Interventii în situații de urgență

 • 25.08.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 12:37, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe Aleea Plaiului din municipiul Piatra-Neamt.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Pompierii, cu ajutorul scarii culisabile, au patruns printr-o fereastra deschisa, in apartamentul situat la al doilea etaj. In interiorul apartamentului, pompierii au constatat ca o femeie de 94 de ani era cazuta in holul locuintei. Femeia a primit primul ajutor calificat la locul evenimentului de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportata la UPU Piatra Neamt.


  24.08.2021 - Misiune de interventie degajarea unui sarpe dintr-un magazin alimentar din localitatea Bicaz Chei

  Prin apel la 112, pompierii nemteni au fost instiintati despre faptul ca intr-un magazin alimentar din localitatea Bicaz Chei s-a semnalat prezenta unei vipere. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD si voluntari din cadrul SVSU Bicaz Chei. Ajunsi la locul solicitarii pompierii au constatat ca intr-o lada pentru legume se afla un sarpe de apa. Fortele de interventie au imobilizat sarpele dupa care l-au introdus intr-un sac, ulterior fiind eliberat in padure.


  24.08.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei

  In aceasta dupa amiaza, in jurul orei 16:30, a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei. ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Bicaz Chei. ATENTIE! URS PERICULOS. A fost semnalata prezenta unui urs in comuna Bicaz Chei, sat Bicaz Chei (zona concasoare). Luati masuri de protectie, evitati deplasarile. Nu va apropiati de animale. Nu va expuneti la pericole. ISU NEAMT.


  24.08.2021 - Misiune de interventie pentru salvarea unei persoane care a ramas blocata pe acoperisul unui balcon, in municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, in aceasta dimineata, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana a ramas blocata pe acoperisul unui balcon (intre etajul 2 si 3), al unui bloc de locuinte din strada 1 Decembrie 1918 in municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Ajunsi la locul indicat, pompierii au constatat ca o femeie de aproximativ 71 de ani se afla pe acoperisul unui balcon. Pompierii, cu ajutorul unei scari culisabile, au urcat pe acoperisul balconului si au ajutat femeia sa patrunda in apartamentul sau. Aceasta a refuzat asistenta medicala oferita de echipajul SMURD.


  23.08.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Tupilati

  Prin apel la 112, in jurul orei 20:45, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DJ 208 G, pe raza comunei Tupilati (intre localitatile Hanu Ancutei si Tupilati). La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si trei echipaje cu ambulante de la SAJ, voluntari din cadrul SVSU Tupilati si voluntari din cadrul SVSU Razboieni cu o autospeciala de stingere. In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme in care se aflau 5 persoane.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat faptul ca conducatorul unui autoturism era incarcerat. (Acesta se afla singur in autoturism). Pompierii, cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice, au descarcerat un barbat (de 83 de ani), inconstient. Imediat, victima a fost preluata de un echipaj de la SAJ care a inceput manevrele de resuscitare. Din pacate, victima nu a raspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanta declarand decesul. In urma accidentului rutier produs au mai rezultat doua victime (un barbat si o femeie), ce au fost preluate si transportate la CPU Roman de catre echipajele medicale (SMURD si SAJ). Alte doua persoane au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului, refuzand transportul la spital. Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de circulatie. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si vor curata carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  22.08.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul autospecialei de interventie si salvare de la inaltime, pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul patru intr-un bloc de locuinte din strada Ecaterina Teodoroiu. O femeie de aproximativ 77 de ani era blocata intr-o camera. Aceasta nu a avut nevoie de asistenta medicala.


  22.08.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Alexandru cel Bun

  Prin apel la 112, in jurul orei 19:15, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 15 , in localitatea Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si doua echipaje cu ambulante de la SAJ. In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme in care se aflau patru persoane. Ambele autoturisme au parasit partea carosabila. In urma accidentului rutier produs au rezultat trei victime (conducatoarea auto si doua pasagere) din acelasi autoturism. Victimele au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele medicale, ulterior fiind transportate la spital. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  21.08.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs magazie a unei ferme de pasari din localitatea Izvoare

  In aceasta dimineata, in jurul orei 08:09, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie a unei ferme de pasari din localitatea Izvoare, comuna Dumbrava Rosie. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta cu degajare mare de fum, intr-o magazie in care era depozitata o mare cantitate de ambalaje (cofraje pentru oua). Un barbat in varsta de aproximativ 28 de ani, angajat al fermei, a suferit usoare intoxicatii cu fum. Acesta a primit primul ajutor calificat la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD, dar a refuzat transportul la spital. Fortele de interventie au lichidat incendiul dupa aproximativ 5 ore. Au ars ambalajele depozitate intr-o incapere cu o suprafata de aproximativ 50 mp. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric.


