierii militari nemteni au intervenit alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel:
  ?in localitatea Buhalnita comuna Hangu unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha si arbori pe o suprafata de aproximativ 5 ha;
  ?in localitatea Ghelaesti din comuna Bargauani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 50 ha;
  ?in localitatea Giurgeni din comuna Valea Ursului unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 8000 mp;
  ?in localitatea Silistea din comuna Romani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 70 ha;
  ?in comuna Raucesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 700 mp;
  ?in comuna Poienari unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 8 ha;
  ?in localitatea Bucium din comuna Valea Ursului unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 ha;
  ?in localitatea Carligi din comuna Stefan cel Mare unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha;
  ?in localitatea Ruseni din comuna Borlesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 4 ha;
  ?in localitatea Pildesti din comuna Cordun unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1500 mp;
  ?in localitatea Ingresti din comuna Urecheni unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 8000 mp;
  ?in localitatea Mitocu Balan din comuna Cracaoani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1,5 ha si 40 ml gard din lemn;
  ?in localitatea Tolici din comuna Petricani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1100 mp;
  ?in comuna Dobreni unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5000 mp;
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestor incendii.

  91. 26.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Borca

  Prin apel la 112, la ora 20:42, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in localitatea Sabasa din comuna Borca. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Borca si Garda 2 de Interventie Poiana Teiului.
  Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la acoperis cu posibilitatea propagarii la intreaga casa si la alta casa aflata in imediata apropiere.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 30 mp si bunuri materiale aflate in interiorul unei camere (materiale textile, aparate electrocasnice si mobilier). Acoperisul casei aflata in imediata apropiere a fost deteriorat pe o suprafata de aproximativ 10 mp.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui sistem de incalzire amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
  Nu au fost victime.

  92. 26.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic din comuna Farcasa

  La ora 23:31, prin apel la 112, pompieri au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un operator economic cu obiect de activitate prelucrarea lemnului in comuna Farcasa. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de interventie de la SVSU Farcasa, Garda 2 de Interventie Poiana Teiului si SVSU Borca.
  La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei constructii P+1 si la un autocamion cu posibilitatea propagarii la o alta cladire aflata in imediata apropiere.
  Fortele de interventie au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars: constructia din lemn cu suprafata de 150 mp in care se aflau 2 gatere si un circular, o hala pentru depozitare cu o suprafata de 72 mp, 15 mc de scandura si un autocamion.
  Cauza probabila de producere a incendiului este in curs de stabilire.
  Nu au fost victime.

  93. 27.03.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  Ca urmare a unor apeluri la 112, pompierii militari nemteni au intervenit alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel:
  ?in cartierul Valeni din municipiul Piatra Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2 ha si 200 kg de deseuri menajere;
  ?in comuna Negresti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5000 mp;
  ?in comuna Trifesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 500 mp;
  ?in localitatea Hlapesti din comuna Dragomiresti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 15 ha;
  ?in orasul Roznov unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3,5 ha;
  ?in comuna Stanita unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3 ha;
  ?in comuna Razboieni unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 4 ha;
  ?in municipiul Roman pe strada Fabricii unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 mp;
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestor incendii.

  94. 27.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Stanita

  Prin apel la 112, la ora 19:57, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din comuna Stanita. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Roman si SVSU Stanita.
  Incendiul se manifesta la acoperis cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 50 mp.
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  95. 28.03.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  In aceasta dimineata, la ora 09:40, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte de pe strada Sucedava in municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Pompierii, cu ajutorul scarii culisabile, au patruns prin balcon in apartamentul situat la primul etaj unde au gasit o femeie de 69 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  96. 28.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la mai multi baloti de plante furajere din comuna Boghicea

  La ora 11:00, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la mai multi baloti de plante furajere amplasati intr-o gospodarie din comuna Boghicea. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Boghicea si Detasamentul de pompieri Roman.
  Incendiul se manifesta la plante furajere amplasate in curtea unei gospodarii, cu posibilitatea propagarii la un adapost pentru animale.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 5 tone de plante furajere si vegetatie uscata pe o suprafata de 50 mp.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  97. 28.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Damuc

