Interventii în situații de urgență

 • 01.02.2020 Misiune de deblocare unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt.
  Pompierii Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare au avut o misiune de deblocare a unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt .Militarii au intrat in apartamentul situat la etajul 7 al blocului de locuinte, unde au gasit o femeie in varsta de aproximativ 80 de ani cazuta in bucatarie.
  Un echipaj de la SAJ a preluat persoana si a transportat-o la UPU Piatra Neamt.
  01.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Pipirig
  In jurul orei 14.20, prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Pipirig.La locul indicat s-au deplasat pompieri de la Detasamentul Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si pompieri voluntari de la SVSU Pipirig cu autospeciala din dotare.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 3 hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  02.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Negresti
  Pompierii Detasamentului Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata.
  In urma unui apel la 112, din jurul orei 00.02, 16 subofiteri cu doua autospeciale de stingere s-au deplasat in localitatea Poiana din comuna Negresti pentru localizarea si stingerea incendiului. La locul interventiei se aflau pompieri voluntari din cadrul SVSU Negresti si localnici.
  Fortele de interventie au stins incendiul si au stabilit cauza probabila de producere ca fiind scurtcircuitul electric (cablu electric de la un stalp probabil rupt din cauza vantului).
  A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 10 hectare.
  02.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Dobreni.
  In jurul orei 12.10, prin apel la 112, pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Dobreni. Nu a fost pericol de extindere la locuinte sau alte obiective. Impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Dobreni a fost localizat si lichidat incendiul.
  A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 10 hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  02.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Ghindaoani.
  In urma unui apel la 112, din jurul orei 15.35, un echipaj de pompieri de la Detasamentul Targu Neamt, cu o autospeciala de stingere, a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Ghindaoani. La aceasta misiune au participat si lucratori de la Ocolul Silvic Varatec si pompieri voluntari de la SVSU Ghindaoani. Incendiul se manifesta la nivelul litierei din padurea din localitate. A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ un hectar. Cauza probabila: focul deschis in spatii deschise.
  02.02.2020 Misiuni de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata
  Azi, 02 februarie, pompierii Detasamentului Piatra Neamt au mai avut inca patru solicitari pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata.
  In urma municipiul Piatra Neamt, in cartierul Ciritei, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere a stins un incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 500 mp.
  In orasul Roznov, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere impreuna cu pompieri voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare au stins incendiul de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 5000 mp .
  In zona Reconstructia, 12 pompieri cu patru autospeciale de stingere si au localizat si lichidat incendiul de pe o suprafata de aproximativ 3 hectare.
  In cartierul Valeni un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere a stins un incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 100 mp.
  In toate cazurile cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  01.02.2020 Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt
  Sambata, 1 februarie, in urma unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea unor elemente de munitie gasite in padurea Nemtisor din comuna Vanatori Neamt. Munitia gasita provine din Al Doilea Razboi Mondial..
  Au fost descoperite urmatoarele elemente de munitie:
  - 1 proiectil exploziv cal. 75mm
  - 1 lovitura de aruncator cal.82 mm
  - 1 focos pt lovituri de aruncator
  - 1 cartus cal 7,92mm.
  Au fost efectuate cercetari cu ajutorul detectorului pe o suprafata de aproximativ 400 mp si nu au mai fost gasite si alte elemente. Echipa pirotehnica a ridicat, transportat si depozitat in conditii de siguranta munitia gasita, care ulterior va fi distrusa.
  05.02.2020 Misiune de degajare a unui autoturism
  Un echipaj de pompieri de la Detasamentul Piatra Neamt a intervenit pentru scoaterea unui autoturism care a derapat si a iesit in decor.
  05.02.2020 Misiuni efectuate ca urmare a efecctelor datorate codului galben/portocaliu

  • DN 12C km 5- km32 loc. Gheorghieni limita cu judetul Neamt s-a inchis circulatia de catre autoritatile din judetul Harghita din cauza copacilor cazuti pe carosabil.
  • In procesul de monitorizare a situatiei operative, ca urmare a codului galben/portocaliu sub care se afla judetul Neamt, Delgaz Grid ne-a informat ca localitatile Versesti si Stefan cel Mare sunt afectate din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica, unde 369 de consumatori nu sunt alimentati cu energie electrica. Se lucreaza pentru remedierea situatiei.
  • Actualizare ora 18: Localitati afectate: Versesti, Stefan cel Mare, Targu Neamt, Dumbrava, Piatra Neamt, consumatori afectati: 911
  • S-a transmis mesaj prin Ro Alert pt avertizarea populatiei din zona masivului Ceahlau pentru viscol puternic, vant cu rafale de peste 140... 160 km/h, la ora 18.30.
