Interventii în situații de urgență

 • 12.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu la un operator economic in municipiul Roman

  In data de 12.02.2022, in jurul orei 18:14, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un operator economic (cu obiect de activitate prelucrarea lemnului) situat pe strada Energiei din municipiul Roman. Incendiul se manifesta la rumegusul depozitat intr-un siloz si la acoperisul unui depozit de cherestea, cu posibilitatea propagarii la cheresteaua depozitata in interior. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars acoperisul unei hale (construit din lemn si acoperit cu tabla) pe o suprafata de aproximativ 60 mp si aproximativ o tona de rumegus. Cauza probabila de producere a incendiului a fost efectul termic produs de functionarea necorespunzatoare a instalatiei tehnologice specifice procesului de productie.


  12.02.2022 Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Farcasa

  Prin apel la 112, in jurul orei 22:00, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Frumosu din comuna Farcasa. Un autoturism a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-uu parau. In autoturism se afla doar conducatorul auto. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, pompierii au scos din interiorul autoturismului un barbat de 20 de ani, constient. Victima a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului, ulterior fiind preluat de un echipaj de la SAJ si transportat la CPU Targu Neamt. Pompierii au actionat si pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la bateria autoturismului.


  12.02.2022 Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  In jurul orei 13:20, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte din strada Roman Musat in municipiul Roman. Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au patruns in apartamentul situat la primul etaj, unde au gasit o femeie cazuta in hol. Femeia (94 de ani) a fost preluata de echipajul SMURD si transportata la CPU Roman.


  11.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  In data de 11.02.2022 pompierii nemteni alaturi de voluntari din cadrul Seviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta au intervenit la 8 incendii de vegetatie uscata in urma carora au fost afectate peste 17 hectare, astfel:
  -1,5 ha in localitatea Sovoaia din comuna Borlesti;
  -300 mp in localitatea Bistrita din comuna Alexandru cel Bun;
  -500 mp in comuna Savinesti;
  -1,5 ha in localitatea Ruseni din comuna Borlesti;
  -2 ha in localitatea Boistea din comuna Petricani;
  -10 ha in comuna Poienari;
  -2 ha in localitatea Sovoaia din comuna Borlesti;
  din cauza focului deschis in spatii deschise
  -si 100 mp pe strada Cucutei din municipiul Roman din cauza unei tigari aruncate la intamplare.


  10.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata

  In data de 10.02.2022 pompierii nemteni alaturi de voluntari din cadrul Seviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta au intervenit pentru stingerea a 3 incendii de vegetatie uscata, dupa cum urmeaza:
  - in comuna Trifesti unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 7 ha;
  - in comuna Dumbrava Rosie unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1000 mp;
  - in municipiul Roman, pe strada Stefan cel Mare, unde a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 300 mp.
  Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost focul deschis in spatii deschise.


  10.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din orasul Targu Neamt

  In jurul orei 14:42, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa situata pe strada Vultur din orasul Targu Neamt. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa la acoperisul unei locuinte si la doua anexe gospodaresti, cu posibilitatea propagarii la o alta casa (P+M) din aceeasi curte aflata la o distanta de aproximativ 2 m. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 70 mp, anexele gospodaresti cu o suprafata de aproximativ 40 mp, plante furajere depozitate in podul unei anexe. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  10.02.2022 Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comunele Grinties si Tupilati ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.


  10.02.2022 Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

  Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte din strada Smirodava in municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul mijloacelor si procedeelor specifice, pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul patru unde au gasit un barbat de 85 de ani ce nu prezenta semne vitale.


  09.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata produs in comuna Draganesti

  In aceasta dimineata, in jurul orei 09:17, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca situata pe strada Baltagului, in orasul Roznov. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov (cu o autospeciala de stingere) si pompierii militari din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta in interiorul si la acoperisul unei anexe gospodaresti cu posibilitatea propagarii la doua locuinte si la o anexa gospodareasca. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars: bunurile materiale aflate in interiorul anexei (centrala termica, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice etc), acoperisul anexei (construit din astereala din lemn si acoperit cu tabla) pe o suprafata de aproximativ 15 mp si bunurile materiale depozitate in pod. Efectul termic al curentului electric (aparat electric lasat sub tensiune) a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  09.01.2022 Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Piatra Neamt.

