Interventii în situații de urgență

 • 27.01.2021 - Misiune de interventie pentu stingerea unui produs la un adapost pentru animale din comuna Borlesti

  In jurul orei 23:19, prin apel la 112, am fost instiintati despre producerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale din comuna Borlesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui adapost pentru animale, cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars adapostul pentru animale cu o suprafata de aproximativ 70 mp si sapte tone de plante furajere. Din pacate in incendiu au fost surprinse trei bovine mari, doua bovine mici si o cabalina, care nu au putut fi salvate. Proprietarul in varsta de 76 de ani a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare. Acesta a primit primul ajutor calificat de la paramedici, refuzand transportul la spital.
  Actiunea intentionata a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  27.01.2021 - Misiune de interventie pentu stingerea unui produs la o anexa gospodareasca din comuna Trifesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 22:48, am fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Miron Costin, comuna Trifesti.
  Incendiul se manifesta la o anexa gospodareasca cu posibilitatea propagarii la locuinta de care era lipita.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Pompierii militari au stins incendiul in urma caruia a ars anexa gospodareasca cu suprafata de aproximativ 20 mp cu bunurile materiale aflate in interior si s-a deteriorat o centrala termica.
  Cauza probabila de producere a acestui incendiu a fost stabilita ca fiind depozitarea jarului si cenusii in apropierea unor materiale combustibile.


  27.01.2021 - Misiune de interventie pentu stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Ceahlau

  In jurul orei 22:40, prin apel la 112 am fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din comuna Ceahlau. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul SVSU Ceahlau cu o autospeciala de stingere si doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului. Incendiul se manifesta in interiorul unei anexe gospodaresti (bucatarie de vara), cu posibilitatea propagarii la intreaga anexa.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars o cafetiera, o hota, materiale textile si s-au deteriorat obiecte de mobilier. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu


  27.01.2021 - Misiune de interventie pentu stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unei solicitari venite din partea IPJ, pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala complexa pentru interventie, o autospeciala pentru lucru la inaltime si o autospeciala pentru stingere cu apa si spuma.
  Incendiul s-a produs ca urmare a unei acumulari de gaze (de la butelii) intr-un apartament situat la primul etaj dintr-un bloc de locuinte din strada Grigore Ureche.
  Toti locatarii din bloc au fost evacuati.
  In urma incendiului au rezultat doua victime: un minor de 7 ani si un barbat de 39 de ani.
  Minorul a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la UPU Piatra-Neamt. Barbatul a primit ingrijiri medicale de la un echipaj de la SAJ. La locul evenimentului s-au deplasat reprezentanti din cadrul Primariei Piatra Neamt si reprezentanti de la Inspectoratul de Stat in Constructii.


  27.01.2021 - Misiune de interventie pentu stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Roman

  In aceasta dimineata, in jurul orei 07:14, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din municipiul Roman. Incendiul se manifesta la o anexa gospodareasca si la acoperisul unui imobil (cu doua locuinte) cu posibilitatea propagarii la alta locuinta din imediata apropiere, situate pe strada Vasile Alecsandri. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si voluntari din cadrul SVSU Roman.
  Proprietara locuintei in varsta de 86 de ani a suferit atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la paramedici la locul evenimentului, refuzand transportul la spital.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars o anexa gospodareasca cu o suprafata de aproximativ 60 mp cu bunurile materiale aflate in interior (o centrala termica, cauciucuri, etc), o magazie din lemn cu o suprafata de aproximativ 60 mp si acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 20 mp. Burlanul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  27.01.2021 - Misiune de interventie pentu stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Garcina

  Prin apel la 112, in jurul orei 00:05, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Almas, comuna Garcina. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case, cu posibilitatea propagarii la o casa din vecinatate.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul. Pompierii au salvat din flacari un catel. Actiunea intentionata a fost stabilita ca fiind cauza probabila de producere a incendiului.


