Interventii în situații de urgență

 • 01.05.2020 Misiune pentru degajarea unei persoane cazute intr-un camin, in comuna Bahna.

  Prin apel la 112, in jurul orei 15.53, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unei persoane cazute intr-un camin, in comuna Bahna. La locul indicat s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM din cadrul Detasamentului Roman.
  Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au gasit un barbat de aproximativ 72 de ani, cazut in caminul unui hidrofor, din pacate decedat. 02.05.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la un autoturism in comuna Birgauani


  in jurul orei 12.20, prin apel la 112 pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in localitatea Talpa din comuna Birgauani. Doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt s-au deplasat la locul solicitarii cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
  La ajungerea fortelor incendiul se manifesta generalizat.Pompierii au localizat si lichidat incendiul.
  A ars autoturismul in intregime si aproximativ 40 de pasari ce se aflau in portbagaj.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.


  04.05.2020 Misiune pentru salvarea unei persoane si a 20 de vite surprinse sub daramaturile unui adopost pentru animale in comuna Petricani

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:32 pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru salvarea unei persoane si a 20 de vite surprinse sub daramaturile unui adopost pentru animale in satul Boistea din comuna Petricani. La locul indicat s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari din cadrul SVSU Petricani. La ajungerea fortelor de interventie persoana (un barbat de 63 de ani) era iesita. Barbatul a primit asistenta medicala la locul evenimentului de la echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital. Pana in acest moment au fost extrase 10 vite. Se lucreaza pentru scoaterea celorlalte animale surprinse sub daramaturi. Au mai fost scoase inca 9 vite, din care doua vite erau decedate iar alte doua erau ranite. Pentru a putea fi scoase animalele au fost indepartati aproximativ 1500 de baloti. Cauza probabila de producere a evenimentului - greutatea furajelor.


  04.05.2020 Misiune de asanare pirotehnica in comuna Cracaoani

  Prin apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a fost solicitata sa intervina pentru o misiune de asanare pirotehnica in comuna Cracaoani. Un barbat de 55 de ani, pe timpul efectuarii unor lucrari de curatare a unei fantani, a descoperit un proiectil exploziv de calibru 105 mm. Munitia gasita provine din Al Doilea Razboi Mondial. Echipa pirotehnica a ridicat, transportat si depozitat in conditii de siguranta munitia gasita, care ulterior va fi distrusa.


  05.05.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o anexa gospodareasca comuna Oniceni

  in urma unui apel la 112 din jurul orei 08.40, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in localitatea Marmureni, comuna Oniceni. La locul indicat s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Oniceni cu autospeciala din dotare si doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere de la Detasamentul Roman. La ajungerea fortelor de interventie incendiul se manifesta la nivelul unei anexe gospodaresti (magazie) si la acoperisul locuintei (situata la un metru distanta de anexa). Incendiul a fost localizat si lichidat. A ars anexa gospodareasca pe o suprafata de aproximativ 10 mp cu bunurile materiale din interior si 50 mp din acoperisul locuintei. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului electric (conducator electric cu izolatie deteriorata). Proprietarul locuintei in varsta de aproximativ 87 de ani a suferit arsuri la nivelul fetei si membrelor superioare. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la un echipaj de la SAJ.


  06.05.2020 Misiune pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  in jurul orei 09.00, prin apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman (Str Dobrogeanu Gherea). La locul indicat s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman. Pompierii, cu ajutorul scarii culisabile, au intrat pe un geam al apartamentul situat la etajul doi, unde au gasit o femeie in varsta de aproximativ 84 de ani, din pacate decedata.


  06.05.2020 Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Girov

  Prin apel la 112, in jurul orei 9.30, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in comuna Girov. in urma accidentului rutier produs intre un autoturism si un TIR a rezultat o victima incarcerata (soferul autoturismului) La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere., o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Pompierii au scos victima din autoturism (un barbat). Aceasta a fost preluata de echipajul SMURD TIM si transportata la spital. Nu au fost alte victime. Pompierii au asigurat si masurile PSI.


  06.05.2020 Misiune pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt

  in jurul orei 11.43, prin apel la 112, pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt. La locul indicat s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Pompierii, cu ajutorul scarii culisabile, au intrat pe balconul apartamentului situat la primul etaj, unde au gasit o femeie in varsta de aproximativ 80 de ani, cazuta in baie, semiconstienta. Echipajul SMURD - EPA de la SAJ a acordat asistenta medicala persoanei pana la sosirea unui echipaj cu medic de la SAJ.


