Interventii în situații de urgență

 • 24.08.2020 - Misiune de deblocare a unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:28, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament dintr-un bloc de locuinte situat pe strada Plevnei din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare.
  Pompierii au patruns in apartament, pe geamul de la balcon, cu ajutorul scarii culisabile. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie in varsta de 84 de ani fara semne vitale.


  24.08.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Petricani

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 09:14, pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier in urma caruia un autoturism s-a rasturnat si a iesit din decor, produs pe raza localitatii Tarpesti din comuna Petricani. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ.
  In urma accidentului rutier produs au rezultat doua victime, neincarcerate, conducatorul auto (30 de ani) si pasagera din dreapta (27 de ani). Victimele au fost preluate de echipajele de la SMURD si SAJ si transportate la CPU Targu Neamt.
  Pompierii au asigurat si masurile de prevenire si stingere a incendiilor.


  24.08.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Pastraveni

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 00:06, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si un echipaj de pompieri voluntari din cadrul SVSU Pastraveni cu o autospeciala de stingere au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in localitatea Radeni din comuna Pastraveni.
  Fortele de interventie au lichidat incendiul in urma caruia a ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 2 ha.
  Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  23.08.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Grinties

  Prin apel la 112, in jurul orei 21:54, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Poiana, comuna Grinties. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii de la Garda II Poiana Teiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuinte si a unei anexe gospodaresti, cu posibilitatea propagarii la un adapost pentru animale. Nu au fost victime.
  Incendiul a fost localizat si lichidat. Locuinta cu o suprafata de aproximativ 120 mp cu bunurile materiale aflate in interior si o anexa gospodareasca (bucatarie de vara) cu o suprafata de aproximativ 9 mp au ars in totalitate. Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  23.08.2020 - Misiune de deblocare a unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 17:08, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament dintr-un bloc de locuinte situat pe strada Anton Pann, in municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD de terapie intensiva mobila.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, au patruns in apartament unde au gasit un barbat in varsta de 62 de ani fara semne vitale.


  23.08.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Bahna

  Atentie la focul deschis in spatii deschise!
  Un barbat a ramas fara locuinta dupa ce a dat foc la deseuri (haine vechi)
  In jurul orei 13:05, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Brosteni din comuna Bahna.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari de la SVSU Moldoveni cu o autospeciala pentru stingere. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuinte si la o anexa gospodareasca.
  Incendiul a fost localizat si lichidat in urma caruia au ars:
  - acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 80 mp;
  - bunurile materiale aflate in interiorul locuintei;
  - o anexa gospodareasca cu o suprafata de aproximativ 15 mp;
  - o autoutilitara;
  - vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 300 mp;
  - 25 ml de gard din lemn.
  Proprietarul in varsta de 53 de ani a primit ingrijiri medicale de la echipajul de paramedici deoarece a suferit un atac de panica. Acesta a refuzat transportul la spital.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.


  21.08.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 20:50, pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au intervenit cu doua autospeciale de stingere pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt. Incendiul se manifesta in holul unei case de locuit situata pe strada Cezar Bolliac.
  Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars materiale textile si mase plastice din interiorul locuintei. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric. Nu au fost victime.


  21.08.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Pastraveni

  In aceasta dupa amiaza, ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma impreuna cu un echipaj de pompieri voluntari din cadrul SVSU Pastraveni cu o autospeciala de stingere au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Pastraveni. Incendiul se manifesta generalizat la o casa nelocuita.
  Dupa lichidarea incendiului a fost stabilita cauza probabila de producere a acestuia ca fiind jocul copiilor cu focul.


  20.08.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Botesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 15:31, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in localitatea Nisiporesti din comuna Botesti. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
  In urma accidentului rutier produs intre un autotren si un autoturism au rezultat doua victime constiente, neincarcerate.Victimele acestui accident sunt doi copii, pasageri din autoturism.
  Un copil de 10 ani a fost preluat de echipajul de paramedici, iar un copil de 9 luni a fost preluat de echipajul de la SAJ. Dupa ce au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului, ambele victime au fost transportate la CPU Roman. Echipajul de interventie a asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si au degajat, curatat si spalat caile rutiere de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  20.08.2020 - Misiune de degajare a unei persoane inecate in raul Siret

  In jurul orei 13:30, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unei persoane inecate in raul Siret (in aval de podul rutier) intre localitatile Roman si Gadinti.
  Un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman s-a deplasat la locul solicitarii cu un autoturism de serviciu si o barca. Pompierii au scos din apa un barbat de aproximativ de 40 ani, fara semne vitale.  printListeaza articolul