Interventii în situații de urgență

 • 26.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan in comuna Bodesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 22:10, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un stog de fan in localitatea Bodestii de Jos, comuna Bodesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj de pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul SVSU Bodesti. A ars aproximativ o tona de fan. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise.


  26.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 20:08, prin apel la 112, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt (cartier Valeni). La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Incendiul se manifesta generalizat cu flacara deschisa, in interiorul unei camere si in holul de la parterul unei locuinte cu etaj, cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie. Pana la sosirea fortelor de interventie proprietarii locuintei impreuna cu trei minori s-au autoevacuat din locuinta in care se manifesta incendiul.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunurile materiale din interiorul camerei in care s-a manifestat incendiul (obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrice etc), bunuri aflate in hol si s-au deteriorat obiecte de la parterul locuintei. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului electric. Nu au fost victime.


  26.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Dochia

  Prin apel la 112, in jurul orei 17:02, pompieri au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Dochia. Pentru localizarea si lichidarea incendiului a intervenit un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp.Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.


  25.04.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Pipirig

  In aceasta seara, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza localitatii Stanca, comuna Pipirig. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD, voluntari din cadrul SVSU Pipirig cu o autospeciala de stingere si doua echipaje cu ambulante de la SAJ. In accident a fost implicat un autoturism care a parasit partea carosabila si s-a rasturnat, lovind un gard si un stalp de electricitate. Nu au fost persoane incarcerate. Fortele de interventie au gasit la locul evenimentului un barbat (23 de ani) care era iesit din autoturism. Acesta a primit ingrijiri medicale de la un echipaj SAJ dupa care a fost transportat la CPU Targu Neamt. Echipajul SMURD a acordat ingrijiri medicale unei femei (28 de ani) care a suferit atac de panica, refuzand transportul la spital. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier. In urma accidentului rutier a fost afectata alimentarea cu energie electrica. O echipa de la Delgaz Grid s-a deplasat la locul evenimentului pentru remedierea avariei.


  25.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o cladire dezafectata din comuna Hangu

  Prin apel la 112, in jurul orei 18:52, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o cladire dezafectata din comuna Hangu. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si voluntari din cadrul SVSU Hangu. Incendiul se manifesta la acoperisul si in interiorul unei cladiri dezafectate (apartinand DSVSA Neamt) cu posibilitatea propagarii la fondul forestier. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars acoperisul cladirii pe o suprafata de aproximativ 120 mp, materiale textile si deseuri aflate in interiorul unei camere. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile. Nu au fost victime.


  24.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Bahna

  In dupa-amiaza zilei de 24.04.2021, in jurul orei 16:35, prin apel la 112 pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Bahna. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Bahna. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul si la acoperisul unei locuinte cu posibilitatea propagarii la o anexa gospodareasca din vecinatate. Din locuinta, pompierii au evacuat doua butelii. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au fost evacuate din interiorul locuintei obiecte de mobilier si articole de imbracaminte. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii inchise (lumanare).


  23.04.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Botesti

  Prin apel la112, injurul orei 15:40, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza localitatii Barticesti, comuna Botesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru descarcerare grea, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD-TIM. In urma accidentului rutier produs intre doua autoturisme a rezultat o victima incarcerata. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice pompierii au descarcerat o persoana (un barbat de 72 de ani) constienta. Victima a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD, fiind transportata la CPU Roman. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  21.04.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Timisesti

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Dumbrava, comuna Timisesti. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. In accident au fost implicate trei autoturisme in care se aflau patru persoane. La sosirea fortelor de interventie toate persoanele erau iesite din autoturismele implicate in accident. Un minor (15 ani) a primit ingrijiri medicale de la echipajul SAJ, iar alte doua persoane au primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD. Toate cele trei victime au fost transportate la CPU Targu Neamt. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  18.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Tupilati