  • In urma unui apel la 112, un echipaj de pompieri, cu o autospeciala de stingere de la Detasamentul Roman, a intervenit pentru asigurarea masurilor PSI la o teava sparta in municipiul Roman. La locul solicitarii a venit si o echipa de la Delgaz Grid pentru remedierea defectiunii. Pentru remedierea defectiunii a fost necesara intreruperea alimentarii cu gaz a cartierului Nicolae Balcescu din municipiul Roman. A fost remediata defectiunea.
  • Ora 22 - In procesul de monitorizare a situatiei operative, ca urmare a codului galben/portocaliu sub care se afla judetul Neamt, Delgaz Grid ne-a informat ca localitatile Versesti, Brates, Cazaci, Stefan cel Mare, Targu Neamt, Dumbrava si Piatra Neamt sunt afectate din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica, 1213 de consumatori nu sunt alimentati cu energie electrica. Se lucreaza pentru remedierea situatiei.

  06.02.2020 Misiune transport persoane intoxicate cu monoxide de carbon de la Scoala Poiana Teiului
  La Scoala din Petru Voda, Poiana Teiului sunt 5 copii care acuza o stare de rau, posibil intoxicati cu monoxid de carbon de la o centrala termica. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii de Garda 2 de Interventie Poiana Teiului cu o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare si prim ajutor calificat si doua ambulante SMURD, precum si doua ambulante de la SAJ.
  O fetita, de aproximativ 12 ani, semiconstienta, a fost preluata de un echipaj de la SAJ si transportata la Spitalul din Targu Neamt. Ceilalti 4 copii au primit asistenta medicala la locul evenimentului si sunt transportati la spital, pentru investigatii.
  06.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt
  Pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt intervin cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la o locuinta in municipiul Piatra Neamt. O persoana este in interiorul locuintei
  Persoana a fost scoasa din locuinta, o femeie in varsta de aproximativ 70 de ani, din pacate decedata.
  Incendiul a fost lichidat. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind amplasarea unui material combustibil langa sistemul de incalzire.
  Au ars bunurile materiale din 2 camere ale locuintei (aparate electrocasnice, obiecte de mobilier, imbracaminte, materiale textile etc)
  07.02.2020 Misiune asigurare masuri PSI la un accident rutier produs in comuna Grumazesti
  In urma unui apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs la iesirea din comuna Grumazesti. Accidentul s-a produs intre un autoturism si o autoutilitara. Nu au fost persoane incarcerate. 2 persoane (femei) au fost preluate de un echipaj SMURD si un echipaj SAJ si transportate la CPU Targu Neamt.
  Pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au asigurat masurile PSI si au sablat caile rutiere.
  07.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta in satul Negresti, comuna Bara
  Pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu la o locuinta in satul Negresti, comuna Bara.
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere. Incendiul se manifesta la nivelul acoperisului.
  Pompierii au stins incendiul in urma caruia au ars: acoperisul pe o suprafata de aproximativ 80 mp, bunuri materiale dintr-o camera si aproximativ 300 kg de plante furajere depozitate in podul casei.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de un material combustibil.
  09.02.2020 Misiune de deblocare a unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt.
  Prin apel la 112, in jurul orei 15.56, pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt.
  Pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt s-au deplasat la locul solicitarii cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Militarii au intrat in apartamentul situat la etajul 2, cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare.
  In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 88 de ani. Persoana era cazuta in locuinta, in stare semiconstienta. Echipajul de paramedici a preluat persoana si a transportat-o la UPU Piatra Neamt.
  09.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta in comuna Candesti
  In urma unui apel la 112 din jurul orei 16.46, pompierii Detasamentului Piatra Neamt au intervenit cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu la o locuinta in localitatea Candesti. Incendiul se manifesta la etajul locuintei.
  Pompierii voluntari din cadrul SVSU Candesti, cu autospeciala din dotare, au ajuns primii la locul interventiei si au lucrat pentru localizarea incendiului.
  Fortele de interventie lucreaza pentru lichidarea incendiului. Incendiul a fost lichidat.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de un material combustibil.
  A ars :
  -acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 400 mp,
  -ferestre si usi de la parter si etaj,
  -bunuri materiale aflate pe in locuinta si pe terasa.
