Interventii în situații de urgență

 • 13.01.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in localitatea Gadinti

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:10, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Gadinti. In urma accidentului rutier produs intre un autotren si doua autoturisme au rezultat doua victime neincarcerate, constiente. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala pentru descarcerare si doua echipaje cu ambulante de la SAJ Roman. Cele doua victime au fost preluate de echipajele de la SAJ si transportate la spital. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor bateriilor si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier si lichidele combustibile..


  13.01.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85, in zona Castelului de apa

  In aceasta dimineata, in jurul orei 05:56, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier, pe E 85, in zona Castelului de apa. In urma accidentului rutier produs o persoana a ramas blocata sub un autovehicul. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta SAJ. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, au extras de sub autoturism o persoana (o femeie), fara semne vitale.


  12.01.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din orasul Roznov

  In jurul orei 23:10, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din orasul Roznov. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD TIM si pompieri voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare. Incendiul se manifesta generalizat in interiorul unei camere dintr-o locuinta situata in localitatea Slobozia. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. Au ars bunurile materiale din interiorul camerei. Din pacate, in camera, pompierii au gasit trupul carbonizat al unei femei de aproximativ 82 de ani. Focul deschis in spatii inchise (lumanare) a fost cauza probabila de producere a a acestui incendiu


  12.01.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Raucesti

  In jurul orei 17:06, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Raucesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta in interiorul unei camere dintr-o locuinta, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars un dulap si materiale textile si s-au deteriorat bunuri materiale din interiorul camerei. Jarul cazut din sistemele de incalzire a fost cauza probabila de producere a a acestui incendiu.


  11.01.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu la un garaj situat in Humulesti, orasul Targu Neamt

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un garaj situat in Humulesti, orasul Targu Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta in interiorul unei cladiri in care functiona un atelier de tamplarie. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 100 kg deseuri de material lemnos si s-au degradat cinci mp dintr-un perete, doua ferestre si doua usi ale cladirii. Jarul cazut din sistemele de incalzire a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  09.01.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 16:01, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ. Pompierii au patruns cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare in interiorul apartamentului situat la parterul unui bloc de locuinte din strada Ulmilor, unde au gasit o femeie de aproximativ 72 de ani, fara semne vitale.


  09.01.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din localitatea Savinesti

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din localitatea Savinesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM. Pompierii, cu ajutorul scarii culisabile, au patruns in interiorul apartamentului situat la primul etaj dintr-un bloc de locuinte. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 91 de ani, constienta, cazuta intr-o camera. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor calificat persoanei la locul evenimentului dupa care au transportat-o la spital.


  09.01.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Dumbrava Rosie

  In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Izvoare, comuna Dumbrava Rosie. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Accidentul rutier s-a produs intre un autoturism si o autoutilitara. In cele doua autovehicule se aflau doar conducatorii auto, care au fost evacuati pana la sosirea fortelor de interventie. Ambele persoane au refuzat transportul la spital. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele doua autovehicule si au sablat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


  08.01.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Raucesti

  In jurul orei 18:39, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Oglinzi, comuna Raucesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la o anexa gospodareasca, cu posibilitatea propagarii la locuinta situata in imediata vecinatate. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars anexa gospodareasca cu suprafata de aproximativ 20 mp cu bunurile materiale aflate in interior (obiecte de mobilier materiale textile, documente etc). Nu au fost victime. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  06.01.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu la apartament din municipiul Piatra-Neamt

  In jurul orei 06:32, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un apartament din municipiul Piatra-Neamt (B-dul Dacia, zona Aurora). La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu doua autospeciale de stingere si o autospeciala complexa de interventie. Incendiul se manifesta in interiorul unei ghene de gunoi dezafectata, situata la parterul unui bloc de locuinte cu 10 etaje. Dupa localizarea si lichidarea incendiului pompierii au evacuat fumul de pe casa scarii. Au ars deseuri depozitate in interiorul ghenei. Nu a fost necesara evacuarea locatarilor. Nu au fost persoane care au avut nevoie de asistenta medicala. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise.