  In data de 18.04.2021, prin apel la 112, in jurul orei 14:50, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din comuna Tupilati. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit patru echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului Roman si o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt, un echipaj cu o autospeciala de stingere din cadrul SVSU Razboieni si voluntari din cadrul SVSU Tupilati. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa generalizat la nivelul acoperisului cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la o alta locuinta aflata in vecinatate. Interventia a fost una de durata (patru ore) din cauza materialelor combustibile depozitate in podul locuintei (obiecte de mobilier, obiecte de imbracaminte, covoare, aparate electrocasnice etc). Fortele de interventie au evacuat din interiorul locuintei bunuri materiale. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars acoperisul locuintei (construit din astereala lemn cu invelitoare din tabla) pe o suprafata de aproximativ 380 mp si bunurile materiale depozitate in podul locuintei. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum deteriorat. Nu au fost victime.


  17.04.2021 - Misiune de interventie la o tentativa de suicid in comuna Gheraesti Ca urmare a unui apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina la o tentativa de suicid in comuna Gheraesti. Un barbat s-a urcat pe un stalp de electricitate si a amenintat ca se va arunca.

  Barbatul, in varsta de 41 de ani, a fost convins de catre echipajul IPJ sa renunte la gestul sau. Va fi preluat de echipajul SMURD si transportat la spital.


  17.04.2021 - Misiune de interventie pentru degajarea unui arbore cazut peste linia electrica si o magazie din comuna Tarcau

  Ca urmare a unei solicitari venite prin apel la 112, un echipaj de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si voluntari din cadrul SVSU Tarcau au intervenit pentru degajarea unui arbore cazut peste linia electrica si o magazie din localitatea Brates, comuna Tarcau. La locul evenimentului s-a deplasat si o echipa de la Delgaz Grid pentru remedierea defectiunii.


  17.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Bodesti

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Bodestii de Jos, comuna Bodesti. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul SVSU Bodesti si doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Incendiul se manifesta in interiorul unei camere, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunurile materiale din interiorul camerei ( obiecte de mobilier, televizor, materiale textile etc). Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului electric (cablu electric defect).


  17.04.2021 - Misiune de interventie pentru a asigura masurile de prevenire si stingere a incendiilor la magistrala de gaz metan pe raza comunei Cordun Prin apel la 112, in jurul orei 10:32, pompierii au fost instiintati despre producerea unei avarii la magistrala de gaz metan pe raza comunei Cordun (intrarea in comuna Sabaoani).

  La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman, un echipaj cu o autospeciala de la SVSU Sabaoani si echipe de interventie de la Transgaz. Se asigura masurile de prevenire si stingere a incendiilor de catre pompieri, iar cei de la Transgaz lucreaza pentru remedierea defectiunii. La locul evenimentului se afla si echipaje de la IPJ care au restrictionat accesul in zona.


  16.04.2021 - Misiune de interventie pentru a asigura masurile de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier in urma caruia un autoturism a intrat intr-o pompa de alimentare a unei statii Peco de pe E 85, pe raza municipiului Roman

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 15:20, pompierii romascani au intervenit cu o autospeciala pentru stingere cu modul pentru descarcerare pentru a asigura masurile de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier in urma caruia un autoturism a intrat intr-o pompa de alimentare a unei statii Peco de pe E 85, pe raza municipiului Roman. Nu au fost scurgeri de carburant, pompa de alimentare cu carburanti nefiind afectata. Nu au fost victime.


  16.04.2021 - Misiune de interventie pentru degajarea unei persoane cazuta intr-o fosa, in comuna Gheraesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unei persoane cazuta intr-o fosa, in comuna Gheraesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Pompierii au scos din interiorul fosei (plina cu apa) o femeie de aproximativ 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale.