  26.01.2021 - Misiune de interventie pentu stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 16:25, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu doua autospeciale de stingere. Incendiul se manifesta in interiorul unei locuinte situata pe strada Cetatea Neamtului.
  Pompierii au scos din locuinta cuprinsa de flacari o butelie, ce prezenta risc de explozie.
  Incendiul a fost localizat si lichidat de fortele de interventie. In urma incendiului au ars bunurile materiale din interiorul a doua camere (obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrice si electrocasnice etc). Din fericire nu au fost victime.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  26.01.2021 - Misiune de interventie pentu stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Sagna

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:30 am fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Sagna. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Sagna.
  Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuinte, cu posibilitatea propagarii la locuinta aflata in imediata vecinatate si o anexa gospodareasca. Proprietara locuintei in varsta de 43 de ani a suferit atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD la locul evenimentului, refuzand transportul la spital.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul.
  Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  26.01.2021 - Misiune de asigure masuri de prevenire si stingere a incendiilor pentru aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  In jurul 16:03, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere a fost solicitat sa asigure masuri de prevenire si stingere a incendiilor pentru aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD, pe Stadionul din municipiul Piatra Neamt.
  Elicopterul a venit la solicitarea Spitalului Judetean.


  26.01.2021 - Misiune de interventie la unui accident rutier produs in localitatea Topolita, comuna Grumazesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 15:14, am fost instiintati despre producerea unui accident rutier produs in localitatea Topolita, comuna Grumazesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD (se intorceau de la misiunea de stingere de la Grumazesti) si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  In urma accidentului rutier produs intre doua autoturisme au rezultat trei victime, neincarcerate. Acestea s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie.
  Doua victime (o femeie de 50 de ani si un baiat de 17 ani) au fost preluate de echipajul de la SAJ, iar o victima (un barbat de 78 de ani) a fost preluat de echipajul SMURD, toate fiind transportate la CPU Targu Neamt. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele doua autoturisme.


  26.01.2021 - Misiune de interventie pentu stingerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Grumazesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:00, am fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Grumazesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD, un echipaj cu ambulanta de la SAJ si pompieri voluntari din cadrul SVSU Grumazesti.
  Pana la ajungerea fortelor de interventie, din interiorul locuintei, a fost evacuata de catre voluntari o femeie de 91 de ani. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, dupa care a fost transportata la CPU Targu Neamt.
  Incendiul se manifesta in interiorul unei camere si la acoperisul locuintei. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars 7 mp din cerdacul din lemn, acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 30 mp, bunuri materiale aflate in interiorul camerei si aproximativ 500 kg de lemne de foc.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.


  26.01.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o la un apartament din orasul Targu Neamt

  In jurul orei 11:52, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un apartament din orasul Targu Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul se manifesta in interiorul unei bucatarii, a unui apartament situat la etajul patru dintr-un bloc de locuinte din b-dul Stefan cel Mare.
  Pana la sosirea fortelor de interventie proprietara locuintei si copilul minor al acesteia s-au autoevacuat. Femeia de 43 de ani a suferit atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici, refuzand transportul la spital.