  03.01.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din orasul Targu Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 21:12, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din orasul Targu Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta la acoperisul unei locuinte. Din interiorul locuintei, pompierii au evacuat o femeie de 66 de ani aflata intr-un scaun cu rotile. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la paramedici la locul evenimentului deoarece a suferit un atac de panica. Persoana a refuzat transportul la spital. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars aproximativ 90 mp din acoperisul locuintei. Cauza probabila de producere a acestui incendiu a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile.


  02.01.2021 - Comunicat de presa:Rezultatul testului Covid pentru un cadru militar de la ISU Neamt este pozitiv.

  Va informam ca rezultatul testului Covid pentru un cadru militar ce isi desfasoara activitatea in cadrul ISU Neamt este pozitiv. In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica, pentru adoptarea masurilor legale.


  02.01.2021 - Misiuni pirotehnice in padurea Nemtisor din comuna Vanatori Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit in padurea Nemtisor din comuna Vanatori Neamt pentru asanarea
  - unei lovituri de aruncator de calibru 120 mm,
  - unei lovituri de aruncator de calibru 82 mm,
  - unei grenade Kiser
  - unui proiectil exploziv de calibru 47 mm si
  - 150 de cartuse de calibru 7,92 mm.
  Munitia a fost descoperita de catre un barbat, in varsta de 44 de ani, din Bucuresti, cu ajutorul unui detector de metale detinut legal. La locul indicat s-au deplasat pirotenicienii nemteni cu autospeciala din dotare si au verificat zona in care a fost gasita munitia, pe o suprafata de aproximativ 700 mp. Au mai fost descoperite: cinci lovituri de aruncator de calibru 60 mm, o grenada de mana antitanc si 30 cartuse de calibru 7,92 mm Munitia gasita, care provine din Al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta pentru a fi distrusa ulterior.
  Pe timpul executarii misiunii pirotehnice din padurea Nemtisor, in Dispeceratul integrat a mai fost primit un apel prin care o femeie de 29 ani din municipiul Piatra Neamt ne instiinta ca a descoperit elemente de munitie in aceeasi padure, cu ajutorul unui detector de metale detinut legal. La locul indicat s-au deplasat pirotenicienii cu autospeciala din dotare si au ridicat o lovitura de aruncator de calibru 50 mm, o grenada de mana ofensiva si 26 de cartuse de calibru 92 mm. Pirotenicienii au verificat zona pe o suprafata de 100 mp si nu a mai descoperit alte elemente de munitie. Munitia gasita, care provine din Al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta pentru a fi distrusa ulterior.


  02.01.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Icusesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 09:56, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Balusesti, comuna Icusesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD si voluntari din cadrul SVSU Icusesti. Incendiul se manifesta la acoperisul unei anexe gospodaresti (bucatarie de vara) lipita de casa de locuit. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 15 mp din acoperisul anexei gospodaresti. Nu au fost victime. Cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  02.01.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 10:15, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, au patruns in interiorul apartamentului situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte situat pe strada Dobrogeanu Gherea. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de 86 de ani, constient. Echipajul de la SAJ a acordat primul ajutor calificat persoanei, dupa care au transportat-o la CPU Roman.


  02.01.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman

  Prin apel la 112, in jurul orei 02:55, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Sperantei.
  La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu patru autospeciale de stingere si trei ambulante SMURD (2 EPA si 1 TIM) si voluntari din cadrul SVSU Roman. Incendiul se manifesta intr-o ghena in care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tabla cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al cladirii P+1. Etajul cladirii era inundat de fum. Pana la sosirea fortelor de interventie au fost evacuati sapte pacienti de catre personalul aflat pe locul de munca. Pompierii au evacuat inca 10 pacienti. Doi pacienti si doua cadre medicale (un medic si un infirmier) au fost transportati la CPU Roman de catre ambulantele SMURD. Acestia au suferit usoare intoxicatii cu monoxid de carbon. Sapte pacienti au fost transportati la Spitalul de Psihiatrie "Sf Nicolae" Roman din municipiul Roman, iar alti opt pacienti au fost mutati in saloanele de la parterul cladirii. A fost activat Planul Rosu de Interventie la nivelul judetului Neamt. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars materiale textile aflate in interiorul ghenei. Cauza probabila de producere a acestui incendiu a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise.


