Interventii în situații de urgență

 • 18.09.2020 - Comunicat de presa: rezultatul testului Covid pentru un cadru ce isi desfasoara activitatea in plan operativ la Detasamentul Targu Neamt este pozitiv

  Va informam ca rezultatul testului Covid pentru un cadru ce isi desfasoara activitatea in plan operativ la Detasamentul Targu Neamt este pozitiv. In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica, pentru adoptarea masurilor legale.


  16.09.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta situata din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 09:53, pompierii au fost instiintati despre producerea unei explozii la o butelie, urmata de producerea unui incendiu la o locuinta situata pe strada Boboteni din municipiul Piatra-Neamt.
  Pompierii pietreni au intervenit cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul se manifesta mocnit in bucataria unei locuinte, ca urmare a unei explozii.
  Pompierii au scos din locuinta o butelie si au lichidat incendiul.
  Proprietarii locuintei (un barbat de 81 si o femeie de 80 de ani) au suferit arsuri usoare la nivelul fetei si membrelor superioare. Acestia au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici, refuzand transportul la spital.
  In urma evenimentului au ars bunuri materiale din interiorul bucatariei si s-a deteriorate tavanul bucatariei.
  Evenimentul s-a produs din cauza unor acumulari de gaze in incapere, ca urmare a scaparilor de gaze de la aparatul de gatit. La locul evenimentului s-a deplasat si un specialist de la Inspectoratul Judetean in Constructii Neamt.


  15.09.2020 -Comunicat de presa: Emblema de onoare a IGSU pentru plt. adj. MIHAILUC CONSTANTIN cu ocazia Zilei Pompierilor, pentru fapte de eroism savarsite pe timpul indeplinirii misiunilor, care au contribuit la ridicarea prestigiului unitatii
  In data de14 septembrie, in fata sediului MAI a avut loc un eveniment dedicat Zilei Pompierilor din Romania. In acest context, Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a acordat dinstinctia ,,Emblema de onoare a IGSU" pompierilor care au obtinut rezultate remarcabile in activitate, fiind un real sprijin pentru comunitatea din care fac parte.
  Din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava"al Judetului Neamt a fost premiat plutonierul adjutant Mihailuc Constantin.
  Subofiterul este incadrat pe functia de comandant de echipaj si conducator autospeciale la Garda de interventie nr. 1 Targu Neamt, indeplinind si atributii de ajutor sef tura de serviciu. A participat si a condus actiunile de interventie pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor si bunurilor materiale, pe timpul manifestarii fenomenelor meteo periculoase, precum si pentru acordarea primului ajutor calificat
  . A dat dovada de responsabilitate si implicare, indeplinind la un standard ridicat toate sarcinile si misiunile incredintate, pe functia de comandant de echipaj si conducator autospeciale de lucru cu apa si spuma, autoscara de interventie si salvare de la inaltime, autocamion de interventie, cat si pe functia de paramedic pe ambulanta SMURD din cadrul subunitatii. S-a implicat activ in pregatirea lotului sportiv al unitatii pentru participarea la concursurile serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta, avand o experienta in acest domeniu de peste 13 ani, fiind un reper si un model de urmat, pentru ceilalti membri ai lotului sportiv. De asemenea a participat activ la pregatirea voluntarilor din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta constituite in comunele din raionul subunitatii din Targu Neamt. Se implica in mod deosebit in activitatile de pregatire a personalului de pe tura de serviciu, precum si in activitatile administrativ gospodaresti. In cadrul turei de serviciu reuseste sa se impuna in fata colegilor prin cunostintele de specialitate acumulate, prin modul propriu de abordare a diferitelor probleme si prin exemplul personal.
  Subofiterul are o tinuta morala ireprosabila.


  14.09.2020 - Misiune de interventie la un accident in comuna Poiana Teiului

  Prin apel la 112, in jurul orei 21:32, pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier in urma caruia un TIR s-a rasturnat la intrarea in localitatea Petru Voda, comuna Poiana Teiului.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare de la Garda II Poiana Teiului si o ambulanta SMURD de la Detasamentul Targu Neamt si pompieri voluntari din cadrul SVSU Pipirig cu autospeciala din dotare.
  In urma accidentului rutier produs a rezultat o victima, soferul TIR-ului in varsta de 39 de ani. Acesta a fost preluat de echipajul de paramedici si transportat la CPU Targu Neamt.
  Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si au ajutat la degajarea carosabilului.


