Interventii în situații de urgență

 • 15.05.2020 -Misiune de stingere a unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in comuna Dumbrava Rosie

  in jurul orei 00.32, prin apel la 112 pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in localitatea Brasauti din comuna Dumbrava Rosie. La locul indicat s-au deplasat 4 echipaje de pompieri cu 3 autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt.
  La ajungerea fortelor de interventie incendiul se manifesta la trei anexe gospodaresti, cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Nu au fost victime.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul.
  Au ars :
  - doua anexe gospodaresti din lemn pe o suprafata de aproximativ 60 mp,
  - acoperisul unei anexe pe o suprafata de aproximativ 20 mp.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.


  18.05.2020 -Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Savinesti

  in jurul orei 18:03, prin apel la 112 pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in comuna Savinesti (un autoturism a intrat in curtea unei gospodarii). La locul indicat s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Conducatorul auto nu a avut nevoie de asistenta medicala.
  O teava de gaz a fost lovita lovita (fara scapari de gaze).
  Pompierii au asigurat masurile PSI pana la sosirea echipei de la Delgaz Grid.


  18.05.2020 - Misiune de de asanare pirotehnica in orasul Targu Neamt

  Echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit luni, 18 mai, pentru asanarea unei lovituri de aruncator de calibru 82 mm, descoperit pe timpul executarii unor lucrari pentru construirii unei anexe gospodaresti in Humulesti, de un barbat de 23 de ani.
  Cu ajutorul detectorului de metale, pirotehnistii au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 50 mp si nu au mai descoperit alte munitii sau elemente de munitie.
  Pirotehnistii au ridicat, transportat si depozitat in conditii de siguranta munitia gasita, care va fi distrusa ulterior.
  Munitia gasita provine din Al Doilea Razboi Mondial.


  19.05.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs intr-un apartament din municipiul Piatra Neamt

  Doua echipaje de pompieri, cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD, din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs intr-un apartament din municipiul municipiul Piatra Neamt.
  Incendiul se manifesta in bucataria unui apartament situat la etajul 3 al unui bloc de locuinte situat pe strada Aleea Tiparului.
  Pompierii au stins incendiul in urma caruia au ars obiecte de mobilier (o masa si doua scaune) si materiale textile.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii inchise (candela).
  Nu au fost victime.


  19.05.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 21, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in Cartierul Valeni din municipiul Piatra Neamt .
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala pentru stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul se manifesta la nivelul unei masini de gatit, unde ardea un vas cu mancare.
  Proprietarul in varsta de 44 de ani, intoxicat cu fum, a primit ingrijiri medicale de la echipajul de paramedici la locul interventiei, refuzand transportul la spital.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind aparatul de gatit lasat supravegheat.


  20.05.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Baltatesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 08.47, pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier petrecut in comuna Baltatesti. in urma accidentului rutier, produs intre o autoutilitara si un autoturism, doua persoane au ramas incarcerate.
  Pompierii s-au deplasat la locul indicat cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Targu Neamt.
  Cele doua victime incarcerate, din autoturism au fost scoase de pompieri cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare.
  Un barbat de 30 de ani si o femeie de 70 de ani au fost preluate de doua echipaje de la SAJ.
  Pompierii au asigurat masuri PSI si au sablat carosabilul.


  20.05.2020 - Misiune de de asanare pirotehnica in comuna Bicaz Chei

  Echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit miercuri, 20 mai, pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 122 mm, descoperit pe timpul executarii unor lucrari de excavare in cariera de calcar din Bicaz Chei. Cu ajutorul detectorului de metale, pirotehnistii au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 200 mp si nu au mai descoperit alte munitii sau elemente de munitie.
  Pirotehnistii au ridicat, transportat si depozitat in conditii de siguranta munitia gasita, care va fi distrusa ulterior.
  Munitia gasita provine din Al Doilea Razboi Mondial.


  21.05.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Poiana Teiului

  Prin apel la 112, in jurul orei 11.35, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Petru Voda din comuna Poiana Teiului.
  Pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului au intervenit cu o autospeciala de stingere pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Petru Voda, comuna Poiana Teiului.
  Incendiul se manifesta la nivelul cosului de fum.
  A ars funginea din interiorul cosului de fum.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum necuratat.


  21.05.2020 - Misiune de de asanare pirotehnica in comuna Dragomiresti

  Echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit joi, 21 mai, pentru asanarea unei lovituri de aruncator de calibru 50 mm, descoperita pe timpul executarii unor lucrari agricole sezoniere de catre un barbat de 49 de ani din localitatea Vad.
  Cu ajutorul detectorului de metale, pirotehnistii au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 300 mp si nu au mai descoperit alte munitii sau elemente de munitie.
  Pirotehnistii au ridicat, transportat si depozitat in conditii de siguranta munitia gasita, care va fi distrusa ulterior.
  Munitia gasita provine din Al Doilea Razboi Mondial


  Misiune degajare persoana cazuta intr-o fantana, in comuna Piatra soimului

  28.05.2020 Prin apel la 112, in jurul orei 18.06, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru scoaterea unei persoane cazute intr-o fantana din localitatea Piatra soimului. Pentru degajarea persoanei cazute in fantana au intervenit doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt, cu o autospeciala complexa de interventie si o ambulanta SMURD TIM. Pompierii au scos din fantana (aproximativ 14 m adancime) o femeie de aproximativ 70 de ani. Din pacate, medicul de pe ambulanta SMURD a declarat decesul persoanei.  printListeaza articolul