Interventii în situații de urgență

 • 25.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o baraca in comuna Poiana Teiului

  Prin apel la 112 la ora 10:15, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o baraca in comuna Poiana Teiului. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta la niste deseuri, in interiorul unei baraci dezafectate. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars aproximativ 10 kg de deseuri (plastic, lemn si materiale textile).


  24.02.2022 Misiune in sprijinul ISU Suceava

  In dupa amiaza zilei de 24 februarie 2022, conform ordinelor primite, ISU Neamt a deplasat un modul format din tabara mobila si personalul de deservire aferent la ISU Suceava. ISU Neamt are in dotare o tabara mobila pentru persoane sinistrate/evacuate in sistem containerizat si o bucatarie rulanta auto achizitionata prin intermediul proiectului MULTIRISC Programul Operational Infrastructura Mare pompierii au fost dotati Echipamentele sunt achizitionate cu scopul de a creste nivelul de siguranta al populatiei, prin dotarea tehnica eficienta si moderna, pentru a asigura un raspuns mai bun in situatii de urgenta. Tabara mobila este compusa din trei containere identice si o bucatarie rulanta auto, care poate fi utilizata in situatiile in care se impune dislocarea cat mai aproape de locul unui eveniment de amploare. Bucataria rulanta auto poate asigura prepararea portiilor de mancare pentru persoanele din tabara. In fiecare container sunt:
  10 corturi destinate cazarii persoanelor (suprafata de 25 mp), un cort care poate fi folosit ca bucatarie sau sala de mese cu o suprafata de 96 mp,
  10 sisteme de climatizare,
  un sistem de iluminat,
  67 paturi pliante,
  67 saci de dormit,
  10 seturi de mese cu banci.
  Tabara mobila are mobilitate mare, care pot asigura cazarea a 201 persoane afectate de diferite situatii de urgenta sau cazarea personalului propriu in misiuni speciale pentru perioade lungi de timp, dar si facilitati de asigurare a hranirii pe o perioada de mai multe saptamani.


  23.02.2022 Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, la ora 14:54 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament dintr-un bloc de locuinte de pe strada Paltinilor din municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au intrat prin balconul apartamentul situat la primul etaj, unde au gasit o femeie constienta, cazuta pe hol. Echipajul SMURD a acordat ingrijiri medicale femeii in varsta de 90 de ani, aceasta refuzand transportul la spital.


  23.02.2022 Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, la ora 09:28, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament dintr-un bloc de locuinte de pe strada Piata Mihail Kogalniceanu din municipiul Piatra Neamt. Pompierii, cu ajutorul mijloacelor specifice, au intrat in apartamentul situat la etajul trei, unde au gasit o femeie constienta, cazuta in hol. Persoana, in varsta de 84 de ani, cu afectiuni locomotorii a refuzat transportul la spital.


  22.02.2022 Misiune pirotehnica in comuna Tarcau

  In data de 22.02.2022, ca urmare a unui apel la 112 de la ora 16:07, echipa pirotehnica a intervenit in comuna Tarcau pentru asanarea a 57 de cartuse de calibru 7,62 mm si a unui focos pentru proiectile. Munitiile provin din Primul Razboi Mondial si au fost descoperite de un barbat de 34 de ani cu ajutorul unui detector de metale pe islazul comunei Tarcau. Echipa pirotehnica, cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, a cercetat zona pe o suprafata de 200 mp nemaifiind descoperite alte elemente de munitie. Munitiile descoperite au fost ridicate, transportate si depozitate, in conditii de siguranta, intr-un un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.


