Interventii în situații de urgență

 • 24.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Piatra Soimului

  Prin apel la 112, in jurul orei 12:20, pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Poieni, comuna Piatra Soimului. Incendiul se manifesta la nivelul acoperisului unei locuinte cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie.
  La locul solicitarii s-au deplasat de urgenta pompieri voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare si pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. Au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 40 mp si obiecte de imbracaminte depozitate in pod.
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.


  23.02.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns prin balconul apartamentului situat la al doilea etaj dintr-un bloc de locuinte situat pe strada Grigore Ureche. In balconul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 79 de ani, cazuta, constienta. Aceasta a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la spital.


  22.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Bargauani

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au intervenit cu doua autospeciale de stingere pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Bargauani. A ars vegetatie uscata pe o suprafata aproximativ 3 hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  21.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Tazlau

  Prin apel la 112, 20:45, pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din localitatea Tazlau. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei anexe gospodaresti (bucatarie de vara) cu posibilitatea propagarii la locuinta din imediata vecinatate. La locul solicitarii s-au deplasat de urgenta pompieri voluntari din cadrul SVSU Tazlau cu autospeciala din dotare si pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars anexa gospodareasca cu suprafata de aproximativ 15 mp cu bunurile materiale aflate in interior (obiecte de mobilier, aragaz, materiale textile etc) si s-a deteriorat 8 mp dintr-un perete al locuintei placat cu lambriu pvc. A fost salvata locuinta care se afla la o distanta de aproximativ 2 m de anexa la care s-a produs incendiul si un adapost pentru animale in care erau depozitate plante furajere. Cosul de fum deteriorat a fost cauza probabila de producere a incendiului. Proprietara locuintei in varsta de 66 de ani a suferit atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD la locul evenimentului, dar a refuzat transportul la spital.


  21.02.2021 - Misiune de interventie la accident in urma caruia o persoana a cazut cu motocicleta de la inaltime, pe raza comunei Dulcesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:14, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident in urma caruia o persoana a cazut cu motocicleta de la inaltime, pe raza comunei Dulcesti (localitatea Corhana). La locul solicitarii s-au deplasat de urgenta pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru stingere cu modul pentru descarcerare, o ambulanta SMURD -TIM si utilajul UT 2000. Accesul pana la victima nu a putut fi facut cu autospecialele (aproximativ 3 km au parcurs pompierii de unde au lasat autospecialele pana au ajuns la victima). Pompierii, cu ajutorul targii lopata si UT 2000, au scos victima din rapa de aproximativ opt metri adancime si au transportat-o la ambulanta SMURD - TIM (la jumatatea distantei au fost ajutati de un autoturism de teren). Victima, un barbat de aproximativ 28 de ani, a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD si a fost transportata la CPU Roman.


  21.02.2021 - Misiune de interventie la o tentativa de suicide in municipiul Roman

  In jurul orei 14:03, prin apel la 112 pompierii din cadrul Detasamentului Roman au fost alertati sa intervina la o tentativa de suicid. Un barbat de aproximativ 45 de ani ameninta ca se va arunca de pe un pod pietonal peste raul Moldova. La locul indicat s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu un autoturism de serviciu, o barca si o ambulanta SMURD. Persoana a fost convinsa sa renunte la gestul sau.


  20.02.2021 - Misiune de stabilire a cauzei de incendiu in localitatea Pangarati

  In data de 20 februarie, in jurul orei 19:02, prin apel la 112, Dispeceratul integrat ISU - Ambulanta Neamt a fost instiintat despre decesul unei persoane in interiorul unei locuinte, survenit posibil in urma unui incendiu, din localitatea Pangarati. Apelantul ne-a informat ca incendiul a fost stins. La locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala complexa pentru interventie pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au gasit trupul carbonizat al unei femei de aproximativ 71 de ani. Incendiul s-a manifestat intr-o camera, la nivelul unui pat, in care se afla o persoana. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii inchise (lumanare).


  20.02.2021 - Misiune pentru stingerea unui incendiu produs la un service auto din comuna Agapia

  Prin apel la 112, in jurul 03:56, pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un service auto din comuna Agapia. Incendiul se manifesta la o constructie cu doua hale in care functiona un service auto si un depozit de piese auto, cu posibilitatea propagarii la locuinta si la vecinatati. Ardea generalizat o hala in care se aflau garate doua autoturisme si acoperisul celeilalte hale in care erau depozitate piesele auto. La locul solicitarii s-au deplasat de urgenta pompierii targnemteni cu trei autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD. Pompierii au localizat si lichidat incendiul. Interventia a fost dificila din cauza materialelor usor combustibile din interiorul celor doua hale. A ars o hala construita din lemn pe structura metalica pe o suprafata de aproximativ 250 mp cu cele doua autoturisme garate in interior si scule si utilaje specifice activitatii, S-au deteriorat acoperisul celeilalte hale construite din tabla si lemn pe o suprafata de aproximativ 150 mp si piese auto din interiorul halei. A fost salvata locuinta aflata in imediata vecinatate a constructiei la care s-a produs incendiul. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  19.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa de adunare a unui cult religios din comuna Icusesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 20:30, pompierii din cadrul Detasamentului Roman au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa de adunare a unui cult religios din comua Icusesti. Incendiul se manifesta partial la acoperisul unei constructii pe o suprafata de aproximativ 60 mp cu posibilitatea propagarii la intreg imobilul si alte vecinatati. La locul solicitarii s-au deplasat de urgenta pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Icusesti. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  19.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Tamaseni

