Interventii în situații de urgență

 • 23.01.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85, la intersectia cu localitatea Tamaseni

  Prin apel la 112, in jurul orei 15:00, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85, la intersectia cu localitatea Tamaseni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD si doua echipaje cu doua ambulante de la SAJ.
  In urma accidentului rutier produs intre un autoturism si o autoutilitara au rezultat trei victime, neincarcerate. Toate cele trei victime (o femeie si doi barbati) au fost preluate de echipajele SAJ si SMURD si transportate la CPU Roman.
  Pompierii au asigurat masuri de prevenire si stingere a incendiilor, prin deconectarea bornelor bateriilor si indepartarea scurgerilor de lichide combustibile (carburanti si ulei) si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  23.01.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 14:43, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns pe o fereastra a apartamentului situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Nicolae Iorga. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de 75 de ani, cazut in hol, semiconstient. Acesta a primit primul ajutor calificat de la paramedici, dupa care a fost transportat la spital.


  23.01.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, in jurul orei 01:00, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un apartament dintr-un bloc de locuinte situat pe strada Aleea Ulmilor din municipiul Piatra-Neamt. Pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt s-au deplasat la locul solicitarii si au constatat ca incendiul s-a manifestat in interiorul unui apartament situat la al doilea etaj, la o tigaie uitata pe aragaz si ca a fost stins de proprietar, pana la sosirea fortelor de interventie.
  Nu a fost necesara evacuarea locatarilor. Nu au fost victime.


  22.01.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Garcina

  In jurul orei 22:29, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Garcina. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  In urma accidentului rutier produs, in care un autoturism a parasit partea carosabila si a intrat intr-un sant, a rezultat o victima.
  Pana la sosirea fortelor de interventie, cei doi ocupanti ai autoturismului erau iesiti din autoturism. Pasagerul, un tanar de 19 ani, a fost preluat de echipajul SMURD si transportat la spital.
  Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului.


  21.01.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DJ 156 A, in orasul Roznov

  Prin apel la 112, in jurul orei 20:48, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier produs pe DJ 156 A in orasul Roznov. In urma accidentului rutier produs intre doua autoturisme au rezultat doua victime, din care una incarcerata.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD, pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare si doua echipaje cu ambulanta de la SAJ.
  Pompierii au descarcerat victima, conducatorul unuia dintre autoturisme, in stare critica. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ.
  Cea de-a doua victima, pasager din celalalt autoturism, a fost gasit de catre fortele de interventie pe partea carosabila. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutor calificat dupa care a fost transportat la spital.
  Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele doua autoturisme si vor curata/degaja carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier produs si lichidele combustibile .


  20.01.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Razboieni

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:02, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Valea Alba, comuna Razboieni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Razboieni cu o autospeciala de stingere. Incendiul se manifesta generalizat la o locuinta, propagandu-se si la o anexa gospodareasca (bucatarie de vara) din imediata apropiere. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. A fost salvata anexa gospodareasca, doar 10 mp din acoperis fiind afectat de incendiu. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum deteriorat.


  20.101.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie de la un gater din comuna Hangu.

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:20, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o magazie de la un gater din localitatea Boboteni, comuna Hangu.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului cu doua autospeciale de stingere si pompieri voluntari din cadrul SVSU Hangu.
  Incendiul se manifesta generalizat la o magazie a unui operator economic, cu posibilitatea propagarii la hala gater din imediata apropiere. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia a ars magazia din lemn cu o suprafata de aproximativ 25 mp cu bunurile materiale aflate in interior (scule specifice activitatii). Cauza probabila de producere a incendiului: scanteile mecanice produse de un aparat de taiere electric (polizor).


  20.01.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o baraca ce apartine Ocolului Silvic Bicaz, amplasata pe raza comunei Tasca Prin apel la 112, in jurul orei 05:30, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o baraca ce apartine Ocolului Silvic Bicaz, amplasata pe raza comunei Tasca.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere si pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicaz cu o autospeciala de stingere.
  Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei baraci (folosita ca depozit de materiale si vestiar pentru angajati) cu posibilitatea propagarii la alta baraca si la doua tafuri amplasate in imediata apropiere. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jarul/scantei cazut din sistemele de incalzire..


  19.01.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Borlesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 12:23, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din comuna Borlesti.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere, pompieri voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare si pompieri voluntari din cadrul SVSU Borlesti. Incendiul se manifesta generalizat la o terasa din lemn amenajata la intrarea in locuinta (bucatarie de vara) si in interiorul unei camere.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. Au ars terasa din lemn si bunurile materiale aflate pe terasa si in interiorul camerei (aparate electrice si electrocasnice, obiecte de mobilier, materiale textile etc). Au fost salvate bunurile materiale dintr-o camera alaturata. Nu au fost victime.
  Cauza probabila de producere a acestui incendiu a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.  printListeaza articolul