  13.09.2020 - Misiune de deblocare a unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:43, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman, cu o autospeciala pentru stingere, o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD.
  Cu ajutorul autospecialei de lucru la inaltime s-a patruns pe un geam in interiorul apartamentului situat la al treilea etaj dintr-un bloc de locuinte, situat pe Bulevardul Republicii. In interiorul apartamentului, pompierii au gasit un barbat de 76 de ani ce nu prezenta semne vitale


  13.09.2020 - Misiune de deblocare a unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:33, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt, cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
  Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare s-a patruns in interiorul apartamentului situat la al treilea etaj dintr-un bloc de locuinte, situat pe strada Mihai Viteazul. In interiorul apartamentului, pompierii au gasit o femeie cazuta, de aproximativ 80 de ani, constienta. Paramedicii au acordat ingrijiri medicale persoanei, dupa care au transportat-o la spital.


  12.09.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Dulcesti

  In jurul orei 17:10, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Corhana, comuna Dulcesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Dulcesti cu un buldoexcavator.
  La ajungerea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la o casa de locuit.
  Proprietarul locuintei, in varsta de 72 de ani, a suferit un atac de panica. Acesta a primit ingrijiri medicale de la echipajul de paramedici la locul evenimentului, refuzand transportul la spital.
  Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars acoperisul locuintei, bunurile materiale din interiorul celor doua camere, aproximativ 3 mc de cherestea si aproximiv 2000 kg deseuri carton si plastic depozitate in locuinta si in curte.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum deteriorat.
  Interventia a durat aproape patru ore.


  12.09.2020 -Comunicat de presa: "Rechizite intr-un ghiozdanel de la pompieri!". Pompierii nemteni sunt mereu alaturi de cei care au nevoie! Cu ocazia aniversarii zilei Pompierilor din Romania, 13 septembrie, pompierii nemteni au desfasurat o actiune numita "Rechizite intr-un ghiozdanel de la pompieri!". Aceasta actiune a pompierilor nemteni a avut drept scop ajutorarea copiilor care provin din familii vulnerabile, prin oferirea de ghiozdane si rechizite scolare.
  Au fost achizitionate 13 ghiozdane cu rechizite necesare pentru inceputul noului an scolar pentru a fi oferite unor copii din judetul Neamt. Copiii s-au bucurat de darurile primite si au promis ca vor invata bine in noul an scolar si nu ii vor dezamagi prin rezultatele la invatatura pe parinti si pe cei care le-au oferit aceste daruri.
  Stim ca nu e mult, dar un gest marunt poate aduce multa bucurie!


  11.09.2020 - Comunicat de presa: Avansari la ISU cu ocazia Zilei Pompierilor din Romania