  20.08.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei

  In aceasta dupa amiaza, in jurul orei 16:30, a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei. ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Bicaz Chei. ATENTIE! URS PERICULOS. A fost semnalata prezenta unui urs in comuna Bicaz Chei, sat Bicaz Chei (zona concasoare). Luati masuri de protectie, evitati deplasarile. Nu va apropiati de animale. Nu va expuneti la pericole. ISU NEAMT. O adolescenta de 16 ani a suferit atac de panica. Aceasta a fost asistata medical de un echipaj SMURD, refuzand transportul la spital.


  20.08.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Raucesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:34, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Ungheni, comuna Raucesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Ajunsi la locul evenimentului, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta intr-o camera de la etajul unei case P+1, cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars un computer si o masa pe care acesta era asezat. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui curtcircuit electric. Echipajul SMURD a acordat ingrijiri medicale unei femei in varsta de 31 de ani, la locul evenimentului.


  18.08.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Gadinti

  In data de 18.08.2021, prin apel la 112, in jurul orei 16:33, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 15D, pe raza comunei Gadinti. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD si doua echipaje ambulante la SAJ. In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme in care se aflau patru persoane. Toate cele patru persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, fiind transportate la CPU Roman. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat si degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  18.08.2021 - Misiune de interventie pentru degajrea unei persoane inecate in apa Lacului de acumulare Reconstructia

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:12, pompierii au fost instiintati despre faptul in apa Lacului de acumulare Reconstructia este o persoana, posibil inecata. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu un autoturism de serviciu, o barca si o ambulanta SMURD TIM. Pompierii au scos din apa un barbat ce nu prezenta semne vitale. Colegii din cadrul IPJ Neamt vor stabili identitatea persoanei gasite.


  17.08.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Cordun

  Aseara, prin apel la 112, in jurul orei 21:30, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Cordun. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului Roman, voluntari din cadrul SVSU Cordun si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. La ajungerea fortelor de interventie incendiul se manifesta la acoperisul unei anexe gospodaresti care avea un perete comun cu locuinta, cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 40 mp din acoperisul anexei gospodaresti (bucatarie de vara), 2 mp din acoperisul locuintei, obiecte de mobilier, materiale textile si alte bunuri aflate in bucataria de vara. Proprietara locuintei, in varsta de 58 de ani, a suferit arsuri. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, ulterior fiind transportata la CPU Roman. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui aparat de gatit (aragaz) lasat nesupravegheat.


  17.08.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Brusturi

  In jurul orei 13:07, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier produs pe DN 15 C, in localitaea Brusturi. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme in care se aflau patru persoane. Pana la sosirea fortelor de interventie persoanele din cele doua autoturisme au fost scoase de catre participantii la trafic. In urma accidentului rutier produs au rezultat doua victime, ambele aflate in acelasi autoturism. Conducatorul unui autoturism (un barbat de aproximativ 67 de ani) a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la CPU Targu Neamt. O pasagera din acelasi autoturism, in varsta de 64 de ani, a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportata la CPU Targu Neamt. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si au indepartat autoturismele de pe partea carosabila.