  11.02.2020 Misiune de deblocare a unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt.
  In jurul orei 16.40, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Pompierii au intrat in apartamentul situat la etajul 2, prin balcon, cu ajutorul scarii culisabile. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 81 de ani, inconstienta. Din pacate, persoana nu a raspuns manevrelor de resuscitare efectuate de paramedici, fiind declarat decesul de un echipaj de la SAJ solicitat in sprijin.
  12.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta in comuna Borlesti
  Prin apel la 112 am fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta in satul Borlesti. Pompierii se deplaseaza catre locul solicitarii.
  Pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt intervin cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Borlesti.
  Incendiul se manifesta generalizat.
  Fortele de interventie au localizat incendiul. In locuinta a fost gasit un minor, din pacate decedat (carbonizat). Copilul avea intre 16ani.
  La aceasta misiune au participat si voluntari de la SVSU Borlesti si SVSU Roznov cu autospeciala din dotare. A existat posibilitatea propagarii incendiului la o locuinta alaturata.
  Fortele de interventie au stins incendiul si au stabilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind scurtcircuitul electric (aparat electric de incalzire).
  13.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Girov
  Incendiul este la Girov. Mai sunt mici focare. Au ars aproximativ 3 ha. vegetatie uscata.
  Incendiul este lichidat. A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 3 hectare. Cauza probabila: foc deschis in spatii deschise.
  13.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta in comuna Borlesti
  Prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta in localitatea Tibucani. Pompierii au intervenit pentru localizarea si stingerea incendiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La locul indicat s-au deplasat si pompierii voluntari de la SVSU Pastraveni cu autospeciala din dotare.
  Fortele de interventie au stins incendiul. Au ars bunurile materiale dintr-o camera (obiecte de mobilier, imbracaminte, documente etc).
  Proprietara locuintei a fost asistata medical la locul evenimentului de la paramedici deoarece a suferit un atac de panica. Acesta a refuzat transportul la spital.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind mijloc de incalzire nesupravegheat.
  14.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta in comuna Borlesti
  A fost anuntat un incendiu de vegetatie uscata in localitatea Dumbrava Rosie (peste canal). Un echipaj de pompieri de la Detasamentul Piatra Neamt intervin pentru stingerea unui ce se manifesta la cateva cauciucuri si gunoaie.
  Incendiul a fost lichidat. Au ars : 5 cauciucuri, aproximativ 400 kg rumegus si 300 kg deseuri menajere.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  14.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu la o hala de productie (in conservare) a unui operator economic din municipiul Roman.
  In jurul orei 11.10, in urma unui apel la 112 pompierii de la Detasamentul Roman au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la o hala de productie (in conservare) a unui operator economic din municipiul Roman.
  In urma incendiului a ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 20 mp.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de un material combustibil.
  15.02.2020 Misiune pentru scoaterea unei persoane cazute in albia raului Tarcau, in satul Brates.
  In jurul orei 16.00 pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru scoaterea unei persoane cazute in albia raului Tarcau, in satul Brates. Persoana a cazut de la inaltime pe pietrele de pe marginea raului Tarcau in satul Brates, comuna Tarcau.
  La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri pentru a scoate victima si a o preda la ambulanta SAJ. Persoana (barbat, 58 de ani) a fost scoasa din albia raului Tarcau si predata echipajului SAJ in stare de inconstienta.
  15.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Dragomiresti.
  Sambata, 15 februarie, in jurul orei 21.07, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in satul Hlapesti, comuna Dragomiresti. La locul interventiei s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Ajunsi la locul indicat pompierii au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs in interiorul casei si a acoperisului.
  Proprietara locuintei, in varsta de aproximativ 62 de ani a suferit arsuri la nivelul fetei si membrelor superioare. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la paramedici, dupa care a fost transportata la UPU Piatra Neamt.
  In urma incendiului au ars : acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 60 mp, bunuri din locuinta ( obiecte de mobilier, geamuri, articole de imbracaminte si materiale textile, 1 aragaz). S-au deteriorat peretii si plafonul locuintei. Imprejurarea determinata: pierderea calitatilor fizico-chimice ale unor instalatii, armaturi sau conducte (explozie butelie).
  16.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Ceahlau
  In jurul orei 12.20, prin apel la 112 pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatia uscata in comuna Ceahlau.
  La locul indicat s-au deplasat doua autospeciale de stingere.
  Deoarece a existat posibilitatea propagarii incendiului la locuinte au fost solicitate forte in sprijin. Astfel, la aceasta misiune participa : 3 autospeciale de stingere cu 19 pompieri militari, 4 jandarmi, lucratori de la Ocolul Silvic Poiana Teiului, voluntari de la SVSU Ceahlau (cu autospeciala), SVSU Grinties, SVSU Poiana Teiului.
  Incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 3 hectare.
  A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 8 hectare.
  Misiunea a durat aproximativ 8 ore. Fortele de interventie au evitat extinderea si propagarea incendiul la fondul forestier si la locuinte aflate in apropiere.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  O persoana a fost sanctionata de un inspector din cadrul Inspectiei de prevenire pentru nerespectarea masurile de prevenire si stingere a incendiilor, conform legislatiei in vigoare.
  Un echipaj de pompieri militari si 2 pompieri voluntari au ramas pana dimineata pentru monitorizarea zonei.
  16.02.2020 Misiune de interventie la un accident rutier in satul Izvorul Muntelui.
  Prin apel la 112, in jurul orei 12.40, pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier in satul Izvorul Muntelui, in urma caruia un autoturism a iesit de pe carosabil si a cazut intr-o rapa de aproximativ 3 metri. Autoturismul era rasturnat pe o parte. O femeie se afla in interior, constienta, iar 2 barbati au reusit sa iasa singuri din autoturism.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala complexa de interventie si o ambulanta SMURD si un echipaj de SAJ Bicaz.
  Femeia de aproximativ 65 ani a fost extrasa de pompieri din autoturism si a fost predata echipajului SAJ.
  Un barbat a fost asistat de catre alt echipaj SAJ.
  16.02.2020 Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Grinties.
  In jurul orei 07.50, prin apel la 112 pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului au fost solicitati sa intervina la un accident rutier in comuna Grinties. Un autoturism a parasit partea carosabila si a intrat intr-un stalp.
  Pompierii au asigurat masuri PSI. Nu au fost victime.
  La locul evenimentului a venit si o echipa de la EON.
  16.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o cladire dezafectata din municipiul Roman.
  In jurul orei 15.45, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la o cladire dezafectata din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta in interiorul cladirii.
  Au ars aproximativ 100 kg de deseuri.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul.
  Nu au fost victime.
  16.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din Humulesti, orasul Targu Neamt
  In jurul orei 22.27, prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu la o locuinta din Humulesti, orasul Targu Neamt.
  Pompierii de la Detasamentul Targu Neamt cu 5 autospeciale pentru stingere au intervenit pentru localizarea si stingerea incendiului.
  In sprijin s-a deplasat o autospeciala de stingere de la Detasamentul Piatra Neamt.
  Fortele de interventie au stins incendiul dupa aproximativ 4 ore.
  A ars :
  - acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 700 mp,
  - bunuri materiale aflate in podul locuintei (tip mansarda),
  - 2 anexe lipite de locuinta,
  - bunuri materiale aflate in cele doua anexe,
  - aparate electrocasnice si electronice,
  - 2 centrale termice,
  - articole vestimentare
  - obiecte de mobilier,
  - carti,
  - documente etc.
  Au fost salvare bunurile materiale aflate la parterul locuintei.
  A fost evitata extinderea incendiului la o locuinta cu etaj din apropiere.
  Dupa ce au lichidat incendiul pompierii au stabilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind scurtcircuitul electric (conductor electric defect).
  16.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la un adapost pentru animale din comuna Borca
  In jurul orei 19.10, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale in satul Lunca din comuna Borca. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Borca cu o autospeciala din dotare si pompierii militari de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului cu o autospeciala de stingere.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul, evitand propsgarea acetuia la alte anexe gospodaresti.
  In urma incendiului au ars :
  - adapostul pentru animale pe o suprafata de aproximativ 35 mp,
  - 3 mc de lemn de foc,
  - 2 tone de fan,
  - 50 baloti de lucerna.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul.
  17.02.2020 Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Ganditi.
  In jurul orei 02.34, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in comuna Ganditi. Pompierii s-au deplasat la locul solicitarii cu o autospeciala de descarcerare grea, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Accidentul rutier s-a produs intre un autoturism si un autotren. In urma accidentului au rezultat doua victime incarcerate.
  Pompierii au scos cele doua persoane din autoturism cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare. Cele doua persoane prezentau politraumatisme. Un barbat, in varsta de aproximativ 40 de ani a fost asistat medical de echipajul SMURD si transportat la UPU Roman iar celalalt barbat a fost preluat de echipajul SAJ venit la locul interventiei.