  Ziua Pompierilor din Romania este o sarbatoare anuala care comemoreaza in fiecare zi de 13 septembrie Batalia din Dealul Spirii, care a avut loc in 1848 la Bucuresti intre compania de pompieri condusa de Capitanul Pavel Zaganescu si un corp de armata al Imperiului Otoman.
  Aceasta zi a fost desemnata ca Zi a pompierilor din Romania, in cinstea eroismului de care a dat dovada subunitatea de pompieri in acea lupta din timpul Revolutiei Romane din 1848. Legal, oficializarea ei s-a produs incepand cu anul 1953.
  Pompierii Romani aniverseaza astazi 172 de ani de cand au scris cu litere de foc ISTORIA TARII, pe frontispiciul careia se regasesc nazuintele de libertate sociala, independenta si unitate nationala ale poporului roman. Documentele timpului ne fac sa retraim sentimentele de mandrie si onoare simtite de predecesorii nostri, a caror contributie a fost esentiala in Revolutia romana pasoptista. Recunoasterea meritelor lor a fost confirmata in filele Proclamatiei Guvernului provizoriu, unde se consemna ca ,,... vazand atata curaj si atata inchinare la cauza libertatii, ... considera ... in numele patriei a arata a sa recunostinta Companiei de pompieri ce de la inceput si pana la sfarsit fura aparatorii libertatii".
  Odata cu infiintarea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, in anul 2004, ni s-a deschis drumul marilor provocari Institutia pompierilor s-a dezvoltat continuu, adaptandu-se contextului contemporan, la clasica misiune de stingere a incendiilor adaugandu-se operatiunile de salvare a persoanelor de la inaltime, de la inec, de sub daramaturi si din alte situatii critice, interventiile pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere si pentru acordarea primului ajutor calificat, misiunile de salvare a animalelor, de asanare a teritoriului de munitia ramasa neexplodata ori de inlaturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, interventiile la accidente tehnologice, radiologice, biologice si alte calamitati antropice sau naturale, precum si alte misiuni de gestionare a situatiilor care pericliteaza siguranta semenilor. Diversitatea si complexitatea misiunilor desfasurate de pompierii militari reclama pe langa pregatirea temeinica si permanenta, "curaj si devotament", atribute regasibile in deviza acestei arme si in rezultatele muncii reprezentantilor ei, materializate in vieti si bunuri salvate. La ceas aniversar, multumim tuturor Pompierilor nemteni pentru activitatea depusa si rezultatele profesionale obtinute, alaturi de sincere urari de sanatate, fericire si impliniri in plan personal si profesional!
  La sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt a avut loc un ceremonial militar si religios pentru avansarea in grad a ofiterilor si subofiterilor care indeplineau conditiile de inaintare in grad inainte de termen, astfel:
  doi ofiteri:
  * in grad de maior - capitan Nohai Stefan-Ionut;
  * in grad de maior - capitan Tutulea Gheorghe-Marius.
  cinci subofiteri:
  * in gradul de plutonier adjutant sef - plutonier adjutant Pintilie Petrea;
  * in gradul de plutonier adjutant - plutonier major Ariton Daniel-Razvan;
  * in gradul de plutonier adjutant - plutonier major Chilu Petru
  * in gradul de plutonier adjutant - plutonier major Damian Gheorghe
  * in gradul de plutonier adjutant - plutonier major Grosu Aurel-Gabriel
  * in gradul de plutonier adjutant - plutonier major Tanasa Ionut


  11.09.2020 - Comunicat de presa: rezultatul testului Covid pentru un cadru ce isi desfasoara activitatea in plan operativ la Detasamentul Roman este pozitiv Va informam ca rezultatul testului Covid pentru un cadru ce isi desfasoara activitatea in plan operativ la Detasamentul Roman este pozitiv.

  In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica, pentru adoptarea masurilor legale.


  11.09.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la un apartament din municipiul Roman

  In jurul orei 13:33, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Roman (Aleea Tudor Vladimirescu).
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale pentru stingere cu apa si spuma, o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime, o ambulanta SMURD - EPA si o ambulanta SMURD TIM.
  Incendiul se manifesta in bucataria unui apartament situat la parterul blocului, cu degajari mari de fum.
  Pana la ajungerea fortelor de interventie proprietara apartamentului s-a autoevacuat. Aceasta a fost preluata de echipajul SMURD TIM si transporta la CPU Roman.
  Pompierii au evacuat 12 persoane, dintre care trei persoane au fost transportate la spital. Dupa localizarea si lichidarea incendiului, pompierii au evacuat fumul de pe casa scarii cu ajutorul motoventilatorului. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise (candela). Au ars bunurile materiale din bucatarie, documente de identitate si de proprietate si au fost deteriorate bunuri din locuinta.


  10.09.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la un imobil dezafectat situat pe strada C A. Rosetti din municipiul Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 16:20, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un imobil dezafectat situat pe strada C A. Rosetti din municipiul Roman.
  Pompierii din cadrul Detasamentului Roman s-au deplasat la locul solicitarii cu o autospeciala pentru stingere.
  Incendiul se manifesta in doua incaperi ale unui imobil dezafectat existand posibilitatea propagarii la alte incaperi si la acoperisul cladirii. Incendiul a fost localizat si lichidat. Au ars deseuri de materiale textile si lemn depozitate de persoane fara adapost care locuiau temporar in acea cladire. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.
  Nu au fost victime.