  16.08.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

  In data de 16.08.2021, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica a intervenit pe raza comunei Vanatori Neamt pentru asanarea unei bombe de aruncator de calibru 50 mm. Munitia a fost descoperita de catre un barbat in varsta de 49 ani pe timpul unei lucrari de amenajare a unei strazi din satul Nemtisor din comuna Vanatori Neamt. Sosita la locul solicitarii, echipa pirotehnica a verificat zona pe o suprafata de aproximativ 100 mp, nemaifiind descoperite alte elemente de munitie. Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa. Pentru prevenirea accidentelor in cazul descoperirii de munitii neexplodate Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt recomanda cetatenilor sa respecte urmatoarele reguli si masuri de siguranta :
  *anuntati de urgenta, prin apel la 112, organele de politie, autoritatile administratiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt;
  *nu atingeti, nu loviti si nu miscati munitia descoperita;
  *nu introduceti in foc munitiile si nu faceti foc in apropierea lor;
  *nu aruncati la fier vechi si nu predati la societatile colectoare munitiile descoperite;
  *nu introduceti in cladiri, incaperi sau locuinte munitii neexplodate;
  *nu topiti elementele metalice de munitii;
  *nu taiati munitiile cu fierastraul, scule electrice sau prin sudura;
  *nu folositi munitiile pentru improvizarea diferitelor unelte ;
  *nu utilizati pulberile si explozivii proveniti din munitii in scopuri artizanale;
  *nu demontati de la munitii focoasele sau a alte elemente componente.


  16.08.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de plante furajere din comuna Pipirig

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de plante furajere in localitatea Dolhesti, comuna Pipirig. Incendiul se manifesta generalizat la o constructie din lemn cu rol de adapost pentru animale si depozit de plante furajere, cu posibilitatea propagarii la stoguri de fan amplasate in vecinatate. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri voluntari din cadrul SVSU Pipirig cu o autospeciala de stingere si trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt. Fortele de interventie au lichidat incendiul in urma caruia a ars adapostul de animale cu o suprafata de aproximativ 55 mp si 7 tone de plante furajere. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind trasnetul.


  16.08.2021 - Misiune de interventie pentru scoaterea unui cal si un atelaj hipo din apele raului Bistrita, pe raza comunei Zanesti

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident in urma caruia o persoana ce conducea un atelaj hipo a intrat in apele raului Bistrita, pe raza comunei Zanesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Zanesti cu un utilaj. Pana la sosirea fortelor de interventie, conducatorul atelajului a fost scos din apa de catre cetateni. Fortele de interventie au scos din apa calul si atelajul hipo. Din pacate, animalul nu mai prezenta semne vitale.


  16.08.2021 - Misiune de interventie pentru scoaterea unei persoane dintr-o fantana din Dumbrava Rosie

  In aceasta dupa amiaza, in jurul orei 13:38, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana se afla intr-o fantana din localitatea Dumbrava Rosie. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD TIM si voluntari din cadrul SVSU Dumbrava Rosie. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca intr-o fantana (cu o adancime de aproximativ 19 m si un diametru de 80 cm) se afla un barbat. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, pompierii au scos din fantana un barbat de aproximativ 58 de ani, inconstient. Imediat, victima a fost preluata de echipajul ce incadra ambulanta SMURD TIM care a inceput manevrele de resuscitare. Din pacate, barbatul nu a raspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanta SMURD declarand decesul acestuia.


  16.08.2021 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor PSI la o teava de gaz fisurata in orasul Roznov

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca in orasul Roznov, pe timpul unor lucrari pentru decolmatarea unui podet a fost avariata o teava de gaz. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere, voluntari din cadrul SVSU Roznov cu o autospeciala de stingere si un echipaj de la operatorul economic de distributie a gazului metan. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor pana la remedierea defectiunii.


  16.08.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Cu ajutorul accesoriilor de pe autospeciala pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la al treilea etaj dintr-un bloc de locuinte din strada Darmanesti. In interiorul apartamentului a fost gasita un barbat de aproximativ 72 de ani, constient, cazut intr-o camera. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la spital.


  15.08.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Horia

  In jurul orei 21:07, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Cotu Vames din comuna Horia. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare si o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Un autoturism a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-un sant. In autoturism se aflau doua persoane care s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  15.08.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 16:38, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism in municipiul Piatra Neamt, pe strada Dimitrie Leonida. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o autospeciala complexa pentru interventie. Incendiul se manifesta generalizat la un autoturism ce se afla pe partea carosabila. In autoturism se afla doar conducatorul auto, care s-a autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Acesta nu a necesitat ingrijiri medicale. Pompierii au localizat si lichidat incendiul. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scurgerilor de lichide combustibile, ca urmare a deteriorarii sistemului de alimentare cu combustibil. Dupa ce autoturismul va fi indepartat de pe partea carosabila, pompierii vor interveni pentru curatarea carosabilului.