  In jurul orei 08:48, pompierii din cadrul Detasamentului Roman au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Adjudeni, comuna Tamaseni. Incendiul se manifesta la acoperisul unei locuinte si in interiorul unei incaperi, cu posibilitatea propagarii la doua case aflate in imediata vecinatate. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Tamaseni. Pompierii au evacuat din locuinta o butelie care prezenta risc. Fortele de interventie au localizat si stins incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 120 mp din acoperis, aproximativ doi mc de cherestea depozitata in pod si bunuri marteriale din interiorul unei incaperi (obiecte de mobilier, obiecte de uz gospodareasc, aparate electrocasnice etc). Suprasolicitarea unei prize de alimentare cu energie electrica a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Au fost salvate cele doua case aflate in imediata vecinatate si partial constructia la care s-a produs evenimentul. Nu au fost victime.


  19.02.2021 - Misiune de interventie pentru asigurea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor pentru aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD, pe Stadionul din orasul Targu Neamt

  In jurul orei 09:55, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere a fost solicitat sa asigure masuri de prevenire si stingere a incendiilor pentru aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD, pe Stadionul din orasul Targu Neamt. Elicopterul a fost solicitat de Spitalul Orasenesc Targu Neamt pentru preluarea unui pacient (barbat) si transportul acestuia la Iasi. 19.02.2021 - Misiuni specifice sezonului rece Ca urmare a temperaturilor scazute din timpul noptii, in aceasta saptamana ISU Neamt a executat misiuni de patrulare in vederea identificarii persoanelor fara adapost in orasele in care isi desfasoara activitatea Detasamentele de pompieri, Piatra-Neamt, Roman si Targu Neamt. Aceste misiuni vor continua si in perioada urmatoare. In cazul in care vor fi identificate astfel de persoane, acestea vor fi transportate la centrele special amenajate. In aceasta perioada se desfasoara si misiuni de monitorizare a fenomenului de zapor pe raul Bistrita, pe raza localitatilor Borca, Farcasa si Poiana Teiului. Din amonte curge zai 50 %.


  19.02.2021 - Misiune pentru cautarea unei persoane disparute in localitatea Potoci

  La solicitarea IPJ Neamt, ISU Neamt participa la o misiune de cautare a unei persoane disparute in localitatea Potoci. La aceasta misiune s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru scafandri si o barca. 18.02.2021 - Misiune pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor ca urmare a unui accident rutier in urma caruia un autoturism a intrat intr-o pompa de alimentare a unei statii Peco, pe centura ocolitoare a municipiului Roman In aceasta dimineata, pompierii romascani cu o autospeciala pentru stingere cu modul pentru descarcerare au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor ca urmare a unui accident rutier in urma caruia un autoturism a intrat intr-o pompa de alimentare a unei statii Peco, pe centura ocolitoare a municipiului Roman. Nu au fost scurgeri de carburant, pompa de alimentare cu carburanti nefiind afectata. Nu au fost victime.


  18.02.2021 - Rezultatul testului Covid pentru un cadru militar ce isi desfasoara activitatea in cadrul ISU Neamt este pozitiv

  Va informam ca rezultatul testului Covid pentru un cadru militar ce isi desfasoara activitatea in cadrul ISU Neamt este pozitiv. In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica, pentru adoptarea masurilor legale.


  18.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Baltatesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 00:56, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Baltatesti. Incendiul se manifesta generalizat la acoperisul locuintei si in interiorul unei camere. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Baltatesti. Din pacate, in interiorul camerei a fost surprins in incendiu un barbat de aproximativ 55 de ani. Acesta a fost gasit carbonizat de catre voluntari. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. Jarul cazut din sistemele de incalzire a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  16.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale pentru stingere. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei constructii din lemn (cu o suprafata de aproximativ 50 mp). Burlanul amplasat necorespunzator fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Interventia a fost una dificila din cauza amplasarii constructiei si a drumului greu accesibil.