  22.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Dumbrava Rosie

  Aseara, in jurul orei 20:08, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Cut in comuna Dumbrava Rosie. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii militari cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt, un echipaj cu ambulanta de la SAJ si pompierii voluntari din cadrul SVSU Dumbrava Rosie. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la acoperisul si in interiorul unei case, la o anexa gospodareasca lipita de aceasta si la o alta anexa dintr-o gospodarie invecinata (aflata la o distanta de un metru de constructia in flacari). Concomitent cu actiunile pentru stingerea incendiului au fost evacuate bunurile materiale din interiorul a doua camere ale locuintei. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: acoperisul si bunuri materiale aflate in interiorul casei (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, documente, materiale textile, etc.) si 10 baloti cu plante furajere, aproximativ 3 mc de lemn de foc si 2 mc de cherestea aflate in anexa din gospodaria invecinata. Patru persoane au suferit atacuri de panica. Acestea au fost asistate de un echipaj de la SAJ la locul evenimentului. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza aparatului de gatit lasat nesupravegheat.


  22.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o garsoniera din municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 19:42, prin apel la 112, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o garsoniera situata la etajul trei intr-un bloc de locuinte de pe strada Nicolae Iorga in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt (doua autospeciale de stingere, o autospeciala complexa pentru interventie, o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD), SAJ, IPJ, IJJ, Politia Locala Piatra Neamt si Delgaz Grid. La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul unei garsoniere. Pompierii au identificat in interiorul garsonierei un barbat cazut, in stare de inconstienta. Acesta a fost evacuat din interiorul garsonierei si i s-a administrat oxigen dintr-un aparat pentru respirat, ulterior fiind predat unui echipaj de la SAJ. Victima (barbat de 57 de ani) a fost transportata la UPU Piatra Neamt. Concomitent cu actiunile pentru localizarea si lichidarea incendiului, pompierii au evacuat aproximativ 25 de persoane ce locuiau in bloc. Doi minori, un baiat de 5 ani si o fetita de 9 ani au fost evacuati de pompieri dintr-o garsoniera aflata la acelasi etaj. Acestia au fost predati unui echipaj de la SAJ pentru ingrijiri medicale deoarece au suferit atacuri de panica. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Cu ajutorul echipamentelor specifice s-a actionat pentru evacuarea fumului de pe casa scarii. Au ars bunuri materiale din interiorul garsonierei: obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, articole de imbracaminte, documente si alte obiecte de uz casnic. Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric.


  22.02.2022 Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori

  ISU Neamt va transmite la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comuna Dochia ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.


  22.02.2022 Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier produs in comuna Baltatesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:08, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 15 C, in comuna Baltatesti. In accidentul rutier a fost implicata o autobetoniera ce a parasit partea carosabila si s-a rasturnat. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Pana la sosirea fortelor de interventie conducatorul auto, in varsta de 22 de ani, s-a autoevacuat. Acesta a fost asistat de echipajul SMURD, refuzand transportul la spital. Pompierii au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor.


  21.02.2022 Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Gadinti

  In aceasta seara, in jurul orei 18:30, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier produs pe DN 15 D, in comuna Gadinti. In accidentul rutier a fost implicat un autoturism in care se afla doar conducatorul auto. Autoturismul a parasit partea carosabila si a intrat intr-un sant, iar o persoana a ramas incarcerata. La locul producerii evenimentului s-au deplasat un echipaj cu ambulanta de la SAJ si un echipaj de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare grea din cadrul Detasamentului Roman. Pompierii, cu ajutorul targii lopata, au scos din interiorul autoturismului victima, un barbat de 45 de ani. Victima, constienta, a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la CPU Roman.


  21.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in comuna Pancesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:45, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in localitatea Holm din comuna Pancesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de lucru Poienari cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Pancesti. La sosirea primelor echipaje de interventie incendiul se manifesta generalizat la o anexa gospodareasca in care erau depozitate plante furajere, cu posibilitatea propagarii la locuinta si la anexele gospodaresti aflate in apropiere. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars anexa gospodareasca si aproximativ trei tone de plante furajere. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scanteilor purtate de vant si cazute pe materialele combustibile.