  14.08.2021 - Misiune de interventie pentru salvarea unei persoane care s-a urcat pe un vagon de marfa in gara Roman

  In aceasta seara, in jurul orei 20:15, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana s-a urcat pe un vagon de marfa si a fost electrocutata. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca un adolescent in varsta de 15 ani s-a urcat pe un vagon al unui tren de marfa si s-a electrocutat. Baiatul era cazut langa vagon. Acesta prezenta arsuri pe o suprafata mare a corpului. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat persoanei, dupa care au predat-o unui echipaj de la SAJ (cu medic) sosit la locul evenimentului. Baiatul a fost transportat la CPU Roman. Baiatul va fi transportat la un spital din Bucuresti cu un elicopter de la Bacau. Pana la Bacau va fi transportat de o ambulanta cu medic de la SAJ.


  13.08.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o baraca pentru paza de pe platforma chimica Savinesti

  In jurul orei 17:45, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o baraca pentru paza de pe platforma chimica Savinesti (zona depozitului Moldocor). Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la o constructie din tabla. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Au ars izolatia constructiei si bunuri materiale din interiorul acesteia (obiecte de mobilier, materiale textile, documente etc). Persoana care efectua serviciul de paza nu se afla in interiorul barcii. Aceasta nu a avut nevoie de ingrijiri medicale. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.


  12.08.2021 - ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru ca a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei

  In aceasta dimineata, in jurul orei 03:48, a fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Bicaz Chei. ISU Neamt a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Bicaz Chei.


  11.08.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns in apartamentul situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Maratei. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 90 de ani, constienta. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la membrii echipajului SAJ, refuzand transportul la spital.


  10.08.2021 - Misiune de interventie pentru cautarea unei persoane posibil inecata in apele raului Moldova, pe raza municipiului Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 22:36, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana s-ar fi inecat in apele raului Moldova, pe raza municipiului Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala complexa pentru interventie, un autoturism de serviciu, o barca si o ambulanta SMURD. Persoana a fost gasita de rude pe o strada din municipiul Roman. Aceasta a fost preluata de un echipaj de la IPJ.


  10.08.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza municipiului Piatra Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe strada Fermelor din municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme, fara victime. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si au degajat carosabilul pentru fluidizarea traficului (au degajat unul dintre cele doua autoturisme de pe partea carosabila)


  10.08.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns in apartamentul situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Nicolae Iorga. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 80 de ani, constienta. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD dupa care a fost transportata la UPU Piatra Neamt.


  10.08.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Horia

  In aceasta dimineata, pompierii romascani au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 15 D, pe raza comunei Horia. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua ambulante SMURD (TIM si EPA) si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. In urma accidentului rutier produs intre doua autoturisme au rezultat patru victime (2 adulti si 2 copii). Toate cele patru victime au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele medicale, ulterior fiind transportate la CPU Roman.


  09.08.2021 - Misiune de interventie pentru salvarea unui copil ramas blocat intr-un autoturism in municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca un copil de 2 ani a ramas blocat intr-un autoturism situat pe strada Piata 22 Decembrie in municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei, au spart un geam si au facilitat accesul la copilul aflat intr-un scaun auto. Copilul nu a necesitat ingrijiri medicale.


  09.08.2021 - Misiune de interventie pentru salvarea unei persoane ce a fost surprinsa sub un zid care a cazut, in orasul Roznov

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:20, pompierii au fost instiintati despre faptul ca o persoana a fost surprinsa sub un zid care a cazut, in orasul Roznov La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala complexa pentru interventie, un camion cu un container de cautare-salvare, o ambulanta SMURD TIM si voluntari din cadrul SVSU Roznov cu o autospeciala de stingere. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au gasit un barbat de 37 de ani prins sub un zid din BCA. Victima, constienta, a fost scoasa de sub zid si a primit primul ajutor calificat de la echipajul SMURD TIM, ulterior fiind transportata la UPU Piatra Neamt. Trei persoane au suferit atacuri de panica. Acestea au fost asistate medical de echipajul SMURD EPA sosit la locul evenimentului, refuzand transportul la spital


  09.08.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in municipiul Piatra Neamt

  In aceasta dimineata, in jurul orei 05:07, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa situata pe strada Bancii din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta la nivelul balconului din lemn, la acoperis si la parterul unei case P+1, cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 100 mp din acoperis (construit din astereala din lemn si acoperit cu tabla) si bunuri materiale aflate la parterul casei (documente, aparate electrocasnice, materiale textile etc). Cauza probabila de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.