  17.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in comuna Bahna
  Prin apel la 112, din jurul orei 08.58, pompierii de la Detasamentul Roman, cu o autospeciala de stingere au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in comuna Bahna. La locul interventiei s-au deplasat si pompierii voluntari de la SVSU Moldoveni, cu autospeciala din dotare, care au ajuns primii la locul interventiei si au lucrat pentru localizarea acestuia.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. In urma incendiului au ars : o masina de spalat rufe, obiecte de imbracaminte si lenjerie si 10 mp din acoperisul casei.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.
  17.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Petru Voda
  In urma unui apel la 112 un echipaj de pompieri de la Garda 2 de Interventie Poiana intervine pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatia uscata, in localitatea Petru Voda.
  Pompierii au localizat incendiul, care se manifesta pe o suprafata de aproximativ 1000 mp si lucreaza pentru lichidarea lui.
  La aceasta misiune participa si voluntari de la SVSU Poiana Teiului si lucratori de la Ocolul Silvic Poiana Teiului.
  17.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in orasul Roznov
  In jurul orei 22.50, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in orasul Roznov.
  La locul interventiei s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD si pompierii voluntari de la SVSU Roznov. Incendiul se manifesta la nivelul unei camere si la acoperisul locuintei.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul.Au ars bunuri materiale dintr-o camera si aproximativ 30 mp din acoperisul casei.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii inchise (lumanare aprinsa nesupravegheata).
  Proprietara locuintei, in varsta de aproximativ 70 de ani a suferit un atac de panica. Aceasta a fost preluata de echipajul SMURD si transportata la UPU Piatra Neamt.
  17.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in in comuna Hangu.
  In jurul orei 15.53, prin apel la 112 pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatia uscata in comuna Hangu. La locul indicat s-au deplasat: un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere, voluntari din cadrul SVSU Hangu si localnici. Interventia a durat doua ore.
  A ars pe o suprafata de aproximativ 1 hectar vegetatie uscata, arbusti, lastaris si resturi vegetale. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  17.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in in comuna Negresti.
  Prin apel la 112, in jurul orei 14.07, pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Negresti. La aceasta misiune au participat: 6 pompieri militari, 6 pompieri voluntari de la SVSU Negresti, 3 cadre de la IPJ si 6 localnici.
  Fortele de interventie au stins incendiul care s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 8,5 hectare.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise. A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 1000 mp.
  In toate cele trei cazuri (Petru Voda, Hangu, Negresti) au fost sanctionate persoanele responsabile de producerea acestor evenimente.
  18.02.2020 Misiune de degajare a unui barbat din apele raului Topolita din comuna Petricani.
  In urma unui apel la 112, un echipaj de pompieri de la Detasamentul Targu Neamt a scos un barbat din apele raului Topolita din comuna Petricani. La locul interventiei se deplaseaza deplaseaza un echipaj SAJ. Barbatul nu prezinta semne vitale.
  18.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in satul Preotesti, comuna Timisesti.
  In jurul orei 12.25, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in satul Preotesti, comuna Timisesti. La locul indicat s-au deplasat voluntari din cadrul SVSU Timisesti si un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de stingere.
  A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 3 hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  18.02.2020 Misiune de deblocare a unei usi la un apartament din municipiul Roman.
  In jurul orei 14.55, prin apel la 112 pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi a unui apartament din municipiul Roman. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare. Militarii au patruns pe geamul de la balcon cu ajutorul scarii culisabile si au gasit proprietara (in varsta de aproximativ 85 de ani) cazuta in locuinta, constienta . Persoana a fost predata echipajului SAJ aflat la locul solicitarii.
  18.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Grumazesti.
  In jurul orei 16.20, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la o locuinta in satul Curechistea, comuna Grumazesti. Pompierii au intervenit cu doua autospeciale de stingere pentru lichidarea incendiului.
  In urma incendiului a ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 200 mp.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de un material combustibil.
  20.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra Neamt
  Prin apel la 112, in jurul orei 00.13, pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din municipiul Piatra Neamt (zona gara veche). La locul indicat s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta in interiorul casei, intr-o camera. Incendiul a fost localizat si lichidat. Au ars obiecte de mobilier si articole de imbracaminte.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic (sistem de incalzire amplasat necorespunzator fata de un material combustibil).
  21.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in satul Tolici, comuna Petricani.
  In jurul orei 16.15, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in satul Tolici, comuna Petricani. La locul indicat s-au deplasat voluntari din cadrul SVSU Petricani si un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de stingere.
  A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 5 hectare.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  21.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Borlesti.
  In jurul orei 16.05, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Borlesti. La locul indicat s-au deplasat voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare si un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de stingere.
  A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 6000 mp.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul.
