Interventii în situații de urgență

 • 17.06.2020 - Misiune de asanare pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

  Echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit astazi, 17 iunie, pentru asanarea unei lovituri de aruncator de calibru 120 mm, descoperita pe timpul executarii unor lucrari de sapaturi pentru constructia unui beci de catre o femeie de 42 de ani din localitatea Nemtisor.
  Cu ajutorul detectorului de metale, pirotehnistii au verificat zona si au mai descoperit o lovitura de aruncator de calibru 82 mm.
  Pirotehnistii au ridicat, transportat si depozitat in conditii de siguranta munitia gasita, care va fi distrusa ulterior.
  Munitia gasita provine din Al Doilea Razboi Mondial.


  17.06.2020 - Misiuni efectuate ca urmare a efecctelor datorate codului portocaliu

  Pompierii militari din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua motopompe transportabile, o autospeciala de stingere si o motopompa remorcabila, in colaborare cu pompieri voluntari din cadrul SVSU Bodesti au actionat pentru evacuarea apei provenita din precipitatii din 5 gospodarii din comuna Bodesti (5 curti, 3 puturi si 3 beciuri). Pompierii voluntari au intervenit cu o motopompa si doua utilaje.


  18.06.2020 - Misiune de deblocare a unei usi de la o casa din municipiul Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 09.49, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman (str. Anton Pann).
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Roman, cu o autospeciala pentru descarcerare grea si o ambulanta SMURD.
  Pompierii au intrat in apartamentul situat la etajul trei, cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare, unde au gasit un barbat, in varsta de aproximativ 89 ani, cazut in locuinta.
  Paramedicii de pe ambulanta SMURD au acordat ingrijiri medicale persoanei, dupa care au transportat-o la CPU Roman.


  17-18.06.2020 - Misiuni efectuate ca urmare a efecctelor datorate codului portocaliu

  In contextul multiplelor avertizari hidrometeorologice de Cod Portocaliu valabile la nivelul judetului Neamt, in urma ploilor abundente si a scurgerilor de pe versanti, mai multe localitati au fost afectate de inundatii.
  Ca urmare a solicitarilor primite prin intermediul numarului unic pentru apeluri de urgenta 112, pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteo prognozate, pompierii nemteni au intervenit in mai multe situatii:

  - misiune de evacuare apa din 3 gospodarii (3 curti) si decolmatare 2 podete in municipiul Piatra Neamt la care a intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma, o autospeciala complexa de interventie si doua motopompe.
  - misiune de evacuare apa din 14 gospodarii (14 curti si 3 beci) din localitatea Caciulesti, comuna Girov. Au intervenit pompieri din cadrul Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu trei autoturisme de serviciu si trei motopompe si pompieri voluntari de la SVSU Girov cu doua motopompe si un buldoexcavator
  - misiune de evacuare apa dintr-o gospodarie (o curte si o anexa) in loc Borlesti la care a intervenit Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, un autoturism de serviciu si doua motopompe.
  - misiune de indepartare aluviuni de pe carosabil pe DN 17B in localitatea Dreptu, comuna Poiana Teiului. Au intervenit pompieri de la Garda nr. II de interventie Poiana Teiului cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, lucratori de la SDN Neamt si pompieri voluntari de la SVSU Poiana Teiului. Pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteo prognozate, au intervenit si pompierii voluntari, astfel:

  - misiune de evacuare apa dintr-o gospodarie in orasul Roznov la care a intervenit SVSU Roznov cu autospeciala din dotare.
  - misiune de evacuare apa din gospodarii si decolmatare santuri si podete in comuna Rediu la care a intervenit SVSU.
  - misiune de evacuare apa dintr-o gospodarie din localitatea Vadurele, comuna Candesti, unde a intervenit SVSU Candesti cu autospeciala din dotare.

  printListeaza articolul