  16.02.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier pe E 85, pe raza comunei Horia

  Prin apel la 112 pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85, pe raza comunei Horia. Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme, unul dintre acestea parasind partea carosabila. La locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Pana la sosirea fortelor de interventie, cele 4 persoane din cele doua autoturisme s-au autoevacuat. Acestia au primit ingrijiri medicale de la echipajul SAJ, dar au refuzat transportul la spital. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele doua autoturisme si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  16.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Hangu

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului au intervenit cu o autospeciala pentru stingere si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din localitatea Ruginesti, comuna Hangu. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei anexe gospodaresti (o bucatarie de vara si o magazie din lemn) cu posibilitatea propagarii la locuinta. La locul evenimentului s-au deplasat si pompierii voluntari din cadrul SVSU Hangu. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. A ars anexa gospodareasca cu suprafata de aproximativ 35 mp cu bunurile materiale aflate in interior. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  16.02.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt. Cu ajutorul mijloacelor si accesoriilor specifice pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la al treilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada 1Decembrie 1918. In interiorul apartamentului pompierii au gasit un barbat de aproximativ 71 de ani, cazut, semiconstient. Barbatului i s-a acordat masurile de prim ajutor calificat de echipajul SMURD, dupa care a fost transportat la spital.


  15.02.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  In jurul orei 16:27, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman. Cu ajutorul mijloacelor si accesoriilor specifice pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la al treilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Tineretului. In interiorul apartamentului pompierii au gasit o femeie de aproximativ 67 de ani, ce nu prezenta semne vitale.


  14.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Farcasa

  Prin apel la 112, in jurul orei 21:50, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Frumosu, comuna Farcasa. Incendiul se manifesta generalizat la acoperisul unui imobil (cu trei locuinte), cu posibilitatea propagarii la alte constructii invecinatate. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu doua autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD, pompieri voluntari din cadrul SVSU Borca cu o autospeciala pentru stingere si pompieri voluntari din cadrul SVSU Farcasa. Nu au fost victime. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars acoperisul imobilului pe o suprafata de aproximativ 100 mp. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  14.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Alexandru cel Bun

  Prin apel la 112, in jurul orei 16:27 pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Vadurele, comuna Alexandru cel Bun. Incendiul se manifesta la acoperisul unei anexe gospodaresti cu posibilitatea propagarii la locuinta care era alipita de aceasta. Pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului cu doua autospeciale pentru stingere. In urma incendiului au ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 150 mp, un perete din lemn pe o suprafata de 80 mp si materiale textile. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum deteriorat .


  14.02.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier pe DN 15 B, pe raza comunei Vanatori Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:57, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 15 B, pe raza comunei Vanatori Neamt. Accidentul rutier s-a produs intre o autoutilitara si un autoturism. Din primele informatii trei persoane au ramas blocate. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD-EPA si doua echipaje cu ambulante de la SAJ. Pompierii au descarcerat trei persoane ( conducatorul autoturismului si conducatorul autoutilitarei si un pasager) In autoutilitara erau doua persoane, constiente. Acestora li s-a acordat primul ajutor de catre un echipaj de la SAJ si echipajul EPA. Soferul autoturismului era inconstient. Acestuia i s-au aplicat manevre de resuscitare de catre cel de-al doilea echipaj de la SAJ. Toate cele trei persoane au fost transportate la spital. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor bateriilor de la cele doua autovehicule si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  14.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism pe DN 15, pe raza comunei Dumbrava Rosie

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:43, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un autoturism pe DN 15, pe raza comunei Dumbrava Rosie. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui autoturism. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii pietreni cu o autospeciala complexa pentru interventie si o autospeciala pentru stingere cu apa si spuma. Nu au fost victime. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  14.02.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier pe DN 15 , pe raza comunei Garcina

  Prin apel la 112, in jurul orei 08:40, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe pe DN 15, pe raza comunei Garcina. In urma accidentului rutier produs un autoturism a parasit partea carosabila. In interiorul autoturismului au ramas blocate doua persoane. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare, o ambulanta SMURD-TIM si o ambulanta SMURD-EPA. Pompierii au descarcerat cele doua victime din autoturism (femeie de 30 de ani si barbat de 28 de ani). Cele doua persoane, constiente, au fost preluate de echipajele SMURD si transportate la spital. Au fost asigurate si masurile de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de autoturism.


  13.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism pe raza municipiului Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:43, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un autoturism pe strada Stefan cel Mare din municipiul Roman. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui autoturism. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii romascani cu o autospeciala pentru stingere cu apa si spuma. Nu au fost victime. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  13.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism pe raza municipiului Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 12:22, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un autoturism pe DC 15 C, pe raza comunei Bodesti. Incendiul s-a manifestat generalizat la nivelul unui autoturism. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si pompieri voluntari din cadrul SVSU Bodesti cu autospeciala din dotare. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. Nu au fost victime. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.  printListeaza articolul