Interventii în situații de urgență

 • 21.09.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la miriste in localitatea Trifesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 12:13, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la miriste in localitateaTrifesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii romascani cu doua autospeciale pentru stingere cu apa si spuma si pompieri voluntari din cadrul SVSU Trifesti cu un tractor. Incendiul se manifesta la miriste (teren agricol pe care au ramas, dupa recoltare, partile inferioare ale tulpinilor de porumb) cu posibilitatea propagarii la un lan de porumb, la o locuinta si la un depozit de furaje. Incendiul a fost localizat si lichidat. A ars miristea pe o suprafata de aproximativ un hectar. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.


  21.09.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Ceahlau

  Prin apel la 112, in jurul orei 11:45, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din Statiunea Durau, comuna Ceahlau. Pompierii de la Garda II Poiana Teiului au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului cu o autospeciala pentru stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta in interiorul locuintei la materiale textile, cu degajare de fum si gaze toxice. Dupa lichidarea incendiului a fost stabilita cauza probabila de producere a acestuia ca fiind scurtcircuitul electric. Au ars materiale textile si deseuri din plastic si carton. Nu au fost victime


  21.09.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in localitatea Gadinti

  In jurul orei 09:50 prin apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in localitatea Gadinti. In urma accidentului rutier produs intre doua autoturisme o persoana a ramas blocata intr-un autoturism. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru descarcerare grea, o autospeciala pentru stingere si o ambulanta SMURD - TIM. Pompierii au scos dintr-un autoturism o femeie de 58 ani (conducator auto), constienta, policontuzionata. Aceasta preluata de echipajul SMURD TIM si transportata la spital. In al doilea autoturism se aflau doua persoane ce nu au avut nevoie de ingrijiri medicale.


  21.09.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din orasul Roznov

  In jurul orei 06:20, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in orasul Roznov, anexa Slobozia. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu trei autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul locuintei si la un adapost de animale. Pompierii au scos din locuinta cuprinsa de flacari o butelie. In interiorul locuintei a fost gasita o persoana decedata, un barbat de aproximativ 47 de ani. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. Au ars bunurile materiale din interiorul locuintei si adapostului pentru animale. Nu au fost alte victime. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul.


  19.09.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul 09:22, pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs pe strada Pastravului, in municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ. Pompierii au scos de sub remorca TIR-ului un barbat in varsta de 66 de ani, in stare de inconstienta si l-au predat echipajului de la SAJ.


  19.09.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o un depozit de furaje din comuna Horia

  In jurul orei 03:55, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje, in localitatea Cotu Vames comuna Horia. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu doua autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta la un depozit de furaje propagandu-se la doua anexe gospodaresti, existand posibilitatea extinderii si la locuinte. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars:
  - depozitul de furaje construit din lemn cu suprafata de 20 mp si o tona de plante furajere;
  - bunuri materiale din interiorul celor doua anexe (6 mp lemn, o tona de grau, bicicleta, scuter si altele)
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise.
  Nu au fost victime.


  19.09.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din orasul Roznov

  Prin apel la 112, in jurul orei 03:12 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din localitatea Zanesti. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale pentru stingere, voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare si voluntari din cadrul SVSU Zanesti. Incendiul se manifesta la un transformator electric si la doua anexe gospodaresti cu posibilitatea propagarii la locuinte. Incendiul a fost localizat si lichidat de fortele de interventie. Au ars: un transformator electric doua anexe gospodaresti (magazii din lemn) cu bunurile materiale aflate in interior. Cauza probabila de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.


  18.09.2020 - Misiune de degajare a unei bovine in municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 17:05, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru degajarea ununi animal (bovina) ramas blocat pe linia CFR, in municipiul Piatra Neamt (zona PECO - Piata Mare).
  La locul evenimentului s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru descarcerare si o autospeciala pentru stingere cu modul pentru descarcerare. Pompierii impreuna cu un echipaj de jandarmi au scos bovina dintre sinele de cale ferata, cu ajutorul materialelor din dotarea autospecialelor. Animalul a fost predat proprietarului.  printListeaza articolul