  01.01.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea a unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din localitatea Petru Voda

  In jurul orei 19:43, ca urmare a unui apel la 112, pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului au intervenit cu o autospeciala de stingere pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din localitatea Petru Voda. Pompierii au stins incendiul in urma caruia au ars doi mp din acoperis si patru mp dintr-un perete al anexei si trei covoare depozitate in interiorul acesteia. Cauza probabila de producere a incendiului a fost fumatul in locuri nepermise.


  01.01.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Borca

  Prin apel la 112, in jurul orei 16:20, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Soci, comuna Borca. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Borca cu o autospeciala de stingere si pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta in doua incaperi si la acoperisul locuintei, cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti din apropiere. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. In urma incendiului au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de 180 mp si bunurile materiale aflate in cele doua incaperi (obiecte de mobilier, articole de imbracaminte, materiale textile, aparate electrice si electrocasnice). Au fost salvate documente, o lada frigorifica, materiale textile si alte bunuri. Proprietarul in varsta de 53 de ani a suferit atac de panica. Acesta a fost preluat de echipajul de paramedici si transportat la CPU Targu Neamt. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


  01.01.2021 - Misiune de asanare pirotehnica in comuna Brusturi

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit in padurea Poiana din comuna Brusturi pentru asanarea
  - unei lovituri de aruncator de calibru 120 mm,
  - unei lovituri de aruncator de calibru 82 mm,
  - unei grenade defensive si
  - 45 de cartuse de calibru 7,92 mm.
  Munitia a fost descoperita de catre un barbat, in varsta de 44 de ani, din Bucuresti, cu ajutorul unui detector de metale detinut legal. La locul indicat s-au deplasat pirotenicienii nemteni cu autospeciala din dotare si au verificat zona in care a fost gasita munitia, pe o suprafata de aproximativ 500 mp. Au mai fost descoperite: doua lovituri de aruncator de calibru 60 mm si trei cartuse de calibru 14,5 mm. Munitia gasita, care provine din Al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta pentru a fi distrusa ulterior.


  01.01.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Tibucani

  In jurul orei 16:10, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Tibucani. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Pastraveni cu o autospeciala de stingere. Incendiul se manifesta la un adapost pentru plante furajere si la acoperisul unui adapost pentru animale, cu posibilitatea propagarii la locuinta ce se afla in imediata vecinatate. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. Au ars: acoperisul adapostului pentru animale pe o suprafata de 20 mp, 60 de baloti de fan si un mc de scandura din lemn ce erau in podul adapostului si doua tone de fan. Nu au fost victime. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii inchise.


  01.01.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier pe raza localitatii Oglinzi

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza localitatii Oglinzi. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Targu Neamt. In urma accidentului rutier, in care un autoturism a parasit partea carosabila si a intrat intr-un podet, a rezultat o victima (femeie de aproximativ 35 de ani). Victima a fost scoasa din autoturism de catre participantii la trafic, pana la sosirea fortelor de interventie.Victima a fost gasita in stop cardio-respirator si au fost incepute imediat manevrele de resuscitare de catre echipajele de la SAJ si ISU. Pompierii au asigurat si masurile de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului.


  01.01.2021 -Misiune SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat unui barbat caruia i-a explodat o petarda in mana

  Un echipaj SMURD din cadrul Detasamentului Roman a intervenit in jurul orei 00:11 pentru acordarea primului ajutor calificat unui barbat de 51 ani din localitatea Sagna. Acestuia i-a explodat o petarda in mana. Pacientul a fost transportat cu o plaga la nivelul mainii stangi la CPU Roman
  printListeaza articolul