  10.09.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la un adapost pentru animale din comuna Ion Creanga

  Ca urmare a unui apel la 112, in jurul orei 16:15, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale din comuna Ion Creanga.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere.
  La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta la nivelul acoperisului si intr-o incapere a adapostului pentru animale, cu posibilitatea propagarii acestuia la locuinta.
  Dupa stingerea incendiului, pompierii au stabilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind fumatul in locuri nepermise. Au ars aproximativ 50 mp din acoperisul cladirii, o tona de plante furajere, 300 kg de grau si 200 kg de lemne de foc.
  Nu au fost victime.


  10.09.2020 - Misiune de scoatere a unei persoane cazute intr-un compartiment subteran al unei cladiri in constructie in municipiul Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:25, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru scoaterea unei persoane cazute intr-un compartiment subteran al unei cladiri in constructie in municipiul Roman. (aproximativ 3 m adancime). Pompierii din cadrul Detasamentului Roman au intervenit cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o autospeciala pentru descarcerare grea.
  Militarii, cu ajutorul mijloacelor specifice de interventie de evacuare din mediu ostil au scos un barbat de aproximativ 43 de ani constient, cu multiple traumatisme. Victima a fost preluata de un echipaj de la SAJ si transportata la CPU Roman.


  09.09.2020 - Comunicat de presa:ocuparea temporara a unor posturi vacante, fara concurs, pe durata instituirii starii de risc epidemiologic si biologic