  Astazi, in jurul 00.05, prin apel la 112 pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe strada General Dascalescu din municipiul Piatra Neamt. Un autoturism a parasit partea carosabila si a lovit un stalp de electricitate. Imediat dupa impact autoturismul a luat foc. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Pana la sosirea fortelor de interventie, doua cadre de la IPJ Neamt au scos din interiorul autoturismului un barbat de 34 de ani (conducatorul auto). Acesta a fost preluat de un echipaj de la SAJ si transportat la UPU Piatra Neamt. La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la un autoturism. Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Scurgerea de lichide combustibile pe elemente supraincalzite a dus la producerea incendiului.


  07.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Savinesti

  In jurul orei 19:53, pompierii au fost solicitati prin apel la 112 sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Savinesti. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa la resturi vegetale depozitate in curtea unui operator economic, cu posibilitatea propagarii la un depozit de lemne Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere. Au ars aproximativ o tona de resturi vegetale. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza depozitarii necorespunzatoare a cenusei si jarului nestins in apropierea materialelor combustibile. Nu au fost victime.


  07.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la la o anexa gospodareasca din comuna Grinties

  Prin apel la 112, in jurul orei 19:15 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in localitatea Poiana din comuna Grinties. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului si voluntari din cadrul SVSU Grinties. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta cu flacara deschisa la mai multe anexe gospodaresti lipite intre ele (magazie, adapost pentru animale si o bucatarie de vara) cu posibilitatea propagarii la locuinta. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars: - acoperisul bucatariei de vara (construit din astereala din lemn si acoperit cu tigle) pe o suprafata de aproximativ 20 mp si bunurile materiale depozitate in pod, -acoperisul adapostului de animale (construit din astereala din lemn si acoperit cu tigle) pe o suprafata de aproximativ 25 mp si bunuri materiale aflate in interior (unlte agricole, bicicleta etc) -si o magazie in care erau depozitate lemne (aproximativ 9 mc) . Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei afumatori lasata nesupravegheata. Nu au fost victime.


  07.02.2022 Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Raucesti

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 16:50, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt a intervenit cu o autospeciala de stingere pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier produs pe DN 15 C, in comuna Raucesti. Un autotren a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-un sant. Conducatorul auto s-a autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie.


  07.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 14:47, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Piatra Neamt. Incendiul s-a produs la compartimentul motor al unui autoturism aflat in miscare pe strada Mihai Eminescu. Conducatorul auto a oprit autoturismul si a folosit stingatorul din dotare pana la sosirea fortelor de interventie Pompierii pietreni au actionat pentru lichidarea incendiului. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric. Au ars elemente combustibile de la compartimentul motor. Nu au fost victime.


  06.02.2022 Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comuna Hangu ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.


  05.02.2022 Misiuni de interventie pentru stingerea unor incendii produse la vegetatie uscata

  In data de 05.02.2022 pompierii nemteni alaturi de voluntari din cadrul Seviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta au intervenit pentru stingerea a 5 incendii de vegetatie uscata, dupa cum urmeaza:
  - in localitatea Brasauti din comuna Dumbrava Rosie unde au ars 200 mp de vegetatie uscata si aproximativ 18 mc de lemne dintr-o gospodarie din cauza unei tigari;
  - in localitatea Versesti din comuna Girov unde au ars 300 mp de vegetatie uscata din cauza focului deschis in spatii deschise;
  - in localitatea Buruienesti din comuna Doljesti unde au ars 10 ha de vegetatie uscata din cauza actiunii unor persoane iresponsabile (actiune intentionata);
  - in localitatea Vladiceni din comuna Bargauani unde a ars 1,5 ha de vegetatie uscata din cauza folosirii intentionate a unei surse de aprindere (actiune intentionata);
  - in localitatea Izvoare din comuna Dumbrava Rosie unde au ars 8000mp de vegetatie uscata din cauza unei tigari.