  06.05.2020 Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN15 D la intersectia cu Faurei

  in urma unui apel la 112 din jurul orei 13. 05, pompierii de la Detasamentul Roman, cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD TIM au intervenit la un accident rutier produs pe DN15 D la intersectia cu Faurei. in urma accidentului produs intre doua autoturisme a rezultat o victima, un barbat de 32 de ani. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD TIM si transportat la CPU Roman. Pompierii au asigurat si masurile PSI.


  06.05.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la un stog de fan in comuna Bodesti

  in urma unui apel la 112 din jurul orei 17.10, pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan in comuna Bodesti. La locul indicat s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Bodesti cu autospeciala din dotare si trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD de la Detasamentul Piatra Neamt. La ajungerea fortelor de interventie incendiul se manifesta la un stog de fan, existand posibilitatea extinderii la locuinta si la un atelier. Nu au fost victime. Incendiul a fost localizat si lichidat. A ars un stog de fan si deseuri. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise.


  06.05.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in comuna Birgauani

  in jurul orei 20.54, prin apel la 112 pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in satul Balanesti din comuna Bargauani. La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta in interiorul casei, in bucatarie si in dormitor. Incendiul a fost localizat si lichidat. Pompierii au scos din locuinta doua butelii. Au ars obiecte de mobilier, aparate electrice si electrocasnice si articole de imbracaminte. Proprietara locuintei, in varsta de aproximativ 67 de ani, a suferit un atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici dar a refuzat transportul la spital. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind mijloacele de incalzire/gatit improvizate.


  07.05.2020 Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Vanatori Neamt

  Prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in comuna Vanatori Neamt. Pompierii s-au deplasat la locul solicitarii cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. in urma accidentului rutier produs intre 2 autoturisme si un autocamion au rezultat doua victime. soferul unui autoturism (51 de ani) a fost preluat de echipajul SMURD si transportat la CPU Targu Neamt. Un pasager din celalalt autoturism a fost preluat de un echipaj de la SAJ. Pompierii au asigurat masurile PSI si sablat caile rutiere.


  08.05.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs ca urmare a unei explozii la un buncar cu rumegus la o fabrica din comuna Pangarati

  in jurul orei 17.10, prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs ca urmare a unei explozii la un buncar cu rumegus la o fabrica din comuna Pangarati. La locul indicat s-au deplasat patru echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Pompierii au localizat si lichidat incendiul. Au ars aproximativ 10 tone de rumegus si a fost avariata o autoutilitara (prelata, cupola si parbrizul). Nu au fost victime. Cauza probabila de producere a incendiului: scantei mecanice produse de un aparat de taiere electric (fierastrau).


  08.05.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in comuna Urecheni

  in jurul orei 18.40, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in comuna Urecheni. Pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt s-au deplasat la locul solicitarii cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La ajungerea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului si in interiorul locuintei. Primii care au ajuns la locul indicat au fost voluntarii din cadrul SVSU Urecheni si voluntarii din cadrul SVSU Pastraveni cu autospeciala din dotare. Acestia au intervenit pentru evitarea propagarii incendiului la alte locuinte si anexe gospodaresti aflate in vecinatate. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. A ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 120 mp si bunurile materiale din trei incaperi. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jarul cazut din sistemele de incalzire.


  11.05.2020 Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E85, in comuna Sabaoani

  in aceasta dimineata, in jurul orei 03.00, prin apel la 112 pompierii romascani au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs pe E85, in comuna Sabaoani.(un autoturism a intrat intr-un cap de pod) La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare. in urma accidentului au rezultat doua victime (soferul si pasagerul din dreapta) care au fost preluate de echipaje de la SAJ. Pompierii au asigurat masuri PSI si au curatat carosabilul de scurgerile de carburant.


  11- 12.05.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Borca

  in data de 11.05.2020, pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Sabasa, comuna Borca. Incendiul se manifesta si la fondul forestier. Incendiul a fost localizat si se intervine pentru lichidarea lui. Interventia se desfasoara in teren cu acces dificil.
  Incendiul din comuna Borca a fost lichidat in data de 12.05.2020. Au ars aproximativ 60 ha pasune impadurita si un hectar fond forestier. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise. La aceasta misiune au participat 50 de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt, 10 voluntari din cadrul SVSU Borca, 30 de lucratori ai Ocolului Silvic Borca, 2 cadre de la IPJ si membri ai Clubului Off-Road.


  12.05.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la 6 baloti de fan in comuna Brusturi

  Prin apel la 112, in jurul orei 14.15, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la 6 baloti de fan in comuna Brusturi. Pentru localizarea si stingerea incendiului au intervenit pompierii de la Detasamentul Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Brusturi cu un buldoexcavator. Din cauza vantului a existat posibilitatea propagarii incendiului la locuinta (aflata la o distanta de aproximativ 10 metri). Au ars aproximativ 4 tone de fan. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jocul copiilor cu focul.