  21.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu la un apartament din municipiul Roman.
  In jurul orei 11.23, prin apel la 112 pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu la un apartament din municipiul Roman. Incendiul se manifesta in bucatarie.
  Pompierii au stins localizat si lichidat incendiul. Au ars un obiecte de mobilier.
  Nu au fost victime.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jocul copiilor cu focul.
  21.02.2020 Misiune de salvare a unui barbat care a sunat la 112 si a anuntat ca vrea sa se sinucida.
  Un barbat a sunat la 112 si a anuntat ca vrea sa se sinucida. Acesta a amenintat ca sa se arunca de pe podul (peste raul Moldova in zona microhidrocentralei) de la Cotu Vames comuna Horia. La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere, barca si o ambulanta SMURD.
  Barbatul, in varsta de aproximativ 43 de ani, a fost reapelat de catre operatorul ISU si tinut de vorba pana la sosirea fortelor de interventie. Salvatorii au lansat barca la apa, fiind astfel pregatiti pentru a recupera persoana in cazul in care acesta se arunca in apele Siretului.
  Un cadru de la IPJ impreuna cu comandatul de la Detasamentul Roman au reusit sa convinga persoana sa renunte la gestul extrem.
  Barbatul a fost preluat de de echipajul SMURD si transportat la CPU Roman.
  21.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Savinesti.
  In jurul orei 15.10, prin apel la 112 pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Savinesti.
  Un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere si pompieri voluntari de la SVSU Savinesti au localizat si lichidat incendiul.
  Au ars aproximativ aproximativ 700 mp de vegetatie uscata si aproximativ 200 kg de gunoi.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  21.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Secuieni.
  Trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o locuinta in satul Butnaresti din comuna Secuieni. Incendiul se manifesta la nivelul unei anexe gospodaresti si s-a extins la acoperisul locuintei. La aceasta misiune au participat si voluntari de la SVSU Moldoveni cu autospeciala din dotare.
  In urma incendiului au ars: anexa gospodareasca (aproximativ 20 mp) cu bunurile materiale din interior si 16 mp din acoperisul locuintei.
  Proprietara locuintei, in varsta de aproximativ 40 ani, a suferit un atac de panica. Aceasta a primit asistenta medicala la locul evenimentului de la paramedici, dar a refuzat transportul la spital.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric (conductor electric defect)
  22.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra Neamt
  In jurul orei 11.35, prin apel la 112 pompierii au fost instiintati despre un posibil incendiu la un apartament( fum pe geam la bucatarie) in municipiul Piatra Neamt. Pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt s-au deplasat la locul solicitarii cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
  Pompierii au constatat ca incendiul se manifesta la nivelul unei masini pentru gatit, unde ardea un vas cu mancare. A fost indepartata oala de pe aragaz si s-a facut aerisirea incaperii.
  Proprietara, in varsta de aproximativ 58 de ani, intoxicata cu fum, a fost asistata de catre paramedici dupa care a fost transportata transportata la UPU Piatra Neamt.
  23.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata pe malul raului Moldova, in satul Cotu Vames
  Astazi, in jurul orei 14.30, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata pe malul raului Moldova, in satul Cotu Vames, comuna Horia, existand posibilitatea propagarii incendiului la locuinte si la un depozit de materiale de constructii. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu o autospeciala de stingere si o motopompa.
  Incendiu a fost localizat si lichidat. A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 2.5 hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.
  23.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta in comuna Tibucani
  In jurul orei 16.42, prin apel la 112 pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta in satul Tibucanii de Sus, comuna Tibucani. La locul solicitarii s-au deplasat doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La locul indicat s-au deplasat si pompieri voluntari de la SVSU Tibucani si pompieri voluntari de la SVSU Pastraveni cu autospeciala din dotare. Incendiul se manifesta cu flacara la acoperisul unei case cu mansarda.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul.
  Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 200 mp si bunuri materiale din mansarda.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic (cos de fum neprotejat termic fata de un material combustibil)
  24.02.2020 Misiune de monitorizare ca urmare a codului portocaliu

  • In procesul de monitorizare a situatiei operative, ca urmare a codului portocaliu sub care se afla judetul Neamt, Delgaz Grid ne-a informat ca:

  - la ora 22.00 localitatile Dreptu, Galu, Frumosu, Paraul Fagului, Savinesti, Frumosu, Popesti erau afectate din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica.1500 de consumatori nu erau alimentati cu energie electrica. A fost remediata defectiunea.
