Interventii în situații de urgență

 • 18.11.2020 - Misiune de interventie pentu stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 11:28, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta situata pe strada Lacului din municipiul Piatra-Neamt.Pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului cu o autospeciala complexa pentru interventie.
  Incendiul se manifesta la un prelungitor care alimenta o aeroterma situata in baia unei locuinte, existand posibilitatea propagarii la intreaga incapere.
  Pompierii au intervenit prompt si au stins incendiul cu mijloacele de prima interventie aflate in dotarea autospecialei.
  In urma incendiului au ars bunuri materiale din interiorul incaperii in care s-a produs evenimentul.
  Efectul termic al curentului electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  In acest sens, la exploatarea instalatiilor electrice reamintim cetatenilor:
  * asigurati verificarea periodica, cu personal autorizat, a instalatiilor electrice, eliminandu-se eventualele defectiuni sau improvizatii, daca este cazul. Reparatiile la instalatiile electrice vor fi executate doar de personal autorizat;
  * nu utilizati instalatii electrice (conductori, prize, intrerupatoare, tablouri de sigurante, prelungitoare etc.) si consumatori electrici (de orice fel) cu defectiuni sau improvizatii. Utilizati numai aparatura electrica omologata;
  * nu vor fi suprasolicitate circuitele electrice prin racordarea unor consumatori electrici care depasesc puterea nominala a circuitelor;
  * vor fi supravegheate permanent mijloacele de incalzire electrice aflate in functiune, chiar daca sunt prevazute cu mijloace de protectie (termostat), deoarece acestea pot sa nu functioneze la parametrii prevazuti si vor fi deconectate in cazul in care apar defectiuni;
  * nu asezati aparatele de incalzire electrice in apropierea materialelor combustibile;
  * decuplati aparatele de incalzire electrice inainte de a parasi locuinta sau de a adormi.
  Pentru asigurarea unei prime interventii in caz de incendiu, se recomanda amplasarea in locuinta a unui stingator.


  17.11.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Baltatesti

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier produs in localitatea Baltatesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii targnemteni cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD si doua echipaje cu ambulante de la SAJ Targu Neamt.
  In urma accidentului rutier produs intre un autotren si un autoturism au rezultat doua victime, dintre care soferul de TIR incarcerat. Autotrenul a parasit partea carosabila si a intrat intr-o locuinta pe care a daramat-o. Sub daramaturi a fost prinsa o tanara de 16 ani. Tanara a fost scoasa de sub daramaturi de parintii sai, pana la ajungerea fortelor de interventie. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici dupa care a fost transportata la CPU Targu Neamt.
  Soferul autotrenului a fost scos de pompieri cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, constient. Acesta a fost preluat de un echipaj de la SAJ si transportat la spital.
  Conducatorul autoturismului a fost scos de catre participantii la trafic pana la sosirea fortelor de interventie. Acesta a fost preluat de un echipaj de la SAJ si transportat la spital.
  Militarii au asigurat si masurile de prevenire si stingere a incendiilor, deconectand bornele bateriilor de la cele doua autovehicule.


  16.11.2020 - Misiune de interventie pentu stingerea unui incendiu la un gater din localitatea Tarcau

  Prin apel la 112, in jurul orei 20:30, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un gater din localitatea Tarcau. La locul solicitarii s-au deplasat voluntarii din cadrul SVSU Tarcau si un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu o autospeciala pentru stingere.
  Incendiul se manifesta la o hala de la un gater ce apartinea unui operator economic din comuna Tarcau, fiind localizat de pompierii voluntari. Incendiul se putea propaga la utilajele ce se aflau in interiorul halei. Fortele de interventie au lichidat incendiul si au stabilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind fumatul.


  16.11.2020 - Misiune de interventie pentu stingerea unui incendiu la un gater din localitatea Tarcau

  In data de 16.11.2020, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 100 mm in localitatea Ingaresti, comuna Urecheni.
  Munitia provine din Al Doilea Razboi Mondial si fost descoperita de catre o femeie de 73 de ani pe timpul executarii unor lucrari de intretinere la o anexa gospodareasca situata in curtea locuintei personale.
  Pirotenicienii au cercetat zona cu detectorul de metale pe o suprafata de aproximativ 50 mp, nemaigasind alte munitii sau elemente de munitie. Munitia gasita a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta pentru a fi distrusa ulterior.  printListeaza articolul