  12.05.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in comuna Dragomiresti

  in urma unui apel la 112 din jurul orei 15.27, trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la o locuinta in comuna Dragomiresti. La ajungerea pompierilor incendiul se manifesta la nivelul acoperisului unei case. Pompierii au localizat si lichidat incendiul. A ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 60 mp . Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de un material combustibil.


  11- 12.05.2020 Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in orasul Bicaz

  in data de 11.05.2020, in jurul orei 13.04, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in orasul Bicaz. Incendiul se manifesta in trei locuri diferite, fiind identificate focare. Pentru localizarea si stingerea incendiului au intervenit 28 de pompieri de la Detasamentul Piatra Neamt, 8 voluntari din cadrul SVSU Bicaz, 8 lucratori de la Ocolul Silvic Borca si 6 cadre de la IPJ. Interventia a fost dificila din cauza vantului si a terenului cu acces dificil. Au ars aproximativ 4,5 ha fond forestier si 5 ha vegetatie uscata. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata. Misiunea de stingere s-a incheiat in data de 12.05.2020, in jurul orei 21.


  13.05.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in comuna Cracaoani

  in jurul orei 16.42, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in comuna Cracaoani. La locul indicat s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Targu Neamt. La ajungerea fortelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat la nivelul locuintei si la acoperisul unei anexe gospodaresti. Pompierii au localizat si lichidat incendiul. in urma incendiului au ars :
  - o casa de o aproximativ 60 mp,
  - 10 mp din acoperisul unei anexe gospodaresti (bucatarie de vara),
  - 20 ml gard de lemn,
  - bunuri materiale aflate aflate in interiorul locuintei (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, articole vestimentare etc),
  - actele de identitate ale proprietarilor.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.


  13.05.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in comuna Timisesti

  in data de 13.05.2020, in jurul orei 15.17, prin apel la 112 pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in comuna Timisesti. La locul solicitarii s-au deplasat 5 echipaje de pompieri cu 4 autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt, voluntari din cadrul SVSU Timisesti si voluntari din cadrul SVSU Pastraveni cu autospeciala din dotare. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la doua anexe gospodaresti si acoperisul locuintei. Incendiul a fost localizat si lichidat. in urma incendiului au ars :
  - acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 200 mp,
  - bunuri materiale din doua incaperi ale locuintei (aparate electrocasnice si electronice, obiecte de mobilier, articole vestimentare etc),
  - documente de identitate,
  - acoperisul unei anexe pe o suprafata de aproximativ 50 mp si bunurile materiale din interiorul acesteia,

  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric (cablu electric defect).


  13.05.2020 Misiune de de asanare pirotehnica in municipiul Roman Echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit miercuri, 13 mai, pentru asanarea unui proiectil perforant trasor de calibru 75 mm, descoperit pe timpul executarii unor lucrari agricole pe un teren din municipiul Roman, de un barbat de 39 de ani.
  Cu ajutorul detectorului de metale, pirotehnistii au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 400 mp si nu au mai fost descoperite alte munitii sau elemente de munitie.
  Pirotehnistii au ridicat, transportat si depozitat in conditii de siguranta munitia gasita, care va fi distrusa ulterior. Munitia gasita provine din Al Doilea Razboi Mondial.


  14.05.2020 Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in comuna Grumazesti

  in jurul orei 10.21, prin apel la 112 pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in satul Netezi, comuna Grumazesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului s-a intervenit cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Targu Neamt La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta la acoperisul locuintei.
  Incendiul a fost localizat si lichidat. in urma incendiului a ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 20 mp.
  Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric (conductor electric improvizat).


  14.05.2020 Misiune de deblocare a unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt

  in jurul orei 13.05, prin apel la 112, pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt.
  La locul indicat s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare, au intrat in apartamentul situat la etajul 3, unde au gasit un barbat in varsta de aproximativ 88 de ani, semiconstient.
  Echipajul SMURD - EPA a acordat asistenta medicala persoanei pana la sosirea unui echipaj cu medic SMURD TIM. Persoana a fost transportata la spital.


  14.05.2020 Misiune de de asanare pirotehnica in comuna Doljesti

  Echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit joi, 14 mai, pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 105 mm, descoperit pe timpul executarii unor lucrari pentru racordarea la reteaua de apa a comunei, de un barbat de 28 de ani. Cu ajutorul detectorului de metale, pirotehnistii au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 50 mp si nu au mai fost descoperite alte munitii sau elemente de munitie. Pirotehnistii au ridicat, transportat si depozitat in conditii de siguranta munitia gasita, care va fi distrusa ulterior. Munitia gasita provine din Al Doilea Razboi Mondial.  printListeaza articolul