  08.08.2021 - Misiune de interventie pentru salvarea unor persoane aflate pe vagonul unui tren in Gara Roman

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru salvarea unor persoane aflate pe un tren in Gara Roman. 3 adolescente s-au urcat pe vagonul unui tren de marfa. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Roman. Pana la sosirea fortelor de interventie, persoanele au fost degajate de pe trenul de marfa pe care se aflau. Toate cele trei persoane au fost asistate de catre echipajele medicale aflate la fata locului, 2 dintre acestea prezentand arsuri. Cele trei fete sunt constiente si cooperante. O adolescenta de 15 ani prezinta arsuri la membrele drepte (superior si inferior), fiind asistata de catre echipajul SAJ, o adolescenta de 14 ani prezinta arsuri pe haine, iar a treia persoana de 13 ani nu prezinta arsuri sau alte efecte. Spitalul Municipal Roman a solicitat un elicopter SMURD pentru a transporta una din victimele (adolescenta de 15 ani) accidentului din gara Roman la un spital din judetul Iasi.


  08.08.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

  In data de 08.08.2021, prin apel la 112, echipa pirotehnica a fost solicitata sa intervina pentru asanarea unor elemente de munitie descoperite de un barbat in varsta de 46 ani, cu ajutorul unui detector de metale detinut legal, in padurea Nemtisor din comuna Vanatori Neamt. Pirotehnicienii din cadrul ISU Neamt s-au deplasat la locul solicitarii cu autospeciala din dotare, ridicand de la locul indicat mai multe elemente de munitie, astfel:
  - o lovitura de aruncator de calibru 82 mm,
  - o lovitura de aruncator de calibru 60 mm,
  - o lovitura de aruncator de calibru 50 mm, - o grenada de mana defensiva,
  - 61 cartuse de calibru 61 mm si
  - 9 cartuse de calibru 7,92 mm.
  Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  06.08.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o stiva de lemne in municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o stiva de lemne in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la o stiva de lemne dintr-o curte din strada Subdarmanesti, cu posibilitatea propagarii la locuinta si la alte constructii aflate in imediata vecinatate. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. A ars aproximativ un mc de lemne. Jarul sau scanteile purtate de vant si cazute pe materiale combustibile au fost cauza probabila de producere a incendiului.