  21.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in comuna Oniceni

  In jurul orei 12:38, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in localitatea Poiana Humei din comuna Oniceni. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la un adapost pentru animale cu posibilitatea propagarii la locuinta si la alte anexe gospodaresti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Oniceni (cu o autospeciala de stingere) si pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Poienari (cu o autospeciala de stingere). Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars adapostul pentru animale (constructie din lemn cu o suprafata de aproximativ 10 mp) si 3 porci. Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  21.02.2022 Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata produse in municipiul Roman

  Pompierii romascani impreuna cu voluntarii din cadrul SVSU Roman au intervenit pentru localizarea si lichidarea a trei incendii de vegetatie uscata in municipiul Roman, astfel: -pe strada Narciselor unde au ars 6 balti de paie, aproximativ 1000 mp cultura de porumb si vegetatie uscata pe o suprafata de 3000 mp
  -pe malul raului Siret (zona Statiei de epurare) unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 14 ha.
  Cauza probabila de producere a acestor incendii este focul deschis in spatii deschise.


  21.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Gadinti

  In jurul orei 13:00, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Gadinti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani impreuna cu voluntarii din cadrul SVSU Gadinti. Accesul pana la locul evenimentului a fost dificil, neputandu-se interveni cu autospeciala de stingere. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul, ce s-a manifestat vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha, cu posibilitatea propagarii la fondul forestier. Cauza probabila de producere a incendiului a fost focul deschis in spatii deschise.


  21.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Podoleni

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:36, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Negresti din comuna Podoleni. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa la vegetatia uscata, pe o suprafata mare, cu posibilitatea propagarii la o gospodarie si la cativa baloti de paie. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Podoleni alaturi de pompierii militari din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 ha din cauza focului deschis in spatii deschise.


  20.02.2022 Misiune pirotehnica in comuna Raucesti

  In data de 20.02.2022, ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 15:17, echipa pirotehnica a intervenit in comuna Raucesti pentru asanarea unor elemente de munitie, astfel:
  - o grenada de mana antitanc RPG 40 si
  - doua cartusele de calibru 7,62 mm.
  Munitiile descoperite provin din Al Doilea Razboi Mondial si au fost descoperite de un barbat de 53 ani, cu ajutorul unui detector de metale in padurea Fagetel. Echipa pirotehnica, cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, a cercetat zona pe o suprafata de 200 mp nemaifiind descoperite alte elemente de munitie. Munitiile descoperite au fost ridicate, transportate si depozitate, in conditii de siguranta, intr-un un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.


  20.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Draganesti

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 20:53, pompierii targnemteni impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Draganesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 10 ha in localitatea Ortasti din comuna Draganesti. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  20.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Tarcau

  In jurul orei 18:09, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din localitatea Straja, comuna Tarcau. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Tarcau si pompierii militari din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta la o constructie din lemn si la vegetatia uscata. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp si o constructie din lemn cu o suprafata de 50 mp. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  20.02.2022 Misiuni de interventie pentru stingerea Candesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 17:30, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un cos de fum al unei cladiri ce a apartinut CAP - ului in localitatea Vadurele din comuna Candesti. La parterul acestei cladiri (pavilion administrativ), intr-o incapere, este amenajat Paraclisul Parohiei Vadurele. La locul evenimentului au fost alocate forte si mijloace din cadrul SVSU Candesti si Detasamentul de pompieri Piatra Neamt. La sosirea primelor echipaje de interventie, incendiul se manifesta la acoperisul unei cladiri in jurul cosului de fum, cu posibilitatea propagarii la intreaga cladire. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 8 mp din tavanul unei incaperi si 5 ml de grinda. Cosul de fum deteriorat a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  20.02.2022 Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte din strada Cuza Voda, in municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au intrat in apartamentul situat la primul etaj. In balconul apartamentului se afla cazut un barbat de 62 de ani, constient. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.


  20.02.2022 Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata produse in municipiul Roman

  Pompierii romascani au intervenit pentru localizarea si lichidarea a doua incendii de vegetatie uscata astfel:
  -pe strada Stefan cel Mare unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 800 mp
  -pe strada Bogdan Dragos unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 10 ha.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestor incendii.