  - la ora 06.00 localitatile Izvorul Alb si Calugareni au fost afectate din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica. 176 de de consumatori nu erau alimentati cu energie electrica.
  - la ora 08.00 localitatile Izvorul Alb, Cazaci, Brates, Calugareni si Schitu Tarcau sunt afectate din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica. 1020 de consumatori nu sunt alimentati cu energie electrica. Se lucreaza pentru remedierea situatiei.

  • In urma unui apel la 112 din jurul orei 04.57, pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au intervenit pentru indepartarea a trei stalpi de telefonie cazuti pe carosabil, pe DJ 156A, in localitatea Dumbrava Deal.
  • In procesul de monitorizare a situatiei operative, ca urmare a codului portocaliu sub care se afla judetul Neamt, Delgaz Grid ne-a informat ca localitatile Izvorul Alb, Urecheni, Ungureni, Radeni, Pastraveni, Davideni, Tibucanii de Jos, Lunca Moldovei, Calugareni, Targu Neamt, Vanatori Neamt, Nemtisor, Manastirea Neamt sunt afectate din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica. 5051 de consumatori nu sunt alimentati cu energie electrica. Se lucreaza pentru remedierea situatiei.
  • Un echipaj de pompieri de la Detasamentul Targu Neamt impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU au avut omisiune de degajare a unui copac cazut pe partea carosabila in orasul Targu Neamt. O femeie in varsta de aproximativ 57 de ani a fost lovita de crengile copacului. Aceasta a fost preluata de un echipaj SAJ si transportata la CPU Targu Neamt.
  • La ora 18.00, Delgaz Grid ne-a informat ca localitatile Manastirea Neamt, Izvorul Alb, Barticesti, Dumbrava, Timisesti, Pildesti, Gheraesti. 1921 de consumatori nu sunt alimentati cu energie electrica. Se lucreaza pentru remedierea situatiei
  • Ca urmare a codului portocaliu de vant, pompierii de la Detasamentul Roman au avut fost solicitati sa intervina in mai multe cazuri, astfel :

  - la ora 14.16 pentru indepartarea unei bucati de sticla cazute de la geamul unui balcon situat la etajul 4 al unui bloc de locuinte, peste un autoturism. Nu au fost victime.
  -la ora 15.40 pentru fixarea unor bucati de tabla care s-au desprins de la acoperisul unui bloc.
  - la ora 16.24 pentru indepartarea unui element de constructie care s-a desprins de la acoperisul unui bloc. Pompierii au indepartat elementul de constructie (un uluc) care putea putea sa cada.
  24.02.2020 Misiune de stingerea unor incendii
  Pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unor incendii, astfel:
  - la ora 09.47 la un incendiu de vegetatie uscata in localitatea Negresti. Pompierii militari impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Negresti au localizat si lichidat incendiul in urma caruia a ars vegetatia uscata pe o suprafata aproximativ 2 hectare. Cauza probabila: foc deschis in spatii deschise.
  - la ora 15.32 la un incendiu de coceni de porumb in localitatea Zanesti. Incendiul se manifesta in apropierea unei locuinte. Un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere, voluntari de la SVSU Zanesti si voluntari de la SVSU Roznov cu autospeciala din dotare au localizat si lichidat incendiul. Au ars aproximativ 1000 de kg coceni si 10 ml din gardul locuintei aflata in apropiere. Cauza probabila: foc deschis in spatii deschise.
  - la ora 15.32 la un incendiu de litiera de la padure in comuna Garcina (zona Balaur). Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit 9 pompieri, 10 lucratori de la Ocolul Silvic Garcina si 9 voluntari de la SVSU Garcina. A ars aproximativ un hectar hectar de litiera. Cauza probabila : fumatul.
  25.02.2020 Misiune de monitorizare ca urmare a codului portocaliu
  La ora 06.00, Delgaz Grid ne-a informat ca localitatile Vulpasesti si Sagna sunt afectate din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica. 935 de consumatori nu sunt alimentati cu energie electrica. Se lucreaza pentru remedierea situatiei
  25.02.2020 Misiune de stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Ghindaoani
  Prin apel la 112, in jurul orei 4.42, pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Ghindaoani.
  O femeie a anuntat ca se va sinucide si ca a dat foc la casa. Operatorul ISU a tinut de vorba persoana pana au ajuns colegii la locul solicitarii. Incendiul se manifesta in interiorul a doua camere.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul.
  Au ars articole de imbracaminte, materiale textile si o saltea.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.
  Femeia a fost preluata de un echipaj de la SAJ.
  25.02.2020 Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Grinties.