  05.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un parc de dezmembrari auto din comuna Raucesti

  In data 05.02.2022, in jurul orei 14:50, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un parc de dezmembrari auto din localitatea Oglinzi, coumuna Raucesti. La sosirea primelor echipaje de interventie, incendiul se manifesta cu flacara deschisa la mai multe autoturisme si la o constructie din lemn, cu posibilitatea propagarii la o locuinta. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu cinci autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu voluntarii din cadrul SVSU Raucesti cu doua utilaje. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars 30 masini si un camion provenite din dezmembrari, o magazie din lemn cu suprafata de aproximativ 20 mp si izolatia din polistiren a unui perete al locuintei pe o suprafata de 20 mp. Interventia a durat aproximativ trei ore. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unor scantei provenite de la un aparat pentru taiere. Nu au fost victime.


  05.02.2022 Misiune de interventie pentru acordarea primului ajutor unor copii scosi din apa raului Bistrita, in comuna Borca

  Prin apel la 112, in jurul orei 14:41, pompierii au fost instiintati despre faptul ca doi copii au cazut in raul Bistrita, in comuna Borca. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului, SAJ Ceahlau si SVSU Borca si Farcasa. O fetita in varsta de aproximativ 8 ani a fost scoasa din apele raului Bistrita de catre cetateni, in stare de inconstienta, pana la sosirea fortelor de interventie. Aceasta a fost preluata de echipajul SMURD si i se aplica manevre de resuscitare. La o distanta de aproximativ un km a fost gasit si baiatul, in virsta de 7 ani. Acesta a fost preluat de echipajul SAJ si i se aplica manevre de resuscitare. Cei doi copii sunt transportati la Spitalul din Bicaz de catre 2 echipaje de la SAJ, in curs de resuscitare.


  05.01.2022 Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori

  ISU Neamt a transmis astazi, la ora 15:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comuna Horia ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.


  05.02.2022 Misiune de interventie pentru degajarea trei lebede moarte din apa lacului Batca Doamei

  Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre faptul ca in apa lacului Batca Doamei se afla o lebada moarta. La locul solicitarii s-au deplasat forte si mijloace de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt si DSVSA. Pompierii cu ajutorul echipamentelor si mijloacelor din dotare au degajat din apa lacului trei lebede moarte. Acestea au fost preluate de DSVSA.


  04.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Pangarati

  Prin apel la 112, in jurul orei 16:30, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Pangarati. La sosirea primelor echipaje de interventie, incendiul se manifesta cu flacara deschisa la acoperisul si in interiorul a doua locuinte lipite (dintre care una cu mansarda), cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Pangarati. Concomitent cu operatiunile de stingere, fortele de interventie au evacuat bunuri dintr-o locuinta (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile) Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza unui scurtcircut electric. Nu au fost victime.


  15.01.2022 Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comuna Bargauani ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.


  04.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o rulota in localitatea Savinesti

  In jurul orei 10:07, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o rulota in localitatea Savinesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la o rulota parcata intr-o curte, cu posibilitatea propagarii la doua anexe gospodaresti. Pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  03.02.2022 Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comuna Farcasa ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.


  03.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Girov

  Un barbat a decedat iar altul a fost ranit intr-un incendiu produs la o locuinta din comuna Girov. In jurul orei 03:35, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din satul Versesti, comuna Girov. La locul solicitarii au fost alocate forte si mijloace din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt (trei autospeciale de stingere si doua ambulante SMURD) si SVSU Girov. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta generalizat la o locuinta si la o anexa gospodaresca ( pozitionate in forma de L), cu posibilitatea propagarii la o locuinta din aceeasi curte dar si la o gospodarie invecinata. Din pacate, in interiorul locuintei a fost gasit trupul carbonizat al unui barbat in varsta de aproximativ 92 de ani (proprietarul locuintei). Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite, fortele de interventie reusind sa salveze locuinta din aceeasi curte, aflata la o distanta de aproximativ 2 m. Fiul proprietarului in varsta de 65 de ani a suferit arsuri la nivelul fetei. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD TIM, ulterior fiind transportat la UPU Piatra Neamt. Echipajul SMURD EPA a acordat ingrijiri medicale la locul evenimentului unei femei ce a suferit un atac de panica. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza cosului de fum deteriorat.