  Avand in vedere prevederile art. 21 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic si ale Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 46/2020 pentru aprobarea Procedurii de ocupare, fara concurs a posturilor vacante din unitatile Ministerul Afacerilor Interne, pe durata determinata de 6 luni, in contextul instituirii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, in baza aprobarii de catre ministrul afacerilor interne a Notei-raport nr. 34766 din 05.08.2020 privind solicitarea aprobarii initierii procedurilor de selectie in vederea ocuparii unor posturi operative de la nivelul unitatilor subordonate I.G.S.U., prevazute a fi incadrate cu subofiteri, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt, cu sediul in municipiul Piatra Neamt, str. Cuejdi, nr. 34, judetul Neamt, organizeaza selectie, in vederea ocuparii unui post de executie vacant, temporar, fara concurs, pe durata instituirii starii de risc epidemiologic si biologic, prin rechemare in activitate/incadrare directa, cu recrutare din randul persoanelor care indeplinesc conditiile legale, criteriile specifice si cerintele de ocupare stabilite in fisa postului.
  Pentru a participa la selectie, candidatii trebuie sa indeplineasca in mod cumulativ urmatoarele conditii
  - sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania;
  - sa cunoasca limba romana, scris si vorbit;
  - sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
  - sa fie apti din punct de vedere medical, fizic si psihologic;
  - sa aiba varsta de minimum 18 ani impliniti;
  - sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat;
  - sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate;
  - sa nu aiba antecedente penale, cu exceptia situatiei cand a intervenit reabilitarea;
  - sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni;
  - sa nu fi fost destituiti dintr-o functie publica sau sa nu le fi incetat contractul individual de munca pentru motive disciplinare in ultimii 7 ani; - sa nu fi desfasurat activitati de politie politica, astfel cum sunt definite prin lege;
  - sa indeplineasca conditiile de ocupare prevazute in fisa postului, mentionate la punctul III.3 din anunt;
  - prin incadrare, potrivit vechimii in specialitatea dobandita pe timpul studiilor, raportat la atributiile din fisa postului si la stagiile minime in grad, nu dobandesc grade militare mai mari decat gradul militar maxim al postului pentru care s-a organizat selectie;
  - sa obtina autorizatie de acces la informatii clasificate, nivel ,,Secret de serviciu" (dupa incadrare) ;
  - sa nu fi atins la data desfasurarii selectiei varsta standard de pensionare, asa cum este prevazuta in Legea nr. 223 din 24 iulie 2015 privind pensiile militare de stat, cu modificarile si completarile ulterioare. Cadrele militare in rezerva pot fi recrutate in vederea rechemarii in activitate daca indeplinesc suplimentar si urmatorul criteriu specific: - nu au fost trecute in rezerva in conditiile art. 85 lit. a), d), i), j), k) sau ale art. 87 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare.
  Actele solicitate candidatilor pentru constituirea dosarului de recrutare in vederea participarii la selectie
  Pentru constituirea dosarului de recrutare in vederea participarii la selectia pentru ocuparea postului vacant, candidatii trebuie sa transmita, exclusiv in format electronic (intr-un singur e-mail, nefiind acceptata depunerea succesiva a diferitelor documente dintre cele mentionate mai jos), la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt, la adresa de e-mail resurse.umane1@ijsunt.ro, urmatoarele documente:
  a) cererea de inscriere (conform modelului anexat);
  b) curriculum vitae (in format Europass, conform modelului anexat);
  c) copii ale documentelor care atesta nivelul si specializarea studiilor impuse de cerintele postului, (documentele de studii solicitate vor fi insotite de foaie matricola/supliment, daca apare mentiunea pe acestea ca sunt insotite de foaie matricola/supliment; candidatii care au absolvit studiile liceale in alte state, vor depune la dosarul de recrutare diploma de studii insotita de diploma de studii tradusa de catre un traducator autorizat, precum si un atestat de echivalare a diplomei de studii de catre autoritatile competente corespunzatoare) si copie dupa permisul de conducere (pentru conducatorii auto); d) copii ale actului de identitate, carnetului de munca/certificatului
  stagiu de cotizare si/sau altor documente doveditoare care sa ateste vechimea in munca si, daca este cazul, ale livretului militar (candidatii care au desfasurat activitati profesionale in afara Romaniei, vor depune documentele care atesta vechimea in munca in original, precum si traduse de catre un traducator autorizat);
  e) copii ale certificatului de nastere al candidatului, sotului/sotiei si fiecarui copil, ale certificatului de casatorie, precum si, dupa caz, ale hotararilor judecatoresti privind starea civila;
  f) autobiografia (olograf, conform indrumarului anexat) si tabelul nominal cu rudele candidatului si sotul/sotia candidatului (conform modelului anexat); g) extras de pe cazierul judiciar/certificat de cazier judiciar; h) o fotografie color 9x12 cm;
  i) adeverinta medicala eliberata de catre medicul de familie, care cuprinde antecedentele medicale personale semnificative si care atesta ca starea de sanatate este corespunzatoare postului pentru care candideaza, eliberata cu cel mult 6 luni anterior derularii selectiei;
  j) declaratia de confirmare a cunoasterii si acceptarii conditiilor de recrutare (conform modelului anexat);
  k) declaratie pe proprie raspundere (conform modelului anexat) din care sa rezulte ca:
  - nu are antecedente penale si nu se afla in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni;
  - nu a fost destituit dintr-o functie publica in ultimii 7 ani sau nu i-a incetat contractul individual de munca pentru motive disciplinare in ultimii 7 ani;
  - nu a desfasurat activitati de politie politica, astfel cum sunt definite prin lege;
