Interventii în situații de urgență

 • Misiune de stingere incendiu produs la un operator economic in localitatea Rediu

  Sambata, 23.02.2019, la ora 19:21, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112, despre producerea unui incendiu la un operator economic in comuna Rediu, sat Rediu. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari, cu o autospeciala de stingere, o autocisterna si o ambulanta SMURD de prim ajutor calificat, din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt, fiind sprijinite si de noua voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Roznov(cu o autospeciala de stingere), Cindesti(cu o autospeciala de stingere) si Rediu, care au stins incendiul.

  Ca urmare a producerii incendiului, au ars aproximativ 10 metri patrati din peretii unei camere amenajate la mansarda constructiei, realizati din scandura si placi de rigips, cca. 10 metri patrati din fatada mansardei si aproximativ 14 metri patrati din acoperisul constructiei realizat din astereala de lemn si invelitoare din tabla.

  Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,efectul termic de la un cos de evacuare a fumului neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.


  Misiune de stingere incendiu produs la o locuinta proprietatea Manastirii Agapia

  Duminica, 24.02.2019, la ora 15:41, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112, despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Agapia. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari, cu doua autospeciale de stingere, din cadrul Detasamentului de pompieri Tirgu Neamt, fiind sprijinite si de un voluntare din cadrul SVSU Agapia, care au stins incendiul.

  Ca urmare a producerii incendiului, au ars 10 metri patrati din acoperisul locuintei, realizat din astereala din lemn si invelitoare din tabla si aproximativ 15 metri patrati din peretii realizati din lemn ai camerei centralei termice.

  Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,efectul termic de la un cos de evacuare a fumului neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.


  Misiuni de stingere incendii produse de la cosuri de evacuare a fumului neprotejate corespunzator fata de materialele combustibile

  In perioada 22 - 24.02.2019, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Petrodava al Judetului Neamt a intervenit pentru stingerea incendiilor produse de la cosuri de evacuare a fumului neprotejate corespunzator fata de materialele combustibile in localitatile: Timisesti, Gosmani comuna Romani, Radeni comuna Pastraveni.

  La cele trei incendii, produse in acest week-end, pagubele au fost minore. Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,efectul termic de la un cos de evacuare a fumului neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.


  Misiuni de stingere incendii produse la un cosuri de fum necuratate de funingine

  In perioada 22 - 24.02.2019, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Petrodava al Judetului Neamt a intervenit pentru stingerea incendiilor produse la cosurile de evacuare a fumului si gazelor fierbinti in localitatile: Doljesti, comuna Brusturi sat Tarzia, Grumazesti, Roman Str. Stefan cel Mare, comuna Petricani sat Tarpesti, Tirgu Neamt str. Mihai Eminescu, Comuna Agapia Sat Varatec.

  Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,cos de evacuare a fumului si gazelor fierbinti necuratat de funingine.


  Misiuni SMURD

  In perioada 22 - 24.02.2019, echipajele de paramedici SMURD au executat 71 de misiuni, din care 61 executate de echipajele SMURD de prim ajutor calificat si 10 executate de echipajul SMURD de terapie intensiva mobila.


  ISU Neamt reaminteste cetatenilor urmatoarele masuri de prevenire a incendiilor in sezonul rece:


  ? cosurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curatate si reparare premergator sezonului rece si ori de cate ori este nevoie ;
  ? cosurile de fum se prelungesc deasupra acoperisului cu 0,5 0,8 m;
  ? in podurile caselor, cosurile de fum vor fi obligatoriu tencuite si varuite pentru a putea observa cu usurinta prezenta unor fisuri prin care s-ar putea propaga flacarile spre materialele combustibile din constructia acoperisului;
  ? cosurile de fum se vor izola fata de elementele combustibile ale planseelor prin ingrosarea zidariei de caramida a cosurilor cu 25 cm; in spatiul dintre cosuri si plansee se recomanda introducerea unui strat de materiale necombustibile;
  ? la trecerea prin acoperisuri se lasa o distanta de cel putin 10 cm intre fatadele exterioare ale zidariilor cosurilor si elementele combustibile ale acoperisurilor ;
  ? cosurile de fum vor fi prevazute cu usite pentru curatate ;
  ? cosurile aflate in apropierea materialelor combustibile (depozite de furaje, paduri etc.) sau cele situate pe acoperisuri combustibile, vor fi prevazute cu site sau gratare pentru retinerea scanteilor;
  ? se interzice incastrarea elementelor combustibile ale acoperisurilor, planseelor etc. in cosurile de evacuare a fumului.
  printListeaza articolul