  In jurul orei 09. 27, prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier in comuna Grinties. Doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD s-au deplasat la locul solicitarii.
  Soferul a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la un echipaj SAJ, care se deplasa spre alt caz. Acesta a refuzat transportul la spital.
  Au fost asigurate si masuri PSI.
  25.02.2020 Misiune de interventie la un accident rutier in municipiul Roman.
  Prin apel la 112, in jurul orei 14.55, pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina la un accident rutier in municipiul Roman. Accidentul s-a produs intre un autoturism si o motocicleta.
  In urma accidentului a rezultat o victima (un barbat de aproximativ 43 de ani) care a fost preluata de echipajul SMURD TIM si transportata la CPU Roman.
  Pompierii au asigurat masuri PSI si vor curata carosabilul.
  25.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o autoutilitara in orasul Targu Neamt.
  Prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitara.Incendiul se manifesta in interiorul unei masini incarcata cu baloti deseuri de carton. Masina se afla in parcarea unui magazin.
  Incendiul a fost localizat si lichidat.Au ars aproximativ 30 kg de carton.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.
  26.02.2020 Misiune de interventie la un accident rutier in zona Manastirii Agapia.
  In jurul orei 9.53, prin apel la 112, pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati, sa intervina la un accident rutier in zona Manastirii Agapia. Un autoturism s-a rasturnat pe o parte iar 4 persoane au ramas in interior. Nu au fost persoane incarcerate.
  Pompierii au scos persoanele din autoturism. Acestea au primit asistenta medicala de la un echipaj SAJ, la locul evenimentului.
  26.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Tarzia, comuna Brusturi.
  In jurul orei 13.02, prin apel la 112, pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Tarzia, comuna Brusturi. Incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 3 hectare.
  La aceasta misiune intervin voluntari din cadrul SVSU Brusturi si localnici.
  Incendiul este localizat. Fortele de interventie au lichidat incendiul.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  26.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Brusturi.
  In jurul orei 13.24, prin apel la 112, pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Brusturi (zona fostelor saivane)
  Incendiul a fost localizat si lichidat.
  Au ars: vegetatia uscata pe o aproximativ 1 hectar si 30 ml de gard de lemn.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  26.02.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Tolici, comuna Petricani.
  Prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Tolici, comuna Petricani.
  Fortele de interventie (pompieri, voluntari de la SVSU Petricani, lucratori ai Ocolului Silvic Varatec, cadre IPJ) au localizat si lichidat incendiul.
  A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 50 hectare.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
  Lucratori de la Ocolul Silvic Varatec si pompieri voluntari de la SVSU Petricani au ramas la locul evenimentului pentru supravegherea zonei.
  26.02.2020 Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Bicaz Chei.
  In jurul orei 22.00, prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier in comuna Bicaz Chei. Un microbuz in care se aflau 9 persoane a cazut in albia raului Bicaz.
  Pana la sosirea fortelor de interventie persoanele din microbuz s-au autoevacuat.
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD, pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicaz Chei si o ambulanta de la SAJ.
  Fortele de interventie au scos din microbuz bunurile materiale (bagaje).
  Cu ajutorul unui utilaj pus la dispozitie de Primaria Bicaz Chei a fost scos microbuzul din rau.
  Nici o persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.
  27.02.2020 Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Tibucani.
  Prin apel la 112 pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Davideni, comuna Tibucani. La aceasta misiune s-au deplasat doua ambulante de la SAJ si o ambulanta SMURD.
  Paramedicii au preluat un baiat de aproximativ 15 ani si l-au transportat la CPU Targu Neamt. A fost solicitata si ambulanta SMURD TIM pentru a prelua o persoana, pe care au transportat-o la UPU Piatra Neamt.
  28.02.2020 Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Bodesti.
  In urma unui accident rutier care s-a produs in comuna Bodesti pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru asigurarea masurilor PSI si pentru sablarea cailor rutiere. La locul indicat s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Nu au fost persoane incarcerate si nici o persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.
  28.02.2020 Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Dochia.
  In jurul orei 16.45 prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier in comuna Dochia. La locul solicitarii s-au deplasat patru echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare, o ambulanta SMURD si o ambulanta SMURD TIM.
  Cand au ajuns la locul indicat pompierii au gasit o persoana in interiorul autoturismului.
  Echipajele SMURD au preluat doua femei de aproximativ 67 de ani si 41 de ani, pe care le-au transportat la UPU Piatra Neamt.
  Pompierii au asigurat si masurile PSI.
  printListeaza articolul