  In jurul orei 13:00, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la vegetatie uscata ce s-a propagat la fondul forestier in comuna Damuc.
  54 de pompieri de la Detasamentul Piatra Neamt si Garda 2 de Interventie Poiana Teiului (cu doua autospeciale de stingere, un autocamion, un microbuz, 3 motopompe, 5 autoturisme de serviciu, 4 cuburi pentru apa), 50 voluntari de la SVSU Damuc, Bicaz Chei si Bicazu Ardelean (cu 2 autospeciale de stingere si trei motopompe) si 30 de lucratori de la Ocolul Silvic Bicaz au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului de vegetatie uscata si fond forestier produs in comuna Damuc.
  Suprafata afectata de incendiu este aproximativ 130 ha (vegetatie uscata, litiera si fond forestier).
  Cauza probabila de producere a incendiului este focul deschis in spatii deschise.
  Pe parcursul noptii, pompierii au ramas la locul producerii evenimentului pentru monitorizarea zonei.
  La aceasta interventie au participat si forte de la IPJ si IJJ, iar CJ Apaserv a participat cu o drona.
  In aceasta dimineata au fost reluate misiunile de interventie pentru stingerea incendiului.

  98. 28.03.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament in municipiul Roman

  La ora 15:16, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte pe strada Aleea Liliacului in municipiul Roman.
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman.
  Pompierii, cu ajutorul scarii culisabile, au patruns prin balcon in apartamentul situat la al treilea etaj unde au gasit un barbat de 68 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  99. 28.03.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  Pompierii militari alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU au intervenit pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel:
  ?in localitatea Curechistea din comuna Grumazesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 15 ha;
  ?in localitatea Filioara din comuna Agapia unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha;
  ?in localitatea Valea Seaca din comuna Baltatesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 17 ha;
  ?in localitatea Rediu din comuna Bara unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3 ha;
  ?in comuna Grumazesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 10 ha;
  ?in comuna Baltatesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 30 ha;
  ?in comuna Cracaoani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp;
  ?in localitatea Nemtisor din comuna Vanatori Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2500 mp si 50 ml de gard din lemn;
  ?in comuna Draganesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1 ha;
  ?in comuna Vanatori Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 ha;
  ?in comuna Savinesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 800 mp (din cauza fumatului);
  ?in municipiul Piatra Neamt pe strada Mihai Stamatin unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5000 mp si 3 arbori;
  ?in municipiul Piatra Neamt pe strada Olteniei unde au ars aproximativ 200 kg de deseuri menajere si vegetale;
  Cauza probabila de producere a acestor incendii este focul deschis in spatii deschise.
  In judetul Neamt au avut loc incendii de vegetatie uscata la care au intervenit doar SVSU: Girov, Vanatori-Neamt, Raucesti, Bodesti, Urecheni, Pangarati, Poiana Teiului, Farcasa, Grumazesti, Bozieni, Sagna.