  02.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in localitatea Dumbrava Rosie

  In aceasta seara, prin apel la 112, in jurul orei 18:15, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in localitatea Dumbrava Rosie. Incendiul s-a produs la un autoturism ce se afla in mers pe DN 15, pe raza localitatii Dumbrava Rosie. Conducatoarea auto in varsta de 33 de ani si un pasager ce se aflau in autoturism s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Pompierii pietreni au intervenit cu o autospeciala de stingere pentru localizarea si lichidarea incendiului. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric. Nu au fost victime.


  02.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Doljesti

  In jurul orei 14:07, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Doljesti. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui adapost pentru animale, cu posibilitatea propagarii la o locuinta. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Doljesti. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars aproximativ 200 kg plante furajere si 150 kg coceni de porumb. Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


  02.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din comuna Dulcesti

  Un barbat de 72 de ani a ramas fara locuinta din cauza jarului cazut din soba. In aceasta dupa amiaza, in jurul orei 11:08, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din localitatea Poiana, comuna Dulcesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Dulcesti. La sosirea primelor echipaje de interventie, incendiul se manifesta generalizat in interiorul si la acoperisul unei locuinte. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 60 mp si bunurile materiale din interior (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, articole de imbracaminte, materiale textile, documente etc). Jarul cazut din sistemele de incalzire a fost cauza probabila de producere a incendiului.


  02.02.2022 Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori

  ISU Neamt a transmis astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comuna Savinesti ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.


  02.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din comuna Bargauani

  In aceasta dimineata, in jurul orei 05.20, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca din localitatea Balanesti, comuna Bargauani. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Ajunsi la locul solicitarii, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta generalizat la acoperisul unei anexe gospodaresti in care locuia un barbat. Acesta s-a autoevacuat pana la sosirea pompierilor. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. A ars acoperisul anexei (construit din astereala din lemn si acoperit cu tabla) pe o suprafata de aproximativ 60 mp si s-au deteriorat un frigider si un televizor. Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza cosului de fum defect. O femeie de 49 de ani si un barbat de 63 de ani au suferit atacuri de panica. Cele doua persoane au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzand transportul la spital.


  01.02.2022 Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt

  In jurul orei 15:30, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament situat intr-un bloc de locuinte din strada Aleea Viorelelor, in municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au intrat printr-o fereastra in apartamentul situat la al doilea etaj, unde au gasit o femeie de aproximativ 65 de ani, constienta. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportata la UPU Piatra Neamt.


  01.02.2022 Misiune pirotehnica in orasul Targu Neamt

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica a intervenit pentru asanarea unei grenade de mana defensive in orasul Targu Neamt. Apelul a fost efectuat de un barbat de 63 de ani dupa ce a descoperit munitia in padurea Blebea, pe timpul unei drumetii. Pirotehnicienii au verificat zona in care a fost descoperita grenada, pe o suprafata de aproximativ 200 mp, nemaifiind gasite alte elemente de munitie. Munitia, ce provine din Al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


  01.02.2022 Mesaje RO-Alert ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori

  ISU Neamt va transmite astazi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetatenilor din comunele Ceahlau, Girov, Moldoveni, Poiana Teiului si Razboieni ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.


  01.02.2022 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din din municipiul Roman

  In jurul orei 00:40, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodaresca situata pe strada Cornului din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si voluntari din cadrul SVSU Roman. Ajunse la locul producerii evenimentului, fortele de interventie au constatat ca incendiul se manifesta in interiorul si la acoperisul a doua anexe gospodaresti (bucatarie de vara si o magazie), cu posibilitatea propagarii la locuinta (lipita de cele doua anexe) si la o alta gospodarie. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul celor doua anexe pe o suprafata de aproximativ 70 mp si bunurile materiale aflate in interiorul celor doua anexe (aparate electrocasnice, obiecte de mobilier, materiale textile si obiecte de uz gosodaresc). Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului electric (sigurante fuzibile supradimensionate). Nu au fost victime.