  l) declaratia pe propria raspundere din care sa reiasa ca nu se afla in izolare la domiciliu sau carantina (conform modelului anexat); m) aviz psihologic din care sa rezulte aptitudinea privind detinerea, portul si folosirea armelor si munitiilor letale sau neletale supuse autorizarii, emis cu cel mult 6 luni anterior derularii selectiei, de catre un psiholog autorizat pentru efectuarea unor astfel de examinari, atestat in conditiile legii;
  n) adeverinta eliberata de unitatea de unde a trecut in rezerva, in care sa fie mentionate gradul militar in rezerva detinut, perioadele de activitate si functiile indeplinite, motivul si temeiul legal al trecerii in rezerva, gradatia avuta si data obtinerii acesteia (doar pentru cadrele militare in rezerva). Extrasul de pe cazierul judiciar se solicita de catre Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt, pe baza consimtamantului expres al candidatului (conform modelului anexat). Extrasul poate fi inlocuit si de un certificat de cazier judiciar, in termen de valabilitate, depus de candidat.
  Data-limita pana la care se pot depune documentele solicitate si compartimentul care gestioneaza problematica specifica selectiei Candidatii care solicita inscrierea la selectie vor transmite dosarul de recrutare la adresa de e-mail resurse.umane1@ijsunt.ro, pana la data de 15.09.2020, ora 15:00 (data si ora inregistrarii e-mail-ului).
  La subiectul e-mail-ului se va specifica numele, prenumele, functia si structura/subunitatea pentru care doreste participarea la selectie (ex. Ionescu Gheorghe_subofiter operativ principal_Detasamentul de pompieri Piatra Neamt). Candidatii care indeplinesc conditiile de participare si ale caror dosare de recrutare sunt complete si corect intocmite, vor fi planificati la interviu. Interviurile se vor desfasura la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt, din strada Cuejdi nr. 34, conform graficului activitatilor, in baza planificarii ce va fi afisata pe site-ul unitatii.
  Candidatii selectionati trebuie sa fie apti din punct de vedere medical, fizic si psihologic. Aptitudinea se constata de structurile de specialitate ale M.A.I., printr-o examinare medicala si evaluare psihologica, potrivit reglementarilor specifice in domeniu.
  Graficul si locul de desfasurare a selectiei
  Nr. crt. Activitatile Termen/perioada Observatii
  1. Intocmirea graficului si a anuntului privind ocuparea posturilor vacante 09.09.2020
  2. Postarea la avizier si pe pagina de internet a unitatii a anuntului privind ocuparea unor posturi vacante, fara concurs, pe durata instituirii starii de risc epidemiologic si biologic 09.09.2020
  3. Numirea comisiei de selectie conform art. 5 din Procedura privind ocuparea, fara concurs, a posturilor vacante din unitatile M.A.I., pe durata de 6 luni, in contextul instituirii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, aprobata prin Ordinul M.A.I. nr. 46 din 19.03.2020 09.09.2020
  4. Depunerea dosarelor de recrutare, in volum complet, in format electronic, la adresa de e-mail indicata in anunt, de catre candidatii care doresc inscrierea la selectie 15.09.2020
  ora 15:00 5. Verificarea, de catre comisie, a indeplinirii cerintelor de ocupare stabilite in fisa postului, precum si a conditiilor legale si criteriilor specifice, pentru candidatii care au depus dosarele de recrutare. 16-19.09.2020
  6. Postarea tabelului cuprinzand rezultatele verificarii dosarelor de recrutare, a listei candidatilor care nu indeplinesc conditiile de participare la selectie, precum si planificarea la interviu pentru candidatii care indeplinesc conditiile si ale caror dosare de recrutare au fost complete si corect intocmite. 19.09.2020
  (ora 20:00) La avizierul unitatii si pe pagina de internet a unitatii 7. Realizarea interviurilor cu candidatii, conform planificarii 20-24.09.2020 Interviurile se vor desfasura la o locatie are va fi anuntata ulterior, in baza planificarii ce va fi afisata pe site-ul unitatii in timp util.
  8. Intocmirea procesului-verbal de catre comisia de selectie si prezentarea acestuia inspectorului sef in vederea luarii deciziei cu privire la persoana care va ocupa postul vacant 25.09.2020
  9. Afisarea listei cu candidatul identificat pentru ocuparea postului vacant, care urmeaza a fi incadrat 25.09.2020 La avizierul unitatii si pe pagina de internet a unitatii
  10. Planificarea persoanei identificate pentru ocuparea postului vacant, in vederea sustinerii evaluarii psihologice 25.09.2020 Informatiile privind data, ora si
  locul sustinerii evaluarii psihologice vor fi afisate pe site-ul unitatii 11. Sustinerea evaluarii psihologice de catre candidatul identificat 28-30.09.2020
  (conform planificarii efectuate de catre structura cu atributii)
  12. Prezentarea documentelor care presupun certificarea pentru conformitate cu originalul, de catre candidatul identificat 28-30.09.2020
  13. Emiterea actului administrativ de incadrare a personalului identificat, pe durata determinata, si aducerea acestuia la cunostinta persoanei incadrate in vederea prezentarii la locul de munca in cel mai scurt timp posibil 01.10.2020
  14. Intocmirea fisei medicale-tip M.A.I. Dupa incadrarea personalului identificat
  15. Efectuarea verificarilor prin intermediul structurilor de cazier judiciar, evidenta operativa si special ale Politiei Romane, etc.
  16. Intocmirea Notei de cunoastere Dispozitii finale Candidatii nu vor fi informati personal cu privire la desfasurarea procedurilor de selectie, acestia avand obligatia de a se informa de pe site-ul unitatii si/sau de la avizierul unitatii, dupa caz, cu privire la desfasurarea selectiei. Candidatul selectionat va fi incadrat pe durata determinata, pe durata instituirii starii de risc epidemiologic si biologic, iar la incetarea acesteia, va fi trecut in rezerva. Pe parcursul desfasurarii procedurii de selectie nu se admite formularea de contestatii!
  Pentru informatii suplimentare, va puteti adresa Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt, cu sediul in strada Cuejdi nr. 34, Piatra-Neamt, telefon 0748038509, in fiecare zi lucratoare, in intervalul orar 09:00-15:00