  20.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Tarcau

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:14, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din comuna Tarcau. Incendiul se manifesta la o anexa gospodareasca cu rol de magazie, cu posibilitatea propagarii la locuinta. La locul evenimentului au fost alocate forte si mijloace de la Detasamentul Piatra Neamt si SVSU Tarcau si Bicaz. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars Magazia din lemn cu o suprafata de aproximativ 30 mp, 2,5 mc lemne foc, un circular si o bicicleta. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  20.02.2022 Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la o casa din comuna Grumazesti

  In jurul orei 13:57, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la o casa din localitatea Ocea, comuna Grumazesti. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au intrat in locuinta unde au gasit o femeie de aproximativ 73 de ani, constienta. Persoana a fost preluata de catre echipajul de la SAJ si transportata la CPU Targu Neamt.


  20.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Pangarati

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 12:54, pompierii pietreni impreuna cu voluntarii din cadrul SVSU Pangarati au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ un hectar in localitatea Stejaru din comuna Pangarati. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei tigari (fumatul in locuri nepermise).


  20.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Bodesti

  In jurul orei 05.28, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Oslobeni din comuna Bodesti. Incendiul se manifesta la acoperis, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la anexele gospodaresti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Bodesti cu o autospeciala de stingere si pompierii militari din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 20 mp si bunuri materiale aflate in pod. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  19.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din orasul Bicaz

  In jurul orei 16:20, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un apartament situat intr-un bloc de locuinte din strada Cojusna din orasul Bicaz. Incendiul s-a manifestat in balconul unui apartament situat la primul etaj. Locatarii apartamentului (2 adulti si un minor) s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de interventie de la SVSU Bicaz si Detasamentul de pompieri Piatra Neamt. Pana la sosirea pompierilor militari, incendiul a fost localizat si lichidat de catre cetateni si voluntarii din cadrul SVSU Bicaz. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei tigari (fumatul in locuri nepermise). Nu au fost victime si nici nu a fost necesara evacuarea locatarilor din bloc.


  18.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Poienari

  O familie din comuna Poienari a ramas fara locuinta. In aceasta dimineata, in jurul orei 06:30, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa in localitatea Sacaleni din comuna Poienari. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii de la Punctul de lucru Poienari si Detasamentul Roman cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Poienari. Pana la sosirea fortelor de interventie persoanele ce se aflau in locuinta s-au autoevacuat. Incendiul se manifesta generalizat la acoperisul si in interiorul unei locuinte cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti si la locuintele invecinate. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 130 mp si bunurile materiale din interiorul casei (obiecte de mobilier, articole de imbracaminte, materiale textile, aparate electrice si electrocasnice, documente etc.). Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Nu au fost victime.


  18.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in comuna Cracaoani

  In jurul orei 02:30, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in localitatea Magazia din comuna Cracaoani. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari din cadrul SVSU Cracaoani. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacara deschisa, generalizat, la o anexa gospodareasca cu posibilitatea propagarii la locuinta aflata in imediata apropiere. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 5 tone lemne de foc, 4 t de plante furajere, 5 gaini si 3 iepuri. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza depozitarii necorespunzatoare a cenusii si jarului nestins in apropierea materialelor combustibile.


  17.02.2022 Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata produse in municipiul Piatra Neamt

  Pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea a doua incendii de vegetatie uscata produse in cartierul Valeni din municipiul Piatra Neamt. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 5,6 ha. Folosirea intentionata a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul a fost cauza probabila de producere a celor doua incendii.