  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. A ars un cuptor cu microunde si s-au deteriorat bunuri materiale din interiorul bucatariei ( obiecte de mobilier, centrala termica, diverse ustensile pentru bucatarie etc). Cauza probabila de producere a incendiului: aparate electrocasnice lasate nesupravegheate sub tensiune.
  Pompierii nemteni reamintesc cetatenilor masurile ce trebuie respectate pentru preintampinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate in unele cazuri, cu mari pagube materiale si uneori, din nefericire, cu victime umane.
  ATENTIE LA APARATELE ELECTRICE SUB TENSIUNE!
  Nu lasati nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: televizor, masina de spalat, fier de calcat, radiator, resou, lampa si altele asemenea;
  Instalati si utilizati aparatura electrocasnica respectand cu strictete indicatiile producatorului ce sunt mentionate in prospectul produsului;
  Verificati periodic cordoanele de legatura ale aparatelor electrice si luati masuri pentru inlocuirea acestora atunci cand sunt uzate.
  Daca sesizati miros de plastic topit, deconectati aparatul de la sursa de curent. De cele mai multe ori, acest miros este produs de topirea corpului prizei sau a stecarului. Treptat, arsura se va extinde pe conductorul de alimentare, acesta schimbandu-si culoarea pana cand se innegreste. Urmatorul punct va fi aparatul electric sau sistemul electric din perete. Incendiul este iminent.
  Unele incendii se produc din cauza solicitarii excesive a aparatelor electrice. Avertismentul vizeaza in mod special, electrocasnicele mari: boiler, frigider, televizor, masina de spalat etc.. Incercati sa alocati fiecarui aparat cate o priza. In cazul in care uniti mai multe aparate la o singura sursa, aceasta se poate incalzi, provocand in scurt timp, un incendiu.
  Atunci cand plecati de acasa, deconectati consumatorii puternici de la sursa de curent electric. In cazul in care folositi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrica, nu ezitati sa deconectati consumatorii electrici de fiecare data cand petreceti mai mult timp in afara casei.
  NU IMPROVIZATI!
  Nu utilizati aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, intrupatoarele, dispozitivele de protectie cu defectiuni sau cu improvizatii;
  Nu folositi sigurante fuzibile supradimensionate prin inlocuirea cu lita a fuzibilului calibrat;
  Indiferent ca este vorba despre reparatia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei sigurante, improvizatiile reprezinta un pas sigur catre incendiu: orice eroare de prindere sau de izolatie poate crea un scurtcircuit sau o descarcare de curent.
  Tot la capitolul improvizatii se regasesc si reparatiile efectuate de catre o persoana neautorizata.
  EVITATI SA INSTALATI APARATE ELECTRICE APROAPE DE SURSELE DE APA!
  In cazul in care in locuinta dumneavoastra este instalat un dispozitiv electric in baie, asigurati-va ca nu va intra niciodata in contact cu apa.
  SUPRAVEGHEATI COPIII!
  Nu lasati copiii in casa, cu sisteme de incalzire electrice sau aparate electrice aflate in functiune;
  Inlaturati orice curiozitate a copiilor in legatura cu focul, explicandu-le cu rabdare, pericolul pe care acesta il reprezinta pentru viata lor si modul in care pot evita producerea unui astfel de eveniment.
  INSTALATI DETECTOARE DE FUM!
  Daca in cladirea in care locuiti nu exista senzori pentru fum si incendiu, puteti face singur aceasta achizitie pentru o mai buna protectie. Daca aveti deja un sistem de acest gen, verificati periodic functionalitatea sa, precum si starea bateriilor.
  Pastrati la indemana un stingator cu pulbere si verificati valabilitatea acestuia. In cazul in care asistati la un incendiu electric, nu folositi niciodata o solutie lichida pentru stingerea focului.
  Apelati numarul de urgenta 112.  25.01.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85, in zona magazinului Dedeman

  Prin apel la 112, in jurul 18:51, pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs pe E 85, in zona magazinului Dedeman. Un autotren incarcat cu cereale, ce se deplasa in directia de mers spre Roman s-a rasturnat. La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Roman. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor si vor curata/ degaja carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier (cereale) si de lichidele combustibile. Nu sunt victime.


  25.01.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:34, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un apartament dintr-un bloc de locuinte situat pe strada Dr. Iacomi din municipiul Piatra-Neamt.
  Pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt s-au deplasat la locul solicitarii si au constatat ca incendiul se manifesta in interiorul unui apartament situat la primul etaj,
  la o tava uitata in cuptor. Pompierii au stins incendiul si au aerisit incaperea. In interiorul apartamentului nu se aflau persoane. Nu a fost necesara evacuarea locatarilor.
  Nu au fost victime.
  !!Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lasarea nesupravegheata a aparatelor de gatit. De aceea, va recomandam:
  nu lasati mancarea pe foc, nesupravegheata;
  dupa ce ati terminat de gatit asigurati-va ca ati oprit cuptorul, aragazul si butelia;
  curatati si indepartati depunerile de grasime si resturile de mancare de pe aragazurile, plitele si gratarele din bucatarie, deoarece acestea pot lua foc usor;
  nu lasati copiii singuri in bucatarie. Pastrati chibriturile si brichetele acolo unde acestia nu pot ajunge si amplasati un dispozitiv de siguranta la usa de la cuptor.


  26.01.2021 - Misiune de interventie pentu stingerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Grumazesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:30 am fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Sagna. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Sagna.
  Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuinte, cu posibilitatea propagarii la locuinta aflata in imediata vecinatate si o anexa gospodareasca. Proprietara locuintei in varsta de 43 de ani a suferit atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD la locul evenimentului, refuzand transportul la spital.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.  printListeaza articolul