  08.09.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Bargauani asiguare masuri PSI la un accident rutier in comuna Girov In jurul orei 13:45, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din localitatea Chilia, comuna Bargauani.

  Pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului cu o autospeciala pentru stingere si o ambulanta SMURD.
  Incendiul se manifesta in interiorul unei magazii, cu posibilitatea propagarii la locuinta.
  Au ars bunurile materiale din interiorul anexei. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii inchise (lumanare).
  La intoarcerea de la misiune echipajul de pe autospeciala de stingere a asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier produs pe raza comunei Girov (doua autoturisme si un TIR) Militarii au evacuat victimele din autoturismele implicate in accident. Un barbat in varsta de 23 de ani, conducator al unui autoturism implicat in accident, a primit ingrijiri medicale de la un echipaj de la SAJ, refuzand transportul la spital.


  07.09.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la un stog de fan din localitatea Pipirig

  Prin apel la 112, in jurul orei 09:15, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan din localitatea Pipirig. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si un echipaj de pompieri voluntari din cadrul SVSU Pipirig cu o autospeciala de stingere. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia a ars aproximativ o tona de fan. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jocul copiilor cu focul.ompierii au curatat si spalat caile rutiere de elementele rezultate in urma accidentului rutier produs.


  07.09.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la un autoturism in orasul Roznov

  Prin apel la 112, in jurul orei 07:12, pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in localitatea Slobozia din orasul Roznov.
  Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul intregului autoturism. Nu au fost victime.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.


  05.09.2020 - Misiune de degajare a unei persoane inecate in raul Bistrita, pe raza comunei Costisa

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 09:12, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unei persoane inecate in raul Bistrita, pe raza comunei Costisa.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala complexa de interventie, o barca si o ambulanta SMURD TIM. Pompierii au scos din apa o femeie. Echipajul SMURD a preluat victima si i-au aplicat manevre de resuscitare. Din pacate aceasta nu a raspuns manevrelor de resuscitare, medicul declarand decesul.


  05.09.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Ghindaoani

  Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 02.10, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Ghindaoani.
  La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu trei autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta la acoperisul locuintei si la doua anexe gospodaresti (o bucatarie si un adapost pentru animale). Dupa localizarea si lichidarea incendiului a fost stabilita cauza probabila de producere a acestuia ca fiind scurtcircuitul electric (cablu electric defect sau neizolat corespunzator)
  In urma incendiului au ars 120 mp din acoperisul locuintei, 80 mp din acoperisul anexelor, aparate electrocasnice si au fost deteriorate mai multe bunuri din anexa. 20 de pasari aflate in interiorul adapostului pentru animale au fost gasite decedate. Nu au fost victime umane.


  02.09.2020 -Misiune de degajare a unei persoane inecate in raul Bistrita, in municipiul Piatra Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni au intervenit cu o autospeciala complexa de interventie si o barca pentru degajarea unei persoane inecate in raul Bistrita.
  Militarii au scos din apa un barbat ce nu prezenta semne vitale.  printListeaza articolul