  17.02.2022 Misiune de interventie pentru degajarea unei persoane decedate dintr-o groapa, in comuna Agapia

  Prin apel la 112, in jurul orei 15:50, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unei persoane decedate dintr-o groapa, in localitatea Varatec din comuna Agapia. La locul solicitarii s-au deplasat forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt, SVSU Agapia, SAJ si IPJ Neamt. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca intr-o groapa betonata (aproximativ 2 m adancime) se afla un barbat ce nu prezenta semne vitale. Barbatul, in varsta de aproximativ 50 ani, a fost scos de fortele de interventie, cu ajutorul mijloacelor specifice din dotare. Cauzele producerii acestui eveniment vor fi cercetate de organele abilitate in acest sens.


  17.02.2022 Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie

  Pompierii nemteni alaturi de voluntari din cadrul SVSU au intervenit astazi pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata altfel:
  -in comuna Girov unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2.5 ha;
  -in municipiul Roman pe strada Transilvaniei unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 500 mp;
  -in comuna Cracaoani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 8 ha.
  Cauza probabila de producere a acestor incendii este focul deschis in spatii deschise.


  17.02.2022 Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie Pompierii nemteni alaturi de voluntarii din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta au intervenit pentru stingerea a 4 incendii de vegetatie uscata, dupa cum urmeaza:
  -in comuna Girov unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 7000 mp;
  -in comuna Ion Creanga unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1,5 ha;
  -in localitatea Hartop din comuna Bargauani unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 20 ha;
  -in localitatea Rachiteni din judetul Iasi unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 8 ha ( initial incendiul a fost anuntat ca se manifesta in comuna Tamaseni).
  Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost focul deschis in spatii deschise.


  16.02.2022 Misiune de interventie pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor conducta de gaz avariata in municipiul Piatra Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:34, pompierii au fost instiintati despre faptul ca pe strada Izvoare din municipiul Piatra Neamt, pe timpul efectuarii unor lucrari de excavare, o conducta de gaz a fost avariata. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace din cadrul Detasamentului din Pompieri Piatra Neamt, IPJ, IJJ, Politia Locala Piatra Neamt si Delgaz Grid. 7 persoane (3 minori) din 2 gospodarii au fost evacuate. Pompierii actioneaza pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.


  15.02.2022 Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din localitatea Savinesti

  In jurul orei 20:36, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Dornelor din localitatea Savinesti. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Cu ajutorul scarii culisabile pompierii au patruns, printr-o fereastra, in apartamentul situat la primul etaj, unde au gasit un barbat de aproximativ 49 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  15.02.2022 Misiune de interventie pentru degajarea unei lebede din lacul Batca Doamnei

  Ca urmare a unei solicitari de la DSVSA, in jurul orei 17:50 pompierii pietreni au intervenit pentru degajarea unei lebede moarte din apa lacului Batca Doamnei. Aceasta a fost preluata de DSVSA.


  15.02.2022 Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori

  ISU Neamt va transmite la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comuna Rediu ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.


  14.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la casa din comuna Podoleni

  In jurul orei 23:42, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o casa situata pe strada Garii din comuna Podoleni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Podoleni cu o autospeciala de stingere si pompierii militari din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la acoperisul si in interiorul unei case, dar si la acoperisul unei case aflate in imediata vecinatate cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 70 mp si bunurile materiale din interiorul acesteia. Cea de-a doua casa a fost salvata, fiind afectat doar acoperisul pe o suprafata de aproximativ 5 mp. Cosul de fum deteriorat a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  14.02.2022 Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori

  ISU Neamt va transmite la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comunele Bargauani si Stefan cel Mare ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.


  14.02.2022 Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 09:20, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Smirodava din municipiul Roman.La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au intrat in apartamentul situat la primul etaj unde au gasit o femeie de aproximativ 75 de ani, in stare de inconstienta. Echipajul SMURD TIM a actionat pentru acordarea ingrijirilor medicale, ulterior transportandu-o la CPU Roman.


  14.02.2022 Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din localitatea Savinesti

  In jurul orei 08:35, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat pe strada Tineretului din localitatea Savinesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la al doilea etaj, unde au gasit un barbat de aproximativ 49 de ani ce nu prezenta semne vitale.