  100. 29.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Poienari

  Un barbat din comuna Poienari a dat foc la resturile vegetale in curte si a ramas fara bucataria de vara!
  La ora 12:14, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca (bucatarie de vara) in localitatea Sacaleni din comuna Poienari. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Punctul de lucru Poienari si SVSU Poienari.
  La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la acoperisul si in interiorul unei constructii (bucatarie de vara) cu posibilitatea propagarii la locuinta situata in imediata apropiere si la anexele gospodaresti.
  Incendiul a fost localizat si lichidat. A ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 70 mp si bunurile materiale din interiorul a doua incaperi.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  101. 29.03.2022 - Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  Pompierii militari alaturi de pompierii voluntari din cadrul SVSU au intervenit pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, astfel:
  ?in localitatea Tarzia din comuna Brusturi unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2500 mp;
  ?in localitatea Soci din comuna Stefan cel Mare unde a ars vegetatie uscata, frunzis si doboraturi din interiorul padurii pe o suprafata de aproximativ 1 ha;
  ?in localitatea Scaricica din comuna Alexandru cel Bun unde a ars vegetatie uscata si arbusti pe o suprafata de aproximativ 2500 mp;
  ?in localitatea Bistrita (Plopusor) din comuna Alexandru cel Bun unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1 ha si 15 ml gard;
  ?in localitatea Dolhesti din comuna Pipirig unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 40 ha; La aceasta interventie au participat si membrii clubului OFF ROAD.
  ?in localitatea Cotu Vames din comuna Horia unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3000 mp;
  ?in localitatea Almas din comuna Garcina unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha;
  ?in comuna Ghindaoani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 10 ha;
  ?in localitatea Paraul Pantei din comuna Borca unde a ars vegetatie uscata si lastaris pe o suprafata de aproximativ 18 ha si 3 fanarii;
  ?in localitatea Basta din comuna Secuieni unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3500 mp;
  ?in comuna Draganesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1 ha;
  ?in localitatea Nemtisor din comuna Vanatori Neamt unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2500 mp si 10 ml gard;
  ?in comuna Piatra Soimului unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp;
  ?in localitatea Calugareni din comuna Poiana Teiului unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 0,5 ha si arbusti pe o suprafata de aproximativ 2 ha;
  ?in localitatea Vadurele din comuna Alexandru cel Bun ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 3000 mp;
  ?in localitatea Baratca din comuna Bargauani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 500 mp;
  ?in municipiul Piatra Neamt, pe strada Ciocarliei unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 100 mp;
  ?in localitatea Grosi din comuna Brusturi unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 50 ha;
  ?in comuna Poienari unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 ha;
  Cauza probabila de producere a acestor incendii este focul deschis in spatii deschise.
  In judetul Neamt au avut loc incendii de vegetatie uscata la care au intervenit doar SVSU: Ghindaoani, Cracaoani, Hangu, Bicaz, Girov, Ion Creanga, Borca, Bodesti, Farcasa.

  102. 30.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Pipirig

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:15, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Boboiesti, comuna Pipirig. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la SVSU Pipirig si Detasamentul de pompieri Targu Neamt.
  Incendiul se manifesta generalizat la un adapost pentru animale cu posibilitatea propagarii la locuinta si la anexele gospodaresti aflate in apropiere.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars adapostul pentru animale construit din lemn cu suprafata de 20 mp.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scanteilor purtate de vant si cazute pe materialele combustibile.
  Nu au fost victime.

  103. 30.03.2022 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Vanatori Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:05, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Lunca, comuna Vanatori Neamt. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt si SVSU Vanatori Neamt.
  Incendiul se manifesta generalizat la o locuinta cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti aflate in apropiere.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scanteilor purtate de vant si cazute pe materialele combustibile.
  Nu au fost victime.

  104. 30.03.2022 - Misiune pirotehnica in comuna Grinties

  Noua autospeciala pirotehnica a fost utilizata pentru asanarea unui proiectil gasit in comuna Grinties.
  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit in comuna Grinties pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 75 mm. Proiectilul a fost descoperit de catre un barbat de 44 ani cu ajutorul unui detector de metale pe islazul comunei.
  Pirotehnicienii, cu ajutorul echipamentelor din dotare, au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 500 mp nemaifiind descoperite alte elemente de munitie.
  Munitia, ce provine din Primul Razboi Mondial a fost ridicata, transportata si depozitata intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.

  105. 31.03.2022 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la o locuinta din comuna Draganesti

  Prin apel la 112, la ora 13:05, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la o locuinta situata in localitatea Draganesti. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au patruns in locuinta unde au gasit un barbat de 68 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  106. 31.03.2022 - Misiune de interventie pentru salvarea unui copil cazut de pe bicicleta in municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 17:35, echipajul SMURD TIM a acordat ingrijiri medicale unui baiat de 11 ani dupa ce a cazut de pe bicicleta pe muntele Cozla.
  Copilul, care a suferit multiple traumatisme a fost transportat de UPU Piatra Neamt.


  Compartimentul Informare si Relatii Publice