  06.08.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Podoleni

  In aceasta dupa amiaza, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Podoleni. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri voluntari din cadrul SVSU Podoleni cu o autospeciala de stingere si doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta in interiorul si la acoperisul unei bucatarii de vara, cu posibilitatea propagarii la locuinta si la alte anexe gospodaresti. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 6 mp din acoperisul constructiei si bunuri aflate in interior. Din interiorul anexei a fost scoasa o butelie. Un barbat de 44 de ani, a suferit usoare arsuri la nivelul fetei si la membrele superioare. Acesta a primit primul ajutor calificat la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD, ulterior fiind transportat la UPU Piatra Neamt. Cauza probabila de producere a incendiului este modulul gresit de verificare a etanseitatii buteliei cu GPL, prin utilizarea flacarii deschise.
  RECOMANDARI:
  Explozia unei butelii de aragaz poate avea, deseori, urmari catastrofale. In afara distrugerii de bunuri, in explozie pot fi pierderi de vieti omenesti. * ISU Neamt recomanda populatiei sa respecte urmatoarele reguli:
  Nu utilizati buteliile fara regulatoare de presiune, cu regulatoare desigilate, defecte sau reparate de unitati care nu apartin intreprinderii distribuitoare; Nu utilizati buteliile in alta pozitie decat in cea verticala;
  Nu incalziti buteliile cu apa calda, cu abur sau cu flacara, pentru marirea presiunii gazului din acestea;
  Nu amplasati buteliile langa sursele de caldura sau sub actiunea directa a razelor solare;
  Nu spalati buteliile in lichide corozive (soda, lesie etc).
  Este strict interzis efectuarea etanseitatii cu flacara deschisa, deoarece aceasta poate conduce la accidente grave!
  La schimbarea buteliei si ori de cate ori se fac manipulari la vreunul din racorduri, se va verifica in mod obligatoriu etanseitatea instalatiei, cu spuma de apa si sapun.
  In cazul livrarii buteliei la domiciliul consumatorului, montarea ei si verificarea etanseitatii se vor executa de catre personalul persoanei juridice distribuitoare.
  Recomandam cetatenilor sa nu apeleze la umplerea buteliilor cu gaz auto de la statiile GPL, intrucat acestea nu sunt verificate din punct de vedere al etanseitatii! Supuse periodic suprapresiunilor determinate de umplerea repetata, buteliile se deformeaza si se poate provoca aparitia unor pori in zona sudurilor, prin care poate iesi gazul, generand astfel acumulari de gaz, cu mare pericol de explozie!
  In timpul verificarii etanseitatii, se vor controla locul de imbinare a robinetului buteliei cu butelia; locul de iesire a tijei rozetei din corpul robinetului; ambele fete ale piulitei olandeze a regulatorului de presiune; locul de imbinare a racordurilor de intrare si de iesire cu corpul regulatorului de presiune; corpul regulatorului de presiune; capetele furtunului si furtunul, pe toata suprafata lui; locul de imbinare a portfurtunului aparatului de utilizare cu aparatul; toate imbinarile conductelor si robinetele aparatului de utilizare. Inainte de aprinderea focului, se verifica daca robinetul buteliei si robinetele aparatului de utilizare sunt inchise!
  In cazul cand s-au uitat deschise robinetul buteliei si robinetul aparatului de utilizare si gazul s-a scurs in incapere, se vor lua imediat urmatoarele masuri: * se inchid robinetul buteliei si robinetul aparatului de utilizare, se deschid usile si ferestrele pentru aerisirea incaperii timp de 30 minute;
  * nu se vor aprinde chibrituri, brichete, nu se vor manevra intrerupatoarele electrice, sonerii, telefoane, lifturi, nu se va fuma si nu se vor aduce surse de foc decat dupa aerisirea incaperii.
  In cazul in care toate robinetele sunt inchise, dar se simte totusi mirosul caracteristic al gazului, se vor lua masurile de mai sus si se va anunta intreprinderea distribuitoare.
  Inainte de aprinderea focului, daca in incapere nu se simte miros de G.P.L., se initiaza flacara, apoi se deschide robinetul aparatului de utilizare.
  Dupa utilizare, se inchide mai intai robinetul buteliei si numai dupa stingerea flacarii arzatoarelor se inchid robinetele aparatului de utilizare.
  *Pentru siguranta dumneavoastra, a familiei si a comunitatii in care traiti, respectati instructiunile de utilizare a buteliilor!


  06.08.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Rediu

  In jurul orei 09:25, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Rediu. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri voluntari din cadrul SVSU Rediu cu autospeciala din dotare si trei echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta generalizat in doua camere si la acoperisul locuintei. Din pacate in interiorul locuintei se afla un barbat. Din interiorul locuintei, pompierii au scos trupul carbonizat al unui barbat de aproximativ 70 de ani. Fiica proprietarului, in varsta de 49 de ani, a suferit un atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzand transportul la spital. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza fumatului.


  06.08.2021 - Misiuni de interventie ca urmre a manifestarii fenomenelor meteorologice