  16.04.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Baltatesti

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Baltatesti. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt. O roata de la un autocamion incarcat cu lemne s-a desprins si a lovit un autoturism. In autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de aproximativ 40 de ani. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportata la CPU Targu Neamt. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  15.04.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Ion Creanga

  In data de 15.04.2021, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea unor elemente de munitie:
  - un proiectil perforant trasor de calibru 47 mm,
  - doua lovituri de aruncator de calibru 50 mm,
  - trei focoase pentru lovituri de aruncator si
  - sase cartuse de calibru 7,92 mm.
  Munitia a fost descoperita pe timpul desfasurarii unei sedinte de pregatire de specialitate in teren, pe raza comunei Ion Creanga, in padurea Arinosu Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  13.04.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza localitatii Piatra Soimului

  Prin apel la 112, in jurul orei 20:28, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza localitatii Piatra Soimului. Un autoturism a parasit partea carosabila si a intrat in curtea unei locuinte. In autoturism se aflau trei persoane (un adult si doi minori). La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD TIM. La sosirea fortelor de interventie, toate cele trei persoane erau iesite din autoturism. Conducatoarea autoturismului (o femeie de 36 de ani) a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului dupa care a fost transportata la spital de echipajul SMURD. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor.


  13.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu incendiu de vegetatie uscata in comuna Pangarati

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Straja, comuna Pangarati. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Pangarati. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2500 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.


  13.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Urecheni

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:52, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din comuna Urecheni. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei anexe gospodaresti (bucatarie de vara lipita de un garaj) cu posibilitatea propagarii la locuinta ce se afla la o distanta de aproximativ doi metri. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite, salvand locuinta la care se putea propaga incendiul. Au ars anexa gospodareasca cu suprafata de aproximativ 50 mp si bunurile materiale aflate in interior. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile. Nu au fost victime.


  13.04.2021 - Misiune de interventie ca urmare a sesizarii mirosului de gaz intr-un bloc de locuinte din municipiul Roman

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati ca intr-un bloc de locuinte situat pe strada Anton Pann din municipiul Roman se simte miros de gaz. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD si o echipa pentru interventie de la Delgaz Grid. Pompierii au constatat ca intr-un apartament de la parterul blocului aragazul era deschis. A fost inchis aragazul si s-a efectuat aerisirea apartamentului. Nu au fost victime.


  12.04.2021 - Misiune de interventie ca urmare a sesizarii mirosului de fum in casa liftului, la sediul unui operator economic din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 12:11, pompierii au fost instiintati despre prezenta mirosului de fum in casa liftului, la sediul unui operator economic din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu o autospeciala complexa pentru interventie, o autospeciala pentru stingere, o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD. Evenimentul a avut loc la ultimul etaj al cladirii, la casa liftului. Degajarea de fum a fost cauzata de motorul unui lift care s-a defectat (ars). Toate persoanele care se aflau in cladire s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Nu au fost victime.


  11.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la parterul unui bloc din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 19:24, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la parterul unui bloc din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere, o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta intr-un spatiu comun (uscator) in care erau depozitate diverse bunuri materiale, la parterul unui bloc de locuinte situat pe strada Alexandru Lapusneanu. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Deoarece casa scarii era inundata de fum, pompierii au folosit motoventilatorul pentru evacuarea acestuia. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise. Nu au fost victime. Nu au fost persoane evacuate.


  11.04.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85, pe raza localitatii Filipesti din judetul Bacau

  Prin apel la 112, in jurul orei 17:14, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85, pe raza localitatii Filipesti din judetul Bacau. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare grea, o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si forte de interventie din cadrul ISU Bacau. In urma accidentului rutier produs intre doua autoturisme au rezultat cinci victime incarcerate. Fortele de interventie au descarcerat toate victimele,trei victime fiind in stare grava. Paramedicii din cadrul Detasamentului Roman au sprijinit echipajele medicale din Bacau la acordarea primului ajutor medical si efectuarea manevrelor de resuscitare cardio-pulmonara victimelor. Din pacate cele trei victime nu au raspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestora (conducatorii din cele doua autoturisme si un pasager). Celelalte persoane au fost preluate de echipajele medicale din Bacau si transportate la spital.


