Interventii în situații de urgență

 • 13.06.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Piatra Soimului

  Prin apel la 112, in jurul orei 18.13, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs pe raza comunei Piatra Soimului (un autoturism a intrat intr-un gard). In urma accidentului rutier a rezultat o victima.
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM din cadrul Detasamentului Piatra Neamt.
  Pana la ajungerea fortelor de interventie, victima a fost scoasa din autoturism, de catre participantii la traffic, in stare de inconstienta Echipajul de pe ambulanta SMURD a preluat victima (femeie - 26 ani), i-a acordat ingrijiri medicale dupa care a transportat-o la spital. Echipajul care a incadrat autospeciala de stingere a asigurat masuri PSI.


  14.06.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Piatra Soimului

  In aceasta dimineata (14.06.2020), prin apel la 112, in jurul orei 03.11, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in localitatea Hanu Ancutei din comuna Tupilati (un autoturism a intrat intr-un copac). In urma accidentului rutier rutier a rezultat o victima.
  La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere, o autospeciala de descarcerare grea si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman.
  Echipajele ajunse la locul producerii accidentului au gasit o victima (barbat de 19 ani) ce nu prezenta semne vitale, aruncata in afara autoturismului. Pompierii au asigurat masuri PSI si au sablat carsabilul.


  12-14.06.2020 - Misiuni efectuate ca urmare a efecctelor datorate codului galben/portocaliu/rosu

  In contextul prognozei meteorologice de ploi abundente si instabilitate atmosferica de codului galben/portocaliu/rosu, pompierii militari au actionat pentru limitarea efectelor produse ca urmare a fenomenelor meteo, astfel:
  * misiune de degajare a unui pe DN 17 B, in satul Dreptu comuna Poiana Teiului. S-au deplasat 5 subofiteri cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Targu Neamt.(12.06.2020)
  * o misiune degajare a unui arbore cazut pe DN 15 B, in comuna Vanatori Neamt la care a intervenit un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Targu Neamt.(12.06.2020)
  * o misiune de degajare a unor persoane posibil ramase blocate intr-un utilaj in albia raului Moldova in zona comunei Valeni, sat Munteni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu o autospeciala complexa de cautare-salvare TIP II multirisc, un autoturim de serviciu cu o barca si o amubulanta SMURD.(13.06.2020)
  * misiune de evacuare a apei din 3 gospodarii (3 curti inundate) in satul Caciulesti, comuna Girov la care au intervenit un echipaj de pompieri militari din cadrul Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu o motopompa transportabila si pompieri voluntari din cadrul SVSU Girov cu doua motopompe transportabile si un buldoexcavator.(14.06.2020);
  * misiune evacuare a apei dintr-o gospodarie (1 curte inundata) in satul Gadinti, comuna Gadinti. A intervenit Detasamentul de Pompieri Roman cu 4 subofiteri si o autospeciala de stingere cu apa si spuma. (15.06.2020)
  * misiune de evacuare a apei dintr-o gospodarie (1 curte inundata si un beci) in satul Caciulesti, comuna Girov la care au intervenit un echipaj de pompieri militari din cadrul Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu doua motopompe transportabile si pompieri voluntari din cadrul SVSU Girov cu o motopompa.(14.06.2020);
  * o misiune de degajare a unui arbore cazut pe o linie de electricitate in satul Vanatori Neamt, comuna Vanatori Neamt la care intervenit Detasamentul de Pompieri Targu Neamt cu 4 subofiteri si o autospeciala de stingere cu apa si spuma cu modul pentru descarcerare. (15.06.2020)


  15.06.2020 - Misiune pentru cautarea unei persoane posibil ratacita in padure, in comuna Farcasa

  Pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru cautarea unei persoane posibil ratacita in padure, in zona localitatii Busmei din comuna Farcasa.
  Persoana ratacita a fost gasita de catre un echipaj de la IJJ, pe raza comunei Borca.
  Barbatul, de aproximativ 40 de ani, a fost transportat la Centrul de Permanenta din Galu, Poiana Teiului. Forte si mijloace participante la misiunea de cautare a persoanei ratacite in comuna Farcasa:
  - 17 cadre de la ISU cu 6 autospeciale.
  - 11 cadre de la IJJ , un caine si 3 autospeciale,
  - 12 cadre de la IPJ, un caine si 2 autospeciale,
  - 8 salvamontisti cu 3 auto si o drona,
  - 16 ucratori ai Ocolul Silvic din Borca si Hangu,
  - 1 angajat al APA SERV cu o drona
  - 10 pompieri voluntari de la SVSU Farcasa
  - un voluntar cu drona
  - 1 angajat al Parcului National Ceahlau


  16.06.2020 - Misiune pentru degajarea unei persoane cazuta intr-o fantana din comuna Grinties

  Prin apel la 112, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unei persoane cazuta intr-o fantana din comuna Grinties. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Targu Neamt - Garda 2 de Interventie Poiana Teiului, un echipaj de la SAJ si voluntari din cadrul SVSU Grinties.
  Pompierii au evacuat apa din fantana de aproximativ 12 m adancime, dupa care, cu ajutorul mijloacelor specifice de interventie de evacuare din mediu ostil, au scos victima. Victima, o femeie de aproximativ 70 de ani, nu prezenta semne vitale.


  16.06.2020 - Misiune pentru degajarea unei persoane din raul Siret, in comuna Gadinti

  Pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unei persoane din raul Siret, in comuna Gadinti.
  La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de prima interventie si comanda, o barca si o ambulanta SMURD.
  Militarii au scos din apele raului Siret o femeie ce nu prezenta semne vitale.

  printListeaza articolul