  Judetul Neamt a fost sub incidenta unui cod portocaliu de vijelii puternice si ploi valabil de la ora 12:00 pana azi dimineata, ora 06:00. Au fost transmise avertizarile meteorologice si avertizarile hidrologice catre toti membrii CJSU si catre CLSU din judet. In intervalul orar 20:50 - 21:50 pentru localitatile Raucesti, Petricani, Tibucani, Urecheni, Timisesti, Brusturi, Pastraveni si Draganesti a fost emisa o avertizare nowcasting ce semnala vijelii puternice cu rafale de peste 100 km/h, grindina, frecvente descarcari electrice, averse torentiale ce vor depasi 35 l/ ISU Neamt a transmis mesaj RO-ALERT catre populatia din zonele vizate de avertizarea COD ROSU meteo. Ca urmare a manifestarii fenomenelor meteo periculoase au fost executate misiuni pentru degajarea unor arbori cazuti pe carosabil si cabluri de electricitate in municipiul Piatra Neamt, pe strazile Ana Ipatescu si Dimitrie Ernici si in orasul Targu Neamt In localitatile afectate de fenomenele meteorologice periculoase produse au actionat si Serviciile Voluntare pentru situatii de Urgenta. Furnizorul de energie electrica a intervenit in localitatile afectate pentru identificarea si inlaturarea defectelor care au condus la intreruperea alimentarii cu energie electrica. Conform informarii SC DEL GAZ GRID din 06.08.2021 ora 06.00, in urma fenomenelor meteo au fost afectate, partial 5 linie de medie tensiune, 49 puncte de transformare, fiind nealimentate cu energie electrica 15 localitati (Timisesti, Dumbrava, Plaiesu, Preutesti, Paraul Mare, Ceahlau, Secu, Izvorul Alb, Hangu, Grozavesti, Buhalnita, Ruginesti, Potoci, Negresti si Poiana), cu 3885 consumatori.


  05.08.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Cracaoani

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodaresca din localitatea Mitocu Balan, comuna Cracaoani. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta la o anexa gospodaresca (bucatarie de vara) aflata in imediata apropiere a casei de locuit. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars peretii anexei gospodaresti pe o suprafata de aproximativ 10 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile.


  05.08.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Piatra Neamt

  In aceasta dupa amiaza, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier produs in municipiul Piatra Neamt, la intersectia strazilor Liliacului si Alexandru Lapusneanu. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme in care se aflau trei persoane. In urma accidentului rutier, unul dintre cele doua autoturisme s-a rasturnat. Conducatoarea auto si pasagera din autoturismul rasturnat au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzand transportul la spital. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si au repus autoturismul pe roti.


  05.08.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Piatra Neamt

  Pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in municipiul Piatra Neamt. Au ars aproximativ 1000 mp de vegetatie uscata din cauza focului deschis in spatii deschise.


  05.08.2021 - Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor PSI ca urmare a sesizarii unui miros de gaz intr-un bloc din orasul Bicaz

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca intr-un bloc de locuinte situat pe strada Dimitrie Leonida din orasul Bicaz se simte miros de gaz. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni o autospeciala complexa pentru interventie, un echipaj de pompieri voluntari din cadrul SVSU Bicaz cu o autospeciala de stingere si o echipa pentru interventie de la Delgaz Grid. Pompierii au constatat ca intr-un apartament de la etajul trei aragazul era deschis. A fost inchis aragazul si s-a efectuat aerisirea apartamentului. Nu au fost victime. Pe toata durata evenimentului au fost asigurate masurile de prevenire si stingere a incendiilor.


  04.08.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Baltatesti

  In jurul orei 21:54, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier produs pe raza comunei Baltatesti. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari din cadrul SVSU Baltatesti. Un autoturism, in care se afla doar conducatorul auto, a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-un parau. Pana la sosirea fortelor de interventie conducatorul auto a fost scos din autoturism de catre cetateni. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  04.08.2021 - Misiuni de interventie ca urmre a manifestarii fenomenelor meteorologice

  Judetul Neamt a fost sub incidenta unui cod portocaliu de vijelii puternice si ploi valabil de la ora 12:00 pana azi dimineata, ora 06:00. Au fost transmise avertizarile meteorologice si avertizarile hidrologice catre toti membrii CJSU si catre CLSU din judet. In intervalul orar 17:05 - 17:40 pentru localitatile Raucesti, Petricani, Tibucani, Urecheni, Timisesti, Brusturi, Pastraveni si Draganesti a fost emisa o avertizare nowcasting ce semnala vijelii puternice cu rafale de peste 100 km/h, grindina, frecvente descarcari electrice, averse torentiale ce vor depasi 35 l/ ISU Neamt a transmis mesaj RO-ALERT catre populatia din zonele vizate de avertizarea COD ROSU meteo. Ca urmare a manifestarii fenomenelor meteo periculoase au fost executate misiuni pentru degajarea unor arbori cazuti pe carosabil si cabluri de electricitate in municipiul Piatra Neamt, pe strazile Ana Ipatescu si Dimitrie Ernici si in orasul Targu Neamt In localitatile afectate de fenomenele meteorologice periculoase produse au actionat si Serviciile Voluntare pentru situatii de Urgenta. Furnizorul de energie electrica a intervenit in localitatile afectate pentru identificarea si inlaturarea defectelor care au condus la intreruperea alimentarii cu energie electrica. Conform informarii SC DEL GAZ GRID din 06.08.2021 ora 08.00, in urma fenomenelor meteo au fost afectate, partial 6 linii de medie tensiune, 32 puncte de transformare, fiind nealimentate cu energie electrica 6 localitati (Faurei, Izvoru Alb, Hangu, Ruginesti, Potoci si Paraul Mare). 1531 de consumatori nu erau alimentati cu energie electrica. Se lucreaza pentru remedierea situatiei.