  11.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Radeni, comuna Pastraveni

  Prin apel la 112, in jurul orei 17:09, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Radeni, comuna Pastraveni. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si un echipaj de pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul SVSU Pastraveni. Incendiul se manifesta la izolatia unui perete si la acoperis cu posibilitatea propagarii intreaga locuinta si la o alta locuinta aflata in imediata vecinatate. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 10 mp izolatie polistiren, 30 mp astereala lemn si s-au deteriorat 40 mp tabla , 20 mp planseu si patru ferestre. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise.


  10.04.2021 - Misiune de interventie pentru degajarea unui arbore cazut pe carosabil in municipiul Piatra-Neamt

  Ca urmare a unei solicitari venite prin apel la 112, un echipaj de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie a intervenit pentru degajarea unui arbore cazut pe carosabil in municipiul Piatra-Neamt (strada Alexandru cel Bun).


  10.04.2021 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Borlesti

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de litera de padure in localitatea Nechit, comuna Borlesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Borlesti. Au ars aproximativ 2000 mp de vegetatie uscata si litiera si au fost afectati 20 de arbori. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  10.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Baltatesti

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la vegetatie uscata in comuna Baltatesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari din cadrul SVSU Baltatesti. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ patru hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  10.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Girov

  Prin apel la 112, in jurul orei 09:00, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Doina, comuna Girov. Incendiul se manifesta generalizat in interiorul unei locuinte. La locul solicitarii s-au deplasat patru echipaje pompieri cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si voluntari din cadrul SVSU Girov. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiului. Din pacate, in interiorul locuintei a fost gasit trupul carbonizat al unei femei de aproximativ 59 de ani. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise.


  10.04.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza localitatii Adjudeni.

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DJ 201C, pe raza localitatii Adjudeni. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare grea si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Un autoturism a parasit partea carosabila, rezultand doua victime incarcerate. In autoturism se aflau doua persoane. La sosirea fortelor de interventie cele doua persoane care s-au aflat in autoturism erau evacuate. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat pasagerului (barbat de 35 de ani), acesta refuzand transportul la spital. Soferul autoturismului (barbat de 32 de ani) a fost preluat de echipajul SAJ si transportat la CPU Roman. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor.


  09.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in localitatea Poienari

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in localitatea Poienari. Incendiul se manifesta generalizat la o anexa gospodareasca (bucatarie de vara), cu posibilitatea propagarii la locuinta care se afla la o distanta de aproximativ 4 m. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Punctului de lucru Poienari cu o autospeciala de stingere, doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD si voluntari din cadrul SVSU Poienari. In interiorul anexei se afla o butelie care a fost evacuata de pompieri. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunurile materiale din interiorul anexei (obiecte de mobilier, materiale textile, etc). A fost salvata locuinta si alte anexe care se aflau in vecinatate. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scaparile de gaze combustibile. Proprietarul locuintei, in varsta de 68 de ani a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare si la nivelul fetei. Acesta a primit primul ajutor calificat la locul evenimentului de la paramedici, dupa care a fost transportat la CPU Roman.


  09.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Grumazesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 17:59, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Grumazesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Grumazesti. A ars vegetatie uscata si stufaris pe o suprafata de aproximativ 4000 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.


  09.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din localitatea Tibucani

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Tibucani. Incendiul se manifesta generalizat la o anexa gospodareasca (magazie) cu posibilitatea propagarii la o alta anexa gospodareasca si la locuinta aflata in imediata vecinatate. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Targu Neamt, un echipaj de pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul SVSU Pastraveni si voluntari din cadrul SVSU Tibucani. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars aproximativ patru tone de lemn de foc, magazia din lemn cu suprafata de 20 mp si 12 ml de gard din lemn. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.  printListeaza articolul