  03.08.2021 - Misiune pirotehnica in municipiul Roman

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica a intervenit in municipiul Roman pentru asanarea a:
  -3 proiectile explozive de calibru 75 mm,
  -2 proiectile perforant trasoare de calibru 76 mm,
  -3 grenade de mana defensive,
  -2 focoase pentru proiectile si
  -alte 7 elemente de munitie.
  Un angajat al unei societati comerciale din municipiul Roman, ce are ca obiect de activitate prelucrarea sfeclei de zahar, pe timpul efectuarii unor lucrari de curatare a instalatiilor tehnologice, a descoperit mai multe elemente de munitie. Echipa pirotehnica a asigurat si verificat zona unde au fost descoperite elementele de munitie pana la terminarea lucrurilor de curatare. Munitia gasita, ce provine din Cele Doua Razboaie Mondiale, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta pentru a fi distrusa ulterior.


  03.08.2021 - Misiuni de interventie ca urmre a manifestarii fenomenelor meteorologice

  In urma manifestarii fenomenelor meteorologice au fost primite 3 apeluri la 112, prin care am fost instiintati despre faptul ca sunt arbori cazuti pe carosabil si pe firele de electricitate in localitatile Dobreni si Ghigoiesti. Au fost instiintati operatorul de furnizare a energiei electrice si sefii SVSU din localitatile afectate.
  In localitatea Ghigoiesti au intervenit un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si voluntari din cadrul SVSU Stefan cel Mare.
  In comuna Dobreni a intervenit SVSU si operatorul de furnizare a energiei electrice.


  02.08.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Bara

  In data de 02.08.2021, prin apel la 112, in jurul orei 13:51, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a fost solicitata sa intervina pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 150 mm. Munitia a fost descoperita de un barbat de 64 de ani, pe timpul executarii unor lucrari de curatire a unui teren din comuna Bara. La locul indicat s-au deplasat pirotenicienii nemteni cu autospeciala din dotare. Echipa pirotehnica a verificat zona in care a fost gasita munitia, pe o suprafata de aproximativ 100 mp. Nu au mai fost descoperite alte elemente de munitie. Munitia gasita, care provine din Al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta pentru a fi distrusa ulterior.


  02.08.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 20:45, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere, o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD. Ajunsi la locul evenimentului, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta intr-un apartament, situat la parterul unui bloc din strada Alexandru Lapusneanu, cu degajare mare de fum. Incendiul se manifesta in hol, cu posibilitatea propagarii la intregul apartament. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite, dupa care au actionat si pentru evacuarea fumului din apartament si de pe casa scarilor. Au ars materiale textile si o masina de spalat. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza fumatului in locuri nepermise. Nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc. Din interiorul apartamentului pompierii au salvat doi pui de pisica.


  02.08.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 15 C, pe raza comunei Raucesti

  In aceasta dimineata, in jurul orei 07:39, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 15 C, pe raza comunei Raucesti. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  Accidentul rutier s-a produs intre un autocamion si un autoturism, in care se aflau 5 persoane. In autoturism erau 4 persoane, 3 dintre ele evacuandu-se pana la sosirea pompierilor.
  Ajunsi la locul evenimentului, fortele de interventie au constatat faptul ca conducatorul autoturismului era incarcerat. Pompierii, cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice au scos victima, un barbat de 25 de ani, din interiorul autoturismului, constienta.
  Alte 3 persoane au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD si SAJ, dupa care au fost transportate la CPU Targu Neamt. Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor si curatarea si degajarea carosabilului de elementele rezultate in urma accidentului rutier.